Dodaj do ulubionych

Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.10.09, 19:36
a z nachalnymi zebrakami czy pijanymi i smierdzacymi dworcowo-
przystankowymi lokatorami nadal straz miejska nie potrafi zrobic
porzadku. statystyka, statystyka, efektow nie widac.
Obserwuj wątek
    • Gość: M Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.10.09, 21:16
      “Są trzy rodzaje kłamstw:

kłamstwa,

wierutne kłamstwa

i STATYSTYKA”
      B. Disraeli
      • Gość: franz Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.10.09, 21:38
        jak taki zaczyna od kapowania to gdzie skończy?
        • Gość: Dno Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 22:14
          Patrząc na jego wiek, to chyba na tym (kapowaniu) właśnie skończył :)
          Jestem więc ciekaw jak zaczynał :D
          • Gość: olkiu Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 22:23
            Trzeba niestety przyznać, że jest wielka grupa kierowców nie mających zielonego
            pojęcia o parkowaniu aut.
            • Gość: xcvxv Jakie kapowanie - jeżdżą psie ch..je, stawiają IP: *.chello.pl 09.10.09, 08:07
              samochody gdzie popadnie - niech bulą debile za wykroczenia
              • baby1 A pan Mieciu nie wie, że nagorliwość jest 09.10.09, 08:16
                gorsza od faszyzmu?
                • Gość: Amor Re: A pan Mieciu nie wie, że nagorliwość jest IP: *.centertel.pl 09.10.09, 08:58
                  Pewnie Pan Mieciu to wie, ale to co robi to nie nadgorliwość, tylko wypełnianie
                  obywatelskiego obowiązku. W krajach gdzie obywatel jest prawdziwym obywatelem
                  np. w Szwajcarii, czy Belgii takie działania są bardzo poważane w
                  społeczeństwie- w naszym zaścianku jest niestety zbyt długa tradycja oporu
                  przeciw jakiejkolwiek władzy, a ten co władzy pomaga w wypełnianiu obowiązków to
                  kapuś. Wstyd mi, że są tu głosy potępiające Miecia. To dowodzi jakimi gó...mi
                  obywatelami jesteśmy w codziennym życiu...
                  • zigzaur Co kraj to obyczaj: 09.10.09, 10:29
                    W Niemczech, gdy ktoś wrzuci zieloną butelkę do pojemnika na brązowe butelki, to
                    zaraz ktoś zawiadomi policję o przestępstwie przeciwko ekologii.

Finowie nie dewastują swego państwa i nie łamią prawa. Motywacja jest prosta:
                    "To jest mój kraj, w którego obronie przodkowie przelewali krew"

i tak dalej
                    • manhu Re: Co kraj to obyczaj: 09.10.09, 15:30
                      > W Niemczech, gdy ktoś wrzuci zieloną butelkę do pojemnika na brązowe
                      Kraj kapusiów:)

A w Polsce jak pieszy idzie środkiem ulicy (omijając źle zaparkowane samochody), to wszystko jest OK mimo że może zginąć, no tylko to nie jest OK że przeszkadza kierowcom jadącym prawidłowo 100 km/h po mieście.

Ja nie "kapuję", ja się przeciskam na siłę, nie ma miejsca - nie ważne, kierowca będzie miał nagrodę. Wszystko full legal, wcale nie używam śrubokręta do rysowania karoserii, ale po prostu przechodzę ocierając się co da ten sam efekt. Jakby kierowca był człowiekiem to by zostawił te 1,5m i zajął część ulicy, ale on uważa że ulicy nie wolno zajmować, a chodnik jest w 100% dla kierowców.

I jeszcze raz powtórzę, że ten człowiek to nie kapuś, ale społecznik z nietypowym hobby.
                  • kraq taki ch.... a nie wypelnianie obowiazku obywatelsk 09.10.09, 10:33
                    nudzi sie dziadowi na emeryturce, oj nudzi.... nie ma działki, nie
                    ma rodziny, to i znalazł se hobby szwendając się po ulicach. a fajne
                    to hobby, bo ma kontakt z ludzmi (sluzby musza z nim gadać, choć nie
                    chcą) a do tego zaistniał w mediach i w swoim warzywniaku przed
                    pania helenką, to jest może nawet gwiazdą, kto wie! teraz dopiero,
                    jak o nim napisali, będziecie mieli z nim przejeb.....:))) jego
                    nadgorliwość sięgnie pewnie zenitu hehe:))) to jest taki typ, że i
                    tak znajdzie sobie jakiś problem, żeby dłubać i zawracać ludziom
                    dupe. jak wszystkie samochody stałyby prawidłowo zaparkowane, to pan
                    miecio co innego by wyłubał i tyle. po co do tego dorabiać ideologie
                    z obowiązkiem obywatelskim?
                    • Gość: franek Re: taki ch.... a nie wypelnianie obowiazku obywa IP: *.mobile.playmobile.pl 09.10.09, 12:57
                      Staraj się to i ty może bedziesz gwiazdą w warzywniaku. Póki co
                      zazdrość Panu Mieciowi!
                      • zielona.gumka Zgadzam się z kraq! 09.10.09, 13:38
                        Kraq napisał to, co dziś rano myślałam czytając o tym typie, ale nie
                        zdązyłam "ubrac w słowa".
                        Nie spodziewałam się też, że będzie tyle postów popierających
                        działalnośc tego nudzącego się i zatruwającego ludziom życie dziadka.

Inaczej by się zachowywał, gdyby sam mial do załatwienia 100 spraw
                        dziennie, a na dodatek musial parkować w centrach miast przy tym.

Są oczywyście ludzie ktorzy przeginają parkując, ale zdaje się, ze
                        pan M tropi wszystkich, ktorzy są podejrzani o przekroczenie
                        dozwolonej linii. Jak dla mnie - najbardziej wk... typ emeryta,
                        który nie ma już innych zainteresowań.
                        Dodam, że sama staram się parkować tak jak trzeba, nie nadużywam też
                        karty parkingowej ktorą posiadam z uwagi na niepełnosprawnośc mojego
                        dziecka.
                        • unhappy Re: Zgadzam się z kraq! 09.10.09, 15:29
                          > Inaczej by się zachowywał, gdyby sam mial do załatwienia 100 spraw
                          > dziennie, a na dodatek musial parkować w centrach miast przy tym.

Bycie chamem nie zależy od ilości i miejsca spraw do załatwienia.
                          • zielona.gumka Re: Zgadzam się z kraq! 09.10.09, 23:07
                            Oczywiście, z tym się akurat zgodzę.
              • Gość: moe Wylaszczył sie i reklame sobie robi IP: *.homenett.pl 09.10.09, 08:16
                dziad jeden z aparatem.
                Niech mu kupią samochód ha:)
                • Gość: pio3k metoda na głoda IP: 80.55.203.* 09.10.09, 14:56
                  ja bym do niego codziennie, o 12 w nocy dzwonił, żeby zszedł na
                  parking zobaczyć czy dobrze zaparkowałem, jakby się zebrało nas
                  więcej to po 3 zarwanych nockach sam by poleciał do tej swojej rady
                  osiedla by wydzielić więcej miejsc parkingowych - bo chyba gość nie
                  zauważył, że przybyło nam ostatnio jakieś 5 mln. samochodów i stąd
                  problemy na parkingach
                  • Gość: Alf/red/ Re: metoda na głoda IP: *.waw.pl 13.10.09, 14:30
                    > sam by poleciał do tej swojej rady osiedla by

Zaraz, to gość ma *tobie* załatwiać miejsca parkingowe? Z jakiej paki?

> wydzielić więcej miejsc parkingowych

Kosztem czego? Może jakiś budynek mieszkalny zburzymy?
              • Gość: dudziarz [...] IP: *.aster.pl 09.10.09, 08:23
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • acer0 Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 07:18
            Gość portalu: Dno napisał(a):

> Patrząc na jego wiek, to chyba na tym (kapowaniu) właśnie skończył :)
            > Jestem więc ciekaw jak zaczynał :D
            ma we krwi kapowanie, wychował się w ORMO i już konfident się nie zmieni, ale
            jak znam życie to wiadomo jak skończy, tylko potem niech nie narzeka na swój los
            • Gość: gość Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 07:33
              w tym co panowie napisaliście o tym kapowaniu jest tylko jedno wielkie popieranie złodziejstwa , nawoływanie do przestepstwa!!!! ale czego wymagać od prawie azjatów? których rodzice i dziadkowie jak w 1945 roku widzieli schody to wchodzili na nie na czworakach?
              w cywilizowanym świecie to się nazywa dbanie o swój interes! jak mnie we wjeździe zaparkuje jakiś samochód ( co zdarza się średnio raz na dwa , trzy lata to teżdzwonię po policję. tylko u mnie na wsi policja przyjeżdza w 3 minuty, no ale to nie jest polsce!!!! w polsce mieszkam 50 metrów od straży miejskiej i urzędu miejskiego i ta banda ludzi która powinna dawać przykład innym , parkuje najgorzej. zgłoszenie na straży skutkuje pytaniem: a przeszkadza to panu? mnie tak , ale polactwu nie!!! bo to są tacy sami azjaci jak wy!!!
              • the_ukrainian Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 12:55
                No to na co tu jeszcze siedzisz? Wyemigruj do tej swojej ukochanej
                cywilizacji. Już nie ma żelaznej kurtyny więc droga wolna.
            • Gość: zxcvxvz [...] IP: *.chello.pl 09.10.09, 08:09
            • Gość: a Ty prymitywnie,sam pewnie blokujesz chodniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:54
              i teraz Ciebie krew zalała, że ktoś Ciebie-łamiącego prawo-może złapać za rękę, co?masz ulicę, chodniki zostaw pieszym.jak nie masz gdzie parkować,to się tam nie pchaj samochodem,samochodo-terrorysto.
              • Gość: skate A co powiedzieć o chamie parkującym na dwóch miejs IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 09:13
                miejscach wydzielonych do parkowania? Mając stare auto blokuję mu wyjazd ponieważ uniemożliwił mi skorzystanie z mojego w tym momencie miejsca parkingowego. Rozumnie jednak spisuję numery jakby chciał zrobić coś niestosownego uciekając przez trawnik.
                • Gość: franek Tak parkują piloci IP: 149.156.61.* 09.10.09, 09:32
                  Tak parkują piloci - biorą linię naprowadzającą miedzy koła samochodu
            • Gość: Gość Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.acn.waw.pl 09.10.09, 09:19
              > ma we krwi kapowanie, wychował się w ORMO i już konfident się nie
              > zmieni, ale jak znam życie to wiadomo jak skończy, tylko potem niech
              > nie narzeka na swój los

Nie rób z siebie kretyna.
              • Gość: kloss [...] IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 09.10.09, 09:58
        • Gość: * Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 22:33
          Nie wiem, czym to się może skończyć. Ale maż prawo próbować zaparkować pod moim
          oknem :)
          Życzę powodzenia :)
        • Gość: Biniu Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 195.205.147.* 09.10.09, 07:12
          Coś ci się chyba pop.....
          Gość robi to dla wspólnego dobra.
          Jak ci się nie podoba ,że ktoś ściga łamiących prawo, to może
          zlikwidujmy policję. Wprowadżmy prawo silniejszego. Ciekawe czy
          będzie ci się podobało?
          • az100 Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 07:21
            A może by pan prezydent Olsztyna zatrudnił tego emeryta na 1/10
            najniższego etatu w charakterze fotografa. Przecież po 3-4 fotkach
            ten "wydatek" się zwróci, bo pieniądze z mandatów wpływają chyba do
            kasy miejskiej.
          • Gość: headshot79 Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.acn.waw.pl 09.10.09, 08:02
            Rzygać mi się chce jak czytam o takich "społecznikach". Mam jednego "sąsiada"
            który jak widzi rowerzystę jadącego po chodniku to za nim leci, łapie go i
            dzwoni na policję. Raz się zdarzyło że wywrócił młodego chłopaka. Chłopakowi nic
            się na szczęście nie stało a panu społecznikowi szykuje się chyba wizyta u
            dentysty. Dziad który chodzi i fotografuje samochody jest emerytem nie mającym
            co ze sobą zrobić i robi to po prostu z nudów. Dla mnie jest mendą uprzykrzającą
            i tak ciężkie życie normalnym ludziom. Wyrwać chwasta !
            • tbernard Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 08:20
              > Dziad który chodzi i fotografuje samochody jest emerytem nie mającym
              > co ze sobą zrobić i robi to po prostu z nudów. Dla mnie jest mendą uprzykrzając
              > ą
              > i tak ciężkie życie normalnym ludziom. Wyrwać chwasta !

A dla mnie dziady to ci którzy dają mu powód do fotografowania.
              To oni bardziej uprzykrzają innym życie, tylko zbydlęcenie nie pozwala im tego
              dostrzec, więc nie pitol, że te bydlęta to normalni ludzie. Normalni ludzie nie
              parkują tak aby innym utrudniać.
              • kraq bzdura, ten wyżej ma racje 09.10.09, 10:40
                dziadkowi się nudzi i po prostu sobie znalazł hobby. jak by nie miał
                się do czego przypier...., to by się przypier.... ze zle po chodniku
                idziesz. to taki typ hobbysty konfidenta i z obowiązkiem
                obywatelskim czy pracą społeczną nie nic wspólnego. żadnego pożytku
                z działania tego pana nie ma a to bardzo ładnie widać nawet po
                reakcji straży miejskiej.
              • Gość: Ewa Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 10:49
                I to jest właśnie prawda.Ludzie trochę kultury i wtedy ten pan nie
                będzie miał co robić.Wszędzie tylko chamstwo ,a jak ktoś z nim
                usiłuje walczyć to jest wrogiem ,chamem ,donosicielem itd.Swojego
                chamstwa się nie widzi.Znam to z autopsji.
                • kraq Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 11:39
                  ten pan zawsze będzie miał co robić, bo to taka choroba. możesz
                  pracować nad swoją kulturą i takimi panami się nie przejmować, bo i
                  tak nie dasz rady tak zrobić, żeby pan miecio nie miał co robić:)
            • Gość: Behemot Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.171.201.101.awakom.net 09.10.09, 08:27
              >Wyrwać chwasta !

No ciebie to już dawno powinno sie wyrwać
              • Gość: headshot79 Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.acn.waw.pl 09.10.09, 09:58
                Wow! Naprawdę się wysiliłeś. Chyba ściąłeś sobie całe białko w mózgu żeby
                napisać tak inteligenty komentarz - De bilu
            • Gość: skate Jestem zniesmaczony poziomem przestrzegania prawa IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 08:43
              Ciekawą alternatywą było odmierzanie 1,5 metrowego obowiązkowego pasa dla pieszych sprayem na maskach samochodów. Jeszcze ciekawszą metodę wymyśliłem dla bezczelnych kierowców wjeżdżających na skrzyżowanie i tam zostając blokują ruch bo nie mają możliwości opuszczenia pasa ruchu. Włączam sygnał dżwiękowy, a jak mi pokaże środkowy palec to mam pod ręką jeszcze śruby by znikął ten głupawy uśmieszek. Jak odwiedzisz Warszawę omijaj więc skrzyżowanie Powstańców Śląskich z Połczyńską
            • Gość: alchemik Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.chello.pl 09.10.09, 10:11
              Co ma donoszenie wspólnego ze zgłaszaniem wykroczeń osób łamiących przepisy w
              demokratycznym kraju. Równie dobrze jakbyś miał np. sklep a ktoś by cię
              notorycznie okradał to ciebie zglaszającego to na policje można by idąc twoim
              tokiem myslenia traktować jako zwykłego kapusia...
              Stosując pewną metafore taki kierowca parkując na chodniku też okrada pieszych z
              miejsc należnych dla nich.
              • kraq Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:44
                po pierwsze kup se słownik zanim zaczniesz używać słów, które nie
                wiesz co znaczą. po drugie według twojej pokręconej logiki jak nie
                masz rybek, to jesteś pedałem. nic z tego nie zrozumiałeś, ale
                zupełnie się nie przejmuj. to taka metafora hehe
                • Gość: Alchemik Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.chello.pl 09.10.09, 14:01
                  ..po pierwsze nie "se" a sobie , po drugie nie będę z tobą polemizował na temat
                  zasadności moich metafor, poza tym naucz się czytać artykuł ze zrozumieniem a z
                  artykułu wynika że ten pan to nie jest jakiś uciążliwy sąsiad który czepia się
                  wszystkiego tylko osoba , która ma poparcie wielu osób w tym rady miasta.
            • plosiak Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:13
              Od jeżdżenia rowerami nie są chodniki, a ulice. I bardzo dobrze, że ktoś robi
              porządek z bezmózgim zachowaniem szalonych rowerzystów. Może motorami też zaczną
              jeździć ?
            • Gość: siwy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:15
              Z ciebie debilu jest największe zgniłe łajno polskiego społeczeństwa jestem
              bardzo ciekawy jak zareagujesz kiedy jakiś rowerzysta potrąci kogoś z twojej
              najbliższej rodziny idącego spokojnie chodnikiem????????? a ten chłopak który
              się przewrócił to na pewno twój syn wychowany przez ciebie z brakiem
              poszanowania dla innych spokojnych użytkowników tej ziemi.Jesteś za cienki aby
              społecznikowi szykowała się wizyta u dentysty, za to byś już w pierdlu siedział,
              tobie chyba potrzebna wizyta u chirurga aby przyszył ci jęzor bo od takiego
              mielenia na wiadomość że twój synalek przewrócił z rowerem na pewno sobie
              nadgryzłeś. TĘPIĆ SZALEJĄCYCH ROWERZYSTÓW NA CHODNIKACH!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: phihp Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 77.223.234.* 09.10.09, 13:03
                Tępić pieszych łażących po ścieżkach rowerowych jak święte krowy!
                • Gość: 123 Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 15:24
                  Oczywiście. Tępić.
                  Tylko to z reguły jest tak że rowerzyści w trosce o swoje bezpieczeństwo
                  zjeżdżają z ulicy na chodnik - bo na ulicy kierowcy traktują ich jak zło
                  konieczne. Ale na chodniku taki mistrz dwóch kółek już się pieszymi nie
                  przejmuje. W tym cały problem.
                  Za mało w nas wyobraźni a za dużo myślenia "ja zaparkowałem, reszta niech się
                  martwi".
              • Gość: le ming Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.aster.pl 09.10.09, 13:07
                > bardzo ciekawy jak zareagujesz kiedy jakiś rowerzysta potrąci kogoś z twojej
                > najbliższej rodziny idącego spokojnie chodnikiem?????????

Ja potrącam tylko tych chodzących spokojnie ścieżką rowerową.
            • Gość: Barti Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 11:00
              Rzygać się chcę jak czytam takie posty ! Po pierwsze wypaczasz
              rzeczywistość. Ten człowiek nikomu nic nie zrobił a przyrównujesz go
              do kogoś kto goni i wywraca rowerzystów. Jednym słowem przyrównałeś
              faceta który dba o NASZE wspólne dobro do jakiegoś niezrównoważonego
              agresora.
              Na co dzień jeżdżę autem i widzę co się dzieje. Kobiety z wózkami
              nie mogą normalnie przejść PO CHODNIKACH, dzieciaki idące PO
              CHODNIKACH muszą wychodzić na ulicę żeby obejść auta "myślących"
              kierowców o inwalidach już nie wspomnę.Ten facet ma prawdziwą
              obywatelską postawę on po prostu dba jeśli nie o ciebie to o twoje
              dzieci lub o twoją żonę lub o twojego brata na wózku
              inwalidzkim.Jeśli jesteś samotny to chwała Bogu i niech tak
              zostanie,ale masa ludzi ma właśnie takie problemy i na codzień się z
              nimi boryka a taki facet pomaga im w tym. Jak na ironię napisałeś że
              utrudnia i tak ciężkie życie normalnym ludziom :D Czyli wedłóg
              ciebie bezmyślny idiota za kółkiem, który dba tylko o siebieto w tym
              kraju NORMA. Niestety,najgorsze jest to że masz rację.Jednak dzięki
              takim ludziom jest szansa że to się zmieni. Takich ludzi powinno być
              więcej bo wtedy może się coś zmienić w tym kraju. I NIE CHODZI MI O
              LUDZI AGRESYWNYCH CZY SFRUSTROWANYCH. Miły sympatyczny pan z
              aparatem, który powie Ci dzień dobry i zrobi zdjęcie twojemu autu,
              które stoi w miejscu niedozwolonym. Zapłacisz raz, zapłacisz drugi i
              bardzo szybko się wychowasz. Oczywiście dalej będziesz chamem
              używającym w zwykłej dyskusji sformółowań typu: rzygać, dziad, menda
              czy wyrwać chwasta, ale przynajmniej chamem dobrze parkującym.
            • Gość: ja Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.pgi.gov.pl 09.10.09, 11:32
              Gość portalu: headshot79 napisał(a):

> Rzygać mi się chce jak czytam o takich "społecznikach". Mam jednego "sąsiada"
              > który jak widzi rowerzystę jadącego po chodniku to za nim leci, łapie go i
              > dzwoni na policję. Raz się zdarzyło że wywrócił młodego chłopaka. Chłopakowi ni
              > c
              > się na szczęście

A szkoda. Powinien się połamać, a nie jeździć po ludziach.
        • Gość: jesteś de.ilem pewnie sam jesteś szu.ją co blokuje chodniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:52
          że się z siatkami czy wózkiem ciężko przepchnąć, stąd te obelgi.dobrze robi,
          ciesz się, że nie rysuje lakieru gwoździem!
          • miecznikow Re: pewnie sam jesteś szu.ją co blokuje chodniki 09.10.09, 09:41
            A ja uwazam ze maly scyzoryk to najlepszy sposob. Mam taki przy
            kluczach i jak widze samochod jakiegos palanta ktory blokuje droge
            normalnym ludziom to uzywam scyzoryka. I musz powidziec ze nigdy dwa
            razy nie musialem ciagnac po tym samym samochodzie. Skuteczne jak
            sie przekonalem. A Pana Mieczyslawa pozdrawiam i zycze wiele zdrowia!
        • rysiopysio Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:30
          Gość portalu: franz napisał(a):

> jak taki zaczyna od kapowania to gdzie skończy?

widać i czuć ,że goowniarzem jestes. Pan Mieczysław nie "kapuje" jak piszesz
          tylko działa w interesie nas wszystkich. Nie ukrywa się ,korzyści nie odnosi. Ma
          tylko dość (podobnie jak ja i wielu innych ludzi) łamania prawa i chamstwa
          kierowców. Gdyby wszyscy zaczęli zwracać uwagę na łamiących prawo żyło by sie
          dużo lepiej i niejeden chamowaty kierowca czegoś by sie nauczył matołeczku.
    • Gość: Kuba Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 00:02
      Pan Mieczysław staż odbywał w ORMO i ten społeczny "fach" mu pozostał bo tylko
      to potrafi.
      • Gość: zxcvxvz Bredzisz - wystarczy jak jakis psi ch..j zablokuje IP: *.chello.pl 09.10.09, 08:11
        wyjazd z posesji to zmienisz zdanie kmiocie
      • Gość: H20 Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.acn.waw.pl 09.10.09, 09:20
        > Pan Mieczysław staż odbywał w ORMO i ten społeczny "fach" mu
        > pozostał bo tylko to potrafi.

A ty skąd to wiesz? Twój tata był jego przełożonym?
      • Gość: wq Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 89.174.255.* 09.10.09, 12:05
        Gość portalu: Kuba napisał(a):

> Pan Mieczysław staż odbywał w ORMO i ten społeczny "fach" mu pozostał bo tylko
        > to potrafi.

Jesteś w stanie podać wiarygodne źródło tych rewelacji, czy tylko bijesz pianę
        sobie a muzom?
    • Gość: ... [...] IP: 83.71.141.* 09.10.09, 01:07
      • b.ojciec Re: Pie....lone ORMO. 09.10.09, 05:51
        Inaczej byś, chamie, śpiewał, gdybyś był matką z dzieckiem w wózku i usiłował
        przejść takim zablokowanym chodnikiem.
        Uważam, że słusznie donosi na chamskie postępowanie.
        Uważasz, baranie, że możesz robić co chcesz, a ten kto zgłosi twoje postępowanie
        to kapuś. Możliwe, że powinien ci po prostu nakłaść po mordzie, ale wtedy ty
        polecisz go zakapować.
        • czarny-misio Miecio trafi kiedyś na PiSowca 09.10.09, 06:46
          a ten przez IPN dowie sie kim ten Miecio był za komuny
        • lopez3172 Re: Pie....lone ORMO. 09.10.09, 08:06
          b.ojciec napisała:

> Inaczej byś, chamie, śpiewał, gdybyś był matką z dzieckiem w wózku i usiłował
          > przejść takim zablokowanym chodnikiem.
          > Uważam, że słusznie donosi na chamskie postępowanie.
          > Uważasz, baranie, że możesz robić co chcesz, a ten kto zgłosi twoje postępowani
          > e
          > to kapuś. Możliwe, że powinien ci po prostu nakłaść po mordzie, ale wtedy ty
          > polecisz go zakapować.

buahaha
          • Gość: fran Re: Pie....lone ORMO. IP: *.mobile.playmobile.pl 09.10.09, 13:00
            Czy aby na taką funkcje pan Mieczysław nie potrzebuje miec papierów
            lustracyjnych?
      • Gość: blecharz Re: Pie....lone ORMO. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.09, 07:09
        Ktos lamie prawo parkujac samochod - donos ?
        Ktos leje dziecko w domu - donos ?
        Przyklad ogolonej na lyso i zgwalconej nastolatki - donos ?

Debili nie brakuje, ktorym postawa obywatelska sie z donosem kojarzy.
        Pojecie lapowki na pewno nie jest wam obce. Z obu stron zapewne. buraki
        • Gość: outs Re: Pie....lone ORMO. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 07:54
          Gość portalu: blecharz napisał(a):

> Ktos lamie prawo parkujac samochod - donos ?
          > Ktos leje dziecko w domu - donos ?
          > Przyklad ogolonej na lyso i zgwalconej nastolatki - donos ?
          >
          > Debili nie brakuje, ktorym postawa obywatelska sie z donosem kojarzy.

Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie masz bladego pojęcia co to jest postawa obywatelska. Uważasz więc, że można spokojnie łamać prawo, a każdy kto na to zareaguje to wredny donosiciel, tak ?

Twoja postawa tłumaczy dlaczego w tym kraju tak gó...anie się żyje.
          • Gość: bv Re: Pie....lone ORMO. IP: *.acn.waw.pl 09.10.09, 07:59
            Chyba nie zrozumiałeś wypowiedzi, na którą odpowiadałeś.
          • Gość: Behemot outs. Puknij się w łeb IP: *.171.201.101.awakom.net 09.10.09, 08:29
            Czytanie ze zrozumieniem boli, prawda? Na maturze z polskiego 30,1% czy może
            szykujesz sie dopiero do gimnazjalnego?
      • Gość: TT Re: Pie....lone ORMO. IP: *.pools.arcor-ip.net 09.10.09, 07:17
        Mam nadzieje, ze wkrotce bedziesz musial zejsc z chodnika ze swoim wozkiem,
        wiozac puszki po piwie do skupu. Moze wtedy potraci cie cos i odzyskasz rozum?
    • Gość: Tom Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 06:52
      Brawo Panie Mietku!
      Proszę nadal ścigać tępaków!
    • Gość: realista Robi się wakat po Kamińskim,startuj pan IP: *.euronet.net.pl 09.10.09, 06:56
      Kwalifikacje pan masz
    • Gość: korektorspołecznik Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 07:11
      [strażnicy wlepili mandaty łącznie na kwotę ok. 300 tys. zł - red.].

A pały nikt wam nie wlepił?
      Mandaty się nakłada.
    • Gość: mkrs Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 195.2.222.* 09.10.09, 07:12
      "Nie można nam zarzucić, że nic nie robimy. Przeczą temu statystyki. W 2008 roku interweniowaliśmy ponad 5,6 tys. razy w sprawach komunikacyjnych"

LOL!! Przecież to daje średnio 15 interwencji dziennie. Biorąc pod uwagę wielkość Warszawy, nazywanie tego "robieniem czegoś z problemem nieprawidłowego parkowania" to w najlepszym wypadku mało udany żart.
      • Gość: romeo Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.10.09, 07:17
        To nie Warszawa
      • az100 Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 07:24
        Gość portalu: mkrs napisał(a):

> LOL!! Przecież to daje średnio 15 interwencji dziennie. Biorąc pod
        uwagę wielko
        > ść Warszawy,

To dzieje się w Olsztynie, ale i tak masz rację.
    • Gość: killing-joke Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 07:21
      ZOMO!
      • Gość: Koni Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.gazoprojekt.com.pl 09.10.09, 07:40
        Zwykły polski, statystyczny, niedowartościowany, złośliwy emeryt. Zły na cały
        świat i ludzi, że mają np auto. Taka natura podłego złośliwca. Coś na wzór braci
        kaczyńskich - złość, nienawiść do drugiego człowieka. Nie popieram takiego
        zachowania. Owszem, kierowcy często łamią przepisy, ale dlaczego tak parkują??
        Opisywany przykład parkowania dotyczy parkowania "w jodełkę", a tak parkujemy
        żeby zmieściło się więcej aut na polskich pseudo-parkingach. Przestańcie
        nakręcać faceta, bo jego zachowania są rodem z ORMO.
        • Gość: AS Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.centertel.pl 09.10.09, 07:59
          Zwykły polski, statystyczny, niedowartościowany, złośliwy emeryt. Zły na cały
          świat i ludzi, że mają np auto. Taka natura podłego złośliwca. Coś na wzór braci
          kaczyńskich - złość, nienawiść do drugiego człowieka. Nie popieram takiego
          zachowania. Owszem, kierowcy często łamią przepisy, ale dlaczego tak parkują??
          Opisywany przykład parkowania dotyczy parkowania "w jodełkę", a tak parkujemy
          żeby zmieściło się więcej aut na polskich pseudo-parkingach. Przestańcie
          nakręcać faceta, bo jego zachowania są rodem z ORMO.

===================================================================

Zgadzam się, rzeczywiście miejsc parkingowych jest coraz mniej i kierowcy mają z
          tym problem.
          A od pilnowania prawa są odpowiednie służby, a nie nadgorliwi emeryci. Cholerny
          świętoszek bez grzechu żyjący się znalazł!
          • Gość: Roland Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.otp.pl 09.10.09, 08:52
            Pier.... jak porabany. Kazdy moze sie domagac swoich praw. A posiadanie samochod
            i jezdzenie nim NIE jest obowiazkowe w Polsce. Jak sie nie da zaparkowac to sie
            nie parkuje. Wiem ze czasem nozki moga rozbolec. Ale coz...
          • Gość: barti Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 11:37
            Na co dzień jeżdżę autem i widzę co się dzieje. Kobiety z wózkami
            nie mogą normalnie przejść PO CHODNIKACH, dzieciaki idące PO
            CHODNIKACH muszą wychodzić na ulicę żeby obejść auta "myślących"
            kierowców o inwalidach już nie wspomnę.Ten facet ma prawdziwą
            obywatelską postawę on po prostu dba jeśli nie o ciebie to o twoje
            dzieci lub o twoją żonę lub o twojego brata na wózku
            inwalidzkim.Jeśli jesteś samotny to chwała Bogu i niech tak
            zostanie,ale masa ludzi ma właśnie takie problemy i na codzień się z
            nimi boryka a taki facet pomaga im w tym. Ostatnio w niemczech
            brutalnie zabito właśnie takiego człowieka, który zwrócił
            uwagę "zwierzentom" w metrze. 16 osób przyglądało sie jak go
            zakatowano - PEWNIE MYSLELI ŻE OD POMAGANIA MU SĄ ODPOWIEDZNIE
            SŁUŻBY.
            • Gość: Koni Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.gazoprojekt.com.pl 09.10.09, 13:41
              "zwierzętom" się pisze moralny geniuszu :))))
        • plosiak Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 08:09
          Idź do specjalisty i naucz się czytać ze zrozumieniem. Nikt nie ma pretensji do
          parkowania w "jodełkę". Pretensje - zresztą w 100% zasadne - są do całej masy
          bezmyślnych chamów, którzy zastawiają chodnik mając gdzieś pieszych. Żadnym
          uzasadnieniem nie jest, że nie ma miejsca. To się jedzie i parkuje dalej.
          NORMALNI ludzie tak właśnie postępują. Ja też dzwonię na policję, jak jakiś
          debil w środku dnia blokuje uliczkę, bo chce do sklepu zanieść towar. Nie
          zaparkuje 15 metrów dalej. I zawsze mnie wyzywa, czemu to nie mogę pojechać inną
          trasą ;)

W cywilizowanym świecie takie postawy są nagradzane i spotykają się z sympatią.
          • greg0.75 Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 08:44
            > Idź do specjalisty i naucz się czytać ze zrozumieniem. Nikt nie ma pretensji do
            > parkowania w "jodełkę". Pretensje - zresztą w 100% zasadne - są do całej masy
            > bezmyślnych chamów, którzy zastawiają chodnik mając gdzieś pieszych. Żadnym
            > uzasadnieniem nie jest, że nie ma miejsca. To się jedzie i parkuje dalej.
            > NORMALNI ludzie tak właśnie postępują.

Święte słowa.
            Choć zamiast wzywać impotentów z SM można edukować dziadów krótką notatką wykonaną markerem "jak parkujesz h..u"
            • Gość: skate Notatkę przyklejamy sprayem do szyby przedniej IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 09:01
              • dorasia Re: Notatkę przyklejamy sprayem do szyby przednie 09.10.09, 10:51
                i oczywiście piszemy przez "ch" a nie "h" ;)
          • Gość: f451 znam nawet taki kraj w którym w tej postawie... IP: *.aster.pl 09.10.09, 08:57
            ... wychowywano od kołyski:
            - w przedszkolu - oktiabriata
            - w podstawówce - pionierzy
            - w liceach - komsomolcy
            - a dorośli w partii...
            nawet filmy fabularne robili o tym jak skutecznie donosić na swoich
            rodziców.
          • Gość: Koni Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.gazoprojekt.com.pl 09.10.09, 13:44
            No tak, z takim poziomem kultury jaki prezentujesz, wręcz niemożliwe jest
            rozsądne rozmawianie. Zmień język, prosty, zawzięty człowieczku...
        • Gość: xvxzcvz Chyba masz rodzinę w ORMO IP: *.chello.pl 09.10.09, 08:13
          że tak ochoczo Mietka zweryfikowałeś

Gość odwala kawał dobrej roboty za służby, którym się nie chce ruszyć dupy
    • delphine85 Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 07:24
      Zawsze się znajdzie jakaś cicha mycha, która stwierdzi, że pilnowanie, aby prawo było przestrzegane - to donoszenie. Ciekawe, czy jakby nikt nie chciał poświadczyć, że mąż katuje cichą mychę, albo że dzieciaki z osiedla urwały lusterka w jej/jego samochodzie - to nadal by takie zachowania traktowała jako donos :]

U mnie cała droga pożarowa zastawiona jest autami. Przydałby się pan Mietek, bo ja jak widać jednak nie mam pewnej części ciała potrzebnej do tak zdecydowanych działań.
      • Gość: / Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:39
        w cywilizowanym swiecie jezeli kierowca widzi naruszajacego przepisy,
        dziwnie zachowujacego ie drugiego kierowce - dzwoni na policje
        w ten sposob uratowano juz wiele istnien ludzkich
        w Polsce istnieje zmowa bandytow
        w polsce slowo prawo jest relatywne - nie sluzy cywilizcji a represji
        w Polsce samochod sluzy do czegos innego -
    • krakowiaczek_z_importu Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 07:30
      Ej po prostu doskonałe zajęcie dla starego UBola...
      • Gość: LLenix Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.acn.waw.pl 09.10.09, 09:23
        > Ej po prostu doskonałe zajęcie dla starego UBola...

Jak ty możesz tak o swoim tacie się wypowiadać?
    • Gość: kapo Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 07:31
      a nie leepiej żeby w czynie społecznym wybudował parking lub jako RADNY
      uchwalił budowę parkingu
      • unhappy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 08:50
        > a nie leepiej żeby w czynie społecznym wybudował parking lub jako RADNY
        > uchwalił budowę parkingu

Powinni to zrobić KIEROWCY a nie on. To oni mają interes żeby nie płacić mandatów :)
        • kalinowski11 Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 08:55
          Asy parkowania :)

gdansk-zakoniczyn.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=6802

Zapraszam.
        • Gość: skate Parkingi to odwieczny problem wielkich miast IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 09:38
          Kierowca czy radny ma tu niewiele do powiedzenia gdy trzeba budować kosztowne wielopoziomowe parkingi zwielokrotniające miejsca parkingowe. Głównym winowajcą są wieloletnie zaniedbania w infrastrukturze poprzednich burmistrzów nie uwzględniających dzisiejszych klopotów.
          ........................................................
          nie-tak to kacapska blondynka korzystająca z translatora
    • slavko.matejovic Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 07:40
      Dziadki o takiej mentalności dbające o "praworządność" z rozkoszą
      zasilali szeregi ORMO i walili pałami studentów w 1968, warchołów w
      1976 i elementy antysocjalistyczne po 1981. Chętnie bym mu zajrzał w
      życiorys.
      • Gość: dziadekl Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 87.205.148.* 09.10.09, 08:38
        Zajrzyj w swoj życiorys, i co byłeś wychowany bezstresowo, nie pomogła Ci pała.
      • Gość: Amor Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.centertel.pl 09.10.09, 09:24
        A ludzie o takich imionach i nazwiskach jak Twój nick popełniali zbrodnie
        wojenne na Bałkanach w latach 90tych. Ergo- powołując się na Twój postulat
        zajrzenia w życiorys- może Tobie również należałoby go sprawdzić?
      • Gość: Gość Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.acn.waw.pl 09.10.09, 09:26
        > Dziadki o takiej mentalności dbające o "praworządność" z rozkoszą
        > zasilali szeregi ORMO i walili pałami studentów w 1968, warchołów w
        > 1976 i elementy antysocjalistyczne po 1981.

Gó... chłopcze wiesz o tamtych wydarzeniach więc nie wycieraj sobie nimi gęby. A
        w życiorysy z takim upodobaniem jak ty zaglądali agenci SB i innych służb. Widać
        zainteresowanie z taty przeszło na syna.
      • plosiak Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:16
        slavko.matejovic napisał:

> Dziadki o takiej mentalności dbające o "praworządność" z rozkoszą
        > zasilali szeregi ORMO i walili pałami studentów w 1968, warchołów w
        > 1976 i elementy antysocjalistyczne po 1981. Chętnie bym mu zajrzał w
        > życiorys.

Nie widzę związku. Bronisz chamstwa panoszącego się na drogach i przenoszonego
        na parkowanie ?
      • Gość: Gość Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 11:11
        Zamiast przyglądać się życiorysowi człowieka, który walczy z codziennym
        chamstwem na ulicachi z graniczącą z głupotą bezmyślnością kierowców, przyjrzyj
        się lepiej temu, gdzie i jak parkujesz samochód.
    • Gość: gość Policja i SM to nygusy i nieroby IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.09, 07:45
      Jedyne co ich interesuje to przepękać w spokoju 15lat i załapać się
      na mundurową emeryture, a przy tym nie przepracować się za bardzo i
      połapać troche kontaktów, żeby było gdzie "dorobić" na tej
      emeryturce.
      Dopóki nie zlikwidują mundurowej emerytury to w policji nic sie nie
      zmienia, a policjanci będą mieli w d.... służbe społeczeństwu.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 07:45
      Gdyby policja miała zajmować się każdym źle zaparkowanym autem to nie
      dojechałaby na żadną interwencję, zajęta wypisywaniem mandatów po drodze.
      Złe parkowanie zasadniczo nie jest wykroczeniem zagrażającym życiu i zdrowiu i
      również w egzekwowaniu prawa trzeba mieć umiar.
      • Gość: ee Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.chello.pl 09.10.09, 09:00
        ja tam popieram tepienie gnojkow ktorzy na awaryjnych parkuja,, czy na
        skrzyzowaniach i mam gdzies ze 'nie ma gdzie zaparkowac'. a dostawca do sklepu
        ma jednak prawo.
        zreszta problemow z kierowcami wymuszajacymi pierwszenstwo na pieeszych i
        rowerzystach jest wiele.. co to za ludzie ktorzy taka postawe popieraja
        • plosiak Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:18
          Nie zgodzę się, by dostawca do sklepu mógł blokować w środku dnia przejazd
          ulicy. Niech to robi o 6 rano, albo o 20. Jeszcze jak jest grzeczny, machnie
          ręką na przeproszenie, to ja to przeżyję. Ale ktoś, kto czeka na karetkę, już
          niestety nie.
      • Gość: m Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 89.174.255.* 09.10.09, 12:14

Umiar w egzekwowaniu prawa??? Coś ty brał dzisiaj, człowieku? Może zmień dilera
        bo ten stuff ci szkodzi, zdecydowanie.
    • Gość: wojtek Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 07:49
      Mietek nie jest społecznikiem tylko ORMO-wcem, definicja społecznika brzmi
      tak: człowiek zajmujący się sprawami społecznymi, bezinteresownie pracujący
      dla dobra społeczeństwa....
      • Gość: Anty - Kurski Dla mnie dobrem społecznym IP: *.chello.pl 09.10.09, 08:15
        są prawidłowo parkowane samochody - jesteś pociotkiem J. Kurskiego i parkujesz na skrzyżowaniach????

---------------
        Kurski koło Kurska
      • Gość: uczciwy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.netia.pl 09.10.09, 08:16
        No i co? Bo jak na moje oko, to gosc spelnia te warunki.
      • rysiopysio Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:45
        Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Mietek nie jest społecznikiem tylko ORMO-wcem, definicja społecznika brzmi
        > tak: człowiek zajmujący się sprawami społecznymi, bezinteresownie pracujący
        > dla dobra społeczeństwa....

I gdzie widzisz cymbałku w działalności Pana Mieczysława niezgodność z Twoją
        definicją ?
    • daszek.fistaszek Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 07:51
      szkodnik i donosiciel

szkoda, że pan społecznik nie był taki aktywny w czasie budowy tychże chodników.
      Zamiast wtedy protestować, ujawnia się teraz.
      Może wystarczy zorganizować mu i podobnym społecznikom jakiś plac zabaw, żeby
      się dziadki na emeryturze nie nudziły.
      • Gość: xxx Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.10.09, 12:30
        A może wystarczyłoby żebyś przestał zlewać innych ludzi i zaczął
        przestrzegać przepisów ruchu drogowego?
    • loban1980 Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 07:51
      Nie popieram donoszenia ale jak jakiś prostak, ignorant, niewychowany gbur,
      głąb, pozer bez klasy - służbowym autem zastawia cały chodnik albo parkuje na
      miejscu dla niepełnosprawnych: to co takiemu zrobisz idąc z niemowlęciem w
      wózku albo jqadąc samemu na swoim wózku inwalidzkim.
      • Gość: Roland Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.otp.pl 09.10.09, 08:41
        A ja mysle, ze donoszenie nie zawsze jest zle. Ty donoszac jestes donosicielem
        (?) a kim jest ten na kogo donosisz? Zwyklym chu*&#*(m uprzykrzajacym zycie
        innym, najczesciej. Czyz nie? Moze relacje powinny sie odwrocic - donosiciel to
        zwykle jednak ten, kto probuje wyegzekwowac porzadek dla siebie i swoich bliskich.
      • Gość: burras Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:00
        od gwoździa lepszy stary klucz zawsze w kieszeni. nie będzie dowodem.
        Noszę stale! Przydaje mi się często na pasach.
        • unhappy Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 09:04
          Gość portalu: burras napisał(a):

> od gwoździa lepszy stary klucz zawsze w kieszeni. nie będzie dowodem.
          > Noszę stale! Przydaje mi się często na pasach.

Będzie dowodem dzięki śladom lakieru na kluczu. Takim, których nawet nie
          zobaczysz gołym okiem.
          • plosiak Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 10:20
            Dokładnie. Widziałem sprawę 80-letniej babci, która tak sąsiadowi porysowała
            autko, bo parkował pod "jej" oknem. Wyrok skazujący za uszkodzenie mienia,
            naprawienie szkody, grzywna. Nie jestem zwolennikiem chamstwa w stosunku do chamów.
      • Gość: E-4 Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 81.15.148.* 09.10.09, 10:06
        Widzę, że niestety spora część piszących odbiera działania tego
        dziadka jako "donoszenie", a jego samego uważa za "szpicla". Przykre.
        Tym bardziej, że pewnie te same osoby byłyby wdzięczne za czyjąś
        interwencję, gdyby przypadkiem wracając wieczorem natknęłyby się na
        czterech sfrustrowanych dresów. Czy wtedy telefon lub fotki
        dostarczone na policję byłyby szpiclowaniem, czy pomocą dla wspólnego
        dobra? Przypadki niby skrajne, ale przecież w obu występuje łamanie
        prawa, może waga wydarzenia nieco inna. Ale przecież każdy z nas
        nadaje łamaniu prawa wagę przez własny pryzmat. Matkę z wózkiem
        bardziej interesują źle zaparkowane auta, niż nocne rozboje.
      • Gość: ben Ten Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:33
        No właśnie - dlaczego miejsca dla niepełnosprawnych zawsze zastawiają
        bardzo dobre samochody? Czy w tym kraju poziom zamożności musi iść w
        parze z brakiem bazowych odruchów zgodnych z normami społecznymi?
    • Gość: PW 15 interwencji dziennie całej SM, to żenada. IP: *.polskieradio.pl 09.10.09, 07:52
      Kilkudziesięciu (a może kilkuset?) strażników podejmuje 15 interwencji
      dziennie (5600/365dni), czyli średnio strażnik interweniuje raz na kilka dni.
      Przez pozostały czas spaceruje sobie po mieście i "nie zauważa" źle
      zaparkowanych samochodów.
      W tym czasie jeden Pan Mieczysław robi więcej niż oni wszyscy razem.
      • Gość: ewa Re: 15 interwencji dziennie całej SM, to żenada. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.10.09, 08:17
        wszystko pięknie tylko że zdjęcie zrobione przez osobę nieuprawnioną może być
        dowodem jedynie wtedy gdy sąd wyrazi na to zgodę. wystawianie więc mandatów na
        tej podstawie jest nadużyciem. co więcej policja wtedy powinna przeprowadzać
        postępowanie czy zdjęcie nie jest fotomontażem zrobionym przez nadgorliwego pana
        mającego za dużo czasu. tak czy inaczej myslę, że policja ma ważniejsze sprawy
        na głowie niż takie bzdury. jeśli pan emeryt jest takim SPOŁECZNIKIEM TO NIECH
        SIĘ ZAJMIE PATOLOGIĄ NA STARÓWCE, a nie podp... obywateli płacących podatki, z
        których potem rady osiedla korzystają hojną ręką. ale łatwiej jest donieśc na
        kogoś anonimowo niz pomóc rodzinie z tatusiem alkoholikiem.
        • greg0.75 Re: 15 interwencji dziennie całej SM, to żenada. 09.10.09, 08:39
          opłacony podatek NIE jest licencją na łamanie przepisów...
        • Gość: Roland Re: 15 interwencji dziennie całej SM, to żenada. IP: *.otp.pl 09.10.09, 08:43
          Nieprawda. Odpowiedz jaka dostalem od policji we Wroclawiu jest jednoznaczna.
          Fotografie moga byc uzywane jako material dowodowy. Wazne jest jednak, zeby
          osobiscie zlozyc zeznania, zeby policja miala jakies zaczepienie (namacalny
          swiadek).
        • Gość: marter7 Re: 15 interwencji dziennie całej SM, to żenada. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.09, 08:45
          > ale łatwiej jest donieśc na
          > kogoś anonimowo niz pomóc rodzinie z tatusiem alkoholikiem.

To nie dość, że parkuje w niedozwolony sposób, to jeszcze alkoholik!? To może
          prawo jazdy trzeba mu zabrać!

;)
        • unhappy Re: 15 interwencji dziennie całej SM, to żenada. 09.10.09, 09:00
          Piszesz bzdury niestety. Jeśli zgłosisz wykroczenie to podstawą jest twoje
          zgłoszenie a nie zdjęcie. Zdjęcie pokazuje się kierowcy, który może zdecydować
          czy idzie do sądu czy płaci. Jak pójdzie do sądu, to może chcieć powołać
          biegłego. Ale jeśli biegły nie potwierdzi fałszerstwa to mocno zwiększy koszty
          kierowcy. Jak więc sens by to miało jeśli zdjęcie nie jest sfałszowane o czym
          najlepiej wie sfotografowany kierowca?
    • zdrowy_rozsadek78 Komuna mentalna 09.10.09, 08:11
      Zdarza się, że ludzie parkują zwyczajnie po chamsku, czysto egoistycznie -
      zajmują dwa miejsca albo zablokują komuś wyjazd, bo "ja tylko do sklepu". Ale
      generalnie problem leży zupełnie gdzie indziej - po prostu liczba aut urosła
      lawinowo a parkingów brak. A te co były przy instytucjach publicznych to sobie
      urzędasy ogrodziły i postawiły strażnika, aby im bydło miejsc nie zabierało.
      A ten dziadek to kolejny przykład komuszej, czerwonej mentalności. Auta
      blokują chodnik? Postawić zakaz i po problemie! Dzieci zniszczyły trawnik?
      Postawić zakaz i już. Ciężarówki blokują przejazd przez miasto? Zabronić im
      wjazdu! Jakież to wszystko proste gdy zamiast rozwiązywać problem po prostu
      wprowadza się ZAKAZ.
      • Gość: kolacjusz Re: Komuna mentalna IP: *.chello.pl 09.10.09, 08:14
        dobrze mówisz jesteśmy z Tobą!!
        • Gość: ooo! Kolacjusz ciesz się.. IP: *.chello.pl 09.10.09, 09:49
          że pan Mietek ma aparat a nie kawał zardzewiałego kawałka żelaza, wtedy mniej
          chodzenia po urzędach, ale za to lakiernik i koszt wiekszy.
      • Gość: szmatan Re: Komuna mentalna IP: 91.198.246.* 09.10.09, 08:47
        wystarczy zostawić te 1,5m. albo zaparkować legalnie - 4 kołami na ulicy
      • Gość: Roland Re: Komuna mentalna IP: *.otp.pl 09.10.09, 08:47
        To twoja mentalnosc pochodzi z nie wiem nawet kad... To ty parkujac w
        niedozwolony sposob zaklocasz zycie osob ktorym blokujesz: przejscie chodnikiem,
        przejazd rowerem, wjazd do posesji, itp. Dlaczego niby to oni maja sie
        dostosowywac do ciebie? Nie ma gdzie zaparkowac? To na nozkach... Nie ma w
        Polsce obowiazku jezdzenia wszedzie samochodem. I to pod same drzwi...
        • Gość: Beata Ty nie masz racji IP: 149.156.61.* 09.10.09, 09:37
          Ty nie masz racji - idąc Twoim tokiem rozumowania - dlaczego musisz
          przechodzić właśnie tędy? Wybierz inną drogę i po sprawie. A czy Ty
          przypadkiem niddy nie przechodziłeś / przejeżdżałeś na CZERWONYM
          świetle? Czy zawsze przestezgasz wszystkich przepisów czy jak Ci
          wygodnie?
          • unhappy Re: Ty nie masz racji 09.10.09, 10:00
            Gość portalu: Beata napisał(a):

> Ty nie masz racji - idąc Twoim tokiem rozumowania - dlaczego musisz
            > przechodzić właśnie tędy? Wybierz inną drogę i po sprawie. A czy Ty
            > przypadkiem niddy nie przechodziłeś / przejeżdżałeś na CZERWONYM
            > świetle? Czy zawsze przestezgasz wszystkich przepisów czy jak Ci
            > wygodnie?

Nieco mieszasz kilka spraw. Tu nie chodzi o przestrzeganie przepisów ale o
            myślenie o innych. I o prosty ciąg przyczynowo-skutkowy. Wykroczenie-kara.
            Jakiekolwiek działania zwiększające prawdopodobieństwo ukarania popełniającego
            wykroczenie są ze wszech miar chwalebne i pożądane. Bo to pewność kary a nie jej
            wysokość decydują.
          • Gość: Roland Re: Ty nie masz racji IP: *.otp.pl 09.10.09, 10:25
            Rzeczywiscie - nie wjezdzam na czerwonym. Pare razy w zyciu zdarzylo mi sie
            zagapic - moja wina. Ale nigdy nie zrobilem tego swiadomie... A przechodzenie na
            czerwonym, zwlaszcza w duzym miescie, jest po prostu niebezpieczne, wiec nie
            przechodze.
          • Gość: vladek Re: Ty nie masz racji IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.10.09, 12:19
            Nie ma racji??

> Ty nie masz racji - idąc Twoim tokiem rozumowania - dlaczego
            musisz
            > przechodzić właśnie tędy? Wybierz inną drogę i po sprawie.

Przechodzi tamtedy bo tam jest chodnik. CHODNIK nie parking.
            Samochody moga parkowac na chodnikach pod warunkiem ze zostawiaja te
            120 czy 150 przepisowych centymetrów. Jesli kierowca tego nie zrobi
            po pierwsze utrudnia zycie innym uzytkownikom chodnika i w zwiazku z
            tym, po drugie: popelnia wykroczenie drogowe. Czy cos tu jest
            niezrozumialego?

A czy Ty
            > przypadkiem niddy nie przechodziłeś / przejeżdżałeś na CZERWONYM
            > świetle? Czy zawsze przestezgasz wszystkich przepisów czy jak Ci
            > wygodnie?

Co ma piernik do wiatraka? Przepisy nie sa po to by je omijac - to
            pokomunistyczne myslenie z ubieglego wieku. W zorganizowanym,
            cywilizowanym spoleczenstwie przepisy sa po to by chronic swoich
            obywateli przed jednostkami aspolecznymi ktorym nie wystarczaja
            niepisane normy; musza byc zagrozeni kara by zwracac uwage na innych
            i ich potrzeby. Nie czujesz sie wsrod ludzi dobrze to sie z tej
            spolecznosci wypisz. Pojedz gdzies w dzungle i tam parkuj gdzie
            chcesz. Pewnie tam nikomu to nie bedzie przeszkadzac.
      • Gość: marter7 Re: Komuna mentalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.09, 08:48
        Komuna mentalna to polega chyba na tym, że każdy uważa, że wszystko mu się
        należy - że skoro ma auto to może je ustawić na chodniku/w bramie/na trawniku
        bez względu na to, czy jest to jego własność i czy mu wolno.
        • Gość: ee Re: Komuna mentalna IP: *.chello.pl 09.10.09, 09:11
          bo debil jeden z drugim mowi ze 'nie ma miejsca' --> komunisci
          zreszta postawa pewnych ludzi na tym forum kojarzy mi sie z odpowiedzia pewmiera
          na 'afere'
          tak jak kolumnom 'rzadowym' mozna jechac 200na godz, policji parkowac byle jak i
          byle gdzie [np. zatrzymywanie kierwcow i parklowanie na trawniku -zamiast
          poszukac dogodnego miejsca najczesciej 200m dalej]
          to wszytko to komunistyczna mentalnosc
          [do rybinskiego na wywiad przyjechal kiedys buzek w kilka samochodow i dostal
          pytanie: po co na wywiad wpada z takim rabanem.. odpowiedzial ze 'powiedzieli'
          mu ze 'tak trzeba'
      • Gość: watpliwosc Re: Komuna mentalna IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.09, 09:00
        Znaczy sie, ze jesli urzednicy cos schrzanili, to ma sie tolerowac chamstwo
        innych? Jesli urzednicy zapomnieli o parkingach, to ja mam nauczyc sie latac, bo
        klient blokuje samochodem chodnik, a telefon na policje narazi mnie na "przyklad
        komuszej mentalnosci"?
        Odnosze wrazenie, ze czesc tutaj piszacych ma nature zwyklych kryminalistow, dla
        ktorych doniesienie o przestepstwie, czy wykroczeniu, jest zbrodnia najwyzsza.
      • Gość: OMG nie masz gdzie stanąć-to nie jedź tam samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 09:06
        czy to tak trudno zrozumieć?jak kupię sobie czołg,to też będę mógł żądać od
        społeczeństwa, żeby mi zapewnili w centrum parking odpowiednich wymiarów no i
        drogi dostosowane do jego gąsienic?
      • plosiak Re: Komuna mentalna 09.10.09, 10:26
        Zmień nicka. Bo twoja wypowiedź z rozsądkiem, jakimkolwiek, nie ma nic
        wspólnego. Po to w cywilizowanym świecie istnieją przepisy, by ich nie łamano.
        Piesi muszą gdzieś chodzić, nie może być tak, że skrajny cham zastawia chodnik.
        Jeśli ktoś parkuje zajmując 3 miejsca, to od razu idę i grzecznie tłumaczę, jaki
        robi błąd. Jeśli kierowcy już nie ma, wkładam karteczkę za wycieraczkę. Moja
        żona też raz tak z lenistwa zaparkowała i rano była karteczka. Tylko my się nie
        piekliliśmy, a w pełni zgodziliśmy z taką reakcją.
        • zdrowy_rozsadek78 Re: Komuna mentalna 09.10.09, 10:55
          W sumie wszystko mi jedno co sobie tam myślicie. Jeszcze nigdy tak wielu nie
          przeczytało mojego posta. Powoli uczę się przyciągać uwagę tłumu. I to jest sukces!
    • ambl Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 08:16
      Niech pan Mieczysław tak dalej robi a wygarbowanie plerów ma jak w banku
      • Gość: mietkowy bat Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: 193.28.178.* 09.10.09, 09:51
        hahahahahaahahahahaha właśnie o tym samym pomyślałem
      • Gość: kloss Re: Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 09.10.09, 09:59
        widziszcw...u, pan Mieczyslw o tym wie ale ma jaja.
        a tacy jak ty nie maja.
        wracaj do auta i przeparkuj.
    • Gość: edek Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:20
      Policja i Straż Miejska krzywo patrzy na postawę obywatelską, a większość
      spoleczenstwa oburza jak sie im zwraca uwagę ze zle parkują.
      W takim razie do roboty wezmą się nie emeryci-spolecznicy, ale juz mlodsi
      wiekiem i bedą palic i niszczyć samochody i wtedy dopiero bedzie problem.
    • gazeta_mi_placi Pan Mieczysław, łowca mandatów czuwa 09.10.09, 08:23
      Kierowcy myślą tylko o sobie.
      Kiedyś z osobą niepełnosprawną (na wózku inwalidzkim) musiałam pojechać do przychodni.
      Koszmar-średnio co parę metrów musiałam zjeżdżać z nią na jezdnię bo nie mogłyśmy swobodnie się zmieścić.
      Do tej pory ignorowałam (jestem osobą sprawną) ciasno parkujące samochody,ale od momentu wcześniejszego spacerku (więcej musiałyśmy jeździć po jezdni niż po chodniku-koszmar) zmieniłam zdanie.
      A dla kierowców którzy atakują tego emeryta mam propozycję: weźcie znajomą osobę jeżdżącą na wózku inwalidzkim na spacer ulicami.
      Od razu zmieni Wam się optyka.