Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.XXVI

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 22:44
Włascicielem wątku jest czarnyadam. Do czasu jego przybycia z urlopu
gospodarzem jest zbyszek07, który będzie komentował prace przy Wysokiej
Bramie , a my będziemy doglądać by jej nie uszkodzili . ;-)

" Olsztynie - ty domie szlachetny
wywieś chorągiew swą
każ jej na wietrze wiać
Olsztyn musi wiecznie trwać"

Zapraszam wszystkich zwolenników Olsztyna Pięknego do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 22:49
      Czas leci szybko, juz powinien zglosić sie being, czarnyadam i zacznie się
      kołowrotek. Nie ma tak dobrze Olsztyn jest wieczny i żadne urlopy go nie
      wykończą.
      Dlaczego w rocznicę 650-cio lecia właśnie rwmontują i oszpecają Wysoką Bramę -
      czy to nie dywersja ? Tyle ludzi się zjeżdza a oni sobie robią remont.
      Czy choć na tych rusztowaniach są jakieś reklamy czy bilboardy z których bierze
      miasto potężne sumy pieniedzy, polowe do własnych kieszeń, a polowę miastu , by
      wszystko było sprawiedliwe.
      Lustro - kto nie przyszedł na to spotkanie , jaki kajakarz okazał się tak
      niewdzięczny ?
      Olsztyn jest piekny, ludzie też
      milego dnia wam życzę
      Zbyszek, czy zbiory wiśni na wiśniówkę już są ?
      I grzybki w słoiczku też bedą ?

Przeczytajcie również posty poprzednie brzozy i thor_tra
      • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 07.08.03, 23:21
        Z grzybkami w tym roku chyba też kiepsko bedzie. Za sucho. A i o wiśniówce
        Zbyszek chyba coś przebąkiwał że nie bardzo w tym roku miał z czego robić?
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 07.08.03, 22:51
      Remont? W sezonie turystycznym ?
      Pewnie rozbiorą tę ohydną żółtą przybudówkę w której jest hotel czy cóś
      ;)))
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 22:54
        tą ochydę chyba bardziej wyremontują zamiast ją zburzyć. O zburzeniu nikt nie
        mówił, chyba , że rusztowanie się zwali na ta budowlę i klopot z głowy.
        • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 07.08.03, 23:30
          A pamietacie historie z Sukiennicami? Dwa lata temu chyba odnawiali je i
          rusztowanie, ktore je obstawialo, bylo zasloniete wieeeelkim billboardem.
          Przyszla burza, wiatr zawial i... maszkarony wyladowaly na plycie Rynku.
          Sukiennice to pikus, ale jak by sie cos stalo Wysokiej Bramie... :(
          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 23:58
            Jako mieszkaniec Olsztyna przyzwyczaiłem się już do corocznych, letnich
            remontów Starego Miasta. Więc byłbym zdziwiony, gdyby w tym roku pozbawiono
            mnie i wszystkich odwiedzających atrakcyjnych robót.
            W tym jubileuszowym roku miasto jednak postarało się, aby roboty na Starym
            Mieście były szczególnie liczne i atrakcyjne. Chwała za to. Lato bez remontu,
            to stracone lato.

Wyliczmy :
            Wysoka Brama,
            ul. Zamkowa,
            Stary Ratusz,
            kładzenie bruku przy Targu Rybnym.

W ubiegłych latach tylko bruk kładziono.

Poza tym myślę, że skoro w Warszawie za pieniądze miano przyoblekać PKiN w
            jakieś płótna i potem je zdejmować i sprzedawać po kawałku. To może skoro już
            założono srebrzystą osłonkę na Wysoką Bramę, to po zakończeniu sprzedać tę
            osłonkę chętnym. I po kawałku rusztowania.
            A może również skoro brakuje w Olsztynie punktów widokowych, zorganizować
            takowy na rusztowaniach przy Wysokiej Bramie i pozwalać wszystkim spragnionym
            sportów ekstremalnych (cokolwiek to znaczy) oraz pięknych widoków i pamiątkowej
            fotografi na wchodzenie na górę za drobną opłatą.
            • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 08.08.03, 07:15
              Rita nic nie powiem, ani mru mru. Tylko proszę nie zakładac wątku z moim
              nickiem, jakby cóś to sama założę.
            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 08.08.03, 07:21
              Witam!
              Wysoka Brama w kokonie z ochronnej bialej materii,
              trzeba ja obchodzic wkolo, przejscia dolem nie ma.
              Rusztawania i tkanina zaslonily ja calkiem.
              Na razie reklam brak- dopiero rozwieszaja zabezpieczenia.
              Tramwaj przed nia zaslonily reklamy i jakos leci.
              Wczoraj bylo szantowanie,
              pieknie brzmia piosenki nad Łyna!
              :-)

Pozdrowienia od....
              Lady Magbet!

