Dodaj do ulubionych

Zgadnij, o co biega?

IP: *.anonymouse.org 09.03.09, 20:21
W nawiązaniu do:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=79453366
parę cytatów ku zrozumieniu, o co biega… Cytaty sukcesywnie – przynajmniej raz
na tydzień.
Obserwuj wątek
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 11.03.09, 11:31
      „Dla mnie nie jest ważne, czy ja cię wypierd… z pracy, czy sam odejdziesz, czy
      pójdziesz na zwolnienie, czy wykorzystasz urlop czy nie – 1 marca musisz zniknąć
      z tej firmy”. (Marcin B. – do pracownika chronionego art.39 KP).
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 19.03.09, 14:44
      „Niech każdy obowiązkowo przygotuje sobie historyjkę, dlaczego nie chce z
      Piotrem pracować. Musimy się go pozbyć”. (Grzegorz B. organizator kampanii
      przeciwko pracownikowi, później zajął jego miejsce).
      • Gość: pracownik Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.olsztyn.mm.pl 16.08.09, 19:12
        nic nie rozumię..
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 23.03.09, 20:24
      „Jak sądzisz, może wyślemy list popierający dla Prezydenta, tyle nam pomógł?”
      (Jan S.). (Chodzi o bohatera afery rozporkowej w Ratuszu). Tylko dlatego, że
      Ciebie nie zgwałcił? – zapytałem. „Ty zupełnie nie rozumiesz interesu firmy”.
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 31.03.09, 09:19
      „W prowadzeniu działalności gospodarczej wszystko jest dozwolone – stawiajcie
      obiady, przekupujcie, dawajcie łapówki, zmuszajcie do donoszenia, zatrudniajcie
      synów policjantów i korzystajcie z wiedzy ubeków”. (Marcin B.).
      • Gość: Wit-ob Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.ovh.net 25.06.09, 20:44
        Zapytano kiedys prezydenta pewnego afrykanskiego kraju (Zume), jak chroni się
        przed HIV. Odpowiedzial: "Biore prysznic." Ten wasz wiceprezes ta taka Dzuma.
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 07.04.09, 10:43
      „Wydruk zdarzeń monitoringu musi potwierdzać prawidłowe wykonanie warunków
      umowy. Innego nie przyjmę. Pan jesteś Panem Bogiem, który będzie tworzył
      wydruki”. (Grzegorz B.).
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 15.04.09, 08:05
      „Skład Rady Nadzorczej i Zarządu naszej firmy osiągnął stan doskonały”. (Jan
      S.). Tak jest, wreszcie osiągnęliście minjan (מניין) i będziecie mogli odmówić
      kadisz (קדיש) zamiast walnego zgromadzenia.
      • Gość: Xen25 Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.server4you.de 08.06.09, 21:01
        Innymi słowy, to taka miejscowa Koszer Nostra z wkładką ochroniarza Dyzmy.
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 21.04.09, 11:50
      „Dziewczyna to się nadaje albo do łóżka, albo do sekretariatu, więc nie
      zawracajcie mi głowy, że chcecie ją zatrudnić na monitoring”. (Marcin B.).
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 28.04.09, 09:47
      Panowie Ochroniarze! Proszę mi nie znosić narkotyków odebranych na dyskotekach.
      Przetrzymywanie ich jest karane a moja szafa pancerna nie jest pomieszczeniem
      wyjętym spod prawa. „To pan się nie zorientował, że oni panu cukier puder
      przynoszą a pan słodzi wodę w kiblu?”. (Grzegorz B.)
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 05.05.09, 07:49
      Przy takiej rotacji pracowników na sklepach, to żadna ochrona. „Nie przejmuj
      się. My jesteśmy jak firma pogrzebowa – po trupach robimy pieniądze”. (Jan S.)
      • Gość: bramkarz Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.phreebsd.org 01.07.09, 21:35
        Czy to biega o tego ”fryzjera” defektu…?
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 13.05.09, 11:03
      „W tej firmie interes możemy zrobić tylko na głupcach, którzy nas zechcą do
      ochrony i zrozpaczonych, którzy zechcą u nas pracować”. (Marcin B.).
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 19.05.09, 09:40
      „To załóżcie jej jakąś czujkę, żeby myślała, że ją chronimy”. (Grzegorz B.).
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 26.05.09, 09:13
      „Cała ta ochrona osiedli, to jedna wielka lipa, ale pieniądze są niezłe. To mój
      sukces”. (Jan S.)
    • Gość: E 375 Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 28.05.09, 10:25
      Połapałem się w tym i wiem,o co chodzi.
      Polska to kraj ochroniarzy.Kilkutysięczna armia bezmózgich osiłków zatrudnionych
      przez dawnych właścicieli PRL-radosna ESB-ecka rodzinka.
      • Gość: gość Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.olsztyn.mm.pl 28.05.09, 13:50
        Bardzo dobrze rozszyfrowałeś ta formacje,oni tylko dostawali i dostają
        zezwolenia na "prowadzenie tej działalności" sami esbecy.
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 01.06.09, 10:57
      „Kupcie te świadectwa, bo nie ma czasu na chodzenie na kurs”. (Marcin B.).
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 08.06.09, 08:43
      „Mnie tu żaden ch.. nie podskoczy. Inspektorzy Państwowej Inspekcji Pracy też
      biorą łapówki, jak wszyscy. Jeszcze stać firmę na to, by się opłacić przed
      niezadowoleniem Ch.”. (Grzegorz B.).
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 16.06.09, 07:51
      „Pogonimy starych. Postawimy na młodych. Zatrudnimy szefa młodzieżówki SLD. Ja
      będę nad tym czuwał”. (Jan S.).
      • Gość: viadrina Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.lebarts.com 18.06.09, 17:05
        No fajnie. Sami znajomi królika…
    • Gość: Marco Re: Zgadnij, o co biega? IP: 206.71.158.* 17.06.09, 11:52
      Pracowałem tam, bo byłem w bardzo trudnej sytuacji i wtedy nie dyskutowałem.
      Teraz z pozycji emigracyjnej mogę powiedzieć: oby ich kiedyś zdziwko nie chapło.
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 22.06.09, 16:58
      „Tu nie może być żadnych jasnych reguł, żadnego przydziału obowiązków –
      pracownicy będą robić to, co im się każe”. A co z procedurami? „Jeśli będą
      potrzebne, to je ustalimy”. (Marcin B.).
      • Gość: student uwm Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.com 24.06.09, 11:48
        Jesli pamietnik uznac za literaturę,to przedmiotem pamietnika jest "ludzkie
        doswiadczenie zycia,jego radosc i nedza oraz ludzkie doswiadczenie tego
        doswiadczenia”(Arystoteles).Autor niniejszego pamietnika bez wątpienia
        doswiadczył nedzy zycia.Trzeba miec wyjatkowego pecha, zeby znalezc się w kregu
        tak podlych ludzi.
    • Gość: hi.hi,hi Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.09, 10:53
      Czy ochroniarzy obejmuje V przykazanie, bo VI to na pewno!
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,oid,7357388,title,Pijany-56-latek-strzelal-do-ochroniarzy-grozi-mu-10-lat,wid,11262760,opinie.html
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,oid,7357420,title,Pijany-56-latek-strzelal-do-ochroniarzy-grozi-mu-10-lat,wid,11262760,opinie.html
      Wątpliwości przemawiają na korzyść…pracowników ochrony.
      • Gość: igor Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.phreebsd.org 29.06.09, 10:13
        Jeszcze XI przykazanie obowiązuje. „Ani wołu, ani osła, ani ochroniarza, ani
        żadnej rzeczy, która jego jest, nie pożądaj nadaremnie”.
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 30.06.09, 10:51
      „Muszę mieć fundusz reprezentacyjny, bo za informacje z policyjnej 15stki muszę
      płacić żywą gotówką”. (Grzegorz B.).
      • Gość: BylPol26 Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.o2g.net 30.06.09, 22:15
        On rzeczywiscie tak pier… ale nie jestem pewien czy tak było. To nie takie
        proste. To można sprawdzic, czy policja sprawdzala kogos, kto był pracownikiem
        agencji. Byloby rowniez znane nazwisko policjanta sprawdzajacego.
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 07.07.09, 11:10
      „U nas powinna obowiązywać sprawdzona zasada, że jeśli inni mają rację, to dawna
      Służba Bezpieczeństwa sprowokuje powstanie naszej racji”. (Jan S.).
      • Gość: Para9x19 I to jest Pan Pikus sztuki ochroniarskiej IP: *.intershoes.com.ua 08.07.09, 09:36
        To teraz wiadomo, gdzie kryja się resztki uszkodzonych umyslowo.
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 13.07.09, 10:21
      „Mam w dupie przepisy – ja muszę widzieć zysk, w pierwszej kolejności kosztem
      ludzi, a w drugiej, kosztem prawa”. (Marcin B.).
      • Gość: PyrFor 2006/2007 Re: Zgadnij, o co biega? IP: 64.34.251.* 14.07.09, 09:49
        Intelektualny holokaust - jako odwet? Za co?
    • Gość: g.wojnar Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.anonymouse.org 20.07.09, 09:33
      „Nie ma sprawy, zgubione naboje załatwię od znajomych policjantów”. (Grzegorz B.).
      • Gość: milka Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.bu.edu 20.07.09, 18:39
        A prokurator siedzi i zawija w sreberka
      • Gość: KARNISTA Re: Zgadnij, o co biega? IP: *.fbx.proxad.net 21.07.09, 20:34
        Okazuje sie ze to nie tylko siedziba swirow.
      • Gość: Stasinek07 Hej sokoły! IP: *.ovh.net 22.07.09, 22:07
        Defekt, defekt über alles
    • Gość: Zyg.podwarszawski Bez zgadywania IP: *.robert-marquardt.com 26.07.09, 10:52
      Przeczytałem wszystkie te „złote myśli” i szczerze podziwiam zbieractwo w tym
      zakresie. Mam jednak wrażenie, że pewnej prawidłowości nie rozumiecie. Spróbuję
      ją wyjaśnić.
      Za komuny pracowałem w firmie centralnej (140 osób) na stanowisku kadrowego. W
      sprawach zatrudnienia reagowałem na telefon z Komitetu Wojewódzkiego. Za moich
      czasów wymieniłem kadrę idąc od góry w liczbie 122 osoby. Przy wymianie
      uświadomiono mnie, kogo nie mogę zwolnić. To właśnie tych 18 osób, którzy byli
      Ukraińcami (2), Rosjanami (6), Żydami (4) „i dlatego, że nie” (6) – to był
      synonim tzw. OZI. Sytuacja była trudna do zrozumienia, bo przecież wszyscy byli
      Polakami. Kogo więc przyjmowałem z polecenia? Łatwo się domyślić, że właśnie z
      tych czterech grup. Owszem, był jeden wyjątek – kochanka tego, co polecał ludzi.
      Do dziś nie wiem, gdzie ją umieścić.
      W nowej rzeczywistości ustrojowej trafiłem do prywatnej firmy jednego z tych
      których przyjąłem w grupie „Żydzi”. Jako wiceprezes przyjmowałem do pracy.
      Najpierw jak leciało, to znaczy po kompetencjach. Po uzyskaniu przez firmę
      stabilizacji zostałem zobligowany określić stanowiska wg bezwzględnych wymogów
      kompetencji i inne. I zaczęła się długotrwała wymiana. Dostawałem kandydatów
      przeważnie kompetentnych, ale z określonej narodowości (Żydów). Wobec mnie
      zachowano się uczciwie. Miałem określić, kiedy odejdę na emeryturę, a na trzy
      miesiące przed, pojawił się mój następca. Kryterium narodowościowe było tak
      przestrzegane, że nie mogłem nawet zatrudnić mego syna.
      Firma o której piszecie wygląda mi również na taką. Jeśli się dobrze domyślam to
      kapitał pochodzi z Austrii (mniejsza o nazwiska). Prawdopodobnie dzieje się to
      samo, bo wszędzie jest to proceder obowiązkowy. I jeśli naród wybrany
      spauperyzuje się do cna (w co wątpię) to najmarniejsze stanowisko ochroniarza
      też będzie zarezerwowane dla swego, przy czym, na waszym terenie bierzcie
      jeszcze pod uwagę strategiczny sojusz Żydów i Ukraińców. „Przymierze” zawarto w
      Odessie. Wyrok już został wydany.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka