Gość: lelo IP: 89.231.149.* 07.09.09, 20:32 brawo brawo,szkoda tylko ze tak slabo-wszystkie sukcesy Chelminiakow sa rozpowszechniane... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 07.09.09, 21:12 :)brawo dla nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 09:26 Bez przesady !!, tych "niby dragonów" było ledwo dwóch czy trzech. Reszta licznej załogi to ludzie z Polski. Zainteresowanie jest tylko i wyłącznie sprawą samych "dragonów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lima Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 16.09.09, 19:09 ja mam papiry z IPE-nu jak chcesz to sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marla Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.147.212.133.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.01.10, 15:29 ludzie wy zamiast sie cieszyc ze cos sie dzieje w waszym mieśćie i być dumni z chlopaków ze odnoszom sukcesy to tylko narzekacie !!!! jesteśćie frajerami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragon Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 23.09.09, 11:51 Forum dyskusyjne istnieje w wiadomym celu,komuś może się nie podobać sukces innych bo :sam niewiele osiągnął , jest zakompleksiony,bo niema pojęcia o czym mówi(ale można to zmienić-zapraszamy).Umniejszanie czyiś osiągnięć tylko dlatego,że ów sport jest mniej znany i nienagłaśniany medialnie świadczy o autorze.W Pradze był cały świat i żadna z reprezentacji nie przyjechała "do babci na pączki". Swoją drogą niby taki mały,nieistotny sukces,a wielką drzazgą w oku pewnych osób.Ktoś mądry kiedyś powiedział"LUDZI OCENA SIĘ PO CZYNACH NIE PO SŁOWACH" mam zaszczyt pływać z tymi chłopakami i zamierzam robić to jeszcze długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mlks Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 23.09.09, 12:18 Skoro wiesz tyle o łodziach smoczych to w ilu regatach brałeś udział?A skoro nie masz szans osiągnięcia sukcesu w la to przerzuć się na bierki to dopiero hardcor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mlks Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 23.09.09, 12:30 Zapomniałem,że nie zniżysz się do tego poziomu wiec pytanie o regaty nieaktualne.Pewnie jeśli już coś moczysz to z pewnością dupę w nocy po kolejnej porażce lekkoatletycznej,doradzam kontakt z psychologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 188.33.174.* 23.09.09, 18:26 BRAWA DLA ŚWIETNEJ DRUŻYNY:-) miałam okazję przez 5 lat trenowac w Nadwiślaninie- świetny klub, świetni ludzie no i wspaniała dyscyplina sportu, znam częsc mistrzów- wspaniali ludzie, świetny sport i tylko szkoda ze nie moge byc z Wami..:-( pozdrawiam i życze dalszych sukcesów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 24.09.09, 22:51 A tak to się zaczęło www.dragon-chelmno.eu/?page=12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 04.10.09, 11:48 BRAWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 11.12.09, 10:49 B R A W O ... P A N O W I E ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 07.09.09, 22:43 Brawo przede wszystkim dla Bartka Czapki !! on zapracował na to by być mistrzem świata!!! Pozdro bartek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 12.02.10, 10:08 BRAWO CZAPEK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 188.33.16.* 08.09.09, 03:46 O Boze!!!Pomocy!Wrzuccie na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 08.09.09, 08:46 Ty hahaha nie posikaj się ze szczęścia. GRATULACJE!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaś Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 08:54 kogo obchodzą ich "sukcesy"? nie rozpowszechnia się tego bo nikogo nie interesuje pływanie tą dziadoską łódeczka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.09, 02:47 Moge sie założyć że jak byś przyszedł na jeden z lżejszych treningów to byś zawału dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do michaś Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 08.09.09, 17:43 nawet nie masz pojęcia ile ta łódka kosztuje ty pewnie pracujesz jak niewolnik za najniszom krajowom wypruwasz z siebie flaki to pewnie na takie dziadostwo bys musiał z 20 lat zapie,rdalać i zostaw te prostackie komentarzyki dla chłopców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 21:41 Dziadowskie to jest siedzenie z dupa na pieprzonym forum i krytykowanie za cos, czego nigdy w zyciu sam bym nie osiagnal. Tacy idioci jak Ty mnie rozwalaja na lopatki. POtrenuj kiedys cos jezeli masz ambicje i zobacz, jak trudno sie osiaga cele. Chyba ze jedyny jaki masz, to odpalic kompa grzybie. A chlopakom serdecznie gratuluje. Pamiatka z pewnoscia jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaś Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 09:16 przestańcie sami sobie gratulować bo to jest żenujące, nikt poza wami - pływaczkami-łódeczą się tym nie interesuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 09.09.09, 16:41 Skoro Cię to nie interesuję to po co się udzielasz? Oo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 188.33.83.* 09.09.09, 19:15 Jak to nikogo to nie interesuje???....mnie interesuje choć z łodziami nie mam nic wspólnego...ale interesuje mnie jeśli ktoś z mojego miasta ma swoja pasje, pogłębia ja i odnosi w tym sukcesy i to znaczne szczególnie na skale światową.....Śmieszni są ludzie którzy wyśmiewają, Was....po prostu są zazdrośni, że macie swoja pasje w której odnosicie sukcesy....zazdroszczą, że sami nie maja takiej pasji której mogą poświecić wolny czas i pieniądze a jeszcze odnosić w tym sukcesy....Może by im pasowało jakbyście zamiast rozwijać swoja pasje chodzili po ulicach i zaczepiali zwykłych ludzi....myślę że wtedy by było ok. Gratuluje Was i podziwiam.....brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 09.09.09, 20:05 Chodziło mi o to, że jak kogoś to nie interesuje tak jak szanownego Michała to, po co się udziela w tym temacie? Pewnie żeby sobie napisać coś głupiego, bo w necie jest "WIELKI". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Malbork Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.09.09, 13:12 Skoro niektórzy z Was wypowiadają się negatywnie nt. smoków to może faktycznie zapiszcie się do drużyny. Łączą nas nie tylko zdobywane sukcesy, ale także wspólnie przeżyte chwile, radości, rozczarowania, a nawet łzy... Jest to sport dla każdego. Sama pływam 3 lata i nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Jestem szczęśliwa, że OSOBIŚCIE znam dwóch mistrzów świata z Chełmna :) a Wy znacie jakiegoś mistrza świata osobiście? Pewnie nie, więc proszę nie wypowiadajcie się na ich temat. Jestem z Malborka i robi mi się przykro, kiedy czytam Wasze wypowiedzi... Ten sukces to ogromna kilkumiesięczna praca, wyrzeczenia, poświęcenia, kilkugodzinne codzienne treningi, przepłynięte kilometry, męczące zgrupowania kadrowe, a nawet kontuzje. Mimo tych wszystkich rzeczy, które wymieniłam, każdy ze smoków stwierdzi jednogłośnie, że WARTO BYŁO!!! :) Pozdrowienia dla Bartka, Tomka, Marcina, Mateusza, Daniela, Tomka i Wojtka! Panowie dziękuję za te fantastyczne 5 dni podczas MŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
free.men Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata 11.09.09, 13:38 Nie mam nic wspólnego z DRAGONAMI, ale morda w kubeł wszystkim baranom co nie potrafią uszanować wysiłku włożonego w zdobycie tak ogromnego sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingpongista LUKS Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 11.09.09, 20:22 Gdy Grzesiu Mielcarski zdobywał srebrny medal na igrzyskach olimpijskich nikomu sie nie chwalił. Po prostu było to rzeczywiste osiagniecie w polskim sporcie ktore milionom ludzi sprawilo wielka satysfakcje. Żal patrzeć na to co robicie drodzy dragoni. Chwalicie sie czyms marginalnym totalnym marginesem ktory trudno uznac za sport. Brak wam pokory. Czy jak jutro ktos zdobedzie zloty medal w rzucaniu telefonem komorkowym na odlegosc a sa takie mistrzostwa to tez mam sie tu chwalic i palic glupa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 11.09.09, 21:57 Skoro Cię interesuję Grzesiu to po co czytasz o smoczych łodziach!!!!! Co za kretyni na tym forum tylko krytykować umiecie? Takich cwaniaczków jest pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były piłkarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.09.09, 15:14 Śmieszą mnie wypowiedzi co niektórych moich poprzedników. Od razu można zauważyć że Dragoni nie są zbyt lubiani w naszym mieście , pierwsze pytanie jakie się nasuwa to dlaczego tak się dzieje ??? Zrobili Wam coś ??? A może to po prostu zazdrość !??? Jak można się nie cieszyć ze złotego medalu międzynarodowej imprezy – dlatego nie dziwię się tym chłopcom że o tym mówią - mają się czym chwalić i niech to robią na każdym kroku. Nie porównuj tu drogi pingpongisto wyścigów tych dziwnych łodzi do rzutów telefonem komórkowym no chyba że o swojej dyscyplinie myślisz podobnie??? Pomyśl czym się różnią Ci młodzi sportowcy od Ciebie – mają lżej , ktoś im coś poda na tacy , a może te medale rozdano im za darmo ??? To co osiągnął Grzegorz może się szybko dla Chełmna nie powtórzyć dlatego uważam że musimy się chwalić wszystkimi osiągnięciami sportowymi a tym bardziej zdobyciem Mistrzostwa Świata Panowie GRATULUJE !!! Ps. Kibicujmy naszym bez względu na rodzaj uprawianej dyscypliny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja ;D Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.09.09, 19:18 Gratulacje dla Dragonów!!!!!!! Wy wszyscy którzy macie negatywne zdanie, i piszecie opinie tak bardzo poniżające waszą osobowość nie wiecie co znaczy prawdziwy sport!! I wstyd mi za Was, aż przykro myśleć dlaczego tak poniżacie wodniaków. Może po prostu zazdrość?? ;D... Widocznie wasz czas już minął albo cofacie się w rozwoju. Sport jak sport daje dużo wrażeń i satysfakcji, i jeśli nie zdajecie sobie z tego sprawy to walka, chęć rywalizacji, osiąganie najlepszego wyniku kształtuje naszą osobowość, a to że wybierają sport wodny to juz ich sprawa!!!!... widocznie w nim mozna sie naprawde sprawdzić ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 15.02.10, 10:50 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 14.09.09, 13:46 Mistrzostwo Swiata hehe chyba w klasie Emerytow lub osady bez rak.Jezeli ktos interesuje sie smoczymi lodziami to bedzie wiedzial jaki zloty medal zdobyli i w czym. Na Swiecie dominuja smocze lodzie krajow Azjatyckich,a Chelmno chyba do takich jeszcze nie nalerzy.Wiec najpierw sie upewnij co to za tytul i co za klasa lodzi,a potem pisz o zlotym medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 15.09.09, 08:04 panie prezesie szymanski koncz wasc wstydu oszczedz. Przestan oglupiac spoleczenstwo. A o sukcesie swiadczy to jaki on ma poklask wsrod kibicow i tyle. Cieszcie sie z tego waszego zlota czy nawet stu medali ale bez przesady to tylko jakies tam lodzie, juz sama nazwa tego sportu budzi usmiech na twarzach ludzi. smieja sie z was. a te glupie wpisy typu "znam mistrzow swiata" itp kompromituja was na calego. przestancie juz nas meczyc tymi glupimi wpisami. we wlasnym grajdole sie tym podniecajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAGON-Tomasz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 16.09.09, 11:46 Tylko dla zainteresowanych - fotki z Mistrzostw Świata www.dragon-chelmno.eu/?page=57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 16.09.09, 12:17 Ciekawe gdzie byl OLSZTYN??? hehe.No tak podworkowe Mistrzostwa Swiata w pilce noznej tez sie odbywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dragon-Mati Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.09, 15:47 Czytając to forum, dochodzę do wniosku, że niektóre posty piszą ludzie, którzy z patriotyzmem nie mają za wiele wspólnego... Dobrze by było się najpierw zorientować w sytuacji, a później pisać posty. Bo jak można pisać o czymś o czym się nie ma zielonego pojęcia. Zachęcam wszystkich do przeczytania lektury regionalnych gazet np.: www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090908/SPORT/385963247 lub odwiedzenia tej stronki: www.dragonboat.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 16.09.09, 12:44 Tu sa wyniki MS z Pragi,sorry ludzie ale ludki z Chelmna na nich nie widac.Chyba ze za przebiegi tez dawali zlote medale.www.dragonboat2009http://www.dragonboat2009.com/downloa d/results/002.pdf.com/download/resultwww.dragonboat2009.com/do wnload/results/062.pdfs/005.pdfwww.dragonboat2009.com/download /results/139.pdfwww.dragonboat2009.com/download/results/216.pd f A tu sa wszystkie wyniki z tych regat,szukajcie Chelmna.A le najwazniejsze wyscigi wam podalem w linkach,wyscigi ktore sie licza na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.10, 16:42 Nawet na zajebanych wikipediach pisze które drużyny uczestniczyły i jest m. in. Dragon Chełmno P.S. Żal mi was ludzie tórzy na forum wypisujecie takie bzdury jak co niekturzy w tym wątku. Dajcie się leczyć. A dragonów popieram jak najbardziej. Tak dalej trzymać. I nieprzejmowac się takimi kretynami. Niech na trening lepiej przyjdą i zobacza ile to wysiłku trzeba w to włozyć. A po zatym trzeba wziąść pod uwage że jest to klub z pośród wszystkich który jest w w tak małym mieśćie. Pozdrawiam DRAGONÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 16.09.09, 13:00 A tu macie wszystkie wyniki MS w radze.Przy kazdym wyniku jest flaga danego panstwa.Polska flage gdzie niegdzie mozna zobaczyc,ale to albo juniozy,albo U23 i nie mylic tu tych kategori z lodzia z Chelmna.W tych wynikach widac kto wygrywa smocze lodzie na swiecie.SENIOR A OPEN 200m SEMI 1 to na przyklad jest pol final weteranow.A tak nazywaja sie wyscigi finalowe GRAND DRAGONS (SNR B) OPEN 200m GRAND FINAL wiec jak zobaczycie gdzies Polska flage to patrzcie co to byl za wyscig.Bo sa przedbiegi,repasarze,polfinaly i finaly.Milej zabawy w szukaniu Polskich flag w Koncowych finalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 16.09.09, 13:02 Ale mimo to trzeba ich troche pochwalic ze poplynwli w tych regatach,bo bez wioslowania do mety sie nie doplynie,chyba ze z pradem na wisle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 16.09.09, 13:07 Tu jest ten link gdzie sa flagi Panstw przy wynikach www.dragonboat2009.com/download/overall_results.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.09.09, 15:36 Samej osady jako "Chełmno" nie znajdziesz drogi GOŚCIU... Chełmno wystąpiło w kat. JUNIOR, U-23 oraz PREMIER jako POLSKA, a nie jako CHEŁMNO. Froś jesteś, czytaj następnym razem ze zrozumieniem, a jak nie potrafisz to cofnij się do podstawówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 16.09.09, 15:44 To popatrz gosciu i powiedz ludziom w jakiej kategori Polska zdobylo to zloto.Bo taki osiol co sie niezna uwierzy w to co napisaliscie tu na forum,ze Chelmno zgarnelo zloto na MS.Takie balachy wciskajcie ciemnocie,a nie ludziom ktorzy maja pojecie o sportach wodnych.Podalem strone z wynikami, wiec masz okazje poszukac tego waszego zlota i wstawic link z waszym wynikiem. www.dragonboat2009.com/download/overall_results.pdf i wtedy bedzie jasne co to za medal heheheh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAGON Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 16.09.09, 15:43 Ale dałeś sobie czas i poszperałeś w necie - bardzo się z tego powodu cieszę :))) hehe Czytając te wszystkie wyniki zauważyłeś pewnie że w biegu JUNIOR OPEN 1000m GRAND FINAL Polska jest na pierwszym miejscu czyli zdobyła Mistrzostwo Świata. Dwóch z naszych chłopców : Tomasz Kobus i Bartosz Czapka byli członkami tej załogi i wrócili z Czech ze złotymi medalami.... Więc nie rozumiem w czym widzisz problem? www.dragonboat.pl/praga/data/reprezentacja.php skład całej reprezentacji...jak dobrze popatrzysz to zauważysz smoków z Olsztyna Wrocławia czy Warszawy...a także i naszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beska Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 16.09.09, 16:42 Ty dragon czym ty sie szczycisz ze smolowa pisze bzdury o ktorych nie ma pojecia? Czytajcie jej tytul: "Chełmnianie z reprezentacją kraju przywieźli worek medali z czempionatu w Czechach" Chyba powinno byc "reprezentacja kraju z chełmnianami" Wiec dajta se spokoj bo widac ze jest cienka jak bibula i pisze wszystko co jej wcisna. wszyscy sie z niej smieja a wy sie tym szczycicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 16.09.09, 18:52 Chyba latwiej napisac, ze 2 chopakow z Chelmna, (juniorow) ktorzy plyneli w osadzie Polskiej na MS w Pradze. Zdobylo z ta osada zloty medal MS.A nie wypisywac ze Dragoni z Chelmna Zgarneli Zloto.Bo to sie glupio czyta,jezeli prawda wyglada inaczej. Tych dwoch dragonkow Polska osada wywiozla poprostu na zloty medal.A reszta Chelminskich dragonkow to tylko tlo w tym sporcie w Polsce.W tej Polskiej osadzie, ktora wygrala w Pradze, to 22 z nich sa prywdziwymi kanadyjkarzami z calej Polski,A co te nasze dwa bidaki,nawet nie wejda w kanadyjke,bo by se wloski pomoczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siatkarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 16.09.09, 19:47 no to kłamstwo wyszło na jaw! Ale tak to jest. Nikt nie powie ze nasi siatkarze zdobyli zloto w turcji bo przeciez wszyscy o tym wiemy ale im wieksze gowno ktos uprawia to wszystko wmowi. Pewnie za rok usluszymy ze mamy 10 zlotych medali w mistzostwach swiata w bierkach ale kto to sprawdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAJES Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 16.09.09, 20:58 Witam. Panowie widzę ,że bardzo się podniecacie Smoczymi Łodziami. Zastanawiam się w czym macie problem. Fajna sprawa, że ludzie z Chełmna uczestniczą w takich imprezach. To duża promocja dla miasta. Nie jest ważne w jakiej dyscyplinie zdobywa się medale ważne są fakty.Nie zapominajcie , że to jest sport drużynowy i każdy członek osady jest bardzo ważny zupełnie jak w piłce nożnej , Siatkówce czy koszykówce. Do kadry nie trafiają ludzie z przypadku zawsze jest ostra selekcja i w tym przypadku też tak było. Chwała dla chłopaków za ten wyczyn tam startowała reprezentacja kraju i myślę ,że dla każdego sportowca samo znalezienie się w tym wąskim gronie to zaszczyt.To, iż będziecie chłopków obrażać na tym forum nie zmieni faktu, że są Mistrzami Świata czy się to komuś podoba czy nie. Pozdrawiam wszystkich ludzi, którzy żyją sportem nie ważne jakim, BO NAJWAŻNIEJSZY JEST RUCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 16.09.09, 22:15 No to teraz sponsorzy zjada do Chelmna i posypie sie kasa.A chlopaki beda mogli przebierac w ofertach z calego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdro Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.centertel.pl 09.10.09, 11:40 dragoni fakty sa takie przez ten krotki okres istnienie macie medale mp w tym zlote! reprezetujecie i reklamujecie miasto w takich miastach jak wawa gdansk malbork olsztyn ostroda macie reprazetantow polski to sprawia ze zazdrosnikow w chelmnie jest sporo bo jaki klub moze sie pochwalic takimi osiagnieciami w chelmnie wszyscy wiemy i widzimy ze ciezko trenujecie jak ktos nie wierzy to niech potrenuje z wami chociaz ci ludzie co tak zle pisza o was pewnie sie boja przyjsc zreszta widac po ludziach z waszego klubu ze nie siedza z piwem przed telewizorem caly dzien tylko cos robia bo nie oszokujmy sie nie plywaja tam anemicy a wy ludziki jezeli macie cos do smokow to przyjdzie na trening i powiedzcie im to w twarz bo tak to wiecie zal was czytac dzieci naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMIL!!! Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 11:39 NORMALNIE JAK CZYTAM wypowiedzi tych co krytykują ten sport to żal mi się ich robi jak można być tak ograniczonym!!! bo pewnie jeden wysiłek jak spotykach ich w ciągu dnia to jest pójście z łóżka na kibel!!! najlepiej jak byście się nie wypowiadali na temat o którym wogóle nie macie pojęcia. "Dragon" rywalizuje i pływa w czołówce z osadami w której zasiadją w większości zawodowcy z kanadyjek lub kajaków i mimo tego potrafią wygrywać. I tak jak wypowiedział się Dajeś to nie jest sport indywidualny tylko akurat bez Bartka i Łukasza najprawdopodobniej tego złota by nie było! po prostu żal wam d... zciska cieniasy!!! propunje wjechać chociaż na jeden trening i chociaż go przetrwać i dopiero się wypowiadać!!! pozdrowienia dla Dragonów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMIL!!!! Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 12:21 małe sprostowanie bo tak mnie te ograniczone myślenie niektórych wypowiadających się wkurzyło że pomyliłem się w imionach nie łukasz tylko Bartek i Mateusz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 18.09.09, 00:06 promocja chełmna????? Dobre!!!!!!!!!! SMOKI promuja chełmno! Przestancie mnie rozsmieszac! A niby gdzie chelmno promowaliscie i przez co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 18.09.09, 10:55 Jak to jaka promocja? Nie widziales? Codziennie byl przekaz na żywo w jedynce i eurosporcie po dwie godziny pasjonujacego widowiska a chelminiacy mieli na czolach napisane Chelmno i w ten sposob nas promowali, caly swiat sie dowiedzial o naszym pieknym miescie zakochanych slynacym ze smokow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 18.09.09, 13:30 „ DRAGON Chełmno ” : www.dragonboat2009.com/poland malbork.naszemiasto.pl/sport/14985,medale-naszych-smokow,id,t.html www.amatosport.pl/index.php/component/content/article/42-strona-startowa/530-czechy-2009.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 18.09.09, 15:38 I co to ma byc? To jest niby wasza promocja? SMIECH NA SALI Co to je AMATOSPORT? Moze to samo co tvp czy eurosport a moze ma jeszcze wieksza ogladalnosc? Przestancie juz sie osmieszac bo zal naprawde zal was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 18.09.09, 15:42 Powiedzcie tylko, co to za REPREZETACJA POSLSKI jezeli wyjazd i caly pobyt w Pradze sponsoruje sobie sama???I pewnie te koszulki z ORLAMI sami se dziargali na drutach.Kto plywal w kadrze kajakarzy dajmy na to,to wie ze karda placi za wszystko.A to znaczy ze ludzie z Kadry Polski sa czegos warci i oczekuje sie dobrych wystepow zawodnikow.Wychodzi na to ze te cale smoki z Polski poprostu postanowilo se pojechac na MS do pragi.No i powybierali sie na wzajem i pojechali za wlasna kase.Wiec nie opowiadajcie smoki nasze ze ten wasz sport jest uznawany w Polsce.To poprostu wasze hobby.Polski Zwiazek Kajakowy nie zlozyl osad na MS w pradze,ani ta wasza niby to Federacja tez dego nie zrobila.Sami sie zebraliscie i sami se tam pojechaliscie.Wiec nie opowiadajcie glupot o jakiejs tam KADRZE POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 18.09.09, 16:01 Mówcie sobie co chcecie i tak mam was w dupie pozdro ciecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hi Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 18.09.09, 18:26 Ale jaja ta cala niby to Reprezetacja Polski to tylko 2 kluby MALBORK i GDANSK hehehe i to te z ktorymi Smoczki z Chelmna maja uklady hehehe.A tych 2 z Chelmna to pewnie przygarneli do skladu po dlugich rozmowach. A gdzie ekipa z OLSZTYNA w tej niby REPREZETACJI hehehe.Oj ludzie jestescie smieszni naprawde.Sklad Kadry hihihiheheh. 1. Mateusz Bończoszek - PSZS Malbork 2. Patryk Tutaj - PSZS Malbork 3. Bonar Małgorzata - PSZS Malbork 4. Agata Beling - PSZS Malbork 5. Michał Bieszke - KW Wiking Gdańsk 6. Mateusz Czerniakowski - KW Wiking Gdańsk 7. Paweł Rybus - KW Wiking Gdańsk 8. Celina Pawłowska - PSZS Malbork 9. Adam Wróblewski - PSZS Malbork 10. Dawid Zawadzki - KW Wiking Gdańsk 11. Kamila Warchhold - PSZS Malbork 12. Bartosz Czapka - SSW Dragon Chełmno 13. Marcin Maciejewski - PSZS Malbork 14. Patrycja Piasecka - MRKS Gdańsk 15. Sylwia Żuk - PSZS Malbork 16. Damian Młyński - KW Wiking Gdańsk 17. Michał Lichota - KW Wiking Gdańsk 18. Tomasz Kobus - SSW Dragon Chełmno 19. Mariusz Sulikowski - PSZS Malbork 20. Sławomir Miśkowicz - PSZS Malbork 21. Maciej Mrówczyński - PSZS Malbork 22. Justyna Pamuła - KW Wiking Gdańsk 23. Mateusz Zajączkowski - KW Wiking Gdańsk 24. Henryk Kowalewski - KW Wiking Gdansk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 18.09.09, 18:54 oh ah oh to skład z jednej kategorii? Do palmowania pierwsi nawet jak nic nie wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.ip.netia.com.pl 18.09.09, 21:19 he he to skład juniorów bałwanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 19.09.09, 06:12 Dokładnie to jest skład juniorów - złotej osady :) Pełny skład osobowy reprezentacji Polski (tylko zawodnicy)- www.dragonboat.pl/praga/data/reprezentacja.php Ps.Olsztyn startował na tych Mistrzostwach w kat : SENIOR A ( powyżej 40lat) oraz GRAND SENIORS ( pow 50 lat ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 19.09.09, 11:20 Wiem OSLY ze to sklad JUNIOROW i jeszcze powiedzcie SMOKI ze tylko w tych 2 klubach sa juniorzy heheheh.Oj zal mi was sierotki,dobrze ze w calej POLSCE we wszystkich dyscyplinach sportu sa ludzie z calego kraju,a nie tylko z Gdanska i Mlborka.Wy powinniscie bajki pisac o Smoczych Ludkach i bylby z tego pozytek.Dzieci mialy by co czytac.Przeciez wy tylko z Kobiecymi osadami umiecie wygrywac hehehe a i nie zawsze.Darujcie sobie juz to samo chwalenie czubki.Podworkowe Mistrzostwa Swiata w pilce noznej tez sie odbywaja.Ale chyba zawodnicy nie chwala sie ze sa mistrzami swiata hehehe.A jezeli sie chwala to podkreslaja ze sa PODWORKOWYMI MS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 19.09.09, 11:26 Powiedzcie SMOKI - kto powolal ta cala REPREZETACJE POLSKI do Pragi???Jaki Zwiazek ich powolal??? to bymysmy chcieli tylko wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 13:20 muzyka.wp.pl/gid,384023,title,Z-Ania-Wyszkoni-posrod-czterech-scian,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 20.09.09, 12:06 i co? nawet ania wyszkoni spiewa o smokach! Glupio wam co! wiem ze teledysk przygotowuje tez gorniakowa i lady pank, a o prawa transmisji z zawodow bija sie polsat i tvp. I gdzie jest teraz ta wasza pileczka czy siatkoweczka? PS. PFŁS zadecydowala ze od przyszlego roku bedzie dodatkowa konkurencja o nazwie KROWIE ŁODZIE, tj. zamiast glowy smoka bedze leb krowy. I wiecie co, zaden inny kraj na to nie wpadl i juz teraz wam powiem ze bedziemy mieli setki mistrzow swiata. Pomyslcie, ms odbeda sie w cch i bedziemy mieli okazje poznac wielu mistrzow swiata a co lepsi dostana autografy! Na mysl ze bedzie mnie otaczalo tylu mistrzow swiata powoduje ze po plecach przechodza mi ciarki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 20.09.09, 17:46 A klub niech ma znzwe PGR Smoczek Chelmno.hehehe ales dowalila dziewczyno hehehe brawooooo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 21.09.09, 08:01 Hehe ale dowaliła .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAGON-Tomasz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 21.09.09, 10:46 Zasady selekcji reprezentacji Polski 1. W kategorii juniorów i młodzieżowej za selekcję reprezentacji odpowiada Zarząd PFŁS 2. W pozostałych kategoriach selekcję prowadzi zwycięski klub w punktacji Pucharu Polski dla danej kategorii wiekowej i konkurencji: a. Prowadzący (z uprawnieniami) daną osadę odpowiada za selekcję i przygotowania b. Drużyna, która tworzyć będzie reprezentację, ma prawo do skorzystania minimum z 14 zawodników ze swojego klubu c. Skład osobowy jak i odpowiedzialny trener osady muszą być zatwierdzeni przez Zarząd PFŁS Udział w imprezach międzynarodowych w roku 2009 1. W sezonie 2009 reprezentacja Polski na Mistrzostwa Świata tworzona będzie na bazie: Senior Open - OKS Olsztyn Premier Open - KW Wiking Gdańsk Premier Mixed - KW Wiking Gdańsk Premier Women - KW Wiking Gdańsk (na bazie kobiet z najlepszej osady Mixed w roku 2008) Junior - KW Wiking Gdańsk i PSZS Malbork U23 - KW Wiking Gdańsk i PSZS Malbork Na Mistrzostwach Świata Polskie osady zajęły następujące miejsca: .............................................2000....1000....200....500 Junior U18 Open kapitan Mateusz Bończoszek.......................1........6.......5 Junior U18 Mixed kapitan Mateusz Bończoszek.......................4........5.......5 U23 Open kapitan Dominik Zajączkowski..........3..........3........3.......3 U23 Mixed kapitan Dominik Zajączkowski..........4..........3........4........4 Premier Open kapitan Andrzej Modrzejowski..............................14......12 Premier Mixed kapitan Bartosz Wiśniewski......nie ukończyli..........6.......11 Senior A (+40) Open kapitan Marek Walczak....................7........3.........7........7 Senior A (+40) Mixed kapitan Artur Dyjewski.........................................6........7 Grand Seniors (+50) Open kapitan Jerzy Gąska.......................3.........2.........3........3 Razem 11 medali złote 1 srebrne 1 brązowe 9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 21.09.09, 11:25 Link do dobrych zdjęć z Mistrzostw Świata Smoczych Łodzi w Pradze autorstwa Sławka Boruckiego ze Spójni Warszawa www.borsoft.pl/dragonboat.pl/galeria/praga_2009.php?site=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do iwka Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 21.09.09, 21:24 krowi to ty masz odech bo tak ci z pyska wali krowami że czuć nawet przez internet .zgłosze to tam gdzie trzeba żeby cie od sieci od cieli bo walisz krowami . krowa to na ciebie w podstawówce wołali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadwislanin Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 21.09.09, 22:24 jakie zasady taka kadra, zoba se lepiej jak to wyglada w innych sportach, co to jest centralny system szkolenia itd. czym wy sie chwalicie co wy chcecie tym osiagnac? pojawili sie halasuja a zaraz znikna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 21.09.09, 22:32 Te cale smoki,to niezle posmiewisko,robia z siebie nie wiadomo co heheh.Pozapominali juz jak przeciwko dziewczynom w Gdansku startowali i ledwo wygrali hehehe.Tak sie chlopaki ta lupinka przejeli,ze uwierzyli ze sa najlepsi hihi.Ale tylko w wyscigach turystycznych.Nawet Polski Zwiazek Kajakowy ich nie chce akceptowac.A bez PZK to poprostu tylko TURYSTYKA wiec moze niech ich PTTK weznie pod swoje skrzydla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cała prawda Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 21.09.09, 23:05 Popatrzcie na to - sklad zarzadu polskiej federacji lodzi smoczych Prezes: Włodzimierz Schmidt - Wiking Gdańsk Pozostali członkowie zarządu: Jerzy Gąska - Polskie Stowarzyszenie Weteranów Kajakarstwa z Olsztyna (OKS) Marek Grenda - Powiatowy Szkolny Związek Sportowy Malbork Bartosz Wiśniewski - Wiking Gdańsk Andrzej Lewandowski - Nogat Malbork CHYBA WSZYSTKO JASNE??? TOC TO TURYSTYKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAJES Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 22.09.09, 08:41 Korzystając z okazji :). Zapraszam wszystkich chętnych do trenowania z nami to nr telefonu na który można dzwonić 607673328. Zapewniam to fajna zabawa na wodzie. W tym sporcie nie jest za późno dla nikogo, są różne kategorie. A wy możecie nas obrażać ile chcecie nic to nie zmieni. Zastanawiam się tylko po co się podpisujecie tak dziwnie np: nadwiślanin przecież nikt z tamtego klubu nie zniży się do waszego poziomu tam są sami poważni ludzie, którzy wiedzą ile wysiłku kosztuje osiągnięcie jakiegoś pozytywnego wyniku . Ja uważam, że z każdego sukcesu trzeba się cieszyć . Ten co rzuca telefonem na odległość jeśli to jego pasja sprawia mu to przyjemność to niech to robi i jeśli będzie w tym dobry to niech o tym mówi komu to przeszkadza. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEO TEO Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 23.09.09, 00:08 no wlasnie zabawa czy sport? Nie zapominaj ze twoj prezez obraza inne powazne dyscypliny w tym kajaki, ale was niecierpia juz inni za bute prezesa i inne sprawy ktore mozna tu wytknac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon L. Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 188.33.19.* 23.09.09, 00:10 Te wy pie...ne smokolodzie czy jak wam tam odpie...a sie od kajakarzy.To my rzadzimy tym miastem motorowkarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 23.09.09, 09:38 Jesteście żałośni - jak można się pod kogoś podszywać...co że niby Pan Zenek ( dokładnie wiadomo o kogo chodzi ) czy jakikolwiek kajakarz miałby się negatywnie wypowiadać o chełmińskich smokach! Kto Wam w to uwierzy ??? Przecież i jedni i drudzy to wodniacy a oni zawsze trzymają się razem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Y T A T !!! Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 23.09.09, 11:38 Najlepsze smoki świata! MALBORK.Polska osada smoczych łodzi z malborskimi zawodnikami zdobyła złoty medal na rozegranych w Pradze 9.Mistrzostwach Świata Smoczych Łodzi. Tytuł mistrzów świata przypadł polskiej osadzie startującej w kategorii Junior Open 1000 m. Na finiszu wygrali o 0,06 sekundy z ekipą Niemiec. Łącznie kadra narodowa przywiozła z Pragi 11 medali – 1 złoty, 1 srebrny i dziewięć brązowych. – Powiedziałem im, że celem jest wejście do finału. A tam wszystko się może zdarzyć. Popłynęli perfekcyjnie, wszystko w tym wyścigu było jak należy – bez słabych punktów – mówi Marek Grenda, trener i prezes Powiatowego Szkolnego Związku Sportowego w Malborku. – Sukces tym większy, że jest to pierwsze złoto w historii startów polskiej ekipy na mistrzostwach świata. Pięć tygodni morderczego treningu przed zawodami dało efekt przerastający oczekiwania zawodników i trenerów. Wystarczy wspomnieć, że bardzo mocna ekipa Niemiec, która dwa lata temu na mistrzostwach w Australii zgarnęła sześć złotych krążków, w tym roku w Pradze nie zdobyła ani jednego mistrzostwa. – Podczas wyścigu mistrzów się mocno pilnuje – mówi Marek Grenda – więc Niemcy za bardzo nie poszaleli. Po naszym zwycięstwie my też nie mieliśmy łatwo. Inne osady zaczęły pilnować nas. Trzeba podkreślić, że smocze łodzie to jest sport bardzo pozytywny, integrujący ludzi. Nie ma tam złośliwości, niechęci. Owszem, na wodzie jesteśmy przeciwnikami i walczymy do upadłego, ale gdy schodzimy na ląd, jesteśmy wielką rodziną. Tu nie ma tzw. kiboli. Nasza złota juniorska osada trenowała przez większą część wakacji, ale jak mówią, wakacje to jest nic w porównaniu z przygodą życia, bo tak traktują zdobycie tytułu mistrzów świata. I trudno im się dziwić. Wystartowali w trzech wyścigach. W eliminacyjnym zajęli drugie miejsce, z półfinału weszli z czasem, a w finale popłynęli na maksa i dali radę. O kapitanie złotych smoków – Mateuszu Bończoszku – trener Grenda wypowiada się krótko i dobitnie. – To chłopak z charyzmą. Ma w sobie to coś, co mobilizuje resztę drużyny. Potrafi ich zmotywować wtedy, gdy wydaje się, że nie ma sił. Sam się zresztą nie oszczędza. – W finale popłynęliśmy życiówkę – opowiada Mateusz. – teraz trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, co dalej? Osiągnęliśmy wszystko. Rok temu w Budapeszcie mistrzostwo Europy, teraz mistrzostwo świata. Pozostaje przygotować się do obrony tytułu. A dlaczego pływam w smokach? Bo to jest szkoła charakterów, szansa sprawdzenia się. I ta chęć rywalizacji. Kiedy nie ma już sił, to mówię sobie, że jeszcze dam radę, jeszcze raz pociągnę wiosłem… Marek Grenda mówi, że to sport bardzo pozytywny. Integruje ludzi, tworzy zespół, który ma wspólny cel. Według mojego rozmówcy świetną robotę wykonują malborskie gimnazja. O dziwo, do smoków bardziej garną się dziewczęta niż chłopcy. To zastanawiające. Ale to są też przyszli kadrowicze. – Trafiliśmy na najlepsze roczniki młodzieży – kontynuuje trener Grenda. – Niektórzy trenują od 3-4 lat, niektórzy krócej. Ale wciąż chcą i przychodzą na treningi. To daje efekty. Nie mogę nie wspomnieć o Henryku Kowalewskim, naszym sterniku. Chyba najlepszym sterniku w Polsce. Chłodny, opanowany, ma świetny przegląd sytuacji. Potrafi ostudzić zapędy młodych, którzy często pod wpływem emocji chcą szarpnąć mocniej wiosłem. W smokach trzeba trzymać rytm. Jeden błąd może sporo kosztować. Za dwa lata mistrzostwa w USA, w Tampa Bay na Florydzie. Byłoby pięknie gdybyśmy mogli tam pojechać i bronić tytułu. Wszystko jednak zależy od pieniędzy. Jakie są dalsze plany? Po zdobyciu mistrzostwa świata Polacy dostali wiele zaproszeń, m. in. na październikowy maraton w Berlinie – na dystansie 40 km. oraz na zawody do Kijowa i RPA. Na razie przygotowują się do IV Długodystansowych Mistrzostw Polski, które 26 września zostaną rozegrane w Malborku. Złota osada: Malbork: Mateusz Bończoszek /kapitan/, Sylwia Żuk, Celina Pawłowska, Kamila Warchold, Agata Beling, Malgorzata Bonar /bębniarz/, Patryk Tutaj, Marcin Maciejewski, Mariusz Sulikowski, Adam Wróblewski, Sławomir Miśkowicz, Maciej Mrówczyński. Chełmno: Bartosz Czapka, Tomasz Kobus,. Gdańsk: Henryk Kowalewski /sternik/, Michał Bieszke, Mateusz Czerniakowski, Michał Lichota, Damian Młyński, Justyna Pamuła, Patrycja Piasecka, Paweł Rebus, Mateusz Zajączkowski, Dawid Zawadzki. Trenerzy: Marek Grenda i Włodzimierz Schmidt. ----------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlks Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 23.09.09, 11:50 "nadwiślanin przecież nikt z tamtego klubu nie zniży się do waszego poziomu tam są sami poważni ludzie, którzy wiedzą ile wysiłku kosztuje osiągnięcie jakiegoś pozytywnego wyniku". - prosze nie pisac takich bzdur. jestem zawodnikiem mlks nadwislanin, medalista mistrzostw polkski, prosze nie porownywac mojej dyscypliny do waszej bo jest mi przykro. ja traktuje sport jako wyczyn a wy uprawiacie cos zwiazanego z turystyka i dla zabawy, trudno was nazwac dyscyplina sportowa, ja nigdy nie zdobede medalu na MŚ, bo u nas jest konkurencja, musialbym odlozyc na bok rodzine, szkole itp i poswiecic sie tylko lekkiej i nawet to by nie gwarantowalo sukcesu bo la uprawia caly swiat Czas żeby wkoncu ktos was uświadomił ze smoki to nie sport tylko TKKF a te wasze MS to maja taka range jak zawody powiatowe w normalnej dyscyplinie, sory za ostre slowa ale każdy kto troche się zna na sporcie przyzna mi racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malibu Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 23.09.09, 14:56 CZYTAJCIE TO!!!!!!!!! "Polacy zdobyli tytuł mistrzowski 27 sierpnia. Rozmawiałem z nimi w Malborku 4 września. W ciągu tych kilku dni NIKT z władz miasta nie pofatygował się, żeby złożyć mistrzom gratulacje. Ludziom, którzy nie żądając pieniędzy, promują stolicę naszego powiatu sto razy lepiej niż film reklamowy kręcony za ogromne pieniądze przez TVN. Może teraz po światowym sukcesie coś się zmieni i miasto spojrzy bardziej przychylnym okiem na malborskie smoki i przeznaczy jakieś fundusze na rozwój dyscypliny, w której malborczycy odnoszą autentyczne sukcesy zamiast topić ogromne pieniądze w malborski futbol, który nie ma szans na osiągnięcie znaczących sukcesów" Autor: Paweł Paziak Źródło: Gazeta Malborska NIE NO GOŚCIU POJECHAŁ Ja rozwinę wątek. Dlaczego premier Tusk nie przyjął wielkich mistrzów? Nie znamy siły smoków ktore bardziej promuja niż TVN!!!!! Ratunku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 23.09.09, 17:05 Ciekawe jak mozna promowac w swiecie cos, jezeli caly swiat nie bierze tego pod uwage ze jakis tam Malbork,czy Chelmno wogole istnieje heheh.Jezeli ludzie jada na regaty,tym bardziej z calego swiata,to nikogo to nie interesuje czy jestes z Malborka czy z Chelmna.Jezeli juz to beda spogladac na zawodnikow jako kraj.I jak juz ktos tam powyzej napisal,z kajakarstwem nie macie smoczki nic wspolnego.A tym bardziej ze sportem wyczynowym.Wiec przestanie puszyc piora.PTTK wym sie klania.Trenujcie sobie te wasze lodzie,ale bez takiego swirowania i wychwalania.Bo zeby zdobyc MS to trzeba trenowac 7 dni w tygodniu po 2 razy dziennie.A nie pochlapac troche wioselkiem jak sie zachce i jak ciepelko na dworze.A ten wasz Malbork czy Gdansk to kupa dziadkow ktorym sie wydaje ze jeszcze duzo moga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 23.09.09, 18:22 dlaczego krytykujecie dragonów ? co wam to da oni maja w dupie waszą CHAMSKĄ i PROSTACKĄ KRYTYKĘ !!!! chłopaki bendą trenować czy sie to wam podoba czy nie !!!!! POZDRO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 13:12 Do słuchacza, proszę bardzo ale za własne pieniądze, a nie z bużetu miasta. Za rekreację się płaci z własnej kieszeni. tak samo jak za wejście na basen czy grę w tenisa na korcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do john Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 24.09.09, 19:52 rekreacyjnie to ty możesz sobie Buzuna wychlać w bramie na grudziądzkiej . hahahah pozdro ogórku !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAPRASZAMY ! Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 25.09.09, 12:39 POZNAJ NAS LEPIEJ http://www.dragon-chelmno.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAPRASZAMY ! Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 25.09.09, 12:42 www.dragon-chelmno.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 25.09.09, 13:14 TVOlsztyn - smocze łodzie www.tvo.com.pl/index.php?pokaz=360&page=produkcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 27.09.09, 17:58 Stypendia dla uczniów i studentów .................. Stypendia sportowe przyznano też uczniom: Monice Kowalskiej z XII LO w Bydgoszczy, m.in. za złoty medal mistrzostw Polski juniorów na jedynce na dystansie 2 km w wioślarstwie oraz Angelice Kalinowskiej z bydgoskiego XI LO w ZS nr 9 m.in. za złoty medal w pchnięciu kulą i rzucie dyskiem na Olimpiadzie Tricolore Reggio Emilia (Włochy). Jakub Ossowski z ZSCKP w Grubnie dostał stypendium m.in. za złoty medal międzywojewódzkich mistrzostw w biegach przełajowych juniorów mł. na 5 km, a Mateusz Trepkowski z grudziądzkiego LO w ZSO nr 3, m.in. za srebro na OOM w dyscyplinie madison dwójkami. Tomasza Kobusa z ZS nr 2 w Chełmnie doceniono m.in. za złoty medal mistrzostw świata w smoczych łodziach zdobyty w Pradze. www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090926/INNEMIASTA03/223734707 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 04.10.09, 15:48 Doceniono hehehe ale zes doj.... Za Mistrzostwo Swiata sie nagradza,a nie DOCENIA gosciu.Widac teraz jakiej rangi byly te MS hehehe.Przestancie juz swirowac z waszymi smokami.Jak juz tu kolega wspomnial,powalilo was w glowki od tych sterydow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 188.33.13.* 27.09.09, 20:52 Boze co za czuby!We lbach wam sie poprzestawialo od tych sterydow? Pomocy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawodnik Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 15:51 Normalnie jak to wszystko czytam to chce mi się tylko śmiać!!!nawet mnie to nie denerwuję!!!Ci co tak negatywnie podchodzą do Smoków z Chełmna reprezentują sobą taki poziom, że nawet nie można tego opisać!! przykro ąż się robi, że poziom co niektórych Polaków jest aż tak niski...zastanówcie się nad sobą co Wy wogóle robicie wśród normalnych ludzi...ten co się tak o tyh koksach śmiał wypowiedzieć to pewnie oprócz pierdzenia i wykonuje żadnego innego wysiłku, każdy robi to co lubi a w wypadku Smoków klub stara się to jak najbardziej rozreklamować zeby z młodzieży nie wyrastały takie cofnięte ludzie jak niektórzy wyżej wypowiadjące się osobniki... Pozdrowienia Dla DRAGONÓW My nigdy się nie poddamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 05.10.09, 16:05 Gosciu jak ja kajaki trenowalem, to ty w szczales w pieluchy.Wkurza nas to ze robicie z siebie nie wiadomo jakich zawodnikow.Zachowujecie sie jak byscie byli Wyczynowimi sportowcami.A wy poprostu macie tylko takie hobby.Smoki to nie sport wyczynowy.I jezeli plywasz w tej lupince to wiesz co znaczy pierdziec pod siebie.Przeplyn w kajaku,albo kanadyjce 10000 m na regatach i zdobadz zloty medal MS i to w jedynce,to wtedy mozesz lub mozecie sie szczycic tytulem.Ok zdobyli medale na Ms i brawo za to.Ale nie robcie z tego afery, a z nich bohaterow,ktorych nikt po za wami, tych tytulow w Polsce nie uznaje.Po tylu medalach na MS powinni zostac zaproszeni do Belwederu na wreczenie nagrod.A oni wystapili ale w Czasie Chelmna.Naprawde wielkie osiagniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kajakarza Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 05.10.09, 21:08 A może odświeżysz mi pamięć i powiesz mi który z naszych utalentowanych kajakarzy był zaproszony do Belwederu i nagrodzony za wyniki sportowe ??? Jak dobrze wiesz w sporcie są dyscypliny bardziej popularne i mniej popularne. Kajaki na pewno do popularnych nie należą - NIESTETY - nie jest to dyscyplina sportowa którą promują nasze media , a szkoda bo uważam kajakarstwo za naprawdę widowiskowa dyscyplina i żeby ją trenować trzeba mieć twardy charakter... Wysiłek i przygotowania zawodnika do ścigania w smoczej łodzi niewiele się różni od tego co ty robisz na treningach....jak dobrze pomyślisz to przyznasz mi rację ! A tak na marginesie to gdzie i kiedy Ty siedziałeś w kajaku ? Jakoś mi się nie chce wierzyć że jesteś kajakarzem ! Ale może nim kiedyś byłeś więc jeżeli chcesz to w każdej chwili możemy się sprawdzić 500 1000 m jak wolisz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 05.10.09, 21:25 Jasne mozemy sprawdzic sie w kanadyjkach heheh o ile do niej wejdziesz,a jak sie juz utrzymasz przez 20 sekund,to poplyniemy na 500 hehe,ale zeby cie nie meczyc to moze byc 200m.Tytko ze ja tygodnia ne mecie nie bede czekal zanim doplyniesz z kanadyjka wplaw do mety heheh.A kajakarstwo to dosc popularna dyscyplina i nie trzeba jej naglasniac.Bo Mistrzostwa Swiata i Europy oraz Olimpiada sa pokazywane w TV publucznej.Ni i mamy swojego Wicemistrza Swiata w 4 kajakowej,o ile Rutkowski ci cos wogole mowi.W Belwederze moze i nie byl,ale byl w prawdziwej kadrze Polski.I jego wyczyn nie nalezal do jego hobby,tylko do ciezkiej roboty.A smoczki to zabawa ktora nie ma nic wspolnego z kajakarstwem,ani ze sportem wyczynowym.Dlatego PZK oscina sie od Smoczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 05.10.09, 22:33 Kajakarz pływasz na kanadyjce? FAJNIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.149.* 06.10.09, 19:56 Panie kajakarz jeśli Pan nie wie to ja panu to uszczuple!!!!! Prawie cała osada smoków to byli kajakarze i kanadyjkarze, więc zaoszczędź sobie pan wstydu i nie chcij się z nimi ścigać!:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 06.10.09, 20:44 Ta osada skladala sie z kajakarzy i kanadyjkarzy heheheh ale Gdaniska i Malborka heheh.A te nasze 2 bidaki nawet we snie nie wchodza do kanadyjki hehehe ze strachu ze wpadna do wachy.Kanadyjke i kajak to oni pierwszy raz u Zenka widzieli.Jezeli Pan Zenon bylby tak mily to dalby im wyczyscic sprzet.Tyle w tym temacie zalosne male wioselka z podwinietymi kolankami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 06.10.09, 21:45 Jesteś tak przykry że nawet nie warto z tobą dyskutować, ale spoko ty wiesz lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 06.10.09, 22:17 Amen,temat smokow zamkniety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 06.10.09, 22:33 Jestem za!!Po co tacy super najlepsi ludzie jak Ty, maja się wypowiadać jak nie mają o tym zielonego pojęcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 07.10.09, 10:48 Czy tak wiosłują turyści ??? www.youtube.com/watch?v=oNgTbjhyTdY&feature=channel_page Masz ochotę spróbować - zapraszamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kajakarza :))) Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 08.10.09, 11:38 Mariusz Rutkowski - oczywiście że wiem o kogo chodzi – tylko wydaje mi się że się mocno cofnąłeś w czasie to było 19 lat temu i dla Twojej informacji nie był on już wtedy w chełmińskim klubie. A co do medialności kajakarstwa to mocno przesadziłeś – no chyba że migawki w dzienniku uważasz za relacje z zawodów. Gdyby nie euro-sport to nie byłoby żadnych szans na obejrzenie naszych zawodników podczas zmagań na MŚ czy ME i oczywiście mam na myśli seniorów bo o zobaczeniu w TV naszych kajakarzy w kat wiekowej junior to możesz pomażyć :) Kolejna kwestia PZK nie odcina się od smoczków tylko nie ma nic z nimi wspólnego PFSŁ należy do IDBF (International Dragon Boat Federation ) a nie jak PZK do ICF (International Canoe Federation ) Co do naszej konfrontacji to owszem z utrzymaniem w kanadyjce mógłbym mieć lekki problem ale dla Ciebie nie będzie chyba problemu jak wskoczę w kajaczek ??? Jeżeli tak to poproszę któregoś z moich kolegów i zmierzy się z Tobą w kanadyjkach – ale myślę że na gadaniu z Twojej strony to się skończy…Po prostu uważam że za miękki jesteś gościu żeby się ujawnić i stanąć twarzą w twarz z chełmińskimi smokami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 08.10.09, 16:12 Gosciu przesympatyczny,moja godnosc by mi na to nie pozwolila,zeby plywac ze zgietymi nozkami w tej waszej lupince z wioselkami dla krasnolodkow.A ci twoi koledy kanayjkarze,to chlopie ich czasy juz dawno przeminely z wiatrem.Co ty bys chial?? dziadkow meczyc w kanadyjce?? zastanow sie.Daj im spokoj,niech se juz chlapia na tej smoczej.Ja pochodze z Gorzowa,ale mam znajomych w Chelmnie.Moze kiedys tam wpadne z wizyta.O ile obeznany jestes w Polskich klubach kajakowych,to chyba wiesz ze tu w Gorzowie jest wielu kanadyjkarzy i kajakarzy,ale jakos nikt sie nie pacha w te wasze mistrzowskie smocze lodzie.No moze kiedys jak juz nie bedzie sily na sport wyczynowy,to moze ktos wskoczy w te lupinke dla zabawy.Ale nik nie bedzie bral tego tak powaznie do serca heheh jak wy to robicie.Bo to tylko zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 08.10.09, 17:42 Zabawne jest że piszesz, a nie wiesz o czym łupinko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 08.10.09, 18:16 Juz ty dobrze wiesz o czym ja pisze heheheh, tylko udajesz debila.Wy Zawodowcy hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.146.99.251.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.10.09, 16:19 hehehe jak czytam wypowiedzi co niektórych forumowiczów to załamka mnie bierze.Ludziska o co Wam chodzi? Te smoczki jak chcą to niech się dalej chlapią i chwała im za to bo robią to co lubią i chyba z dobrym skutkiem? Gratuluję zdobytych medali! Ps.może się w końcu przełamię i zapukam do waszych drzwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 08.10.09, 19:02 no wlasnie zabawa czy sport? Nie zapominaj ze twoj prezez obraza inne powazne dyscypliny w tym kajaki, ale was niecierpia juz inni za bute prezesa i inne sprawy ktore mozna tu wytknac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do "kajkarzy" Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 10.10.09, 15:16 do tych palantów którzy podpisują się jako kajakarze powiedz ku.rwo jak masz na nazwisko to bende wiedział czy trenowałeś .ja trenowałem 5 lat to bende wiedział czy trenowałeś czy nie . ale ty pewnie z pod chu.ja uciekłeś palan.cie. podpisz sie nazwiskiem swoim .pewnie masz na nazwisko edward K.utason haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla idiotow paszow Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 11.10.09, 11:15 Wiesniaku te twoje 5 lat mozesz sobie w dupe wsadzic,ale z tego co moge zrozumiec to byles 1 dniowym kajakarzem heheh, ktorych w Chelmnie jest mnostwo.Byles nad wisla na pieczarkach i przez przypadek zobaczyles hangar i kajaki za plotu.No i po powrocie z pieczarek mogles sie juz chwalic ze kajakarzem jestes heheheh;MARNA BIEDO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 10.10.09, 10:38 Trenowałeś kajaki, ooooo, to musiało być ci cholernie ciężko. No wiesz, taki kajak to nie ma uszu, rąk itd. itp. Mogłeś raczej potrenować składnię i poprawną polszczyznę hahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 89.231.150.* 10.10.09, 11:02 Wielkie poparcie dla pana chyba z Niemiec (IP kończy się de). Widać że ma pojęcie o sporcie. Jest byłym kajakarzem i w profesjonalny sposób obnażył całą tą zabawę (celowo nie nazywam tego dyscypliną bo to nie jest dyscyplina sportu) jaką są SMOKOŁODZIE. Dobrze pan to ujął, buta prezia Dragonow jest nie do zniesienia. Oni zresztą bazują na głupocie wszystkich tych ktorzy nie znają sie na sporcie i chwalą się tzw. sukcesami odniesionymi wśród weteranów kajaków z kilku miast a na dodatek atakują bez pardonu przedstawicieli innych sportów (poważnych dyscyplin) w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 10.10.09, 13:43 Dokladnie tak panie Zenku,to dla mnie debile a nie sportowcy.Oni nic ze sportem nie maja wspolnego wiesniaki.Na takim gownie kazdy moze plywac.A te cioty nie maja pojecia co jest sportem wyczynowym,a zabawa i robia z siebie tylko posmiewisko w Chelmnie.Widan na tym forum jak bardzo sa popularni z ich dzwiami od hangaru.A wyniki to oni maja naprawde,jezeli jako weterani plywaja przeciwko osadom kobiecym.No tak ale chwalic sie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 10.10.09, 13:39 Wal sie na ryj BOLEK i uwazaj na kolanka jak bedziesz z tej smiesznej krypy wylazil hehehe pojebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 10.10.09, 13:51 Wy wszyscy w z tej deski, jestescie Bolkami i Lolkami.I tak sie dziwie ze doplywacie do mety.I pamietyjcie na przyszlosc zawodowcy,ze kobiety puszcza sie przodem heheh.Ale wam zawodowcom honor nie pozwala na to zeby kobitki z wami wygrywaly heheheh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajakarz Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 10.10.09, 13:56 Tylko 4 ludzi z tej krypy sa prawdziwymi ludzmi ktorzy pochodza od kajakow i dla nich szacunek,a reszta to dziadostwo sterydowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 10.10.09, 15:27 Dorośnij dzieciaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gago Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.chelmno.mm.pl 10.10.09, 20:19 do tego co napisał że to dziadostwo sterydowe . ty jestes drogi kolego BUBLEM NATURY ,JESTEŚ DZIADOSTWEM TEGO ŚWIATA NIE JESTEŚ CZŁOWIEKIEM TYLKO ZLEPIONYM SYFEM I G>ÓWNEM hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: *.adsl.alicedsl.de 11.10.09, 11:11 Jedz po pasze dla swin do Karwana,bo widze ze ci sie skonczyla i piszesz bez sesu.Paszowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoczek Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 11.10.09, 11:26 Smoczki się zesrały - idźcie wiosłować na Starogrodzkie i tam pogadajcie a nie piszecie do siebie :) wieje NUDĄ! ..smoczki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAGON Re: Dragoni zgarnęli złoto mistrzostw świata IP: 80.51.140.* 26.10.09, 08:24 A jednak są tacy którzy potrafią docenić sukces naszej reprezentacji... www.woj-pomorskie.pl/Pages/Lang/pl/Params/L2lkLzc3MQ==/Article/urzad_marszalkowski,news.html Odpowiedz Link Zgłoś