GoĹÄ: vov IP: *.chelmno.mm.pl 31.03.09, 22:56 Kędzierski,Krzemińska, Gizyński , Gamański czy może ktoś zupełnie nowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: xyz Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 11:39 Józef Welter (SLD) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 123 Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.09, 11:42 ja myślę że Giżyński jest odpowiedni na to stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolo Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 12:17 Ja jestem najlepszy!!!! Wybuduję wam 20 stadionów na dwódziestolecie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anka Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.09, 13:23 scottyemerick - on jest najlepszy chociaż bez matury Odpowiedz Link Zgłoś
scottyemerick Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? 01.04.09, 15:27 Anko, dziekuję. Niestety, bez matury chyba nie można - nie orientuję się, co prawda, w wymogach na stanowiska publiczne - zwłaszcza związane z władzą - ale wydaje mi się, że matura jest tu niezbędna. Natomiast nie twierdzę, że sam matury nie posiadam. Nie twierdzę również, że ją posiadam. Po prostu uważam, że nie jest to wyznacznik wartości człowieka. Moja babcia była najwspanialszą, najmądrzejszą i najbardziej kochającą osobą pod słońcem, a skończyła edukację na szkole zawodowej. Czy to Ją dyskwalifikowało w moich oczach? W żadnym wypadku. W oczach innych? Nie sądzę, ponieważ na Jej pogrzebie były tłumy ludzi. Nie KIM jesteś, ale JAKI jesteś zostanie zapamiętane. Dlatego - badźmy dla siebie dobrzy. Zwłaszcza jutro. Zwłaszcza przez całe nasze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mkkl Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.09, 19:54 najlepiej by było aby ktos nowy obioł to stanowiski pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dino Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 20:54 Ta kobietka to swietny kandydat,tylko chyba nie chce kandydowac a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obi Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 89.108.251.* 01.04.09, 21:18 "obioł"... bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.09, 21:55 Dlaczego tutaj wypowiadają się same osły , które nie znają zasad pisowni polskiej , wstyd bałwany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
free.men Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? 08.05.09, 14:18 Wy jeszcze sądzicie że ta banda która jest przy obecnym korycie jest odpowiednia na tak odpowiedzialne stanowisko. Niech wracają do wyuczonych zawodów, jeżeli takowe posiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do scottyemerick Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.09, 22:00 To masz w końcu tą maturę czy nie ? Może to było dawno , a może obiecali i ci jej nie kupili ? Pedagog.Przypomnij sobie i powiadom społeczeństo które aż się pali żeby na Ciebie oddać......chyba głos. Odpowiedz Link Zgłoś
scottyemerick Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? 01.04.09, 23:05 TĘ maturę zdobyłem jakiś czas temu. Nigdy mi się nie przydała, no - chyba że do otrzymania indeksu uniwersyteckiego, co zaowocowało tytułem magistra inżyniera, bez którego nie otrzymałbym tytułu doktora, obecnie habilitowanego. Kontent? Czy gdybym napisał, że edukację skończyłem na siódmej klasie szkoły podstawowej (w starym systemie), to nie predystynowałoby mnie to do zaistnienia na forum publicznym? Jeszcze raz podkreślam z całą mocą - wykształcenie nie określa poziomu człowieka. Wiedza to nie wszystko. Wazniejsze jest obycie, otwartośc na dialog, ugodowość - ale i zdecydowanie w działaniu. Charyzma. Styl. Przebojowość. Skuteczność. A przede wszystkim - umiłowanie ludzi i służba ludzkości. Nie jesteśmy sami na tym świecie. Inaczej - ten świat bez nas i tak sobie da radę. Gdyby przyrównać dzieje Ziemi do jednej doby (24 godziny), to człowiek pojawił się w ostatniej sekundzie. I co zdążyliśmy zrobić? Chyba nie wszystko było pozytywne. Więc trochę pokory. (Przepraszam za te dywagacje, ale jakiś filozoficzny nastrój mnie naszedł tego pięknego wieczoru w tych czarujących okolicznościach przyrody, które mnie otaczają za pomocą mego wiernego kota). Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lwica Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 00:58 Święte słowa scottyemerick... Zaiste, człowiek jest to istota osobliwie lekka, różnoraka i odmienna; niełacno budować o nim stałe i jednolite mniemanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawska Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 22:09 No oczywiście że Giżyński to odpowiedni kandydat na burmistrza Dajcie Mu szanse ten facet naprawde ma pomysł i dajmy Mu go zrealizować Na pewno nie będzie podnosić cen np za wywózke śmieci za garaże bo niby ceny są niske... A obecnie co? On wie jak ludziom ciężko z pracą, utrzymaniem - wyrozumiały facet i tyle ;-)Po za tym niezly przystojniak, dobra postawa, mądre wypowiedzi i przemyślany każdy ruch w magisteacie Z niektórych rozmów jakie z Nim przeprowadziłam wydaje mi sie że będzie OK dla naszego miasta ;-) Pozdrawiam KANDYDATÓW jak i UCZESTNIKÓW FORUM - decydujcie mądrze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wyborca Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 94.254.255.* 02.04.09, 06:24 Czy ja wiem Panni M. ..........? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gps Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 02.04.09, 07:18 Najlepszy będzie obecny burmistrz ma doświadczenie. Podnosi opłaty? to co, na szczeście jest jeszcze rada która dość szybko sprowadza pana burmistrza na ziemię i obniża jego propozycje o prawie 50%.Zresztą do realizacji swoich obietnic wyborczych pan burmistrz potrzebuje pieniędzy więc musi podnosić podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pysia Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 07:37 Gratuluje wyboru, hahaha czy naprawde chcesz zeby w chelmnie nic sie nie zmenilo, aktualny burmistrz jest malo skuteczny duzo gada malo robi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jelo Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 02.04.09, 09:08 Pani Krzemińska to bardzo ciekawa propozycja. Jest obecnie rzeczniczką marszałka więc ma pojęcie o funduszach unijnych sprawach promocyjnych itp. Dobra kandydatka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomiek Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 12:13 Jedyna najlepsza, ci nasi pseudo moga sie uczyc ale ona nie kandyduje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lwica Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 12:55 Wątpię, czy p. B.K. byłaby dobrą kandydatką. Ogólna wiedza o funduszach unijnych i promocji nie wystarczy, aby dobrze sprawować urząd burmistrza. Zakres zadań gminy jest bardzo obszerny i wymaga wiedzy interdyscyplinarnej kandydata. Chociaż i to może nie jest najważniejsze. Ważne jest, aby nowy burmistrz miał wokół siebie mądrych ludzi (również radnych). A On sam powinien być po prostu dobrym menedżerem, takim z charyzmą, i konsekwentnie realizować założone cele. --- Nie dajcie się skusić pseudowartościom, półprawdom, widokiem miraży, od których później będziecie się odwracać z rozczarowaniem, poranieni...(JP II) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iQ Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 80.51.140.* 02.04.09, 12:59 1.Wykształcenie, nie jest wyznacznikiem inteligencji! 2.Najlepsi są ci co posiadają doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lwica Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 13:15 W zupełności się z Tobą zgadzam iQ. Wykształcenie nie zawsze idzie w parze z inteligencją. Tak jak i wiedza akademicka z mądrością. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Do lwica Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 14:22 Słuszne uwagi ale jesli nie ta pani to kto? Obecny jest slaby na maxa, duzo gada malo robi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olga Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 80.51.140.* 02.04.09, 14:23 Moją kandydatką jest pani redaktor Smol z Gazety Pomorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: smól marek Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 02.04.09, 15:48 A dlaczego? Bo zna się baardzo dobrze z burmistrzem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alf Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 19:51 o! ta Pani będzie ok. Pusty, otwarty na wylot umysł, a zmiany nam przecież potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz K. Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chello.pl 03.04.09, 00:40 ja i tak oddam głos na p. Gamańskiego jeśli będzie startował Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: haa Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 80.51.140.* 03.04.09, 08:37 Mówicie o tej kandydaturze pan czy pani Krzemińska?! www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090403/INNEMIASTA03/932858148 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiesław Tokarski Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 03.04.09, 08:49 Co ma piernik do wiatraka! Pani Beata Krzemińska to najlepsza kandydatka na burmistrza Chełmna.To,że jej mężowi przytrafiła się taka przykra sytuacja nie oznacza,że ona się nie nadaje na to stanowiskao. Pani Krzemińska jest osobą bardzo aktywną to dzięki niej wiele stowarzyszeń może się w Chełmnie rozwijać. Kasa na chełmińskie zabytki to tez duza zasługa Pani Beaty. Jako rzecznik marszałka bardzo zabiegała o to aby o Chełmnie napisali na onet.pl czy wirtualnej. Kobieta naprawde się wybiła. Tylko nie wszyscy to dostrzegli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Henio Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 94.254.138.* 03.04.09, 09:24 Hahahahaha!Ale jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yeti Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 06.04.09, 08:32 Ja stawian na nową osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
scottyemerick Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? 08.04.09, 00:11 A ja uważam tak: Potencjalny burmistrz (dowolnej płci, koloru skóry czy wyznania) powinien: 1) mieć doświadczenie w pracy samorządowej 2) znać zagadnienia związane z funduszami unijnymi 3) nie popierać nepotyzmu i 'kolesiostwa' 4) znać przynajmniej jeden język obcy 5) być dla ludzi, nie obok nich Ale - co zauważono tutaj wcześniej - ważni są też ludzie, z którymi będzie wspólpracował (Rada). Bo jeżeli będzie tak, jak jest obecnie, że jednym z radnych jest były kontrkandydat obecnego burmistrza, to daleko nie zajedziemy... TAK, zależy mi na Chełmnie. Jestem jego mieszkańcem, moje dzieci bdą tu mieszkały i może wnuki też. Do tej pory tylko się przyglądałem, głosowałem zgodnie z głosem rozsądku, ale w końcu każdego nerwy poniosą, zwłaszcza, jeżeli okazuje się, że założenia były inne, a efekty są mizerne. Nie mówię, że ich w ogóle nie ma - ale w porównaniu do zapowiedzi... I proszę powrócić do tematu radnych - to tez, poniekąd, sprawka obecnej kadencji, że sytuację mamy taką, jaką mamy. Gdyby - teoretycznie - burmistrza wspierali ludzie z obecnej rady, a nie negowali jego niektóre decyzje, efekt byłby inny. Oczywiście, czasami jest na odwrót. Więc o co tu w końcu chodzi? O dobro mieszkańców, czy o własną twarz? Czasami miałem wrażenie, oglądając nieodżałowane sesje Rady Miasta, że niektórych ciągnęło na mównicę tylko po to, żeby pojawić się w kadrze. Albo jak największą ilosc razy w kadrze. A to chyba nie o to chodzi. Co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozioł Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 89.231.148.* 09.04.09, 22:23 klasyczny Czerepach................ - co niedziela 20.coś tam coś tam takie same frazesy wciskaja w serialu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Burm. Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 188.33.65.* 08.04.09, 05:55 Widze Scotty ze ton wypowiedzi troche sie zmienil.Moze zaczniemy wspolpracowac,bo widze,ze nie wszystkiemu co zle w Twoich oczach jest Burmistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: q10 Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 08.04.09, 21:14 ktoś kto pociagnie to miasto do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Roland Jagodziński Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 09.04.09, 22:12 Jestem za kimś nowym, może pojawi się ciekawa kandydatura. Już dość tych co tylko przed wyborami roztaczają wizje rozwoju miasta ale niestety mało z tych obietnic udało się zrealizować. Chociaż kadencja pana burmistrza Jurczaka była dość owocna, powstały mieszkania socjalne, basen a to juz było coś. Napewno był bardziej ambitny. Nie pazerny na kasę i butny. Mam wielki szacunek do pana Jurczaka. Pozdrawiam Roland Jagodziński Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hahahaha Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 94.254.170.* 10.04.09, 04:35 Hahahahaha!!!!Co za bzdety!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edek Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 11.04.09, 21:34 Pani Beata Krzemińska. Wielka klasa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zośka Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 14.04.09, 11:32 Kandydatura Pani Krzemińskiej Dobry pomysł. Wreszcie jakaś babka a nie ciagle panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywny.bohater Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? 13.04.09, 21:55 Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jok Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 14.04.09, 23:17 Becia jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 13:59 Krzemińska na sołtysa Bruków koło Unisławia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ko Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 15.04.09, 16:40 ludzie byle by nie nauczyciel !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamiś** Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 89.231.148.* 15.04.09, 17:41 Pani Beata Karzemińska jest ok. Pamiętam jak pisała w Nadwislaninie a później w Nowościach. Fajna kobitka nabrała doświadczenia w końcu jest prawą ręką marszałka Całbeckiego jako rzeczniczka. Zresztą wszyscy tylko nie nauczyciele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywny.bohater Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? 15.04.09, 18:13 Poczytałem sporo o wszystkich. To chyba jednak za Baeatą Krzemińska przyjdzie mi skreślic krzyżyk. Obecnemu mam za dużo za złe, niedoszłemu trzeci raz nie dałbym głosu, Radnemu może i tak, ale poczekajmy na konkrety. Kobieta odświeży urząd, przewietrzy zasiedziałe etaty w UM, wymiecie śmiecie, zasadzi świeże kwiaty i jazda do Europy!!! Nadzieja umiera ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wyborca Re:"pozytywny bohater" burmistrzem Chełmna IP: *.chello.pl 15.04.09, 18:52 buhaha.Facet pisze od rana do wieczora ,przecież nie bez powodu,prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywny.bohater Re:"pozytywny bohater" burmistrzem Chełmna 15.04.09, 20:00 Oczywiście, że nie bez powodu. Chcę, by to ktoś mądry przeczytał. Nawet, jeżeli nie jest mądry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.mobile.playmobile.pl 15.04.09, 21:40 Scotty zmienil login.Hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwer Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 15.04.09, 22:49 Jki scotti?ten, co pisał kiedyś? Ja lubiałem jego wypowieści,take od duszy były. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 94.254.191.* 16.04.09, 07:28 Tak ten co pisal dawno dawno temu i wyjechal do Iraku..tylko ze tam juz Polacy nie jezdza..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Manager Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 80.51.140.* 16.04.09, 13:29 Ten kto zaspokoi głód PRACY! i ściągnie nie markety, tylko fabryki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rozczarowany Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.chelmno.mm.pl 02.05.09, 22:11 Zobaczcie jakiego mamy obecnie gospodarza . Majówka w Chełmnie i co? Nic się nie dzieje! Atrakcji dla turystów nie ma. Nawet na wsiach odbywaja się pikniki z okazji 5 lecia wejścia Polski do Unii a unas nic - wstyd!!!! Jedyne na co soię wysilili to koncert orkiestry detej, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: 80.51.140.* 02.05.09, 23:12 REPETA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Astai Re: Kto na burmistrza Chełmna w 2010 roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 00:03 Lesława Giżyńskiego proponuję... Odpowiedz Link Zgłoś