Dodaj do ulubionych

Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA

IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.02.06, 22:00
W sklepie ELŻBIETA (ul. Wilczyńskiego) byłem z moją 80-letnią mamą aby pomóc
jej w kupnie wersalki. Po wybraniu okazało się, że za mebel mama ma zapłacić
więcej niż widniało na metce przypiętej do wersalki (różnica około 20
złotych). Obsługa sklepu stwierdziła, że o cenie w pierwszym rzędzie decyduje
sprzedawca, a dopiero potem metka. Ponieważ mamie wersalka się podobała
powiedziałem sprzedawcom, że mimo błędnej informacji i tak kupie tę wersalkę.
Pani kasjerka powiedziała na to, że jak nam się nie podobają ich zwyczaje to
nie musimy kupować w ich sklepie. Brawo !!! Gratulacje dla właścicieli sklepu
za podejście do klienta. Uwaga klienci sklepu ELŻBIETA: przed spojrzeniem na
cenę podejdźcie do kasjerki i z pokorą spytajcie ile jej zdaniem kosztuje
każdy z mebli. Metki traktujcie jako ozdobę.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolo Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.02.06, 00:52
      zgodnie z prawem metka z ceną jest ofertą wiążącą i sprzedawca (tzn.firma
      oferująca towar) ma obowiązek sprzedać go w tej cenie - w sądzie praktycznie
      100% wygrana, tylko że raczej dla 20 zł nie warto
    • saskiaplus1 Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA 02.02.06, 11:23
      Swoją drogą zawsze warto poskarżyć się kierownikowi sklepu, a w razie potrzeby
      także właścicielowi. Z doświadczenia wiem, że to świetnie działa.
    • Gość: gosc Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA IP: 81.246.17.* 07.02.06, 15:24
      Proszę zawiadomić też rzecznika praw konsumentów w Ratuszu - najlepiej pisemnie.
      Takich pseudohandlowców trzeba piętnować i nie odpuszczać. Bo inaczej tych
      samych sztuczek będą próbować dalej.
      • Gość: nabywca Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.06, 08:22
        Popieram -goscia.Ja tez widzialem przypadek w Elzbiecie o zawyzonym rachunku
        ale kupujacy zrezygnowal(wscieklosc ze strony sklepu ze rezygnuje).Trzeba
        takich handlowcow odstawic na boczny tor!!!albo niech handluja gdzies na
        prowincji ale i tam juz tez nie dadza sie wprowadzic w maliny.
        UWAGA !! na skep mablowy ELZBIETA !!
    • Gość: Zebra Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.06, 07:50
      Ja kiedys bylam swiadkiem nastepujacej sceny w tym sklepie:

Wchodzi elegancki starszy czlowiek z malzonka. Ogladaja dosc drogie meble
      pokryte skora (sofy, fotele itp.). Pytaja sprzedawcow - ci oczywiscie
      odpowiadaja chetnie bo w koncu taki klient rzadko sie trafia.

W koncu facet decyduje sie na kupno i pyta kiedy mu to przywioza. Oni na to ze
      jeszcze dzisiaj ale wniesc to sobie pan sam musi. My panu wniesiemy ale za
      dodatkowa oplata (jakies 20 zl) bo transport darmowy jest tylko pod klatke...

Facet zdebial i powiedzial tylko ze chcial u nich zostawic okolo 4.000 zl ale
      teraz woli isc do innego sklepu gdzie maja odpowiednie podejscie do klienta...
    • Gość: anj Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA IP: *.uwm.edu.pl 08.02.06, 14:57
      dzięki za ostrzeżenie. Niedługo mam zamiar poszukać w Olsztynie nowych mebli,
      ten sklep będę omijał szerokim łukiem
    • Gość: KLIENTKA Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA IP: *.rektorat.uwm.edu.pl / *.uwm.edu.pl 09.02.06, 08:04
      NIE MA SESSU ROZMAWIAC Z EKSPEDIENTKA SA W OLSZTYNIE SKLEPY GDZIE B.MILO SIE
      ROZMAWIA I OTRZYMUJE SIE UPUSTY/CENA MNIEJSZA NIZ NA METCE/ JEST TO NP SKLEP
      MEBLOWY DUET PRZY REALU.POLECAM
      • Gość: klient Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA IP: *.olsztyn.mm.pl 09.02.06, 14:52
        Rowniez polecam sklep p/REALU tez otrzymalem upust i to nawet dosc spory nie
        wspomne ze nawet meble wniesiono na gore i to gratisowo!!
        POLECAM.
        • Gość: jaro Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA IP: *.dyn.optonline.net 10.02.06, 04:48
          tak sie nie ciesz. rabaty sa i tak dodane wczesniej do ceny, jak i dowoz oraz
          wniesienie. wyglada free, ale tak nie jest...
    • Gość: 1jagienka Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 08:38
      Ja też mam przyjemne doświadczenie z tym sklepem. Kupiłam w wakacje meble do
      dużego pokoju - w sumie sporo gratów. Termin dostarczenia był jaiś absurdalnie
      daleki (około 8 dni!!!) więc sobie sami po kawałku woziliśmy te meble kosztem
      malowniczych rys na samochodzie.
    • Gość: Marta Re: Uwaga na sklep meblowy ELŻBIETA IP: *.olsztyn.mm.pl 10.02.06, 06:48
      Dziękuję za ostrzeżenie.Syn i synowa kupili mieszkanie na Mroza a my chcemy je
      umeblować (umowa z młodymi-nasza obietnica).Przeznaczyliśmy na to 20 tysięcy
      złotych i mówiac prawdę wybraliśmy już meble w ELŻBIECIE na około 18700zł.Apel i
      ostrzeżenie Państwa odnośnie sklepu meblowego ELŻBIETA potraktowałam bardzo
      poważnie.Solidaryzując się z forumowiczami rezygnujemy z kupna mebli w tym
      sklepie.Skorzystamy z mężem z podpowiedzi o sklepie przy REAL-u.
      Dziękuję .
      Chamstwu należy się przeciwstawiać.Jak splajtują to zaczną się zastanawiać nad
      przyczyną plajty.Będzie to jednak za późno.
      • prusak75 Na pochybel Elżbiecie i jej pracownikom 10.02.06, 09:14
        • Gość: bolioczko Re: Na pohybel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 09:37
          I pomyśleć, że niegdyś - dawno, dawno temu zapewne - żyli ludzie, którzy nawet
          w wymowie potrafili odróżnić 'h' od 'ch'.
          • prusak75 Re: Na pohybel 10.02.06, 10:11
            bije sie w piers, ale od pisania na klawiaturze uwsteczniam sie:))
            musze zwrocic baczniejsza uwage, co "wychodzi" spod klawiszy:)
    • Gość: Alina Z. Re: salon Elżbieta - nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.14, 12:55
      Ja także czekałam długo na meble. Jak już wreszcie przyszły to się okazało, że brakuje uchwytów, a znów trzeba było czekać.
      • Gość: pieczewianka Re: salon Elżbieta - nie polecam IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.08.14, 16:29
        Na Wilczyńskiego nie spotkało mnie nic przykrego. Uprzejmy młody człowiek podpowiedział mi o ich innym sklepie na Sikorskiego. Tam - mało się nie zabiłam - różnica w poziomach posadzki. Za stołek, który miał mi służyć do obierania ziemniaków, ale trzeba było go zniżyć i zrobić otwór na palce, zaśpiewano mi z 55zł na 104zł (taką korektę parametrów miano dokonać u wytwórcy). Podziękowałam i znikłam stamtąd. W innym sklepie solidny i niski stołeczek kupiłam za 40 zł.
        Natomiast poruszana sprawa wnoszenia mebli do mieszkania jest taka, że większość sklepów, które znam, miewają transport na terenie Olsztyna ale bez wnoszenia.
        Sprzedaż za cenę wyższą niż opiewa kartka z ceną jest nieprawdopodobnie niemożliwa. W większości sklepów mozna nawet troszkę utargować.
        • Gość: Jacco Re: salon Elżbieta - nie polecam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.14, 14:35
          Post z przed 8 lat,a salony Elżbieta mają się dobrze.
          • xena44 Re: salon Elżbieta - nie polecam 25.08.14, 00:51
            Widocznie ludzie są tak przyzwyczajeni do bycia wykorzystywanymi, że się na to pokornie godzą :/
    • Gość: Monika salon elzbieta na pstrowskiego 21 IP: *.olsztyn.mm.pl 05.10.14, 13:37
      Nie polecam, brak kontaktu, olewczy stosunek do klienta oraz kłamstwo prosto w oczy!!!!
      • Gość: Anna Re: salon elzbieta na pstrowskiego 21 IP: *.centertel.pl 05.10.14, 14:24
        meble potrafią wystawić na deszcz przed klatką.
      • Gość: Milena Re: salon elzbieta na pstrowskiego 21 IP: *.olsztyn.mm.pl 30.06.15, 12:44
        Dołączam się całkowicie do negatywnych opinii na temat sklepu przy ulicy Pstrowskiego 21. Pani ekspedientka tam pracująca jest jeszcze bardziej opryskliwa niż Panie w sklepie mięsnym za czasów PRL. Takiego chamstwa i ignorancji nie widziałam od dawna. Kompletny brak kontaktu w sprawie reklamacji. Po dwóch miesiącach od złożenia reklamacji na dwa łóżka musieliśmy sami kontaktować się z producentem (producent również nie odbiega jakością obsługi od sprzedawców w salonie) aby w ogóle sprawa ruszyła do przodu. Zdecydowanie nie polecę nikomu zakupu mebli tapicerowanych w tym salonie. Żałuję tylko, że przed zakupem nie szukałam informacji na temat sklepów Elżbieta. Obecnie czekam na zwrot pieniędzy za łóżka, ale już czuję, że zakończy się to u Rzecznika Praw Konsumenta .
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka