Dodaj do ulubionych

posiniaczona dama z piwem

IP: *.opera-mini.net 14.10.13, 09:51
zaskakuje mnie widok dziewczyny która przemieża ulice chełmna z piwem w ręku. Napewno widujecie ją także. Czy jej można w jakiś sposób pomóc? Jest młoda a w bardzo szybkim tępie spada na dno...
Obserwuj wątek
    • Gość: danio Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.opera-mini.net 14.10.13, 12:57
      byłem świadkiem jak kradnie piwo. Widziałem też jak zapija wino z gwinta na plantach
      • Gość: ja Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 14.10.13, 13:11
        wiem o którą kobietę Ci chodzi. Niestety ona jak na swój wiek ( 30 lat) za szybko dosięga dna. Wiem,że była w ciąży i nie zdziwiłabym się gdyby poroniła skoro potrafiła pić tanie wino w świadomości,że jest w ciąży.To prawda że kradnie itp. Szkoda kobitki...
        • Gość: w Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.countshockula.com 20.10.13, 09:09
          SZKODA DZIEWCZYNY.
      • Gość: człowiek Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.chelmno.mm.pl 19.10.13, 23:09
        przedziwny wątek... ile wpisów tyle zdań.... ale niestety - każdy z nas jest kowalem swego życia :) wszystko zależy od predyspozycji psychicznych, możliwości intelektualnych i wychowania, które przekazała rodzina i najbliższe środowisko... jak widać z wpisów tu dokonanych - osoba ta miała wsparcie i pomoc.. ale nie chciała lub nie umiała po prostu z tego skorzystać... otrzymuje wsparcie socjalne...więc generalnie - sama nie potrafi sobie pomóc, bo nikt jej nie pokazał jak godnie żyć, lub do niej nie trafił z tym przesłaniem... więc, dlaczego wieszacie psy na członkach rodziny - czasami nie mają żadnego wpływu na postepowanie takiej osoby pomimo starań, oddziaływań i zastosowanych wpływów!!! Litości - dla członków tej rodziny ( nikogo nie znam) ale z autopsji wiem, że to nie działa. Osoba tak dalece chora musi dotknąć dna i piekła - i albo się obudzi, albo spłonie.. a druga prawdą jest to, że każdy z nas stara się jakoś poukładać to skomplikowane życie i walczy każdego dnia o siebie, rodzinę , najbliższych, przyjaciół ... ale to jest coraz trudniejsze ... m.in, przez to forum... i nie wiadomo kiedy komuś zabraknie sił, walnie żyłka w okolicy mózgowej.. i dołączymy do świata ....nieświadomych szczęśliwców żyjących w świecie zdjęć z przeszłości... Ludzie - opamiętajcie się... jeśli, ktoś chce osobiście zająć się tą nieszczęśliwą kobietą niech to po prostu zrobi... i zakończcie te dywagacje, uderzające w szereg ludzi.. którzy chcieli jej pomóc..........

• Gość: mm Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 14.10.13, 13:48
      już jej nikt nie pomoże ona po prostu jest chora i nie da sobie pomóc
    • Gość: tak Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 13:58
      znamy ja ,kiedys to była ładna dziewczyna i bardzo fajna co znia sie stalo to szok,pracowala kiedys w solarium chyba na wodnej .bardzo chorowala brak pracy pieniedzy w tym Cch i tak sie stoczyla ,pewnie nie widzi sensu zycia .kradnie ?moze i tak pewnie nie tylko piwo ale i jedzenie .szkoda jej powinien ktos jej pomoc ,ale u nas takich mlodych osob jest wiecej stoja zawsze po rogach i do tej pory nikt im nie pomogl.pewnie teraz to zamkna ja bo kradnie pewnie tylko taka pomoc a nikt nie zastanowi sie ze przez to ze mlodzi w tym Chelmnie nie maja nic ,jak rodzice nie byli bogaci wczesniej i start dali swojemu dziecku ,to sa straceni.
      • Gość: do tak. Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 14.10.13, 14:16
        Masz całkowita rację. Ta kobieta nie chce sobie pomóc. Ile to razy chodziła poobijana bo tłuk ją jej facet. To chore. Sama sobie pozwala na krzywdę.
    • Gość: o Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 14:32
      znam to dziewczyne osobiscie zawsze byla usmiechnieta mila "zadnej pracy sie nie bala "jak tracila prace szukala dalej ,jak juz nie miala to potrfila isc calymi dniami na pole do zbioru truskawek itp.ale normalnie" charowala "dziwie sie ze tak sie zmienila mimo takiego losu radzila sobie !wiem ze zachorowala ,byla jakis czas bardzo chuda chodzila nie miala sil ,prosila o pieniadze na chleb ,lub na leki ,zal bylo jej ,widac poddala sie ,wtedy mogl jej ktos pomoc ,teraz pewnie zalamala sie i pije ...
      • Gość: dariusz sobolewski Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.toya.net.pl 18.10.13, 23:24
        Człowieku co za banialuki wypisujesz !!! Znaleś Ją ? To przedstaw się .... Asia pracy się nie bała ??? Nie wiesz o czym piszesz chyba - ale mnie wkurzają takie osoby co piszą bzdury. Asia chodziła chuda gdyż cierpiała na bulimię z której ja, moja rodzina oraz ks.Mirek z parafii Pallotynów bezskutecznie próbowaliśmy Ją wyleczyć załatwiając miejsca w szpitalach na specjalistycznych terapiach .... Niestety panna zawsze uciekała po paru dniach. Czemu? Ano problem alkoholizmu został odkryty stosunkowo niedawno ale istniał od bardzo dawna . Proszę poszukać korzeni w rodzinie (matka z zaawansowaną schiofrenią i ojciec alkoholik który dnia nie przepracował) . Podkreślam - osoby chcące zrobić coś dla świata ; na ulicy Grudziądzkiej mieszkają dwie siostry tej Panny - zasługują na większe zainteresowanie i pomoc niż Aśka . Mój telefon to 791110991 naprawdę chętnie opowiem co wiem gdyż bardzo mi zależy na pomocy rodzinie Iwańskich .
    • Gość: żeby tylko piła Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 14.10.13, 16:55
      Ja ją kilka razy widziałem w bramach na Grudziądzkiej z różnymi menelami na ziemi - jak zwierzaki to robili... W biały dzień... Parę razy w biały dzień leżeli tak, że z ulicy było widać... Fuuuuj...
      • Gość: Alfons Re: posiniaczona dama z piwem IP: 46.233.70.* 14.10.13, 17:34
        Ludzie obudzcie sie! Trzeba jak najpredzej sprowadzic tutaj redaktorow Tvn Uwaga!
        • Gość: do Alfons Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 14.10.13, 18:37
          To sprowadź. Szacun za założenie tematu. Kobieta niszczy sobie życie. jest młoda,jeszcze sporo przed nią. Czas najwyższy aby wzięła się za siebie.
          • Gość: aaa Re: posiniaczona dama z piwem IP: 89.231.148.* 14.10.13, 20:19
            kojarze ja z dawnych czasow, jednak nie moge sobie przyomniec kto to jest.
            w niedziele rano widzialem ja w krotkich spodenkach, jak wyciagala flaszki ze smietnikow, dopijala resztki i rzucala na jezdnie butelki...