Wisni nie robilem, wisienka na Przyjaciol wycieta,
              soku jeszcze kapke mam.
              Grzyby... zobaczymy,
              ja zbieram je jesienia.
              Zapasy mam, nie zabraknie nawet gdyby grzybow nie bylo.
              Zbierac lubie i z pewnoscia polaze po lesie.
              Dzis w fosie Alosza Awdiejew,
              W niedziele dzien folkowy- Irlandzki.
              -a do poludnia pewnie plaza nad Krzywym,
              moze siatkowka, zaglowka...
              luzik.
              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 08.08.03, 07:37
                A ja w niedzielę raniutko może pojadę z rodzinką nad morze do Stegny i
                wieczorkiem przyjazd z powrotem :)))
                • spinkaa Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 08.08.03, 08:06
                  Witam Piekny Olsztyn i zycząc miłego dnia ponawiam prosbe z
                  poprzedniego watku: czy ktos mógłby pstryknąc fotke Wielkiej Bramy w
                  trakcie odnawiania i pokazac ja publicznie tym, co nie moga na własne
                  oczy zobaczyć?
                  <<<~~~~~~~~~~~>>>
                  • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 08.08.03, 08:09
                    Oczywiście brzoza wita i prosi.
                    A przy okazji powtórnego wejścia przyniosłam z poprzedniego wątku
                    znakomite zdjęcia zamieszczone tamże przez Thora. Polecam!

www.wm.pl/index.php?ct=olsztyn&id=474373

Buziaczki:)))
                    <<<~~~~~~~~~~>>>
                    • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 08.08.03, 08:10

Może teraz?
                      <<<~~~~~~~~~~>>>
                      • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 08.08.03, 08:11
                        Niestety, nie moge uaktywnic:(
                        Ale zawsze można skopiowac i wkleic....
                        <<<~~~~~~~~~~>>>
                        • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 08.08.03, 08:19
                          Brzozo to nie moje zdjęcia.Naprawdę nie moje.
                          Ja je tylko znalazłem na tej stronie.
                          • spinkaa Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 08.08.03, 08:30
                            Thor - wiem, że nie Twoje ale dzieki Tobie mozemy je ogladać. Mnie zachwycają!
                            <<<~~~~~~~~~~~>>>
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 10:11
                              Ja również witam, jestem po treningu i wpadam na chwilkę.
                              DZiś jest u was występ Aloszy Awdiejewa - wspaniałe piesni spiewa , warto go
                              zobaczyć i wysłuchać. Jako Olsztynianka krakowaska polecam ten występ.
                              Rzućcie wszystko i ogladnijcie i zdajcie relację.

Sud - dasz rady zrobic zdjęcia Wysokiej Bramy w ubranku ?
                              Fajnie macie i my przy was też duzo korzystamy, wiemy co gdzie piszczy i
                              dlaczego
                              Myslę, że brzoza juz jest obeznana
                              Olsztyn jest piekny i pozdrawiam wszystkich
                              Życzę duzo deszczu by bylo dobre grzybobranie
                              Wisniowka też mi się marzy, bo takiej olsztyńskiej nie ma nigdzie
                              • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 08.08.03, 20:48
                                Witam!!!
                                Z rejsu juz wrocilem. Jestem strasznie opalony, schodzi mi skora juz z calego
                                ciala!!! Ale bylo warto. 2 tygodnie slonca, wiatru malo, ale wystarczylo. Na
                                Sniardwach bylo troszke groznie, fale ogromne trzeba bylo ratowac sie silnikiem
                                (wtedy akurat wiatr byl spory). Widzialem bobry, jakiegos orla, czaple i
                                oczywiscie mase labedzi i kaczek.

Jutro moze rusze na zwiedzanie miasta, zobacze co tam ciekawego na starowce.

Pozdrawiam cala ekipe!!!
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 20:53
                                  Witaj being - przyszlo mi jednych żegnać , a drugich witać.
                                  W mieście ponoć dużo się zmieniło. Czekamy na ciebie byś założył na Wysokiej
                                  Bramie reklamę - Olsztyn jest piekny i połozył czapeczkę Lady na skladkę
                                  pieniezną
                                • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 09.08.03, 03:06
                                  Czesc:) To juz dwa tygodnie minely? Szybciutko...:)
                                  A widziles kormorany? Ponoc strasznie ich duzo.
                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 09.08.03, 18:30
                                    Kormoranow tysiace. Niestety nie da sie je karmic chlebem i nie mam zadnych
                                    zdjec:))) Jest nawet Wyspa Kormoranow, ale musieli troche odstrzelic ptaszkow
                                    bo jest troche wiecej zieleni.

Przejezdzalem kolo Wysokiej Bramy ale nic nie widzialem.
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.08.03, 20:43
                                      being, tak sie cieszę , że już jesteś. Byłes w eNce , może sie spotkacie i
                                      wyruszycie razem pod Wysoką Bramę, a pózniej zdjęcie wspólne. Może go zrobić
                                      Sud , on szybko włozy na swoją stronkę. Umówcie sie wszyscy i takie przy
                                      rusztowaniu zróbcie, a my bedziemy odliczać czas remontu. Pokażecie nam na
                                      zdjęciu jak im to wychodzi. Proszę urozmaićcie nasz Olsztyn Piekny, też chcemy
                                      ogladać i kibicować.
                                      Being , a tak trochę wiecej o wczasach to nie możesz - co robiłeś, łowiłeś ryby
                                      , czy coś się ciekawego wydarzyło - being ty masz takie trafne określenia na
                                      wszystko.
                                      pozdrawiam, jutro niedziela, a wy macie takie piękne koscioły, nigdzie takich
                                      nie widziałam tylko w Olsztynie, maja swój styl i charakter - wszystko macie
                                      fajne !
                                      • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 09.08.03, 21:49
                                        Being - rita ma rację: fajnie, że jestes:))
                                        Pomyślisz o tej fotce Bramy?
                                        <<<~~~~~~~~~~>>>
                                        • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 10.08.03, 02:26
                                          A ja juz coraz blizej wizyty w eNce. Troche sie boje, ale mam nadzieje, ze
                                          bedzie pieknie.
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 21:11
                                            Strach ma wielkie oczy, zobaczycie jak jest fajowo. Inka powinni do ciebie
                                            dobić wielu forumowiczów, którzy nie mogli przyjść poprzednio - Sud ,
                                            czarnyadam, pioter, Ed i będą pewnie wszyscy nasi - będzie świetnie i nie
                                            zapomnijcie o zdjęciach. Brzoza, a ty przypadkiem nie przyjedziesz ?
                                          • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 10.08.03, 22:51
                                            inka28 napisała:

> A ja juz coraz blizej wizyty w eNce
                                            Może sie dowiem kiedy ??? Mniej więcej chociaż...
                                            • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 00:29
                                              Z poczatkiem wrzesnia. Ale to fajnie by bylo gdyby jeszcze jacys "nowicjusze"
                                              do mnie dolaczyli:) Ale ja sie na zdjecia nie pisze. Nie chce sie ogladac w
                                              sieci:(
                                              • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 07:16
                                                Tez pierwszy raz slysze o kolejnym spotkaniu. W eNce bylem w sobote ale byla
                                                przerwa i pojechalem do domku.

Na wczasach fajnie. Bylem co prawda z rodzina i troche marudzili ale nie bylo
                                                az tak zle. Nie wiem jak w innych czesciach Polski, ale u mnie bylo caly czas
                                                slonce, slonce i slonce. Jestewm po prostu zjarany: podwojne solarium!!!

Oplynalem wszystko co bylo do oplyniecia. Widzialem potezna sluze majace kiedys
                                                polaczyc Mamry z Baltykiem. Szlismy 1.5 h wsros drzew i bagien, ale bylo warto.
                                                Budowla po prostu ogromna, nie miescila mi sie w aparacie!!!

Do tego, jak ktos plywal po mazurach to wie o co chodzi, kabarety na Guziance.
                                                Tylko patrzec i sie smiac.
                                                • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 07:19
                                                  Zdjecia Bramy moze beda pozniej. Teraz jeszcze musze dokonczyc praktyke, potem
                                                  Warszawa i moze morze. Ale we wrzesniu nie mam planow i moze czesciej bede
                                                  wpadal do eNki.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 08:09
                                                    Tak to piekny rejon, w Mamerkach zwiedziles Bunkry?
                                                    Przed zapomnianą sluzą o ktorej pisales (ta z gapą?)
                                                    po lewej jest piekne bagnisko,
                                                    jak basniowa kraina.... widziales?
                                                    Ja wczoraj tez zeglowalem, Krzywe dookola, pieknie wialo...
                                                    a wieczorem dzien Irlandzki w amfiteatrze.
                                                    Wystepowal miedzy innymi KRAKOWSKI zespol "Sushi",
                                                    i bardzo zazdroscil nam Olsztyna,
                                                    byli pierwszy raz i bardzo im sie podobalo.
                                                    Zreszta super grali.
                                                    Byl piekny moment gdy pod tanczacymi zalamala sie deska,
                                                    trwalo to moze 5 minut, ludzie tanczyli, zespol gral,
                                                    przyszedl facet, przymierzyl dopasowal i zrobil nowa.
                                                    Chwila i gotowe.... super organizacja.
                                                    Myslalem ze postawia zapory, latarnie itd,
                                                    a tu przyszedl gosc i po prostu przez moment naprawil.
                                                    jestem pod wrazeniem.
                                                    15,08 splyw kajakowy (Omulew) moze są chetni?
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 08:22
                                                    Bunkry sa ogrodzone, postawiono "wieze widokowa", czyli cos drewnianego, na
                                                    ktorym nie bylem bo przeciez widac tylko las:))) Do tego biora 4zl za wejscie.,
                                                    podobno wnetrza bunkrow posprzatali, ale nie sprawdzalem. Bagienko po lewej
                                                    piekne, mam nawet fajne zdjecia. Sluzy sa nawet 2, ta wieksza po prostu ogromna
                                                    szkoda, ze tam nie ma jakiejs drabinki itp. Widzialem stacje beznynowe na
                                                    wodzie, fajna rzecz, nie trzeba juz biegac z kanistrem po paliwo.

Beldany maxymalnie brudne, masa statkow, motorowek itp.
                                                    W Sztynorcie biznes chyba cienki bo sprzedali czesc lodek. Palacyk jest juz
                                                    oblozony papa, moze na starosc zobacze go wyremontowanego:)

Ja mam caly sierpien zajety i niestety nie skusze sie na kajaczki. Zreszta
                                                    trzeba wioslowac, a ja lubie tylko rumpel trzymac:)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 08:37
                                                    Czyli zdazylem!!!!
                                                    w ubieglym roku biegalem po bunkrach gratis, i gdzie chcialem.
                                                    Zdjecia tej bajkowej krainy tez robilem.
                                                    Beldany to Marszalkowska jezior, unikam jej w sezonie,
                                                    wrzesien jest do plywania. (byle nie dobijac do zasmieconych brzegow!)
                                                    Moze jednak namowie Cie na dwa dni kajakowania?
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 08:42
                                                    Niestety musze poswiecic troche czasu dziewczynie. Jade jeszcze na wies i nie
                                                    wiem kiedy wroce. W Wawie mam zamiar isc do kina, bilety na lato podobno po
                                                    11zl, nadrobie troche zaleglosci. Potem morze, dawno nie bylem nad Baltykiem.
                                                    Jestem otwarty na wrzesniowe propozycje. Sierpien mam zajety.

We wrzesniu na Mazurach wskazane wysokie kalosze bo na brzegu bialo od papieru:)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 09:18
                                                    Hej
                                                    Żyję STOP Nad morzem lało STOP mam dużo pracy STOP.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 09:33
                                                    Spokojnie STOP, wszyscy (prawie) tak maja STOP.
                                                    Milego tygodnia STOP!
                                                    Nie rozpedzaj sie za bardzo - to tylko cztery dni!!! STOP
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 12:23
                                                    being28 napisał:

> Niestety musze poswiecic troche czasu dziewczynie.
                                                    NIESTETY ??? !!!
                                                    ;)))

> W Wawie mam zamiar isc do kina, bilety na lato podobno po
                                                    > 11zl,
                                                    Taaa, ciekawam gdzie. W każdym razie unikaj Cinema City Promenada - od
                                                    poniedziałku do piątku bilet kosztuje tam 26 zł a w weekend 31 zł. To najwyższe
                                                    ceny w mieście.
                                                    Acha, widziałam zajawki polskiego filmu "Ciało", wchodzi na ekrany 22 sierpnia.
                                                    Zapowiadają się niezłe jajca. Jak nie przepadam za kinem, tak na ten film
                                                    pójdę. Może się okazać kultowy jak "Miś" czy "Seksmisja" :)))
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 12:16
                                                    being28 napisał:

> Beldany maxymalnie brudne
                                                    Kurde, a ja pamiętam raki w Bełdanach...
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 12:23
                                                    Zauwazylem takze, ze na Beldanach kaczki i labedzie plywaja bez mlodych. NIe
                                                    dziwie sie bo od motorowek fale na brzegu maja po 30cm i tak przez caly dzien.
                                                    Raki moze sa ale nie widac ich bo woda brudna, zreszta nie widac nic w ogole.
                                                    Jak ktos wie jaka woda jest w Jogodnym albo w Sztynorckim to taka jest w
                                                    Beldanach i nie chodzi o kwitnienie. Natomiast w Mamrach widac na co najmniej
                                                    metr...
    • czarnyadam Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 10:40
      Witam po urlopie wszystkich zwolenników tego wątku.
      Ilość papierów na moim biurku załamała mnie. Teraz staram się wszystko uporządkować.
      Po przerobieniu czesci tej makulatury przyłaczę sie do rozmowy.
      • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 10:53
        Cale forum czekalo na slawnego zalozyciela "Pieknego Olsztyna".
        Napewno Rita sie ucieszy. We wrzesniu kolejny zjazd!!!
        • brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 11:41
          Witaj Czarnyadamie:)))
          A ja juz powątpiewałam w Twoje istnienie...
          Opędzaj się robota i jak najszybciej włączaj się w wątek!
          (Rita rzeczywiście się ucieszy:)))
          <<<~~~~~~~~~~>>>
          • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: 195.115.131.* 11.08.03, 12:23
            Jest mi tez bardzo miło Ciebie przywitać :-)))
            Bardzo chętnie was wszystkich poznam. Jeszcze gubię sie
            w Waszych nikach. Czy mysmy juz rozmawiali?
          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 12:24
            Witam!
            Mialem w poniedzialek napisac o Olsztynskim pewnie malo znanym jeziorze.
            Kto zna jezioro ktore nazywa sie:
            Pereszkowo?
            • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: 195.115.131.* 11.08.03, 12:30
              Witam
              Troche mnie zaskoczyłeś. Nie znam takiego jeziora. Niewątpliwie jest poza
              granicami miasta. Czy sie mylę?
        • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: 195.115.131.* 11.08.03, 12:20
          being28 napisał:

> Cale forum czekalo na slawnego zalozyciela "Pieknego Olsztyna".
          > Napewno Rita sie ucieszy. We wrzesniu kolejny zjazd!!!

Dość niezręcznie sie czuję w roli "sławnego założyciela" :-)) ale niepowiem
          jest to miłe......
          Gdzie planowany jest zjazd?
          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 12:25
            Prawde mowiac to ja tez ppjawilem sie dopiero dzis i nie za bardzo wiem. Bedzie
            chyba ciocia z Ameryki (inka28) w Olsztynie i to bedzie taka mala okazja.
            Szczegoly napewno wkrotce.
            • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 12:30
              Chciałabym wiedzieć kiedy bo mam nadzieję, że moja fabryka da mi wreszczie we
              wrzesniuurlop. Muszę coś zaplanować a zjazdu też za nic nie chcę stracić. Może
              być 6 września czy Hameryka nie zdąży??
            • Gość: czarnyadam Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: 195.115.131.* 11.08.03, 12:34
              Wygląda na to ze to bedzie jakas imprezka. Ciekawe czy mnie zona pusci?:-))))))
          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 12:33
            pewnie w eNce jak zwykle,
            przy Lady... oczywiscie
            Mam nadzieje ze przed 12,09, -potem pewnie poplyne
            tam gdzie woda....
            i brzegi....
            no tak,
            to juz nie jest swiat rakow jak trafnie zauwazyla Andulka,
            ale moze powstana jakies nowe mutacje rakow,
            odporne na to piekno ktore nas otacza,
            a do ktorego my musimy przywyknac.
            W ubieglym roku widzialem raki w Krzywym...
            jeszcze...
            :-|

• zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 12:36
              Jezioro Pereszkowo jest w granicach miasta.
              • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 12:46
                Chodzi o zatoke j.Krzywego? Moze to po prostu inna nazwa jednego z jezior?
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 12:56
                  Nie jest to zatoka ani czesc zadnego wiekszego jeziora.
                  o innej nazwie tez nie wiem.
                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 13:01
                    Moze to jezioro jest pod ziemia? Lustroo moze bedzie wiedziala gdzie sa takie
                    miejsca:)))
                    Mapka na www.olsztyn.com.pl nie wykazuje takiego miejsca, google tez:)
              • czarnyadam Jezioro Pereszkowo 11.08.03, 13:45
                To oznacza, że jest inaczej nazywane. Czy może to jeziorko jest przy Bałtyckiej?:-)))
                • zbyszek07 Re: Jezioro Pereszkowo 11.08.03, 14:18
                  Przy Baltyckiej jest jez. Czarne, Dlugie, Krzywe (Ukiel), Likuzkie (Sukiel).
                  To nie to, szukajcie dalej!
                  • czarnyadam Re: Jezioro Pereszkowo 11.08.03, 15:08
                    Jest jeszcze jakies jezioro niedaleko Lubelskiej...
                    • thor_tr Do Zbyszka 11.08.03, 21:10
                      Mam.Jezioro Pereszkowo(Pyszkowo)leży za cmentarzem komunalnym,pomiędzy
                      ul.Poprzeczną ,a Zientary-Malewskiej:-)
                      • andulka7 Re: Do Zbyszka 12.08.03, 08:39
                        Thor, wygrałeś wyścig ze mna tylko dlatego, że miałam gościa, który wyszedł
                        przed 23.00 i dopiero wtedy mogłam sięgnąć do materiałów źródłowych i wysłać
                        Zbyszkowi SMS-a z odpowiedzią
                        :)))
                        • being28 Re: Do Zbyszka 12.08.03, 08:44
                          W zwiazku z odkryciem nowego jeziora nalez zmienic wszystkie mapy? I jeszcze
                          dodrukowac errate?

Mozna sie tam kapac?
                          • thor_tr Re: Do Zbyszka 12.08.03, 09:26
                            Nie wiem czy można się w nim kąpać,ale bliskość cmentarza do spróbowania,mnie
                            raczej nie zachęca;-)
    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 21:48
      Ale mieliśmy dzisiaj gości w Olsztynie,a dokładniej w eNce.Ho,ho.
      Same znane forumowe twarze:-)))
      Choć z dala:-)
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 21:52
        jacy goście byli ?- mów prędko
        • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 21:57
          Ze znanych mi osób był ak z synem.
          I tajemniczy pan X-najlepiej chyba Zbyszek będzie wiedział.
          No i Zbyszek,Angela i Koobra oczywiście tyż:-)))
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:00
            pięknie, ak z synem i jeszcze ktoś - to zabawa u was, będą zdjęcia ?
            • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 22:03
              To możliwe.Na pewno będzie więcej niż jedno;-)))
              Ludzie bez zapowiedzi zeszli się tak jakoś.ENka przyciąga:-)
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:08
                ma być następne spotkanie z czarnymadamem, inką, może pioterem i innymi
                Thor_tr teraz będziesz wiedział , że żyjesz - a ty studiujesz w Olsztynie ?
                • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 22:16
                  Tak,studiuję na miejscu.
                  We wrześniu raczej będę w Olsztynie.
                  Nie wiem jeszcze co będzie z jednym egzaminem(został przełożony na wrzesień,bo
                  profesor uległ wypadkowi)
                  Oczywiście jestem za spotkaniem.
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:18
                    przepraszam, a co ty studiujesz ?
                    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 22:19
                      Prawo.
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:23
                        świetnie, może się przydać

Ty wiesz kto to jest Nyktelios, mógłbyś wziąść ją na bok na rozmowy ?
                        • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 22:26
                          Nie wiem.
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:31
                            dobra, jakoś ci to wyjaśnie, była na zjeżdzie - musisz dedukować i zdać egzamin
                            u mnie z logicznego myślenia - kojarzysz ?
                            thor_tr, a co z rusztowaniem na Wysokiej Bramie - jest ?
                            • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 22:34
                              Nie byłem przy bramie dzisiaj.
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=7180206&a=7204489
                              Już się domyślam:-)))
                              Dobrej nocki.Do jutra:-)
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:41
                                nie o to mi chodziło, zawsze myslę coś innego niz inni myslą - dlaczego ?

www.moje-fotografie.olsztyn.pl
                                to jest piekne !

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:46
                                  Witam poranny śliczny Olsztyn , widzę, że wszyscy wrócili uśmiechnięci z uropu
                                  i przygotowują się do spotkania.
                                  Czy Wysoka Brama jeszcze stoi nago, czy jest ubrana już w metalowe kreacje ?

Pozdrowienia dla wszystkich
                                • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 22:57
                                  Wiem,wiem.IP wszystko wyjaśnia.Zostają nam dwie osoby i naprawdę wiem o kim
                                  piszesz.
            • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 22:56
              to był fredek :)
              • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 22:57
                Taaak:-)
                • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 11.08.03, 23:00
                  Byłam tam. Duchem rzecz jasna ;)
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI - Zbyszek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 23:12
                    Ogromna prośba do Zbyszka - jesli zobaczysz jeszcze gosci w Olsztynie - pozdrów
                    ich wszystkich od nas i powiedz, że bardzo się cieszymy, ze Olsztyn tak sobą
                    przyozdabiają. Wizyta ich świadczy, że przyjażń nie zna granic.
                    Miłego spędzenia czasu i mam nadzieję, ze zaliczą II Zjazd Forumowiczów w
                    przyszlym roku.
                    pozdrowienia
                    rita
                    Olsztyn jest piękny !
                    • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI - Zbyszek 11.08.03, 23:30
                      Powiem Wam szczerze, iż może i morze jest piękne, ale w żaden sposób nie można
                      porównać z naszymi jeziorami. Wróciłem i wreszcie czuję się swojsko w domku,
                      las, jezioro - to jest to. Olsztyn jest piękny.
                      • inka28 Zjazd we wrzesniu 12.08.03, 01:01
                        Czesc, tu ciotka z Ameryki:)
                        Troszke mnie nie bylo i jak sie szybciutko watek rozwinal. Czarny admaie witam
                        i uprzedzam twoje pytanie - troszke rozmawialsmy ze soba:)
                        W sprawie zjazdu bis - zdaze na pewno, bo juz pierwszego wrzesnia bede w
                        Olsztynie. Nie zgadzam sie, ze to, ze wroce to jakas okazja, ale potrzymuje
                        swoje zdanie - niech beda inni "nowi"! Ustalcie date i bawmy sie:)))
                        Bardzo chce Was poznac.
                        • zbyszek07 Re: Zjazd we wrzesniu 12.08.03, 07:09
                          Witam z rana.
                          Tak to jezioro to przy Poprzecznej, Andula tez znalazla.
                          Swietnie ze spotkanie szykuje sie na poczatku wrzesnia, pasi mi.
                          Fredek odzywa sie w 7-demce.
                          Wczorajsze spotkanie bylo chyba troche przypadkowe,
                          Milego dnia!
                          • being28 Re: Zjazd we wrzesniu 12.08.03, 07:39
                            Ja tez witam cala ekipe. Dzis kolejne imieniny w "pracy" i jestem strasznei
                            najedzony. Wczoraj tez bylem w eNce, ale okolo 15.

Jezioro sprawdze na mapie.
                            • brzoza Re: Zjazd we wrzesniu 12.08.03, 08:20
                              Spokojnego, pracowitego (ale bez przesady)i interesującego dnia:)))
                              <<<~~~~~~~~~~>>>
                          • andulka7 Re: do Zbyszka 12.08.03, 08:55
                            Jak spotkasz jeszcze ak to mu powiedz, że ma u mnie przechlapane. Zapowiadał
                            sie w eNce na sobotę. W sobotę nie mogłam przybyć. Ale wczoraj może bym mogła
                            przyjechać, kto wie? Tymczasem on wpadł do eNki zmienacka, bez zapowiedzi i nie
                            dał mi szansy. W pół godziny przeciez nie dojadę... Nawet na mojej miotle nie
                            dałabym rady bo już moc magiczną straciła wskutek okoliczności obiektywnych.
                            ;)))
                            • thor_tr Re: do Zbyszka 12.08.03, 09:01
                              Pocieszę cię.Ak miał przed wyjazdem wpaść do eNki jeszcze raz w sobotę,może
                              Angela wie coś więcej:-))))
                        • andulka7 Re: Zjazd we wrzesniu 12.08.03, 08:50
                          Bardzo proszę pierwszy weekend września
                        • czarnyadam Re: Zjazd we wrzesniu 12.08.03, 09:25
                          Witam
                          Pamietam ze troche rozmawialismy. W jakim miescie mieszkasz w Hameryce?
                          • inka28 Re: Zjazd we wrzesniu 12.08.03, 20:23
                            A czy to takie wazne? I tak jeszcze tytlko 17 dni:)))
    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 12.08.03, 22:12
      A życie w Olsztynie Pięknym toczy się dalej.
      • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXVI 12.08.03, 22:13
        I nawet to mozna zobaczyc w Internecie:)
        topexpert.pl/cam.html
      • Gość: rita Re:Prosze o inna nazwę IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 22:15
        Proszę tylko , nie róbcie Zjazdu, I Zjazd już był 5 lipca i następny może być w
        rocznicę pierwszego Zjadu więc w lipcu 2004 roku.
        To jest nazwa zastrzeżona, chyba zrozumiecie ,że w takim wypadku zrobicie
        chaos. Czy mam rację ?
        Musimy to nazwać inaczej - jakie propozycje ?
        • thor_tr Re:Prosze o inna nazwę 12.08.03, 22:17
          Pierwsze Forumowe Wrzosowisko 2003-to moja propozycja:-)
          • inka28 Re:Prosze o inna nazwę 12.08.03, 22:18
            Zjazd - poprawiny:)
            • Gość: rita Re:Prosze o inna nazwę IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 22:27
              może zjazd potworów jezior ;-))))))) - to był żart !
              duzo ludzi powinno być, bo wielu nie było na zjeżdzie

tak mi przykro, ale kom, ładuje się 10 min , zaczym wejdę jestem nie na czasie
              • Gość: rita Re:Olsztyn Piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 22:58
                Witam poranną zmianę i nocną też - Olsztyn jest piękny to wiadomo, ale nie
                uzyskalam odpowiedzi na pytania jak pięknie wygląda Wysoka Brama w sukience z
                metalu.
                Jak idą prace ? Mówcie, przeciez nie widać ;-)))))
                wody w jeziorach robią sie już chyba zimne, to ostatnie mieszanie wód
                Czy wybieramy tego ptwora jezior ? Do spotkania wrześniowego powiniśmy wybrać

pozdrawiam wszystkich
                rita
                • inka28 Re:Olsztyn Piękny 13.08.03, 01:47
                  A kto sie pisze na zjazd-bis? Moze jaks mala lista obecnosci? I co w ogole na
                  to gospodarze eNki??? (Angela pozdrawiam serdecznie:)))
                  • zbyszek07 Re:Olsztyn Piękny 13.08.03, 07:09
                    Witam z rana!
                    Wysoka Brama nie tylko w rusztowaniach, powleczone one sa jasna folia
                    budowlana, stoi takie biale pudelko i moze pieknieje pod ta folia. Przy poczcie
                    Gl. tez pokazaly sie rusztowania. Wiele ulic rozkopanych, wymiana nawierzchni,
                    powstaje nowa Sielska. Roboty na calego.
                    Woda w jeziorach jeszcze ciepla. Jutro szantowanie, w piatek kajakowanie.
                    "Zejman i garkumpel" kto moze niech zajzy nad Lyne.
                    Spotkanie... podajcie konkretny termin.
    • Gość: being28 CZARNYADAMIE zaloz nowy watek!!! IP: 195.205.164.* 13.08.03, 07:15
      Zbliza sie kolejna setka. Czas zalozyc nowy watek!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka