Dodaj do ulubionych

Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna

IP: *.chelmno.mm.pl 02.10.14, 22:34
Pod każdym względem najlepsza , wreszcie Chełmno doczekało się kandydata/tki która wprowadzi dobre zmiany nie będzie rewolucji w urzędzie jak ludzi straszą , będzie ewolucja. To naprawdę dobra wiadomość dla naszego miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Chełminiak Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 02.10.14, 23:17
      Chyba cię pogrzało, zamienił stryjek.... daj sobie luz z tą klaką. Jak masz taką potrzebę to ogłoś sobie Giżyńską twoim burmistrzem. Hochsztaplerów i dziwaków w Chełmnie dostatek.
    • Gość: egon Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.10.14, 23:18
      Haha żeneda..... wprowadzi dobre zmiany i zrezygnuje z rewolucji ... super w końcu bo Leninem nie jest. No i jak ma byc dobrze skoro tylko ewolucja czyli wsio po staremu. Porażka
    • Gość: Urlich Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.centertel.pl 03.10.14, 06:44
      Ewolucja-zatrudnienie p.Wesołowskiego,byłego szefa Centrum Europejskiego....tak ,tego samego...
    • Gość: do egona Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.static.ip.netia.com.pl 03.10.14, 07:49
      Czytam twoje wpisy w różnych miejscach i coraz częściej zastanawiam się nad tobą czy to nie porażka?
      • Gość: egon Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.10.14, 13:00
        Ha ha ha mógłbym to samo napisać czy Ty nie jestes porażką ale po co chociaz bedziesz miał czas nad zastanawianiem się czy jestem porażką hehe i rób tak dalej .... czytaj się zastanawiaj :) Chylę czoło że Ty nie jesteś porażką w ewolucji człowieka nadczłowieku :)
    • Gość: robert w Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: 204.45.58.* 03.10.14, 08:07
      Pani Giżyńska to jest konkretna kobita, nie pier..li się w tańcu i takiego burmistrza Chełmno potrzebuje... z silnym, niezłomnym charakterem. I tu właśnie potrzeba konkretów, a nie kolejnej kadencji ciepłej kluchy p. Kędzierskiego...
    • Gość: do Urlich Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.static.ip.netia.com.pl 03.10.14, 08:14
      Gdybyś był na bieżąco z tym co się w mieście dzieje to byś wiedział, że ECWM już nie istnieje. Miasto kupiło budynek i działa tam dyr. CHDK Napora. Ale po co sprawdzać wiarygodność informacji lepiej coś napisać i zaistnieć na forum!!!
      • Gość: zorba Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 03.10.14, 08:53
        Tak, super, miasto odkupiło za 371 tys. zł budynek, który kiedyś sprezentowało jednemu panu. To się nazywa dobrze gospodarzyć. Kto za to niechlujstwo zapłacił? Pan. Pani, ja.
        • Gość: Ja Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.14, 10:31

Giżyńska ta małpa mówiąca ludzkim głosem.Ha ha i bedzie ale ewolucja planety małp 3. Żaden jaki kolwiek zbyt bumistrz nie zmieni zbyt wiele.Miasto jest zbyt biedne i za mało ma wpływów by je wyciągnąć na wyżyny.
          • Gość: ??? Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.14, 10:50
            Personalne ataki, zwykłe chamski zaczepki, epitety rodem z rynsztoka. Panie i panowie, uderzcie się w piesi i spójrzcie w lusterko - czy te czynione przez was uwagi nie pasują do was samych, właśnie za sprawą formy i treści.

Pani Giżyńska, proszę być pond to. "Peany" te to dowód słabości oponentów. Brak merytorycznych argumentów zawsze zastępuje się tym rodem z PRL-u - "A u was to murzynów biją", albo z przedszkolnego podwórka - "Twoja matka je gupia.".

Zmiany są konieczne!
            Gorzej nie będzie!
            Nadzieja na poprawę nie mała!
    • Gość: Do ja Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.static.ip.netia.com.pl 03.10.14, 11:21
      Chamskie wpisy przeciwników zmian nic nie pomogą. Jak słaba musi być opozycja skoro posługuje się takimi metodami. Czy uważacie, że takie działania przedłużą waszą agonię? wątpię. Brak kultury osobistej jest czynnikiem powodującym odwrócenie się od was elektoratu. Chamstwo na dłuższą metę jeszcze nigdy nikomu nie wyszło na zdrowie.
      • Gość: ruda Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 05.10.14, 11:53
        ta pani będzie miała poparcie w nauczycielach i obsłudze w swojej szkole, bo każdy z nich chciałby się jej pozbyć
    • Gość: magda Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.onlinehome-server.info 03.10.14, 11:41
      Nareszcie startuje ktoś, kto może zmienić to miasto. Giżyńska może wygrać. Zobaczcie co zrobiła z LO. Totalnie odmieniony budynek, wyremontowany, a przy tym zachowujący swoje zabytkowe walory! Coś pięknego. Na pewno będę na nią głosowała! To nie będzie zmarnowany głos.
      • Gość: Czarek Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.10.14, 12:07
        Kilka tych samych osób robi pijar kandydatce wypisując w róznych tematach te same teksty pod różnymi nikami. Mało was kochani ale walczcie. Widać pełna mobilizacja w ugrupowaniu;-) Koleżanko powyżej lepiej sobie dobrze sprawdz jaka instytucja i kto stoi za rewitalizacją i w tym odnowieniem LO.
        • Gość: Do Czarek Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.static.ip.netia.com.pl 03.10.14, 12:11
          Na pewno nie obecny burmistrz i pewnie dlatego wszystko zrobione jest perfekcyjnie
        • Gość: do czarek Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: 81.193.42.* 03.10.14, 13:32
          Twoja arogancja nie ma granic piszac ("malo was" ) .Przekonasz sie po wyborach jak mieszkancy maja burmistrza i takich jak ty gleboko gdzies .Yes we can!
        • Gość: www Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: 89.231.148.* 05.10.14, 06:33
          za remont odpowiada starostwo :)
          • Gość: re Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.14, 10:03
            Za Grudziądzką i Rynek odpowiada Urząd Miasta. Widzisz różnicę? Inwestor to jedno, a dbający o wykonanie gospodarz to inna sprawa. Małgorzata Giżyńska zadbała o jakość prac i efekt jest. Znaczy dobry gospodarz, czyż nie?!
      • Gość: egon Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.play-internet.pl 08.10.14, 23:23
        Co ona mogła zrobić ....nic bo gdyby bo to zostało zrobione to tylko decyzja starostwa i urzędu marszałkowskiego więc bez jaj to żaden gospodarz. Gospodarz to ten co ma i sam decyduje co i jak a w tym przypadku tak nie jest. Raczej kolejny nauczyciel za kolejnego nauczyciela nic więcej. Porażka ....
      • Gość: Ja Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.mm.pl 12.11.14, 08:09
        Będzie.
    • Gość: egon Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.10.14, 13:03
      Dobra dla ciebie i jak piszesz to fajnie byłoby zaznaczyć że to twoja opinia. Miasto to ludzie nie ma ludzi nie ma miasta a za komuny mozna było tak pisać i za kogoś wyrażać opinię. Dla mnie nie jest to dobra wiadomość i tyle . Dlaczego ano to już zostawiam dla siebie.
    • Gość: Urlich Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.centertel.pl 03.10.14, 18:26
      A to tych długów narobił jak nie pan wymieniony powyżej?Dlaczego został stamtąd ewakuowany ?
      • Gość: ? Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.14, 19:42
        Toś pojechał. Nie na temat i nieprawda. Taki jeden straszył sądem i prokuratorem nie tylko byłego prezesa centrum, i co? Jakoś się nie bujnęło! Zgadnij kto to. Ty nie musisz zgadywać ty wiesz.
        Dobrze żeś ten wątek poruszył. Przy okazji warto zadać pytanie miłościwie panującemu i jednocześnie kontrkandydatowi, jak tam śledztwa prokuratorskie, jaki postęp w sprawach sądowych przeciwko osobom opisywanym w lokalnych gazetach? Proszę ile kto dostał do odsiadki? Ile zapłacił grzywny? Gdzie odsiaduje wyrok? Co, para w gwizdek? Czy tak jak u ciebie "Urlich"- obrzucić błotem zawsze coś się przyklei.
        To jeden z ważnych powodów do zmian. Kto kłamie i nie dotrzymuje słowa, szczególnie kiedy przesądza o czyjeś "winie", nie jest godzien być przedstawicielem nawet najmniejszej społeczności.
        Pani Giżyńska - nasz Burmistrz!!!
    • Gość: Do Urlich Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 03.10.14, 22:36
      Jak byś naprawdę interesował się sprawą a nie bił piany to wiedział byś, że problemy zaczęły się później. A tak naprawdę dopiero na początku tego roku. Ale po co się zastanawiać lepiej coś bezmyślnie napisać - może ktoś da się nabrać?
      • Gość: gość Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: 89.231.148.* 03.10.14, 23:21
        Obecny burmistrz nie ma dobrych układów ze starostwem, radą miasta i przede wszystkim marszałkiem województwa. Nawet gdyby był super włodarzem (a nie jest jak wiemy) to taki układ nie jest dla miasta korzystny w perspektywie wspólnych działań czy też pozyskiwania środków. Warto aby wybrać kogoś komu będzie po drodze z potencjalnymi partnerami od których zależy dobrobyt Chełmna.
        • Gość: Nie dziwne Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.14, 23:28
          Nie dziwne jak się straszy ludzi sądem, idzie do sądu , prokuraturą.....
          Ja tak chce tak będzie, ja nie pozwolę , ja ja ja ... może tego ludzie i urzędnicy nie lubią wiele razy potrzebna jest jednak pokora, słuchanie radnych, słuchanie opinii społecznej...
          Ludzie dużo potarfia pomóc, znaja , widzieli dużo.... nie tylko na wymianach w zarzyjażnionych miasteczkach, ale trzeba umieć z tej pomocy skorzystać.
          • Gość: subway Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.14, 07:51
            Co Wy wszyscy się tak nakręcacie? Już 16 listopada odbędzie się kolejna hucpa wyborcza w Polsce. Będzie to polegało na tym,że jakieś 35% uprawnionych w ogóle pójdzie do urn.
            A to oznacza ,że każdy wybrany będzie mógł faktycznie czuć się reprezentantem .
            Mało tego, wybrany ma świadomość ,że te 35 % później nie będzie w stanie Go zrzucić ze stołka przed terminem .

Jacy wyborcy taki kraj, drodzy "obywatele" .
            • Gość: do Jnusza Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.tvgawex.pl 04.10.14, 17:36
              grill wypadł nie bardzo, kadencja Twoja się kończy , przewodniczący RM do szkoły i dzieci ćwiczyć w ramach wf...
              • Gość: jas Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.as13285.net 04.10.14, 19:19
                Wesołowski na zastępce pan kierownik wymiany młodzieży zbierający rachunki z alldi że niby tyle kupował sknyra jedna byłem widzialem co robił dom z czegoś stoi z urzędnika wyplaty
                • Gość: ? Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.14, 19:46
                  To się nadaje do pociągnięcia do odpowiedzialności karnej.
                  Ktoś niedługo będzie przepraszał na forum Wojtka.
                  • Gość: <> Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.14, 19:55
                    Co, może Małgorzata Giżyńska miała dziadka w Wermachcie?
                    • Gość: tadeusz Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 04.10.14, 21:24
                      ja powiem krutko nie ma kandydata by przebil Burmistrza KEDZIERSKIEGO.
                      • Gość: He, he Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.14, 01:03
                        Jaki kandydat, taki klakier. Panie "krutki".
                  • Gość: jas Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.as13285.net 05.10.14, 11:04
                    straszyć sobie możesz dzieci Giżyńską A PAN WOJTEK PEWNIE ROBI W MAJTKI
    • Gość: olek Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: 89.231.148.* 05.10.14, 06:31
      KO ME DIA
    • Gość: Do Re Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 05.10.14, 10:21
      Popieram. Popatrzcie jak wygląda nawierzchnia ul Kwiatowej po remoncie. To od gospodarza zależy czy zadowolony jest z byle czego, czy jest wymagającym gospodarzem.
      • Gość: tadeusz Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.30.68.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.10.14, 11:02
        moge zrobic zaklad ze wygra Kedzierski.
        • Gość: kosa Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 21:35
          predzej mi wlosy miedzy zebami wyrosna :D
      • Gość: hi Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 05.10.14, 12:13
        Najpierw trzeba być gospodarzem, na swoim malutkim podwórku, a potem na tym większym, z publicznymi pieniędzmi.
        • Gość: Tyle lat Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.14, 12:46
          Tyle lat rządów , tyle kasy z Unii a turystyka jak leżała tak leży na łopatkach ,,, więc po co te remonty, nie dały rewitalizacji, nie dały pracy
          • Gość: kolo Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 08.10.14, 23:32
            A miały dać ? A fontanna miała być atrakcją na skalę europejską i przyciągnąć turystów ? A remont rynku z chińskiej płyty miał służyć miastu ? Chyba nie o to w tym wszystkim chodziło. Po prostu odchodząca ekipa miała inne priorytety, które przypadkiem nie zgrały się z oczekiwaniami mieszkańców. Cholerka, nie wsłuchano się w głos ludu. A sumie to i po co?
            • Gość: Burmistrz Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.14, 07:13
              Obudźcie się - tu potrzebny jest ktoś kto ma "głowę" do interesu..
              Miasto jest jak wielka firma - trzeba mieć "to coś" by dobrze nim kierować.
              p. Giżyńska na to stanowisko się nie nadaje. Przykro mi - na 100% na nią nie będę głosował.
              • Gość: Czy Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.14, 08:00
                Czy wyznacznikiem "głowy do interesu" może być wielkość wyciągniętego z banku kredytu???

Ja iwdzę ze szkoła zarzadza dobrze a nie wiem czy tam jest więcej czy mniej pracowników niż w urzędze, srodki unijne na remont widoczne gołym okiem, bez fuszerki.....

Wspólnie z dobrze wybrana Rada Miasta na pewno będzie działać.

• Gość: do burmistrz Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.static.ip.netia.com.pl 09.10.14, 10:43
                A obecny ma "głowę" do interesu, chyba żartujesz. Ja będę głosował za panią Giżyńską.
                • Gość: burmistrz Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.14, 09:00
                  mały update wypowiedzi:
                  Nie posyłajcie p. Kędzierskiego do jakiejkolwiek szkoły - on z poziomu nauczyciela W-F'u doprowadzi ją do ruiny..
    • Gość: Paweł Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.zenmate.com 09.10.14, 08:56
      100% głos na P. Giżyńską. Kędzierski już pokazał co potrafi, teraz niech wraca do "uczenia" wf-u. Już sam poziom wykształcenia pokazuje wyższość p. Giżyńskiej. Fizyka vs AWF. Pan Mariusz niech wraca do robienia pompek, a myślenie niech zostawi inżynierom...
      • Gość: burmistrz Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.14, 08:58
        Nauczycielom mówimy stanowcze nie !!!!
        p. Giżyńska jest za cienka na to stanowisko.. piękną gadkę ma każdy z kandydatów przed wyborami..
        Tu potrzeba kogoś z "jajami" i zmysłem...
        • Gość: do burmistrza Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.static.ip.netia.com.pl 10.10.14, 12:13
          I masz kogoś takiego czy tylko krzyczysz bo ci kazano?
          • Gość: burmistrz Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.awacom.net 10.10.14, 23:11
            Pajace wzdęte - mówię to co myślę. Jeżeli Wam to się nie podoba to nie słuchajcie..
            Nauczyciel w tym nierównym boju niczego tu nie zdziała.. jest za cienki po prostu !!

• Gość: Jaja Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.14, 12:39
          Z jajami już mieliśmy..
          • Gość: a Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 10.10.14, 12:46
            I klatą, co wszystko przyjmie...
            • Gość: b Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.14, 13:01
              I bujało się już
              • Gość: ['] Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.14, 14:01
                Żeby chociaż się bujało. To nawet nie stagnacja. To staczanie się w niebyt.
      • Gość: f Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.mm.pl 12.11.14, 08:17
        Właśnie, ty też zostaw to myślenie inżynierom frajerze...
    • Gość: TOMEK Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.tvgawex.pl 10.10.14, 16:33
      Zgadzam się, że Pani Giżyńska jest najlepszym kandydatem na burmistrza. Oczywiście nie można powiedzieć, że obecny burmistrz nic nie zrobił, bo byłoby to kłamstwem, ale chyba każdy, kto myśli racjonalnie, wie, że czas coś zmienić, wprowadzić nowy powiew do miasta, ale żeby to zrobić, trzeba nowych ludzi. Znam Panią Giżyńską i wiem, że to kobieta z głową na karku, konkretna, pomysłowa, otwarta na współpracę, a że jest wymagająca to raczej zaleta. Myślę, że ktoś taki jest w stanie dać z siebie wiele, dlatego dajmy Pani Giżyńskiej szansę. Jeśli się nie sprawdzi, będzie to Jej ostatnia kadencja, bo w kolejnych wyborach nikt nie odda na Nią głosu. Czwarta kadencja dla Pana Kędzierskiego to już duuuuuża przesada. Mam tylko nadzieję, że mieszkańcy pójdą do urn - niestety, frekwencja podczas wyborów w ostatnich latach była zawstydzająco niska, co martwi, ale wierzę w to, że tym razem będzie lepiej.
      • Gość: Fajna gazetka Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.14, 17:47
        Fajną gazetkę reklamową dziś rozdawali, jak to fajnie wszystko w Chełmnie działa, wszyscy zadowoleni, wydzial promocji walczy o murale, oj pracowici widać bardzo , od kilku lat mamy już ... dwa , chełmińscy piłkarze wygrywają, SIELANKA , ale to chyba stare wiadomości przesyła nam zaprzyjażniona redakcja Gazety, bo słyszałem ze przegrali , czyżby nadchodzi przedwyborcza sielanka ????

Mam nadzieję ze w następnym odcinku będzie o pięknie wyremontowanych drogach - Kwitowej..... i odnowionym kinie Rondo i zadbanym ośrodkiem nad Jeziorem Starogrodzkim...

Sobie myśle , ile by się działo gdyby wybory były w Chełmnie co roku ????

• Gość: Burmistrz Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.awacom.net 10.10.14, 23:12
          Dlatego na żadnego nauczyciela już więcej nie zagłosuję.. Proste !!!
          • Gość: Tadeusz Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 10.10.14, 23:26
            po prostu nie ma na kogo lepszego glosowac od obecnego Kedzierskiego
            jestem za Kedzierski. bo zmiana nic nowego nie wniesie.
            • Gość: Do Tadeusza Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 10.10.14, 23:57
              " jestem za Kedzierski. bo zmiana nic nowego nie wniesie."A obecny coś wniesie? Współczuję tobie. Tylko zmiana może coś wnieść do naszego miasta. Ty proponujesz marazm i beznadzieję.
              • Gość: tadeusz Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 11.10.14, 20:44

nauczycie plus nauczyciel jest to samo czyli marazm.
            • Gość: Nod Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.14, 20:18
              Nawet jak nie wniesie to i tak oczekuje zmian ! Obecni włodarze zaczynaj wrastac w fotele
    • Gość: wanda Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 15.10.14, 13:46
      Giżyńska to jedyny kandydat który może zmienić poziom życia Nas wszystkich na lepszy.
      • Gość: buba Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.launch.pl 18.10.14, 15:00
        Tylko nie Siudzińska...
        • Gość: K.K.A.S. Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.14, 20:34
          CHUJ A NIE BURMISTRZ
          • Gość: ;) Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 20:03
            Małgośka mówią mi burmistrzem będziesz ty!
            Taka piosenka, chyba Osiecka słowa napisała.
            Trzymam kciuki.
    • Gość: egon Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.10.14, 23:17
      Czytałem dziś Czas Chełmna i rewolucje p. Giżyńskiej, po których szczena opada. 20 mieszkań socjalnych, trochę analiz pracy urzędu a że urzędnicy pracują świetnie tylko jakoś mało kreatywnie ale ona to zmieni. Dla mieszkańców aby i pobudzić do działań i większej aktywności 200 tys. tyle co na drogi w tym roku na projekt hm projekty obywatelskie. Trochę kosmetyki i analiza potrzeb szkoleniowych dla mieszkańców wszak to nauczyciel i kogoś trzeba szkolić ... i ... rewelacja z rewolucją miasto zacznie się rozwijać. Nic o drogach gruntowych które są ulicami miasta gdzie nie ma nic oprócz błota i kurzu, nic o ulicach gdzie nie ma kanalizacji, gazu, linii telefonicznej ...itp, o pozyskiwaniu środków z poza podatków mieszkańców, funduszy unijnych, itp. no i ta troska o miasto nic tylko głosować ....
      • Gość: Szansa Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 23:45
        Zaczyna się obrzydzanie.
        Ten co nic nie zrobił przez kilkanaście lat jest OK. I niech dalej nic nie robi, dla miasta oczywiście, to też będzie OK.
        Jak dziewczyna powiedziała, że od czegoś zacznie to be. Pani Małgosiu jest dobrze, a będzie lepiej. Kreatywnych i mających własne zdanie nie lubią. Nie lubią bardzo - różnej maści nieudacznicy, malkontenci, pijawki czerpiące z cudzego i cwaniaczki z układów i układzików.

Małgorzata Giżyńska - Burmistrz Miasta Chełmna - prawda, że budzi nadzieję.

Do urn kochani, do urn, dawno nie było tak dużej szansy na lepsze jutro, i to na wyciągnięcie ręki. Za 4 lata może być za późno!
    • Gość: Do egona Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.14, 09:19
      Szanowny panie, p. Giżyńska najlepsza z kandydatów w czasie chełmna mówiła o tym od czego zacznie. A do porządkowania po obecnym burmistrzu będzie miała sporo. Na pewno przedstawi też plan działania związany z remontami dróg i chodników w naszym mieście. Rozumiem pana zniecierpliwienie ale musi pan zdawać sobie sprawę, że po obecnych rządach do zrobienia jest bardzo dużo.
      • Gość: Gość Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.14, 11:12
        Zadziwiająca jest pewna niespójnosć programowa ugrupowania. Kilka lat temu Twoje Chełmno likwiduje OSiR, stawiając sobie to za priorytet. Ich kandydatka na burmistrza miasta mówi o jego reaktywacji. Zmiana poglądów czy wewnętrzny konflikt programowy? A może jeszcze coś innego?
        • Gość: DO gość Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.14, 12:59
          A może szybko zmieniająca się rzeczywistość (np. Orlik, basen, kolejne budowane obiekty sportowe nad jeziorem, przejęcie budynku ECWM), a także analiza finansowa spowodowały zmianę decyzji. Dla mnie najważniejsze, że chce działać a nie tkwić w marazmie "jakoś to będzie"
        • Gość: DO gościa Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.14, 13:08
          Zapomniałem jeszcze dodać, że porównywanie programów z przed kilkunastu lat jest co najmniej drobnym nieporozumieniem.
    • Gość: popieram Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.14, 13:23
      Popieram Giżyńska. Stanowcza i konkretna i nie jak pieniacz Mariusz
      • Gość: kobieta Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.31.125.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.10.14, 13:38
        konkretna osoba na to stanowisko.....ale jak widzę ....nie wygodna...czyżby strach przed Jej WYGRANĄ....Pomyślcie, zagłosujcie, decyzja Wasza. Ja 100% na p. Małgorzatę
        • Gość: KKJ Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 14:27
          Jakże często nie zdajemy sobie sprawy ile można wyczytać z naszych postaw, gestów i wyrazu twarzy podczas kontaktów z bliźnimi. Mowa ciała jest elementem niezależnym od naszej woli (chyba, że ktoś przeszedł szkolenie w MI6, czy "Akwarium").
          Zdjęcia na portalach komitetów wyborczych mówią wiele, tak mówią.

Małgorzata Giżyńska - spokojna, życzliwa, otwarta, przyjazna, żadnej wyższości, bez wybujałego ego. Ten obraz mówi - zastanawiam się, jak polepszyć sytuację w mieście. Myślę o nas, bo przecież jestem stąd, od zawsze od urodzenia. Myślę o nas bo nie można już dłużej pozwalać na degradację i regres.

Mariusz Kędzierski - na wszystkich zawsze patrzy z góry, teraz nawet na wieżyczkę widokową był wszedł, żeby było bardziej z góry. Uśmieszek z rodzaju tych - No co ludku boży i tak mnie wybierzecie. Opieranie się na łokciach, zawsze jest brakiem szacunku, nie tylko przy stole. Zwracam też uwagę na jeden szczegół, acz istotny szczegół. Pan Zygmunt Freud miałby tu dużo do powiedzenia. Dłonie splecione, od tak niby bezwiednie, a kciuk wystaje i to wyraźnie. Czym jest kciuk miedzy innymi palcami - to figa. Tak to znak - figę dostaniecie mieszkańcy Chełmna, figę z makiem z pasternakiem. Tak jak przez ostatnie kilkanaście lat.
          • Gość: leon Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: 89.231.148.* 25.10.14, 14:46
            Małgorzata Giżyńska - spokojna, życzliwa, otwarta, przyjazna, żadnej wyższości, bez wybujałego ego. ... miałem parę razy kontakt z tą panią ... w/w cechy są przeciwieństwem tych, które posiada. Wyjadę z tego miasta jak ta pani będzie miała być burmistrzem
            • Gość: do leona Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 15:14
              "leon" wyjeżdżaj, nawet dzisiaj.
              Chłopie naucz się pierwej czytać ze zrozumieniem. Twoje wrażenia i odczucia podczas kontaktów osobistych nie mając nic do rzeczy.
              Post dotyczy przekazu płynącego ze zdjęć kandydatów. Przekazu ze zdjęć, a nie osobistych kontaktów. Mam nadzieję, że trzeci raz powtarzać nie trzeba.
            • Gość: danas Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.14, 21:38
              POTWIERDZAM!
              TO KŁAMSTWO! JAK MOŻECIE SIĘ DAĆ TAK OSZUKIWAĆ!
          • Gość: gość Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.14, 14:53
            TYLKO PANI MAŁGORZATA. A TEN NASZ SPECJALISTA OD FIKOŁKOW NIECH SPADA. Z TEGO URZĘDU I DO SPŁACANIA KREDYTÓW NIECH SIĘ BIERZE MOŻE GO PRZYJMĄ DO ROBÓT PUBLICZNYCH BĘDZIE Z CZEGO SPŁACAĆ DO. KONCA EMERYTURY ALBO ZABIORĄ CHAŁUPĘ ALE SZCZERZE MÓWIĄC JA NAWET NA PORTIERA BYM TEGO GOZDKA NIE PRZYJĄŁ¡!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: leon Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: 89.231.148.* 25.10.14, 15:42
              pajace ... a ile pani gosia wam płaci za te wpisy :D ?
              • Gość: do leona Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 15:51
                Chłopie, pisać też nie potrafisz. Czyś ty do szkół nie chadzał?
                • Gość: Do Leona Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.14, 16:02
                  Imiona pisze się z dużej litery. Miałeś problemy w szkole? Może to stąd twoja awersja ? Bilet już kupiłeś? Radzę weź słownik nie będzie problemów z pisaniem.
                  • Gość: morela_bay Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.14, 17:58
                    Może i nic nie płaci, chodzi polotka na mieście, że to sami nauczyciele z LO wypisują aby "wypchnąć" swoją umiłowaną dyrektorkę na stanowisko burmistrza i mieć spokój w szkole :)

LO uczy tragicznie, poziom leci na łeb na szyję, w rankingach wyprzedzają nas wioski z własnymi, lepszymi liceami. Uczniowie dostają się jedynie na te kierunki studiów, na które liczba kandydatów wynosi mniej niż 1 na miejsce. Co więcej, sama Giżyńska i reszta nauczycieli każą się uczniom tytułować per "profesorami" podczas gdy z trudem zdobyli magistra :D paranoja. To jest skandaliczne. Dodajmy do tego toksyczną atmosferę w szkole i na lekcjach p. giżyńskiej i mamy obraz kandydata. To już kędzierski lepszy, bo przynajmniej jako takie warunki pracy są.

PS. czy ta sprawa www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140104/INNEMIASTA03/140109792 została już wyjaśniona? nie śledziłem więc nie wiem.
                    • Gość: do morela_bay Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 18:18
                      Typowe, oj typowe. Chodzi plotka... i dalej tekst.
                      Wybory samorządowe to nie magiel. Przez lata w Chełmnie plotka jest bronią wykorzystywaną przeciwko wielu uczciwym ludziom. Plotkarze to tchórze do kwadratu, masz wiedzę mów konkretnie - kto, co, gdzie i kiedy?
                      Skończyłaś/skończyłeś edukacje na podstawówce, czy gimnazjum, no może zawodówce (to nic złego) i nie wiesz, że tytułowanie nauczycieli szkół średnich (dzisiaj ponadgimnazjalnych) per "profesor" jest przyjęte zwyczajowo w polskich szkołach od wielu, wielu lat. Czynienie z tego faktu zarzutu świadczy jedynie o niewiedzy. Pracujesz w tej szkole? Powyższe ustalenia świadczą, że nie. Nie masz prawa do wypowiadania się na ten temat, bo nie masz wiedzy.
                      Co do artykułu w Pomorskiej, to gdybyś umiała/umiał czytać ze zrozumieniem, wiedziałabyś/wiedziałbyś, że sprawa dotyczy anonimowych wypowiedzi. Nikt nie poskarżył się do odpowiednich organów.
                      Wniosek? Anonimowe ankiety, podobnie jak rozsiewanie plotek, to domena tchórzy i zawistników.
                      Skoro uważasz, że plotkowanie jest właściwe, to poszukaj sobie magla w okolicy, to właściwe miejsce.

Po owocach ich poznacie. Twojego idola już poznaliśmy.

Małgorzatę Giżyńską - Burmistrza Miasta Chełmna - ocenimy za cztery lata, przy następnych wyborach.
                      • Gość: egon Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: 89.231.148.* 25.10.14, 20:46
                        brawo morela ... ot to cały wizerunek Pani Gosi :) Tez słyszałem, że kadra LO głosować będzie na Panią Gosię by jej się raz na zawsze pozbyć :D ... Pani Gosiu może tak na jakieś stanowisko w UE ? :P ... z chęcią zagłosuje
                        • Gość: leon=egon Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 21:13
                          Od kogo słyszałeś, kolego "leona"? Następny plotkarz się znalazł.
                          Czy łączy ciebie z panią Giżyńską bliższa znajomość, zażyłość może?
                          Zwracanie się per pani Gosiu, jest nie na miejscu. Nie chcę czynić paraleli do barejowskiego "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?", ale może trzeba.
                          "...To złodziej! I pijak! Bo każdy pijak to złodziej", jakoś tak to szło.
                          "egon" gbur jesteś! I plotkarz! Bo każdy plotkarz to gbur!

PS Nieudacznicy i miernoty aż się trzęsą aby pozbyć się ze swego otoczenia ludzi mądrych i wymagających. To nasza polska specjalność. Chełmno w tej materii jest ponad średnią krajową, niestety. Dlatego nasz kraj jest gdzie jest, i miasto niestety też.
                          • Gość: errata Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 21:17
                            Małe sprostowanie.

leon=egon=morela_bay
                    • Gość: cock Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.14, 21:58
                      to jest popularny tekst wsrod uczniow i nauczycieli
                      • mychh Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna 11.11.14, 23:03
                        i jaka prawda
    • Gość: do egona Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.14, 21:23
      A jak tam u ciebie z lataniem? Lata ci coś jeszcze czy już przestało?
    • Gość: uczeń Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 22:14
      Piszecie o dobrych wynikach maturalnych.Gdyby dzieciaki nie korzystaly z korepetycji,slono oplacanych przez rodzicow to zdawalność w chelminskim LO bylby zerowa. Taki jest poziom w tej wychwalanej szkole.
      • Gość: do uczeń Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.14, 22:22
        "to zdawalność w chelminskim LO bylby zerowa. " Tobie korepetycje nie pomogły.
      • Gość: Alt Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 22:56
        To nauczycieli trzeba zmienić, skoro źle uczą.
        Pani Giżyńska nie uczy WF-u, podobnie jak biologii, religii, czy języka polskiego.
        Uczniu drogi, a kto wychwala szkołę? Wyniki w nauce to nauczyciele i uczniowie. Trudno nauczyć tego, kto uczyć się nie chce.
        Kto bierze słono za korepetycje.
        Nazwiska, adresy, przedmioty, stawki?
        Kolejny plotkarz?
        "Uczeń" napisałeś prawidłowa, a reszta? Atl się zaciął, czy umiejętności brakuje?

leon=egon=morela_bay=uczeń, na to wygląda.
        • Gość: Alt Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.14, 22:58
          "Uczeń" napisałeś prawidłowo - i tak jest prawidłowo
          • Gość: samocha Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.centertel.pl 11.11.14, 18:52
            www.youtube.com/watch?v=B9-ssfWJFEA ahhhh ten piękny uśmiech na koniec "klipu"... hehehehhe :-)
            • Gość: Do samocha Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.11.14, 18:57
              Trochę poćwicz to może tobie też się uda. A tak na marginesie czepiacie się wszystkiego co świadczy o waszej słabości.
              • Gość: chełminiak Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 11.11.14, 21:22
                Giżyńska burmistrzem???? żarcik chyba hehe, pani życzliwa i uprzejma haha i bez konfliktów a haha jeszcze śmieszniejsze. Pracownicy LO będą głosować na nią, bo chcą się jej pozbyć. Ja swój głos i cała moja rodzina odda na Kędzierskiego
                • Gość: do chelminiak Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.11.14, 21:37
                  Wyborcy maja rozum i beda glosowac tak,zeby im sie nareszcie zaczelo zyc lepiej.Tak zeby z mlodzi ludzie nie byli zmuszeni do wyjazdu za chlebem.
                • Gość: młody Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.14, 21:37
                  Musialbym byc sprawany inaczej by jeszcze raz dac sie omamic :D
                  • Gość: Do 3 razy sztuka Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.30.112.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.11.14, 23:02
                    Do trzech razy sztuka. Kędzia przez trzy kadencje pokazał co umie i moim zdaniem wystarczy juz marnowania naszego czasu i pieniędzy. Stawiam na Giżynską!
                    • Gość: maksio do chełminiaka IP: *.unknown.vectranet.pl 11.11.14, 23:40
                      hosztaplerów to napewno nie brakuje w chełmnie. powiedz mi dlaczego córka Napory ma takie fory w wynajmie lokalu, całkiem inne warunki najmu niż poprzedni startujący, uważasz że to fair i uczciwe że Burmistrz toleruje takie rzeczy ????? albo ten przedsiębiorca co był u Napory i potem to w Czasie Chełmna opowiedział, to było własciwe zachowanie Napory i Burmistrza ktory nic z tym nie zrobil zamiast go na zbity pysk wyrzucić z roboty po tym jak to Czas opisał ?
                      • Gość: Do maksio Re: do chełminiaka IP: *.static.ip.netia.com.pl 12.11.14, 10:10
                        Tylko zmiana burmistrza może doprowadzić do normalności
                    • Gość: zosia Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.tvgawex.pl 12.11.14, 21:47
                      Tak po tych wpisach jestem pewien idę na Girzyńską . Gizia wygrasz zobacz ile masz wpisów najwięcej. Konkurencja chcą Cię zniszczyć ale ludzie nie są głupi zagłosują na Ciebie
                    • Gość: zosia Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.tvgawex.pl 12.11.14, 21:57
                      już wiem głosuję na Giżyńską
                    • Gość: dobra Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: 89.231.148.* 14.11.14, 23:48
                      Tak samo jak całe LO ...tylko dlatego by tej Pani się pozbyć :D
                      • Gość: bb Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.11.14, 12:16
                        I moglibyscie sie tak samo obijac jak w innych szkolach.
                • Gość: em Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.204.184.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.14, 09:30
                  masz rację. idzie się uśmiać....
    • Gość: Karol Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.14, 07:51
      Przecież będzie dramat!!! Gamański zabetonuje swój ukłąd. On starostą , Giżyńska burmistrzem , Ludzie obudzcie się !!. Wszystko sponsorowane przez pewnych ludzi. Nie wolno nam pozwolić na taki układ. Gamański jest cwany. Były pracownik WSI teraz silnie powiązany z PO .
      • Gość: G Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.dynamic.mm.pl 12.11.14, 08:15
        Przecież Giżyńska nie będzie burmistrzem idioci! Nic się nie zabetonuje, jeszcze kto by w ogóle mógł pomyśleć, że ktoś chce na nią głosować, tylko pajace...
    • Gość: kol Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.tvgawex.pl 12.11.14, 13:19
      GIŻYŃSKA jeżeli uśmiechasz się do PO to raczej zrezygnuj nikt o zdrowych zmysłach na ciebie nie zagłosuje .....................
      • Gość: Do kol Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.static.ip.netia.com.pl 12.11.14, 13:39
        Zagłosują wystarczy popatrzeć na ranking.
        • Gość: ant GW Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 12.11.14, 13:56
          ale się Pisowskie gamonie uaktywniły na forum..... a Jarek tak pozwala pisać na forum jak by nie patrzeć Gazety Wyborczej ? Czy wy nie wiecie że swoimi wpisami dajecie im zarobić i to nie mało ? Wspieracie lewacką gazetę ? A tekst o Gamańskim z WSI piękny. Niedługo będziecie pisać że był w UB i żołnierzy wyklętych mordował. CO za ptasie móżdżki.....
          • Gość: kol Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.tvgawex.pl 12.11.14, 15:34
            i zaraz wiadomo kim ty jesteś ....................
    • Gość: mmm Re: Małgorzata Giżyńska-100% burmistrz Chełmna IP: *.centertel.pl 12.11.14, 17:38
      ma byc to bedzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka