Dodaj do ulubionych

Po co iść na "wybory", jeśli nie to sensu?

16.06.10, 22:26
Kompletny obłęd.
Mój głos będzie brany pod uwagę tylko jeśli go oddam na któregoś z kandydatów
wystawionych przez "elity partyjne" i media. Dodajmy, że przez te elity, które
nie reprezentują w gruncie rzeczy szeroko pojętego społeczeństwa, a tylko
niektóre "grupy". Mogę więc oddać głos w przekonaniu, że robię błąd, głosując
na któregoś, lub zrobić błąd, nie głosując.
Dodajmy, że po zmarginalizowaniu pozostałych ugrupowań, głosowanie na ich
kandydatów też będzie głosem oddanym bez sensu.
Obserwuj wątek
    • mariusz2010 Re: Po co iść na "wybory", jeśli nie ma to sensu? 16.06.10, 22:30
      Kompletny obłęd.
      Czyli, mój głos będzie brany pod uwagę tylko jeśli go oddam na któregoś z
      kandydatów wystawionych przez "elity partyjne" i media. Dodajmy, że przez te
      elity, które nie reprezentują w gruncie rzeczy szeroko pojętego społeczeństwa, a
      tylko niektóre "grupy". Mogę więc oddać głos w przekonaniu, że robię błąd,
      głosując na któregoś, lub zrobić błąd, nie głosując.
      Dodajmy, że po zmarginalizowaniu pozostałych ugrupowań, głosowanie na ich
      kandydatów też będzie głosem oddanym bez sensu.
      • Gość: ? Re: Po co iść na "wybory", jeśli nie ma to sensu? IP: *.olsztyn.mm.pl 16.06.10, 22:51
        Ale zawsze możesz oddać głos tak, jak ci ksiądz w niedziele doradzi. Wtedy
        nabierze to sensu.
        • mariusz2010 Re: Po co iść na "wybory", jeśli nie ma to sensu? 16.06.10, 23:33
          Niestety. W sprawach "ziemskich" ksiądz nie jest dla mnie autorytetem.
      • Gość: sonia Re: Po co iść na "wybory", jeśli nie ma to sensu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 23:08
        i co z tego, ze nie chcesz. ja tez nie chce. i poza 1 glupim glosem, ktory znowu
        oddam w niedziele, nic nie moge zrobic. mam do wyboru mysliwego z wasem, ktory
        nic nie zrobi, albo nietolerancyjnego zagnusnialego pseudo patriote. po co im
        hipokryzja, skoro i tak narod glosuje na nich. sa jacy sa. wladza to
        odzwierciedlenie tych, ktorzy ja wybieraja
    • Gość: lib Re: Po co iść na "wybory", jeśli nie to sensu? IP: *.internet.v.pl 17.06.10, 00:18
      www.cku.pl/wybory2.jpg
    • Gość: lwtb Re: Po co iść na "wybory", jeśli nie to sensu? IP: *.choopa.com 22.06.10, 11:54

nie idziesz na wybory = pozwalasz by za ciebie zagłosowała babcia w
      berecie = wspierasz radio rydzyka = głosujesz na kaczora
    • Gość: wolf Re: Po co iść na "wybory", jeśli nie to sensu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 22:34

www.youtube.com/watch?v=t3hNkNYOUMs&feature=related
    • Gość: n.p Re: Po co iść na "wybory", jeśli nie to sensu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 23:06
      Iść na wybory, aby powstrzymać zadłużanie państwa.
      www.dziennik.pl/gospodarka/article638493/Linia_kredytowa_dla_Polski_otwarta.html
    • Gość: maciej Re: Po co iść na "wybory", jeśli nie to sensu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 16:46

nie glosuję od jakichś 12 lat i nie zamierzam, chyba że palikot
      wystartuje albo jakiś inny zgrywus
      • Gość: z. Po co iść na "wybory"? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.08.10, 17:40
        Dla ciebie poseł Palikot to "zgrywus"? No to rzeczywiście, może lepiej nie chodź
        na te wybory, jeśli tylko tyle rozumiesz.
        • Gość: maciej Re: Po co iść na "wybory"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 00:17

tacy jak ty idą na wybory i mamy to, co mamy
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka