Dodaj do ulubionych

NAUKA JAZDY opinie

IP: 212.180.179.* 13.12.08, 10:21
wiele słyszy się na temat szkół jazdy w Olsztynie moze tutaj kazdy
chetny wpisze kilka słów na temat swoich wrażeń ze szkolenia-
piszcie śmiało które szkoły chcielibyście wyeliminować z rynku!!!
pamietajcie również ze zdarza sie iż sami własciciele szkół piszą
brzydko o konkurencji-prosimy o poparcie swoich opinii konkretami w
innym przypadku bedą mało wiarydodne
Obserwuj wątek
    • Gość: brr Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 21:53
      A Ty nie pisałeś brzydko o konkurencji jakieś pół godziny przed tym postem?
      Ciekawe...
      • Gość: gosć Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 14.12.08, 16:06
        Szukasz kapusi!!!!
        • Gość: strefa Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.01.11, 00:31
          strefa : kapusie Auto kurs -kętrzyńskiego , NOT , elka , linia, snopek , dkl iii no , list zbiorowy
          pytaj na knosały
        • Gość: szofer Stuknełam Pana?(elka) IP: *.olsztyn.mm.pl 22.07.11, 06:07
          olsztyn.wm.pl/60727,Elka-stuknela-pana-Co-na-to-straz-miejska.html
          • Gość: G niezdrowa konkurencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 17:26
            "Kursy i tak są tanie, biorąc pod uwagę podwyżki cen paliwa, ubezpieczenia itd... za 800 zł można było szkolić kilka dobrych lat temu i 20 h, a nie teraz.. konkurencje trzeba szanować, a nie obrażać się w szczeniacki sposób na forum.. w żadnej innej branży nie spotkałem tak niskiego poziomu. Zamiast obrzucać się błotem, może lepiej ustalmy pewien poziom cen za kurs i godziny, poniżej którego nie zejdziemy? Bo jeśli nie to "zejdziemy" z rynku... ogólnie to szkoda, że kursanci nie mają swojego rzeczywistego forum, niezdrowa konkurencja nie wróży niczego dobrego." .. - popieram, jedyne słowa prawdy, Panowie nauczcie się chociaż pisać poprawnie i nie robić błędów w tych postach,każdy z instruktorów i wielkich właścicieli to tylko w gębie mocni i nic więcej ! nikt nie zmusza Was do takiej pracy czy działalności, niech każdy patrzy na siebie i nie oczernia innych, polityka jak w kampanii PiSu !!! Prawda jest taka, że dobre szkoły nie muszą się reklamować, bo mają mnóstwo poleceń i nie mają czasu siedzieć na durnym forum i jeździć jeden po drugim żeby tylko komuś było gorzej.. żenujące!
      • Gość: Elka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.11, 08:05
        Jak kotś z was potrzebuje prezentację dla motoru honda VTR 250 identycznej jak na egzaminie państwowym to znajduje się ona i jest do pobrania ze strony www.elka.olsztyn.pl
        Pozdrawiam.
    • Gość: kasia Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 16.12.08, 23:31
      chodziłam na kurs do szkoły d..,najpierw wykłady miały być w kortowie ,a były
      na kościuszki , po teorii jeżdziłam w upał na worku foliowym żeby tapicerka się
      nie pobrudziła, na trelinkach czy polbruku się wytrzęsłam to był placyk, nie
      przyszłam na jazde przepadły 2h, w piątek około 15tej zadzwoniłam że
      wponiedziałek na 10tą nie moge, odebrał szef i stwierdził ,że godziny mi
      przepadają , uprzedzać należy 48h przed rezygnacią tak zrobiłam, we wtorek była
      taka kłótnia , szef dostał ślinotoku, potem okazało się ,że nie mam karty jazd
      (została u rodziców) musiałam zapłacić 50zł. no i po wyjeżdżeniu 26h
      stwierdzono we mnie laika ,dokupić musiałam 5h , tłumaczy się to tym że szkoła
      dba o zdawalność kosztem klientów . kaśka
      • Gość: Marta Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 14.01.09, 15:52
        uczyłąm się jeżdzic w DKL, polecam tę szkołe, zapisałam się na kurs z 3
        kolezankami, jedna z nich zdala za 2gim razem a pozostałe za pierwszym.Polecam
        rowniez ja ze wzgledu na to ze mozna szybko zrobic prawko, 2 tyg teorii i 2 tyg
        jazdy(zakładając ze będziecie jezddzić po 2h dzinnie).Plusem było to ze uczyło
        mi klku instruktorów i od kazdego nauczyłam sie czegos pozytecznego, nie kazdego
        sposob mi odpowiadał na wszytsko. zajecia w bardzo milej atmosferze, wszystko
        dalo sie z szefem załatwic jesli ktos potrafił i chial. nie wiem dlaczego ludzie
        narzekają na tę szkole, dla mnie ona jest the best.
        • Gość: burek Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 16:35
          Bo nie byłaś w innej i nie masz porównania :] Niektórzy z nas mają :)
        • Gość: jola Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 15.01.09, 01:07
          the best, porzytwnego , a skąd wiesz co inni chcą od tej szkoły , wpadnij w upał
          na woreczek foliowy trche beszt
        • Gość: zawodowiec Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.09.09, 22:27
          Co to znaczy szybko zrobić prawko ? A potem wolno jeżdzić i korkować
          drogi. Nauka jazdy , jak sama nazwa mówi, powinna potencjalnego
          kierowcę nauczyć jeżdzić , a nie marnie przygotować do egzaminu,
          czyli uda się lub nie. I statystyka w której ''szkole'' jest większa
          zdawalność. Wiadomo że z czasem nabiera się doświadczenia , ale
          jakieś podstawy trzeba mieć. Tu zdecydowanie liczy się jakość, a nie
          ilość, panie i panowie ''instruktorzy'' Jak widzę wlekące
          się ''elki'' po mieście , które bardzo często nie mogą ruszyć z
          czerwonego światła , to od razu wyobrażam sobie tego kierowcę jak
          póżniej będzie zachowywał się na drodze i ile czasu jeszcze
          potrzebuje, żeby nauczył się jeżdzić. I wcale nie dziwię się
          egzaminatorom że brali łapówki , bo przecież za umiejętności po
          kursie na prawo jazdy, egzaminu zdać nie sposób. A propos szkoły o
          której Marta napisała to może i fajnie że firma zapewnia w miłej
          atmosferze ,kilku instruktorów gdzie każdy uczy czego innego a w
          razie czego to jak ktoś chce i potrafi lub odwrotnie to resztę z
          szefem załatwi. Szerokiej drogi czyli szerokości.
    • Gość: pizza driver Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 00:06
      Zasada jest jedna, im tańsza szkoła, tym większe prawdopodobieństwo, że to lipa.
      • Gość: tito Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.08, 08:40
        Jak najdalej od OCK,niby sprzęt mają dobry ale taki jest już wszędzie .Panienki
        w biurze( z tego co wiem cała rodzinka ) traktują cie jak jakiegoś intruza,zero
        kompetencji,ogólnie nieprzyjemnie. Niedługo na forum opiszę co tam się dzieje.
        • Gość: ula Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 17.12.08, 10:27
          ja nawiązuje do Kaśki , byłyśmy chyba na tym samym kursie w DKL , zajęcia z
          Kortowa przeniesiono na Kościuszki, ja nosiłam ręcznik nawet instruktor miał ,2h
          mi przepadły , tam było nerwowo. dokupiłam 4h gdzie indziej i naprawde może być
          bezstresowo. a jeszcze chciałam dodać że DKL miał taką strone ale zlikwidował
          tam studenci to smarowali, student to maruda pa Ula
          • Gość: miśka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 18:31
            Nie musiałyście być na tym samym kursie, tylko tak po prostu przeważnie to
            wyglądało. Mnie te folie w lato do szału doprowadzały. Samochody klimy nie
            miały, a nawet jak któryś miał, to było zabronione jej włączanie, bo żre paliwo
            czy co tam. I weź się duś przy 30 stopniach. Otworzysz okno, wiatr dmuchnie to
            ta folia leciała na twarz i momentami było niebezpiecznie, bo ograniczała
            widoczność. Nie wspomnę jak się człowiek cały kleił od niej. Po prostu warunki
            jazdy w upał tragiczne :/ Ręcznik na jazdy przynosić? Bez przesady. Może jeszcze
            swój własny bak z paliwem miałam ze sobą nosić na szkolenia? A stronę
            zlikwidowali, bo się bali krytyki i tyle. Pozdrawiam.
        • Gość: uuuu Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 18.12.08, 00:31
          przecież na tej stronie trzeba pisać same negatywy, ,,wyeliminować,, kto i poco
          ją założył?? tu sie pojawią ludzie smutni, zawiedzeni, którym nie wychodzi,.
          strona ta godzi w wieksze szkoły nauki jazdy , małe są często kameralne tam nikt
          sie raczej nie skarży , wszystkich się zna . hasło tytułowe powinno być bardzo
          pozytywne na taką stronę wrócą zadowoleni, pełni energii i uśmiechu . czekamy na
          pozytywnie nastawionych TO MY . epidemia zarazy pozytywnej. nadawca dobre samo
          poczucie
          • Gość: osk Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.12, 10:41
            Wiecie smutne jest to że pomiędzy olsztyńskimi szkołami panuje niezdrowa konkurencja, fora pełne są wpisów właścicieli szkół i każda sroczka swój ogonek chwali - to naormalne ale róznież wypisuje bzdury o konkurencji, agencje PR wzieły się już tez za pisanie opini oczywiście za kasę. I tak drogi kursancie olsztyńskie fora działają na zasadzie bezpłanych reklam. Prawda jest taka że szkół w Olsztynie jest za duża i zaczeły klepać biede, wojna podjazdowa ma na celu wykasowanie konkurenacji złą opinią a nie jakością szkolenia, ośrodki oszukują na czasach jazd, na zająciach, dziłają bez sal wykładowych, zajęć z pierwszej pomocy itp, to ich trzeba wyeliminować. Pytajcie więc znajomych lub idź i sam oceń szkołe jeśli nie chcę cie naciąnoć zgodzą się na próbne zajęcia z teori i odpowiedzą na twoje pytania bez wykrętów, nie zgadzaj sie na wykłady w samochodzie czy na kanapie w dużym pokoju właściciela, zapytaj o cene ezgaminów wewnętrzych i czy poprawka jest płatna, bo potem kiedy już zapłacisz większość kasy będzie za późno, jeśli nie przyjdziesz na jazdę i nie zawiadomisz przynajmiej 24godziny wcześniej to w każdym ośrodku poniesiesz konsekwencje alebo przpadną ci godziny albo będziesz płacić to powszechna zasada w całym kraju i ma na celu zdyscyplinownie kursanta. Droga konkurencjo czas na zmiany na tym rynku i zamknięcie szkół które poprostu oszukują i naciągają ludzi, ale trzeba sie szanować i nie oczerniać się nawzajem. Pozdrawiam włąscicieli szkół nauki jazdy - poprawcie jakość szkoleń
            • Gość: to ja włodek Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.03.12, 00:06
              mam nadzieje ,że nikt na tym forum nie szuka opinii i wskazówek , liche podteksty , głupie zachwalania , gdzieś nazwa , sami podpi..rdalacze , samochwały i konowały , to się nazywa syndrom małego ptaszka , hhii
        • Gość: mikey Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.08.09, 12:42
          Niestety trudno zaprzeczyć. Reklama dźwignią handlu, a oni potrafią
          się świetnie reklamować. Co do jakości nauczania to mam swoje
          zdanie. Wykłady to nie wykłady, tylko seanse filmowe. Placyk 20km za
          miastem też pozostawia wiele do życzenia. Dlaczego mam tracić
          40minut moich cennych godzin jazdy, żeby dojechać i wrócić na
          placyk? Egzaminy są na mieście!
    • Gość: konrad Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 18.12.08, 14:04
      Omijajcie szerokim łukiem OCK, drogo ,bez nadziej nie i nie miła obsługa.Na
      egzamin czekałem u nich 2 miesiące,aż wreszcie poszedłem indywidualnie.Niby szef
      grzeczniutki,ale jadą tam na ilość a nie na jakość, Kasa misiu kasa...Żeby nie
      było że może nie zdałem i się mszczę-zdałem za pierwszym razem indywidualnie .A
      straszyli że na sprzęcie wordowskim to lipa ,nie prawda jak ktoś umie jeździć to
      zda.
      • Gość: tak Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 18.12.08, 21:07
        Jak najbardziej popieram Konrada i Tito,też mam nie miłe stamtąd
        doświadczenia,nie polecam tej nauki jazdy.Ogólnie produkcja na wielką skałę byle
        jakich kierowców, aby dużo kasy było,a panienki tam pracujące to fakt Są niemiłe.
        • Gość: kursantka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.obn.olsztyn.pl 19.12.08, 12:33
          Polecam LOK, miło, przyjemnie, zadne godziny nie przepadaja, zadnych folii,
          przymuszania do godzin dodatkowych.
          • Gość: Były kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 19.12.08, 16:55
            Nie polecam firmy która znajduję się w Gracji OCK,w bardzo sprytny sposób robią
            tak poprzez manipulację,że trzeba wykupić dodatkowe godziny.Np. długo czeka się
            na egzaminy a w tym czasie zapomina się wiele rzeczy ,bardzo sprytna a zarazem
            nie do udowodnienia sprawka.Ja na szczęście jestem po ale innym nie polecam tej
            firmy,a po za tym jak poprzednicy obsługa miła była do czasu aż zacząłem
            upominać się o swoje.Później już nie byli mili.
            • Gość: Mała Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ostrow61.ptc.pl 20.12.08, 01:11
              Do czasu jak zacząłeś upominac się o swoje? A o co musiałeś?? Rany ja to mam straszny dylemat!! W listopadzie miałam osiemnastkę i zebrałam pieniądze i właśnie postanowiłam, żeby jakoś je pożytecznie zagospodarowac i chciałam pójsc na kurs. Ale jak czytam po forach to się boję!! Ja nigdy samochodem nie jeździłam i boję się że sobie nie poradzę! Ciężko ze mną będzie. Jak czytam jak ludzie piszą o naciąganych jazdach to jeszcze gorzej! Ja mam pieniądze tylko na kurs i na opłacenie egzaminu! Jaką szkołę mi polecacie? Chciałam do Olkaru bo koleżanka tam była ale sama już nie wiem :( może Wy coś polecicie?? Miał ktoś z Was stycznośc z tą szkołą?
              • justa_justa3 Re: NAUKA JAZDY opinie 20.12.08, 09:14
                polecam elka sławomira Orzoła i Motorex Czesława Swaryczewskiego
                oraz Rondo i Snopek. O nich słyszałam bardzo dobre opinie od
                znajomych i po sobie. Zwłaszcza "Elka". Życzę powodzenia
                • Gość: Umny Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:38
                  Swaryczewskiego? chyba cię Bóg opuścił, najpierw kolo powinien nauczyć sie
                  przepisów, że o metodyce nauczania i technice jazdy nie wspomnę!
              • Gość: były kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.12.08, 10:08
                Upominałem się np. o zmianę instruktora,o to ze za długa przerwa pomiędzy egzaminem,a końcem kursu...itd.Z jazdą sobie poradzisz nie denerwuj się ,trzeba być naprawdę matołem,wiadomo że za pierwszym razem może nie bo to nie licznym się zdarza przecież WORD musi zarabiać.Proponuję ci iść do starych wypróbowanych firm ,Z.D.Z ,LOK,w WORD-wiadomo (egzaminują też, także nie będą sobie zaniżać zdawalności ,bo to jest bardzo bardzo ważne. )Nie daj się nabierać na hasła reklamowe typu z nami bezstresowo,bo stresik pobudza do myślenia.
              • Gość: za sobą Re: NAUKA JAZDY opinie IP: 212.180.179.* 20.12.08, 11:47
                robiłem w MM i dobrze wybrałem bez naciagania bez problemow sprawnie
                w 5 tygodni i po bolu chłopaki wszystko tlumacza bez nerwow krzykow
                i zajmuja sie tym caly dzien bo jak przyjdze jakis instruktor po 10
                godzinach pracy w innej firmie a jako instruktor chce dorobic to nie
                licz ze czegos cie nauczy. mialem ten sam problem co ty i dobrze
                trafilem jazdy zaczynasz gdzie chcesz grafik dopasowany do ciebie
                polecam trzymaj sie pozdr
                • Gość: jola Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 20.12.08, 21:09
                  ,, elka,, jest cienka , żują gume , na zajęciach można poznać konkurencię i jej
                  wady
                  • Gość: ? Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 21.12.08, 09:06
                    a o p. Pyć, który prowadzi zajęcia w Techpal-u ktoś słyszał jakieś
                    opinie? wolałbym zrobić kurs w jakiejś małej szkółce, a nie w
                    molochu...tylko nie wiem kogo wybrać...:/
                    • Gość: jaczylinieon Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.eranet.pl 22.12.08, 17:09
                      tu jest polecenie:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=85835125&a=85835125
                    • maklik Re: NAUKA JAZDY opinie 08.01.09, 15:53
                      Proponuję ELSOP p. Tadeusza Sopla
                  • Gość: właściciel elki Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 31.01.09, 18:09
                    to zwroć uwagę instruktorowi lub poinformuj właściciela firmy a nie... pretensje
                    nie wiadomo do kogo zawsze jestem otwarty na sugestie i uwagi moich kursantów i
                    nikogo nie zostawiam z nie rozwiązanym problemem
                    Pozdrawiam Slawek Orzol
                    • Gość: Sławek Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 10.02.09, 22:08
                      pisali na Ciebie , było miło oj nie, a teraz gdzie ty jesteś ? sam smarujesz i
                      te kontrole w L-kach ,policja , kontrole z kosały, brawo. nauka jazdy Elka adres
                      w internecie . no tłumacz się.
              • Gość: kierowca Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.08.09, 23:16
                LOKz całą odpowiedzialnością polecam wszystkim którzy chcą
                się nauczyć teorii i praktyki.świetny wykładowca.podwyższałem jakiś
                czas temu kategorię na D i trzeba przyznać że pomimo już
                doświadczenia za kółkiem wiele nowych rzeczy mnie
                nauczono.Bezstresowo ale konsekwentnie. Stara dobra szkoła. na
                marginesie znam taką ''szkołę'' kategoria B teoria w czasie jazdy bo
                po co za salę płacić, a instruktor sam nie umie jeżdzić , bo znam
                osobiście, to czego tam można się nauczyć.
                • Gość: niemy Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.11.09, 21:14
                  no szkółki nauki , co bedzie po 30 -tu godzinach , wtedy trzymamy się za
                  portfel , napiszcie kto ile zapłacił za doszkolenia ile się nauczył , czy
                  początek i koniec był w tej samej szkole ; diupa tu sępy czekały na
                  doszkolenia po 40 zł , ful wypas ,,, czekam na opinie ,uwagi, cenyyy!
                  spostrzeżenia, a wy za doszkolenia 5h to ile bierzecie , no po trzecim egzaminie
                  niezdanym .... walcie jak w dym mam maskę na czad
                • Gość: załamana Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.11.09, 21:24
                  to straszne zapisałam sie na kurs prawa jazdy ul. Kętrzńskiego 3, jak chcecie
                  spotkać w swym życiu chama , człowieka ograniczonego to proszę , co rozmowa to
                  inna prawda, ,,ale czy może mi pani dać powiedzieć i tak co drugie zdanie, i
                  udowadnianie swego zdania a pieniądze i coś o kinie i podporządkuj się jak nie
                  to płać. tyle emocji w prostej sprawie a jak dowiedziałam się o zdawalności no
                  poniżej standardów
                • Gość: Melchior Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.dynamic.mm.pl 06.05.12, 15:47
                  Robiłem ostatnio kurs na ciężarówkę LOK Olsztyn .Nie polecam instruktor uczy na dwóch pojazdach jednocześnie a p.kierownik to bajerant nie kompetentny.To nie ta szkoła co kilka lat wstecz.
            • Gość: obecna kursantka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.05.09, 17:43
              :) ja też chodzę do OCK i napiszę tak:
              nigdy wcześniej nie jeździłam, dodam - byłam wystraszona o opowieściach innych o
              instruktorach - i napiszę tyle:)
              Polecam OCK, jeśli nie zdam (bo jestem przed egzaminem) już mam wyjeżdżone
              godziny to nie zwalę tego na instruktorów, są bardzo kompetentni, cierpliwi.
              Polecam tą firmę, idą na rękę - ja płaciłam ratami (4). Więc chyba jesteś jakąś
              ich konkurencją, bo mnie można poznać po IP mojego komputera kotku:) Jestem
              prawdziwą kursantką:)Pzdr OCK:)
              • Gość: kotku Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 11:00
                Jesteś prawdziwą kursantką, a twój tekst wygląda jak reklama. Nawet o ratach wspomniałaś, co nijak się ma do poprzednich właścicieli. Raz tam zadzwoniłem i nie wybieram się. Niektórzy ludzie nie powinni nigdy zajmować się obsługą klienta, bo negatywne emocje przez słuchawkę po prostu słychać. A jak ktoś sobie ceni kulturę osobistą, to po jednej takiej rozmowie ma dość.
    • Gość: cierpliwy Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 22.12.08, 15:26
      Nie polecam dużych firm,np OCK,Word itp. idą na ilość a nie na jakość,po za tym
      często są stosowane metody na wykupienie dodatkowych lekcji ,w bardzo cwany i
      przemyślny sposób.Znajomy robił w OCK i bardzo narzekał na obsługę,wykładowców i
      kumoterstwo tam panujące.
      • Gość: Misiozaur Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:45
        Coś ci się cierpliwy popier....o! Od kiedy to WORD jest ośrodkiem szkolenia
        kierowców? Jak już tak nie lubisz OCK (pewnie jesteś jakimś marnym
        instruktorzyną z firmą szkolącą typu krzak), to się trochę doucz deklu. WORD
        egzaminuje a nie szkoli, ale skąd możesz o tym wiedzieć jak jeździsz pijany.
        Większość negatywów o OCK pisanych jest z jednego ip, ciekawe prawda?
        Dodam tylko, że nie mam nic wspólnego z tą firmą, a zareagowałem, bo jakaś
        miernota próbuje nieuczciwych sztuczek, żeby zdyskredytować konkurencję.
    • anenka1 Re: NAUKA JAZDY opinie 23.12.08, 20:28
      A ja chciała bym polecić szkołę jazdy MM. Własnie dzisiaj zdałam
      egzamin (za drugim podejściem ale to wina nerwów.)Uczą bez krzyków i
      stresu, dokładnie wszystko tłumaczą. Dla mnie było najważniejsze że
      dostosowywali się z jazdami, a także wykładami do mojego wolnego
      czasu którego nie mam zbyt wiele. Mogłam jeździć o 7 rano lub 22
      jeżeli akurat mi pasowało. Tym instruktorom naprawdę zależy zebyśmy
      zdali. Polecam MM.
    • Gość: robert Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 29.12.08, 16:42
      Najlepsze są małe firmy, robiłem w molochu jakim jest OCK,i np.panie które tam
      pracują były niemile,nie panowały nad wszystkim ,jazdy były pomieszane a to
      godziny ,a to instruktor nie ten i takie tam .Na koniec czekałem na egzamin 1
      miesiąc.Jeszcze raz nie polecam.Moi znajomi też byli niezadowoleni .
      • Gość: Ja Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.09, 10:10
        jedno co mi sie wydaje glupie w waszych odpowiedziach to to ze macie pretensje do szkół o to że czekacie po miesiąc na egzamin. To przecież nie ich wina. Widocznie tak są wolne terminy w WORDZIE bo prawo jest takie że zaświadczenie o ukończeniu kursu można dostac dopiero po jego ukończeniu! i dopiero wtedy można zapisac się na egzamin. Niestety takie jest prawo i jeśli jakakolwiek firma postępuje inaczej to je łamie. Moim zdaniem dobrze że kursant nie podchodzi do egzaminu po 15h tylko po 30!! I nie chodzi nawet o to co kto umie tylko jąką ma wprawę. A wypadków jest i tak bardzo dużo, za dużo. Chyba nie o to chodzi żeby jak najszybciej tylko jak najlepiej. Na wszystko trzeba czasu. Nie spieszcie się jakoś tak niepotrzebnie. Ten miesiąc "dłużej" w przeciągu całego życia to nic a ile więcej może się w głowie ułożyc :)
    • kasiunia187 Re: NAUKA JAZDY opinie 08.01.09, 13:10
      odbyłam kurs nauki jazdy w szkole "..."w HB-nie wiem czy moge podac
      nazwe??.Kurs tam to jedna wielka porazka.Jazy zaczynały sie np.10
      minut pozniej bo instruktro musiał jeszcze pojsc na chwilke do
      sklepu a konczyła sie 5 minut wczesniej i tak mnozac 30godzin jazd
      to troszke wychodzi pieniedzy prawda??:/.No i jeden z instruktorów
      dobrze uczy ale za to drugi jest strasznie nerwowy:/(opinie wielu
      kursantek)....
      • Gość: Były kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 08.01.09, 19:22
        Kasiunia możesz wszystko a tym bardziej na forum,podaj nazwę to będziemy ich unikać.
      • Gość: Zuza Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 08.01.09, 23:27

Kasiunia napisz prosze, z ktorym instruktorem Ci sie najlepiej
        jezdzilo.Tez chodze tam na kurs i chcialabym poznac Twoja
        opinie.Pozdrawiam
        • Gość: santos Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 10:29
          Serdecznie zapraszamy na kurs kat. B. W styczniu i lutym cena kursu tylko
          1100zł. Cena godziny doszkolenia 35zł. Ul. Kopernika 33 (wejście od podwórka),
          tel. 728 840 643
          • Gość: driver Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.kokarda.pl 11.01.09, 23:44
            Potwierdzam opinie o OCK. Nie dość że sprytnie wydoili mnie to jeszcze wysłali
            do pracowni badań kierowców nieopodal gdzie całe badanie trwało pół godziny.
            Wcześniej robiłem kwalifikacyje ale było porzadnie dokładnie i około 2 godzin. A
            tu żenada !!! Ja nie wiem czy to te badanie młodziutkiej pani psycholog bedzie
            ważne bo coś mi to śmierdzi prokuratorem. Dno komercja i tyle !!! To jakaś śitwa
            nastawiona na rabanie klientów to całe OCK !!! Może przeczyta to ktoś z
            prokuratury albo od praw konsumentów?

• Gość: Były kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.09, 09:30
              Z tymi badaniami się zgadza tez mam nadzieję ,że wreszcie prokurator
              zainteresuję się tym co się dzieje w OCK.Mp normą jest że prawie zawsze na
              egzaminie w WORD jest właściciel OCK,to też takie trochę nie fajnie ,bo zaraz
              się okaże że gościu ma tam jakieś układy ,(albo nie daj boże jakaś korupcja)i ci
              co robili prawko będą musieli ponownie robić ,albo prokurator będzie ich ciągał
              na przesłuchania.A powracając do badań psychologicznych to jest odrębny temat
              rzeka który chętnie mogę poruszyć na forum.
              • Gość: ock Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:15
                kolego za zniekształcanie dobrej opinii OCK i bez udowodnienia
                zarzutów możesz trafić do sądu i mogię ci obiecać że to niedługo
                nastąpi i tam będziesz miał możliwości się wypowiedzieć do
                zobaczenia na drodze sądowej
                • Gość: PASJA1987 na forum każdy może przedstawić swoje zdanie IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.11, 13:29
                  TO JEST FORUM KAŻDY MA PRAWO NAPISAC CO CHCE, CO UWAŻA I CO MU SIE WYDAJE..GDYBY POSZEDŁ NA POLICJE I ZŁOŻYŁ FAŁSZYWE ZEZNANIA TO CO INNEGO ...
                  • Gość: jołop Re: na forum każdy może przedstawić swoje zdanie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.07.11, 01:57
                    no to mam cię , męczyłem się no wiesz , zmieniłem szkołę , no wiesz trzy razy , ato tak , inaczej , szukałem landrynków , wszyscy wymienjenieni po niżej , a pod prąd to tupaliśmy z naj lepszymi z tej strony ,,, uwaga n LLL może ki
              • Gość: ock Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:29
                kolego za zniekształcanie dobrej opinii OCK i bez udowodnienia
                zarzutów możesz trafić do sądu , mogię ci obiecać że to niedługo
                nastąpi i tam będziesz miał możliwości się wypowiedzieć do
                zobaczenia na drodze sądowej ,wiemy że jesteś jedną osobą podającą
                się pod wieloma postaciamy ,wiem kim ty jesteś i chcę cibie zobaczyć
                jak będziesz rozmowny przed sądem do zobaczenia już niedługo na
                pierwszych przesłuchaniach
                • Gość: do ock Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 22.01.09, 12:52
                  W żadnym momencie nie szargałem dobrego imienia OCK,Forum jest po to żeby
                  wyrażać swoje opinie,ale jeżeli chcecie podać mnie do sądu to proszę bardzo ,nic
                  nie mam do ukrycia po prostu powiem to co widziałem na egzaminie i tylko tyle.A
                  i moi znajomi też widzieli parę rzeczy.Nie ma problemu.Żegnam i nie zamierzam
                  prowadzić dyskusji na Forum dotyczącej tego tematu.Bardzo proszę o nie
                  zastraszanie mnie.Nic takiego nie zrobiłem .
                  • Gość: ock Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 18:04
                    widzisz kolego sam się przyznałeś że nigdy nie byłeś kursantem OCK
                    tylko ktoś cię namówił ażebyś próbował zmienić opinię dla OCK
                    pamiętaj taka zmyślona ,nieprawdziwa opinia bardzo drogo kosztuje w
                    sądzie a wtedy będziesz musiał się przyznać kto cię namawia do
                    wysyłania nieprawdziwych informacji Z poważaniem
                    • Gość: Były kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 22.01.09, 19:55
                      Właśnie że byłem waszym uczniem, oto chodzi.I jeżeli będę zmuszony o tym
                      powiedzieć to powiem.A teraz już kończę te wypowiedzi ,to są tematy za bardzo
                      prywatne .Ale w sądzie będę je musiał ujawnić ,a i moi znajomi którzy w waszej
                      szkole robili kursy wesprą mnie .Dzisiaj mi to potwierdzili.Lepiej zamknijmy tą
                      dyskusję ,na tym etapie i to wszystko.Zegnam.
                      • Gość: byly kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 22.01.09, 21:36
                        Polecam wszystkim ock robilem tam prawko na b a pozniej na c atmosfera jest
                        super jak i w biurze jak i miedzy instruktorem a kursantem,i niektórzy pisza
                        tutaj jakieś bzdury. Po pierwsze na egzamin w wordzie czeka sie do miesiaca
                        czasu jak ktos sie nie zna to niech luknie w przepisy a nie wypisuje pierdoly,
                        po drugie jak komus nie pasuje instruktor to sobie mozna zawsze zmienic, a po
                        trzecie że szef z ocka jest na egzaminie na kat c to bardzo dobrze ja czulem sie
                        pewniej i bylem mniej zestresowany a nawet instruktor prowadzacy moze byc na
                        egzaminie z kursantami(jak ktoś nie wie kto to jest instruktor prowadzacy niech
                        sobie poczyta),a jak ktos pisze o jakims kreceniu to ma grubo w głowce i chce
                        popsuć opinie najlepszej szkole w wojewodztwie.Pozdro
                        • Gość: tarra Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.uwm.edu.pl 23.01.09, 09:19
                          nie robcie prawka w duzych szkolach poniewaz jestescie anonimowi
                          instruktor przychodzi na kilka godzin dorobic pare groszy i ma
                          gdzies czy zdasz egzamin tak jak ktos wspomnial juz najlepsze sa
                          male szkoly bo czego nauczysz sie od czlowieka ktory gdzies
                          przepracowal 8 godzin i przyszedl dorobic do pensji a jak cos chcesz
                          to wysyla cie do biura w ktorym jestes nikim. tez mialem ten problem
                          i zdalem za pierwszym podejsciem jezdzilem w firmie gdzie sa 2 auta
                          a wlasciciel wiedzial czego potrzebuje, wsrod moich znajomych
                          rowniez zla opinia cieszy sie OCK , DKL . JA MAM TO JUZ Z GLOWY
                          POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZACZYNAJACYCH KURS
                          • Gość: byly kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 25.01.09, 22:03
                            TARRA CO ZA GLUPOTY WYPISUJESZ INSTRUKTORZY W OCKA PRACUJA TYLKO TAM I BARDZO
                            IM ZALEZY ZEBY KURSANT ZDAL I DAJA Z SIEBIE WSZYSTKO WIEC NIE PISZ GLUPOT JAK
                            NIE WIEMSZ
                    • Gość: olsztyn.mm.pl Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 09.02.09, 18:50
                      do ock adres w nagłówku to adres szumowiny, która atakuje inne szkoły ,
                      wystarczy przejrzeć reszte stron , podpis ,,szumowina Olsztyn.mm.pl
                • Gość: zostane anonimowy Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 23.01.09, 20:44
                  ock to dobra szkoła, chociaż moja konkurencja, strona internetowa , to strona
                  ludzi zawiedzionych , smutnych, malkontentów, pozytywne opinie relacje żadziej
                  się wyraża, jak na mnie piszą negatywnie to się ciesze zawsze to jakieś
                  zainteresowanie mną, zawsze się podpisuje dziś zostane enter. pozdrawiam ock i
                  pana który skrytykował ock . krytyka wzywa do mobilizacji .
                  • Gość: qq Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.malbork.mm.pl 23.01.09, 21:22
                    jezeli sie nie ujawniasz tzn ze jestes z OCK proste a jezeli ktos
                    mówi ze sie zrazil tzn ze tak byla ludzie zobaczcie ze wielu firm tu
                    nie ma wiec te opinie sa prawda prawda. Ujawnij sie
                    • Gość: gościu Re: Nauka na automacie . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 14:28
                      Mam pytanie czy ktoś w Olsztynie szkoli na automacie(tj skrzynia
                      biegów ) i jak zdać egzamin na automat
                      • Gość: były kursant Re: Nauka na automacie . IP: *.ols.vectranet.pl 26.01.09, 09:20
                        witam w Ock jest jeden samochód Fiat Panda który ma automatyczną skrzynię biegów
                        i z tego co wiem to również odbywają sie na nim szkolenia i póżniej podstawiany
                        jest ten samocbód na egzamin pozdr
                      • Gość: instruktor Re: Nauka na automacie . IP: *.olsztyn.mm.pl 31.01.09, 18:25
                        ale dlaczego na automacie!!! Bedziesz mial wbity tylko autmat do prowadzenia .
                        Nawet jezeli masz niepelnsprawnosc to warto poswiecic troche czasu i nauczyc sie
                        manuala. Sorki ya literz ale klawiatura mi sie rozlazla i nie widzi polskich znakow
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: były kursant Re: Nauka na automacie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 16:31
                          nie sluchaj się bzdur jakie pisze osoba że wbite jest w prawo jazdy że mozesz
                          jezdzic tylko na automacie jest to nie prawda .otrzymujesz prawo jazdy takie
                          same jak inni kursanci co jezdzą z maualna skrzynia biegów .Jesli jesteś osobą
                          niepełnosprawną to jak najbardziej polecam automat dla ciebie
                          • Gość: instruktor Re: Nauka na automacie . IP: *.olsztyn.mm.pl 11.03.09, 18:11
                            kolego a kod 78 to nic tobie nie mówi nie ściemniaj klientom jak ktoś robi
                            prawko na automacie to niestety MA WPISANY TEN NIESZCZĘSNY KOD 78

Zdanie egzaminu na automacie skutkuje otrzymaniem prawa jazdy kategorii B z
                            niewielkim ograniczeniem (kod 78 upoważniający do prowadzenia pojazdów
                            wyposażonych w automatyczną skrzynią biegów).

Nie można prowadzić samochodów z ręczną skrzynią biegów. (dopóki nie zdamy
                            dodatkowego egzaminu z jazdy
                          • Gość: hella Re: Nauka na automacie . IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.03.09, 18:59
                            Co za głupoty!!!Jesli robi sie prawko na automacie to w dokumencie jest to
                            zaznaczone i można jezdzic tylko i wylacznie na automacie. trzeba oddzielnie
                            zrobic prawo jazdu na skrzyni manualnej. Prosze wiecej bzdur nie pisac i ludzi w
                            blad nie wprowadzac!
            • Gość: Ania Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.11.09, 22:28
              kurs robiłam własnie w OCK. Atmosfera była wspaniała :)własciciele to przemili ludzie-bardzo serdeczni. Mój intruktor Pan Tomasz to niesamwicie spokojny człowiek,ale i świetny fachowiec. Cały kurs oceniam na 6+
              25 listopada zdałam egzamin za PIERWSZYM RAZEM! :) Jeśli ktoś atakuje tą szkołę to tylko konkurencja-nikt z kursantów nic takiego by nie napisał(jak czytam na tym forum). Jescze raz POLECAM!
      • Gość: tata Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 16:18
        polecam szkołę Snopek z ul.Warszawskiej. Dobre materiały i
        instruktorzy, nie bardzo droga, kompetentna
    • Gość: defraudacja Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 26.01.09, 01:54
      marcinku ustalałeś 1300 za kurs z konkurencją, którą należy wyeliminować,cena
      nie ta dlaczego? cena kursu spadła tak szybko, podcjągamy , tylko lipne firmy
      miały cene 1300 , już takich nie ma !!! to jakie to były wymień......., i
      dziękujemy za kontrole z KOMUNIKACJI . nara kupę pracy mamy , może potem
      • kursantka-1 Re: NAUKA JAZDY opinie 26.01.09, 18:15
        Chciałabym pochwalić instruktora z OSK na nagórkach.Naprawdę
        człowiek robi dobrą robotę:mozna nauczyć się jeździć bez
        niepotrzebnych stresów i dobrze zdać egzamin.Nie ma "okradania" z
        godzin i załaltwiania swoich spraw.Jesli mialalbym polecić jakąś
        szkolę to właśnie tą:OSK-Pater.
    • Gość: rudi Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.uwm.edu.pl 29.01.09, 16:44
      najwiekszym nieporozumieniem jest Auto Kurs na Ketrzynskiego i
      Jarotach. nawet nie podchodzcie to totalna pomylka
      • Gość: hhhhh Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.chello.pl 30.01.09, 08:53
        autokurs legenda ,ktoś ma racje
    • Gość: Właściciel SNJ Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.olsztyn.mm.pl 03.02.09, 19:47
      Kurs kategorii B to 30 godzin lekcyjnych- teoria oraz 30 godzin zegarowych -
      jazdy. Oraz zajęcia z pierwszej pomocy przedlekarskiej prowadzone przez osobę do
      tego uprawnioną.

Jestem właścicielem jednej z olsztyńskich Szkół Nauki Jazdy celowo nie podaję
      jakiej bo nie chcę , żeby ktoś powiedział, iż tą drogą chcę pozyskać klientów.
      Chciałbym zwrócić uwagę na kilka rzeczy, rzeczy bardzo istotnych przy
      zapisywaniu się na kurs.

1. Cena kursu w Olsztynie od 950,00 do 1400,00 nie brać najtańszych bo gdzieś
      się pojawiły oszczędności

2. Czy są wykłady? Jak nie ma to nie iść tam gdyż teorię i tak zaliczycie w
      samochodzie z reguły około 10 godzin więcej jazd. A przede wszystkim jest to
      niezgodne z ustawą i jak kiedyś taką Szkołę zamkną to KURS TRZEBA POWTÓRZYĆ!!!(
      raz na rok są przeprowadzane kontrole ośrodków i one mają za zadanie wyłapanie
      tych nienormalności) to nie żarty to wasze pieniądze i niepotrzebny stres.

3. ilość samochodów i instruktorów w ośrodku bo np. przed egzaminem auto (
      jedyne auto w ośrodku) ulega awarii i tragedia nie pojeżdżę przed egzaminem,
      właściciel i jedyny instruktor chory jazdy zawieszone

3 a. zbyt duże Szkoły nauki jazdy też nie za bardzo Właściciel mimo
      najszczerszych chęci nie dopilnuje jakości szkolenia

4.atmosfera - krótko czy krzyczą , czy wprowadzają nerwową atmosferę jeżeli jest
      inaczej niż mówili pójść do wydziału komunikacji w Olsztynie Knosały 3/5 i
      złożyć skargę na piśmie. Pamiętajcie, że zawsze możecie przerwać kurs zabrać
      swoje badania swoją kartę kursanta którą powinni wam wydać natomiast różnicę
      minus koszta ujęte w umowie należą się wam z powrotem

5. Czy Szkoła Nauki Jazdy ma plac w Olsztynie nie chodzić tam gdy taki plac jest
      zlokalizowany nie wiadomo gdzie lub poza Olsztynem bo to się mija z celem wasz
      czas jazdy czyli dojazd na plac liczony jest jako wasza jazda czyli nie tak jak
      miało być bo miało być po mieście a wyszło gdzieś w ternie nie warto.

Mam nadzieję, że wyposażeni w tą wiedzę wybierzecie tę jedyną i właściwą Szkołę
      Nauki Jazdy. Pamiętajcie kurs prawa jazdy to ma być coś pozytywnego co będziecie
      mile wspominać przez wiele lat a przede wszystkim poznacie prawidłowe zasady
      poruszania się pojazdami po naszych polskich drogach. Jak tarficie do mnie
      będzie mi bardzo miło.
      Serdecznie pozdrawiam.
      • Gość: no to ja kochany , Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.ols.vectranet.pl 04.02.09, 00:52
        co tam napisałeś kochany nic , oczym niczym ,kochana lejwodao placyk,. na 100%
        szkół , wszyscy mają plusy , egzamin to egzamin, mamy cię poszukać , ok twój
        rysopis ; blady anemiczny, ospały padnięty, rozlazły, plusy placyk na terenie
        olsztyna !!! odśnieżony ps. cycuś . hhii hhii
        • Gość: odpowiadam Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.olsztyn.mm.pl 04.02.09, 10:05
          odpowiadam Tobie Kolego zdawalność mego ośrodka to uwaga 53% więc jedna z
          lepszych jak chcesz zagnać na plac 20 km w jedną mańkę to Twoja wola ja
          udzieliłem tylko porad a w ten sposób się nie reklamuje. Informacje w
          poprzedniej wypowiedzi zawarte przeznaczone są dla kursantów a nie dla
          właścicieli OSK. Cóż kolego z innego OSK Panie właścicielu prawda boli więc
          piszesz bzdury, w dalszą bezsensowną polemikę nie będę się wdawał. Bo czasu mego
          szkoda.
          • Gość: kochani Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 15:29
            masz racje brzydko Ci odpisałem, napisałeś o standardach wymaganych w Osk. z
            stylu pisania jestes osobą opanowaną i inteligentną, przepraszam anonimowo ,
            liczy się twa wartość osobowa myśle ,że ją masz. Tak trzymaj krytyka to
            namiastka. pozdrawiam na ulicy-też
            • Gość: santos nieeee Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.olsztyn.mm.pl 06.02.09, 19:57
              Nie polecam szkoły Santos. Nie wiem jak uczą bo nie znam nikogo kto by tam zdawał ale ostatnio widziałam na mieście jak zrywają ogłoszenia innej konkurencyjnej firmy i w to miejsce naklejają swoje. Moim zdaniem zachowali się jak pustaki. Nie umiem sobie wyobrazic jak tak można zrobic. Jeśli są tacy dobrzy to niech zdobędą klientów własną ciężką pracą a nie takimi zagrywkami. Ja bym to takiej szkoły nie poszła chociażby z zasady. Chamów trzeba tępic.
              • Gość: forum romanum Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 20:01
                zasad i morałów to ty się ucz w kościele koleżanko, a jazdy samochodem w szkole
                nauki jazdy.
              • Gość: santos na taakk Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.ols.vectranet.pl 07.02.09, 21:38
                kto to pisze chamy, pustaki o szkole SANTOS , już konkurecja pisała o omijaniu
                łukiem, szkole kant, donosach i kontroli byłam pierwszą z kursantek radiowóz nas
                ścigał nasłany przez konkuręcie , proszę poczytać niżej jak smarują i oczerniają
                tą szkołę , pustaki to ci co to piszą. Zerwanie plakatów i powieszenie własnych
                to sprawa administracyjna a nawet karna . Czekam na taki finał. Santos zwróci za
                plakaty i koszty ich umieszczenia. a Bodzio to perła instruktorów i Jarek też .
                Gdzie te plakaty zrywane, czyje , kto je umieścił i gdzie i pozwolenie
                umieszczenia w tym miejscu. Zachodzę do dzisiaj tam z przyjemnością , dzięki
                takim opisom spekulacja słyszę o problemach , które konkurencja przysparza .
                Tam są sami pozytywnie nastawieni i uśmiechnięci. Będe w poniedziałek z rana .
                • Gość: ful wypas Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.09, 19:34
                  ale sali wykładowej to brak i jakoś to nie do końca fer doszkalam po was
                  kursanta Panowie z Santos wstyd!!!!
                  • Gość: ano wypas! Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 20:13
                    A ilu my po was doszkalamy ha-ha!!!
                    • Gość: ful wypas Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.olsztyn.mm.pl 09.02.09, 16:31
                      Bodzio.. dzida i poszedł ot.. całe twe szkolenie tylko gaz tylko gaz decha i
                      poszedł co tam czerwone nieistotne wszyscy tak śmigają a potem kursant płaci za
                      niezdane egzaminy Oj Bodzio Bodzio ty lepiej do roboty się weź. Żal.
                      • Gość: olsztyn.mm.pl Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.ols.vectranet.pl 09.02.09, 18:37
                        podaje adres wszystkich negatywnych i wyszarpanych opinii, firma ta krytykuje
                        jak leci , nie buduje się ta firma na własnym pozytywnym wizerunku, używa
                        cudzych nazw i nazwisk, podaje o sobie własne pozytywne opinie , strona ta mówi
                        o 4ech 5iu naukach jazdy a w Olsztynie jest zarejestrowanych ok 70. gdzie reszta
                        szkól??? smarujący opinie to olsztyn.mm.pl
                      • Gość: znający Bodzia Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.ols.vectranet.pl 12.02.09, 02:25
                        piszesz po imieniu Bodzio znasz osobiście piszesz o nim łłłał , czemu się nie
                        podpisałeś szukam go , to mój instruktor ale gość , spędziłam z nim 28 h, ale
                        osobowość , napisz prosze gdzie go szukać, może jest jeszcze w DKL-u1
                        • Gość: Marta Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.olsztyn.mm.pl 16.02.09, 21:27
                          Bodzio jest w Santosie i zaprasza wszystkich serdecznie!! :)
                      • Gość: ARTUR Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 02:08
                        BODZIO JESTEŚ NAJWIĘKSZYM NIEUDACZNIKIEM INSTRUKTOREM W OLSZTYNIE.
                        NAUKA Z TOBĄ TO TRAGEDIA PALANCIE.
                        • Gość: M Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 16:57
                          Co tam partaczu? Ciśnienie ci skacze, że Bodzio jest lepszym instruktorem od
                          ciebie? No widać, aż kipi z ciebie. Uspokój się, bo ci jakaś żyłka w mózgu pęknie.
                          • Gość: ja Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: 95.160.189.* 15.05.09, 22:22
                            każdy Bodzio to ktoś z klasą, innych nie znam , i nie piszcie tak brutalnie, noo!
                        • Gość: oooo Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: 95.160.189.* 21.05.09, 19:03
                          o jakim Bodziu mowa ?
                          • Gość: kanapka Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.05.09, 19:38
                            Bodzio jest tylko jeden! Miszcz!
                  • Gość: santos Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.ols.vectranet.pl 14.02.09, 19:55
                    ktoś pytał nas o sale wykładową , jeśli jesteś z zatorza to zapraszamy na
                    Paderewskiego, z Kortowa na Warszawska, z Jarot do HB, z centrum na Kościuszki.
                    • Gość: filcharmonia Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.ols.vectranet.pl 07.03.09, 08:40
                      z okazji dnia kobiet nasza grupa dostała bilety do filharmonii od ,,Santosa,,
                      dziękujemy
                    • Gość: ŻUCZEK Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 01:49
                      A JAK JESTEM Z DAJTEK TO POCAŁUJ MNIE W DUPĘ
              • Gość: po alkoholu Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: 95.160.189.* 29.05.09, 21:34
                ale , odrazu nie polecasz , firmy santos kogoś tam znasz, miałaś kontakt,
                czy co , zrywa klei ty już więcej nie pij proszę
      • Gość: znajdek Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.ols.vectranet.pl 10.02.09, 22:36
        masz słyszałem kat. b.c.d ja tez twoje ałtka nie wyjeżdżają za miasto, na ropie
        żerujesz, ponoć masz braki ; zamała sala, za mały placyk,ja śmigam aż pod
        szczytno, i twe posty komentarze znajdek chyba masz sie krótko , zaczniemy
        prześwietlać i dłubać chirurg .
        • Gość: szkoda słów Re: Kochani Kursanci, Kochane Kursantki IP: *.olsztyn.mm.pl 25.03.09, 09:20
          nawet dla wroga nie życzę tego co mnie spotkało zdrowotnie ale na szczęście już
          wszystko ok. Cóż niektóre wypowiedzi takie jaki stan umysłu piszących mimo
          wszystko pozdrawiam.
    • Gość: gość Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.09, 09:23

