petronella.kozlowska
24.09.20, 06:51
Zapytał, czy nie chciałaby mu nasikać do ust. Molestowanie na wynajmie
NIEMIECKI RYNEK MIESZKAŃ NA WYNAJEM STAŁ SIĘ FOLWARKIEM MOLESTOWANIA SEKSUALNEGO
Dana miała 26 lat, kiedy szukała pokoju we wspólnym mieszkaniu w Berlinie. Dziś ma 35 lat, pracuje i nadal mieszka w stolicy Niemiec. Wciąż pamięta doświadczenie, które wydarzyło się, gdy szukała odpowiedniego pokoju. Przeprowadziła rozmowę z młodym mężczyzną przez Skype. Poszło nieźle. Aż do momentu, gdy potencjalny współlokator nagle wstał i okazało się, że na dole jest nagi.
Johanna ma 22 lata i od dawna szuka mieszkania. Młoda kobieta bardzo dobrze pamięta jednego mężczyznę: „Zaproponowano mi spanie ze współlokatorem, w zamian nie musiałbym płacić czynszu” - opowiada. Ofertę zignorowała. To działa, jeśli takie aluzje seksualne pozostają wyjątkiem, ale nie, jeśli stają się normą - jak w przypadku Lary Sophie.
Jaki jest twój rozmiar miseczki?"
Lara Sophie ma 23 lata i studiuje w Berlinie. O jej doświadczeniach na rynku mieszkaniowym można byłoby napisać satyrę, niestety nieśmieszną. Lara od samego początku czuła się zredukowana do swojego wyglądu. „Potrzebujemy nieatrakcyjnej współlokatorki, a nie takiej, którą wszyscy chcielibyśmy zabrać ze sobą do łóżka” - powiedzieli jej potencjalni współlokatorzy. Ponadto, na castingach mieszkaniowych często zadawano jej bardzo prywatne i pozbawione szacunku pytania dotyczące jej seksualności, rozmiaru miseczki lub okresu.
Potencjalny współlokator Anny chciał, żeby biegała z nim w bieliźnie i się przytulała . „Inny napisał do mnie, że chce być moim niewolnikiem” - dodaje dziewczyna. "Każdy z nas będzie mógł biegać w bieliźnie, będziemy mogli się przytulać i masować. To nas zrelaksuje", czytamy w zaznaczonym wyżej fragmencie wiadomości, którą otrzymała Anna.
Lea ma 26 lat, jest account menadżerką w Berlinie i podobną ofertę otrzymała, gdy szukała miejsca we współdzielonym mieszkaniu. „Zaproponowano mi pokój, który kosztowałby tylko 1 euro miesięcznie. Haczyk: współlokator bez własnego pokoju spałby na podłodze w kuchni i chodził nago po mieszkaniu”.
noizz.pl/spoleczenstwo/castingi-na-lokatorow-na-wynajem-to-przestrzen-molestowania-seksualnego/mksprm0