chyba rzeczywiscie warto jej pomoc, tylko jak? i czy jakakolwiek pomoc przyjmie...?
            • Gość: pan radoslaw Re: posiniaczona dama z piwem IP: 46.233.70.* 14.10.13, 20:44
              Prosze mi powiedziec gdzie znajde te kobiete. Chetnie kupie jej flaszke, aby nie musiala zbierac smieci. Mysle, ze jak pomagac to juz w potrzebie.
            • Gość: lizak Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.204.24.146.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.10.13, 20:53
              gdyby ktoś chciał jej pomóc dawno by to zrobił ludzie mają w dupie takich jak ona i taka jest prawda ciągle ktoś pisze (trzeba,należy,ktoś musi )takiego typu hasła padają i co czy ktoś coś robi, przechodzi się koło niej i nic , gdyby ktoś wyciągnął do niej rękę to by było dobrze i przede wszystkim to że jest chora to nie znaczy że nie da jej się pomóc i że ona tej pomocy nie chciała by przyjąć może szanowne władzy chełmińskie po przeczytaniu tego wątku mogli by zainterweniować i zająć się w końcu ludźmi i ich problemami a nie bawić się w boba budowniczego bo się kostka z grudziądzkiej znudziła albo jakimiś innymi nieistotnymi duperelami.
              • Gość: zaskoczona Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.opera-mini.net 14.10.13, 22:00
                pisząc że trzeba jej pomóc, nie chciałam wymigać się od tego że sama bym jej nie chciała pomóc. Sama oferowałam jej pomoc i wielokrotnie z nią rozmawiałam gdy chciała mi sprzedać kradzione żeczy lecz nie wiem jak do niej dotrzeć dlatego założyłam owy wątek. Płakała, opowiadała że jest bita co zresztą widać- szkoda dziewczyny
                • Gość: no tak. Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 14.10.13, 22:07
                  Ludzie! tej kobiecie trzeba pomóc. nawet i siłą. Bez przesady,żeby tak zniszczyć sobie życie. Dzisiaj po raz kolejny ją widziałam. Pobita i to do takiego stanu,aby jej koleżanka( na jej tzw. poziomie) musiała ją trzymać pod pachę. Trzeba zgłosić tę sprawę do UWAGA albo innego programu. Ta kobieta nie zasługuje na takie życie... Nikt nie jest święty i każdy ma coś za uszami,ale nie bądźmy tacy.
                  • Gość: xyz Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.chelmno.mm.pl 14.10.13, 22:46
                    jest wiele programów Uwaga, Interwencja, Sprawa dla reporterów ........... koniecznie trzeba zadziałać... bo nie sądzę, aby ktoś z władz tego miasta siedział i śledził to forum................. zadziwiające.........
                    • Gość: Redaktor Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.fast.net.uk 15.10.13, 01:02
                      I co napiszecie w mailu do Uwagi, tudziez o czym powiecie poprzez rozmowe telefoniczna? "Dzien dobry w naszym miescie jest kobieta, ktorej chce sila pomoc, a ona robi to dalej"? Myslicie, ze przyjada i beda filmowac ja sfazowana opowiadajac jaki to z niej wrak? Co to zmieni? Te programy to szopka. Jedyna droga to przymusowe leczenie albo ktos kto potrafi na nia wplynac bo sam malo kto wychodzi z uzaleznienia w tym stadium. No i wiecie ona prawo pic i zanim ja wysla to minie dluginczas chyba ze popelnibprzestepstwo lub wykroczenie
                      • Gość: lizak Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.204.62.27.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.13, 09:25
                        i właśnie o to chodzi żeby przymusowo wysłać ją na leczenie bo przecież można tak zrobić , umieścić w jakieś placówce bo apel do telewizji to lekka przesada bo wątpię żeby ktoś pofatygował się do kobiety,która pije i jak to miało by wyglądać przyjadą i co przeprowadzą z nią rozmowę dlaczego pani pije a ona jak myślisz palancie nie mam pracy nie mam za co żyć to się bujam po ulicy,no ludzie trochę realizmu.
                        • Gość: koleżanka Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.10.13, 09:50
                          Znam Aśkę od dziecka wiele przeszła,była wspaniałą,wierzącą osobą.Aśka miała chłopaka potem rozstali się zaczęły się problemy z rodzeństwem_siostry zaczęły chorować-a ona sama miała problemy z żołądkiem,jednak leczyła się,pracowała.Później siostry się podleczyły na tyle że sobie radzą ale Aśka się załamała-jej stan to silna Depresja.Była zaręczona jednak owy pan zostawił ja gdy zaczęła chorować,a do tego powiedziano jej że nie może mieć dzieci...i świat jej runął.Ona jest dobrą fryzjerką i przemiłą osobą.Miała iść na leczenie jednak nie mam pojęcia czemu to tyle trwa-siedziała w areszcie chyba w Toruniu...Nie wiem jak jej pomóc,na rodziców nie może liczyć nigdy nie mogła...a mieszka gdzieś na Klasztornej tak kątem a tak naprawdę jest bezdomna.:(To wspaniała osoba pomóżcie jej jeśli potraficie...
                          • Gość: hey Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 11:01
                            Zacznijmy od tego,że w tym roku zaszła w ciąże i poroniła przez alkohol. Niedawno byłam świadkiem jak jej facet,z którym obecnie jest bił ją na Placu Wolności i uderzał jej głową o chodnik. Jak myślicie jaka była reakcja gapiów??? Jak zawsze nikt nic nie widział . Całe Chełmno...
                            • Gość: ttdo hey Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.31.51.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.13, 11:24
                              (nikt nic nie widział )to tak jak ty.
                              • Gość: hey Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 11:39
                                Coś jeszcze? :) Przechodziłam tamtędy gdyż szłam na pks. Zdziwił mnie fakt,gdyż inni stali i sie przypatrywali. Zrozum sens tego co napisałam a potem komentuj.
                                • Gość: aaa Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.opera-mini.net 15.10.13, 11:47
                                  no właśnie jak wszyscy przechodzą obojętnie tak jak ty obok takich sytuacji to czemu się dziwisz skoro sama nie zrobiłaś nic. Przecież jesteś kobietą... Ja zawsze staram się zareagować... Sama jestem kobietą i nie wiem być może kiedyś to ja będę potrzebowała ludzkiego odruchu (pomocy)
                                • Gość: Jestem madry Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.fast.net.uk 15.10.13, 11:50
                                  Ach te chelminskie buroki, jak oni mogly sie tak wpatrywac?

A ciezko bylo zadzwonic na policje? Hipokryzja na maksa. I tacy ludzie wtedy traktuja innych z gory, maja wszystkich za glupszych bedac wowczas ignorantami.

• Gość: bejbol Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 12:00
                                    Robicie z siebie cudy niewidy . Na bank wy tez byście nic nie zrobiły bo byście się bały by przypadkiem wam się nie dostało od tego kolesia. Same nie jesteście święte więc po co taka udawanka na Forum? Pisać każdy potrafi na forum lecz dupsko ciężko ruszyć. :P
                                • Gość: tt do hey Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.31.51.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.13, 12:03
                                  no właśnie rozumiem ludzie się patrzyli a ty wcale nie lepsza bo robiłaś to samo tylko się patrzyłaś a oceniasz brak reakcji ludzi żenada
                                  • Gość: hey Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 12:07
                                    tak . Przyznaje się to był mój błąd,ale sama się bałam o własne bezpieczeństwo.
                                    • Gość: janek Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 12:11
                                      Ludzie ogarnijcie się. Będziecie się teraz wymądrzać i przedrzeźniać? To nie kółko różańcowe. Zacznijcie działać bo aż się śmiać chce z waszej głupoty ;)
                                    • Gość: lizak do hey Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.31.51.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.13, 12:14
                                      To po co piszesz takie rzeczy idziesz widzisz coś, inni też widzą ty robisz to samo co reszta i ich oceniasz że nie reagują to trochę irracjonalne może zacznij myśleć zanim będziesz chciała pokazać że masz coś do powiedzenia
                                      • Gość: hey. Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 12:20
                                        Po pierwsze przechodziłam tamtędy i spieszyłam się na autobus. (wiem to nie żadne usprawiedliwienie) Nie jestem z Chełmna,tylko z okolic. Sama byłam w szoku,więc nic dziwnego,że tak zareagowałam. Z resztą też spójrzcie na siebie bo wypisywać potraficie i przy okazji robić z siebie świętych a założę się ,że sam nie jesteś lepszy.
                                        • Gość: Mea - do lizak Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 12:21
                                          No ja już widzę Twoją reakcję ;) Kim jesteś Supermenem? Całego świata nie zmienisz i nie uratujesz. Nie rób z siebie bohatera bo sam się kompromitujesz w tym momencie ^^
                                          • Gość: lizak do mea Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.31.51.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.13, 12:59
                                            ty może naucz się czytać nie chodzi o robienie z siebie bohatera tylko ocenianie innych samemu nic nie robiąc luknij sobie wyżej i poczytaj o co chodzi a jeżeli już zmierzasz do tego czy sama coś w tej sprawie robiłam to tak wiele razy nie bałam się podejść czy zareagować bo nie wszyscy tutaj tylko nawijają i nawijają więc się nie wymądrzaj tego typu że ktoś tyle pisze i pisze i nic nie robi
                                            • Gość: do lizak Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 13:07
                                              Naucz się myśleć racjonalnie i logicznie . Masz ograniczony tok myślenia i nic więcej :P
                                              • Gość: lizak Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.31.51.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.10.13, 13:18
                                                aha ciekawa odp po czym ten wnikliwy wniosek po tym że czytać ze zrozumieniem nie potrafisz ,wrzuć na luz bo to się trochę żenujące zrobiło
                                                • Gość: yoł Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 13:33
                                                  Żenująca to była Twoja odpowiedź.
                                              • Gość: franz Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.13, 14:52
                                                Lizak Ty ćwierćinteligencie, jeśli chcesz zabrać głos to wypowiadaj się w sprawie, której dotyczy wątek.
                                                • Gość: do franz Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 15:02
                                                  Dokładnie. Masz racje.
                                                  • Gość: ss Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.chelmno.mm.pl 15.10.13, 15:57
                                                    milion wpisów a sam problem znikł?!!! tacy jestesmy ...
                                                  • Gość: Chyba Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.13, 16:02
                                                    Chyba wiem o kim piszecie, chyba robiłem jej kiedyś zakupy jak prosila , wtedy jeszcze nie prosiła o alkohol tylko jedzenie ,kawe , dorzucilem tez czekolade... nie wiedzialem ze zeszla na takie dno... czy w jej rodzinie wszyscy pija czy sa chorzy, czy nie moze jej ktos sprobowc pomoc by trafila pod skrzydla opieki i lekarza??? Pewno nie miala od kogo wyniesc wzorcow.... czy trzeba czekac az stanie sie tragedia...???
                                                    Jak wiecie gdzie mieszka mozna nawet anonimowo zadzwonic do MOP su tam sa panie ktore zajmuja sie konkretnymi dzielnicami i maja jakis profesjonalizm... warto chociaz sprobowac.
                                                    Osoby w depresji nie zwsze uwazaja siie za chore i potzebujace pomocy, widza swiat " troche inaczej"..
                                                    ..
                                                    A jak widzisz ze ktos bije drugiego czlowieka to chociaz zadzwon po policje czy straz miejska jak sie boisz sama interweniowac!!!!!! I nie ma co dyskutowac na forym o racjach , oceniac kto dobry a lepszy, tylko skierowac do niej pomoc.
                                                  • Gość: Rewa Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 16:28
                                                    Kolejna osoba,która prawi morały. Chyba wyraźnie dziewczyna się przyznała do błędu. Przepraszam bardzo,ale ja akurat ją rozumiem. TYm bardziej,że jest z okolic CCh. Dobrze by było gdyby ktoś zgłosił sprawę do MOP-su. dzisiaj sam widziałem jak szła Grudziądzką z Piwem w ręku i nie wyglądała najlepiej... Żal mi jej. Może tez mi napiszesz,ze zamiast patrzeć na nią powinienem zaoferować pomoc? taki mądry/madra to Działaj!
                                                  • Gość: gosc Re: posiniaczona dama z piwem IP: 46.77.124.* 15.10.13, 16:28
                                                    żal mi tej chorej kobiety widząc ja w miescie teź jestem zszokowana jej zachowaniem jest pijana brudna i pobita jak jej pomóc?
                          • Gość: ...... Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.chelmno.mm.pl 17.10.13, 15:45
                            nie mieszka na żadnej klasztornej, tylko na Alei 3 Maja, Ona jest chora psychicznie, tak mi się wydaje z moich obserwacji. Ostatnio mijałam ją na ulicy Grudziądzkiej, szła ze swoim zdjęciem z dzieciństwa, patrzyła na nie i płakała, w drugiej ręce trzymała jej ulubione 'KUFLOWE' a w koszyczku 2 amareny z biedronki.
                    • Gość: MIESZ.... Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.pl 15.10.13, 18:45
                      śledzi śledzi ....ale nic nie zrobi ,reaguje tylko na to jak im się coś zarzuca żeby się nie wydało że to nie jest sprawne ....przekonałem się
              • Gość: dariusz sobolewski Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.toya.net.pl 18.10.13, 23:03
                Jeśli chodzi o pomoc Joannie I .zapewniam iż były czynione mega kroki . Jeśli ktoś z Was ma naprawdę chęć pomocy chętnie przybliżę sytuację tej dziewczyny - może ktoś z Was będzie bliższy jakimkolwiek efektom niż ja. Dodać tylko pragnę iż owa istota ma dwie siostry które są ustawicznie okradane/molestowne przez Joannę . Ja oraz moja rodzina znamy wszystko od podszewki a na dowód podaję przecież nazwsko, numer telefonu 791110991 (play ).
    • Gość: policja Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.13, 16:32
      policja napewno wam pomoze policja i straz potrafia za bzdury mandaty wystawiac ,a nie wierze w to ze nie widzieli tej dziewczyny w Chelmnie -pewnie 100 razy ale maja to gdzies bo taka jest rzeczywistosc w Cch i tak samo napewno mops wie o tej dziewczynie i nic nie robi ,na rodzine tez nie moze ona liczyc cala rodzina ....az stanie sie tragedia !!!wtedy nikt nie bedzie widzial winy w sobie !!!
      • Gość: gość Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.play-internet.pl 15.10.13, 17:03
        Co to za dziewczyna ja jej nie widziałem?
    • Gość: widziałem Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 15.10.13, 17:26
      Widziałem kiedyś jak szła Grudziądzką na samych skarpetach, z majtasami do kolan i z flachą w ręce. Akurat szedł też patrol Policji... I jak myślicie co jej powiedzieli...??? Kazali jej "iść stąd"... Po prostu żeby się gdzieś schowała z głównej ulicy... Ot rozwiązali problem... Więc nie wiem jak Wy ale ja już dla niej ratunku nie wiedzę... Trzeba by ja na siłę gdzieś na dłuższy czas zamknąć ale kto sobie weźmie taki "problem" na głowę...
      • Gość: Nie widziałem Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.13, 19:05
        Nie widziałem jej ale chyba tylko MOPS może tu interweniować. Co ma zrobić policja jak tylko ona sobie chodzi??? przesłuchać, zabrać na komisariat, i co ??
        MOPS to w koncu Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej i są tam etatowi i profesjonalni fachowcy , tez pewno mają doświadczenie w tej pracy , są tam ludzie, którzy chyba powinni umiec radzić sobie z rozmową i nakłnianiem a prznajmniej próbować.
        Może ona czeka na taka pomocna dłoń, a może pozwoli się leczyć.
        Więc jak ktos wie o kogo chodzi to proszę zadzwońcie do MOPS u . Wyglada ze ta dziewczyna może jeszcze nie spadła na samo dno i dotąd była jak piszecie silna w walce. Czy nie ma siostry, wujka, cioci , jeżeli na rodziców liczyć nie może???
        Chełmno nie jest metropolią.
        Napewno Straż Miejska, czy nawet Panie w UM w wydziale meldunkowym znają jakąś jej niepijącą rodzinę, może uda się ją jeszcze wyrwać do normalnego życia...
    • Gość: pomoc Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.opera-mini.net 15.10.13, 20:44
      gdzie mogę ją spotkać? Chcę spróbować jej pomóc.
      • Gość: slovik Re: posiniaczona dama z piwem IP: 95.83.249.* 15.10.13, 22:30
        a facet jej to kto superman ,jak mozna ludzie ,dajcie namiary pomoge jej
        • Gość: p.. Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.13, 22:55
          a świstak ku... siedzi i zawija te sreberka, lub w te jak kto woli .....