kto najlepej uczy jazdy w warunkach zimowych?
      • Gość: noni Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 08.02.09, 17:41
        dobry instruktor
        • Gość: :(:( Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 09.02.09, 19:14
          A ja jutro mam egzamin - podejscie pierwsze...ehhh...stres mnie
          podgryza okrutnie...
          • Gość: ehhe Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 09.02.09, 19:49
            dasz rade, spokojnie, etap po etapie, ; testy, maska , światła, łuk, podjazd i
            miasto twoje , jesteś cooll !!!!
            • Gość: :(:( Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 09.02.09, 19:52
              ehhhh ten łuk i parkowanie....
              • Gość: jazda bez trzymank Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 20:19
                prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11444 tu masz tysiąc pięćset sposobów pokonania łuku ;) Sprawdzone przez tyleż samo kursantów.
                • Gość: :):) Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 10.02.09, 15:37
                  no i poszlo :) sama nie wiem jak mi sie to udalo ale ZDALAM :):)
                  dzieki za wsparcie, pozdrawiam :):)
      • Gość: Instruktor Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.09, 19:31
        Nauka w trudnych warunkach drogowych z wyobraźnią proszę uprzejmie Kolego dzwoń
        służę pomocą 0-601-403-288
        Zapraszam a na pewno będziesz zadowolony.
        Pozdrawiam.
    • Gość: MARTA! ;) Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 09.02.09, 21:35
      Polecam szkołę L-TEAM!!!!
      Uczyłam sie w tej szkole i jestem BARDZO zadowolona z wyboru;)
      Sympatyczny i BARDZO CIERPLIWY instruktor! fajna atmosfera podczas
      zajęć.
      Pozdrawiam!
      • Gość: Autor Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 10.02.09, 20:08
        Panie i Panowie instruktorzy nie podpinajmy się pod kursantki, kursantów i nie
        piszmy sami o sobie bo to nieładnie.
        Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących instruktorów ponieważ tutaj tylko my
        jesteśmy .
        • Gość: pada śnieg Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:03
          Weź wrzuć na luz. Idź lepiej z dziećmi na sanki zamiast zatruwać innym życie i
          opinie. Nuuuda. Dobra szkoła, najlepsza szkoła, najgorsza szkoła... Bełkot
          jakiś. Póki ma klientów i póki zdają oni pomyślnie egzaminy (nie ważne, czy za
          pierwszym czy piątym razem), to jest sukces i jest ok, czy tego chcesz czy nie.
          I nie ważne czy to ock, czy dkl czy lok. Po co te nerwy? walka żeby być na
          afiszach? po co? jeśli szkoła jest pozytywna, kursant jest zadowolony, to nie
          trzeba być na afiszach, żeby mieć miano 'dobrej'. Grunt, żeby nauczył się
          porządnie jeździć, a to czy jest taka salka, czy srakie biuro czy owaki plac...
          to nie jest takie znowu najważniejsze. A jak kursantowi cokolwiek nie pasi, to
          niech idzie się szkolić do innego ośrodka, nikt go nie trzyma na siłę. Tylko
          czemu prosto w oczy nikt się nie żali, tylko musi się wyżywać na anonimowym
          forum??? Zakompleksieni ludzie.
        • Gość: kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 11.02.09, 08:24
          Witam Pan Orzoł z firmy ELKa tak negatywnie pisze na temat innych szkół a sam
          jest w porządku???szkoli pan na kat.C na jakim sprzecie??bo nie posiada Pan
          Ciężarówki czyli jak na rowerze ???czy moze wystawianie kwitów tu jest ciekawa
          sprawa a niby wszystko ok u Pana szkoła tylko krytykuje innych .Niech pan zajmie
          sie wlasna szkola a nie ocenianiem innych od tego sa kursanci a nie Pan .Chyba
          ma Pan mało kursantów bo widzę nie ma nic do roboty tyllko piszanie głupot.
          • Gość: instruktor Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 11.02.09, 15:58
            Gość Pan Orzoł nie pisze negatywnie a jak masz kolego nieaktualne informacje to
            nie pisz bzdur bo szkoda czasu. Jak masz jakieś uwagi pretensje... to dzwoń bo
            nr znasz a zima cóż wszędzie mniej ludzi ale na chlebek jest. Mierżą mnie opinie
            i wzajemne pod...
            Mimo to pozdrawiam a u mnie wszystko ok.
          • Gość: kursantka z Elki Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.03.09, 19:11
            Hehe, kursantów to akurat Pan Sławek ma bardzo dużo- ja jestem z kursu bardzo
            zadowolona. Bardzo fajni instruktorzy.Dobrze przedstawiona teoria, jazda bardzo
            fajna i owocna.
          • Gość: ona Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.10.10, 17:40
            Sama jestem z tej szkoly.. tzn juz nie. mimo tego ze pomyslnie zdalam egzamin bardzo mi bylo szkoda pozegnac sie z instruktorami. Atmosfera jest bardzo mila i kolego kursantow tez jest sporo, a jezeli chcesz zdawac na rowerze to idz moze Pan Sławcio Ci pomoze..<pozdrawiam oczywiscie> Czlowiek bardzo spojony, rozmowny, inteligentny, zartobliwy i z jajami jak to sie mowi. Poznaj a pozniej krytykoj. Slepy z daleka zobaczy ze kursu na ciezarowe samochody tam NIE MA..... Nie masz sie chyba czego przyczepic. Ale jezeli tak to prosze ,mozesz zareklamowac tu swoja szkole ktora prowadzi kurs a nie pisac na innych.
            • Gość: elka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.11.10, 01:53
              tu nikt nie krytykuje elki , sami piszą negatywy i pozytywy , robią z sie3bie męczenników , nikt nie wymienia minusów a ile wypisali plusów i w tym całym forum tylko oni się poruszają , śmierdząco , może mają deprechę albo jadą na dupolaczach , Pozdrawiamy elkę
        • Gość: pozytywnie Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 11.02.09, 10:01
          od dzisiaj piszemy tylko pozytywnie na tych stronach, o sobie i innych. miłego dnia.
          • Gość: Ktoś Re: NAUKA JAZDY opinie IP: 78.88.126.* 01.09.09, 00:43
            Jestem właścicielem Szkoły Nauki Jazdy malo się reklamuję,na nikogo nie piszę bzdur i jakos nie narzekam na brak kursantów.(poczta pantoflowa)Jak trzeba to kursant dostanie małe opr. ale w granicach rozsadku to wszystko dla jego dobra i wszyscy sa zadowoleni.To co czytam na tym forum to żenada.Jeden na drugiego szczeka w imie czego?Jak wam jest aż tak zle to zabierzcie sie za kopanie ziemniaków.Pozdrawiam normalnych instruktorów!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zainteresowana Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 12:09
        Może wreszcie ktoś poleci dobrego instruktora,który nie krzyczy,nie używa słów o ku...,czy ja pier......,.Nawet instruktor tu piszący wspomniał,że czasem kursant dostaje opr...
        Czy każda szkoła,gdzie kurs kosztuje poniżej tysiąca,to zła szkoła?
      • Gość: xa Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 10.08.10, 15:56
        ale niestety ... już nie robią naborów na razie zawiesili działalność .
        Jak mam nieaktualne informacje to przepraszam.
        • Gość: tak Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.08.10, 00:34
          tak na SKłodowskiej jest fajna szkoła i Pani Ania , skłodowskiej -curie no jakoś
          tam nie nabijać się
          • Gość: marek Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.08.10, 09:57
            sprzedam Fiata Grande Punto bordowy stan b. dobry przystosowany do nauki jazdy
            tel.607154462
    • Gość: Ania Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.man.olsztyn.pl 04.03.09, 10:49
      Hej!
      Chciałam wszystkich chcących rozpocząć kurs prawa jazdy przestrzec
      przed ośrodkiem ŚLIMAK. Tam współwłaścicielami sa dwaj młodzi
      mężczyźni, którzy bardzo nieprofesjonalnie podchodzą do swojej
      pracy. Godzin teoretycznych miałam tylko 14. Oczywiście trzeba
      podpisać dokumenty, ze odbyły sie wszystkie, inaczej nie zacznie się
      zajęć praktycznych. Każdą dwugodzinna jazdę kończą 10 min.
      wcześniej. NA 30 godzinach traci się 150 min. Instruktor będący
      współwłaścicielem jest bardzo nieprzyjemny i zadufany w sobie. Nie
      można liczyć na miłą atmosferę w czasie zajęć. Mimo, że to TY
      płacisz, nie możesz zbyt wiele wymagać. Chwalą się najniższą ceną w
      mieście, ale uwierzcie jest ona proporcjonalna do wiedzy, jaką sie
      stamtąd wynosi. Dodam, że wiele osób jest niezadowolonych z tego
      kursu.
      • Gość: kursantka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.09, 20:36
        co pewnie nie zdalas egzaminu i narzekasz na szkole??? szkola
        pierwsza klasa. zdalam za pierwszym razem zreszta jak prawie wszyscy
        z mojej grupy. instruktorzy mlodzi i przystojni. bardzo wyrozumiali
        i cierpliwi. jestes jedyna ktora tak mysli. moim zdaniem najlepsza
        szkola w miescie.polecam nie pozalujecie!!!
        • Gość: Ania Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.man.olsztyn.pl 14.03.09, 23:13
          He:) Jeszcze do egzaminu nie podeszlam, ale wiem co umiem po tym
          kursie(a czego nie!!!). Wole dokupić kilka godzin u profesjonalistów
          i mieć pewność, że na egzaminie się uda. ChcE tylko poradzić
          ludziom, żeby nie pakowali pieniędzy w błoto. Bo po rzetelnym kursie
          mają duże szanse zdać egzamin. PAtrzcie na cenę i nie wierzcie, że
          po kilku spotkaniach teoretycznych macie opanowaną wiedzę. A propos,
          czy ktoś słyszał o godzinach teorytycznych w czasie zajęć
          praktycznych:)?Bo tak panowie ze ŚLIMAKA tłumaczą niedobór teorii.
          pozdrawiam przyszłych kierowców!!!!!!
      • Gość: kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.09, 20:38
        slimak to najlepsza szkola w miescie ...polecam
      • Gość: kursant Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.09, 20:38
        szkola na 6!!!pozdrawiam. slimak górą
        • Gość: cool Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 09.03.09, 20:48
          pozdrawiam szkoly nauki jazdy i instruktorów tych z uśmiechem
          • Gość: Karol Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.man.olsztyn.pl 14.03.09, 23:05
            Nie wiem kiedy uczyliście się w ślimaku, to chyba były wieki temu...
            kiedy panom jeszcze zalezało. Kurs... porażka! Jeżeli pannom zależy
            na przystojnych instruktorach, to nie wiem, raczej na na nauce
            jazdy. Ludzie! lepiej doplaccie i idzcie do fachowców! polecam Auto-
            Luk!
    • Gość: kasa Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 08.03.09, 01:10
      firma nauki jazdy która startuje z kwotą 1300 a teraz chce tylko !!!950 to
      jakiś frank szwajcarski , oj kto to ??? ,mumifikacja cy cuś , Marcin mówił se
      wyeliminować , cyste i cytelne formy przekazu a nie walenie po dek-lu , no
      • Gość: gg Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.gprs.plus.pl 08.03.09, 01:29
        gggg
        • azarek Re: NAUKA JAZDY opinie 08.03.09, 17:43
          polecam Elkę pana Orzoła. teoria poprowadzona przejrzyście a instruktorzy na
          jazdach bardzo sympatyczni. nauka bezstresowa.:)
          • mooooonia Re: NAUKA JAZDY opinie 11.03.09, 10:18
            a ja mogę z czystym sumieniem polecic OCK, robilam u nich kurs w wakacje...i owszem przeciagnal sie do pazdziernika ale to ewidentnie z mojej winy, bo nie chcialo mi sie chodzic na teorie a i jazdy tez mi sie rozciagnely, i co najwazniejsze nikt mnie nie zmuszal do wykupienia dodatkowych godzin...a orlem nie bylam..instruktor powiedzial tylko ze przed egzaminem powinnam wziasc jesze pare godzin ale bez przymusu!... moim instruktorem byl pan tomasz j.(nazwiska nie pamietam:()- bardzo mily, sympatyczny i cierpliwy!! pan..mile wspominam 30 godzin.. a i panie w sekretariacie byly mile, co was obchodzi ze to rodzina, lepiej placiic rodzinie niz komus obcemu...
            iz zeby nie bylo...moja przyjaciolka tez u nich robila i tez milo wspomina.... wiec POLECAM!!!!!
            kursantka
    • Gość: paweł Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 12.03.09, 08:14
      polecam nauke jazdy ślimak z olsztyna. tanio i profesjonalnie.
      • Gość: kicia Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 14:23
        Chciałam się zapisać na kurs, ale widzę jakiś duży rozstrzał cen... Tu 1200zł,
        gdzie indziej 1050, a nawet znalazłam za 950zł! To jakaś tania lipa, promocja
        (brak chętnych?), podpucha, ukryte koszty, marna szkoła, czy co? Jeszcze
        niedawno kumpela się zapisywała na prawko i płaciła 1300zł, a teraz taka obniżka? ;/
        • Gość: Instruktor Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 14.03.09, 18:47
          Tanio nie znaczy dobrze choć... może się zdarzyć to tak jak z zakupami tanio
          nieraz (rzadko) uda się kupić coś dobrego ale z reguły to wielka lipa łap cenę
          gdzieś pośrodku i koniecznie patrz na zdawalność ośrodka bo warto uczyć się tam
          gdzie zdają a także tam gdzie kursanci zadowoleni. Przykro mi nie podam namiaru
          na siebie ponieważ w tym miejscu byłoby to nie etyczne ale po zdawalności mnie
          znajdziesz.
          • Gość: kicia Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 23:13
            Dzięki Instruktor za radę. W takim razie na pewno nie pójdę tam gdzie jest taka
            "tanizna". Tacy to chyba idą na ilość a nie na jakość...
            • Gość: reklama Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 14.03.09, 23:52
              jesteśmy do dyspozycji , kopernika 33 , zapraszamy Nauka Jazdy kat B,,SANTOS,,
              nie mylic ze świętym
              • Gość: Instruktor Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 15.03.09, 08:53
                ... i nie szukaj takich co na forum porad się reklamują bo znaczy, że klientów
                nie mają trochę etyki Panie Santos to nie jest miejsce na reklamę OSK za reklamę
                się płaci . sic.
                • Gość: santos Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.ols.vectranet.pl 15.03.09, 10:21
                  porady udzielamy na miejscu , etyka w normie, za krytykę dziekujemy, pozdrawiamy
                  nauki jazdy i zainteresowanych , miłej niedzieli dozobaczenia na kopernika 33
                • mooooonia Re: NAUKA JAZDY opinie 15.03.09, 12:39
                  a ja powiem jeszcze tylko tak, mialam ostatnio jazde doszkalajace przed
                  egzaminem u pewnego pana, i zapewniam was ze nie ma go na tym forum, bo tu
                  siedza tylko wlasciciele firm i instruktorzy, i nakrecaja sie wzajemnie... ja
                  wybierajac szkole dokladnie przesledzilam kto tu urzeduje a kto nie...i wybralam
                  tego ktorego nie ma...bo to swiadczy o tym ze sie takimi bzdurami nie zajmuje,
                  tylko nauka jazdy!!!! i wszystkim ktorzy wybieraja sie na kurs radze zrobic to
                  samo, i dowiedziec sie jak najwiecej o szkole ktora wybraliscie...
                  • Gość: lidka Re: NAUKA JAZDY opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 13:07
                    a ja robiłam właśnie w takiej szkole co się reklamuje praktycznie wszędzie i
                    jestem zadowolona :) reklama dźwignią handlu! dotrzeć do ludzi jakoś trzeba.