GoĹÄ: Czesław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 16:43 Będę wdzięczny za jakieś info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: lwtb Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 14:31 chiba 5 paczek Odpowiedz Link Zgłoś
maxxkolanko Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 04.03.16, 18:15 Robiłem kurs na wózki widłowe w JGL Logistics. Merytorycznie i sprawnie. Kosztowało to 300 + 4 dychy badania lekarskie. Firma nawet godna polecenia. Dla zainteresowanych szczególy na www.jgl.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MOBY60 Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.olsztyn.agora.pl 08.07.09, 16:31 TRWA do 7 dni a kosztuje około 450 zł Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc portalu Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 12:27 Trwa okolo tygodnia kosztuje 300 zl tel:667360360 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaś Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.146.208.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.06.11, 20:51 wie ktoś gdzie można zrobić taki kurs w jakieś atrakcyjnej cenie. będę wdzięczny za info. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: operator Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.07.09, 22:25 Jakiś czas temu przeszukałem cały internet w poszukiwaniu informacji (opinii) na temat kursów na wózki napędzane w woj, W.-Mazurskim. I, niestety, nie znalazłem żadnej informacji na ten temat. Dlatego mam nadzieję, że komuś kiedyś przyda się moja informacja. Jest w Olsztynie kilka firm organizujących takie kursy ( m. in. ZDZ, OCK). Ja zdecydowałem się na ostatnią firmę, która posiada swój własny nowy wózek (co podkreślają przy każdej sposobności). Poza tym robiłem wcześniej kurs na kat. B w tej firmie, z którego byłem bardzo zadowolony. Więc uznałem, że będzie to najlepszy wybór. Dostałem na własność nowy podręcznik. No i na tym kończą się plusy. Szkolenie trwało 7 dni (2 godz. dziennie). I może to nawet i dobrze, bo chociaż program przewiduje znacznie więcej godzin teoretycznych to na zajęciach były odczytywane na telewizorze z laptopa informacje wypisane słowo w słowo z podręcznika. Przy czym wielokrotnie był podkreślany fakt, że tego NIE MA w żadnych podręcznikach:) Już na wstępie instruktor zauważył, że 15 godzin praktyki (o których informują na stronie internetowej, w rozmowie telefonicznej oraz osobiście w biurze) tak naprawdę trzeba będzie podzielić na 2 podgrupy po 7 osób i wychodzi ok. 2,5 godziny na osobę. Przy czym instruktor zdążył zauważyć, że my (kursanci) i tak mamy dobrze: "Bo, na przykład, w takiej Warszawie grupy są 32-35 osobowe! Więc sami policzcie ile minut przypada na jednego kursanta". Ostatecznie jednak KAŻDY przejeździł ok. 1 godziny, wożąc 2 puste palety tam i z powrotem na parkingu dla aut osobowych o długości 10-15 metrów pod Domem Towarowym. Oczywiście żadnej "podgrupy 7 osobowej" nie widziałem na oczy. Szkoda, że Mysłowicki program nauczania (na który powołują się organizatorzy kursów) jedynie WSKAZUJE, a nie NAKAZUJE jaki ma być program nauczania. I nikogo nie interesuje, że taki podział godzin można zastosować jedynie w grupach NIE większych niż 3 osoby, a kursant ma być obecny podczas ćwiczeń pozostałych dwóch uczestników grupy. Nie dziwiłem się potem dlaczego w OCK tak odradzają egzaminy państwowe w UDT. W innej firmie (ZDZ) kursy są droższe, ale obejmują egzaminy UDT. I wcale nie każdy je zdaje. Ale tam (podobno) mają praktyki z prawdziwego zdarzenia i po kursie istnieje chcociaż cień szansy, że kursant otrzyma uprawnienia UDT (które, co prawda, do niczego na razie się nie przydają). A po szkoleniu w OCK kursant nawet nie wie jak wygląda pełna paleta, a co dopiero manewrowanie obciążonym pojazdem! Ogólnie - załamka! Bo chociaż pieniądze niewielkie (450zł) to umiejętności po takim kursie są takie same jak przed kursem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kuba Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.rev.netart.pl 09.07.09, 12:18 A ile kosztują wózki widłowe? Mój wujek kupił niedawno 2 wózki widłowe do swojej chłodni owoców i zapłacił za te 2 stare wózki 80 tys. Kupił z ogłoszenia: www.mascus.pl/Magazynowanie/Uzywane-Wozki-widlowe Czy to możliwe żeby wózki widłowe były aż takie drogie? Czy po prostu wujas przepłacił. Bo nie wyobrażam sobie co tam może być takiego drogiego. Dlaczego używane wózki widłowe są droższe niż używane samochody? Co tam może tyle kosztować? to przecież prosty silnik i podnośnik hydrauliczny w jednym. Nie ma tam żadnej zaawansowanej technologii. Żadnych komputerów, abs-ów, poduszek powietrznych, napinaczów pasów itd. Myślę, że producenci wózków widłowych bez jakichkolwiek powodów windują ceny. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
naksza45 Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 04.05.16, 22:47 Można porównać jeszcze tu: www.machineryzone.pl/uzywany-sprzet/1/wozki-widlowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zorro Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.ovh.net 16.08.09, 21:02 www.wozkiwidlowe.com.pl/forum/viewtopic.php?pid=102 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaczmarek Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 22:01 Robiłem pół roku temu kurs na wózki, zapłaciłem 800zł, kurs trwał około 1,5 tygodnia. Oczywiście do dzisiaj nie znalazłem żadnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lutek Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.group5.pl 17.08.09, 18:13 a mnie firma sama wysłała na kurs, zrobiłem go za zupełną darmoche, za jazde wózkiem zgarniam 1300 do ręki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wózkowy Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 12:45 trwa godzinę, pojeździsz wózkiem i masz papier allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=kurs+w%C3%B3zki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jp Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.15, 23:11 szkolenia.word.olsztyn.pl/szkolenia/szkolenia-specjalistyczne/wozki-widlowe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: artur Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: 204.124.181.* 01.01.10, 07:40 bardzo bym prosił jeśli ktos ma pytania na testy egzaminacyjne dotyczące wózków byłbym bardzo wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lech Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.com 30.05.10, 19:30 rapidshare.com/files/18354019/Test_Testy_2007_wozek_widlowy_wozki_widlowe_UDT.rar Odpowiedz Link Zgłoś
bart.1 Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 12.10.10, 13:28 Kurs mozna zrobić w firmie Orent, która ma oddział w Olsztynie. Kurs kosztuje 450zł, ale dla uczniów 250zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stefan Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 22:31 ale czy polskie uprawnienia są ważne na niemcy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ayax Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 23:42 rób teleskopa - drożej wychodzi, ale masz uprawnienia na normalne wózki i ze zmiennym wysięgiem Odpowiedz Link Zgłoś
radekwronski1 Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 12.07.11, 10:32 Proponuje przeszkolenie się na ładowarkę teleskopową ze zmiennym wysięgiem kat 1 WJO. Firma Riwal prowadzi takie szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kursantxxx Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.szczecin.mm.pl 14.09.11, 20:26 Ja w Stargardzie Szczecińskim robiłem w Centrum Partner www.centrumpartner.pl Kurs kosztował 550, szkolenie dobre, skrojone na miarę, teoria ciekawie wyłożona, jazdy tyle by kurant się nauczył. ja jestem zadowolony. Każdy ma możliwość podejścia do egzaminu UDT po szkoleniu. Znajomy podszedł tam do egzmaminu i zdał za pierwszym podejściem, a przed szkoleniem był "zielony". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamil Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.play-internet.pl 08.02.12, 10:04 robiłem kurs w ock na wózki jezdniowe bez problemów Odpowiedz Link Zgłoś
dariakalinowska Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 17.05.12, 08:48 Mąż robił niedawno taki kurs w tym miejscu więc już spieszę z informacją. Z tego co powiedział płacił 550 złotych a zajęcia trwały 67 godzin. 15 godzin było poświęcone na praktykę i dodatkowy kurs z wymianu butli gazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: J@r@$1987 ukonczenie kursu na wozki widlowe IP: *.choszczno.vectranet.pl 13.11.13, 10:11 wszystko elegancko idzie pogadac na luzie testy latwe na logike wiec nie ma sie o ich uczyc na pamiec 300 zl ja zrobilem w 3 dni kursik w poznaniu na jasielskiej 8c podro all Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janusz Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: 63.141.255.* 14.11.13, 20:04 zapodajcie jakieś dobre namiary na kurs w olsztynie - z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.14, 23:38 ja robilem kurs w truck motor na sprzetowej. Wiecej info masz pod truckmotor.pl/10.kurs-operatora-wozkow Jak chcesz to duzo wyniesiesz, ja uwazam ze nauczylem sie na kursie duzo i znalazlem prace bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chris Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.14, 21:07 tez chodziłem na kurs do truckmotor. Jak dla mnie bardzo dobra organizacja i dobry sprzęt do ćwiczeń. Poza tym nie jest drogi Odpowiedz Link Zgłoś
jaredek Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 17.10.15, 05:56 Wprawdzie ja mam namiary na łódzką firmę awans, ale dodatkowo możesz tam jeździć ile chcesz - i za te dodatkowe godizny nie płacisz, jak stwierdzis z, że jesteś gotowy do egzaminu UDT ( tutaj instruktor też ci ewentualnie podpowie cyz powinieneś jeszcze poćwiczyć ) to kończysz praktykę. Na pewno te 25h jak jets w programie wyjeździsz, no i wykłady teoretyczne raczej prowadzone z zaangażowaniem kursantów, cyzli nei wcyztanei slajdów, a raczej z głowy gościu mówi no i troche z własnego doświadczenia, bo z tego co mówili to mają duże doświadczenei w pracy na wózkach, podestach itd, zanim zaczeli na to szkolić. Jeśli chodzi o koszt to ok 300zł, do tego egzamin UDT jakies 150 no i badania lekarskei 50 . to już u nich na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaredek Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 17.10.15, 06:00 a no i mają kilka wózków rózengo typu i kilka podestów na swojej hali, więc w sumie to dla nich neiwielki koszt że pozwalają ćwiczyć w nieskończoność, a ładna karta przetargowa dla kursantów. wiem , że wyjeżdżajaą też w teren i że można też w wekendy robić kurs, ale jak to wygląda to już nei wiem. Może się też bardzeij opłaci do jakiejś dobrej firmy do Łodzi dojeźdzać z innego miasta, to już by trzeba sobei przekalkulować. oni są na brukowej w łodzi, awans bhp. Odpowiedz Link Zgłoś
piesbezlap Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 23.10.15, 23:56 brat już sie naciął na nieuczciwą firmę i cały kurs poszedł w błoto. Nie są to jakies gigntyczne pieniadze, no ale jednak trzeba za to zaplacic i poswiecic czas, wiec fajnie jak jest to zrobione jak należy. Niektórzy twierdzą, ze na teorię chodzić nie trzeba bo sami przeciez mogą się douczyć, ale ja pamietam jak bylo z egaminem na prawo jazdy (już na nowych zasadach): dobra teoria to polowa sukcesu (teraz po zmianach niektorzy ledwo zdają egzamin teoretyczny). Ja się zastanawiam raczej nad tym, czy faktycznie jest praca dla osob po tych kursach... Odpowiedz Link Zgłoś
jaredek Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 29.10.15, 14:00 Jasne, że jest, wystarczy sobei teraz wpisac w google praca wózek widłowy i bach... mnóstwo różnych ofert w caej Polsce i sporo za granicą, drugorzędna sprawa, że część z nich kiepska...znaczy od czegoś trzeba zacząć, ale czasami info, że oferują 10.34 brutto na godzinę i pracę zmianową zakrawa o pomstę do neiba....czasem są też lepsze oferty....nawet dla ludzi bez doświadczenia, można sobei posuzkać w google albo na portalach pracy. Naprawdę jest ogromne zapotrzebowanie i chyba rynek w końcu ruszył, bo nawet w mojej branży lepsze stawki. chociaż nadal zdarzają się kretyńskei oferty z pracą na wózkach widłowych i info, że oferują : niezbędne narzędzia pracy... no ludzie, mam nadzieję, że kończą się te czasy kiedy trzeba było własny stołek do pracy przynosić :) Odpowiedz Link Zgłoś
wozekinstruktor Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 11.11.15, 14:02 kurs na wózki obecnie jest bardzo opłacalny , jest duże zapotrzebowanie na operatorów Odpowiedz Link Zgłoś
wozekinstruktor Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 11.11.15, 14:06 jestem instruktorem w firmie awans , wspolpracujemy z firmami , po skonczonym szkoleniu pomagamy załatwiać pracę , zapraszam dla osób chcących rozwijac sie w dziedzinie operatorów wózków widłowych :) www.awans-bhp.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda20 Re: Ile kosztuje kurs na wózki widłowe i ile trwa 15.11.15, 19:41 czytałem że agencje pracy refundują koszt szkolenia i egzaminu UDT, stało się tak ponieważ brakuje wózkowych woj. łódzkim. i faktycznie łódzka firma szkoleniowa ma duże możliwości, pomagają !! wozki.awans-bhp.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś