Dodaj do ulubionych

Naloty na piratów !!! Uwaga!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:13
Wszyscy klienci z ostatnich 5 lat sklepu komputerowego na rynku, beda mieli w
tym miesiacu wjazd na chate w celu znalezienia pirackiego oprogramowania!
UWAGA! to jest cennik:
1200 za nielegalny windows
1800 za nielegalny office
szukaja tylko oprogramowania microsoftu! Instalujcie sobie Linuxa albo
kupujcie orginalne windowsy! To nie zart! Pierwsze komutery juz zarekwirowane.
Obserwuj wątek
    • Gość: czepiak Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.icm.edu.pl 11.01.07, 15:18
      czyli jednak dobre info mam :)
      Pozdr
      • pan_ktosiek Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! 11.01.07, 15:31
        WOKS nad wydał, Bracia Piraci?
        • Gość: jeczko Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 12.01.07, 14:57
          o shit prze..e ja tez kupiłem kompa tam na rynku ale jak domnie wjada to
          niedam im kompa za chiny sem ich poszczuje ahahah a tzeba ludziom powiedziec
          że to na rynku instalowali windowsa jak naprawde zabiora mi kompa niech pan
          konopacki pożegna sie ze sklepem na rynku i na polnej pozdro panie konopacki
          opie.. je wszystke ahahah
          • Gość: JokoOno Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 15:18
            Cześć frajerze. Mam wrażenie, że z 15 lat masz nie więcej. Nie zaglądaj więc na
            poważne fora internetowe. Że też tacy nie mają blokady. Palanten.
            • Gość: jeczko Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 13.01.07, 17:01
              ty pedale zwracasz się z tym postem do mnie???? jak chcesz to moze ustawka
              lamusie zobaczymy kto tu jest frajerem z roz..ej chatycw..a
              • Gość: Gość Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.chello.pl 29.01.07, 22:05
                Spoko wodzowie!! Nie dajcie palantom do domów wchodzić jak nie ma z nimi policji
                A jak przyjdą sami na pały dzwońcie!
                A podobn jest jeszcze inny zonk Pały robią chaczyk na emulu podrzucając ciekawe
                pliki i pobierając je mają nasze IP skoro tak sami prawo łamią więc od nas mogą
                się odje..ć
    • Gość: moj schemat Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:38
      woks wydał policji, a teraz bije kase na tym ze wszyscy kupują u nich windowsa.
      • pan_ktosiek Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! 11.01.07, 15:43
        NIESTETY, PRZEJECHAŁEM SIĘ NA TYM SKLEPIE, ALE I TAK NIE KUPIĘ U NICH WINDOWSA -
        INSTALUJE LINUXA!
        • Gość: schemat Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:51
          ja tez linux ;)

jak ktos chce mam 100 orginalnych Linux Ubuntu
          • Gość: do schemat Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 15.01.07, 19:27
            stary dasz jednego ubuntu?
            • Gość: Legalny Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.8.* 15.01.07, 20:11
              A Ja chciałbym zaprosić Panów kontrolerów do siebie . Mam wszystko legalne i
              chciałbym żeby mnie odwiedzili bo tak czekać znienacka to mi się nie chce tyle
              czasu, nie chcialbym aby mnie zastali przy kąpieli bądz robieniu prania.
              Zapraszam od poniedzialku do piątku miedzy godzinami najlepiej 16:00-20:00
              pozniej śpię i proszę nie przeszkadzać.
              Pozdrawiam serdecznie.
              Martonowiec.
          • Gość: Gość Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.chello.pl 29.01.07, 22:08
            Polecam Auox 12 darmo i niezawodny po polsku b rzez poolaków robiony a naprawde
            dobry
            • Gość: marcin chelmno Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 29.01.07, 22:27
              czesc kolego co to za program jest jak mozesz mi jasniej opisac to bardzo prosze
              cie z gory dzieki
            • Gość: marcin chelmno Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 29.01.07, 22:32
              czesc to znowu ja masz muj numergg846351 ja czekam na odp
        • Gość: xxx Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:15
          A co WOKS za to może???
          Nie wydali nikogo!!
          przychodzi policja i żąda listy kupujących, a WOKS co ma niby zrobić??
          Też nie chcą kłopotów sobie narobić.
          Też mam od nich kompa i mnie ostrzegli przed taką ewentualnością.
          Nic im nie mam do zarzucenia.
          Pozdrawiam
          • pan_ktosiek Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! 11.01.07, 16:16
            No to może powinni uprzedzić/spytać się w sprawie orginalnego Windowsa?
            • Gość: Furu Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:29
              Zadbanie o komputer to jest kazdego indywidualna sprawa Nie szukajcie winnych
              jak nie macie na legalu to wasza wina Nikogo innego
            • Gość: Ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 13:56
              No teraz to żarty sobie stroisz chyba?! Chcesz mieć komputer to tylko z
              legalnym oprogramowaniem! Masz inne zdanie na ten temat? Podpisz się z imienia
              i nazwiska, a będziesz miał szybciej po sprawie.
            • Gość: Ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 13:59
              Ty, a może Policja powinna Cię uprzedzić: proszę pana, będziemy u pana w środę
              o 15, prosimy wgrać legalne oprogramowanie... Nie bądź śmieszny.
            • Gość: kokon Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:30
              To Ty tego nie wiesz?
          • Gość: Ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:20
            Popieram.
        • Gość: Ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 13:55
          Masz nieróno pod sufitem gościu. Ja kupiłem już dawno komp w WOKS i kupiłem
          oryginalny program. Twoim zdaniem zrobili na mnie kasę czy po prostu jestem
          logicznie myślącym człowiekiem? Jak nasz no legal to teraz trzęś portkami.
          Legal musi być i koniec. Masz na ten temat inne zdanie?! To podpisz się z
          imienia i nazwiska będziesz miała szybciej po sprawie. Pozdro
        • Gość: Ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:14
          Albo sklep na Tobie się przejechał. Szkoda, że tylko klient może wybrać sklep,
          a nie sklep klienta. Zachowujecie się jak wściekłe krowy! NALEŻY MIEĆ LEGALNE
          OPROGRAMOWANIE, LEGALNE GRY LUB TEŻ LEGALNE PŁYTY Z MUZYKĄ. Oszczędniaki
          cholerne. Oszuści! Ja wydałem kasę i mam oryginał, a taki nie wyda kasy i
          myśli, że jest GOŚĆ!!! Do sklepu, jazda. Nikt nie każe do Woksu. Lepiej żeby
          nie mieli takich klientów. Ja chodzę tam wiele lat i nie narzekam.
          • Gość: lobaj Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.8.* 15.01.07, 17:11
            heh.. wydac kupe kasy na Windowsa.. to nie jest sie wtedy legalnym tylko chorym
            psychicznie.. dzieci siedza na windowsie.. i co 5min przeinstalowuja system bo
            winda jest taka stabilna.. na linuxa a nie kupowac winde..:/ zreszta jezeli ktos
            studiuje informatyke.. jego uczelnia ma podpisana umowe na elms-a to ma win XP
            pro za friko..:)
          • Gość: KAZE Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 27.01.07, 12:34
            Myślę,że przyczyną instalowania nielegalnego oprogramowania jest po prostu
            bieda,bo gdyby ludzie w tym cholernym kraju zarabiali bardziej godziwe
            pieniądze,to nikomu nie zależałoby na wydaniu tych trzech stów na legal.Ciekawe
            czy spece od sprawdzania nigdy nie korzystali z piratów?

• Gość: m Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.8.* 28.01.07, 02:16
              zgadzam sie, swieta racja!
              ludzi nie stac na oryginal,zarabiaja marne grosze a sam system tez jest za
              drogi,taki bogaty czlowiek jak bill g. ktoremu chyba ciagle nadal malo kasy
              wplywa na konta jeszcze tak leci sobie w kulki,przesada!
          • Gość: Gość Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.chello.pl 29.01.07, 22:10
            Je. sie gościu to sklep jak zestaw komputerowy sprzedaje pwinien dawać jako
            gratis orginalny system a nie instalować syf
      • Gość: Ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 13:54
        Masz nieróno pod sufitem gościu. Ja kupiłem już dawno komp w WOKS i kupiłem
        oryginalny program. Twoim zdaniem zrobili na mnie kasę czy po prostu jestem
        logicznie myślącym człowiekiem? Jak nasz no legal to teraz trzęś portkami.
        Legal musi być i koniec. Masz na ten temat inne zdanie?! To podpisz się z
        imienia i nazwiska będziesz miała szybciej po sprawie. Pozdrawiam.
    • Gość: Furu Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:55
      przstancie pisac bzdury!
      • Gość: e Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:09
        nie bzdury ku.....
        • Gość: DeDe Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:38
          Afery szukasz!! To jest wina użytkownikow Daj spokuj firmie ktora funkjonuje
          juz dosc dlugo i nie zle sobie radzi Chyba ze zazdroscisz
          • Gość: d Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:44
            to dlaczego sprzedawali z pirackim oprogramowaniem komputery i policja chodzi z
            lista ich klientow i konfiskuje sprzet?
            • Gość: Monster Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:48
              Tyle co wiem to osoby dostawały czyste kompy a jak sobie instalowali to to
              chyba nie wina sklepu?!? Jak juz kots napisal kazdy sam powinien zadbac o
              swojego kompa. To było do przewidzenia ze w koncu zaczna i w CCH sprawdzać. Tak
              samo jak abonament od radiofoni i telewizji jak nie ktorzy nie placa a
              telewizor maja. Podoba zasada!
            • Gość: Ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 13:58
              Niktmi nie proponował nielegalnego oprogramowania w WOKS!!! Sam sobie go
              wgrałeś, bo Ci szkoda 300 zł było. Teraz będziesz musiał kupić albo...oddaj
              komputer dzieciom do Domu Dziecka jak nie potrafisz być ok.
            • Gość: Gorzów Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.07, 19:04
              Niektórzy z Was to debile bo myślicie że tylko u was są kontrole.O jak bardzo
              się mylicie.Tu co dzień są naloty na inną firmę, bierze się faktury i odwiedza
              ludzi w domu. Ja kupiłem w WOKSIE i wszystko jest OK. Szkoda wam kasy to
              czekajcie na kontrol z lewizną. Pytanie pomocnicze do Was czy trzeba płacić OC
              i abonament TV? i co? To może zaraz dojdziecie do tego że trzeba mieć legalne
              oprogramowanie!
        • Gość: Jakiś Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:17
          Chętnie sam bym przyszedł do Ciebie i zabrałbym Ci komp. Bo ja wydałem kasę na
          oryginały, a taki się uważa za niewiadomo kogo!
      • pan_ktosiek Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! 11.01.07, 16:10
        Ja tez miałem trochę Linuxów (Kubuntu) ale zostały cztery.
    • Gość: dsadas Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 16:34
      Ej te ubuntu to są za darmo przesylane i ise za nie placi czy nie?
      • Gość: s Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:43
        no za darmo
      • pan_ktosiek Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! 11.01.07, 16:43
        Gość portalu: dsadas napisał(a):

> Ej te ubuntu to są za darmo przesylane i ise za nie placi czy nie?

Tak. Są całkowicie darmowe.
    • Gość: ulalalala Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 16:59
      a jak komus wezmna kompa to jak go odzyskac ?? prosze piszcie :) pozdro all :)
      • Gość: DS Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:04
        to wtedy wyglada tak czekasz na rozpare i po rozparwie go dostanie bo i tak
        sprawe przegrywasz ;] komp jest konfikowany w roli dowodu rzeczowego ;]
        • Gość: przerażony Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:31
          Jest suuuper !! Microsoft ma tak mało pieniążków , że zaczyna ściągać haracz o
          Nas MIKRO-PIRATÓW . Jakie na tym świecie jest skur...two , nie ma większych
          przestępstw ??? A kto to chodzi do domu ??? Misiaki czy ktoś inny ???
          • Gość: gość Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:03
            a czy wszystkie kompy kupione od nich były z tym pirackim oprogramowaniem
            • Gość: pan Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:03
            • Gość: pan Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:04
              jak dlugo trwa juz ten nalot
              • Gość: DS Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:11
                od dzisiaj ;]
                • pan_ktosiek Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! 11.01.07, 18:20
                  Po opisach na Gadu widzę, tylko że jeden kolega chowa płytki z empetrójkami, u
                  innej osoby widzę info, o tym że na osiedlu skonfiskowali komputery, trzeci
                  instaluje Linuxa (tak samo jak czwary i piąty), a kolejny ciągle udaje, że nic
                  się nie dzieje.
                  ---
                  Co się tak patrzysz?
                • Gość: Jah Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 11.01.07, 18:20
                  dobra daj ktos link do linuxa prosze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: sylwia Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 18:21
                  niestety to wszystko cala prawda:(;/
                • Gość: stach Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:21
                  jestem starszym facetem i nie mam pojecia jak rozpoznac taki trefny program .ja
                  mam od nich tez kompa .
                  • pan_ktosiek Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! 11.01.07, 18:27
                    Właśnie. Jest jakiś program, który sprawdza legalność posiadanej kopii Windowsa?
                    • Gość: Ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 18:52
                      Pod tym linkiem znajdzecie wszystkie odpowiedzi na temat piractwa
                      komputerowego, zasad licencjonowania oraz oprogramowanie i informacje jak je
                      rozpoznać.Pozdrawiam
                      www.bsa.org/poland/
                      • Gość: Kij w oko Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:04
                        Naloty zaczęły sie 3 dni temu, i wcale nie zaczęto od Chełmna.
                        • Gość: Fuck M$ Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:40
                          A wiec tak jak masz wjazd to wszystkie piraty sa krojone na kazdej plytce musisz
                          sie wlasnorecznie podpisac!! "mp3" to tez pliki pirackie chyba ze....ma sie
                          oryginalna plyte z tymi utworami.....
                          Po drugie ja sie zgadzam ze piractwo jest przestepstwem ale czy w naszym kraju
                          nie ma innych problemow?? Policja zamiast lapac bandziorow gwalcicieli
                          hooliganow i inne smieci naszego spoleczenstwa woli nachodzic biednych ludzi i
                          wpedzac ich w kryminal.....chyba ze policja w ten sposob chce poprawic
                          statystyki nie wiem :/

a propo linuxa:

Linux Mandriva 2007 free:
                          ftp://ftp.ps.pl/mirrors/mandrake/official/iso/2007.0/
                          Linux Ubuntu:
                          www.ubuntu.com/products/GetUbuntu/download?action=show&redirect=download
                          Linux Debian:
                          ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/debian-cd/
                          Linux Fedora Core 6:
                          linux.softpedia.com/progDownload/Fedora-Core-Download-41.html
                          Polecam Fedore 6 jest naprawde dobrym systemem....Do moderatorow tego forum
                          wszystkie linki zawieraja oprogramowanie na zasadzie licencji GNU !! Pozdrawiam

• Gość: Licencja GNU Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:44
                            www.gnu.org.pl/text/licencja-gnu.html
                            • Gość: pk Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:04
                              Skąd macie takie informacje, że są naloty, bo taka pogadanka nic dla mnie
                              nieznaczy, to może być plotka. jakieś konkrety macie?
                              Nawet jeśli ktoś zapuka do drzwi to nietrzeba otwierać przecież
                              • Gość: fat joe Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:10
                                To co czytam o moim ulubionym sklepie to az mi sie plakac chce! Wiecie co chocie
                                zbijemy tych co chodza i sprawdzaja! Bedzie spokoj! POzdrawiam wszystkich!
                              • Gość: k. Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:15
                                to ze komp wzieli mi wczoraj? wystarczajacy dowod?
                                • Gość: A. Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:35
                                  Napisz jaśniej. Jak to było? Tak po prostu weszli i zabrali kompa? Może to
                                  tylko jakaś plotka poszła? Proszę o konkrety...
                                  • Gość: :) Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:58
                                    Stary jak nie musisz otwierac ?? Hmm Oni maja taka zolta kartke co nakazem ja
                                    nazwali i musisz otworzyc tym bardziej ze przychodza z prokuratorem!! naloty sa
                                    !! sprzedac tez moga moga operatorzy kablowki
                                    policja przychodz z nakazem i mowi ze chce adresy wszystki abonentow i wsio
                                    pozniej tylko zdobywaja nakazy i :/
                                    • Gość: ??? Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:13
                                      ok wszystko fajnie, tylko jest chyba coś takiego jak ochrona danych osobowych,
                                      nie? dlaczego sklep podaje informacje i adresy swoich klientów???
                                      • Gość: w Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 11.01.07, 21:29
                                        oczernianie sklepu jest bezsensowne !! sklep moze ale niemusi wam instalowac systemu jak od nich kupujecie a jak instaluje to kupujecie orginał ktory trzeba zarejestrowac przez telefon lub przez net, macie na to 30 dni od chwili instalacji oczywiscie ze najlepiej zgonic na sklep bo wkopanie kumpla nieprzystoi,
                                        ci co maja xp wersie piracka moga bezproblemu przesiasc sie na linuxa ale nawet jak beda mieli srodowisko KND(najbardziej przypomina win.) stosowali to i tak sie zakreca i beda chcieli spowrotem powrucic do win.
                                        w chełmnie na dzien dzisiejszy w sklepach niema xp , sa wyprzedane ale ze kazdy jak twierdzi ma orginał to niewiem czemu tak sie boi
                                        pozdrawiam
                                      • Gość: Sid Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:33
                                        aby mogli wejsc do domu potrzebują nakazu prokuratorskiego na dane nazwisko a
                                        dotego prokurator musi mieć jakies podstawy. To ze kupiles gdzies komputer
                                        tozaden dowod!!!! tam gdzie wpadli musieli miec konkretne cynki. Spokojni
                                        piraci amatorzy powini być bezpieczni. Tak naprawde to prawie w kazdym
                                        mieszkaniu znalazłaby sie chociaz jedna piracka płytka.
                                        • Gość: klm Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:53
                                          no a jak to wygląda, machają Ci tym niby nakazem i co pakują Ci się do
                                          mieszkania? i co wtedy? i co naprawdę policja jest z prokuratorem?
                                        • Gość: Sere Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.11.* 11.01.07, 23:15
                                          To ze kupiles komputer jest dowoedem ze go masz a jak go masz tzn ze masz jakies
                                          oprogramowanie - a tu Pan Niebieski sobie mysli: "Oj a moze sobie sprawdze..." I
                                          lecisz...
                                      • Gość: To Ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:03
                                        Bo od tego jest prokurator żeby nakazać wejść do Twojego domu. Takie proste, że
                                        aż wstyd pytać o takie coś.
                                  • Gość: k. Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:02
                                    przyszło dwoch policjantow z nakazem. poprosili bym pokazał im swoj komputer
                                    (wszesniej kilka slow wyjasnien) jeden z nich wlozyl jakas dyskietke
                                    po czym pokazało mu ze mam piracka wersje windowsa i office. dostalem wezwanie
                                    do prokuratury oraz wypisali mi kare na 3tys złotych. a komputer zarekwirowano
                                    jako dowod do zakonczenia postepowania.
                                    • Gość: swieciak Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:24
                                      Jeśli było faktycznie tak jak piszesz to zostałeś oszukany przez przebierańców.
                                      Policja nie może wystawiać jakichś kar. Oni mają za zadanie ścigać przestępców a
                                      nie nakładac kary, od tegojest sąd.
                  • Gość: To Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:01
                    Jeżeli kupiłeś i masz na fakturze, że kupiłeś to masz od nich i masz ok.
            • Gość: KAŚKA~~~~~ Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 16.01.07, 21:06
              to wszystko to glupota niektorych niestac na orginalne plyty a policja niema sie
              czym zajmowac to wziela sie za takie cos jak dla jednej piosenki mam kupic cala
              plyte to pieprze takie cos!!!niech zrobia tanszego 98 lub xp to ludzie kupia
              orginal.a ma pytanie czy ktos wie jak wgrac na linuxa skype bo zaden mi
              niedziala prosze o pomoc dzieki pozdro!!!!
          • Gość: Ononono Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:18
            Jaki characz? Ja piernicze! Legal musi być! Coś dziwnego?
    • sneape Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! 11.01.07, 22:04
      Nie wiecie,czy w CSW tez tak jest?? Tylko z tego sklepu maja liste??
      • Gość: w Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 11.01.07, 22:09
        dobra dobra a teraz ja mam pytanie co zrobia jak ktos niema staci dyskietek bo przykładowo ja nieposiadam (niepotrzebna) ale oczywiscie ja mam legal xp ale jednak mnie interesuje taka sytułacja przyniosa swoja czy moze kupiom mi? :P
      • Gość: OJ Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:28
        WSZĘDZIE BĘDĄ!
    • Gość: gość Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 22:27
      Hmm a ja mam taki problem , rodzinka mi kupila kompa w tajemnicy bo miala to
      byc niespodzianka.. i Jak sie teraz dowiaduje.. to windowsa mialem juz
      zainstalowanego.. jak kupowali kompa wiec zajnstalowali go w sklepie ;/ wiec
      kurde dlaczego ja mam za to odpowiadac ;/
      • Gość: w Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 11.01.07, 22:32
        jezeli tak zainstalowano ci w sklepie czyli bez zakupu orginała jestes piratem (bez obrazy) bo sklepy robia to na odpowiedzialnosc klijetów ,masz problem ktory radze wszybko rozwiazac!
        • Gość: gosc Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 22:36
          Szybko rązwiązac ale w jaki sposób ?
          • Gość: . Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 22:41
            org win lub linux
          • Gość: ??????????? Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:43
            a dotyczy to też tego sklepu na Polnej, bo to chyba ten sam właściciel, co?
            wiecie coś?
          • Gość: w Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 11.01.07, 22:44
            masz dwa wyjscia:
            1) zakup orginała (310-350zł)
            2) linux (darmowo do sciagniecia z netu linki juz ktos podał lub do kupna za chyna 35 zł w kiosku z gazeta)
            wsumie jest jeszcze trzecie wyjscie całkowity format kompa i czekanie az sprawa ucichnie ale to jest raczej jest bez sensu wiedz pozostaja tamte dwa
            pozdrawiam i powodzenia
            • Gość: Jah Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 11.01.07, 22:48
              czemu formacik kompa do sucha nic nie zostaje panowie przychodza a tu nic nie
              ma.albo wyjscie numer 4 hard drive (twardy dysk)wyrzucic albo zakopac hahahah
              no pozbyc sie
        • Gość: OMCS Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.10.* 12.01.07, 21:58
          i dlatego ja kupiłem w grudziądzu kompa w sklepie który już nie isnieje hehehe
          i sam sobie instalowałem fakt pirackiego windowsa bo nie stać mnie żeby zaplacić
          za orginał i gra gitara mogą mi skoczyć i mam ten plus ze twardziela moge w 3
          sekundy wyciągnąć więc jakby coś to zawsze moge go wyciągnąć i skitrać:p hehehehehe
    • Gość: gośc Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 22:50
      • Gość: gość Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 22:51
        No to teraz juz calkiem nie wiem co robic moze przejde na Linuxa.. albo jest
        jeszcze jedna opcja dogadac sie z Władzą.. kompa wyceniam tak na 4 tysiaki.
        Wiec niech go zabieraja dolicza kare te 3000 zl i 1000 zl dadzą mi na ręke i
        ok.. a tak serrio to nie mają innych lepszych zajęc :/
        • Gość: ax Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:53
          też sądzę że powinni zając się czymś bardziej mądrym, może tak łapanie
          złodzieji, chuliganów, przestępców...
          • Gość: gość Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 22:56
            Ale po co lapac te szare sfery jak mozna weiść do kogos do domu i zarekfirować
            komopa. i NIe oskarzajac nikogo daje sobie glowe uciac ze wiekszosc policjantow
            ma nie laegal windowsa :/
            • Gość: w Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 11.01.07, 22:59
              policjanci wiedzieli o wszytkim predzej i zopatrzyli sie w orginały
            • Gość: rynek Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 23:04
              to przechlapane maja tylko ci co kupili kompa na rynku ??
            • Gość: hehe Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 23:54
              Do teraz jeszcze nie maja oryginalow wiem cos o tym :]
              • Gość: kasia``` Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 16.01.07, 21:10
                slyszalam ze wkladaja plyte i wyskakuje co bylo wgrane nawed jak sie zrobi
                format?czy to prawda?
                • Gość: zią Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.netia.com.pl 17.01.07, 14:38
                  No i niech im wyskoczy co bylo i co z tego?
                  Bylo to czas przeszly, prawo nie działą wstecz !!!
                  MOga cie jedynie ukarac za to co jest teraz!
    • Gość: gość Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 11.01.07, 23:01
      a wiecie moze czy jest mozliwosc zamiast kary pienierznej .. zglosic sie do
      odróbki ?
      • Gość: fan Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 11.01.07, 23:19
        faktycznie , tykaja tylko tych co kupili kompa w woksie na rynku i dokładnie z
        ostatnich 5 lat??? kto mi odpowie
        • Gość: jA Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:11
          kupsobie legalne oprogramowanie (bo takie musisz mieć) i nie panikuj
    • Gość: Sere Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.11.* 11.01.07, 23:17
      Ty!!! A moze podasz swoje dane osobowe?!?
    • Gość: marton Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:19
      oraz wszyscy użytkownicy netu z Martonu
    • Gość: pi Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 12.01.07, 00:02
      Naloty sa fakt i to nie wina sklepu bo sam sklep ma duze problemy narazie
      bedzie cisza z nalotami ale one sie pojawia po jakims czasie. Takie lekkie
      zaciszenie sprawy i znowu z nienacka no i wchodza pod roznymi pretekstami. Mala
      podpowiedz :] jak przyjda pierwszy raz to ich nie wpuszczaj bo beda na 99% bez
      nakazu i czysc jak najszybciej co mozesz a jak juz przyjda z nakazem TY czysty
      jak lza no chyba ze linux lub kupiony windows minimum 300ZL
      • Gość: KTOSIECKI Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 12.01.07, 00:28
        DOBRZE POWIEDZIANE I WTEDY MOZNA ZLOZYC SKARGE JAK NIC NIE ZNAJDA BO TO JEST
        NAJSCIE
    • Gość: Jah Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 12.01.07, 00:30
      a co bedzi ejak w domu nie bede mial twardego dysku
      • Gość: s Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 07:13
        Jak nie bedziesz mial twardego dysku to oczywiscie nic nie bedzie pojda
        sobie....schowaj tez plyty!! Ale najlepeij przejdz na linuxa!!
        • Gość: w Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 12.01.07, 09:49
          hahahah -najscie!!???
          najsie wystepuje wtedy jak czesciej by nachodzili ciebie
          Ludzie mam prozbe jak juz piszecie to zastanówcie sie co piszecie bo niektore pytania dosyc ze sie powtarzaja to sa nadodatek bez sensu!!
          niebedziesz miał dysku to poiwiedz ze sie spalił i tyle
          ja rozumie ze kazdy chce jak namiejszym kosztem rozwiazac ten problem ale myslenie nic niekosztuje wiedz pomyslcie zanim zadacie kolejne pytanie
          pozdrawiam
          • Gość: Sony Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 80.51.140.* 12.01.07, 10:43
            ohoho, sporo juz sie tego tu powiedzialo.. wiec i ja zajme wam troszke czasu..
            to ze naloty byly i beda nie ulega watpliwosci.. to ze scigaja na poczatek ludzi
            z woksa to tez, (ale rowniez ze swieckiego sklepu!)
            nie ulega tez watpliwosci ze cos z tym nalezy zrobic...

1) jesli jestes studentem mozliwe ze mam bardzo proste wyjscie z calej
            sytuacji!!!!!!!!!! - niektore uczelnie maja podpisane umowy z microsofetm na
            mocy ktorych tazdy student ktory zarejestruje sie na specjalnej stronce ma prawo
            do pobrania oraz zainstalowania okreslonego produktu Microsoftu (windows, pakiet
            offica) niestety tylko w jezyku angielskim.

2) przesiadka na linuxa ... fakt moze na poczatku okazac sie malo wygodne i
            "ograniczone" ale doprawdy takie nie jest... linux z KDE (interfejs graficzny)
            jest juz bardzo milutki dla uzytkownika i naprawde jest juz sporo gierek,
            komunikatorow i calej rzeszy innych udogodnien sprawdzajacych sie pod linuxem..

3) Zakup legalnego windowsa - wiekszosc z was ma zainstalowanego Windowsa XP
            Professional - koszt takowego na licencji oem to ok 450 zl
            wersja Home edition (nieco okrojona i troszke mniej wygodna) to ok 320 zl
            *licencja oem nie pozwala na przeniesienie systemu na inna jednoste niz na ta na
            ktorej zostala zainstalowana
            Jest jeszcze wersja BOX (to juz pozwala na przeniesienie ale koszt to jakies
            1500zl za sztuke professionala:/

Wracajac do sklepu Woks - powszechnym procederem u nich bylo oferowanie wgrania
            systemu za drobna oplata, szczerze powiedziawszy na kilka znanych mi osobiscie
            osob ktore zakupily tam kompa (wraz z wgranym piratem) nikt, powtarzam nikt nie
            zostal uprzedzony o tym ze jest to lamanie prawa!!! Malo tego osoby tam
            pracujace czerpaly z tego zyski! kasujac za uslugie (30 zl) - oferowali sie
            niemal w kazdym przypadku (np. zakup plyty glownej + procesor - stery system
            dzialal ale "ekspedient" proponuje "wgramy panu nowy system bo ten moze nie
            dzialac poprawnie" - kompletnie zadnego pytania czy pan X posiada legalnego czy
            tez nie Windowsa. Sprzedawca proponuje za ta drobna oplata swoja wersje rzecz
            jasna pirata..
            Fakt nie zwalnia nas to od odpowiedzialnosci posiadania na swoim wlasnym
            komputerze nielegalnego softu, jednak czesc takowej spoczywa na sklepie.. i
            zapene poniosa za to konsekfencje i to zapewne spore.. (nie dosc ze pirat to
            jeszcze czerpia z tego zysk!)
            • Gość: ścigany Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 11:55
              a jak zapukają a ja powiem, ze nia mam kompa, albo zapomniałem hasła z Biosa
              hehehe

a tak serio... czas Linuxa zainstalować!
            • Gość: Ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:09
              KUPUJĄC KOMPUTER TRZEBA SIĘ LICZYĆ Z TYM, ŻE NALEŻY MIEĆ DO NIEGO LEGALNE
              OPROGRAMOWANIE. JEŻELI SIĘ NA TYM KTOŚ NIE ZNA TO NIE POWINIEN ROBIĆ TAKIEGO
              ZAKUPU! TAK JAK NIE JEŹDZI SIĘ NA OLEJU RZEPAKOWYM, JAK RÓWNIEŻ NIE KUPUJE SIĘ
              NIELEGALNYCH PŁYT Z MUZYKĄ. ALE PRZECIEŻ NAJPIER SIĘ KUPI, A POTEM SIĘ MA
              PRETENSJE, DO SPRZEDAWCY. oCZY NIE MASZ, ROZUMU NIE MASZ? JAK KOMPUTER TO TYLKO
              Z LEGALNYM OPROGRAMOWANIEM - TO TAK NA PRZYSZŁOŚĆ.
            • Gość: Do SONY'ego Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:45
              Wreszczie konkretna , dojrzała i wyczerpująca wypowiedź !!!!
    • Gość: czepiak Re: Pytanie !!!!!!!!Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.icm.edu.pl 12.01.07, 12:25
      PYTANIE - czy ktoś już zapłacił "mandat"? Jeśli tak? To na jakiej podstawie?
      Kto był stroną w procesie? MICROSOFT? czy pieniądze poszły na konto komendy?
      Czy WŁAŚCICIEL PRAW AUTORSKICH tj microsoft wniósł pozew?

• Gość: ktosiecki Re: Pytanie !!!!!!!!Naloty na piratów !!! Uwaga!! IP: 83.2.9.* 12.01.07, 13:24
        za to nie ma mandatu za to jest sprawa i przepadek kompa
        • Gość: komp Re: Pytanie !!!!!!!!Naloty na piratów !!! Uwaga!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:49
          rekwirują ci kompa i masz sprawe, wcześniej dostajesz wezwanie do prokuratury;
          przerwali na jakiś czas te "naloty"? wiecie coś o tym?
        • Gość: ola Re: Pytanie !!!!!!!!Naloty na piratów !!! Uwaga!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:08
          A znacie kogos komu zabrali kopmputer.Bo moze specjalnie ktos puscil plotke
          zeby ludzie kupowali oryginaly.Przecierz do prywatnego domu nikt nie ma prawa
          wejsc.A nakaz ciezko zdobyc.
    • Gość: Ja UWAGA! UWAGA! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 13:45
      Woks nie ma z tym nic wspólnego. Po prostu odwiedzą wszystkich, którzy mają
      komputer. Czy to użytkowników internetu z Martonu lub Gawexu czy innych
      operatorów. NALEŻY MIEĆ ORYGINAŁY to nie będzie problemu!
      • Gość: coś Re: UWAGA! UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:58
        jak woks niema nic wspólnego to oni cos krecili a my musimy za to płacić to
        niesprawiedliwe??????????????
        • Gość: fgh Re: UWAGA! UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:02
          moim zdaniem wina leży po obu stronach- sklep nie powinnien proponować czegoś
          takiego, aklient się nie powinnien na to zgadzać. mamy przeciez wolno.ść
          wyboru, nie? Nikt nie będzie ci kazał kupować nielegalnego.
          • Gość: robaczek Re: UWAGA! UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 17:09
            hmm :-)
        • Gość: To ja Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:04
          Niesprawiedliwe jest to, że nie kupiłeś legalnego oprogramowania. To Twój
          zasran.. obowiązek kolego.
          • Gość: coś Re: UWAGA! UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:09
            legalny program bym miał jakby tyle niekosztował a on kosztuje prawie tyle co
            mój komputer
            • Gość: ja Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:25
              TO SPRZEDAJ KOMP JAK CIE NA NIEGO NIE STAĆ I KUP SE ROWER.
              • Gość: do JA Re: UWAGA! UWAGA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:02
                A Ty kolego cwaniak jesteś !!!! Kup sobie rower.... ???? Troszkę niedorzeczne ;
                ( Abstrachując ; moja mama kupiła komputer jako prezent na przyjęcie I Komunii
                Świętej dla mojej córki . W tym czasie byłem na misji pokojowej . Kupiła
                komputer w sklepie na Rynku . Sprzedający pobrał opłatę dodatkową (jak się
                później okazało : OPŁATA INSTALACYJNA za system ) , nie uwzględnioną w fakturze
                zakupu . Skąd kobieta mająca 57 lat ma wiedzieć co jest legalne , a co nie ??/
                Dlatego nie rozumiem pewnych kretyńskich wypowiedzi kolesi , cyt : nie znasz
                się ,to nie kupuj , tylko legal win , itp.! Pozdrawiam wszystkich oszukanych .
                • Gość: Ja Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.238.144.* 12.01.07, 23:54
                  Ja nie dałbym mamie kupować takiego sprzętu. Po prostu zbyt poważna to
                  inwestycja (również ze strony np. takiego legalnego oprogramowania). Twoja
                  sprawa i Twoja decyzja. Nadal twierdzę, że iść i kupić to najprostrze co można
                  zrobić jak się ma kasę. Ale iść i dobrze kupić to już się trzeba troszkę na tym
                  znać.
        • Gość: kokon Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:29
          Masz legalny? Zapłaciłeś za niego parę setek? Nie? To się martw.
          • Gość: w Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.2.9.* 12.01.07, 16:33
            czytam te wypowiedzi i raz wybucham smiechem a raz płacze ludzie jacy wy jestescie ciemni! Wiem wiem po co wam orginał jak wy sobie tylko na kompie gracie lub w necie siedzicie doskonale to rozumie ale na tym to polega ze ktos cos wymysli i aby to inny ktos mogł posiadac musi za to zapłacic tak było od wieków i nic mi o tym niewiadomo by zmieniło mi sie
            oskarzacie sklep z rynku hmmm ale co oni maja do tego przeciesz takie akcje w całej polsce sa prowadzone to naprzykład z warszawy przyjada ludzie bo tu jest sklep ktory sprzedawał komputery z pirackim oprogramowaniem dajcie sobioe na luz zmiencie system na linuxa i przestancie zachowywac sie jak moherowe berety bo ukamionowac kogos na podstawie plotek to sie juz niestesuje idzcie do gaweksu czy martonu tam, napewno wam powiedza czy policji udostempnili liste osub z komputerami
            znajdzcie dzieci sobie zajecie a nie soc usłyszycie i kłapiecie 3-po3 byle tyko chałas robic!
            • Gość: lalamido Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.2.10.* 12.01.07, 16:41
              jakby w sklepie było wszystko tak cacy to by się nie przyczepili. chłopaki przegieli sprawę pewnie i się rypło. na szczęście wyłozyłem na windowsa więc się nie martwię, chociaz pzryznam się trochę mi żal było tyle kasy płacić. ciekawe czy bedą witać do tych którzy mieli na fakturze wpisanego windowsa?
              • Gość: Gość Re: UWAGA! UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:45
                Jakby babcia miała wąsy, to by była dziadkiem...
                • Gość: w Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.2.9.* 12.01.07, 17:03
                  hej mohery zacznijcie sie Billa Getsa czepiac ze xp taki drogi ze nierozdaje go za darmo i ze snieg w tym roku niespadł
            • Gość: kokon Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.238.144.* 12.01.07, 23:55
              POPIERAM!!!
          • Gość: xxx Re: UWAGA! UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:02
            mam pytanie jak mam windowsa nielegalnego i go zarejestruje prze neta to bedzie
            ok???????
            • Gość: Śmiech na sali! Re: UWAGA! UWAGA! IP: 80.51.140.* 12.01.07, 18:01
              Jesteś głupi czy o drogę pytasz??
              • Gość: w Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.2.9.* 12.01.07, 18:03
                głupi bo czytam co ty piszesz!
          • Gość: YYY Re: UWAGA! UWAGA! IP: 80.51.140.* 15.01.07, 18:39
            • Re: Rekwiracja PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: yyy 14.01.07, 13:36 + odpowiedz

Ten sklep co wydal w Chełmnie liste z nazwiskami i adresami powinien beknąć za
            to, ze przetwarza dane osobowe bez zgody klienta, bo smiem twierdzić na 100%,
            ze żaden klient nie podpisal, ze moze przetwarzac ich dane do dalszej
            wspolpracy tak jak robia to Vobis
            , Komputronik itp wieksze sklepy komputerowe
            • Gość: jaaaaaaaaaaa!!:) Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.238.145.* 16.01.07, 21:16
              a myślisz że policja przyjdzie Ci do domu i zaproponuje kupno może broni?? albo
              kamizelki po akcji?? czy ty czytasz co piszesz?? POLICJA to nie Vobis...
              chociaż fajnie by było... :)
        • Gość: jasiu Re: UWAGA! UWAGA! IP: 80.51.140.* 12.01.07, 15:37
          woks w.. sie a teraz wpie.. wszystkich co kupili u nich kompy i taka jest
          racja
          • Gość: Gość Re: UWAGA! UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:56
            A wiesz synku co to są pomówienia?
          • Gość: ciekawy Re: UWAGA! UWAGA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:08
            Wiecie moze jak oni sprawdzaja oryginalne oprogramowanie?
      • Gość: JA Re: UWAGA! UWAGA! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:05
        Ciekawe, że mi nic takiego nikt nie proponował. Może to Ty o to błagałeś?
    • Gość: POLICEs Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.238.147.* 12.01.07, 14:23
      UPRZEJMIE PROSIMY O INSTALOWANIE LEGALNEGO OPROGRAMOWANIA, PRZYPOMINAMY, ŻE TO
      KAŻDEGO ZASRA.. OBOWIĄZEK. KTO SIĘ NIE ZGADZA NIECH SIĘ DOPISZE Z IMIENIA I
      NAZWISKA, BĘDZIE NAM ŁATWIEJ :)
    • Gość: Dodek Dla potrafiących czytać ze zrozumieniem-10%forum : IP: 82.160.189.* 12.01.07, 15:14
      Art. 217 - przeszukanie w celu ujawnienia nielegalnego oprogramowania
      § 1.
      Rzeczy mogące stanowić dowód w sprawie lub podlegające zajęciu w celu
      zabezpieczenia kar majątkowych, środków karnych o charakterze majątkowym, albo
      roszczeń o naprawienie szkody należy wydać na żądanie sądu lub prokuratora, a w
      wypadkach nie cierpiących zwłoki także na żądanie Policji lub innego
      uprawnionego organu.
      § 2.
      Osobę mającą rzeczy podlegające wydaniu wzywa się do wydania ich dobrowolnie, a
      w razie odmowy można przeprowadzić ich odebranie.
      § 3.
      Jeżeli wydania żąda organ nie będący prokuratorem, przedstawia osobie mającej u
      siebie rzeczy podlegające wydaniu postanowienie sądu lub prokuratora, a gdy
      uzyskanie postanowienia nie było uprzednio możliwe, okazuje nakaz kierownika
      swojej jednostki lub legitymację służbową, a następnie zwraca się niezwłocznie
      do sądu lub prokuratora o zatwierdzenie zatrzymania rzeczy. Osobie tej należy
      doręczyć, w terminie 7 dni od zatrzymania rzeczy, postanowienie sądu lub
      prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia tej czynności.
      Art. 219 - przeszukanie pomieszczeń lub komputerów
      § 1.
      W celu wykrycia lub zatrzymania albo przymusowego doprowadzenia osoby
      podejrzanej, a także w celu znalezienia rzeczy mogących stanowić dowód w sprawie
      lub podlegających zajęciu w postępowaniu karnym, można dokonać przeszukania
      pomieszczeń i innych miejsc, jeżeli istnieją uzasadnione podstawy do
      przypuszczenia, że osoba podejrzana lub wymienione rzeczy tam się znajdują.
      § 2.
      W celu znalezienia rzeczy wymienionych w § 1 i pod warunkiem określonym w tym
      przepisie można też dokonać przeszukania osoby, jej odzieży i podręcznych
      przedmiotów.
      Art. 220 - podstawa do przeszukania pomieszczeń lub komputerów
      § 1.
      Przeszukania może dokonać prokurator albo na polecenie sądu lub prokuratora
      Policja, a w wypadkach wskazanych w ustawie także inny organ.
      § 2.
      Postanowienie sądu lub prokuratora należy okazać osobie, u której przeszukanie
      ma być przeprowadzone.
      § 3.
      W wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub prokuratora
      nie mogło być wydane, stosuje się odpowiednio art. 217 § 3.
      Art. 224 - rozpoczęcie przeszukania pomieszczeń lub komputerów
      § 1.
      Osobę, u której ma nastąpić przeszukanie, należy przed rozpoczęciem czynności
      zawiadomić o jej celu i wezwać do wydania poszukiwanych przedmiotów.
      § 2.
      Podczas przeszukania ma prawo być obecna osoba wymieniona w § 1 oraz osoba
      przybrana przez prowadzącego czynność. Ponadto może być obecna osoba wskazana
      przez tego, u kogo dokonuje się przeszukania, jeżeli nie uniemożliwia to
      przeszukania albo nie utrudnia go w istotny sposób.
      § 3.
      Jeżeli przy przeszukaniu nie ma na miejscu gospodarza lokalu, należy do
      przeszukania przywołać przynajmniej jednego dorosłego domownika lub sąsiada.
      • Gość: co wy gadacie!!!!! Re: Dla potrafiących czytać ze zrozumieniem-10%fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:39
        co wy oczerniacie sklep!!!!!!!!! ja tam kupowałam komputer i NIE proponowali mi
        nielegalnego Windowsa.
        • Gość: koyot Re: Dla potrafiących czytać ze zrozumieniem-10%fo IP: 80.51.140.* 12.01.07, 18:11
          Kupowałem kompa w innym miejscu a nie na rynku ..Tam co prawda tez nikt nie
          proponował nielegalnego XP'ka poprostu bez słowa sprzet został dostarczony z
          wgranym oprogramowaniem. Jestem już wiekową osobą i jak ide kupic sobie buty to
          nie zastanawiam sie czy sznurowadła są nielegalne, kupuje je w legalnym sklepie
          to chce je ku*** legalnie nosić. Średnia wieku uzytkowników forum to zapewne
          25lat ....Ja tyle miałem 25 lat temu. Gdybym miał tyle w chwili zakupu sprzetu
          to wiedziałbym ze musze mieć tą cholerną legalną płytke i też bym sie wymądrzał
          jak kilku z Was..............
          • Gość: sEH Re: Dla potrafiących czytać ze zrozumieniem-10%fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:22
            a to hasło na biosa.... To faktycznie, nie obejda tego ? Jak im powiem, że
            założyłem hasło i zapomniałem...
            • Gość: Dodek Re: Dla potrafiących czytać ze zrozumieniem-10%fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:42
              no offence ale średnio inteligentna małpa potrafi zresetowac bios:)
            • Gość: DD Re: Dla potrafiących czytać ze zrozumieniem-10%fo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:55
              DriveCrypt Plus i nie ma bata - nawet HetMan będzie miał problem ;-)
    • Gość: emka Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 12.01.07, 19:32
      Pisze od kolegi i mam pytanie. czy jak mam orginalnego windowsa xp. i wszystko
      cacy a sciagne sobie czasem jakas piosenke?? to mam rekwirowanego kompa i kare?
      • Gość: ja Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: 83.2.9.* 12.01.07, 20:04
        Ludzie zaczeło sie od tego że ktos kupił sobie kompa i popisujac się swoim
        geniuszem wydrukował sobie fałszywą kase a co jeszcze gorsze zapłacił nią , a
        w drodze sledztwa odkryto że komp na którym drukowano kase miał niestety xp-ka
        ze sklepu na Rynku! wiec możecie dziekować tym którzy zabłysneli a nie czepiać
        sie sklepu!
        • Gość: fuuuuj Re: Naloty na piratów !!! Uwaga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:21
          ale ty plota jestes!!!