Dodaj do ulubionych

czy ktos studiuje na wspia w poznaniu?

17.01.08, 17:44
jak tam jest, czy warto tam studiowac, czy jest wysoki poziom, czy sa dobrzy
wykładowcy. Prosze o jakies opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 11:43
      hej
      studiuje na wspia w Poznaniu ale zaocznie jestem zadowolona chociaż
      z niektóych przedmiotów jest malutko do nauki w zasadzie nic a z
      innych z kolei mnóstwo nauki, książek i notatek. Jestem na
      administracji ale przyznam, że bałam się niepotrzebnie. Zależy na co
      pójdziesz, myśle że szkoła Ci się spodoba, choć niektórzy wykładowcy
      potrafią zdenerwować ale to takie wyjątki. Pozdrawiam
      • Gość: Daria Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 02.03.08, 23:23
        hej,
        wybieram się na administracje właśnie na wspia. a jak wyglada z egzaminami? czy
        za nie się płaci?
        Z góry dzięki za odpowiedź;)
        • Gość: MIESZKO I # Sprzedaż prac dyplomowych , zaliczeniowych # IP: 62.133.153.* 18.01.14, 14:18
          SPRZEDAŻ PRAC MAGISTERSKICH , LICENCJACKICH , ZALICZENIOWYCH , PREZENTACJI W PROGRAMACH KOMPUTEROWYCH PowerPoint i pdf. , PLANÓW PRAC DYPLOMOWYCH ( czyli spisów treści ) I ICH BIBLIOGRAFII , KSIĄŻEK I MATERIAŁÓW DO NAUKI I POMOCNYCH W NAPISANIU WŁASNYCH PRAC ORAZ ŚCIĄG GŁÓWNIE Z RÓŻNYCH DZIEDZIN PRAWA , ADMINISTRACJI , BEZPIECZEŃSTWA WEWNĘTRZNEGO , HISTORII , SOCJOLOGII , POLITOLOGII I OGÓLNIE Z NAUK HUMANISTYCZNYCH ( ALE NIE TYLKO ) . CAŁY WYKAZ OFEROWANYCH MATERIAŁÓW NA MOJEJ STRONIE prace-magisterskie.pl.tl

STRONA . prace-magisterskie.pl.tl

TELEFON . 6 9 1 3 4 6 5 9 1

E – MAIL . 981473@gmail.com
          • Gość: wiktoria pelc Re: # Sprzedaż prac dyplomowych , zaliczeniowyc IP: *.derkom.net.pl 17.10.14, 17:21
            Oferuje pomoc w pisaniu licencjackich, magisterskich i zaliczeniowych.
            Przy pisaniu prac korzystam z różnorodnych źródeł, tj. pozycje literackie, czasopisma, roczniki statystyczne itp.
            Opieram się na źródłach powierzonych lub własnych.

Cenę oraz termin ustalam z każdym indywidualnie w zależności od złożoności tematu, długości pracy oraz czasu potrzebnego na jej napisanie.

Wszystkie prace powstają na indywidualne życzenie klienta od początku do końca.
            Zapewniam wysoką jakość, rzetelność, terminowość, anonimowość.
            Każda praca sprawdza jest w cenie systemem plagiatowym.
            NAPISZ; pelcwiktoria@onet.pl
      • Gość: czaja Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 15:10
        witam. studiuje zaocznie na wspia wych fiz i pełen luz. zapraszam:)
        tylko płać regularnie he he
      • Gość: xyz Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 95.108.36.* 24.06.10, 20:31
        W WSPiA jest masakryczna organizacja.. ciezko cokolwiek załatwic, nie mozna np.
        wypozyczyc ksiazek z biblioteki.. najlepiej chyba jakby sobie student kupił
        nowe.. biora kase nawet w wakacje a tak naprawde nie robia nic, zeby studentom
        bylo wygodnie studiowac.. pamietajcie studia to nie tylko nauka, wiec zanim sie
        zdecydujecie proponuje to dobrze przemyslec..
      • Gość: daria Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.11, 11:27
        jestem juz zapisana na administreacje zaocznie:)
    • Gość: STUDENT WSPIA Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.08, 09:48
      WITAM! nie warto duzoi ludzi po 300 w grupie a 900 na roku
      wykladowcy 1.2 spoko reszta alieny! tyle ze nie placisz duzooo ale
      jak sie spozniasz z czesnym to odsetki 2zl za dzien! heheh naprawde
      warto
    • hiphopowiec.man Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? 30.03.08, 13:08
      WSPA ?
      A co to jest za twór?
    • Gość: student wspia Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 05.04.08, 18:43
      witam
      zdecydowanie nie warto!!!niski poziom, kompletny brak organizacji, a jeśli chcesz coś załatwić to zapomnij
      • Gość: student Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 22:10
        Tragiczna uczelnia !!!
        Zero organizacji, zajęcia w jakichś przejściowych salach, brak jakiegokolwiek
        wyposażenia, zero kontaktu z dziekanatem. Poza tym uwaga na umowę - mogą sobie
        zmieniać czesne jak chcą.
        JAK NAJDALEJ OD TEJ UCZELNI !!!
        • Gość: magda Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 00:04
          Szkoła bez polotu!!
          Beznadziejna organizacja, student wg nich to parobek na ich pensje!
          Dziekanat? Nigdy nic nie wie! W ogóle nie jest potrzebny!
          Student traktowany jak szmaciarz, aby płacić.
          Trzeba nieźle wydać, żeby cokolwiek zaliczyć.
          Przedłużenie sesji 200zł, wciąż podwyżki czesnego,
          przepisanie oceny z protokołu 25zł bez jakiegokolwiek aneksu do tego!
          Szkoła dla idiotów.
          Ja wypisałam się na własną rękę bo szanuje swoje zdolności i poszłam zupełnie do innej uczelni z której jestem zadowolona i w której jestem traktowana jak student a nie jak szmaciarz :)
          NIE POLECAM!
          • Gość: ania Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 83.2.199.* 25.06.13, 14:06
            A jezeli moge wiedzieć, to do jakiej szkoły sie przeniosłaś i jesteś zadowolona?
    • Gość: Studentka WSPiA Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 16:00
      Ja jestem zadowolona.W dziekanacie to prawda,że było średnio,ale już
      jest ok.Pani Dziekan zrobiła porządek,jest przystępna i pomocna.Na
      Uczelni spotkałam się z takimi wybitnymi Profesorami jak Janusz
      Gnitecki, Halina Sowińska, Anna Jakoniuk-Diallo, Remigiusz Tritt i
      innymi. Nie każdy ma taką możliwość! Wiele mnie nauczyli. A prawda
      jest taka,że o wartości czlowieka nie decyduje to jaką ukończył
      uczelnię.
      • Gość: G3000 Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 83.221.227.* 29.04.08, 00:07
        ...A prawda jest taka,że o wartości czlowieka nie decyduje to jaką ukończył
        uczelnię....

informuję Cię dziecino, że decyduje o czym przekonasz się w życiu.
        • Gość: . Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.sofex.biz.pl 15.05.08, 08:43
          informuję Cię dziecino, że decyduje o czym przekonasz się w życiu.

nie decyduje
          • Gość: io! Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 16:58
            dla osoby ,która ma Tritta za osobistość to już nie ma ratunku .. i taki właśnie
            poziom reprezentuje wspia - mogą się jedynie dowartościowywać zdaniami typu : "
            ..że o wartości czlowieka nie decyduje to jaką ukończył uczelnię " haha.. i
            dlatego właśnie nie jesteś na medycynie.
            ta szkoła jest naprawdę beznadziejna, dla ludzi bez ambicji.organizacja tak
            słaba , ze nawet wykładowcy trzymają ze studentami i wypinają się na szkołę,żeby
            tylko nie psuć sobie reputacji.najadają się wstydu za, nie dorastające im nawet
            do pięt panie kadrowe i resztę teamu.Dziekan Pan i Władca "wszystkowiedzący" i
            "wszechmogący" z IQ poniżej przeciętnej.ech .szkoda gadać,dla kogoś kto miał
            przyjemność obcować z prawdziwymi uczelniami-uniwersytetami,to ta szkoła jest
            gorzej niż żenująca.lepiej sie zebrać,spiąć i zdawać tam gdzie renoma.
            • Gość: mikołaj Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.09, 22:20
              jestem na fizjo stacjonarne i dużo sięe,wykładowcy na poziomie a na
              praktykach jestem ze studentami awf i um i poziom wiedzy wszyscy
              mamy na tym samym poziomie!!!!!!!!!!! a ty
            • Gość: gościówa Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.bg.am.poznan.pl 15.07.12, 20:12
              Dokładnie. Nie uważam, że dr Tritt (tak doktor - nie profesor) jest kimś nie kompetentnym, ale bez przesady żeby zaliczać go do wybitnych. Uczy w technikum biologi i wychowania do życia w rodzinie. ma tylko stopień doktora. Do profesora długa droga jeszcze...
        • Gość: aska Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 22:25
          oczywiście, że się liczy, przekonasz się jak tylko zaczniesz szukać pracy, przy absolwentach państwowych uczelni WSPIA nie ma żadnych szans
      • Gość: trittlubiwkakao Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.10-1.cable.virginmedia.com 26.11.10, 13:36
        z tym trittem to przeginasz! nie kazdy chce byc pytany o roznice w rowie odbytniczym meskim i damskim, albo o rodzaje masturbacji na egzaminie. to skonczony zbok, na wykladach tylko wielbi pedalow, jak dla mnie tacy ludzie nie powinni miec kontaktu z mlodzieza. i ten jego ryj jak swinii w jaskrawo pomaranczowym garniturze. po prostu masakra!!!
        • Gość: poznanianka_88 Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.12, 18:29
          Zgadzam się w 100% Tritt to zbok jakich mało, uczył mnie biologii w Technikum...kompletny brak profesjonalizmu. Poniża ludzi i ma innych za nic, myśli że jest najmądrzejszy na świecie!!!
          Ja ukończyłam już studia na WShiG ale teraz chciała bym zacząć studia na WSPiA prawo zaocznie??warto czy nie?
    • Gość: jp Studia jak być urzędnikiem? IP: *.icpnet.pl 29.04.08, 21:24
      Boże jakie to tragikomiczne.
    • Gość: bulet Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.astornet.eu 13.06.08, 09:40
      fatalnie;/ Licza takie pieniadze za wszystko ze glowa boli...
      Zgubienie indeksu 100zl a z wplatami za czesne tak mnie zrobili ze zalegam 600zl
      i nie wiem dlaczego bo wplaca sie pieniadze na glupie konto do ktorego nie ma
      wgladu;/ W dodatku jak chce sie zrezygnowac to trzeba 3 miesieczne czesne
      jeszcze placic, porazka zycia....
    • Gość: Ola Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 12:28
      WSHE- ogłasza nabór na studia II stopnia Pedagogiki. Grunwaldzka 11,
      tel 0618660263
      • Gość: spadaj z reklama!! Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 19.06.08, 13:51
        boshe ludzie w jaki sposob mozna naroic klientow?;p jezeli bylibyscie dobra
        uczelnia to poczta pantoflowa byscie zdobyli studentow a tak widac jaka kiepska
        uczelnia co oglasza sie na forum do tego nie przeznaczonym,jak tak cienko
        przedziecie to konkurencja was wykopie raz dwa ;p
        • Gość: Grzegorz Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 18:08
          Uczelnia jest idealna dla ludzi ktorzy chcą zdobyc dyplom licencjata nie robiąc
          nic, poza regularnym placeniem czesnego i ppokazaniem sie raz na jakis czas na
          zajeciach. Poza tym jak przyjmują po 1000 osob na rok studiow zaocznych
          (pedagogika) to o jakim poziomie mozemy mowic?

aha osobnik ktory nazwal tego zboczenca Tritta wybitnym naukowcem raczyl
          zartowac mam nadzieje ??
          • Gość: bhg Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 13:36
            na filologii angielskiej mamy nauki od cholery i dużo osób odlatuje... jak ktoś siedzi na "pedagogice" to wiesz... może jeszcze szkolna i wczesnoszkolna niańko? ;p
    • Gość: Gość Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 11:50
      Az mnie przerazaja wypowiedzi niektorych ze studentow ... Wybieram
      sie tam wlasnie na Administracje, zlozylam juz papiery ale
      zastanawiam sie czy jeszcze sie nie wycofac poki nie jest za
      pozno ...
      • Gość: Mańka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 12:34
        Złożyłam papiery na WSPIA na pedagogikę a teraz mam jakieś obawy że
        to nie ta uczelnia
        • Gość: Gość Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:35
          Ja też złożyłam papiery na pedagogikę zaoczną ale dowiedziałam sie od koleżanki
          iż ta szkoła nie posiada uprawnień pedagogicznych chyba wycofam papiery
          • Gość: talinka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 12:40
            Ja też złożyłam papiery na pedagogikę ale dzienną i mam zamiar iść. Słyszałam
            wiele bardzo dobrych opinii i można wszystkiego się dowiedzieć od jednej osoby-
            nie ma odsyłania od jednej do drugiej osoby i tak w kółko.
            Pozdrowienia
            • Gość: tiaaa Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.10-1.cable.virginmedia.com 26.11.10, 13:32
              jasne:) szczegolnie w tym skonczonym dziekanacie:)
        • Gość: prawiejakstudentka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 19:39
          złożyłam tam na pedagogikę, ale już się wycofuję, bo na szczęście
          dostałam się na UAM na pedagogikę :> Pojechałam dziś odebrać
          dokumenty na WSPIA, ale baba nie chciała mi wydać i kazała przyjść w
          pon. mimo że jak dzwoniłam to jakiś facet mi powiedział, że od ręki
          wydają :/ Słyszałam od koleżanek tam studiujących, że poziom niski i
          podwyzszają czesne jak chcą. Cieszę się, że jednak okazałam się być
          mądrzejsza niż podejrzewałam i dostałam się na ten UAM ;) A może to
          poziom maturzystów w tym roku taki niski ;] Nieważneee. Pozdrawiam
          przyszłych studentów ;P
        • Gość: basia7-59 Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.sta.asta-net.com.pl 20.10.08, 21:27
          Witam, jestem na II roku pedagogiki, dysponuję dobrymi notatkami z I
          roku,z wykładów, rozmaitymi opacowaniami.Jeśli to Cię interesuje -
          służę pomocą :-) mail - basia7-59@wp.pl
    • Gość: Studentka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 193.96.194.* 07.08.08, 12:35
      Ja studjuje na WSPIA ale szczerze nie polecam tej uczelni! Jesli sie tam wybierasz to rozważ jeszcze inne uczelnie bo szkoda twoich piniendzy na WSPIA. Mogłabym ksiazke napisac o tym jak bardzo ja i moi znajomi jesteśmy nie zadowoleni z tej uczelni!
      Poziomu to tam praktycznie nie ma wcale jak zaplacisz czesne to zdasz kazdy egzamin. Za wszystklo w tej szkole trzeba placić za obozy gdzie i tak masz dojazd we wlasnym zakresie za legitymacje...Poza tym organizacje w tej szkole jest porazająca! Kobiety w dziekanacie nawet dobrze nie widza jak sie nazywaja a co dopiero cos z życia uczelni! Wykladowcy może i sa dobrzy ale tez patrza zeby wszystko zrobić jak najszybciej i miec nas juz z glowy! Ja załuje ze tam poszlam i podejrzewam ze co 2 student tez tylko sie nie przyna!
      • Gość: yoyo Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 15:29
        Prawda jest taka, ze jak się chce łatwo zrobić wyższe studia bez
        wysiłku dla samego papierka to jest ok..A to ile sie umie zalezy od
        nas samych. Choc nie tylko. Ale szkoda wywalać tyle kasy tylko dla
        papierka a nie dla wiedzy...Macie okazje iśc na UW to lepiej tam
        uderzajcie.
    • Gość: studentka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 20:50
      No cóż trzeba być obiektywnym ja jestem zadowolony inni nie no i juz tak bywa
      ile osób tyle opinii i muszę przyznać iż ostatnio zrobiło się bardzo miło w
      kwesturze nawet nie rażą mnie olbrzymie odsetki i chyba o to chodzi
      ............... a co do wykładowców są ok
      • Gość: ... Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 11:00
        no to super! złożyłam papiery na fizjoterapie i nie po to aby mieć papierek
        tylko po to aby w przyszłości moc pracować w tym zawodzie!Niestety po
        przeczytaniu tych wypowiedzi doszłam do wniosku,że moja przyszłośc jest pod
        olbrzymim znakiem zapytania!No cóż człowiek uczy sie na swoich błędach! wydaję
        mi się,że ich motto to MASZ KASE MASZ WSZYSTKO! zaj....! nie ma jak to Polskie
        uczelnie prywatne!
      • Gość: wasa Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 80.53.40.* 19.09.08, 12:12
        Czy ktoś z Państwa wie jak wyglądają studia zaoczne na filologii
        angieskiej? Zaczynam studia od października
        • Gość: j Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.68.70.54.kutno70.tnp.pl 22.09.08, 21:34
          Jak ktos z was sie orintuje jak wyglada poziom i zajecia na zaocznej
          kosmetologii to tez please dajcie znac... troche mnie przerazaja te
          komentarze... :/
          • Gość: ilonka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 15:09
            Na stronie są juz plany zajęć, ale nie mozna wszystkich ściągnać.
            Jakiś błąd ciągle wyskakuje. Czy u Was też tak jest? A może ktoś ma
            plan zajęć pedagogika I rok tryb stacjonarny? Bardzo bym prosiła o
            przesłanie ilona_215@wp.pl
            • Gość: j Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.mmpnet207.tnp.pl 25.09.08, 20:34
              na kosmetologii tez wyskakuje blad w planie
        • Gość: bibi Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 87.204.123.* 01.10.08, 11:41
          witam. Tez zaczynam zaocznie filologie angielskia na WSPIA. Rowniez jestem
          ciekawa jak wygladaja studia na tej uczelni na tym kierunku.
          • Gość: Ewa Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.srem.net 01.10.08, 16:08

Z tego co wiem od koleżanki, która jest na drugim roku to trzeba się dużo uczyć
            • Gość: olga Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 21.10.08, 11:54
              dziwnym nie jest... <lol2>
    • Gość: anka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 07:38
      ja zaczynam i mi sie juz tam nie podoba bo nie mówią szczerze tylko
      ściemniaja
      • gwiazdecka85 Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? 14.10.08, 00:40
        Ja jestem na drugim roku pedagogiki zaocznej w WSPiA i szczerze mowiec po za tym
        ze organizacja moglaby byc toszke lepsza to nie narzekam, szkola mi sie podoba,
        wykladowy wyrozumiali, da sie z nimi dogadac itp no i przede wszystkim poznalam
        wielu ludzi z ktorymi ciezko bedzie sie rozstac...
    • Gość: talinka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 11:41
      Mam do Was pytanie: idzie ktoś na inaugurację roku akademickiego jutro na 17 ?
      • Gość: bibi Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 87.204.123.* 01.10.08, 11:42
        Ja nie ide. Bede tylko na spotkaniu organizacyjnym.
        • Gość: talinka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 12:01

a na co idziesz? bo jak widziałam ten scenariusz inauguracji to chyba z 3
          godziny to będzie trwało
          • Gość: bibi Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 87.204.123.* 01.10.08, 13:26
            Nie wiem jaki Ty kierunek wybralas, ale chyba kazdy ma jakies spotkanie
            organizacyjne. Ja mam o 8 rano jutro. A na inauguracje nie ide bo jest nudna,
            nic sie tam nie dzieje. Nie ma sensu isc :)
            • Gość: talinka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 13:41
              To jak możesz to napisz jutro co było na tym spotkaniu organizacyjnym ok? bo ja
              miałam swoje od 8 do 10, no ale dowiedziałam się o nim dopiero o 9:30 więc nie
              poszłam. Ja wybrałam pedagogikę.
              • Gość: bibi Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 87.204.123.* 01.10.08, 13:45
                ok, napisze. Nie wiem co oni chca robic przez 2 godziny, zobaczymy. Ja wybralam
                filologie angielska - zaocznie. Pozdrawiam :)
                • Gość: WASA Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.srem.net 01.10.08, 16:04
                  Jeśli mogę prosić o jakieś wiadomości ze spotkania organizacyjnego jutrzejszego
                  z filologii angielskiej zaocznej to bardzo byłabym wdzięczna
                • Gość: talinka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 18:21
                  no to fajnie jak napiszesz, bardzo się cieszę. Też nie mam pojęcia co oni będą
                  mówili przez 2 godziny, bo to moje spotkanie też niby dzisiaj tyle
                  trwało.Pozdrowienia:)
                  • Gość: bibi Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 87.204.123.* 02.10.08, 13:54
                    Witam! Bylam na spotkaniu i sie troche ponudzilam. Krotko mowiac nic ciekawego
                    na tym spotkaniu nie bylo. Omawiane byly regulaminy w tym tez regulamin
                    biblioteki :|. Jesli chodzi o kierunek f. angielska to podzial grup bedzie mozna
                    pobrac w poniedzialek/wtorek. Narazie bedziemy podzieleni wg alfabetu, potem
                    napiszemy test i zostaniemy przydzieleni do odpowiednich grup. Aha, rozdawali
                    jeszcze legitymacje. Pozdrawiam :)
                    • Gość: Zmartwiona Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 02.10.08, 15:04
                      Kiedy dostaje się indeks ?
                      • Gość: bibi Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 87.204.123.* 02.10.08, 16:21
                        Chyba niedlugo dostaniemy, ale czy on jest Ci teraz do czegos potrzebny? :)
                        • Gość: Zmartwiona Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 02.10.08, 16:25
                          Wiesz ja po prostu jstem trochę niepewna tej całej szkoły - najpierw
                          zgubili moje papiery, a potem odesłali mi moje zdjęcia ... :/
                      • Gość: Zmartwiona Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 02.10.08, 16:23

Mam takie pytanie , ponieważ nie ma mnie w kraju jeszcze :( i nie
                        pójdę dzisiaj na uroczystość ...
                        Kiedy mogę odebrać indeks , legitymację i ten cały numer konta ?
                        Po przeczytaniu wszystkich komentarzy generalnie się załamałam, bo
                        chyba zawiesiłam swoje życie na bardzo cienkim włosku ...

Bibi pisałaś, że miałaś jakieś spotkanie organizacyjne - skąd o nim
                        wiedziałaś ?

Wie ktoś coś może jak to wygląda na kierunku pedagogika
                        stacjonarne ?

Pozdrawiam !
                        • Gość: bibi Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 87.204.123.* 02.10.08, 17:19
                          O spotkaniu organizacyjnym dowiedzialam sie ze strony internetowej uczelni.
                          Wszystkie dokumenty bedziesz mogla odebrac jak bedziesz w Polsce, musisz sie
                          tylko udac do dziekanatu w godzinach jego otwarcia. Jesli chodzi o nr, to beda
                          go podawac na zajeciach.
                          • Gość: Zmartwiona Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 02.10.08, 17:52
                            Dziękuje bardzo serdecznie bibi :)
                            • Gość: talinka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 18:25

Ja też jestem z pedagogiki stacjonarnej. Byłam dzisiaj w dziekanacie bo chciałam
                              odebrać legitymację, ale powiedzieli że będą w przyszłym tygodniu na zajęciach
                              rozdawać.
                              • Gość: Zmartwiona Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 03.10.08, 11:07
                                Czyli nawet jak poszłaś do dziekanatu to nie chcieli Ci wydać ?
                                A co z indeksem ?
                                • Gość: talinka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 13:15
                                  No nie chcieli mi w dziekanacie dać legitymacji, bo chciałam do biletu. No, ale
                                  cóż zrobić. Trzeba poczekać aż będą rozdawać. Jak w poniedziałek nie dadzą to
                                  pójdę znowu do dziekanatu.
                                  A co z indexem to nie wiem, ale prawdopodobnie dostaniemy je pod koniec
                                  października, bo słyszałam jak jakaś dziewczyna z kosmetologii się pytała w tym
                                  dziekanacie jak ja byłam.
                                  • Gość: Zmartwiona Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 03.10.08, 14:48
                                    Czyli moja ewentulna wycieczka do dziekanatu nie ma sensu w tym
                                    tygodniu :(
                                    Nie podoba mi się to ...
                                    Ech zrobię tak jak ty :)
                                    Dzięki za informacje !
    • gwiazdecka85 Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? 14.10.08, 00:41
      Ja jestem na drugim roku pedagogiki zaocznej w WSPiA i szczerze mowiec po za tym
      ze organizacja moglaby byc toszke lepsza to nie narzekam, szkola mi sie podoba,
      wykladowy wyrozumiali, da sie z nimi dogadac itp no i przede wszystkim poznalam
      wielu ludzi z ktorymi ciezko bedzie sie rozstac...
      • Gość: Ewka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 10:00
        a ja tak chciałam pójść na fizjoterapie ale po tych waszych komentarzach to nie
        pójdę dziękuje i pozdrawiam wszystkich
    • Gość: raba Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 22:13
      super szkoła....dajesz kasę i po sprawie.jestem na trzecim roku i nie zdawałem
      żadnego egzaminu.po prostu są w cenie.
      • Gość: Magdzia Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 22:53
        CO??
        Żadnego nie zdawałes?
        Ja chcialam isc na fizjoterapie i mam obawy, bo chce sie czegos nauczyc a nie
        dostac tylko pappierek..
        • Gość: io! Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 17:17
          nauczyć się nauczysz,wykładowcy są bardzo pomocni i otwarci ,to pasjonaci
          dlatego ,jeżeli widzą zainteresowanie to stają się otwarci i pomocni.posiadają
          ogromną wiedzę,która jest do twojej dyspozycji.niestety nie podwyższa to
          żenującego poziomu szkoły a zwłaszcza dziekana,który go znacznie obniża.to
          wszystko co ludzie piszą to namiastka, bo tego nie sposób opisać słowami.gdybym
          mogła cofnąć czas to nie zdecydowałabym się na WSPiA.
        • Gość: KAMILA Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.09, 22:46
          Cześć Kasiu,nie martw się nauczysz się i to bardzo dużo:)))Powiem Ci
          szczerze,studiuje na III roku fizjoterapie,DZIENNE.Musisz się uczyć:)
          Wszystkich wykładowcowców mamy z UM i AWF-u:)Nie jest lekko;/ I rok
          jest bardziej teoretyczny,musisz dobrze nauczyć się mięśni,poniewaz
          później dochodza takie przedmioty jak kinezyterapia,terapia manualna
          itd iii bardzo bardzo bardzo dużo praktyk w szpitalach!!!!III rok to
          już tylko i wyłącznie ćwiczenia w szptalach na róznych oddziałach
          (onkologia,chirurgia,ortopedia,pediatria,neurologia,kardiologia,ginek
          ologia,neurologia i jeszcze troche...)po 7h dostajesz swoich
          pacjentów i prowadzisz z nimi ćwiczenia.. Musisz mieć wiedze,bo w
          szptalu juz nikt Ci nie pomoże.Musisz wiedzieć jak pionizowac
          pacjenta po amputacji,operacji itd Jak masowac oklepywać,jak ćwiczyć
          z ludzmi po zawałach,jak prowadzic zajęcia z ludzmi z nowotworami,z
          dziećmi z porażeniem mózgowym,chodzenie o kulach,na jakiej podstawie
          dobrać ćwiczenia,wskazania,przeciwskazania do ZZSK,RZS,mastektomnia
          kiedy przerwać ćwiczenia(kardiologia)i wiele wiele wiele wiele
          innych rzeczy (wymieniłam podstawy mini mini)Myślisz,że lekarze
          którzy zalczaja nam dany materiał wezmą na siebie odpowiedzialność
          naszej niewiedzy i mozliwość okaleczenia później kogoś?????????? W
          szpitalach mniej na zajęciach częściej na praktykach,jesteśmy
          wymieszani studenci AWF,UM i różnicy poziomu nie ma żadnej!!!!!!!!!
          SZCZERZE!!!!!Wcześniej myślałam,że jest inaczej.Nawet mgr i lekarze
          są jak sami stwierdzili "bardzo mile nami zaskoczeni":))))) Praktyk
          jest tak strasznie dużo ,ze rozplanować sobie czas nie jest
          łatwo;///Wypowiadam się wyłącznie na temat mojego kierunku na tej
          uczelni Fizjoterapia tryb stacjonarny.Jest nas na roku bardzo mało
          jakoś 60 osób na III roku,wiec bardzo często zaliczenia mamy
          ustne,egzaminy czasem też:)U mnie na fizjo przez te 3 lata sporo
          osób miało komisy,warunki no i też sporo odpadło://///////// Z tego
          co wiem to na fizjoterapi zaocznej jest łatwiej bo jest ich bardz
          bardzo dużo,a nas wykładowcy pamiętają:) Bardzo denerwuje mnie
          fakt,kierunki pedagogika i administracja bardzo zaniżaja poziom tej
          Uczelni-niestety,i jesze się do tego przyznają!!!Dobre jest tylko
          to,że fizjo ma swój wydział Zdrowie Publiczne.Wcześniej przeczytałam
          coś o dr R.Tricie,osobiście uważam ,że mało jest wykładowców którzy
          tak świetnie potrafia przekazać studenta wiedze,przez rózne
          przykłady,zdjęcia itd. Zapraszam serdecznie:)))))))))))
      • Gość: . Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 83.16.212.* 21.03.09, 22:01
        Niestety na wydziale Administracji jedyną odpowiedzią jaką uzyskuje w
        dziekanacie, nie zależnie od powagi sprawy jest " nie wiemy" . Nie polecam i
        żałuję ze przez organizację można tak się zrazić do szkoły
        • Gość: sskk Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 80.48.32.* 25.03.09, 14:36
          to fakt, organizacja w dziekanacie jest poprostu fatalna, żenująca.
          Czy ktoś orientuje się jak to wszystko wygląda w grupach naboru
          zimowego?
          Jsk wyglądają zajęcia i sesja?
    • Gość: Kamela Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 19.04.09, 20:28
      Byłam opiekunką praktyk jednej ze studentek pedagogiki WSPiA. Tam
      chyba niczego nie wymagają od tych studentów, dziewczyna nie
      wiedziała kompletnie nic, poza tym nie miała jakichkolwiek
      przedyspozycji do tej pracy. Czyli jak mniemam, przyjmują studentów
      jak popadnie, bez weryfikacji.
      • Gość: MARIA Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.09, 17:19
        Witam serdecznie:)Na forum trafiłam przez przypadek,przez ponad
        miesiąc byłam opiekunem praktyk w szpitalu.Miałam studentów z AWF-
        u,UM,i studentów z WSPIA(wszyscy fizjoterapia)żadna Uczelnia sie nie
        wyróżniała wyższym poziomem wiedzy.Bardzo mnie cieszy fakt,że
        prywatna Uczelnia potrafi wykształcić naprawde dobrych
        fizjoterapeutów.Pytałam kto prowadzi w tej szkole zajecia bo
        naprawde zaskoszyli mnie bardzo miło,okazało sie że wykładowcy UM I
        AWF.Fizjoterapia to tak odpowiedzialny kierunek,że tu "ściemy" nie
        może być.
        • Gość: ktahjsbbwdj Ludzie!piszcie o danym kierunku na WSPIA!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.09, 22:35
          Ludzie nie piszcie ogólnie o Uczelni!!!!! Każdy kierunek ma
          przydzielony wydział!!!! Nie porównujcie pedagogiki z fizjoterapią!!!
          Na każdej Uczelni nawet państwowej każdy kierunek jest prowadzony na
          danym poziomie!!!!
          Jestem na fizjoterapi dziennej śmiało startuje na magisterke na UM w
          POZNANIU.Dużo się uczyłem,miałem praktyki z wiara z AWF-u,i z UM i
          naprawde nie czułem się gorszy,nie wiedzieli więcej niż ja:)aaaa i
          fajnie bo poobgadywalismy wykładowców,bo większość ta sama!!!!Ciesze
          się,że wybrałem ta szkołe bo wiedze mam.
          • Gość: misiaa Re: Ludzie!piszcie o danym kierunku na WSPIA!!!!! IP: *.inowroclaw.mm.pl 29.05.09, 22:05
            Orientuje się ktoś może jak wygląda zaoczne prawo na WSPiA?? wybieram sie na ten
            kierunek od pazdziernika i po przeczytaniu Waszych wypowiedzi jestem pełna
            obaw..pozdrowionka:)
            • Gość: miki Re: Ludzie!piszcie o danym kierunku na WSPIA!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.05.09, 23:33
              na tej Uczelni na niskim poziomie jest pedagogika i administracja.
              Na wydziale zdrowia publicznego tzrba się uczyć!
              Nie ma bata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Daniel Re: Ludzie!piszcie o danym kierunku na WSPIA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 20:47
                cześć!wybieram się zaocznie na fizjoterapię.Może mi ktoś napisać czy szkoła jest
                wiarygodna,czy papierek z wspia jest coś warty.
                • Gość: MICHAEL SZOP Re: Ludzie!piszcie o danym kierunku na WSPIA!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.09, 21:43
                  TAK: )W TEJ SZKOLE TYLKO DO D... JEST PEDAGOGIKA I ADMINISTRACJA!!!!
      • Gość: jachu Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.10-1.cable.virginmedia.com 29.11.10, 13:26
        witam,
        moj znajomy zaliczal praktyki PEDAGOGICZNE na podstawie stazu pracy. Pracuje jako kierowca tira. tyle na temat zaliczania praktyk w wspia :D
    • Gość: odraczam wspia Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 06.06.09, 16:55

najgłupsza szkola w Poznaniu!!!!!!! co prawda juz ja skończyłem ale nigdy bym
      do niej nie wrocil studjuje teraz na uniwersytecie przyjodniczym dawnym ak i
      jest o wiele lepiej, wykladowcy na poziomie z wiedza a nie jak na wspia tepaki.
      pozdrawiam i nie polecam
      • maadziaa2904 która lepsza skzoła? wspia czy wseit w Poznaniu? 08.06.09, 10:42
        Jak myślicie, która szkoła jest lepsza pod kierunkiem fizjoterapii? Chciałabym
        się czegoś ciekawego dowiedzieć o tych szkołach, ponieważ mam dylemat i nie wiem
        którą szkołę wybrać. Kto się wybiera na jakąś z tych uczelni na fizjoterapię?
        Studenci, napiszcie np. o organizacji w tych szkołach lub innych ważnych
        rzeczach, z góry dzięki :)
        • Gość: daniel Re: która lepsza skzoła? wspia czy wseit w Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 13:56

Ja też mam dylemat do której z tych szkół iść.Chce studiować zaocznie
          fizjoterapie.Dużo czytałem na forach i opinie są różne.Jedni uważają że na WSPiA
          jest słaba organizacja ale za to wymagający wykładowcy.
          • maadziaa2904 Re: która lepsza szkoła?wspia czy wseit w Poznaniu 08.06.09, 14:56
            czytałam o paru osobach, które przenosiły się z wspia do wseit, dokładnie nie
            wiem czemu. Proszę żeby osoby studiujące zaocznie ten kierunek napisały pare
            zdań na ten temat. z góry dzięki :)
            • Gość: Daniel Re: która lepsza szkoła?wspia czy wseit w Poznani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 16:17
              Zawsze znajdą się osoby którym coś w szkole nie pasuje.Ja myślę że obie szkoły są na podobnym poziomie
    • Gość: Ankieta Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.06.09, 17:48
      Jeśli chodzi o opinie WSPiA w Poznaniu to są "+" i "-"
      Ankieta przeprowadzona miedzy uczniami WSPiA w Poznaniu:

- wykładowcy na wysokim poziomie z różnych uczelni;
      - języki obce dopasowane pod każdego studenta;
      - coraz wyższy poziom nauki, u niektórych wykładowców naprawdę
      ciężko zdać, już mało jest takich wykładowców, co wpisują tak sobie
      ocenę;
      -studenci zaoczni dowiadują się przeważnie o zmianie planu, dzień
      przed nauka w piątek o 22: 00 godz.;
      - w dziekanacie zatrudniani sa ludzie na stażu i jak idziesz sie cos
      dowiedzieć się nic dokładnie nie umieją powiedzieć;
      - oddajesz indeks po sesji do dziekanatu cały a odbierasz rozerwany!
      - za zgubiony indeks lub legitymacje płacisz;
      - panie dziekan Administracji i Pedagogiki bardzo otwarte dla
      studentów: miłe, życzliwe zawsze pomogą i doradzą studentowi, jeśli
      student się do nich zgłosi;
      - do kwestury można dzwonić po 10 razy dziennie, ale nikt nie
      odbiera –trzeba mieć wielkie szczęście jak się połączysz;
      - pani portier w budynku na ul Śniadeckich przechodzi samą
      siebie!!! – obraza zarówno studentów i wykładowców! Starsza pani a
      traktuje wszystkich z góry jak by ona była najważniejsza i każdy
      miałby się kłaniać jej w pas;
      - miła atmosfera studencka;
      - panie w bufetach zarówno na ul. 28 Czerwca, ul.Matejki i ul.
      Śniadeckich bardzo miłe i przyjemne. Sympatyczna atmosfera podczas
      przerw przy kawce.
      - jeśli chodzi o stan toalet,: na 28 Czerwca oceniony na 5 (papier,
      mydło, czysto, miły zapach, dużo pomieszczeń), na ul. Matejki 4-/3+
      (papier, mydło), a na ul. Śniadeckich 1+ (brak papieru, mydła,
      spłuczki pourywane i zapchane toalety);
      - jeśli chodzi o stan krzeseł i stoliczków studenckich: widać gdzie
      maja zajęcia studenci, tam są całe stoliczki. Niestety niemożna
      powiedzieć tego o pomieszczeniu wynajmowanym w szkole zawodowej na
      ul. Śniadeckich gdzie w tygodniu uczniowie tamtej szkoły strasznie
      niszczą stoliki a później studenci nie maja na czym pisać i Pisza na
      kolanach;
      - dostęp do ksera w każdym budynku WSPiA;
      - uniwersytecka biblioteka +dostęp do Internetu;
      • maadziaa2904 Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? 08.06.09, 18:11
        hmm.. no ciekawie :P a zna ktoś plusy i minusy na wseit? jak na razie bardziej
        przemawia do mnie własnie ta szkoła, ale jakoś nadal się waham.
        • Gość: misiaa Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.inowroclaw.mm.pl 08.06.09, 18:52
          ten watek dotyczy wspia a nie wseit....;] szkoda, ze tak malo studentow tutaj
          zaglada, albo nikt nie chce napisac paru informacji o wspia...a szkoda....
          • Gość: kamilka natka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.09, 12:49
            WSPIA kierunek fizjoterapia stacjonarna wysoki poziom,!!!!!!!!!!!
            Praktyki ze studentami AWF i UM nie widać różnicy w poziomach
            wiedzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: mikołaj nahel Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.09, 13:18
              !!Ludzie na fizjoterapi WSPIA sa naprawde świetni wykładowcy!!!!!!!
              Na każdej Uczelni jest tak,że na zaoznych jest łatwiej!!!!!
              Wszyscy wykładowcy są z AWF i z UM,szkoła nie ma "własnych"
              wykładowców..
    • Gość: Kina8273 Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.tosa.pl 11.06.09, 20:38
      Ja studiuje fizjoterapie stacjonarnie. Ogólnie wykładowcy spoko,
      poza paroma wyjątkami, ale tak przecież zawsze jest. Jestem na
      pierwszym roku i poraz kolejny nie wybrałabym tej uczelni. W
      dziekanacie nigdy niczego nie wiedzą, wszystkiego dowiadujesz się
      na ostatnią chwilę, a czego najbardziej żałuję, to siana, które
      zainwestowałam w tą uczelnie - nie opłaca się! Biorąc pod uwagę
      poziom nauczania jaki tam panuje-zbyt NISKI! (jeśli chodzi o
      kierunek fizjoterapii-nie wiem jak jest na innych kierunkach).
      Osobiście nie polecam...
      Pozdrawiam:)
      • Gość: teqla Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 18:17
        A czy ktoś może mi udzielić paru informacji na temat Wychowania Fizycznego na
        WSPiA? Bardzo bym prosiła :)

Pozdrawiam
        • Gość: katja1990 Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 195.116.228.* 14.06.09, 13:52
          Chciałabym się dowiedzieć jak wygladają studia zaoczne na kosmetologii.. Jak
          czytam te posty to już nie wiem. pozdrawiam
      • Gość: fox Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.centertel.pl 16.09.09, 09:12
        Nie dziwię ci sie ze nie wiesz jaki jest poziom w tej szkole.Ty nawet nie wiesz
        jakiej jesteś płci !!!Piszesz nie wybrałbym-a nastepnie zainwestowałam
        !!!!!!!Jak taki głąb jak ty może napisać cokolwiek obiektywnego !!?? Według mnie
        jest to świetna uczelnia.Poziom dobry.U mnie po pierwszym roku została
        połowa-reszta nie dała rady.Być moze ty też jesteś z tych co myśleli ze
        wystarczy zapłacic..
    • Gość: esti Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 19.08.09, 08:03
      Wybieram się tam, napiszcie już obecni studenci jak tam wyglądaj opłaty
      dodatkowe? Poprawki i takie tam? Pozdrawiam;-)
      • Gość: fff Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 22:26
        Ukończyłam WSPiA.
        Nie było wcale tak łatwo jak niektórzy twierdzą. Uważam, że każdy
        student nauczy się tyle ile zechce. Najlepszy profesor nie jest w
        stanie na siłę wcisnąć wiedzy do głowy .Trzeba samodzielnie starać
        się rozwijać. A wiedzę można zdobyć nawet nie kończąc studiów a
        wiele czytając. Osobiście bardzo się staram poszerzać swoją wiedzę
        i myślę, że wiele się nauczyłam od moich profesorów, którzy
        podzielili się swoim doświadzeniem. Dlatego uważam, że niektóre
        opinie są bardzo niesprawiedliwe.
        Natomiast jeśli chodzi o opłaty za poprawki, z tego co pamiętam
        wynoszą 50 zł.
        • Gość: natalka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.09, 10:06
          czy ktos moze mi udzielic jak wygladaja studia zaoczne filologia angielska?
          chcialabym isc od tego roku. nie ukrywam,ze interesuje mnie papier,bo chce
          wyjechac do USA, ale musze miec papier,ltóy chcialabym zdobyc bez popriania
          roku. prosze o odp tych któzy tam studiuja filologie angielska. i jak wygląda
          praktyczny.czy sami układaja praktyka, czy maja juz odgónie od kogos jak w
          kolegium jeżyków obcych.
          • Gość: VASA Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 05.09.09, 16:47
            Jestem na II roku anglistyki zaocznej i powiem,że trzeba się uczyć...:)
            Wykładowcy nie podarują "niczego":)mamy kadrę dydaktyczną z UAM z (IFA) Jestem
            bardzo zadowolona ze studiów.....
            • Gość: gosć Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:18
              Nieech ktos napisze tak szczerze jak jest z ta filologia ang czy warto i w ogole i jak wypada ona w porównaniu np z fil. ang na PWSBIJO w Pzn bo tam tez rozważam. Czasu zostało niewiele wiec bede wdzieczny za szybka odp...
              • Gość: Asz STudiuje ktos fizjoterapie? IP: *.net.pbthawe.eu 19.07.13, 16:51
                Studiuje ktos fizjoterapie? , chce sie dowiedziec jak wygladaja tam studia czy warto , moze lepiej studiowac na WSEIT?
    • Gość: gino Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.centertel.pl 13.09.09, 22:43
      Studiuje na WSPiA i jest to mój drugi kierunek.Wcześniej ukończyłem uczelnie
      publiczną.Z całą odpowiedzialnością stwierdzam ze poziom nauczania jest naprawdę
      wysoki..Ten kto kto da się nabrać na złośliwe komentarze o "łatwiznie" szczerze
      się zdziwi.Myśle ze takie komentarze pisza ci co nie dali rady..Jezeli chodzi o
      czesne to właśnie nastapiła obnizka.. Jedyny mankament to słabo zorientowani
      pracownicy dziekanatu..Jako były student uczelni panstwowej stwierdzam ze to
      raczej nic zaskakujacego !!!
      • Gość: student Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 21:09
        W pełni zgadzam się z wpisem wyżej .Kto będzie chciał to się nauczy i wyniesie wiele wiedzy - wykładowcy są naprawdę na wysokim poziomie .Natomiast co do organizacji to niestety racja choć wiele zalezy od podejścia studenta . Z tego co wiem jedyną zawsze chętną osobą do pomocy i naprawdę posiada dużą wiedzę , zawsze znajdzie wyjście z trudnej sytuacji to Pani chyba Angelika która siedzi w Kwesturze i wygląda na to że tylko jej zależy na studencie.Naprawdę jak macie problem to do niej walcie jak w dym.
        • Gość: arekn81 Re: Administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 20:50
          witam :
          Jestem na 1 roku administracji i intersują mnie materiały z 1 roku
          administracji
          • Gość: Przemo Prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 13:43
            A co mozecie powiedzieć o prawie na wspia ?
            Zamierzam isc na ten kierunek od pażdziernika .
            Juz zalogowalem sie na stronie , ale nie wpłaciłem wpisowego , więc jeszcze
            mogę się dobrze zastanowić , a czytając opinie na tym forum to jest się nad czym
            zastanawiać ...
            Pisaliście raczej o pedagogice i administracji , a co z prawem ?
            Lepiej czy tez tragiczny poziom ?
        • Gość: Paulina Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.12, 16:03
          Ja idę na prawo niestacjonarne, nie wiem czy dobrze zrobiłam, jakby co, to gg ;) 11717639
      • Gość: Absolwentka WS Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: 188.33.35.* 05.11.09, 22:59
        Studia na WSPiA to tez mój drugi kierunek, pierwszy był na państwowej szkole.
        Oba kierunki skonczyłam i z całą śmiało moge stwierdzić, że WSPiA, to żenada.
        Minimalne warunki do nauki, mam na myśli słabe prowadzenie zajęć praktycznych
        (skończyłam wydział zdrowia publicznego), zbyt duza liczba studentów na roku, a
        co za tym idzie zajęcia prowadzone są w zbyt dużych grupach. Poziom bardzo
        niski,przez 3 lata studiów uczyłam się tylko na jeden egzamin podczas, gdzie na
        studiach panstwowych uczyłam sie z tygodnia na tydzień, a jak przyszła sesja, to
        już w ogole nie wiadomo było za co się złapać. Organizacji pracy w dziekanacie
        brak(zgubienie indeksu, czy przypadkowe skreślenie z listy studentów to norma),
        jednak jak człowiek ma braki w opłatach chociażby 3 zł, to odrazu wiedzą co i
        jak. Na prawde szkoda czasu i nerwów na tę uczelnię. Ja ją skończyłam, bo w
        pierwszym roku jeszcze jakoś dało się to wszystko znieść, a po pierwszym roku
        już szkoda było tych pieniędzy zapłaconych, więc ciągnęło się dalej, ale nie
        polecam nikomu. Strasznie się cieszę, że skończyłam przygodę z tą uczelnią.
      • Gość: ela Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 22:40
        witam
        Ja też studiowałam na WSPIA na pedagogice i uważam uczelnię za "Przyjazną" dla studentów. Studiowanie polega na samodzielnemu poszukiwniu materiałów a nie dyktowaniu "słowo w słowo". Komentarze piszą osoby, które myślały, że za kasę będzie łatwiej. Wcześniej studiowałam na uczelni publicznej i to właśnie tam były problemy z organizacją, a co do poziomu nauczania, to był nieco niższy niż na WSPiA, więc wniosek taki, że jeżeli ktoś studiuje to co lubi, to zawsze będzie poszukiwał wiedzy we własnym zakresie. pozdrawiam
        • Gość: saba Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.man.poznan.pl 10.09.12, 13:38
          popieram wypowiedź:) szkołę negują osoby które kompletnie nie mogły sobie poradzić:( niestety przykra sprawa
        • Gość: ola Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.30.187.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.09.12, 16:57
          ja studiuje na WSPIA w Poznaniu -studia magisterskie. za rok mam bronic magistra i juz się boje. dzis miałam zajęcia i widziałam jakie kolejki i kłótnie były pod dziekanatem. studenci czekali za wpisami za seminaria bo promotorzy nie chcieli im dac. koszmar moja Pani promotor ma tez nasza grupę w tyłku, piszemy do niej meile a ona ma nas gdzieś, podejrzewam ze za rok będę miała tą samą sytuacje. no chyba że uczelnia w ten sposób chce sie wzbogacić, kosztem uczni. bo słyszałam że niektórym promotorzy kazali powtarzać pół roku za wpis, a pani dziekan na to nic nie mówiła- odpowiadało jej to. żenada...
          • karolinaqaz123 Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? 09.10.12, 11:32
            Czy wybiera się ktoś na magisterke na kierunek administracja publiczna w systemach organow ochrony prawnej?
    • Gość: Ilaa Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.09, 09:27
      Zdania jak zwykle są podzielone.
      Ja jestem na administracji ( III rok - zaoczny) no i niestety też zdania nie mam
      najlepszego o szkole..... tzn. sama w sobie może szkoła nie byłaby zła, gdyby
      nie brak organizacji. Dziekanat - porażka - totalnie niekompetentne osoby.
      Jeśli chodzi o poziom - jak ktoś umie ściągać i jest cwaniakiem z natury to
      problemu nie ma - niestety ja tak nie potrafię i każda sesja wiążę się dla mnie
      z zarwanymi nockami. Tak więc jeśli się chce - to można się sporo nauczyć!
      • Gość: rybka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.centertel.pl 09.12.09, 21:32
        cześć
        Ja jestem na Iroku masz może jakieś testy Kierunek administracja
        • Gość: Tygrysek Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.awakom.net 16.01.10, 18:23
          Ja jestem na III roku zaocznej administracji na WSPiA i jestem zadowolona. Zajęcia są na przyzwoitym poziomie, z wykładowcami idzie się dogadać jeśli ktoś ma coś do poprawki.

Co do osób które wypowiadają się negatywnie o WSPiA, to jestem ciekawa, czy uczciwie zdają egzaminy, czy bazują na ściągach. Bo jak ktoś wszystko zalicza przez ściąganie na egzaminach, albo z testów z zeszłych lat, które faktycznie czasem są identyczne, to później pisze, że niczego się nie nauczył.

PROSZĘ USTAWODAWCÓW O ZMIANĘ ZASAD UKOŃCZENIA STUDIÓW, ABY KAŻDA UCZELNIA O DANYM KIERUNKU KOŃCZYŁA NAUKĘ TYM SAMYM TESTEM ZEWNĘTRZNYM I ABY ABSOLWENCI ZARÓWNO KIERUNKÓW PAŃSTWOWYCH JAK I PRYWATNYCH DOSTAWALI TAKIE SAME DYPLOMY UKOŃCZENIA (po zdaniu takiego samego testu).
          NIE BYŁOBY TYCH DYSKUSJI, KTÓRA UCZELNIA JEST NA JAKIM POZIOMIE.
          RÓWNIEŻ PRACODAWCY MIELIBY- OBIEKTYWNE MOIM ZDANIEM- ŹRÓDŁO INFORMACJI O WIEDZY POTENCJALNEGO PRACOWNIKA. W TEJ CHWILI MOGĄ SIĘ SUGEROWAĆ OPINIA O UCZELNI. A TO JEST NIESPRAWIEDLIWE, BO NIGDY UCZELNIA PRYWATNA NIE WYGRA Z PAŃSTWOWĄ JEŚLI CHODZI O RENOMĘ.
          Nie wygra właśnie przez takie osoby, które piszą, że się kończy studia, jak się płaci.

A jeśli chodzi o studia na WSPiA to ja po administracji wybieram się na prawo, również na tej uczelni. Jeśli je ukończę, to będę zdawać egzamin na aplikację. I będzie to taki sam egzamin jak dla studentów państwowych uczelni.
          Będę dążyć do spełnienia swojego marzenia o aplikacji, bez względu na to, co kto sądzi o uczelni. Jak uznam, że wiedza z danej kategorii jest zbyt niska, to się będę sama dokształcać.
          • Gość: jusko Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 03.06.11, 23:25
            jakby ktoś chciał iść na wspia to proszę się odezwać gg: 3494441 służę wyczerpującymi odpowiedziami studiuje tam i jestem bardzo zadowolony
            • Gość: karola Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 22:40
              co do WF to mam pytanie jak to wygląda ale w trybie stacjonarnym ??.
            • sandra3034 STUDIA 2011/2012 WSPIA pedagogika zaoczna 23.09.11, 19:13
              Witam. Kto wybiera się na Pedagogike (EPIW) zaoczną w wspia w Poznaniu? Pozdrawiam.
              • Gość: Sylwiaaa Re: STUDIA 2011/2012 WSPIA pedagogika zaoczna IP: *.centertel.pl 03.10.11, 19:27
                ja sie wybieram na pedagogike (epiw) ;D
                • Gość: sandra Re: STUDIA 2011/2012 WSPIA pedagogika zaoczna IP: *.play-internet.pl 04.10.11, 23:08
                  Wiesz może jak jest na tych studiach? Łatwiejszy kontakt będzie przez e-maila: sandra3034@interia.pl
          • Gość: Basia H. Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 22:47
            Hej, właśnie mamy obronę na 3 roku anglistyki i słyszałam że żeby zdać trzeba umieć - więc macie odp na te durne zarzuty co do poziomu nauki, pozdrawiam
        • Gość: studentka Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.echostar.pl 18.03.10, 16:35
          szczerze odradzam tą szkołę!!!!!!!!!!!!!!!

płace 330 co miesiac, teraz sie dowiedzialam ze musze juz zaplacic szkole z gory
          jesli chce się bronić w czerwcu, a za obrone sie placi 400 zl , sa absolutorium
          kolejne 150. placi sie strasznie duzo za ta szkole, nie wiem na co ta kasa
          idzie. zero pomocy dydaktycznych, ławki i krzesła bardzo niewygodne. wykladowcy
          sa ok, jak ktos sie troche uczy to zda wszystko. ale jezeli chodzi o zalatwienie
          czegos to jest masakra. nikt nic nie wie, nikt nic nie ma i nikt nic nie pomoze.
          zdam wszystko teraz w czerwcu i wiecej mnie ta szkoła nie zobaczy.
          brrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
          • Gość: syla Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 22:00
            Witam, ja płacę za miesiąć 360 zł i nie mam problemu z niewygodnymi
            ławkami - na zajęciach mamy sprzęt do prezentacji do dyspozycji,
            oczywiście chciałabym mieć wykłady na wygodnej sofie, ale ludzie to
            są studia, nikt wam nie obiecywał cudów!!! Macie się uczyć i
            zaliczać, w kazdej grupie jest starosta i wam ma pomóc jak jest
            problem!!! U nas jest ok! najwazniejsze że z wykładowcą idzie się
            dogadać, na zaocznych płacić trzeba wszędzie a tu nie jest najgorzej
            jak się słyszy od innych studentów, którzy się na wspia przenieśłi
            ile musieli płacić za nie zdane egzaminy, podstawa to chodzić na
            zajecia i zaliczać wtedy nie masz problemu!
            pozdrawiam
            • Gość: dj Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 01:24
              Ja studjuję Ratownictwo Medyczne. W dziekanacie załatwiam wszystko od ręki... Nie mam z niczym problemów. No, może trochę z przedmiotami bo na 1 semestrze mam 28 do zaliczenia, tak 28, nie tak jak ci co narzekają a mają zaledwie 10. Uczyć się trzeba, a ci co piszą, że się nie uczą, no cóż, ludzie nawet w totka wygrywają. Jak wam jest tak ciężko (a przede wszystkim tym z pedagogiki) to rozwiążcie umowę i wypad!
              Kto się pieszczotliwie mówiąc debilem urodził to studia z niego noromalnego nie zrobią. Stękać to każdy potrafi a w szczególności polak. Stękacie na opłaty??? Ojej, ofermy życiowe, to może wreszcie nauczycie się życia. To nie liceum, że nauczyciel was prosi, żebyście się czegoś nauczyli! Nie nauczysz się, to Twoje pieniądze przepadną. Tylko ryczeć potraficie! Cieszcie się, że są takie szkoły co przygarniają takie ofiary losu (nie ujmując WSPiA).

Pozdrawiam i szkołę (bynajmniej wydział Zdrowia Publicznego) polecam.
              • Gość: pilaton praca licencjacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 17:33
                Witam, potrzebuję informacji jakie warunki "techniczne" musi spełniac praca
                licencjacka w WSPiA. Jaka strona tytułowa, spis treści, jaka czcionka, jak mają
                wyglądać przypisy itp.
                pilaton@wp.pl
                • Gość: Basia OBRONA anglistyka wspia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 10:55
                  Witam jestem przed obroną na anglistyce mam pytanko do osób które broniły się w 2010 roku. Jak wyglądała obrona? Trudno było zdać?
                • Gość: wiktoria pelc Re: praca licencjacka IP: *.derkom.net.pl 17.10.14, 17:18
                  Oferuje pomoc w pisaniu licencjackich, magisterskich i zaliczeniowych.
                  Przy pisaniu prac korzystam z różnorodnych źródeł, tj. pozycje literackie, czasopisma, roczniki statystyczne itp.
                  Opieram się na źródłach powierzonych lub własnych.

Cenę oraz termin ustalam z każdym indywidualnie w zależności od złożoności tematu, długości pracy oraz czasu potrzebnego na jej napisanie.

Wszystkie prace powstają na indywidualne życzenie klienta od początku do końca.
                  Zapewniam wysoką jakość, rzetelność, terminowość, anonimowość.
                  Każda praca sprawdza jest w cenie systemem plagiatowym.
                  NAPISZ; pelcwiktoria@onet.pl
              • Gość: ... RM IP: *.cust.bredband2.com 24.01.11, 14:10
                Możesz cos wiecej napisac o Ratownictwie? mam zamiar tam sie wybrac... Trzeba zainwestowac cos w własne apteczki medyczne, uniformy itd? bo wiem ze tak jest na Wielkopolskim Centrum Edukacji Medycznej. dziekuje za informacje!
                ps. pisz iel wlezie i co wiesz ;-)
    • Gość: k Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.CNet.Gawex.PL 17.05.10, 22:39
      ta uczelnia to chyba najgorsza decyzja w moim życiu
      • Gość: eweelinkaa Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 00:00
        a czy jest jakas kolezanka po kosmetologii??
        • Gość: Natalii filologia angielska :P IP: 212.160.251.* 03.07.10, 13:33
          A czy na ten światowy kierunek ktoś idzie w tym roku :-)?
          • Gość: :):):) Re: filologia angielska :P IP: *.icpnet.pl 28.07.10, 14:25
            studiuję filologię angielską jestem na 3 roku i jeśli chcesz mieć wszystko
            zaliczone to musisz się uczyć niczego tobie nie podarują wykładowcy. Polecam
            uczelnię jest super:)
        • Gość: ODRADZAM!!! Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 08.09.10, 20:12
          Ja aktualnie czekam na termin obrony pracy licencjackiej. Kończę kosmetologię. Zdecydowanie odradzam studiowanie na tej uczelni. Szkoła nastawiona jest wyłącznie na zysk, student nijak ich nie obchodzi. Panuje jeden wielki rozgardiasz. Kompletny brak organizacji...Dziekanat działa jak chce; zawsze stanowisz problem i o wszystko musisz zawalczyć, zero współpracy, każdy w dziekanacie udziela innej odpowiedzi na to samo pytanie, indeksy giną i wszystko jest im ciężko zrobić. Moja znajoma na wyrobienie legitymacji czekała prawie rok:/. Wykładowcy mają studentów w nosie (poza małymi wyjątkami) bo normalnie uczą na medycznej i w nosie mają zaocznych studentów z prywatnej uczelni, to tylko dodatkowe źródło utrzymania. Z zaliczeniami z reguły nie ma problemu o ile się faktycznie uczysz, ja przez 3 lata miałam jedną poprawkę, ale muszę przyznać, że trzeba było przysiąść i przyswoić materiał. O ile nie masz z tym problemu to dasz radę. Wykłady z reguły prowadzone są po łebkach, chyba, że trafia się wykładowca fanatyk, który kocha swój przedmiot i guzik go obchodzi, że na twoim kierunku wystarczy podstawowa wiedza z danej dziedziny więc zarzuca Cię ogromem zupełnie nieprzydatnych informacji. Pracownia jest wyposażona dobrze tylko przez pierwszy miesiąc, bo później różne preparaty się kończą, ale nikt nie widzi potrzeby ich zamówić, a co za tym idzie zdarzają się sytuacje, że nie możesz pewnych rzeczy zaliczyć - bo nie ma na czym...wtedy "wielkodusznie" Ci to odpuszczają i nie dociera do nich, że Ty po prostu chciałabyś się tego nauczyć i to wykonać, wydaje im się, że wyświadczają Ci przysługę. Poza tym zajęcia odbywają się w różnych budynkach i tak naprawdę tylko ten na ul. Czerwca 1956r. 213-215 jest na jako takim poziomie. Reszta odbywa się w jakichś starych obskórnych liceach, gdzie nawet nie ma porządnych sal i zdarza się, że grupa się nie mieści. O toaletach nie wspominam nawet...Czasu na przejście z budynku do budynku masz ok. 15 min. i nikogo nie interesuje, że musisz dajmy na to przemieścić się na drugi koniec miasta. Co do czesnego to jest niewspółmiernie wysokie do proponowanej oferty, a dodatkowo za każdą rzecz typu: legitymacja, zaświadczenie, wyprawka, obrona, nawet praktyki zawodowe musisz płacić dodatkowo, czesne nie obejmuje niczego poza zajęciami. Jeżeli chodzi o obronę pracy i promotorów to też jest jakaś paranoja: nie mogę powiedzieć, że wszyscy, ale większość ma kompletny zwis na to co piszesz i jak piszesz, najlepszą rada jest : "proszę sobie wypożyczyć prace kogoś z poprzedniego roku..."- tylko, że z tym też jest problem bo trzeba załatwić pisemne pozwolenie od promotora... żadnego wsparcia, zero pomocy. Nawet literatury nie racza Ci podpowiedzieć - Twoja praca - Twój problem...żenujące. Ja się bardzo zawiodłam bo miałam nadzieję, że to uczelnia na poziomie...niestety nie. Zdecydowanie ODRADZAM!!!
    • Gość: ANNA Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? IP: *.icpnet.pl 07.07.10, 16:43
      studiuje tam i CIE POWIEM ZE MASAKRA SZKOLA NIE POLECAM WYBIERASZ TOK STUDIÓW
      ZAOCZNE A CODZIENNIE JESTES I TAK W SZKOLE BO JAK NIE WPIS TO POPRAWKA JAK NIE
      DOKUMENTACJA TO COS INNEGO NAUCZYCIELE POJEBANI A W DZIEKANACIE JAK ZWYKLE NIC
      NIE WIEDZA MASAKRA NIE POLECAM
      • gwiazdecka85 Re: czy ktos studiuje na wspia w poznaniu? 04.08.10, 12:56
        A ja własnie skonczyłam III rok i wybieram sie na magisterke do tej szkoły,
        jesli tylko ktos sie uczycz choc troche to zda i nie bedzie miał problemu z
        zalatwianiem wpisow czy poprawek. W dziekanacie czasem sa kolejki ale to
        normalne jesli na uczelni jest tyle osób. Sale i ławki jak wszedzie wiec normalnie.
        • Gość: Agateczka Re: czy ktos zamierza studiowac w wspia? pisać !!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 17:04
          Czy ktoś z was zamierza składać dokumenty do tej szkoły? jeśli tak prosze o
          kontakt na maila agateczka1989@o2.pl mam wielka prosbe;)))
          • bezzmienna WSPIA: pedagogika 08.08.10, 15:12
            czy mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat tego kierunku w tej szkole??
            byłabym wdzięczna :)
            • Gość: Aga Re: WSPIA: pedagogika IP: *.icpnet.pl 07.10.10, 22:52
              Ja wybieram się na pedagogikę. Zaczynam 16 października:)
              • Gość: gsix Re: WSPIA: pedagogika IP: *.10-1.cable.virginmedia.com 26.11.10, 13:04
                hej, miesiac temu obronilem prace wlasnie na pedagogice wspia i powiem ci ze nic sie nie nauczylem. zalezalo mi tylko n apapierku wiec pewnie dlatego nie bylem na ani jednym wykladzie na 3 roku, nawet na wszystkich egzaminach nie bylem. pomijajac to ze sciagalem ze sciag formatu a4 a wykladowcy na to nic, we wrzesniu tego roku nie miaelm zadnego wpisu w indeksie to dalem rade napisac prace w tydzien i sie obronic. oczywiscie organizacja tej uczelni bije wszystko na leb, obrone przelozyli mi o 2 tyg bo dziekanat sie nie wyrobil! znajomy mial znajomego ktory znal kanclerza tej uczelni, nawet nie musil chodzic na egzaminy tylko pani prodziekan mu wszystko wpisywala na koniec semestru a w protokolach pewnie pozniej 'uzupelniali'. ta uczelnia to jedna wielka sciema i wyzysk. kanclerz po zawodowce gosciu buja sie jak pener z jezyc, lysy, wydziabany i zawsze sie patrzy na ciebie jakbys mu matke zabil. a dziekanat to najgorsza strona tej 'uczelni wyzszej', niekompetentni i chamscy. jest tylko jeden wporzo gosciu, taki krotko sciety na jeza, mlody chlopak. on zawsze Ci powie co i jak, a reszta powinna raczej zostac w swoich miasteczkach przy swiniach i kurach a nie do poznania sie pchac.

wspolczuje polskim dzieciom, jesli tacy pedagogdzy po takich uczelnicha beda z nimi pracowac w [przyszlosci. jedna wielka farsa.
                • Gość: magda Re: WSPIA: pedagogika IP: *.205.112.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.01.12, 20:04
                  Ja współczuje Tobie...wszystko zalezy od podejścia. Ja czuje sie kompetentna po tej uczelni, bo w przeciwieństwie do takich typów jak ty ja się uczyłam, a uczelnia dała mi możliwość rozwoju. Tacy ludzie właśnie są negatywną ocena studiów na uczelniach prywatnych....Polecam Wspia wszystkim, którzy wiedzą co chcą osiągnąć w życiu i nie zależy im tylko na "papierku" A tym którzy tak narzekaja na niewygode zapraszam na UAM- tu jest jeszcze gorzej i tu dopiero mają studenta gdzieś....ale cóż pewne sprawy trzeba umieć docenić.....