i admin usunie mój wpis ,bo ma takie prawo

nie ma odpowiedzialności państwa,które nie istnieje i tylko od Nas Polaków zależy przyszłość Narodu
        • Gość: koleżanka Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.10.13, 15:49
          ul.Klasztorna tam siedzi kątem u swojego supermena
    • Gość: od rana Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.opera-mini.net 16.10.13, 10:53
      dziś od rana też już bąba..
      • zbynek566 Re: posiniaczona dama z piwem 16.10.13, 18:08
        Ja tą dziewczynę widzę prawie codziennie.Uważacie,że zwykły człowiek jest jej w stanie pomóc?Na pewno nie.Ta PANI naprawdę potrzebuje pomocy specjalisty [psychologa,psychiatry,lub terapeuty od uzależnień].Ona prosi o pomoc.Może to brzydkie porównanie,ale naprawdę jak by ktoś tak traktował psa,to na pewno odpowiednie służby by właściciela ukarały.Niejedna z gazet by się rozczulała nad losem pieska.Tu zawodzi cały system władz [państwa].Więcej liczy się piesek niż człowiek.Bardzo dużo ludzi [u władzy]chce ratować świat,a nie potrafią uratować jednego człowieka.Mi się wydaje,że tej PANI więcej potrzeba ludzkiego serca niż pieniędzy.Jest to bardzo smutne. Nie wolno oceniać człowieka po wyglądzie.Ktoś napisał,że widział ją w bramie.A może była gwałcona.Ciekawi mnie jak by zareagowała ta osoba,jak by się okazał,że to jego[córka,wnuczka,siostra].Też poczuła by wstręt?
        • Gość: do zbynek Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.opera-mini.net 16.10.13, 20:04
          bardzo ładnie to napisałeś. To prawda ona potrzebuje pomocy ale niestety ludzka znieczulica jest ogromna i to jest straszne. Widziałam wiele ludzi które naśmiewają się z niej.. Nikt nie wie co nas samych w życiu czeka
          • Gość: ! Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 16.10.13, 20:20
            Dokładnie!!! Masz racje. Każdego w życiu może spotkać to samo co Te Kobietę ;(
            • Gość: Czytam Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 11:25
              Ludzie czytam ten post i jestem przerazony. Raz ze ludzie maja taki tragiczny los, dwa ze widzicie , wiecie o kogo chodzi i nie pojdziecie do MOPSu lub tam chocby nie zadzwonicie.

Na taka interwencje musza zareagowac.

Pomagaja zapewne wielu nierobom, ktorych glowna praca jest wyciaganie pomocy i tak potem ucza swe dziecie to napewno pomoga tej uzaleznionej!!!!!
              • Gość: koleżanka Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.10.13, 11:46
                Aśka ma rentę socjalną jak mi wiadomo więc MOPS wie o niej
                • Gość: www Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.pl 17.10.13, 12:03
                  Panie z MOPSU pomagają tylko tym , którym chcą . Niestety , ALE TAKA JAST PRAWDA SKORO O NIEJ WIEDZĄ TO JUŻ DAWNO POWINNI JEJ POMÓC A NIE TERAZ JAK JUZ JEST W TAKIM STANIE PSYCHICZNYM I FIZZYCZNYM !
                  • Gość: Nie jest Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 19:10
                    NIGDY NIE JEST ZA POZNO!!!!
                    • Gość: :o Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.opera-mini.net 17.10.13, 21:43
                      straszna historia. Czyta się to jak jakąś opowieść. Widuję tą panią lecz nie wiedziałam że zawsze miała w życiu ciężko- domyślałam się lecz nie spodziewałam się że aż tak źle było. Pamiętam Ją jako bardzo szczupłą osobę myślałam że to dwie podobne do siebie panie.. Straszne to. Mam nadzieję że jeszcze będzie w życiu szczęśliwa- zasługuje na to jak każdy z nas.
                      • Gość: Joasia Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.13, 23:10
                        Czy trzeba spasc na dno,żeby ktoś się zainteresował człowieka losem? Z wypowiedzi i zainteresowania tematem posiniaczonej z piwem wynika,że tak.
                        • Gość: trzeba Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.opera-mini.net 19.10.13, 00:31
                          nieraz tak jest że trzeba spaść na samo dno żeby potem się od niego odbić. .
                          • Gość: emet Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.13, 13:01
                            apeluje o opamiętanie się.
                            dostaje kobieta rentę z mopsu, czyli na podstawowe wydatki ma. to co jeszcze chcecie? żeby "panie z mopsu" wzięły ją do siebie do domu?
                            niestety, takie jest życie, trzymasz swój los w swoich WŁASNYCH rękach. ta kobieta miała wybór. dalej ma wybór. bajeczki typu "nie miała nikogo, nikt się nie zajął" są śmieszne. żałosne. bo na świecie są miliony sierot, ludzi porzuconych, skopanych przez życie i obitych z każdej strony tak że już nawet nie ma czym krwawić... a jednak - nie poddają się, walczą, myślą racjonalnie.
                            Gadki typu "ciebie może spotkać to samo" są śmieszne. ile wy macie lat? czy ja (czy ktokolwiek inny) nie wiem że życie to cholernie ciężki kawałek chleba? że trzeba padać tysiąće razy, podnosić się, znowu padać, ale wiecie co? o to w tym wszystkim chodzi, jakby zle nie było, nie dam się, zacisnę zęby, wypruję sobie żyły ale wstanę o ten jeden raz więcej niż było upadków. tak trzeba postępować. ale wy chcielibyście aby dobry wujek z ameryki dał tej pani teraz dom, samochód, pracę. nie da się. pamiętajcie - macie tylko jedno życie. każdy dzień to walka. waszym przeciwnikiem jest życie, trudne i niebezpieczne. nie ważne jak to rozegracie, możecie bić pięściami, kopać, gryźć, drapać, ale zróbcie tak, abyście na końcu to wy stali i z dumą mogli powiedzieć, "nie dałem się".
                            • zbynek566 Re: posiniaczona dama z piwem 19.10.13, 16:19
                              Bardzo fajne podejście do życia.Zawsze trzeba być mocnym po upadku,by się podnieść.Najgorzej gdy upadek kończy się złamaniem kręgosłupa.Nie wierzę by wtedy ktoś był na tyle silny by wstał i poszedł dalej.SĄ UPADKI CZŁOWIEKA,tak niefortunne,że bez pomocy drugiego człowieka upadający się nie podniesie.Dziękujcie BOGU,że WAS nie dopadła choroba alkocholowa.Jest to bardzo ciężka choroba[choroba ciała,umysłu i ducha].Tu naprawdę z MOPSu tej dziewczynie nikt nie pomoże.Danie jej pieniędzy to dla dziewczyny gwóżdż do trumny.Ją trzeba leczyć.Jest chyba w CHEŁMNIE KOMISJA do spraw uzależnień.Widzicie,że nasze społeczeństwo nie wie jak pomóc chorym[alkocholikom,narkomanon,hazardzistą]Rośnie nam nowa grupa uzależnionych od komputera,telefonów komurkowych,itp.Czy ich też najlepiej nazwać PATOLOGIĄ i udawać,że mnie to nie obchodzi [to ich problem].Problem dopiero wtedy gdy dopada mnie,lub moich najbliższych?Wiem,że dziewczyna ma rodzinę w CHEŁMNIE.Może właśnie ciężka choroba siostry,córki ich zjednoczy i się odnajdą?DAJ BOŻE.
                              • Gość: Joanna Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.13, 19:26
                                Ta kobieta ma rentę socjalną (tak pisano we wcześniejszych postach),więc nie jest bez środków do życia.Poza tym każdy jest kowalem swego losu.To,że w zyciu się noga powinie (pisano,że straciła pracę)to nie znaczy,że należy zaraz pic.
                                Ja straciłam pracę i nikogo to jakoś nie interesuje.Ale muszę byc silna.A jak kiedyś umieściłam temat,że szukam pracy,to mnie ludzie zbrukali tak jakby to była moja wina,że nie mam pracy.Szkoda słów....
    • Gość: ktoś kto zna Re: posiniaczona dama z piwem IP: 89.231.148.* 19.10.13, 22:13
      Asie bardzo często widuje tylko ciekawi mnie to że jej Kuzyn/Wójek ze straży miejskiej nie potrafi jej pomóc chociaż widywałam ich często razem jak sobie gawędzili jak się żaliła mu itp..
      Asia ma rente, ma rodzine (patologie) matkę chorą psychicznie siostry ledwo co wyzdrowiały no i oczywiście jej "koleżków". przykre ale prawdziwe. rozumiem ze czasem w życiu może się powinąć noga ale jeżeli ma Kogos kto Może pomóc (np.pan ze straż miejskiej) to przepraszam bardzo dlaczego mają pomagać ludzie którzy jej nie znają a nie rodzina !
      • Gość: set Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.13, 22:42
        wujek ,pisze się wujek pieprzeni analfabeci,oraz pieprzone analfabetki ....
        najpierw nauczcie się ortografii,a wtedy zabierajcie głos na forach
        • Gość: człowiek Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.chelmno.mm.pl 19.10.13, 23:14
          przedziwny wątek... ile wpisów tyle zdań.... ale niestety - każdy z nas jest kowalem swego życia :) wszystko zależy od predyspozycji psychicznych, możliwości intelektualnych i wychowania, które przekazała rodzina i najbliższe środowisko... jak widać z wpisów tu dokonanych - osoba ta miała wsparcie i pomoc.. ale nie chciała lub nie umiała po prostu z tego skorzystać... otrzymuje wsparcie socjalne...więc generalnie - sama nie potrafi sobie pomóc, bo nikt jej nie pokazał jak godnie żyć, lub do niej nie trafił z tym przesłaniem... więc, dlaczego wieszacie psy na członkach rodziny - czasami nie mają żadnego wpływu na postepowanie takiej osoby pomimo starań, oddziaływań i zastosowanych wpływów!!! Litości - dla członków tej rodziny ( nikogo nie znam) ale z autopsji wiem, że to nie działa. Osoba tak dalece chora musi dotknąć dna i piekła - i albo się obudzi, albo spłonie.. a druga prawdą jest to, że każdy z nas stara się jakoś poukładać to skomplikowane życie i walczy każdego dnia o siebie, rodzinę , najbliższych, przyjaciół ... ale to jest coraz trudniejsze ... m.in, przez to forum... i nie wiadomo kiedy komuś zabraknie sił, walnie żyłka w okolicy mózgowej.. i dołączymy do świata ....nieświadomych szczęśliwców żyjących w świecie zdjęć z przeszłości... Ludzie - opamiętajcie się... jeśli, ktoś chce osobiście zająć się tą nieszczęśliwą kobietą niech to po prostu zrobi... i zakończcie te dywagacje, uderzające w szereg ludzi.. którzy chcieli jej pomóc..........
          • Gość: kaktus Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 20.10.13, 09:00
            Ludzie. Zapominacie o jednej podstawowej rzeczy! Jeżeli ktoś nie chce dać sobie pomóc, to choćbyście się zes... nie dacie rady!!! Osoba podpisana z imienia i nazwiska ma rację. Asia otrzymała dużą pomoc, ale niestety...
            • Gość: chełminianka Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.toya.net.pl 20.10.13, 11:56
              Witam.
              Jestem osobą, która zna dobrze Asie. Chciałam napisać do pani, która tutaj przedstawia się jako "koleżanka" Asi nic nie wiesz o byłym chłopaku, z którym Asia była zaręczona i co naprawdę stało się, że nie są już razem. Nie prawdą jest, że zostawił ją kiedy tylko dowiedział się, że jest chora. Mało tego pomaga jej do dzisiaj!!! I jej siostrom, które nie mniej niż Asia potrzebują pomocy także. Jeśli chodzi o chełmiński mops oni dawno już wiedzą co się dzieje w tej rodzinie-całej. Sama byłam z siostrą Asi w mopsie, w urzędzie miasta także o przydzielenie mieszkania socjalnego bo dziewczyny żyją bez prądu i ze szczurami niestety chyba domyślacie się jaka była pomoc ŻADNA. Usłyszałyśmy, że muszą sobie same radzić jeśli chcą zmienić mieszkanie na lepsze tylko pytam kto wynajmie dziewczynom mieszkanie bez pracy skoro potrzebne są pieniądze na kaucje itp.!!! O przydziale z urzędu miasta nie ma mowy bo dochód 500zł to za dużo!!!! A poza tym w naszym mieście niby takich mieszkań nie ma!!! Przydałyby się jeszcze nowy deptak na Grudziądzkiej!!!!
              Tak naprawdę to ktoś powinien się zająć ojcem Asi i dziewczyn to bezduszny alkoholik, który nigdy nie pracował, znęcał się nad całą rodziną psychicznie i fizycznie myślę, że to miało wpływ na to, że każda z sióstr ma dzisiaj problemy psychiczne. Zresztą do dzisiaj jak mu brakuje na chlanie to wyłudza od nich pieniądze co tu dużo pisać niejednokrotnie zmuszał Asie żeby z nim piła!!! A Asi to można pomóc tylko na siłę bo ona już nie jest sama w stanie ocenić co się z nią dzieje!!! Próbowaliśmy już u mopsie, w urzędzie miasta, w prokuraturze nikt nie pomogł więc pytam dokąd tu się teraz udać żeby pomóc dziewczynom!!!???
              • Gość: chełminianka Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.toya.net.pl 20.10.13, 12:00
                Witam.
                Jestem osobą, która zna dobrze Asie. Chciałam napisać do pani, która tutaj przedstawia się jako "koleżanka" Asi nic nie wiesz o byłym chłopaku, z którym Asia była zaręczona i co naprawdę stało się, że nie są już razem. Nie prawdą jest, że zostawił ją kiedy tylko dowiedział się, że jest chora. Mało tego pomaga jej do dzisiaj!!! I jej siostrom, które nie mniej niż Asia potrzebują pomocy także. Jeśli chodzi o chełmiński mops oni dawno już wiedzą co się dzieje w tej rodzinie-całej. Sama byłam z siostrą Asi w mopsie, w urzędzie miasta także o przydzielenie mieszkania socjalnego bo dziewczyny żyją bez prądu i ze szczurami niestety chyba domyślacie się jaka była pomoc ŻADNA. Usłyszałyśmy, że muszą sobie same radzić jeśli chcą zmienić mieszkanie na lepsze tylko pytam kto wynajmie dziewczynom mieszkanie bez pracy skoro potrzebne są pieniądze na kaucje itp.!!! O przydziale z urzędu miasta nie ma mowy bo dochód 500zł to za dużo!!!! A poza tym w naszym mieście niby takich mieszkań nie ma!!! Przydałyby się jeszcze nowy deptak na Grudziądzkiej!!!!
                Tak naprawdę to ktoś powinien się zająć ojcem Asi i dziewczyn to bezduszny alkoholik, który nigdy nie pracował, znęcał się nad całą rodziną psychicznie i fizycznie myślę, że to miało wpływ na to, że każda z sióstr ma dzisiaj problemy psychiczne. Zresztą do dzisiaj jak mu brakuje na chlanie to wyłudza od nich pieniądze co tu dużo pisać niejednokrotnie zmuszał Asie żeby z nim piła!!! A Asi to można pomóc tylko na siłę bo ona już nie jest sama w stanie ocenić co się z nią dzieje!!! Próbowaliśmy już u mopsie, w urzędzie miasta nikt nie pomogł więc pytam dokąd tu się teraz udać żeby pomóc dziewczynom!!!???
                • Gość: Tak Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.13, 13:29

Wiem ze w Swieciu jest poradnia NFZ
                  NZOZ „Promyk” Poradnia Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia

86-100 Świecie
                  ul. Świętego Wincentego 1
                  tel./fax: 52 331 09 21
                  kier. Maria Wasilewicz
                  Pewno problem by namowic i pojechac.

Słyszałem tez ,ze lekarz z tej poradni jezdizi na wizyty do Klasztoru do naszych siostr w Chelmnie , moze one cos poradza jak wszystkie siweckie instyrucja padaja???Moze udalo by sie z nim jakos porozmawiac. Lekarze zazwyczaj chce pomagac.

Musi trafic do specjalisty, tylko leki moga zmienic jej sposob myslenia i podejscie do zycia... skoro sama nie ma sily... A jak bedzie na silach to i moze prace dorywcza znajdzie i inaczej podejdzie do zycia i nawet swojego obskurnego mieszkania.
                  • Gość: Poradnia Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 25.10.13, 19:57
                    Ta sama poradnia jest na Kamionce 3
    • Gość: kolo Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.3-1.cable.virginm.net 25.10.13, 18:41
      Czy Asia nie miała też brata? Może on może jakoś jej pomóc...
    • Gość: karol Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.opera-mini.net 27.10.13, 19:27
      nie mam pojęcia o kim mówicie ale historia straszna
    • Gość: ciekawy Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.centertel.pl 30.10.13, 20:28
      juz jest z nia ok?
      • Gość: ... Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.chelmno.mm.pl 01.11.13, 15:41
        nie nie jest z nią ok bo nikt nie wie gdzie ona się teraz podziewa a Asi brat siedzi w więzieniu więc chyba za bardzo to jej nie pomoże
        • Gość: Ano Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.opera-mini.net 08.11.13, 12:10
          Jak to gdzie się podziewa. W Chełmnie. Dziś ją widziałam z innym menelem. Strasznie wygląda,twarz spuchnięta od tego picia i bicia. Jak sama nie zacznie o sobie myśleć to nikt jej nie pomoże. Widać takie życie jej pasuje. Przykre ale jakże prawdziwe
          • Gość: werwer Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.play-internet.pl 16.11.13, 19:51
            A gdzie jej rodzice rodzina. trzeba coś z tym zrobić bo umrze jak szkeli
            • Gość: zb Re: posiniaczona dama z piwem IP: 83.16.203.* 16.11.13, 23:29
              ćzy miało by to sens jeżeli wykupił bym jej obiady w relaksie, i czy skorzystała by z tego ja jej nie znam
              • Gość: Tak Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.13, 23:56
                Tak pomoze jej. Pewno pieniedzy z MOPSU wiecej na tanie wino by zostalo. Widzialem jak pociaga z gwinta na ulicy.

Bez leczenia i dobrej woli z jej strony stoczy sie na samo dno. Musi chciec sobie dac pomoc.

Moze jest jakas rodzina lub znajomi ktora potrafi ja do tego namowic???
                • Gość: zb Re: posiniaczona dama z piwem IP: 83.16.203.* 17.11.13, 00:36
                  Ale nie będzie głodna
                  • Gość: nO Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.13, 23:22
                    NO TAK CHOCIAZ NA ZABIEDZONA JAK KIEDYS JUZ CHYBA NIE WYGLADA.

ALE MA CHYBA INNE PRIOTYTETY NIZ JEDZENIE.

NAPRAWDE SMUTNA HISTORIA I PEWNO NIE JEDYNA.
    • Gość: . Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.centertel.pl 18.11.13, 07:21
      i co? pomogl jej już ktoś? czy będziecie tak dyskutować do gwiazdki? szkoda pani, tak jak innych co się stoczyli, ale nikt jej nie pomoze... tylko dyskusje sobie urządzacie. BYLE POPIER.... O CZYMS.
      • Gość: ja Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 18.11.13, 08:58
        Prawda jest taka, ze ona odrzuca jaka kolwiek pomoc. Podoba jej się takie zycie z menelami. Pamiętajcie nic na siłę bo i tak by uciekla z ośrodka. Robiła tak nieraz. Jej siostry bliźniaczki sa gnebione przez nia. Sama sobie poscielila takie życie. Koniec tematu! !!
        • Gość: rm Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.13, 00:47
          coś takiego nie może się podobać........to nie jest życie-to wegetacja, gdybyśmy mieli prawo układania sobie kart życia to wszyscy byśmy byli piękni , zdrowi i bogaci nie piszcie że sama sobie takie życie wybrała, niestety tak jej sie potoczyło w życiu , napewno tego nie pragneła i picie w bramie czy bicie przez jakiegoś łajdaka nie było jej szczytem marzeń. Nie jestem z Chełmna ale znam ją troszeczkę z przeszłości była dobrą dziewczyną-niezależnie od pochodzenia, po zawodówce skończyła liceum z tego co mi kiedyś mówiła to chciała iść dalej się uczyć ale z pracy ją zwolnili i nie było jak przeżyć a co dopiero nauka, spotkałam ja kiedyś będąc w CCH i nie wstydziła się prosić o pomoc i nie wołała na alkohol. Nie wiem czemu piszecie że odrzuca teraz pomoc...czyżby aż tak się zagubiła i załamała że nie chce pomocy???? Przykro słyszeć że aż tak jej sie nie ułożyło.....mam nadzieje że w końcu zrozumie i pójdzie na leczenie i wyjdzie z tego rynsztoku. Osobą które ja wspierają życzę powodzenia.
          • Gość: znajoma Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.13, 15:35
            znam ja od czasów podstawówki. Doskonale wiem przez co przeszła w życiu. Teraz każdy nagle chce jej pomóc ? Śmieszne to. Pamiętam tak chorowała na anorekcje jak przychodziła do mnie i płakała że ma już dość a czego ? Ludzi! Tak właśnie ! Którzy wytykali ja palcami śmiali się że jest chuda. Nie raz za plecami słyszała ich szydercze teksty. Najłatwiej było jej zapić problemy. I krok po kroku popłynęła. Chciałam jej udzielić pomocy Ale ona tak na prawdę jej Nie chce. Jedynym chyba wyjściem było by ubezwłasnowolnienie Ale to chyba ktoś z rodziny musiałby to zrobić.
            • Gość: anonim Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.13, 18:18
              Asia ostatnio była w szpitalu w swieciu tam mogła uzyskać pomoc ,ale nie chciała ,wypisała sie na własna odpowiedzialnosc .ona chyba nie chce pomocy :(
              • Gość: Nie Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.13, 20:45
                Nie ubezwlasnowolnienie ale leczenie. Moze dostala leki. Moze dajcie jej juz spokoj i nie ukladajcie jej zycia. Widzialem ja w piatek w bardzo dobrej formie, wcale nie byla pijana, czysta robila zakupy.
    • Gość: jj Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.centertel.pl 08.12.13, 20:12
      juz dobrze?
      • Gość: ja Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 08.12.13, 20:35
        Nie jest dobrze. Jest tragicznie!!!
        • Gość: nie Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.13, 21:29
          Widzialem jak czysto ubrana nie pijana taszczula karton chyba zywnosci z klasztoru , jej matka zreszta tez wiec chyba dobrze
          • Gość: ja Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 08.12.13, 22:04
            Ja ja widzialem w piatek pijana z menelem na rynku z podbitymi oczami. Więc nie jest dobrze
            • Gość: SZKODA SŁÓW Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.12.13, 22:48
              TEŻ WIDZIAŁAM, WYZYWAŁ JĄ,TO BYŁO STRASZNE..........
              • Gość: Chyba Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 17:48
                Widzialem ja w miesnym robila z usmiechem zakupy, napewno nie pijana , fagas stal grzecznie obok, ona rzadzila, placila, wiec chyba ta sytuacja wzajemnego "szacunku " jej odpowiada , nie wygladala ze jest do czegos zmuszana fizycznie lub psychicznie ... rozne drogi ludzie wybieraja w zyciu , roznych wrazen szukaja, czy mamy prawo w to ingerowac i opisywac na forum ????
                Nie wyglada na szukajaca pracy, glodna, bezdomna , raczej ma "obcykane " gdzie pomoc jest rozdawana.
                Nie wiem, czy ludzie to dziedzicza w genach..
                Wielu ludzi w naszym miescie konczy dzien na mocnym rauszu, nawet zapominajac o jedzeniu..i nie bierze sie to wcale z jakiejs biedy,
                Chyba ona sama myslaca osoba powinna powiedziec dosc lub zadzwonic na policje jak jest rzeczywiscie bita
                • Gość: Spotkałem ją... Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 10.12.13, 22:48
                  Po przeczytaniu wielu wpisów na forum, znając ją "z widzenia", spotkałem ją wracając z kolegą w piątek wieczorem do domu. Strasznie "spuchła"... Nawet trzeźwa była. Dało się pogadać. Chciała pieniążki jakieś... Łatwy "zarobek"... Pytałem "dlaczego", "po co jej to bicie"... itp itd... Powiedziała, że teraz kula się na dworcu w Toruniu i jest jej z tym dobrze... Ostatnio znów widzę ją w CCH. Była trzeźwa, sama, więc nic i nikt nie wywierał presji na nią. Powiedziała, że nie chce jedzenia, pracy, sracy itd... Tylko parę groszy... Tak jej dobrze... Więc już się nie martwmy...
                  • Gość: llll Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.play-internet.pl 12.12.13, 11:20
                    ja Asie widziałam 2 tygodnie temu z piwem i z jakims facetem , robiła awanturę w PSS na grudzidzkiej
    • Gość: laska Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.13, 18:09
      Dajcie Aśce spokoj niech każdy zajmie sie soba wieszkośc osób chyba nie ma co do roboty siedzi na forum i glupoty wypisują albo sie nimi zajmują pozdro....
      • Gość: Nod Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 18:17
        Taka juz jest mentalnosc chelminiakow ....uwielbiaja zyc zyciem innych
        • Gość: Tak Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 21:07
          Bylo tu wiele rozsadnych wypowiedzi , osob ktore nawet gotowe byly finansowac jej posilki, wiec niefortunne te podsumowania.
          Jezeli nie chcecie by temat trwal to PO CO SAME /SAMI DO NIEGO WRACACIE byl juz koniec puenta - ZYJE JAK LUBI , CZY MOZNA JEJ TEGO ZABRONIC, KIEDY JEJ ZDANUIEM NIE DZIEJE JEJ SIE KRZYWDA, PRACOWAC WIDAC NIE MUSI BO MA INNE ZRODLA DOCHODU.. takie beztroskie zycie z dnia na dzien .. wielu jest takich .. dobrze wiedza kiedy i gdzie pomoc ...spada z nieba , Pozdrawiam mam nadzieje ze jednak kiedys sie otrzasnie, CZEGO BARDZO JEJ ZYCZE
          • Gość: Nod Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 22:02
            "osoby ktore byly gotowe finansowac posilki"........jak ja bede chcial jej pomoc to nie bede sie o tym rozpisywal na forum ! poprostu pomoge, bez zadnej otoczki i spektakularnych wpisow
            • Gość: 123 Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.centertel.pl 12.12.13, 10:36
              skończcie już.
              • Gość: ss Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.chelmno.mm.pl 12.12.13, 19:03
                nawet doda nie ma tylu wpisów. aleśta se celebrytkę wybraliśta!
                • Gość: Ja Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.smgr.pl 17.12.13, 14:23
                  MOPS wyslal ja do jakiegos osrodka gdy wyszla na jaw jej ciaza ale 3 moze 4 tyg temu widzialam ja juz jak szla pijana, cala posiniaczona z piwem w reku.
                  • Gość: cch Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 17.12.13, 15:22
                    Ja widziałem ją w sobotę w Toruniu na ul. Szerokiej szła z butelką wina i śpiewała " Ona tańczy dla mnie ..." po chwili ją i jej chłopa spisywał Policja.
                    • Gość: iks Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 17.12.13, 20:02
                      Zero szacunku do tej dziewczyny. Bedac w ciazy chlala i szmacila sie. Mam nadzieje ze poroni, bo zal dziecka. Chore by się urodzilo. Tak jest wam jej zal!!! Ja gardze nia. Ludzie oferowali jej pomoc, osrodek który by ja wyleczyl. A ona. .. fuj dej robi to co zawsze.
                      • Gość: loki Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.tvgawex.pl 17.01.14, 22:27
                        Co z nia się dzieje?
                        • Gość: Wzór Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 09:19
                          Może miała w domu takie wzorce. Trudno się wyrwać z takiego środowiska, jak po alkoholu robi się miło i wesoło . Nie ona pierwsza , nie ostatnia. Coz ma zrobić MOPS - nie jest ubezwłasnowolniona, ma rozum i wolna wole i taki świat wybiera. Jak widać miała wiele szans. Nie chce skorzystać.
                          Rzeczywiście tylko szkoda dziecka, bo po części jest już skazane na takie życie. Może nawet je zostawi, gdy zobaczy jak jest wysokoobsługowe. A może dziecko coś zmieni w jej zyciu. Oby.
                          Więc proponuje nie fascynować się tym przypadkiem, bo nakręcanie na forum nic tu nie zmieni.
                          • Gość: magda Re: posiniaczona dama z piwem IP: *.play-internet.pl 20.01.14, 19:26
                            CHEŁMIŃSKIE FORUM ,TO NAJGORSZE FORUM JAKIE ISTNIEJE !

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka