Dodaj do ulubionych

A wiecie , że

10.01.13, 18:25
mówi się wstrząśnienie a nie wstrząs mózgu?
Obserwuj wątek
    • berta-death Re: A wiecie , że 10.01.13, 20:50
      Gdzieś mi się to obiło o uszy. Ale ta poprawna nazwa to nie do wymówienia, zwłaszcza dla kogoś komu przytrafiła się ta przypadłość. Zanim powie co mu jest, zemrzeć może.
    • swiete.jeze Re: A wiecie , że 10.01.13, 22:27
      A lepiej już?
    • hsirk Re: A wiecie , że 11.01.13, 10:47
      wiemy, wiemy...

wiemy też, że mówi się wagina, a nie pizda.
      • wilowka Re: A wiecie , że 11.01.13, 11:04
        Berta - Ktoś, komu się to trafiło, nie musi wypowiadać nazwy wystarczy żeby odpiwiadział na pytanie
        - Straciła Pani przytomność?
        - Nie wiem, być może, nie pamiętam.
        - A nie wie Pani na jak długo?
        - ....

Jeże - Lepiej

Hsirku - nie masz chyba racji, nie wyobrażam sobie,żebym jedną taką co z nią kiedyś pracowałam mianować Waginą miałabym... pizda to pizda.
        • berta-death Re: A wiecie , że 11.01.13, 12:38
          Znów zaliczyłaś jakiś wypadek?
          • wilowka Re: A wiecie , że 11.01.13, 13:04
            Można tak powiedzieć. Jakiś gnój jak biegałam rzucił mi z wieżowca w głowę butelką (100 m od domu)
            • wilowka Re: A wiecie , że 11.01.13, 13:08
              A potem to już normalnie. Pogotowie, policja, szpital, szycie itp.
              • berta-death Re: A wiecie , że 11.01.13, 15:51
                Łomatko, jednak prawdę w zagramanicznej prasie piszą, że w tej Łodzi to sodomia i gomoria dzieją się. A takie ładne miasto patrząc z zewnątrz, chociaż i w tej kwestii zdania są rozbieżne.
      • 8n Re: A wiecie , że 11.01.13, 19:19
        hsirk napisał:

> wiemy, wiemy...
        >
        > wiemy też, że mówi się wagina, a nie pizda.
        >

tęskniłam!!
        • hsirk Re: A wiecie , że 11.01.13, 20:19
          ja też !!!
      • qw994 Re: A wiecie , że 12.01.13, 13:00
        Sto razy bardziej wolę "pizdę" od "waginy" :)
        • berta-death Re: A wiecie , że 13.01.13, 19:14
          Puryści językowi, wagina im się nie podoba. Toż to przecie nowe polskie słowo, choć dawniej faktycznie inaczej na to gadali.
    • 8n Re: A wiecie , że 11.01.13, 19:18
      tak!
    • kukorica.aratas uileó jest jak Jańcio Wodnik. 31.01.13, 00:09
      Zawsze robi coś ciekawego. :)
      • wilowka Re: uileó jest jak Jańcio Wodnik. 31.01.13, 21:05
        A myślałam, że zło odpryskiem uderza w kogo chce :D
        • kukorica.aratas óileó jest jak Radio Erewań. 01.02.13, 16:50
          Nie zło, tylko spiryt. Nie odpryskiem uderza, ale tchnie. I nie w kogo, a kędy. :P
          • wilowka Re: óileó jest jak Radio Erewań. 02.02.13, 11:48
            kukorica.aratas napisał(a):

> Nie zło, tylko spiryt. Nie odpryskiem uderza, ale tchnie. I nie w kogo, a kędy.

Kędy chce? ;)

A jak myślałam
            że jak Jańcio Wodnik awsze będę dostawała więcej niż potrzebuję...
            • berta-death Re: óileó jest jak Radio Erewań. 02.02.13, 14:26
              > A jak myślałam że jak Jańcio Wodnik awsze będę dostawała więcej niż potrzebuję...

A propos dostawania, pamiętasz jak pisałam, że mam mieszkanie po nieboszczce? Co prawda nie wiem czy w nim zeszła była czy poza nim, ale na zimne w tej materii nie zawadzi dmuchnąć. Wszystkie upiory mi świadkiem, żem leniwa i jak widzę, że mam pustą solniczkę, to w życiu by mi nawet do głowy nie przyszło, żeby ją napełnić. Napełniam jak mi jest ta sól potrzebna, chcę coś posolić a tu nic nie leci. Nawet jak resztki lecą, to też nie jest to dla mnie powód, żeby napełnić, bo następnym razem będzie nic nie leciało. A tu nagle dziś rano odkryłam, że solniczka jest pełna. Kilka dni temu była prawie pusta, bo ledwo mi się jajecznicę posolić udało a śladu pamięciowego o fakcie napełniania brak. I jak to wytłumaczyć?
              • kukorica.aratas Re: óileó jest jak Radio Erewań. 03.02.13, 16:54
                > bo następnym razem będzie nic nie leciało. A tu nagle dziś rano odkryłam, że s
                > olniczka jest pełna. Kilka dni temu była prawie pusta, bo ledwo mi się jajeczni
                > cę posolić udało a śladu pamięciowego o fakcie napełniania brak. I jak to wytłu
                > maczyć?

Banalne - ktoś tam był. :)

I to dopiero przygrywka. Kiedy pewnego dnia wrócisz do mieszkania po kilkudniowej nieobecności, po wejściu do kuchni zauważysz na środku stołu klepsydrę (minutnik do gotowania jajek).
                Będzie się w niej przesypywał piasek. :P
            • kukorica.aratas Re: óileó jest jak Radio Erewań. 03.02.13, 17:04
              wilowka napisała:

> A jak myślałam
              > że jak Jańcio Wodnik awsze będę dostawała więcej niż potrzebuję...

To i pluszowóz na cegłach stoi??? =O
              • wilowka Hej Hej Hej 18.05.13, 14:08
                Hej hej heej
                Inni mają jeszcze gorzej! Że tak zacytuję Kazika.

Mężczyzna spadł na przechodząca kobietę...
                • kukorica.aratas A za komuny... 20.05.13, 11:55
                  to tak panie było:

Otello miał dziewczynę Sławkę, która po pijaku wyskoczyła oknem. Jak to zobaczył, to tylko zamknął okno. Sławka leżała przed domem, a w tym czasie przechodzili ojciec Otella ze swoją kochanką.
                  - Patrz, Sławka się upiła.
                  A ona już leżała martwa.

> Inni mają jeszcze gorzej! Że tak zacytuję Kazika.

Zasadniczo to nawet Adasia można zacytować - inni robią jeszcze gorzej!
                • berta-death Re: Hej Hej Hej Hej Hej 08.07.13, 08:43
                  A inni to jeszcze, jeszcze.

Żeby wyjść cało z katastrofy lotniczej i wdepnąć prosto pod wóz strażacki to dopiero trzeba mieć pecha. Albo przeznaczenie, co kto woli.
                  Emergency vehicle may have run over one of Asiana crash victims
                • berta-death Re: Hej Hej Hej 19.07.13, 18:16
                  A niektórzy to są już totalnymi pechowcami. Jakiś Włoch po tym jak dowiedział się, że ma raka i został mu ledwo rok życia, zafundował sobie eutanazję w Szwajcarii. I na sekcji wyszło, że jednak był zdrowy.
    • niedzwiedzica_sousie Re: A wiecie , że 21.05.13, 22:28
      mistrzowie.org/516466/Czestosc
      • kukorica.aratas Insects Are All Around Us 22.05.13, 00:27
        'naczy inne zjawisko pszyrodnicze jest, co też robi mniej lub bardziej częstotliwo, jak coś tam się zmienia w otoczeniu.
        Choć czasami też zależnie od tego, czy młody czy stary oraz czy se poryćkał. :>

Fótydż tutej: klik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka