Dodaj do ulubionych

Kogo chcecie na prezydenta olsztyna?

IP: *.ols.vectranet.pl 03.08.06, 22:58
Psioczycie na tego to zaproponujcie lepszego.
Obserwuj wątek
    • taras70 Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 03.08.06, 23:11
      idealny kandydat PIS, czyli Szwarcenegger niestety juz zajety , kandydaci
      SLD ,czyli Janosik i Zorro juz nie zyja . Platforma ciagle milczy . ja bym
      chcial jakas ladna pania: blondynke z duzym biustem i gladka cera ! tak dla
      odmiany i kontrastu !
      • Gość: ......... Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.olsztyn.mm.pl 03.08.06, 23:34
        JPII - lecz niestety :(
      • 999s Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 03.08.06, 23:35
        Jerzego Giedroycia lub Kazimierza III Wielkiego.Mżonki to. Wiem. Ale pomarzyć
        zawsze można.
        • Gość: olsztynianin Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 03.08.06, 23:37
          No i co brak koncepcji a potem niezadowolenie.
          • Gość: olsZynianin Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 03.08.06, 23:45
            A może Rektor R.Górecki .Pięklnie rozbudował uczelnię.
            Udowodnił skuteczność działania.
            • ozzy10 Górecki na budowniczego a nie na prezydenta 04.08.06, 10:38
            • Gość: pac Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:58
              i ma fantastyczne układy z SLD. Będzie rządziło czerwone...
      • Gość: olsztynianin Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 05.08.06, 11:10

Może Pan Grzymowicz?
        • Gość: merini Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 06.08.06, 15:54
          Jestem heteroseksualny.
    • edico Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 04.08.06, 00:25
      Olsztynianina z krwi i kości, któremu ani porządek ani prawo nie jest obce.
      • Gość: olsztynianin Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 04.08.06, 00:31
        A może przyklady .Olsztyn ma 170 tys mieszkańców.
        Nazwiska powinny sypać się jedno po drugim.
        • taras70 Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 04.08.06, 00:51

Gość portalu: olsztynianin napisał(a):

> A może przyklady .Olsztyn ma 170 tys mieszkańców.
          > Nazwiska powinny sypać się jedno po drugim.""

gdyby w Olsztynie bylo spoleczenstwo obywatelskie, takie na wzor skandynawski,
          to kilkuset ludzi mogloby "sypnac swoim nazwiskiem" ! niech czeslaw rzadzi
          dalej ! nikt nie bedzie "sypal" !
        • edico Re: Kogo chcecie na prezydenta Olsztyna? 04.08.06, 01:16
          A ilu z nich mieszka dłużej, niż np. 20 lat???
    • Gość: olsZynianin Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 04.08.06, 08:30
      Brak Kandydatów. Czyli bez zmian.
    • kecawy Na Ratuszu powinien być Pan ........... 04.08.06, 12:18
      Tylko osoba o kompetencjach moralnych. Tylko osoba nie związana z SLD . Tylko
      osoba nie uwikłana w układ oligarchiczny . Chrześcijanin . Doświadczona
      politycznie i społecznie

oto moje zdanie czyli widzę na tym stanowisku .....
      • Gość: Elita Re: Na Ratuszu powinien być Pan ........... IP: *.olsztyn.mm.pl 04.08.06, 12:46
        Tylko Jureczek Małkowski
        • Gość: olsZynianin Re: Na Ratuszu powinien być Pan ........... IP: *.ols.vectranet.pl 04.08.06, 17:28
          Kilkanaście lat demokracji a dorobek mamy taki,
          że nie ma dobrych kandtdatów na prezydenta Olsztyna.
          • 999s Re: Na Ratuszu powinien być Pan ........... 04.08.06, 19:12
            są, tylko się nieujawniają. Wszak wiadomo, że największe gówna zawsze dryfuja ku
            polityce.

Górecki jest rektorem, senatorem- prezydentura Olsztyna to chyba dla niego żadna
            atrakcja.

Może ktos zupełnie nieznany?
            • ozzy10 Re: Na Ratuszu powinien być Pan ........... 04.08.06, 21:13
              Z takim podejściem nie zachęcisz nie - gówien.Bądz konsekwentny
        • kecawy Re: Na Ratuszu powinien być Pan ...........nie SLD 04.08.06, 21:33
          SLD powinno odejść- wystarczy tego władania w mieście

kecaw
          • Gość: merini Re: Na Ratuszu powinien być Pan ...........nie SL IP: *.ols.vectranet.pl 04.08.06, 22:35
            No to co z tą blondynką? Niech będzie zgrabna, ładna, doświadczona i mądra.
            Znacie taką, która podniesie moje libido?
            • Gość: kik Re: Na Ratuszu powinien być Pan ...........nie SL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 22:51
              Ja nie znam.
              • Gość: Maria Re: Na Ratuszu powinien być Pan ...........nie SL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 14:15
                A co sądzicie o kandydatce PO posłance Lidii Staroń. Ona jedyna walczyła o
                prawa członków spółdzielni mieszkaniowych, opracowuje projekt nowego prawa
                spółdzielczego, no i wogóle jest wspaniała, uczynna i przede wszystkim
                bezinteresowna.
                • ozzy10 Maglara do magla! A nie w prezydenty 05.08.06, 15:06
                  Idz sie lecz na nogi bo na łeb za pózno.
                  No chyba że jesteś Lidią Staroń.Wtedy idz sie utop.
                • Gość: lokator Re: Na Ratuszu powinien być Pan ...........nie SL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:14
                  Marysiu, chyba cie po..!!!!! Lidzia to największy przekrętas jakiego znam,
                  miałem z nia do czynienia i nikomu tego nie życzę. potrafi łgac w żywe oczy i
                  upierać się, że to prawda, a jak nie przyznasz jej racji to już jestes jej wróg
                  na zabój, a złotówkę to spod przysłowiowej żmiji wyciągnie!! W PO już się na
                  niej poznali, nawet nie chcą jej jedynej!!! na swoje dyżury przy wyborach
                  samorządowych
                • Gość: zniesmaczona Re: Na Ratuszu powinien być Pan ...........nie SL IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 06.08.06, 16:21
                  Pani Lidko taka samoreklama - a wstyd !I kto pani uwierzy że jest pani taka
                  wspaniała.
                  • Gość: żaneta Re: Na Ratuszu powinien być Pan ...........nie SL IP: *.ols.vectranet.pl 06.08.06, 19:12
                    To prawda, żaden człowiek az tak szczerze o drugim nie napisze, zwłaszcza
                    kobieta, hi, hi
                • Gość: dogmat Re: Na Ratuszu powinien być Pan ...........nie SL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:03
                  popieram. Stawiałbym na Panią Poseł, ponieważ jedyna w tym mieście nie jest
                  uwikłana w żadne układy - także te w lokalnym PO. To widać także po pełnych
                  nienawiści postach - ludzi związanych z procykiem i SLD.
        • Gość: maryś Re: Na Ratuszu powinien być Pan ........... IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 06.08.06, 16:24
          zgubiłeś drugie imię Czesio Jureczek Małkowski - wielki cenzor pzper
        • Gość: dupchalec srrrrrr IP: 195.42.249.* 10.08.06, 14:15
          Jolantę Gregorczuk proponuje
          kas kasa kasa dl aniej kasa
        • Gość: pwn Re: Na Ratuszu powinien być Pan ........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 17:04
          To zapluty Kurpść,mściwy i apodyktyczny ćwok ....., szkoda słów.
    • Gość: maryś Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 06.08.06, 16:01
      Jakiegoś Mistera Universum dla równowagi , bo na brzydotę tego miłościwie
      panującego nie moge już patrzeć.Najbardziej mnie denerwuje jak się przechadza
      po Starówce jak pan po swoich włościach i odbiera mi apetyt picia piwka.
    • Gość: przy nadziei Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 06.08.06, 16:53
      To bardzo dobrze że PO chce wystawić młodego ,wykształconego i sprawdzonego
      menadżera .Bo już dosyć działaczy pezteerowskich czy innych działaczy
      oszołomów.Jest jeszcze jakaś nadzieja dla Olsztyna że zniknią reszcie narządy
      pzpr
      • Gość: kik Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:08
        Kogo uważasz za młodego i sprawdzonego, Goljata? Fakt sprawdził się w rozłożeniu
        kilku firm i tyle, a młody, to on już był..
    • Gość: rozmarzona Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 06.08.06, 19:46
      Prezydent ma być :wszechstronnie wykształcony,przystojny ,sprawdzony jako
      menadżer, z dorobkiem majątkowym zdobytym własną pracą, żonaty, majacy najmniej
      dwójkę dzieci,mieszkający co najmniej od 15 lat w Olsztynie,wrażliwy na ludzką
      krzywdę.Czy znacie kogoś takiego bo ja nie.
    • paewlek Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 06.08.06, 20:14
      Proponuję, żeby nie było prezydenta. Bedzie lepiej i taniej. Jako mieszkanka
      Olsztyna nie mogę nic dobrego powiedzieć na działalność urzędników z ratusza.
      To co widzę - to wielka niegospodarność. Obserwowałam remont fontanny w parku
      przy zamku. Nie wiem ile kosztował remont, ale wiem , że ta fontanna nigdy nie
      działała. Widzę jak wyglądają place zabaw ( raczej ich karykatury ), parkingi,
      śmietniki ( SYF!!!!!!), które są pod zarzadem ( adm ) miasta. Zazdroszczę
      mieszkańcom SM - dzieci mają place zabaw, mieszkańcy mają parkingi, no i
      smietniki są czyste.
      • Gość: obserwer Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 06.08.06, 21:39
        A Jerzy Szmit PiS?
        • Gość: Harry Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:02
          Właściwy człowiek na właściwym miejscu. Pozdr.
          • Gość: olsztynianin Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 06.08.06, 22:41
            J Szmit jako marszałek sejmiku się nie sprawdził to dlaczego miałby
            być dobrym prezydentem.Jako przewodniczący PiS Olsztyn też został odwołany.
            Nie bardzo sprawdza się w działaniu.Ciekawe co sądzą inni.Ponadto partia
            blizniaków traci poparcie i wprowadza nerwową atmosferę. Pozd.
    • saskiaplus1 Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 07.08.06, 08:39
      Z. Dąbkowski. Przynajmniej sam na siebie zarobić umie.
      • Gość: Jaco Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 07.08.06, 15:45
        Zgadzam się.Pan Dąbkowski (co widać po jego majątku)jest dobrym
        menadżerem,czego niestety nie można powiedzieć o Małkowskim który w zasadzie
        nie ma nic (po 2 kadencjach i pensji grubo ponad 10tys????)
        • Gość: goran Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 07.08.06, 20:22
          nie ma nic? ha ha ha ha alem sie uśmiał!
          • Gość: jaro Siemienasa Felka wezcie, toz on olsztyniak..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:08
            A co nie nadaje się?
            • Gość: fan Re: Siemienasa Felka wezcie, toz on olsztyniak... IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 08.08.06, 21:03
              nie, bo nie ma już swojego rolmopsa
        • ozzy10 A słyszałes dziecko o politycznym kapitalizmie? 07.08.06, 21:49
          Kulczyk wypasiony na państwowym majatku poprzez polityczne koneksje - mówi ci to
          coś? No ten to zadbać o własny interes potrafi!
          Dąbkowski także samo.W skali stosownej do grajdoła w którym mieszka.
          To ja mam pytanie: z czego wy sie cieszycie,macie coś z tego?
          • Gość: waran Chamski ozzy na prezydenta IP: *.ols.vectranet.pl 07.08.06, 22:43
            Małkowski bardzo rozwinął się, ale nie jest szczery. Medialnie pobije na głowę
            każdego. A może Ty ozzy wystartujesz? Ten socjalizm, przez Twoje nieprzeciętne
            zaangażowanie ideowe, tak Cię wypaczył... Nauczyłbyś sie dobrych manier, kultury
            języka. Na pewno nie wygrałbyś, ale przecież nie chodzi o to, "by złowić
            króliczka, ale by gonić go".Nawet z Leppera można było zrobić Homo sapiens.Zanim
            mnie zbluzgasz, zdobądź się na chwilę refleksji, please.
            • ozzy10 Muszę cie rozczarować waranico 07.08.06, 23:20
              Ale pochlebiasz mi.Ludzie twojego pokroju jak zaczyna brakowac argumentów to po
              inwektywy siegaja.Owszem lubie nieprzebierac w słowach bo chce mi sie
              permanentnie rzygać żyjąc pod prawicowym butem,mijając na ulicy wyliniałe mohery
              i inne tobie podobne prawicowe okazy.Zabić sie tego nie da bo pójdzie człek
              siedziec jak za człowieka...nie kalkuluje sie.
              Co do socjalizmu,prlu i innych tym podobnych bredni.Skończ włazić na minę,wykaz
              sie szczątkową inteligencją,pomimo prawicowych poglądów! Ty z racji wieku
              bardziej przesiąkłas socjalizmem odemnie,sorry.
              A ponieważ w prezydenty sie nie wybieram to bedę zwalczać prawice na wsztstkie
              dostępne i mozliwe sposoby.Dla równowagi.A na prawicowe chamstwo chamstwem
              odpowiem ze z butów wyskoczycie,bądz pewna.

A jednak pociągam cie waranico,nieprawdaż? Taki cham nieokrzesany,brutalny
              dzikus i prymitywny troglodyta....oj zerznąłbym ci dupsko że uhhhhhh!!!!!!!!!!!!
              Ale nie plec głupot wiecej bo mi nie stanie.Organicznie nie trawie kretynek.
              • Gość: Grzegorz Re: Muszę cie rozczarować waranico IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 08.08.06, 09:04
                A może podkupmy P. Marcinkiewicza ? Dlaczego W-wa, a nie Ol-n ?
                • Gość: Misiek Re: to proste - nad czym tu dyskutować ?? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.08.06, 09:35
                  panowie Małkowski, Szmit, Goljat lub Szatkowski
                  Lepiej przemyślcie na kogo głosować.
              • kecawy Na chamsto milczenie 08.08.06, 09:43
                Jedynym sposobem wychowania jest nie wdawanie się w polemikę gdy jest on bez
                wychowania.Gdy przyjmie język kultury to wracamy z nim do polemiki
                • ozzy10 Będziesz tępiony Kecawy jak sie da 08.08.06, 11:04
                  ....za nazwanie dzieciaków z IU pederastami ty faszystowska prawicowa świnio.
                  Dopóki ich nie przeprosisz.
                  I przyjmij w końcu do swego pustego łba ze ja ztoba ani nie polemizuje ani nie
                  dyskutuje.Bo nie ma zkim,jasne?
                  • Gość: obserwer Re: Będziesz tępiony Kecawy jak sie da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:48
                    Sz.P Ozzy zachowujesz się Pan jak prawdziwy Wszechpolak.Gratuluję.
                    • ozzy10 Re: Będziesz tępiony Kecawy jak sie da 08.08.06, 12:47
                      Zachowuje sie adekwatnie do ich poziomu.Żeby zrozumieli.
                  • Gość: baba Re: Będziesz tępiony ozzy IP: *.ols.vectranet.pl 08.08.06, 20:00
                    Diagnozuję, że ozzy jest psychopatą.
                    • ozzy10 Nie strasz nie strasz bo sie w gacie zesrasz 08.08.06, 20:31
                      Diagnozuję ze jestes kretynką.
                      A może dla ciebie dzieci z gimnazjów to też "zoofiliści" jak dla twoich
                      mentalnych pobratymców,robiących z Inicjatywy Uczniowskiej -pederastów co lalunia?
                      Leczyć sie!!
                • Gość: Misiek Re: powiem Wam co będzie !!! IP: *.olsztyn.mm.pl 08.08.06, 11:08
                  Do II tury przejdą panowie Małkowski i Szmit.
                  Na dzień dzisiejszy każde inne rozwiązanie będzie sensacją.
                  • Gość: olek Re: powiem Wam co będzie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 11:54
                    I kto wygra. Obstawiamy.
                  • Gość: ola Re: powiem Wam co będzie !!! IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 08.08.06, 17:41
                    wygra najlepszy,czyli Szmit.W ostatnich wyborach przegrał o kilka dosłownie
                    głosów.Teraz na Małkowskim wszyscy sie poznali i nie ma już żadnych szans
                    • kecawy Re: powiem Wam co będzie !!! 08.08.06, 22:27
                      Podobnie sądzę iż Szmit ma największe szanse.Powód prosty PiS jest wyraicielem
                      poglądów wielu ludzi. Tradycja religia sprzecie przeciw patologiom ( lewakao,
                      anarchistom itd)

Ciekawy jestem czy w pierwszej rundzie czy drugiej to się stanie

pozdrawiam serdecznie kecaw
                      • Gość: maksymalny odlot kurator IP: 195.42.249.* 10.08.06, 14:11
                        A moze Pni Gregorczuk tak się pcha do koryta, zróbmy jej kojec
              • Gość: waran Re: Muszę cie rozczarować ozzy IP: *.ols.vectranet.pl 08.08.06, 20:05
                Buhaj,tryk czy ogier?. A jeszcze niedawno zdawało mi się, że ozzy to człowiek.
                Jak to się można pomylić... Wszystko dzisiaj byle jakie.
                • ozzy10 Czy ty o mnie śnisz po nocach waranico? 08.08.06, 20:35
                  Marne szanse.Mnie intelekt podnieca.
                  • Gość: waran Re: Do chama ozzyego IP: *.ols.vectranet.pl 08.08.06, 22:37
                    Mnie też.
                  • ozzy10 Re: Czy ty o mnie śnisz po nocach waranico? 09.08.06, 19:56
                    Rozumiem w zw z tym że po dobroci sie nie odstosunkujesz.Co za nachalna baba.
                    Czy mam się odezwać tak żebyś zrozumiała....?
                    Tylko potem nie drzyj mordy że cham.Bo cie potraktuje bez dotychaczasowej kurtuazji.
                    • Gość: waran Re: Czy ty o mnie śnisz po nocach ozzy? IP: *.ols.vectranet.pl 09.08.06, 20:47
                      Od warana dla ozzy:
                      www.ret.pl/motylek/
                      • Gość: Lilka Re: Czy ty o mnie śnisz po nocach ozzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:04
                        ale poziom!!!!
    • Gość: Meg Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 08.08.06, 18:23
      Tylko i wyłącznie Szmit.Najuczciwszy z wszystkich znanych politykow w
      Olsztynie.Nie musi być nawet dobrym menadżerem .Urząd nie prowadzi działalności
      gospodarczej.Powinien tylko zatrudnić na sekretarza dobrego organizatora i
      kompetemtnych dyrektorów.I wystarczy.
      • Gość: Elita Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.08.06, 19:07
        Tylko Jureczek Małkowski, ma już zgraną i wierną kadrę kierowniczą to po co
        robić rewolucję i zmieniać to co funkcjonuje idealnie!!!!!
        Powodzenia Prezydencie 650-lecia Olsztyna
        Powodzenia Prezydencie Nowego Milenium
        Jestem z Tobą
        • Gość: meg Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 08.08.06, 19:15
          niezła kpina
        • Gość: ZXP Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 08.08.06, 20:07
          swoim najbardziej oddanym dyrektorom, obecnie panujący ,płaci naprawde niezłą
          kasę .Koto nie wierzy niech sprawdzi na stronie: olsztyn.e-bip.pl
          • Gość: szukacz Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:10
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=46550022&a=46591874
            • Gość: fakt Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 08.08.06, 21:13
              Biedny Olsztyn .
              Wybory za pasem a Wy tylko zgrane karty proponujecie.
              A myślałem że Olsztyn to miasto ludzi kreatywnych ,którzy potrafią się
              zorganizować i dokonać dobrego wyboru i szanować swoje decyzje.
              • Gość: Maria Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:19
                Jak to Pani poseł Lidia Staroń nie jest żadną zgraną kartą, tylko osobą
                wrażliwą na potrzeby mieszkanców Olsztyna, najlepszą kandydatką na prezydenta
                miasta.
                • Gość: Ola Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 08.08.06, 21:21
                  Ty Maria to na pierwsze masz Lidia ,no nie?
                  • Gość: fakt Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 08.08.06, 21:30
                    A reszta jużą była.
                    • Gość: Ronny Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.08.06, 21:40
                      a może ... nowa propozycja personalna z PO ?
                  • Gość: krzysztof Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:08
                    Ja także uważam, że tylko Pani Poseł powinna zostać prezydentem Olsztyna. Nie
                    znam osobiście, ale od szeregu lat śledzę jej działalność - dla ludzi. Dla
                    ludzi, a nie układów.
                • ozzy10 Maglara do magla! 09.08.06, 19:58
    • Gość: OSA Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:31
      Tylko przedstawiciela PiS, ta partia pokazuje, że coś chce zmienic w tym kraju.
      Takich zaś jak lidia staroń, która po ujawnieniu, że posiada znaczny majątek
      nie wiadomo skąd i przegraniu spraw czynszowych winno trzymać się od władzy jak
      najdalej. Swoje interesy - prywatę niech uskutecznia w domu i nie odgrzewa
      starych tematów myśląc, że zrobi na tym kapitał to już było i nie wróci
      więcej.Ludzie nie są głupi i nie dadzą się ciągle mamić tymi samymi plewami.
      • Gość: Elita Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.08.06, 22:49
        Jedynym otwartym na potrzeby olsztynian jest obecny Prezydent Czesław Jerzy
        Małkowski, to tylko on pokazał jak wiele można zrobić dla miasta, jego
        mieszkańców. Tylko dzięki niemu miasto rozwija się, pięknieje, wciąż nowe
        inwestycje, bezrobocie spada. Tylko Małkowski, nasz prezydent - poprostu dla
        Olsztyna!!!!!
    • Gość: moja Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:11
      Proponuję p. Wiesława Łubińskiego - długoletni mieszkaniec Olsztyna,
      przedsiębiorca, społecznik, mąż i ojciec
      • Gość: prawy Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:12
        Dobry pomysł. Zna się na robocie.
        Społecznik.Nie musi się dorabiać.
        Uważam propozycję jako godną do promoeania. Wiesław do dzieła!!!!!
      • Gość: szukacz Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:15
        Mąż i ojciec - a ile ma tych żon i dzieci?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=29207552&a=29207552
        • Gość: Elita Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.olsztyn.mm.pl 09.08.06, 11:23
          Lepszego kandydata niż jest obecny prezydent Jurek Małkowski nam nie potrzeba.
          Wymyślacie głupoty, to doświadczony mąż stanu, praktyk, wieloletni
          samorządowiec, jego decyzje są trafne i przemyślane. Cóż więcej szukać, jak
          tylko jest jeden nieskazitelny kandydat!!!!
          • Gość: max Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 09.08.06, 17:03
            bardzo doświadczony ,a to doświadczenie zdobył jako wieloletni sekretarz pzpr
            i główny cenzor wojewódzki za komuny .Poza tym jego nazwisko figuruje na
            wiadomej liście i jak wejdzie ustawa o lustracji prezydentów miast to różnie
            może być.
            • maretina Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 10.08.06, 21:23
              Gość portalu: max napisał(a):

> bardzo doświadczony ,a to doświadczenie zdobył jako wieloletni sekretarz pzpr
              > i główny cenzor wojewódzki za komuny .Poza tym jego nazwisko figuruje na
              > wiadomej liście i jak wejdzie ustawa o lustracji prezydentów miast to różnie
              > może być.

a moze cos z terazniejszosci? zatrzymales sie na prl-u? mi dynda to, liczy sie
              zas to co kto potrafi. mam dosc wojny lustracyjnej w polsce, teczek, agentow.
              polscy politycy i czesc chorego spoleczenstwa zyje tym, czym powinni zajmowac
              sie historycy, naukowcy... politycy niech zajma sie tym, do czego ich
              wybralismy: RZADZENIEM. mieli o nas dbac, stworzyc warunki do rozwoju! niech
              tworza nowe miejsca pracy ( tylko na boga nie tak jak teraz robi to pis:
              wywala innych, bo tylko ludzie z pisu moga miec prace i tylko czlowiek z pisu
              nie jest oszustem, komuchem, agentem! to chore!), niech rozwijaja gospodarke,
              niech zajma sie wreszcie polityka zagraniczna.
              nie bede wybierala prezydenta miasta przez pryzmat przeszlosci. przeszlosc mam
              gdzies. chce miec mozliwosc wybiegania myslami w przyszlosc. chce normalnosci a
              nie wojen i czystek.
              • Gość: dr Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.08.06, 14:32
                Stłucz termometr !!! Gorączka minie głupota zostanie
          • ozzy10 Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 09.08.06, 20:02
            Ty Elyta naćpana jesteś?!
            • Gość: Elita Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.olsztyn.mm.pl 10.08.06, 14:17
              To my przez szereg lat tworzyliśmy elitę polityczną Polski. Wykształcenie,
              wiedza i doświadczenie. Starczy już tych doświadczeń. To działania Jerzego
              uwidaczniają cały szereg spraw, które zostały podjęte w celu usprawnienie życia
              miasta. Ten, który nie zauważa dobroczynności Jurka Małkowskiego jest albo
              ślepy albo wynaturzony!
      • Gość: szukacz Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:22
        He he, a jako społecznik to w Ordynackiej działa? No to ja uprzejmie dziękuję
        za takiego kandydata :P
        www.olsztyn.ordynacka.org.pl/wladze.html
      • Gość: szukacz Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:26
        A tu coś o Łubińskim-przedsiębiorcy
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=27075144&s=0
        • Gość: prawy Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 09.08.06, 16:39
          To może lepiej trzymać z menelami, bo mieć dobrych przyjaciół to ujma.
          Kolego to czrnowidztwo. Ludziom trzeba ufać, nie zazdrościć.
          Jak im lepiej to wszystkim lepiej.
      • Gość: zorro Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 09.08.06, 17:29
        podejrzana postać
    • Gość: u-la Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:53
      ja chcę W. Łubińskiego !!! Jest najlepszy !
    • Gość: przekonany Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 10.08.06, 16:46
      Tylko Jerzy Szmit ,najuczciwszy polityk zw Olsztynie
      • Gość: fan Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 10.08.06, 19:26
        ja też popieram Pana Senatora
        • Gość: Elita Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.olsztyn.mm.pl 10.08.06, 21:29
          I po co te ekscytacje, jest już przesądzone, że prezydentem Olsztyna na
          następną kadencję pozostanie Jerzy Czesław Małkowski.
          • maretina Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 10.08.06, 21:30
            Gość portalu: Elita napisał(a):

> I po co te ekscytacje, jest już przesądzone, że prezydentem Olsztyna na
            > następną kadencję pozostanie Jerzy Czesław Małkowski.
            prorok jestes?:)
          • Gość: j23 Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 10.08.06, 22:38
            Elito, jesteś boska.
            • Gość: mądry Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 23:30
              Kogoś w miarę młodego, ale już doświadczonego i bardzo madrego,
              nieskonfliktowanego, bez układów i bez wrogów, ale za to z nowatorskimi
              pomysłami, które byłby w stanie zrealizowć..............tylko czy jest ktoś taki?
              • Gość: olsztynianin Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 10.08.06, 23:51
                Tygodniowa sonda wskazuje prawie jednoznacznie,że nowym prezydentem będzie
                stary prezydent.Nie oceniam dobrze to czy źle. Jedno jest ważne dokonany wybór
                uszanujmy.
                • Gość: ktoś Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:23
                  olsztynianinie, wygląda na to, że chyba masz racje!
                  • matura_giertycha Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 14.08.06, 15:08
                    Gość portalu: ktoś napisał(a):

O jakiej sondzie mówicie?
                    Coś przeoczyłąm? Sporadycznie czytuję forum i olsztyńska GW (gazetę ze względu
                    na jakość, forum: wiadomo: brak czasu!).
              • Gość: buziaczek Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 13:49
                najlepszy to by był ktoś z kosmosu
              • mamagd Kiedy te wybory???? 18.08.06, 20:27
                Czy możecie mi napisać kiedy będą te wybory i czy wszyscy Olsztyniacy będą
                mogli głosować ?
    • Gość: max Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 11.08.06, 17:26
      Ani ja ,ani nikt z moje rodziny nie ooda głosu na obecego prezydenta .Nie
      zrobił niczego szczególnego dla Olsztyna.Miał po prostu szczęście że na jego
      kadencję przypadło wejście Polski do UE, a w tym nie było żadnej jego
      zasługi.Za unijne pieniądze zbudowano parę odcinków ulic.Trudno było nie
      wziąść darowanych pieniędzy .A becikowe to zdaje się sejm uchwalił.
      • maretina Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 11.08.06, 17:30

> Ani ja ,ani nikt z moje rodziny nie ooda głosu na obecego prezydenta .Nie
        > zrobił niczego szczególnego dla Olsztyna.Miał po prostu szczęście że na jego
        > kadencję przypadło wejście Polski do UE, a w tym nie było żadnej jego
        > zasługi.Za unijne pieniądze zbudowano parę odcinków ulic.Trudno było nie
        > wziąść darowanych pieniędzy .A becikowe to zdaje się sejm uchwalił.

UE bezpodstawnie kasy nie daje, wiesz? trzeba napisac dobre wnioski, dobrze
        argumentowac, znalesc tez wlasne srodki. nie mowmy, ze nic w olsztynie nie
        zostalo zrobione, bo to klamstwo!
        • Gość: max Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 11.08.06, 17:41
          aleś ty mądra ,a ty chociaż wiesz jak wygląda taki wniosek? To ścisle określony
          formularz.Nie trzeba być profesorem by go wypełnić ,zwłaszcza inwestycje
          drogowe w Polsce nie sa trudne do uzasadnienia.Poza tym to nie Prezydent
          wypełniał te formularza a urzędnicy.Równie dobrze prezydentem mógł być jakiś
          tam pipściński.
          • maretina Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 11.08.06, 18:19
            bzdura. poszedles na skruty i to na bardzo wielkie.pozyskiwanie kasy z unii nie
            jest tak proste jak piszesz.
          • maretina Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 11.08.06, 18:21

> aleś ty mądra ,a ty chociaż wiesz jak wygląda taki wniosek?
            rozumiem, ze Ty jestes madry i wszystko mi wyjasnisz. czekam.
            daruj sobie teksty typu "madra" czy ja Cie oceniam?dyskusja to argumenty a nie
            osobiste wycieczki. jesli to rozumiesz to mozemy dalej pisac, jeslio nie-
            dziekuje. zostan sam w swoim rynsztoku, ja sie w nim taplac nie zamierzam.
            • Gość: max Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 11.08.06, 20:17
              jeżeli Cię obraziłem to przepraszam ,ale zawsze się wkurzam jek ktos mi mowi że
              wypełnienie gotowych wniosków unijnych to jakaś skomplikowana sprawa .Wierz mi
              w całym tym unijnym cyrku najtrudniejsze jest dotrzymanie terminów nic wiecej.
              • Gość: ania Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 11.08.06, 21:36
                Proponuję wnieść kolejną poprawkę do ordynacji
                wyborczej ( poprawki można nanieść do 23 08 06.)i prezydenta Olsztyna
                wybrać poprzez LOSOWANIE .Kandydatów można zgłaszać do 11.1106.
                • Gość: marko Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 11.08.06, 21:48
                  a demokracja tym sie tylko różni od losowania , że w losowaniu o wyniku
                  decyduje ślepy los a w demokracji ślepy naród.
                  • Gość: kik Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 23:29
                    Racja.
                    • Gość: zgred Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 12.08.06, 06:57
                      Bez przesady. "Z czego się śmiejecie? Z siebie sie śmiejecie."
                      • Gość: marko Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 12.08.06, 15:29
                        a kto tu się śmieje ? tu trzeba płakać że ludzkość nie wymyśliła nic lepszego
                        od ślepej demokracji
        • Gość: dr Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.08.06, 14:45
          Łaskę zrobił, że kazał wnioski napisać za grubą kasę swoim przydupasom?
          • matura_giertycha Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 14.08.06, 15:10
            Gość portalu: dr napisał(a):

> Łaskę zrobił, że kazał wnioski napisać za grubą kasę swoim przydupasom?
            Kto to jest przydupas?
            Mam nadzieję, że dr to inicjały a nie sugestia posiadanego przez chama tytułu
            naukowego. Chyba polska nauka tak nisko nie upadła! Mam nadzieję, że taka kadra
            nie szkoliła mnie na studiach!
            • Gość: mirka Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 14.08.06, 15:27
              sądząc z treści postu to chyba jednak uczył Cię ten ch.m.
              • matura_giertycha Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 14.08.06, 15:41
                Gość portalu: mirka napisał(a):

> sądząc z treści postu to chyba jednak uczył Cię ten ch.m.
                Droga mirko! A coż w moim poście tak Cię zbulwersowało? Powiedz też proszę
                dlaczego nie napisałaś całego wyrazu cham? To nie jest wyzwisko, to opis
                kultury osobistej opisujący przymioty ludzi.Nie widzisz chamstwa w tamtym
                poście?
                • Gość: mirka Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 14.08.06, 18:51
                  chamstwo widzę w Twoim poście.Mogę też napisać "cham " całym słowem ale tylko
                  jeśli nie odnosi się do konkretnej osoby.Dla mnie jest to inwektywa.
            • Gość: dr Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.08.06, 23:54
              Nie chce mi się z tobą gadać szkolony po maturze Gertycha studencie
    • Gość: ciekawski Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 12.08.06, 18:39
      co właściwie ten prezydent zrobił dla Olsztyna? Może ktoś mi odpowie , co jest
      wyłaczną zasługą jego kadencji?
    • Gość: swiatowy Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.range86-134.btcentralplus.com 12.08.06, 20:27
      Jak ktos chce glosowac na Malkowskiego i jego ekipe prosze bardzo Jak sobie
      poscielisz tak sie wyspisz W innych miastach buduja badz remontuja stadiony u
      nas organizuja festyny na pogorzeliskach stadionow W innych miastach(podobnej
      wlk)jak Torun czy Bielsko-Biala moga wybudowac obwodnice tutaj dopiero planuja
      (i na tym sie skonczy) Mam juz dosc czytania bzdur o powrocie tramwajow,budowie
      filharmonii,basenow,remontach kamienic ,"Nowogrunwaldzkich",inwestycjach ktore
      omijaja Olsztyn szerokim lukiem Ratusz trzeba porzadnie przewietrzyc jak PZPN
      inaczej Olsztyn bedzie coraz to glebsza prowincja a takie przebudowy ulic jak
      Synow Pulku czy Rondo kolo kosciola Jozefa prowadzone sa w miastach
      kilkudziesiecio tysiecznych Polska nam ucieka!
      • Gość: max Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 12.08.06, 20:47
        nareszcie właściwa ocena obecnych rządów miłościwie panującego.Parę odcinków
        dróg za unijne pieniądze to zbyt mało by dobrze oceniać tą kadencję.Ponadto
        ciągle odnoszę wrażenie że Prezydent bardziej promuje swoją osobę niż miasto.
        • Gość: arab Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 12.08.06, 23:47
          Proponuje:
          Saddam
          Kadafi
          Kastro
          kimdzung
          albo jaszcze inny diabeł.

Lepszy swój wróg znany niż obcy.
          Strzeżcie sie przyjaciól z wrogami sami sobie poradzicie.
          • Gość: prawy Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.ols.vectranet.pl 12.08.06, 23:57
            Na Prezydenta Olsztyna proponuję
            Bożenę Wrzeszcz Zwadę.Co sadzicie o tej propozycji.
            • Gość: fiki-miki Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 01:52
              ot i niespodzianka....
            • Gość: max Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 13.08.06, 08:14
              nie wiem co sądzić bo nie wiem kto to taki.
              • Gość: Komo Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 21:28
                Może... Bolek i Lolek. W kupie siła.
              • maretina Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 14.08.06, 09:50

> nie wiem co sądzić bo nie wiem kto to taki.

no coś Ty! Piszesz jakbyś wszystko wiedział i stad miał prawo do krytyti a tak
                WAżNEJ dla regionu osoby nie znasz? No brzdko!:)
            • maretina Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 14.08.06, 09:49
              Gość portalu: prawy napisał(a):

> Na Prezydenta Olsztyna proponuję
              > Bożenę Wrzeszcz Zwadę.Co sadzicie o tej propozycji.

to może już lepiej Nine Terentiew?
        • maretina Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 14.08.06, 09:48

> nareszcie właściwa ocena obecnych rządów miłościwie panującego.Parę odcinków
          > dróg za unijne pieniądze
          daj pomysły za czyje pieniądze w olsztynie powinno się cokolwiek budować. Na
          ilę stać Polskę ( i samorządy) każdy wie: na wielkie NIC.Rozumiem, że fakt
          powstawania dróg Cię cuieszy, natomiast źródło finansowania to dla włodarzy
          zarzut? Dobre, dobre! A może wierzysz w 3 miliony mieszkań PiSu?:)))))))))))))
          • Gość: kik Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 10:02
            Ale żeś się Maretina rozpisała! Daj zdjęcia Twojego Kajtusia, on ma juz chyba
            10 miesięcy i naprawdę jest świetny, ogladałem je od początku, teraz czekam na
            nastepne. A jesli chodzi o nowego prezydenta, to chyba sprawa jest już
            przesądzona, mamy na drugą kadencję tego samego.
            • Gość: max Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 14.08.06, 14:42
              to jest tak przesądzone jek było zwyciestwo Tuska przed wyborami Prezydenta
              Polski
            • maretina Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 14.08.06, 14:46
              kajtek ma juz 11 miesiecy ( lada dzien:D).zaniechalam wstawiania nowych zdjec z
              lenistwa i braku czasu. poza tym nienawidze zmniejszania zdjec:(
    • Gość: pewniak Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 14.08.06, 19:03
      Prezydentem Olsztyna zostanie obecny senator Jerzy Szmit,wiem to napewno.Czasy
      panowania w Olsztynie działaczy pzpr muszą się skończyć
      • ozzy10 Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? 14.08.06, 22:22
        Prorok jaki a czy cóś....?
        • Gość: Gość Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 22:30
          Tak jest pewniaku. "Bój to jest nasz ostatni...
    • Gość: max Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 15.08.06, 08:41
      a co można myśleć o człowieku ,którego partia wynosi na wyżyny władzy a który w
      podzięce wypina się na nią ?
    • Gość: figa Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 15.08.06, 12:43
      Obecny Prezydent tak się przykleił do swojego stołka, że nie nie może się
      oderwać żeby iść na urlop i co skończy się oczywiście się sięgnięciem do
      publicznej kasy po rekompensatę za utracony urlop.To ci prawo ,nie lubi
      odpoczywać i dostaje za to kasę, dobre co?
      • jana2706 Re: Kogo chcecie na Prezydenta Miasta Olsztyn ? 15.08.06, 12:46
        Figa,czy moze pracujesz w Ratuszu?
        • Gość: figa Re: Kogo chcecie na Prezydenta Miasta Olsztyn ? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 15.08.06, 13:49
          a co szukasz dojścia?
        • Gość: figa Re: Kogo chcecie na Prezydenta Miasta Olsztyn ? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 15.08.06, 14:21
          i jeszcze jedno w ratuszu już nie biorą
    • Gość: warunek Re: Kogo chcecie na prezydenta olsztyna? IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 15.08.06, 15:10
      Prezydent powinien mieć trzy zalety: po pierwsze powininien być ,po drugie ma
      być przystojny i po trzecie musi być przystojny.