mnop2 19.07.14, 09:24 tu se klikłam, tam se klikłam, i nagle se pomyślałam, że chcę napisać coś na forumnie. i tak to jest. taaaak siorb Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berta-death Re: ale wiecie co wam powię 19.07.14, 15:45 Forumnie jest w trumnie. Bez odwrotu. Odpowiedz Link
mnop2 Re: ale wiecie co wam powię 19.07.14, 17:37 czy nie można było sobie wybrać innego czasu na umnieranie, tylko akurat wtedy jak mnie najszło, żeby pisać??? ch.d. i kamnieni kupa Odpowiedz Link
berta-death Re: ale wiecie co wam powię 23.07.14, 05:53 Nie tylko cię najszło. Na gg mnie jakiś niewolnik molestuje. Nie wiem skąd oni ten mój nr biorą. Odpowiedz Link
mnop2 Re: ale wiecie co wam powię 24.07.14, 19:39 ja teeez nieee to zostaje ten zbok co tu czasem pisze ;P Odpowiedz Link
wilowka Re: ale wiecie co wam powię 25.07.14, 01:50 :D To ja Wam kota pokażę. Myszewna :) Odpowiedz Link
mnop2 Re: ale wiecie co wam powię 28.07.14, 22:38 ojesssuuu! dawać mi ją na ruszt ;D królewna :) Odpowiedz Link
mazgalis Rewiiii cd. :) 01.08.14, 15:30 lokalizacja: rustykalno-idylliczna (w stodole "na górce", na której trzymają siano, oczywiście obłędnie pachnące) obserwator: przygodny (żeby nie powiedzieć "niespieszny przechodzień" :P); 'naczy ja to byłę, zasadniczo trudności geopolityczne: robione "zza bliska" (z drabiny, której nie dawało się oprzeć gdzieś dalej), telefonem, zbyt wiele planów i żwawo poruszające się obiekty (autofocus głupiał), w kiepskim świetle i bez lampy (coby nie pouciekały) Ale koty to koty, and nothing else matters. :cool: No! :) Odpowiedz Link
mazgalis PS. 01.08.14, 15:38 A Myszeida Feliksowna Myszewa, ma się rozumieć, intrygująca. :) Odpowiedz Link
berta-death Re: Rewiiii cd. :) 01.08.14, 19:19 I co się z nimi stało? Z dwóch różnych miotów są, że taka różnica wielkości? Odpowiedz Link
mazgalis Re: Rewiiii cd. :) 03.08.14, 23:28 > I co się z nimi stało? Podejrzewam, że nic (oprócz tego, że pewnie urosły przez ten tydzień, odkąd je widziałem). A co miałoby się stać? > Z dwóch różnych miotów są, że taka różnica wielkości? Z jednego. Różnica wielkości kotów na fot. 1 i 2 to efekt kadrowania, a "mniejszy" kotek w głębi na fot. 3 i 4 to przerysowanie perspektywiczne, aparat był zbyt blisko pierwszego planu. Ale nie było jak oddalić aparatu niestety bynajmniej, gdyż przebywał on wraz ze mną na drabinie. Którą mogłem oprzeć tylko w tym jednym (i zbyt bliskim) miejscu, aby wogle óźrzeć kotki urzędujące na "antresoli" w stodole. Odpowiedz Link
berta-death Re: Rewiiii cd. :) 03.08.14, 23:43 > A co miałoby się stać? Na przykład w wiadrze z wodą mogłyby skończyć. I to bynajmniej nie w celu zażycia kąpieli ani schłodzenia się w upalny dzień. Odpowiedz Link
mazgalis Re: Rewiiii cd. :) 06.08.14, 01:00 Wiadro??? =O Chyba już nie te czasy, to nie jest już wieś Antka i śp. Rozalki. Przynajmniej nie u tego gospodarza. I jeżeli uśmiercać jakiś przychówek (w kręgach, które operują pojęciem "produkcja zwierzęca", pojęcie "selekcja" nie jest oczywiście żadnym tabu), to raczej zaraz po narodzinach, a nie po paru tygodniach życia. Odpowiedz Link
berta-death Re: Rewiiii cd. :) 06.08.14, 19:04 Właśnie, że nie tuż po narodzinach, bo kotki to nie suki, nie rodzą w kojcu czy w budzie. One mają młode właśnie gdzieś w stodole, stajni czy jakimś innym zacisznym miejscu i dopiero z podchowanymi wychodzą na świat. I jak od razu ktoś znajdzie miot to się go od razu pozbywa, jak dopiero po jakimś czasie, to po jakimś czasie. Stąd do tych wiader, to całkiem duże kocięta trafiały. Odpowiedz Link
mazgalis Re: Rewiiii cd. :) 07.08.14, 23:12 Właśnie, że te zostały zidentyfikowane bardzo szybko co do miejsca pobytu. I żyły se dalej, i dożyły stadium uwidocznionego powyżej. Teraz synowie gospodarza szukają chętnych na dwie sztuki. Odpowiedz Link
wilowka Re: Rewiiii cd. :) 01.08.14, 22:45 Boziuniu wyciućkałabym te usiątka maniunie... :* A Myszewna womituje od dni dwóch :( niestety Odpowiedz Link
mazgalis Re: Rewiiii cd. :) 06.08.14, 01:01 > A Myszewna womituje od dni dwóch :( A teraz? - Przestało. :) Odpowiedz Link
mazgalis Re: Rewiiii cd. :) 07.08.14, 23:24 uileó napisała: > ...odmawia Orjena i Acany doskonałych jakościowo ze szwedzkich łososi poławianych > w długie zimowe kanadyjskie noce kiedy to na tarło płyną w górę rzeki ogonami do przodu. A one na pewno wolnego spływu są te niby ososie, nie fermowe? Mięsa bladego aby nie mają, jak te skorupki z fermowych kur? Może nie są dość organic, i dlatego bydlątko źryć ich nie chce... Odpowiedz Link
mnop2 Re: Rewiiii cd. :) 02.08.14, 21:28 ojessu! jakie do gryzienia i cmokania! <a pchły, a kleszcze, a gyrzybica??> Odpowiedz Link
mazgalis Re: Rewiiii cd. :) 03.08.14, 23:30 > ... a gyrzybica??> Biały Jeleń, i wietrzyć. :P Odpowiedz Link
mazgalis Ópdate :) 11.09.14, 22:43 Aktualny kąterfekt: Pozostała trójka też ma się dobrze, ale pozować nie chciały. :P Odpowiedz Link
mazgalis Re: Ópdate :) 16.09.14, 12:40 I co, może jeszcze po wodzie mają zapierdalać z gracją jak motyl Emmanóel? :P Odpowiedz Link
berta-death Re: Ópdate :) 20.09.14, 06:51 Co ci tak ten Emmanóel przyszedł na myśl? Też są homoseksualne? ps. jako, że jesteś taki mądry i zdolny, to pewnie będziesz wiedział. Laptop dostał z niewiadomych przyczyn samozapłonu, czy ja już tak odruchowo go włączam, że nawet o tym nie pamiętam? Bo nijak nie mogę skumać, dlaczego on o tej porze jest czynny? Odpowiedz Link
mazgalis Re: Ópdate :) 21.09.14, 22:24 Co za skojarzenia!!! :> Jak ja oglądałem Emmanóela, to jeszcze w bociana wierzyłem. :P A ten samozapłon to fsęsie self-start czy self-ignition? :P Odpowiedz Link
mazgalis zważaj se młoda! :> 01.08.14, 15:10 mnop2 napisała: > to zostaje ten zbok co tu czasem pisze ;P kcesz sie bić?! :> Odpowiedz Link
mnop2 Re: zważaj se młoda! :> 02.08.14, 21:30 to jednak Tyyy? Pą od kotków no no kto by pomyślał a taki niby porządny tu ten teges niby ze kotki ślicznotki a do Berci pisze zbok jeden z drugim Odpowiedz Link
mazgalis Re: zważaj se młoda! :> 06.08.14, 01:05 ... Najbardziej lubił polowania i terror. Ale fotografował się z dziećmi wśród kwiatów. ... bój sie młoda! :> Odpowiedz Link
mnop2 Re: zważaj se młoda! :> 06.08.14, 19:06 poprosze kwiatem w twarz. nadstawiam się drugom stronom. he he <"he he" aaahaahahahaha!> ;) Odpowiedz Link
mazgalis Re: zważaj se młoda! :> 07.08.14, 23:15 szyszka to także jest kwiatek... :P he he Odpowiedz Link
conena Re: ale wiecie co wam powię 15.09.14, 14:37 a ja mam takiego kota: a zoba Wilówka, jak ja już szydełkiem wywijam!!!!!!!!! pozdro all 600, kto z miasta łapka w górę. Odpowiedz Link
mazgalis Who are yó? :> 15.09.14, 18:23 Pszebuk! Nawet blog pajęczyną zarósł! :> Dobrze, że chociaż kot niezamorzony. :P Pozdro 061. :) Odpowiedz Link
mnop2 Re: ale wiecie co wam powię 15.09.14, 22:01 > a zoba Wilówka, jak ja już szydełkiem wywijam!!!!!!!!! no zoba Wilówka jak ona już szydełkiem wywija!!!!!!!! gratulejszyn, a kot git Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 16.09.14, 00:08 > > a zoba Wilówka, jak ja już szydełkiem wywijam!!!!!!!!! > > no zoba Wilówka jak ona już szydełkiem wywija!!!!!!!! Whó is Wilówka? :> Odpowiedz Link
conena Re: ale wiecie co wam powię 16.09.14, 09:54 a Wilówkaaaaaaaaaa nie chce patrzeeeeeeeeeć!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
berta-death Re: ale wiecie co wam powię 16.09.14, 10:59 Może nie może a nie nie chce, bo jej koszatniczki komputer zwinęły, tak jak kiedyś pilota od tv? To podobno wyjątkowo przebiegłe bestie. Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 16.09.14, 13:03 mnop2 napisała: > ... a kot git A widziała kota blogowego sprzed roku, takiego poglądającego od niechcenia zza traweczki? Tamten jest w swej kociości wręcz niebywale najkotszy, aż do niemożebności. Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 16.09.14, 23:52 Kopsnąłbym linka zasadniczo, ale nie wię, czy mię lejdi 0-61 nie optańcuje za samowolkę. :/ Odpowiedz Link
conena Re: ale wiecie co wam powię 17.09.14, 11:32 > czy mię lejdi 0-61 nie optańcuje za s > amowolkę. :/ chciałbyś, ale nie dałbyś mi rady, misió. jestem mistrzynią lambady, od 1987 nikt w tym kraju tak nie wywijał jak ja. na weselu żaden wujek Zbyszek mi nie straszny. Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 17.09.14, 12:16 Miast się tutej sadzić zapodaj lepiej, czy mogęż tego ('naczy do Tradycji z trawką) linka kopsnąć. :P Odpowiedz Link
conena Re: ale wiecie co wam powię 18.09.14, 08:41 nie bądź taki poliszynel, nie zdradzaj naszych sekretów. Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 18.09.14, 10:26 Coś przecież być muszę, zasadniczo. A polifenol to już raczej nie będę, nie w moim wieku. :> A wobec wierzgania to wrzucę foto tutej opodal (albo nieopodal :P) i niepowię, skąd ono. Jak osoba taka nieużyta, to nie będzie credits. :P Apropo, a ta lambada to co niby jest? Może Maciej poczuł tampon? :) Odpowiedz Link
mazgalis To zoba! 18.09.14, 10:30 mnop2 napisała: > nie widźła :I Tutej: Co tu dużo gadać, quintessential kotek w ogródkó. :cool: :) Odpowiedz Link
wilowka Re: ale wiecie co wam powię 17.09.14, 20:59 Podpięła się tradycyjnie w kosmos Wilówka :D :D Jezdem, jezdem, żyję i się zachwycam :) Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 18.09.14, 10:44 uileó napisała: > Podpięła się tradycyjnie w kosmos Wilówka :D :D To najlepsza - jak powiadają w branży - autentykacja (albo wręcz autentyfikacja =O). 'naczy znak, że konto nie zostało przechwycone przez jakiegoś nudnego pedanta. :D > ... Jezdem, jezdem, żyję ... Pamiętając o różnych meandrach (a to ataki przyrody nieożywionej na pluszowóz z W. w środku, a to znów latające ciecze...) należy uznać ten fakt za niebłahy zasadniczo. :) Odpowiedz Link
wilowka Re: ale wiecie co wam powię 20.09.14, 22:16 Pamiętając o różnych meandrach (a to ataki przyrody nieożywionej na pluszowóz z W. w środku, a to znów latające ciecze...) należy uznać ten fakt za niebłahy zasadniczo. :) DEMENTI Pluszowóz mnie spier.. i sam w dżewo palnął. Ja biegłam, ale Go nie dogoniłam. A w ogóle jadę jutro SAMA SAMOchodem do Warszawy ojezujezu. Odpowiedz Link
berta-death Re: ale wiecie co wam powię 20.09.14, 22:27 Będziesz w warszawie? Sama? Uważaj na syrenkę. Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 21.09.14, 22:35 óileu napisała: > Pluszowóz mnie spier.. i sam w dżewo palnął. Dżewo to raczej ożywiona przyroda, zasadniczo. Przynajmniej przed pojawieniem się W. w okolicy. :P A mnie jakiś słupek się kołatał, kiedy pisałem o nieożywionej. > Ja biegłam, ale Go nie dogoniłam. Za takie wyczyny w CV to później pochówek na Wławelu przysługuje. :) > A w ogóle jadę jutro SAMA SAMOchodem do Warszawy ojezujezu. Sama w mieście? =O Łojezujezu jeszcze bardziej niebłaho się zrobi, jak się W. odezwie. Jeżeli się odezwie... :| Odpowiedz Link
wilowka Re: ale wiecie co wam powię 26.09.14, 21:59 Wróciłę! Jestem jestem. Przeżyłam, ale obolała przez ściskanie kierownicy byłam jeszcze do wtorku. Jak wjechałam do Łodzi nazad jadąc - to miałam ochotę wyskoczyć i asfalt z wdzięczności całować, ze my tu mamy tylko po 2 max3 pasy do jazdy :D Odpowiedz Link
mnop2 Re: ale wiecie co wam powię 26.09.14, 22:21 cześśśśśśśśśśśśśśśśśśśśśssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss a tak se wzdechłam :) Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 01.10.14, 12:14 Widać, że niewąsko pite było wdupejeża. :P Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 02.10.14, 23:28 I nawet dziecko jej nie naprostowało, już w południe swiszczyt. Zawsze wiedziałę, że patologia. :> Odpowiedz Link
thank_you Re: ale wiecie co wam powię 03.10.14, 14:02 mazgalis napisał(a): > Zawsze wiedziałę, że patologia. :> Prorok jakiś czy co? ;-> Weź kopsnij mię tu jutrzejszymi numerami Lotto. Odpalę działkę! Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 03.10.14, 15:13 Na te marne dwanaście miliony byś się połakomiła? =O Naprawdę nisko upadłaś. :D Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 03.10.14, 23:50 Tobie kotka wkleiłę, to se weź i obejrz. Może ci ulży. :P Odpowiedz Link
mnop2 Re: ale wiecie co wam powię 07.10.14, 21:07 mazgalis napisał(a): > Tobie kotka wkleiłę bo Cię lubię i tak po prostu z czystej sympatii podarwałę kotka o masz widzisz specjalnie dla Ciebie :))) Dziękuję ;* Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 10.10.14, 00:40 Oraz dziękuję za to, jiż już trzy tygodnie po tym jak wkleiłę zjawiłaś się, żeby oglądnąć. Tak szybko, ach... :) Odpowiedz Link
mazgalis O, kura! 13.10.14, 23:27 'naczy O, Santa Luczija! chciałę powiedzieć zasadniczo. Ale jak już ich napiekłaś, nie zapomniałaś aby elegącko podać do nich lejt muczaczo? :> I następnym razem jak będziesz wypiekała, to wiedz, jiż lepsze są z indykię. :) Odpowiedz Link
thank_you Re: ale wiecie co wam powię 03.10.14, 20:41 Człowieku, 3 lata nie świszczałam. ;-) Odpowiedz Link
mazgalis Re: ale wiecie co wam powię 03.10.14, 23:53 Kobieto, kiedyś praktykowałaś na tyle solidnie, że teraz swiszczyt fantomowo! :D Odpowiedz Link
thank_you Re: ale wiecie co wam powię 04.10.14, 16:38 Oj praktyk to ja w życiu miałam, aj miałam. :DDD Odpowiedz Link