Gość: :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 20:35 Jeden pełnomocnik to za mało. W Olsztynie powinno powstać wielkie Rosyjsko - Polskie Centrum Kultury i Biznesu będące wrotami drogi między Unią a Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joł Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.11, 21:10 Szacunek dla radnego. Gość ma jaja i własne zdanie, których brakuje większości polityków. Nie mówię tu o kobietach. Pewnie, że powinniśmy jako Warmia i Mazury utrzymywać jak najściślejszą współpracę z Obwodem Kaliningradzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
olsztynski.blogspot.com Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z 01.12.11, 12:02 olsztynski.blogspot.com/2011/12/przyjazn-z-rosja-i-tania-sia-robocza.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS IP: 92.55.195.* 30.11.11, 21:12 Gardzę PIS-owcami /generalnie/ muszę jednak zgodzić sie całkowicie z poglądami Pana Radnego w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 21:47 Warto mieć własne zdanie i radny Smoliński może na tym tylko zyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.11.11, 22:00 co ciekawe jest przymierze po zupełnie przeciwnej stronie sceny politycznej, interpelował w tej sprawie Radny SLD, a przywozić tu polityka z Gdańska, by nam mieszał i nas osłabiał w walce o lidera w ruchu bezwizowym. To już PiS centralny oszalał, że osłabia nasz region. Wstyd Panie Szmit dostał pan mandat z regionu i go niszczysz, może następne wybory lider w Trójmieście? O Kaliningradzie czytałem, Radny pisał już w 2009r i w marcu br. A PiS w centrali boi się wzmocnienia Olsztyna i dlatego zsyła plagę w postaci Fotygi by nas z pozycji lidera odstrzeliła. Czy się damy? Piłka w rękach Prezydenta Miasta, czy podoła - nie wiem, bo coś ostatnio brak mu odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister 01.12.11, 09:29 Gość portalu: net napisał(a): > A PiS w centrali boi się wzmocnienia Olsztyna i dlatego zsyła plagę w postaci > Fotygi by nas z pozycji lidera odstrzeliła. Czy się damy? Piłka w rękach Prezydenta Miasta, > czy podoła - nie wiem, bo coś ostatnio brak mu odwagi. Naprawdę potrzeba szczególnej odwagi, żeby dać sobie radę z tym babunem - specjalistką od smażenia konfitur? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3744meriva Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister IP: *.dip.t-dialin.net 01.12.11, 10:06 Ta porąbana Fatyga ma wszystko dokładnie w poprzek i dlatego tak pokracznie chodzi a nawet mówi. Rzeczywiście Alik ją intelegencją przeskakuje na czetry łapy. Jak mógł Uniwersytet takie poprzeczne nic zaprosić, chyba w ramach konkursu na nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 22:00 W nowomowie o współpracy z obwodem Kaliningradzkim króluje niewiedza i chciejstwo. Trzeba sobie wyraźnie zdać sprawę z tego że jakikolwiek krok o charakterze politycznym czy gospodarczym w sprawie Kaliningradu zapada w Moskwie i ma charakter tylko i wyłącznie polityczny. Jest oczywistym że szeroko rozumiana współpraca jest obustronnie korzystna. Problem polega na tym, że w Rosji (dokladnie tak samo jak w byłym ZSRR) sprawy polityczne zawsze miały i mają pierwszeństwo nad gospodarczymi. Polska nigdy nie była i nie będzie krajem partnerskim Rosji. Tak była za cara, Stalina, Breżniewa, Putina i następnych. Miałem kiedyś okazję do kontaktów z oficielami z Kaliningradu i zrobili na mnie wrażenie. Świetnie władali angielskim znali zasady i procedury, ale niczego od siebie zrobić i ustalić nie mogli. Musiałem dać z siebie wszystko aby nie zrozumieli ze wiem co im wolno. Chociaż moim zdaniem zdawali sobie z tego sprawę i dlatego nasza rozmowa była naprawdę przyjacielska. Co do pełnomocnika to od wielu lat takowy w Urzędzie Miasta funkcjonował (był nim pan Górecki). Takie samo stanowisko było w Urzędzie wojewódkim. (był nim pan Dydo). Obaj mogli zrobic to co zrobili, czyli ograniczyć się do spraw organizacyjnych w zakresie różnego rodzaju wizyt, kontaktów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z 30.11.11, 22:06 trudno jest mi to pisać, serce boli... Panie Radny z PIS.... masz Pan za to mój Szacunek to fotyga powinna starać się o wizę do Olsztyna i za każdym razem odmowa, odmowa, odmowa pędzić to chore babsko, polski wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: *.vectro.com 30.11.11, 23:06 a Fotyga kiedy była ostatnio w Rosji? 40 lat temu? trzymam kciuki za inicjatywę radnego Smolińskiego i że Grzymowicz pozytywnie ją zaopiniuje. no i w ogóle, że nasze władze zaczną działać w kierunku zacieśniania kontaktów z obwodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot z wm.pl Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.11, 00:52 Cholercia, w życiu bym nie pomyślał, że poczuję szacunek do członka Pisu:-(( A jednak:-))) Szacun Panie Smoliński. Może jak was będzie więcej w tym Pisie myślących kategoriami Regionu to i wasz wizerunek w społeczeństwie się poprawi. A Szmit dał dupy przywożąc tu Fastrygę:-)))))) Oi dał......! Ale po nim to już niczego pozytywnego raczej nie można się spodziewać. Wolna Republika Warmii i Mazur!!! Ludu POlan powstań z kolan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 "Niech żyje wolność, wolność i swoboda..." 01.12.11, 09:35 Gość portalu: kot z wm.pl napisał(a): > Wolna Republika Warmii i Mazur!!! A do ONZ i UE wstąpicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot z wm.pl Re: "Niech żyje wolność, wolność i swoboda..." IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.11, 10:05 Pewnie:-) Wolna Republika Warmii i Mazur!!! Ludu Polan powstań z kolan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: "Niech żyje wolność, wolność i swoboda..." 01.12.11, 10:54 Gość portalu: kot z wm.pl napisał(a): > Pewnie:-) To ja Wam życzę wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot z wm.pl Re: "Niech żyje wolność, wolność i swoboda..." IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.11, 11:06 Dzięki :-) Wolna Republika Warmii i Mazur!!! Ludu Polan powstań z kolan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OS Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS IP: *.play-internet.pl 01.12.11, 01:06 "Była minister jest też pesymistką, co do korzyści z umów o ruchu bezwizowym. - Uważam, że w dłuższej perspektywie mieszkańcy Warmii i Mazur więcej na tym stracą, niż zyskają - mówiła." Dlaczego Fotyga nie mówi tego w Gdańsku czy Gdyni???? Czyżby mieszkańców wybrzeza Gdańskiego to nie dotyczyło?????????? Wszyscy wiedzą że większą część życia Fatyga spędziła w Trójmieście. Niech tam jedzie przestrzegać ludzi przed ruskimi i się wymądrzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiatowy Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS IP: 92.55.195.* 01.12.11, 08:21 Przecież ta kobieta nie ma bladego pojęcia o polityce zagranicznej. Jest ewidentnym przykładem "chodzącej rusofobii". Tandetne hasła, które głosi są przejawem jej politycznego analfabetyzmu, nieznajomości realiów międzynarodowych i żerowania na ludzkim strachu. (jestem przekonany, że pierwszym krokiem, który wykona rosyjska mafia będzie porwanie byłej minister!) Pani Fotyga - pani już dziękujemy. Miała pani swoje 5 minut, które pani zaprzepaściła na wielu frontach. Mamy swój samorząd - niech się "centrala" nie miesza w to, co nie leży w jej politycznych interesach. Szacunek za to dla radnego (mimo, iż nie jestem jego fanem), który wykazał się determinacją i większą znajomością realiów niż była pani minister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beyond Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: 213.73.31.* 01.12.11, 08:34 Cieszę się, że są w partiach ludzie mający własne zdanie. Zgodne z realiami regionu i poglądami większości mieszkańców. Brawo Smoliński. A Fotyga? No cóż. Czy ona chce Korei Północnej na Warmii i Mazurach? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister 01.12.11, 09:48 Gość portalu: powiatowy napisał(a): > (jestem przekonany, że pierwszym krokiem, który wykona > rosyjska mafia będzie porwanie byłej minister!) Zapomniałeś o ;) i ktoś to może wziąć na serio... WOW! A po chusteczkę im ona?! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z 01.12.11, 08:46 Masz rację. Powinno powstać OGROMNE rosyjsko-polskie centrum, proporcjonalne do OGROMNYCH korzyści, jakie da nam ogromna współpraca z naszymi ogromnymi przyjaciółmi. Przy okazji - wrota pomiędzy UE a Rosją już chyba dawno są otwarte.... Rosja ruszyła na zakupy i na początek kupiła sobie na własność Schroedera, a kogo jeszcze nie ujawniła (obstawiam, że sporo członków Europarlamentu, takich, jak ci, których w zeszłym roku przyłapała angielska gazeta na zwyczajnej korupcji, ale potem sprawa "dziwnie" ucichła) Tak czy siak - niech powstanie nawet TOWARZYSTWO LIZANIA SIERPA I MŁOTA NA SZUBIENICACH - ALE NIE Z NASZYCH PODATKÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatniczka Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: *.play-internet.pl 01.12.11, 09:29 wypowiadaj się w swoim imieniu, bo ja akurat jestem za, a podatki płacę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 09:09 Fatyga jest chodzaca wojna domowa. To ona podzegala Prezydenta do wojny rusko gruzinskiej i o maly wlos by to zrobila. Baba nadaje sie tylko do psychiatryka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS 01.12.11, 09:48 Zamiast opowiadać o "ogromnych" korzyściach ze zniesienia wiz , niech polityczek PIS powie, jakie są one KONKRETNIE! Poza tym - stanowisko ds miłowania Rosjan niech opłaca z własnej kieszeni, nie z cudzej (już się nauczył, jak szastać cudzymi pieniędzmi?). A przede wszystkim - niech radny, który ma reprezentować interes mieszkańców - sprawdzi podstawy podwyżki cen za wodę !!!! To jest jego zasmarkany obowiązek, a nie snucie opowieści o czymś "ogromnym" - kompleksy ma, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Ja w kwestii formalnej: 01.12.11, 10:11 ewa1-23 napisała: > stanowisko ds miłowania Rosjan > niech opłaca z własnej kieszeni, ... > [niech] sprawdzi podstawy podwyżki cen za wodę !!!! Na pewno - za wodę? Nie - za wÓdę? (Tak mi się nasunęło - w kontekście Ruskich...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ewy Nie masz pojęcia o czym piszesz. Stanowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 10:21 społecznego pełnomocnika oznacza, że pełniący tę funkcję nie pobierałby wynagrodzenia. Pomyliłaś z doradcami. Jeśli chodzi o podwyżki wody i tak by weszły z mocy prawa nawet jak rada by się nie zgodziła. Jak już zabierasz głos w dyskusji, sprawdź chociaż o czym mówisz, bo niestety wieje z twoich postów zwykłą niewiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z 01.12.11, 10:58 Dokładnie. Robicie z gościa bohatera a tak naprawdę na co on liczy? Na turystów z obwodu z wypchanymi portfelami? Buhaaaha ewa1-23 napisała: > Zamiast opowiadać o "ogromnych" korzyściach ze zniesienia wiz , niech politycze > k PIS powie, jakie są one KONKRETNIE! Poza tym - stanowisko ds miłowania Rosja > n niech opłaca z własnej kieszeni, nie z cudzej (już się nauczył, jak szastać c > udzymi pieniędzmi?). A przede wszystkim - niech radny, który ma reprezentować > interes mieszkańców - sprawdzi podstawy podwyżki cen za wodę !!!! To jest jego > zasmarkany obowiązek, a nie snucie opowieści o czymś "ogromnym" - kompleksy ma > , czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot z wm.pl Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.11, 11:27 Pytasz o Korzyści? Rosjanie w ubiegłym roku wydali na wykupienie wczasów i wycieczek zagranicznych 26,5 miliarda dolarów. Co najmniej drugie tyle zostawili w odwiedzanych krajach. Ludność Obwodu Kaliningradzkiego to ca o,7% ludności całej Rosji. Statystycznie więc mieszkańcy Obwodu wydają jakieś 250milionów dolarów plus drugie tyle na wojaże zagraniczne, turystykę itp. A my jestesmy, mówię o WiM przecież regionem turystycznym, nie? Najbliżej położonym przecież! Moim zdaniem warto zawalczyć o te pieniążki!!! Nawet jak to będzie tylko 10 % z tej sumy to i tak warto się po nie schylić. Obawiam się jednak , że raczej schyli się po nie Sopot i Gdańsk:-(( Oni tam nie mają żadnych obiekcji w tej kwestii! Kolejna korzyść to to, że mieszkańcy Regionu będą mogli np. zatankować benzynę o 30% taniej niż na Statoilu czy innym Orlenie.Uprzedzam zarzuty o zubożeniu budżetu RP, bo to zwykłe sranie w banie:-)))) Mamy najwyższe bezrobocie, najwyższe ceny prądu, benzyny i żywności w kraju! Porządne drogi nam wybudują za 20 lat!!!!!!!!A bardzo prawdopodobne, że nigdy. Srać na budżet!!!! Mieszkańcy WiM są ważniejsi! Wolna Republika Warmii i Mazur!!! Ludu Polan powstań z kolan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RON Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 11:55 A ja wiem, że musi być normalnie między sąsiadami i to wszystko. Natomiast Fotyga to anormalny odszep od korzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z 01.12.11, 12:07 Ja się z Tobą zgadzam. Rosjanie jeżdżą po całej Europie, ale z wizami. Ja próbuję dociec, dlaczego mają wjeżdżać bez wiz.Bo przy ruchu wizowym jest jeszcze jakaś kontrola... A tak - kto wjedzie? Ludzie, którzy albo by nie dostali wiz, albo nie było ich na to stać. Pierwszych się boję, drudzy nie zostawią u nas kupy pieniędzy, za to wzrośnie przemyt. Poza tym - Olsztyn nie jest specjalnie atrakcyjnym miejscem turystycznym - ani dla Polaków, ani dla Rosjan. Jeśli mieszkasz tu na codzień - to wiesz. No - i ponawiam pytanie - o co tu naprawdę chodzi? O jakie "ogromne" korzyści? Dla kogo? Dla nas z przemytu? Gdzie jest tzw. "drugie dno"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wth Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: 213.73.31.* 01.12.11, 13:50 Przy ruchu bezwizowym też jest kontrola. Twoje obawy są bezzasadne. Wystarczy spojrzeć na granicę polsko-ukraińską. Co na to minister Fotyga? Pewnie nie pojedzie na Podkarpacie, bo to za blisko granicy z Ukrainą i ruchu bezwizowego. Oby jak najwięcej Rosjan chciało do nas przyjechać. Radnego Smolińskiego popieram i współczuję towarzystwa w partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicimi Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS IP: *.nyc.res.rr.com 01.12.11, 12:23 nie wiem jak trzeba byc glupim zeby przejmowac sie opiniami tej wybitnej idiotki,z tego powodu wroze jej wielka kariere w tzw.pis Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS 01.12.11, 13:47 Ta Klozetowa Sprzantaczka Pisuarow PiSu najlepiej wyglonda jak cos mowi kiedys mielismy Krowe tez tak mit der Schnauze mamlala bo z trawe w pysku miala Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardj2 Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS 01.12.11, 13:48 mały ruchu graniczny z Rosją zaszkodzi nie tylko regionowi, ale calej UE !!!!! i tak jak bardzo baby nie znosze, tak w tym wypadku ma racje !!!! mały ruchu graniczny to szansa dla "mrowek" po obu stronach granicy, ale to jest otwarcie na oscierz drzwi dla calej plejady bandytyzmu z Rosji !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doryszarda Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: 213.73.31.* 01.12.11, 13:53 Granice będą. Nie będzie wiz. Kontrola nie będzie mniej szczelna. Pojedź na granicę z Ukrainą, gdzie jest ruch bezwizowy to się przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
boznik1 Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS 01.12.11, 14:25 Brawo dla pana radnego, to zasciankowe myslenie pani Fotygi jest zalosne i bezdennie glupie. Odpowiedz Link Zgłoś
zygzak_fro.net.pl Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS 01.12.11, 14:26 Pomysł ruchu bezwizowego jest bardzo dobry i cieszę się, że w końcu radni z Olsztyna zajmują się istotnymi sprawami. Pan Smoliński wykazał się dbałością o interesy miasta. Już teraz trzeba powalczyć o bezpośredni szynobus Kaliningrad-Olsztyn (to ok.2,2h jazdy a po naprawie torów może być nawet i 1h!), który nie zatrzymuje się po drodze (kontrole w pociągu podczas jazdy) i Olsztyn z miasta tranzytowego staje się miastem docelowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Zygzaka Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: *.olsztyn.mm.pl 01.12.11, 16:04 Słyszałem z miesiąc temu w lokalnej telewizji wypowiedź radnego Smolińskiego o utworzeniu takiego połączenia kolejowego z Kaliningradem. Rozmawiałeś z nim o tym Zygzak? Świetny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
rum11 Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS 01.12.11, 16:50 Pani Minister Fotyga ma rację,gdy dojdzie do małego ruchu bezwizowego zaleje nie tylko Warmie i Mazury ale całą Polskę i dalej Europe fala ruskiej agentury i przeróżnych szumowin kryminalnych,przemytniczych itp.Prócz normalnych ludzi turystyczno-handlowych przenikać będą męty których zadaniem będzie krzewienie wrażej postkomunistycznej obyczajności obcej naszej kulturze,to niebezpieczne dla naszej państwowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.11, 17:30 do zygzak: to już się dzieje, piłka po stronie Prezydenta, oficjalny wniosek wpłynął krzysztof.kacprzycki.pl/?p=1503 Odpowiedz Link Zgłoś
zygzak_fro.net.pl Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z 01.12.11, 17:37 Super, o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makar4 Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: *.dynamic1.dialin.compot.ru 01.12.11, 17:56 O czym tu dyskutować? Przyjadą przestępcy. Bzdura. Polska nie jest dla nich tak atrakcyjna. Większe ryby siedzą w Londynie, mniejsze w bardzo popularnej swego czasu Hiszpanii czy Grecji. To są najbardziej "kryminogenne" kierunki. Teraz modna jest Bułgaria. W Karlowych Warach to niedługo rosyjski będzie chyba drugim oficjalnym. Natomiast znacznie ożywi się handel z którego z pewnością będzie zysk dla całego kraju. Kiedyś miałem znajomego z Białegostoku, który kupował obuwie na zachodzie Polski i prowadził pare straganów. Większość towaru kupowali na wywóz Białorusini. Jak przykręcili granice to interes zamknął. Stracił on, producent, budżet też. Generalnie, otwieranie się na wschód jest dla wschodniej Polski szansą na rozwój. Nasza rusofobia kosztuje nas bardzo drogo. My po prostu na złość mamie odmrażamy sobie uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 19:56 Już bardziej czerwonego regionu jak nasz w Polsce trudno sobie wyobrazić. Kiedyś jeden z byłych prezydentów po przegranych wyborach jak przeglądał wyniki określił region WM "czerwone bagno" . Tak, że już może być tylko lepiej. Fatyga dostała prykaz od prezesa co ma mówić jak nie to by musiała tworzyć kolejną partię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon tłumacz Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS IP: *.acn.waw.pl 01.12.11, 18:07 Pomijając merytoryczną stronę tekstu, nie mogę nie skomentować urody tej pani - piękna jest po prostu. Piękna jak błoto na podeszwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Fotyga przypomina mi jedna strazniczke z obozu IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.11, 18:11 Zresztą Ma tyle jadu ze by sie nadawała Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: W PiSie zawsze byl i jest dyskurs 01.12.11, 18:22 Radny nie jest przeciw tylko ma odmienne zdanie! To nie PO gdzie jest wymuszana jednomyślność - Tusek wg Nowaka to wszak Mojżesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: W PiSie zawsze byl i jest dyskurs 01.12.11, 19:24 już taki ważny się zrobiłeś kecawo ? kombinujesz co tu napisać , żeby ze sfatygowaną pęnknością nie zadrzeć i boisz się Smolińskiego bo jest mądrzejszy i odważniejszy od ciebie ? określ się fagasie połamany w końcu, jaja już dawno zgubiłeś więc kaczor nic ci nie wyrwie Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: W PiSie zawsze byl i jest dyskurs 01.12.11, 19:31 i jeszcze jedno... zwróć uwagę kecawo swemu rzewnemu przydupasowi w okularach , że ma nieco się stonować, bo jak pióra polecą to i tobie się oberwie przy okazji, będzie śmiesznie i strasznie wykasuj po prostu menela z adsl Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: W PiSie zawsze byl i jest dyskurs 03.12.11, 22:38 yadol napisał: > i jeszcze jedno... > zwróć uwagę kecawo swemu rzewnemu przydupasowi w okularach , że ma nieco się st > onować, bo jak pióra polecą to i tobie się oberwie przy okazji, będzie śmieszn > ie i strasznie > > wykasuj po prostu menela z adsl kecaw tobie chyba koło dupska lata co piszę ! prosiłem cię menelu , żeby twoja przydupia oględnie mówiąc stąd wyperdalała nie trawię tej męskiej dziwki w okularach z adsl jeżeli chcesz wojny to będziesz ją miał to jest forum normalnych ludzi, nie pisowskich pojebów czy nawiedzonych debili od rydzyka nie wciskaj nam tu tego goowna, masz na to wiele miejsc swoje już ugrałeś i basta coraz więcej porządnych i normalnych ludzi nie chce tu nawet zaglądać, forum ginie rozumiesz chyba , że w tym wypadku nie ustąpię ! zastanów się kto .ośle na tym więcej straci jutro.... 1.twój okularnik z adsl jebany przeprosi tu na forum wszystkich a to co tu pisał i zniknie jak goowno w sedesie, zakończy swoją działalność i zajmie się sztuką ( o kuwa już się śmieję), po prostu się pożegna i więcej nie wróci 2. ty zaczniesz zachowywać się przyzwoicie, pisać sobie możesz ale już charakterystycznego dla ciebie koorestwa czekam do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: W PiSie zawsze byl i jest dyskurs 01.12.11, 21:32 Napisałem to co napisalem- w tej partii wg mojego stanu wiedzy zawsze był dyskurs Odpowiedz Link Zgłoś
kacprzycki Re: W PiSie zawsze byl i jest dyskurs 01.12.11, 23:59 Cóż choć już późno do dyskusji się włączę - pewne kroki w ocieplaniu stosunków z naszym wschodnim sąsiadem poczyniłem - choćby te by w Olsztynie ochrzcić coś imieniem naszego miasta partnerskiego. Co do bycia liderem ruchu bezwizowego. Niemcy wyzbyli się swoich uprzedzeń do Rosji i inwestują w Kaliningradzie - traktując to miasto jako przyczółek do ekonomicznej ekspansji w głąb Federacji Rosyjskiej. Te działania zarówno moje jak i Radnego Grzegorza Smolińskiego są ukierunkowane na nadanie tonu przez Nasze miasto w tym całym procederze. Utworzenie ruchu będzie szansą na to, by nasze miasto skomunikować dobrze z większym ośrodkiem - by nie sterczeć na granicy 5 godzin - a by dotrzeć do półmilionowego ośrodka na początku w 2,5 godziny - a jeśli będzie to strzał w dziesiątkę w bardzo dobrych warunkach poniżej godziny. Trójmiasto będzie teraz zsyłać na nas plagi egipskie byleby osłabić w tej rywalizacji naszą pozycję. Jeśli doniesiemy pałeczkę do mety jako lider - dostaniemy ostrego przyśpieszenia. Zarówno w branży turystycznej jak i centrum biznesu. Wielu biznesmenów wybierze Olsztyn na spotkanie z przedstawicielami biznesu Federacji Rosyjskiej - będzie tu łatwiej się spotkać. To może być nasza szansa przy odrobinie dyplomacji na przeskoczenie na pierwsze miejsce w alfabecie. I nikt już nie powie, że jesteśmy Polską B, C czy D. Pojawią się wówczas pieniądze na obwodnicę, szybką kolej. Dojazd do 7 szybko zrobią. Ryzyko poza zainwestowaniem własnego czasu, budowania dobrego klimatu praktycznie żadne - uruchomienie szynobusu - na tym się da zarobić. Niech każdy z Was wyceni swoje dziesięć godzin - jakie może zaoszczędzić podróżując bezpośrednim pociągiem zamiast stania na granicy. Gdańsk się boi bo z Olsztyna będzie najbliżej nad morze właśnie do Kaliningradu i nie będziemy stali godzinami w korkach, tylko w komfortowych warunkach będziemy wypoczywać. Może i bardzo ambitne plany, ale takich właśnie potrzeba by Nasze miasto dźwignąć z marazmu. Jak pokazuje przykład Radnego Smolińskiego w każdej formacji znajdą się odważni ludzie, którzy dla dobra mieszkańców miasta i regionu odrzucą wzajemne animozje by wspólnie pchać to miasto w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
kacprzycki Re: W PiSie zawsze byl i jest dyskurs 02.12.11, 00:04 Komentarz do dyskusji jaką wywołała godna postawa Radnego. Cóż choć już późno do dyskusji się włączę – pewne kroki w ocieplaniu stosunków z naszym wschodnim sąsiadem poczyniłem – choćby te by w Olsztynie ochrzcić coś imieniem naszego miasta partnerskiego. Co do bycia liderem ruchu bezwizowego. Niemcy wyzbyli się swoich uprzedzeń do Rosji i inwestują w Kaliningradzie – traktując to miasto jako przyczółek do ekonomicznej ekspansji w głąb Federacji Rosyjskiej. Te działania zarówno moje jak i Radnego Grzegorza Smolińskiego są ukierunkowane na nadanie tonu przez Nasze miasto w tym całym procederze. Utworzenie ruchu będzie szansą na to, by nasze miasto skomunikować dobrze z większym ośrodkiem – by nie sterczeć na granicy 5 godzin – a by dotrzeć do półmilionowego ośrodka na początku w 2,5 godziny – a jeśli będzie to strzał w dziesiątkę w bardzo dobrych warunkach poniżej godziny. Trójmiasto będzie teraz zsyłać na nas plagi egipskie byleby osłabić w tej rywalizacji naszą pozycję. Jeśli doniesiemy pałeczkę do mety jako lider – dostaniemy ostrego przyśpieszenia. Zarówno w branży turystycznej jak i centrum biznesu. Wielu biznesmenów wybierze Olsztyn na spotkanie z przedstawicielami biznesu Federacji Rosyjskiej – będzie tu łatwiej się spotkać. To może być nasza szansa przy odrobinie dyplomacji na przeskoczenie na pierwsze miejsce w alfabecie. I nikt już nie powie, że jesteśmy Polską B, C czy D. Pojawią się wówczas pieniądze na obwodnicę, szybką kolej. Dojazd do 7 szybko zrobią. Ryzyko poza zainwestowaniem własnego czasu, budowania dobrego klimatu praktycznie żadne – uruchomienie szynobusu – na tym się da zarobić. Niech każdy z Was wyceni swoje dziesięć godzin – jakie może zaoszczędzić podróżując bezpośrednim pociągiem zamiast stania na granicy. Gdańsk się boi bo z Olsztyna będzie najbliżej nad morze właśnie do Kaliningradu i nie będziemy stali godzinami w korkach, tylko w komfortowych warunkach będziemy wypoczywać. Może i bardzo ambitne plany, ale takich właśnie potrzeba by Nasze miasto dźwignąć z marazmu. Jak pokazuje przykład Radnego Smolińskiego w każdej formacji znajdą się odważni ludzie, którzy dla dobra mieszkańców miasta i regionu odrzucą wzajemne animozje by wspólnie pchać to miasto w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
margorlik Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS 02.12.11, 07:21 Przecież ta kobieta jest chora ,wygonić ja z Olsztyna co ona tam robi Odpowiedz Link Zgłoś
pollion1 Re: Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z 02.12.11, 07:50 Dziwię się jak ta idiotka mogła być szefową dyplomacji wyrażając się w tak chamski sposób na temat Rosjan? Można sobie wyobrazić kogoś pod budką z piwem z takimi poglądami ale szefowa MSZ? Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 Re: Jej już mówienie szkodzi 02.12.11, 17:29 Gość portalu: :-) napisał(a): > Jeden pełnomocnik to za mało. W Olsztynie powinno powstać wielkie Rosyjsko - Po > lskie Centrum Kultury i Biznesu będące wrotami drogi między Unią a Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
margorlik Olsztyński radny PiS przeciw byłej minister z PiS 03.12.11, 12:29 radny ma rację fotygę wyrzucić Odpowiedz Link Zgłoś