Dodaj do ulubionych

Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne!

IP: *.icpnet.pl 12.02.18, 17:09
Po przejściach jakie mam z różnymi szkołami moich dzieci, pragnę was ukierunkować byście nie dali się zwieść.
Czytając opinie nie czytajcie tych pozytywnych całkowicie- to mogą być ludzie nasłani do pisania takiej opinii.
Najlepiej wyszukać daną szkołę w googlach i tam są opinie. Patrzcie jaka jest liczba gwiazdek, czasem jest komentarz negatywny - ten czytajcie!

Opinii rodziców nawet jeśli osobiście ktoś przekazuje to warto wierzyć osobom zaufanym , bo mniej znani znajomi nie dadzą prawdziwego widzenia. Mnie zmyliła znajoma z podwórka, lecz teraz widzę , że Ona niezbyt zwraca uwagę co się dzieje w szkole i wszystko wszędzie jej pasuje.
Nie wierzcie temu co mówią strony szkoły, co obiecuje dyrektor. Potrafią łgać w żywe oczy, niczym potencjalny kandydat na prezydenta.
Czy chciałam konkretnie coś powiedzieć? Nie koniecznie- te wskazówki was doprowadzą.

I uczniów byłych też nie pytajcie- mnie mówili super babka ta X
- a ona owszem, koleguje się z uczniami zamiast być nauczycielem na poziomie.

Szukajcie a znajdziecie. Może chociaż wasze dzieci nie zostaną skrzywdzone,oszukane.

Cały ten system szkolnictwa to gangrena, lepiej podróżować z dzieciakiem po świecie więcej się nauczy, ew. pomyśleć też o edukacji domowej!W Polsce to możliwe i całkiem proste, nie stresuje dzieciaków.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zeto1313 Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! IP: *.icpnet.pl 12.02.18, 17:18
      Jeszcze coś:Jeśli będziecie szukać w googlach szkołę podstawową a było to gimnazjum jeszcze rok temu tylko i wyłącznie, to wtedy czytajcie opinie o gimnazjum-wpiszcie nr gimnazjum wygaszanego, wtedy są jakieś opinie z paru lat.
    • witold224 Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 04.04.21, 19:32
      Bardzo polecam prywatną szkołe podstawowa Eureka .Mój syn tam chodzi do 2 klasy. My jesteśmy zadowoleni. Szkoła mała sporo kółek zainteresowań.Ta szkoła daje wszystko: edukację na bardzo wysokim poziomie, wszechstronny rozwój oraz co najważniejsze kształtowanie kompetencji społecznych i personalnych.
      • huberttmajosz Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 04.04.21, 19:40
        Też własnie chciałem sie cos dowiedziec o tej szkole mogłbys cos jeszcze powiedziec ?
        • witold224 Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 04.04.21, 20:23
          syn znakomicie się
          zaaklimatyzowała i uwielbia swoją panią i szkołę. To jest
          najważniejsza inwestycja - by dziecko chętnie szło do szkoły. Dla
          mnie ważne, że nie ma tam świetlicy - przechowalni, tylko
          zróżnicowane zajęcia tematyczne: taniec, słuchowisko, plastyczne,
          muzyczne, sks, szachy.
      • pierwiastek Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 09.04.21, 14:27
        Moja córka już konczy druga klase i do tego momentu nie było jakis problemów. Swietlica jest bardzo przydatna i nie ma problemów jak odbiore dziecko kilka minut pozniej. Do wychowawczyni tez cieżko sie przycszepić. Ogólnie jest na plus.
      • pierwiastek Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 09.04.21, 16:00
        Mi też bardzo sie to podoba :D. Relacje dziecka z nauczycielem sa dobre i nauczyciel nie jest tyranem dla naszych pociech :D Pozdrawiam.
    • januszek1234567 Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 05.04.21, 11:42
      Bardzo polecam prywatną szkołe podstawowa Eureka .Mój syn tam chodzi do 2 klasy. My jesteśmy zadowoleni. Szkoła mała sporo kółek zainteresowań.Ta szkoła daje wszystko: edukację na bardzo wysokim poziomie, wszechstronny rozwój oraz co najważniejsze kształtowanie kompetencji społecznych i personalnych.
      • grazyna337 Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 05.04.21, 12:30
        Moim zdaniem najlepszą szkola w poznaniu jest eureka szkola prywatna. Jest tam wyoki poziom nauczania i mozna zdac u nich egzamin Cambridge
      • domamskimati Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 05.04.21, 15:31
        Również polecam te szkołe, słyszałem dużo pozytywnych komentarzy na jej temat i przy rozmowie telefonicznej z dyrekcja jestem pozytywnej myśli
      • kubiakf Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 07.04.21, 17:14
        Szkoła mała sporo kółek zainteresowań. Moje dzieci zapytane o to, czy chciałby zmienić szkołę - zgodnie odpowiedziały NIE. To chyba najlepsza opinia na jej temat.
      • milewskibar Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 08.04.21, 11:40
        Dodatkowo jest recepcja, dzięki
        której nie każdy z ulicy może sobie wejść. Córka znakomicie się
        zaaklimatyzowała i uwielbia swoją panią i szkołę. To jest
        najważniejsza inwestycja - by dziecko chętnie szło do szkoły.
    • ostateczny Re: Na co zwrócić uwagę wybierając szkołę! Ważne! 08.04.21, 14:20
      Ja tez osobiscie polecam eureke. Do każdego dziecka podchodzi sie indywidualnie :D zakres nauczania nie jest duży ale skuteczny :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka