Dodaj do ulubionych

Slascy niemcy beda mieli problemy?

10.02.06, 17:37
Dzisiaj rano w radiu slyszalem w wiadomosciach ,ze Polacy z niemieckim
paszportem zabieraja prace niemcom.Byla to wypowiedz jakiegos polityka ,ktory
mowil o Polakach z niemieckim paszportem w kontekscie taniej sily
roboczej ,ktora zabiera prace i nie daje szans niemieckim bezrobotnym ,bo
jest tansza.
Beda zwolnienia oberschlesierow??
Obserwuj wątek
    • erwinek_3 Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 10.02.06, 19:05
      espritt napisał:

> Dzisiaj rano w radiu slyszalem w wiadomosciach ,ze Polacy z niemieckim
      > paszportem zabieraja prace niemcom.Byla to wypowiedz jakiegos polityka ,ktory
      > mowil o Polakach z niemieckim paszportem w kontekscie taniej sily
      > roboczej ,ktora zabiera prace i nie daje szans niemieckim bezrobotnym ,bo
      > jest tansza.
      > Beda zwolnienia oberschlesierow??

Nie będzie zwolnień. W Niemczech nie ma bezrobocia. "Bezrobotnym" nie chce się
      pracować i dlatego są miejsca pracy dla innych.

• ejaz Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 10.02.06, 19:35
        erwinek_3 napisał:

> espritt napisał:
        >
        > > Dzisiaj rano w radiu slyszalem w wiadomosciach ,ze Polacy z niemieckim
        > > paszportem zabieraja prace niemcom.Byla to wypowiedz jakiegos polityka ,k
        > tory
        > > mowil o Polakach z niemieckim paszportem w kontekscie taniej sily
        > > roboczej ,ktora zabiera prace i nie daje szans niemieckim bezrobotnym ,bo
        >
        > > jest tansza.
        > > Beda zwolnienia oberschlesierow??
        >
        > Nie będzie zwolnień. W Niemczech nie ma bezrobocia. "Bezrobotnym" nie chce się
        > pracować i dlatego są miejsca pracy dla innych.
        >
        Skad ty to wiesz, ze w Niemczech nie ma bezrobocia?
        • erwinek_3 Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 10.02.06, 19:40
          ejaz napisał:

> Skad ty to wiesz, ze w Niemczech nie ma bezrobocia?

Bo znam takich co tam pojechali i pracę znaleźli.
          • eugenia54 Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 10.02.06, 19:46
            erwinek_3 napisał:

> ejaz napisał:
            >
            > > Skad ty to wiesz, ze w Niemczech nie ma bezrobocia?
            >
            > Bo znam takich co tam pojechali i pracę znaleźli.

Tzn. pracoja w Niemczech, a mieszkaja w Polsce?
            • erwinek_3 Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 10.02.06, 19:55
              eugenia54 napisała:

> Tzn. pracoja w Niemczech, a mieszkaja w Polsce?

W Niemczech pracują i w Niemczech mieszkają.
          • ballest Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 10.02.06, 19:52
            Jasne, ze znaleza, wpierw pracuja za inne pieniadze bo nie mieszkaja na stale w
            Niemczech!

Niewiem dlaczego Niemcy ze Slaska maja problemy miec?
            • eugenia54 Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 10.02.06, 19:54
              ballest napisał:

> Jasne, ze znaleza, wpierw pracuja za inne pieniadze bo nie mieszkaja na stale
              w
              >
              > Niemczech!
              >
              > Niewiem dlaczego Niemcy ze Slaska maja problemy miec?

No, oni za 5 € robia. Ciekawe czy by tez za 5 € robili, jak by w Niemczech
              mieszkali?
          • ejaz Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 10.02.06, 19:52
            Die Entwicklung des Arbeitsmarktes im Januar 2006:

Arbeitslosenzahl im Januar: +408.000 auf 5.012.000
            Arbeitslosenquote im Januar: +1,0 Prozentpunkte auf 12,1 Prozent
            Die Zahl der Arbeitslosen hat im Januar um 408.000 auf 5.012.000 aufgrund der
            Winterpause zugenommen

I co, nie ma w Niemczech bezrobocia?

Tu sobie poczytac mozesz:

www.bildungslinks.de/content/view/1181/635/
            • erwinek_3 No dobra. Przekonałeś mnie. 10.02.06, 19:58
              • ejaz Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 10.02.06, 20:04
                To ze znalezli prace, nie swiadczy o tym, ze w Niemczech nie ma bezrobocia, ze
                bezrobotni nie chca pracowac.
                Mieli wielkie szczescie ze znalezli prace.
                • erwinek_3 Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 10.02.06, 20:12
                  ejaz napisał:

> To ze znalezli prace, nie swiadczy o tym, ze w Niemczech nie ma bezrobocia, ze
                  > bezrobotni nie chca pracowac.

To prawda, ale mają możliwość podjęcia pracy w innych krajach unii. Jestem pełen
                  podziwu dla tych, którzy zamiasta narzekać szukają możliwości w innych
                  państwach. Dotyczy to zarówno Niemców, Polaków jak Ślązaków.

> Mieli wielkie szczescie ze znalezli prace.

Nie tylko szczęście, ale i fach.
                  • Gość: korn Re: No dobra. Przekonałeś mnie. IP: *.chello.pl 11.02.06, 09:35
                    Erwinek_3 --> obywatel Ukrainy czy Bialorusi przyjezdzajacy pracowac do Polski
                    (zwykle na czarno) moglby wyciagnac ten sam wniosek: tutaj nie ma bezrobocia,
                    bo ilekroc przyjezdzam do Polski, prace znajduje.
                  • Gość: antygorol Re: No dobra. Przekonałeś mnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:47
                    dokladnie mieli fach i kwalifikacje a to ze slazacy sa bardziej obrotni od
                    zasiedzialych niemcow w pracy swiadczy o nich bardzo pozytywnie.
                    • espritt Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 13.02.06, 22:51
                      Robia tam za pol darmo,a nie obrotni.Obrotni chyba w tym gdzie taniej zjesc i
                      zalatwic stary blotnik do astry .
                      • Gość: antygorol Re: No dobra. Przekonałeś mnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 23:21
                        nieprawda poprostu pracuja bo maja kwalifikacje rynek pracy w niemczech to nie
                        to samo co w polsze gdzie mozna pracowac bez jakichkolwiek kwalifikacji, tam
                        potrzebni sa fachowcy z branzy mechanicznej elektrycznej elektromechanicznej czy
                        budowlanej, bez wiedzy i kwalifikacji nie znajda roboty nawet za 1/100 tego co
                        niemiec.
                      • Gość: Herman28 Re: No dobra. Przekonałeś mnie. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.06, 21:52
                        Błotnik, który ty kupisz, bo jeździsz gratem z wypierdzianym siedzeniem przez
                        Niemca
                        • espritt Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 15.02.06, 15:12
                          Po pierwsze hermanku schlesierzy przewaznie nie maja zadnych kwalifikacji
                          pracuja na budowach na czarno choc mogliby legalnie ,ale wola tak bo wiecej
                          zarobia.Zanizacie mieszkajacym w niemczech ludziom stawki,i zwiekszacie tam
                          bezrobocie poprzez wasza zachlannosc.Jestescie obrotni tylko wtedy kiedu trzeba
                          wyludzic zasilki,tak z niemiec jak i z Polski.Caly czas slizgacie sie i
                          wykorzystujecie przepisy tak polskie jak i niemieckie.Niemcy na widok
                          schlesiera w pracy dostaja bialej goraczki.Dlategocoraz czesciej pracujecie u
                          niemieckich i holenderskich turkow.Ja nie musze zwozic czesci z niemiec tak jak
                          robia to schlesierzy ,jezdze dobrym autem francuskim.
                          • herman28 Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 15.02.06, 17:24
                            Niejednokrotnie nazwałeś mnie Schlesierem pusty tłuku. Chciałbym ci oznajmić,
                            że twoje poglądy na tzw Schlesierów co to nie mają kwalifikacji są błędne i po
                            prostu prostackie jak ty. Ja jako twoim zdaniem Schlesier skończyłem dwie
                            uczelnie wyższe (1 w Pl,2 w DE) i zaraz po ukończeniu studiów otrzymałem pracę,
                            której ty możesz tylko pozazdrościć. Oczywiście nie musisz wierzyć, wcale od
                            ciebie tego nie wymagam (mógłbyś się przegrzać, ale możesz przemyśleć sobie to
                            i wyciągnąć wnioski - jeśli potrafisz.
                            • espritt Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 15.02.06, 17:32
                              Jestes prostym chlopkiem,a uczelnie ktore skonczyles po tym co i jak, tu
                              wypisujesz to chyba wyzsza szkola tanca schlesierskiego z lopata w reku o
                              specjalizacji jak unikac pracy.Czlowieczek z ciebie marny i nijaki pasek
                              uratowal ci zycie jak wiekszosci schlesierow. Czego ja moglbym ci
                              zazdroscic,wszystko co robisz wychodzi ci nieudolnie nawet to podszywanie.Co do
                              twojego zajecia to moge sie domyslac ze jestes robolem jak kazdy schlesier.
                              • volker5 Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 15.02.06, 18:40
                                Wiedziałem że nic z tego nie będzie. Twoj poziom IQ jest powiedziałbym minusowy.
                                • wiesniakzeslaska Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 15.02.06, 19:25
                                  volker5 napisał:

> Wiedziałem że nic z tego nie będzie. Twoj poziom IQ jest powiedziałbym minusowy
                                  > .

O! Forumowy klaun o lepkich rekach powrocil ?
                                  Albo to tylko przypadek z nieprzelogowaniem ?
                                • herman28 Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 15.02.06, 20:25
                                  Ktoś mnie tu prawie wyręczył.
                                  espritt napisałeś to sam ? nie to niemożliwe. Prawie spadłem z fotela
                                  Bbbbbbbbbbuuuuuhhhaha
                                  • espritt Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 15.02.06, 21:29
                                    Teza o tym ze jestes czlowiekiem specjalnej troski ,z kazdym dniem potwierdza
                                    sie coraz bardziej.Masz problemy z logicznym mysleniem,wiecej niech ci powie
                                    psychiatra,wybierz sie do niego,jak cie nie stac na opieke w de, to zawsze moga
                                    na tobie testowac nowe specyfiki na takie ulomnosci.
                                    • herman28 Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 20.02.06, 16:25
                                      Tobie można 10000 razy powtarzać, żebyś przestał przypisywać swoje ułomności
                                      drugiej osobie ale do ciebie nie dociera.
                                      • espritt Re: No dobra. Przekonałeś mnie. 20.02.06, 22:41
                                        Typowo schlesierskie podejscie do sprawy,malpie by przetlumaczyl,ale schlesier
                                        bedzie w kolko jak glupi powtarzal co uslyszal od drugiego.
                                        • eurocom Komu sie tlumaczysz? Nikt cie nie slucha. 20.02.06, 23:06
    • oberschlesier_1921 Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 11.02.06, 15:58
      zaroz, czegos nie rouzumia?
      jestech oberschlesierem z niemieckim passem i zatrudniom legalnie 4 niemcow i 2
      slonzokow.
      co bydzie jak mnie zwolniom? bydzie 7 bezrobotnych?
      a wto by mie miol zwolnic?
      a czy slonzok z niemieckim passem to nie niemiecß
      chyba ci sie synek w lebie pokrencilo.

jak mosz takie pierdoly bazgrac to sie lepi dej spokoj.

gruss
      • espritt Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 12.02.06, 20:41
        Czystki i utrudnienia dla schlesierow dopiero sie zaczna.Dobrobyt dla lenii i
        obibokow z niemieckim paszportem sie skonczy.Niemiecki polityk nazwal was
        Polakami z niemieckim paszportem,Polacy mowia na was niemcy, jak sie czujecie
        bezpanstwowcy??Turkow lepiej traktuja niz was.
        • Gość: antygorol Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:23
          kiedys te panstwo wlasne miec bedziemy.
          • Gość: Pit Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? IP: 150.254.85.* 14.02.06, 12:37
            Gość portalu: antygorol napisał(a):

> kiedys te panstwo wlasne miec bedziemy.

W wynajętej hali w BRD na okres 3-ch dni, podczas zjazdu "wypędzonych" , to
            pewnikiem tak.
        • Gość: Herman28 kompromitujesz sie polski pasożycie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.06, 21:50
          Podaj źródło informacji, na które się powołujesz. Jaki polityk tak
          powiedział ?, kiedy i gdzie?. Jesteś bardziej niedouczony niż myślałem. Nie
          masz pojęcia o czym piszesz. Znasz prawo Niemieckie?. Polskiego nie znasz, a co
          dopiero Niemieckie - to na jaką k..........e zabierasz głos?.
          • espritt Re:pasozytnictwo to twoj sposob na zycie 15.02.06, 15:18
            hermanku.Sluchalem w pracy radia, trojki nie slucham rydzyka.Nie znam prawa
            niemeckiego,wy znacie je dobrze i naginacie ,wykorzystujecie jak tylko
            mozna.Pracujecie tam za najnizsza stawke ,a zyjecie w Polsce i tu wydajecie te
            pieniadze z tego akurat sie ciesze.Na waszych kombinacjach powoli poznaja sie
            niemcy i dlatego nazywaja was powoli oficjalnie Polakami z paszportem
            niemieckim.
            • herman28 Re:pasozytnictwo to twoj sposob na zycie 15.02.06, 17:27
              Jak przytaczasz kogoś wypowiedź to napisz kogo. Co do znajomości prawa
              niemieckiego - po k....e się wypowiadasz na tematy o których nic nie wiesz?
              • espritt Re:pasozytnictwo to twoj sposob na zycie 15.02.06, 17:36
                Wiem o wiele wiecej o takich jak ty niz myslisz,potraficie tylko opowiadac jak
                tam wam jest dobrze w niemczech, te tematy przerabial kazdy kto zna choc
                jednego dwupaszportowca ,juz nie raz sie o tym przekonalem.Prawde ja wam tu
                pisze o tym co robicie i jak was traktuja dobrze wiesz tylko nie umiesz sie
                przyznac.
                • herman28 Re:pasozytnictwo to twoj sposob na zycie 15.02.06, 20:05
                  Tyle wiesz co zjesz i wybździsz.
        • herman28 Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 20.02.06, 16:27
          espritt napisał:

> Czystki i utrudnienia dla schlesierow dopiero sie zaczna.Dobrobyt dla lenii
          i
          > obibokow z niemieckim paszportem sie skonczy.Niemiecki polityk nazwal was
          > Polakami z niemieckim paszportem,Polacy mowia na was niemcy, jak sie czujecie
          > bezpanstwowcy??Turkow lepiej traktuja niz was.
          Słyszałem w radiu jak Giertych nazwał cie z polszczonym bolszewikiem. To prawda?
    • marcin32 Niezle ich zalatwili. 13.02.06, 22:57
      espritt napisał:
      > jest tansza.

A to niezle ich zalatwili.
      • herman28 Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 14.02.06, 11:59
        Przestań pisać głupoty i odpowiadać sobie na te głupoty pajacu zza Buga. To co
        rzekomo usłyszałeś w radiu (pewnie o Rydzyka)to stek kłamstw. Jak piszesz coś
        karaluchu nie przepoczwarzaj się z espritta na marcina32, bo robisz z siebie
        imbecyla. Przedstawiaj także wiarygodne źródła jak komuś coś zarzucasz, a nie
        przypisuj swojej ciemnoty jakiemuś politykowi. Jaki polityk nazwał Niemca
        urodzonego na Śląsku polakiem z niemieckim paszportem?. Nazwisko tego
        polityka?, miejsce wypowiedzi ?, data?. Czy ty wiesz w ogóle co ty piszesz?
        jakie brednie. Nie wiesz nawet, że według cichej niemieckiej polityki tereny z
        przed 39 są nadal traktowane przez Federalny Urząd Administracji jako nie
        polskie .
        A tak na koniec zastanawiam się czy w ogóle wiesz o kim mówił ów polityk i o
        czym ?. Głombie kapuściany chodziło o polaków z polskim passem robiących na
        czarno na polach u bauera. Zapamiętaj jedno chłopcze od Romana. Niemiecki
        polityk jak by wypowiedział takie słowa jakie mu zarzuciłeś musiałby się liczyć
        z ogromnymi problemami. Prawo niemieckie nie pozwala na podwójne obywatelstwo.
        Niemcy mający polskie obywatelstwo według prawa niemieckiego są tylko i
        wyłącznie obywatelami Niemiec, mającymi takie same prawa jak każdy Niemiec.
        Zapisane jest to w konstytucji, więc nie pisz bredni.
        • espritt Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 15.02.06, 15:34
          Glupiutki i pusciutki to hermanku zawsze byles, to ze masz we krwi troche
          gestapowskich cech w sumie tez mnie nie dziwi.Jaka date, godzine, nazwisko mam
          ci podac hehehehe to nie moj interes jak was traktuja ja slyszalem tylko w
          trojce o tym jak was widza nawet niemieccy politycy.Masz prawo czuc sie
          zagrozony rozumie twoje rozgoryczenie i zlosc ,ale co tam bedziesz pracowal na
          czarno,a zyc mozesz w Ujezdzie.Cicha niemiecka polityka no prosze hermanek wie
          wiecej niz my chyba.Jestes obywatelem 3 kategorii w niemczech ,nawet turcy sa
          lepiej traktowani,to ze macie dwa paski nie znaczy ze uwazaja was za
          niemcow ,nie zyj tym mitem.Sam znam kilku ludzi z dwoma paskami i kazdy powie
          ci ze widza ich jako Polakow.Z tej wypowiedzi mozna wywnioskowac tylko jedno,ze
          niemcy powoli sami zaczynaja widziec jakim zagrozeniem sa dla nich
          schlesierzy,obywatele dwoch panstw ,nie umiejacy sie utozsamic z
          jednym.Rozsmieszyles mnie bardzo niezle sie usmialem ,probujac utwierdzic mnie
          w tym ze jestescie jak prawdziwi niemcy hehehehe.Polowa z was nawet nie umie
          rozliczyc sie z niemieckich podatkow ,bo nie znacie jezyka nie mowiac o
          wypelnianiu formularzy balwanie.Wielki niemcu z polskiego Ujazdu hehehe.
          • herman28 Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 15.02.06, 17:32
            Po pierwsze żal mi cię nazywać bo to straszne żyć z takim upośledzeniem jakie
            posiadasz. Po drugie muszę przyznać, że jesteś nadzwyczaj pewnym źródłem
            informacji –powołujesz się na coś czego nie potrafisz wytłumaczyć. To z
            pewnością urojenia, które towarzyszą na co dzień chorym umysłowo. Po trzecie,
            to co ty sądzisz o śląskich Niemcach i do kogo ich porównujesz przestało mnie
            interesować. Jak już wspominałem często, jesteś zwykłym mało inteligentnym,
            zazdrosnym szczeniakiem, który jak pamięcią sięgam nigdy nie dyskutował
            poważnie argumentując swoje wypowiedzi, tylko szczekał jedno i to samo. Widzisz
            więc sam, na co ci się zdają twoje nieprzyjemnie pachnące pierdy skoro nie masz
            żadnej wiedzy na jakikolwiek temat. Jesteś tak mizerny w tym co robisz, że
            zaczynam się zastanawiać czy masz jakiekolwiek zainteresowania oprócz
            pierdzenia.
            I na koniec bo szkoda mojego cennego czasu na taką miernotę. Z Ujazdu pochodzi
            chyba twoja rodzinka, do której rzekomo jeździsz do Oppeln, bo bardzo ci ta
            miejscowość przypadła do gustu. I jeszcze jedno według Federalnego Urzędu
            Administracji Ujazd nie jest Polski – hhhehe.
            • espritt Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 15.02.06, 17:48
              Jestes zwykly dziadyga,i nic tego nie zmieni.Potrafisz tylko wyzywac i
              zachowywac sie jak perfidny cham.Nie sciemniaj nikogo ze skonczyles jakies
              uczelnie ,bo sie osmieszasz chyba ze byl to kurs palacza w de.Powtarzalem ci
              nie raz, ja nie mam ci czego zazdroscic nie schlebiaj sobie,zazdroscic ci moze
              albanczyk ,ktory dopiero co wyemigrowal do niemiec.Na koniec powiem ci ze
              usmialem sie po uszy z tej twojej bezsilnosci ,juz cie widze jak siedzisz przy
              kompie i sie pienisz,ale leje nie moge.Tak wiec wiesz kim jestes i jak cie
              widza,nie zmieni tego nawet twoj chamski, rozpaczliwy ton, moze erika s ci
              pomoze.
              • herman28 Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 15.02.06, 20:13
                Widzę, że się spieniłeś zasrany kundlu z mózgiem karalucha. Albańczykowi daj
                spokój bo to twój przodek. Wiedziałem że bździsz gdzie popadnie ale że lejesz
                pod siebie to już tego nie przewidziałem. Idź do lekarza to jest na pewno
                ostatnie stadium twojej ciężkiej choroby umysłowej .
                • espritt Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 15.02.06, 21:35
                  Jezeli ktos sie pieni to tylko ty ,ja za kazdym razem kiedy czytam twoje
                  wypociny smieje sie do lez.Ty nawet kundlem nie jestes ,jestes mala pchla,gnida
                  ktora zeruje cale zycie na kims.
                  • herman28 Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 17.02.06, 07:29
                    Nie rozśmieszaj mnie proszę. Tacy jak ty powinni dziękować, że dano im szanse
                    na egzystencję. Wiedź jedno zawsze będziesz dziadem i nawet twoje zawodzenie na
                    tym forum tego nie zmieni.
                    • eurocom Re: Szkoda twojego czasu dla tego jelopa marcina32 18.02.06, 16:11
                    • espritt Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 19.02.06, 20:59
                      Nie wierze ci ze sie smiejesz jestes caly w nerwach,ze ktos pisze ci prawde kim
                      jestes,skad ,co robisz.Twoje marne zycie jest latwe do rozszyfrowania,widac to
                      po twojej frustracji ,desperacie.O takim dziadowaniu jak ja ,to taki maly
                      plugawy hermanek z de moze pomarzyc i stac sie bardziej zawistnym niz jest.
                      • herman28 Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 20.02.06, 16:35
                        BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB
                        UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
                        HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
                        AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
                        HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
                        AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
                        prawdę? weź idź zwal se gruchę luju parkowy. Dziad jesteś i dobrze o tym wiesz.
                        Mieszkasz w poniemieckiej chacie pewnie gdzieś na obrzeżach Nysy i prosisz Boga
                        żeby ci się dach na łeb nie zwalił.
                        • eurocom Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 20.02.06, 22:42
                          dobre...pod Nysa... he he. Gorzej niz pod ta Nysa byc juz nie moze. No chyba, ze
                          na Ukrainie.
                          • espritt Re:drugi glupi eurokombinator. 20.02.06, 22:49
                            • eurocom drugi glupi marcin32 20.02.06, 22:52
                              • espritt Re:a co ten Marcin zone ci przelecial? 20.02.06, 22:53
                                • eurocom to twoj drugi nick! 20.02.06, 22:55
                                  • espritt ReTo twoja chora wyobraznia,macie paranoje? 20.02.06, 22:58
                                    • eurocom Jezeli ktos je ma to ty oraz ten nacjolal marcin32 20.02.06, 23:00
                                • eurocom espritt = marcin32 tak samo nawiedzeni jak jasio 20.02.06, 22:58
                        • espritt Re: głupi jesteś, że aż w oczy szczypie 20.02.06, 22:46
                          Widze ze to juz agonia krasnalu,nerwy ci puszczaja i warczysz przez lzy.Nawet
                          nie wiesz jaki jestes smieszny, jestes klaunem w cyganskim cyrku?heheheheDobrze
                          ci tak smierdzielu mecz sie i parobkuj u turasa,tylko ci to zostalo.
                          • eurocom marcin32 ty postrzelony endeku 20.02.06, 22:53
    • Gość: Niespolonizowany Problemy z glupota ludzka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.02.06, 17:33
      Jak sie czyta te wypociny pita+espritta+milika dochodzi sie do wniosku , ze
      nawet glupota moze osiagnac dno.
    • Gość: Zdyscyplinowany Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 20.02.06, 02:29
      espritt,

koncz wasc , wstydu oszczesc.

Osobnik ten zasmieca to Forum pod roznymi imionami, kiedy go wreszcie wyrzuca ??
      • espritt Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 20.02.06, 22:52
        Niedlugo wiosna przyjdzie schlesiery pojada do bauerow na roboty,bedzie spokoj.
        Bez roboty i bata to wy glupiejecie.
        • eurocom A ty masz problemy z glowa 20.02.06, 22:54
          • espritt Re: Z tego co widze to ty masz, lecz sie chlopie! 20.02.06, 22:57
            • eurocom Tobie zaden lekarz z Branic nie pomoze! 20.02.06, 22:59
    • builder Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 20.02.06, 22:59
      espritt napisał:

> jest tansza.

CZLOWIEKU JUZ` NIE MOGA ZNIES`C` TWOICH CHORYCH TEKSTO`W!,
      napisales` temat pt:"Slascy niemcy beda mieli problemy?" a potem pierwsze
      zdanie twoje wpisane brzmi tak, cyt:" Dzisiaj rano w radiu slyszalem w
      wiadomosciach ,ze Polacy z niemieckim paszportem zabieraja prace niemcom.",
      na kon`cu piszesz, cyt:"Beda zwolnienia oberschlesierow??",

to w zwiazku z tym twoim zacnie mondrym wpisem mom pytania do twojego mondrego
      umyslu:
      1. kim w/g ciebie sa slascy niemcy?,
      2. kim sa Polacy z niemieckim paszportem?,
      3. dlaczego w/g ciebie beda zwalniac` oberschlesierow?,
      4. jaki jest zwiazek twojego referatu miedzy:slaskimi niemcami a
      oberschlesieromi i Polakami z niemieckim paszportem a tymi samymi, kto`rych
      wczes`niej wymienilem-z`eby nie bylo nieporozumien` to powto`rze(slaskimi
      niemcami i oberschlesierami)?,

czekam z niecierpliwos`cia,

the builder,

• Gość: Niespolonizowany espritt nie ma zadnych problemow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.02.06, 10:02
        jego umysl takiego slowa jak problem nie zna - dlatego tak jest jak pisze!!
        Prosze po raz ktorys by wreszcie wpisy tego osobnika wymazywac, to smietnik.
      • herman28 Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 21.02.06, 17:28
        Builder. Ten ćwok nie wie co pisze Dla niego Polak to Turek, Schlesier to
        Austriak, Ślązacy to Kujawiacy, a Kaszubi to Górale.
    • eurocom Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 21.02.06, 08:40
      Jerunie w radiu tak goudali?
      Kaj w Niemcach?

• espritt Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 21.02.06, 17:39
        Trzy wpisy u gory to schlesierska tania sila robocza ,ktora boji sie juz
        zwolnien i zabrania socjalu.Tobie builder juz kiedys tlumaczylem ,chyba nie
        kontaktujesz.Wstydzicie sie poprostu przyznac schlesierzy ze traktuja was
        instrumentalnie jak wola roboczego,ktory za marne pieniadze wykona kazda
        prace,to jest oczywiste.Nie znaczycie w niemczech nic ,tak samo jak i w Polsce
        i to was boli.
        • eurocom Frustracja cie przerasta! 21.02.06, 17:48
          Z elokwencja pisowskiego cwoka (od PiS dla jasnosci) i zyciowego nieudacznika
          nie probuj tu nikogo przekonywac, ze jest odwrotnie. Siedz tam w tej chacie pod
          Nysa i
          zostaw pracowity lud slaski w spokoju.
          • espritt Re: Frustracja cie przerasta! 21.02.06, 17:58
            Nie czuje sie zfrustrowany.Schlesierscy desperaci boja sie PISu i dobrze choc
            nie przepadam za ta partia moze dadza wam w dupe w koncu,niemcy pokazali wam
            gdzie wasze miejsce ,teraz pora na Polakow.W Nysie bylem nad Jeziorem dawno
            temu na kolonii,bardzo ladne miasto.Nie mieszkam w chacie zreszta to
            niewazne ,tak na marginesie nalezy wam sie strzal w zeby za nasmiewanie sie z
            ludzkiej biedy,parobki.
            • herman28 Re: Frustracja cie przerasta! 21.02.06, 18:08
              W dupę to ci dziennie wciskają klina na opamiętanie. Co prawda teraz to już nic
              nie skutkuje (otwór rozerwany), no ale cóż, warto było próbować.
              • espritt Re: Frustracja cie przerasta! 21.02.06, 18:22
                Miales ciezki dzien smierdzielu,ten turas cie zajedzie.Odreagowywujesz na forum
                hehehehe
                • herman28 Re: Frustracja cie przerasta! 21.02.06, 18:24
                  Tak, Tak Turas to cię robił juz ci mówiłem dziadu koślawy
                  • espritt Re:Ciebie zrobil kalmuk a twego brata turas 21.02.06, 18:28
                    hehehehe
                    • herman28 Re:Ciebie zrobil kalmuk a twego brata turas 21.02.06, 18:36
                      Nie mam brata koślafcu. Myslisz że wszyscy się płodzą jak u ciebie w rodzinie.
                      Pewnie do dziś w tej wiosce pod Nysą nie ma światła i r......cie się jak
                      króliki.
                      • espritt Re:Ciebie zrobil kalmuk a twego brata turas 21.02.06, 18:43
                        Masz zapytaj sie na tureckiej dzielnicy.Twoja matka zanim cie zciagnela do
                        niemiec,naplodzila turasom i ruskim kupe bachorow takich jak ty.
                        • herman28 Re:Ciebie zrobil kalmuk a twego brata turas 21.02.06, 18:49
                          Przecież twoja matka była Turecką łachudrą. Co ty znowu próbujesz wmówić
                          komuś?. Bbbbbbbuuuuuuhhhaha
            • eurocom Ta Nysa wyglada jak w 1945 roku 21.02.06, 18:14
              Nie wiem co tam pieknego moze byc. Przed wojna bylo ladne owszem. W tych
              wioskach pod Nysa mozna nakrecac filmy wojenne, bez ponoszenia duzych kosztow.
              Nikt nie nasmiewa sie z biedy tych ludzi ale z polityki kolejnych polskich
              rzadow, wobec tej ludnosci na Slasku. Ty jestes wyjatkiem i dlatego wszyscy sie
              z ciebie nasmiewaja.
              • espritt Re: Ta Nysa wyglada jak w 1945 roku 21.02.06, 18:20
                Obydwoje jestescie ofiarami tureckich emigrantow w niemczech.Jeden nienawidzi
                turkow pewnie dlatego bo mu babe wyrwal ,albo z roboty wyrzucil na zbity pysk
                Drugi czysci kible w tureckich barach golymi rekami.Smierdzicie parobki kanalem
                sciekowym.pewnie obydwoje jestescie z Nysy albo Ujazdu a parobkowanie u
                tureckiego niemca zycie wam uratowalo.hehehehehe
                • eurocom Twojej baby nawet bezzebny Turek by nie chcial 21.02.06, 18:24
                  hehehhehehhehe
                  • espritt Re: Ale twoja sobie wzial hehehe 21.02.06, 18:29
                • herman28 Re: Ta Nysa wyglada jak w 1945 roku 21.02.06, 18:28
                  Pruk , pruk chochole słomiany. Jesteś dziad z pod Nysy przywieziony w
                  wiklinowym koszyku krowiakiem z za Buga i dobrze o tym wiesz. Cuchniesz Iwanem
                  na odległość kołchoźniku
                  • espritt Re: Ta Nysa wyglada jak w 1945 roku 21.02.06, 18:31
                    To cuchna twoje brudne majty,czy ty sie myjesz wiesniaku.Nie robi ci to roznicy
                    i tak w kiblu pracujesz.smierdzacy parobku po kalmuko-naziolach.
        • herman28 Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 21.02.06, 18:03
          Wiesz dobrze obłudna małpo ze Schlesierom zazdrościsz, bo musisz mieszkać w
          szopie pod Nysą i dziennie paść świnie na polu. Żal mi cię no ale cóż każdy
          jest kowalem swego losu. Trza było się uczyć a nie kamieniami na szkołę rzucać
          pokrako
          • espritt Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 21.02.06, 18:14
            Warkot malego krasnala ,warujacego w ogrodku u wdowy po esesmanie.Widze ze z
            kazdym dniem coraz bardziej daja ci smierdzielu w dupe te turasy ,zreszta inni
            pewnie tez.A moze ta szopa pod Nysa to byl twoj rodzinny dom i teraz starym
            schlesierskim zwyczajem odwracasz kota ogonem hehehe
            • eurocom Jakby ta chata byla jego to by o niej nie pisal 21.02.06, 18:23
              ...oder?
              • espritt Re:To moze jest twoja bbuuhhaaaa 21.02.06, 18:27
                jestescie pewnie z jednej wiochy i nadajecie z tej samej tureckiej kafejki
                hehehe
                • eurocom ty na nic nie nadajesz filozofie z koziej wolki 21.02.06, 18:29
                  • espritt Re:kto was tak dzisiaj ponizyl 21.02.06, 18:36
                    wiem ze macie ciezko.W polsce na wiosce pod Nysa czy Opolem bylo ciezko i tam
                    tez jest ,ale siedzcie w de ,myjcie tureckie kible to sie w koncu dorobicie
                    tynku na tej szopie.
                    • eurocom Powtarzasz sie jak ta katarynka! 21.02.06, 18:46
                • herman28 Re:To moze jest twoja bbuuhhaaaa 21.02.06, 18:33
                  Synu Tureckiej łachudry i ruskiego kargula pamiętaj, że nie jesteś u siebie.
                  zawsze będziesz lizał dupe takim jak ja, bo masz to we krwi. Twoje smutne
                  prukanie świadczy o tym że nie możesz się pogodzić, iz większość ludzi ma
                  lepiej od ciebie - zazdrosna pokrako
                  • espritt Re:To moze jest twoja bbuuhhaaaa 21.02.06, 18:41
                    Ty zawistny smierdzielu.Jestes podly i chytry jak rusek.Lizanie dupy zawsze
                    bylo domena twojej mieszanej kalmucko-naziolskiej rodziny.Najpierw
                    ruskim,pozniej niemcom,polakom , a teraz turkom.Nie lzyj zawsze bedziesz
                    parobkiem i bedziesz robil za brudasa.A o takim spokojnym,dostatnim zyciu jak
                    ja mozesz pomarzyc wieczorami cuchnacy krasnalu.Warcz ile chcesz jestes tylko
                    sluzalczym kundlem ,kazdy ci to powtarza.
                    • herman28 Re:To moze jest twoja bbuuhhaaaa 21.02.06, 18:46
                      BBBBBBBBBBBBBBBBbuuuuuuuuuhghhhahhaha - dostatnie życie BBBbbbbbbbbbuuuhhahaa
                      jak zap........sz coś ze sklepu, albo cos od swego pracodawcy parobku zafajdany
                    • eurocom Ty komu lizesz? Rydzykowi? Giertychowi? 21.02.06, 18:48
                      kazachsko-ukrainski wypierdek jestes i tyle.
                      • espritt Re: Ty komu lizesz? Rydzykowi? Giertychowi? 21.02.06, 18:55
                        No tak bbuuhhhaaa i wyzwiska to przypadlosc schlesierow po kalmuko-naziolach
                        tak trzymac pchelki ,tradycja to podstawa hehehee
            • herman28 Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 21.02.06, 18:40
              Nudzisz mnie. Jesteś żałosny. Nie umiesz wymyślić czegoś nowego?
              • espritt Re: Slascy niemcy beda mieli problemy? 21.02.06, 18:47
                Jutro turas w robocie wymysli ci pewnie cos specjalnego.Poki co waruj tu brudny
                kundlu,czekaj na pancia.
                • eurocom Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 18:50
                  Jak juz Turasowi lisales d...pe to sie nie chwal. Nikogo to nie interesuje.
                  • espritt Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 18:53
                    W Polsce nie ma turasow,to schlesiery im w dups..wlaza w de.
                    • eurocom W twojej wsi sa turasy i inne brudasy 21.02.06, 18:57
                  • herman28 Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 18:55
                    On mu nie tylko du...e lizał ale i pałę polerował, przez to ma teraz takie
                    uprzedzenia do Turasów. HHHHHHHHhheeeehhe. Pewnie kosmaty Turek - konkubent
                    mamusi molestował espritta co dzień, no i teraz mamy nieszczęśnika na tym forum
                    • eurocom to synek miou pecha 21.02.06, 18:58
                    • espritt Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 19:00
                      Jakbym chcial cie ponizyc kalmucko-naziolski kundlu juz dawno bym ci powiedzial
                      jakie branie miala twoja matka u turasow,tylko z racji mojej wyzszej kultury
                      nie zrobilem tego wczesniej smierdzacy bekarcie.Wszystkie kobiety z twojej
                      rodziny byly brane i ciagaly faje ruskim ,turasom i innym brudasom.
                      • eurocom Za duzo szczegolow pamietasz z twojego dziecinstwa 21.02.06, 19:03
                        To twoja matke pewnikiem kundel przelecial. Bo skad wzialby sie taki karaluch na
                        tej ziemi.
                      • eurocom Espritt ofiara peknietego ruskiego kondoma 21.02.06, 19:04
                        • espritt Re: Szkoda ze wasze matki nie znaly condonow 21.02.06, 19:07
                          • eurocom Ja pisalem o ruski kondomach capie jeden... 21.02.06, 19:09
                            z detki od kola, hehehe
                      • herman28 Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 19:09
                        HHHHHHHHHHHHHHHHHeeeeeeeeeeeehhhhhehhehe. Powoli wychodzi wszystko przez co
                        przechodziła i pewnie przechodzi twoja kałmucko cygańska rodzinka. Sam pewnie
                        nie wiesz po kim jesteś - po Turasie, Cyganie czy po Iwanie. Bbbbbbbbbuuuuhhhhha
                        • eurocom On jest po "turbanie" hehehehehehehehehe 21.02.06, 19:10
                        • espritt Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 19:12
                          Ale z ciepie tepawy smierdziel masz sieczke zamiast mozgu.Dlugo myslisz ,a
                          wypisujesz ciagle to samo rusko-naziolski kmiocie.Mieszasz sie juz sam
                          pajacu ,nie pogryz czasem przez pomylke tego eurocondona.
                          • eurocom Ty myslales rowno 5 min. 21.02.06, 19:16
                            Zamiast mozgu masz tylko puste miejsce po nim.
                            • espritt Re: Ty myslales rowno 5 min. 21.02.06, 19:22
                              Pomagajcie sobie kible tez razem czysciecie?? hehehe paskudy z tureckiego kibla.
                              • eurocom ty karaluchu oblesny 21.02.06, 19:37
                          • herman28 Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 19:25
                            Czyżbym trafił w dyszkę? pokrako
                            • espritt Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 19:27
                              Trafiles jak zwykle swoim lapskiem w turecki kibel smierdzielu.
                              • herman28 Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 19:29
                                Oj ten Turas ru..............jąc cie musiał ci uszkodzić głowę.
                                • espritt Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 19:34
                                  Dobra kiblarze warczcie dalej kalmucko-naziolskie psy.Ruska zawisc i uparosc
                                  macie w genach hehehe
                                  • herman28 Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 19:36
                                    BBBBBBBBBbbuuuuhhhahaha. kończ bo jak ci przyjdzie rachunek to ci tą szopę pod
                                    Nysą komorni weźmie
                                  • eurocom Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 20:43
                                    Dobra glupi jasiu, co to krowie spod ogona wylecial, hehe
                                    Ty w genach masz BSE a zamiast mozgu pusty plac.
                                    • espritt Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 20:58
                                      Jak psy sorry kundle ktore tylko kije zbieraja.
                                      • herman28 Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 21:04
                                        pruk pruk
                                        • eurocom Re: Jestes malokreatywny i do tego niewyzyty! 21.02.06, 21:32
                                          ...a pfui espritt
    • Gość: OBERSCHLESIER buahhahahahaaaaa! IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.06, 20:29
      dlugo sie tak nie usmialem.

a na swienta bydzie rybka!

buaahhahahahaha!
    • Gość: Niespolonizowany Skandal !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.02.06, 17:48
      Czytajac ( pobiegle ) te wpisy dziwie sie , ze cenzorzy dopuszczaja do tego
      typu profanacji Forum Silesiana . Czasami znikaja watki o malych wykroczeniach,
      ten jednak ciagle egzystuje. Czyzby zalezalo cenzorom Slask i Slazakow pokazac
      tak jak to tu wychodzi. Prosze po raz ktorys z rzedu o kasacje watkow ,w
      ktorych niejaki espritt zabiera glos. Toz to skandal- wypowiedzi tego typu
      nalezy kasowac. Precz z esprittem !!
      • rodak3 Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce 22.02.06, 17:59
        Gość portalu: Niespolonizowany napisał(a):

> Czytajac ( pobiegle ) te wpisy dziwie sie , ze cenzorzy dopuszczaja do tego
        > typu profanacji Forum Silesiana . Czasami znikaja watki o malych
        wykroczeniach,
        >
        > ten jednak ciagle egzystuje. Czyzby zalezalo cenzorom Slask i Slazakow
        pokazac
        > tak jak to tu wychodzi. Prosze po raz ktorys z rzedu o kasacje watkow ,w
        > ktorych niejaki espritt zabiera glos. Toz to skandal- wypowiedzi tego typu
        > nalezy kasowac. Precz z esprittem !!

PRECZ Z BALLESTEM
        • Gość: Niespolonizowany Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.02.06, 18:20
          panie rodak3 ( 3klasy szk.pod.),o panu juz sie tu tez wypowiedzialem.
          Zdania nie zmienie, nalezy pan do osob , ktore zasmiecaja to Forum, prosze
          przejsc na Forum Spoleczenstwo, tam panu lepiej doloza. Tutaj nie pana
          miejsce!!
          • espritt Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce 23.02.06, 16:09
            Stuknij sie w ten pusty leb balest czy jak sie tam wabisz.Twoje zdanie nikogo
            nie interesuje ,chyba ze glupkowatych schlesierow przy wodce w drodze na roboty
            do bauera.A twoje miejsce jest na forum zdrowie ,jak nie pomoze to do klatki.
            • herman28 Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce 23.02.06, 16:18
              Nie masz nic do powiedzenia. Waruj na polu słomiany chochole, bo jak ptactwo
              dale bydzie ci srało na łeb, to cię kargul rolnik puści rzeką jako marzannę.
              • espritt Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce 23.02.06, 17:23
                Ty waruj przy kompie,a w tym czasie twoja mama puszcza sie z turasem.
                • herman28 Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce 23.02.06, 17:30
                  Żal ci, że nie możesz sobie tak warować przy kompie co?. Wiem o tym, dałes tego
                  wyraz już nie jednokrotnie. Ja sobie teraz siedzę w pracy i śmieje się z
                  takiego dupka, że próbuje pokazać, iż coś znaczy.
                  BBBBBBBBBBBBbbbbbbbbuuuuuuuhhhaha. Daremna pokraka próbująca wyszaleć się przy
                  kompie, po 8 godzinnej pracy w fabryce. Żal mi cie .
                  • espritt Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce 23.02.06, 17:48
                    Typowy schlesierski klamca i zawistnik.Wiekszosc z was jezdzi ,ale na roboty
                    sezonowe jak bauer zadzwoni.Twoja praca jest szorowanie i sprzatanie po
                    innych.Nie oklamuj sie nikt nie wezmie cie do innej pracy ,zostaje ci tylko
                    sciera i kibel.Turas jedzie z toba jak z niewolnikiem(czarnuchem) kazdego
                    dnia ,swojemu nedznemu bytowi dajesz upust przy kompie,musze cie z matrwic z
                    marnym skutkiem.
                    • herman28 Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce 23.02.06, 17:53
                      Tak sobie to tłumacz. Mam tylko jedno pytanie - nie jest ci głupi?. Sam dobrze
                      wiesz że to co piszesz to nie prawda.
                      • espritt Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce 23.02.06, 18:28
                        Zyj w tym nierealnym swiecie krasnalu,jestes zbyt leniwy zeby dowiedziec sie co
                        robia schlesierzy w de. Popytaj co ,gdzie i jak pracuja pseudo-szwabski klamco.
                        • herman28 Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce 23.02.06, 18:44
                          No popytam HHHHHHHHhheeeehhehe. Tylko żeby się nie okazało ze to poloki.
                          Hhhheeehhe.
                          • espritt Re: 1,5 biliona euro 1-miejsce 24.02.06, 15:05
                            No Poloki,Poloki tak was widza w niemczech, takie sluzalcze smierdziuchy.
                            Polscy-niemcy z opolskiego.Waruj krasnal.
                            • oppelner_os Czy każdy gorol jest taki głupi? 24.02.06, 16:39
                              Ten espritt to taki beztlenowy g..wnojad.
                              • espritt Re:Waruj kundlu 24.02.06, 16:52
                                Bo mowi wam prawde pokazuje kim jestescie,gdzie wasze miejsce kundle
                                lancuchowe.Obraza od takiego kmiota jak ty to dla mnie zaszczyt.
                                • oppelner_os Ja tylko raz przeczytałem te twoje bzdury 24.02.06, 16:58
                                  Nie wiem, czy mam innych goroli oceniać wg. twojego "poziomu"
                                  Idż analfabeto do szkoły i popraw ten twój nibypolski język, bo się kompromitujesz.
                                  • espritt Re: Ja tylko raz przeczytałem te twoje bzdury 24.02.06, 17:01
                                    Kogo obchodzi twoja ocena cwoku,ty sie nie liczysz wy jestescie parobki nikt
                                    was powaznie nie traktuje.
                                    • oppelner_os szczekaj dalej i tak wszyscy mają cię w d...pie 24.02.06, 17:03
                                    • herman28 Re: Ja tylko raz przeczytałem te twoje bzdury 24.02.06, 17:03
                                      Weź nie rób kichy słomiana kukło z dyszlem w dupie. Weź się za naukę bo się
                                      kompromitujesz
                                      • espritt Re:warujcie wynedzniale kundle przy budach 24.02.06, 17:18