kontik_71 12.08.08, 21:42 Slyszycie co ten tzw prezydent pierd*** w tv? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wesoly.profanator Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:44 Ja nie mam tu TV. Co pierdoli? [można tu kląć? :P] Odpowiedz Link
wesoly.profanator Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:48 A jak bardzo ich drażni? Wyzywa matkę Putina czy co? Odpowiedz Link
wesoly.profanator Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:51 No to jesteśmy w czarnej dupie. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:49 kontik_71 napisał: > W Tibilisi jest i drazni ruskich No to może Ruskie otworzą sezon łowiecki na drób latający. Hmmmm mam pomysł na film sensacyjny - Jak-40 vs Su-27 :D Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:57 Aaaa, widzę na portalu. Fajnie. Potem ruskie nam cos odetną, zakręcą, albo zablokują - rząd się będzie gimnastykował, żeby sytuację naprostować, PiS na nich naskoczy, że polityke rosyjską realizują zamiast polskiej, i że zdrajcy, Palikot nazwie prezydenta nieodpowiedzialnym głupkiem, albo jakoś bardziej twórczo, Kaczyńscy się obrażą, lewica zacznie bąkać o przyspieszonych wyborach... Chyba sobie nie przywiozę telewizora :) Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:01 No wiem wiem, ale co to kogo obchodzi - my mamy swoją dumę i choćbyśmy mieli w kraju jeździć i grzać się na baterie słoneczne - to musimy pokazać, jacyśmy mocni w gębie :) Odpowiedz Link
lupus76 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:14 2szarozielone napisała: > No wiem wiem, ale co to kogo obchodzi - my mamy swoją dumę i choćbyśmy mieli w > kraju jeździć i grzać się na baterie słoneczne - to musimy pokazać, jacyśmy > mocni w gębie :) Byłoby całkiem fajnie, gdybyśmy mieli opanowane te technologie. Problem w tym, ze skazujemy się na brak źródeł energii nie mając alternatyw... Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:43 lupus76 napisał: > 2szarozielone napisała: > > > No wiem wiem, ale co to kogo obchodzi - my mamy swoją dumę i choćbyśmy mi > eli w > > kraju jeździć i grzać się na baterie słoneczne - to musimy pokazać, jacyś > my > > mocni w gębie :) > > Byłoby całkiem fajnie, gdybyśmy mieli opanowane te technologie. Problem w tym, > ze skazujemy się na brak źródeł energii nie mając alternatyw... Będą alternatywy...nawet 4, odc. 5:/ Odpowiedz Link
lupus76 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:44 izabellaz1 napisała: > Będą alternatywy...nawet 4, odc. 5:/ > > No chyba, że przyjadą zmiennicy :/ Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:46 lupus76 napisał: > izabellaz1 napisała: > > > > Będą alternatywy...nawet 4, odc. 5:/ > > > > > > No chyba, że przyjadą zmiennicy :/ Albo 4 pancerni w 102:/ Odpowiedz Link
lupus76 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:52 izabellaz1 napisała: > > > > > > > > > > No chyba, że przyjadą zmiennicy :/ > > Albo 4 pancerni w 102:/ > > Ci to by wzbili tumany Czarnych Chmur :D Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:56 lupus76 napisał: > izabellaz1 napisała: > > > > > > > > > > > > > > > > No chyba, że przyjadą zmiennicy :/ > > > > Albo 4 pancerni w 102:/ > > > > > Ci to by wzbili tumany Czarnych Chmur :D I nastałyby chłodne Noce i Dnie:D Odpowiedz Link
lupus76 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 23:00 izabellaz1 napisała: > lupus76 napisał: > > > izabellaz1 napisała: > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > No chyba, że przyjadą zmiennicy :/ > > > > > > Albo 4 pancerni w 102:/ > > > > > > > > Ci to by wzbili tumany Czarnych Chmur :D > > I nastałyby chłodne Noce i Dnie:D > > To by musiałoby być gdzieś Nad Niemnem... Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 23:07 lupus76 napisał: > To by musiałoby być gdzieś Nad Niemnem... Albo w Kingsajzie:) Odpowiedz Link
lupus76 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 23:10 izabellaz1 napisała: > lupus76 napisał: > > > To by musiałoby być gdzieś Nad Niemnem... > > Albo w Kingsajzie:) > > W Kingsajzie, to są Sami Swoi. Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:46 kontik_71 napisał: > Slyszycie co ten tzw prezydent pierd*** w tv? "Napoleon" zaraz wywoła III wojnę światową...tfu tfu tfu, odpukać w niemalowane :/ Odpowiedz Link
anna_heche Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:48 Nie słyszymy. Gdzie mówi? Co mówi? Odpowiedz Link
lupus76 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:48 Właśnie wróciłem ze spaceru i nakarmiłem gryzonie. Słucham radiowej trójki. A dyplomatołka mam w d.... W zasadzie - z jego gabarytami powinien się zmieścić... Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:57 mam racje ze nie oglądam polityków poza tym po kiego grzyba sie tam telepał skoro konflikt czasowo przyklepano, niech sie Sarkozy z Kuchnerem bujają a Kaczor niech siedzi na dupsku - po co tam teraz taki natłok tych szych ech pieprzone kaukaskie węzły gordyjskie Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:59 Wy zapalcicie wyzsze rachunki za gaz jesliw ogole bedziecie go mieli Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:22 kontik_71 napisał: > Wy zapalcicie wyzsze rachunki za gaz jesliw ogole bedziecie go mieli takie sa skutki uzaleznienia sie od jendego dostawcy. Odpowiedz Link
polla.k Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:00 Sarkozy też już dzisiaj głupotę walnął Odpowiedz Link
speedymika Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 21:58 nie, opowiedz :) ale bardzo mi sie podobala dzisiaj wypowiedz Tuska, ktory powiedział że Sikorski jedzie do Gruzji z Lechem ponieważ tylko w ten sposob można zapewnić że nasze stanowisko nie zostanie wypaczone... może cos przekręciłam ale taki był sens tej wypowiedzi. proszę, jak ślicznie dokopał preziowi :) Odpowiedz Link
polla.k Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:01 speedymika napisała: > nie, opowiedz :) > ale bardzo mi sie podobala dzisiaj wypowiedz Tuska, ktory powiedział że Sikorsk > i > jedzie do Gruzji z Lechem ponieważ tylko w ten sposob można zapewnić że nasze > stanowisko nie zostanie wypaczone... no to coś się Sikorskiemu nie udało Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:02 Bo sie udac nie moglo.. kaczynski jest niedopieszczonym kretynem .. Odpowiedz Link
speedymika Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:06 o tak to było "Zdaniem Tuska obecność szefa MSZ "będzie jedną z gwarancji, że misja będzie przebiegała, bez żadnych politycznych niespodzianek" ale faktycznie chyba mu nie wyszlo. przeczytałam w wiadomosciach... no comments. jak myslicie kiedy zakreca kurek? Odpowiedz Link
izabellaz1 Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 22:00 ...Co za "inteligent" każe przewieźć w jednym samolocie czterech prezydentów na terenie bombardowań/konfliktu zbrojnego????????????? Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 22:02 Pewnie pomysłodawca jest na żołdzie ruskiego wywiadu :) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 22:03 Moze jeszcze w drodze powrotnej cos sie samolotowi przytrafi... kaczor bylby szczesliwy.. pantwowy pogrzeb Odpowiedz Link
polla.k Re: Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 22:05 kontik_71 napisał: > Moze jeszcze w drodze powrotnej cos sie samolotowi przytrafi... > kaczor bylby szczesliwy.. pantwowy pogrzeb ty lepiej uważaj, Wielki Brat czuwa ;) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 22:08 Moga mnie nie powiem co.. :P Odpowiedz Link
lupus76 Re: Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 23:38 kontik_71 napisał: > Moga mnie nie powiem co.. :P Że zacytuję klasyka: "Oni mogą Panu Majstrowi skoczyć tam, gdzie Pan może Pana Majstra w d.o.o.p.ę pocałować" Odpowiedz Link
lupus76 Re: Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 22:58 polla.k napisała: > > > ty lepiej uważaj, Wielki Brat czuwa ;) Chyba mały brat. Z armią przydoopasuff. Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 22:11 kontik_71 napisał: > Moze jeszcze w drodze powrotnej cos sie samolotowi przytrafi... > kaczor bylby szczesliwy.. pantwowy pogrzeb Lepiej nie. Nie byłoby to wskazane mimo wszystko. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 22:13 3/4 POlakow bylaby happy... Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 22:19 kontik_71 napisał: > 3/4 POlakow bylaby happy... Tylko pozornie. Takie wydarzenie jednak oddziałuje bardzo destabilizacyjnie na państwo. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Aha, jeszcze jeden "genialny" pomysł... 12.08.08, 22:20 Wiem,wiem.. ale pomarzyc wolno Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:02 "jesteśmy tu żeby podjąć walkę" Kaczor w Tbilisi o jacież, kurtka fix, niech ktos tego faceta w kaftan ubierze:) Odpowiedz Link
iberia.pl Ty ale 13 to dopiero jutro 12.08.08, 22:02 jakis dzisiaj masz bad day.... ciiiiiii Odpowiedz Link
polla.k Re: Ty ale 13 to dopiero jutro 12.08.08, 22:04 iberia.pl napisała: > jakis dzisiaj masz bad day.... > ciiiiiii noo, to strach pomysleć co jutro się stanie Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Ty ale 13 to dopiero jutro 12.08.08, 22:05 Nic na prezydenta kretyna nie poradze Odpowiedz Link
speedymika Re: Ty ale 13 to dopiero jutro 12.08.08, 22:12 przynajmnej nie przed najblizszymi wyborami... no coz jedyne pocieszenie ze jego juz dawno za kretyna maja na swiecie, wiec moze ruskie sie tak bardzo nie wkurza... Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Ty ale 13 to dopiero jutro 12.08.08, 22:14 Tyle., ze ruscy moga tego uzyc jako pretekstu, nawet jesli to jest kretyn Odpowiedz Link
speedymika Re: Ty ale 13 to dopiero jutro 13.08.08, 06:32 haha cytat: ""Tak jak powiedział premier, Polsce powinno zależeć na bardzo rozumnym prowadzeniu polityki zagranicznej, bez niepotrzebnych chorobliwych napięć" - mówił Nowak." ano powinno... Odpowiedz Link
bertrada Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:15 Całe szczęście, że ci medialni politycy to tylko marionetki i od ich pieprzenia nic nie zależy. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:21 Jestes pewna tego co wlasnie powiedzialas? Ruscy pokaza jeszcze jak oni to widza.. jak w banku Odpowiedz Link
bertrada Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:30 Jestem w 100% pewna, że to nie oni pociągaja za sznurki. ;) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:33 To kto opus dei ? Nasluchalas sie teorii spiskowych :P Odpowiedz Link
bertrada Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:41 Za sznurki zawsze pociąga jakas szara eminencja. W końcu mało prawdopodobne, żeby ktoś pozwolił na rządzenie komuś wybranemu przez tępy lud. Rząd to najczęściej zwykły marketing polityczny. Zawsze jest jakas grupa osób z kręgu posiadających kapitał i władzę, którzy powodują, że ten swiat się kręci. I niekoniecznie są to osoby z pierwszych stron gazet. Odpowiedz Link
bertrada Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:48 Gdzie ty tam spisek widzisz. Zawsze rządy sprawowali ci, którzy mieli kapitał w swoich rękach. I nic się nie zmieniło, po jaką cholerę mieliby oddawać władzę. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:50 To sie grupy interesow nazywa.. inaczej lobbing Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:58 No ale przecież w Rosji nikt się z tym przesadnie nie kryje, wiadomo, że to oligarchia pełną gębą. Tym bardziej wystąpienie Lecha ochoczo może być podchwycone i wykorzystane. Polityka to gra pozorów - ale tym bardziej trzeba umieć w nią grać i się nie podkładać jak głupek. Zauważmy, że na wystąpieniu prezydenta Polska nie ma NIC do ugrania. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 23:01 Mozamy tylko przegrac i to nie tylko u ruskich . W UE tez.. bo przez durnia jetesmy nieobliczalni Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:24 W skali wszechświata - i owszem. Wobec wieczności - zgadzam się. Ale jednak sankcje gospodarcze nakładają politycy, politycy wypowiadają wojny... Czasem warto żeby polityk uważał co pieprzy, gdzie pieprzy i co może spieprzyć. Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:34 bertrada napisała: > Całe szczęście, że ci medialni politycy to tylko marionetki i od ich pieprzenia > nic nie zależy. Ale logiczna niestrawność pozostaje. Odpowiedz Link
stedo Re: Szlag mnie zaraz trafi 12.08.08, 22:33 Mnie już ten ptasi, kaczy móżdżek nie jest w stanie niczym zaskoczyć.Będę trywialna i powiem że ,jak zwykle, "wyżej sra niż d..ę ma".Nie oglądam, bo po co mam się żenować i denerwować. A swoją drogą to naszła mnie dziś taka refleksja że kaczory z Putinem/bo Miedwiedew to chyba już trochę inny gość, tylko co on póki co może - figurant/ mają wiele mentalnie/nie mówię o inteligencji/ wspólnego.Ten nacjonalizm, marzenia o mocarstwowości i wtykanie nosa w cudze sprawy.Ale gdy takie dwa indywidua staną przeciw sobie to niechybnie doprowadza do konfliktu.Miejmy tylko nadzieję że , jak napisała iza zostanie to potraktowane z lekceważeniem. Odpowiedz Link
avital84 Re: Szlag mnie zaraz trafi 13.08.08, 01:17 Ma prezydent racje. Jedzie po bandzie, ale ma rację. Nie każdy musi lizać ruskim dupe jak Sarkozi chociażby. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Szlag mnie zaraz trafi 13.08.08, 11:28 Nie ma racji bo polityka polega na ocenie wlasnych sil oraz strat jakie mozna wyzadzic.. a kaczor mysli tylko o tym, ze ktos do niego zadzwonil i paru Gruzinow klaskalo.. Odpowiedz Link
polla.k Re: Szlag mnie zaraz trafi 13.08.08, 11:34 Swoją drogą..to przez swoją głupotę dał się też wystawić prezydentom państw nadbałtyckich...jakoś nikt z nich tak kategorycznie się nie wypowiadał... Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Szlag mnie zaraz trafi 13.08.08, 11:35 I pewnie jest jeszcze szczesliwy bo jest "przywodca" innych.. ciekawe jak to sie stalo, ze udalo mu sie zostac profesorem? Odpowiedz Link
lupus76 Re: Szlag mnie zaraz trafi 13.08.08, 11:42 kontik_71 napisał: > I pewnie jest jeszcze szczesliwy bo jest "przywodca" innych.. > ciekawe jak to sie stalo, ze udalo mu sie zostac profesorem? doktorem habilitowanym, póki co. Nominacji prezydenckiej jeszcze - o ile mi wiadomo - nie dostał. A powszechnie wiadomo, ze to wybitny prawnik specjalizujący się w zawiłościach prawa pracy marksizmu-leninizmu. Gdyby był jeszcze specjalistą od prawa stalinowskiego, to w sumie daloby się wyjaśnić tą fascynację Gruzją... Odpowiedz Link
avital84 Re: Szlag mnie zaraz trafi 13.08.08, 01:19 i trochę szlag mnie trafia czytając ten wątek ;) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Szlag mnie zaraz trafi 13.08.08, 11:30 Why? A nie tafi Ci szlag gdy sie okaze, ze rachunek za gaz jest iles tam razy wyzszy? Gdyby kaczor potrafil zorganizowac to samo, ale z CALA Unia to bylbym pierwszym, ktory zacznie klaskac.. ale oczywiscie nie jest w stanie lub nie chce i robi sobie wlasna wojenke, na ktorej Polska moze tylko przegrac. Odpowiedz Link
avital84 Re: Szlag mnie zaraz trafi 13.08.08, 21:43 Nie bo nie jestem egoistką i pamiętam koleje historii. Polskę też kiedyś olali. Może też myśląc w tak zaściankowy sposób: rachunki za gaz podrożeją. Wybacz ale takie jest moje zdanie. To nie jest wina kaczora, ale obojętności tej całej Unii, która ma wszystko w dupie. Każdy myśli tylko o swoich interesach. Nie ma jedności. Nikt się nie chce narażać. Większość ma gdzieś prawdę, sprawiedliwość i prawa człowieka i woli być w cieniu. Nie potępiam Kaczyńskiego za to, że jako jeden z nielicznych nie boi się powiedzieć prawdy. Wprost przeciwnie. Odpowiedz Link
lupus76 No i ciekawe, co na to 13.08.08, 11:21 nasz prezio żałujący Gruzinów odpowie: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5582372,Mieszkancy_Cchinwali_wychodza_z_piwnic.html?nltxx=856991&nltdt=2008-08-13-08-06 Odpowiedz Link
speedymika Re: No i ciekawe, co na to 13.08.08, 11:24 jak to co.. ze to stronnicza i inspirowana przez cyklistow masonow i Zydow relacja pracownika Wybiorczej :) Odpowiedz Link
jaceks20 Re: No i ciekawe, co na to 13.08.08, 11:35 gdybym was nie znal myslalbym ze ruscy agenci na forach szaleja... przykro was czytac Odpowiedz Link
kontik_71 Re: No i ciekawe, co na to 13.08.08, 11:38 Ruscy agenci? Czy ktos z nas uwaza, ze ta wojna jest dobra i potrzebna? Polska ma zbyt wiele do stracenia aby samotnie stawiac sie ruskim.. nie tka sie prowadzi polityke, wymachiwanie szabelka poszlo do lamusa.. ale kaczynski jeszcze tego nie zauwazyl.. Najpeeniej odrabia teraz straty psychiczne jakis doznal gdy jako dziecko byl lany przez kolegwow na podworku.. a wiem z pierszej reki, ze byl Odpowiedz Link
2szarozielone Re: No i ciekawe, co na to 13.08.08, 11:46 to ma w Polsce długa tradycję. Najpierw zamiast rozważyć swoje siły, poszukać pewnych sojuszników, opracować jakąś strategię działania łącznie z planami awaryjnymi - krzyczy się dumnie "nie oddamy ani guzika". A jak wróg przychodzi po te guziki i cala resztę, to się bierze tyłek w troki i zwiewa na ten przykład do Rumunii. Polacy są świetni w dramatycznych gestach i przemowach. Tylko jakoś nigdy na tym dobrze nie wyszli. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: No i ciekawe, co na to 13.08.08, 11:52 A wszelkie BEZKRWAWE zwyciestwa probuje sie zmarginalizowac lub nawet nazwac zdrada.. Odpowiedz Link
jaceks20 jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 11:44 jestes az takim typowym przykladem statystycznego wyksztalciucha?bo nastoletnim chlopcem nie rozumiejacym co sie dziej wokol niego nie jestes menda.salon24.pl/88400,index.html prosze przeczytaj to ty oraz inni ktorzy takie glupoty wyposywali wczoraj, wasza postawa naprawde przyprawia o bol glowy, nie daj boze by kiedys Polska byla zagrozona, pierwsi dop samolotu byscie uciekli Odpowiedz Link
speedymika Re: jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 11:51 moj małżonek dokładnie te głupoty czyta, tudzież JKM-a i innych takich... a potem wygaduje głupoty takie że głowa puchnie.. dziękuję, postoję :) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 11:51 Taaak bohaterski kaczynski swoja wlasna piersia broni wolnego swiata.. Prosze Cie... Powyzej napisalem, ze gdyby zamiast machac szabelka, ulozyl plan wg ktorego cala Unia moglaby dzialac to pierwszy zaczalbym klaskac.. To co robi niczego nie zmieni, nikogo nie uratuje.. wystawia nas tylko na zemste ruskich, a tej mozna byc pewnym.. A to wszystko tylko po to aby zaspokoic wlasne pragnienie bycia "waznym" Odpowiedz Link
lupus76 Re: jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 11:56 kontik_71 napisał: > Taaak bohaterski kaczynski swoja wlasna piersia broni wolnego > swiata.. Prosze Cie... Powyzej napisalem, ze gdyby zamiast machac > szabelka, ulozyl plan wg ktorego cala Unia moglaby dzialac to > pierwszy zaczalbym klaskac.. To co robi niczego nie zmieni, nikogo > nie uratuje.. wystawia nas tylko na zemste ruskich, a tej mozna byc > pewnym.. A to wszystko tylko po to aby zaspokoic wlasne pragnienie > bycia "waznym" Dokładnie. Kaczyński powinien sobie przyswoić definicję realpolitik, którątak szermuje. A potem zacząć ją stosować. Odpowiedz Link
jaceks20 Re: jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 11:57 kompletnie nie masz pojecie nt miedzynarodowej polityki Unia pokazala w jakim czasie jest w stanie zareagowac, onz rowniez, gruzini w dupie maja apele itd, potrzebowali jasneo i widocznego wsparcia co mowil wiceminister RFN?ze to Gruzini atakuja i prowokuja, Francja tez nie lepsza bo na poczatku sugerowala ze Rosja moze Bronic swoich obyateli na terenie innego poanstwa czy wizyta nic nie zmieni?juz zmienila bo pokazala ze jednak na jakas solidarnosc takie kraje moga liczyc widze ze ty w obawie przed gniewem ruskich bys wszystko zrobil nie robil tego z pragnienia bycia waznym, tylko jasno i klarownie pokazywal ze Gruzja jest kluczem do uniezaleznienia sie od Rosji w sprawach paliwowych, wiec dzialal a nie przygladal sie jak Rosja probuje wlaczyc Gruzje do swoich stref wplywu ale nie, wazniejszy jest mocz Donalda i pewnie nieuprasowana koszula kaczora w Gruzji Odpowiedz Link
lupus76 Re: jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 12:02 Nie mam pojęcia o arkanach polityki międzynarodowej, ale pozwolisz, że i pod Twoim autorytetem się nie ugnę. Unia po prostu pokazała Saakaszwilemu, że nie akceptuje rozwiązywania jego problemów wewnątrz Gruzji poprzez spór z Rosją. Z tym, że nie jestem przekonany, czy Saakaszwili to zrozumiał. Mógł zaczekać, aż ONZ, czy UE zareagują. Tylko przez ten czas mógła stracić stołek na skutek rewolucji. A Rosja pokazała, ze skończyły się już czasy, kiedy każde państewko mogło ją szarpać i obgryzać. Pokazała światu, że znów jest mocarstwem. Niestety. Odpowiedz Link
stedo Re: jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 16:26 A ty jesteś wybitnym znawcą i ekspertem niemal w każdej dziedzinie.Oszczędż sobie komentarzy nt. znawstwa innych. Jesteś infantylny w swej zarozumiałości. I wybacz, nie zgadzam się z prawie wszystkimi wygłaszanymi przez ciebie opiniami, począwszy od wychowania dzieci a skończywszy na wielkiej polityce.Kłaniam się uniżenie. Odpowiedz Link
2szarozielone Re: jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 11:53 Polityka treści a nie formy? Wręcz przeciwnie. Polska przez swoją rozchwiana i źle na każdym froncie dogadana politykę zagraniczną nie ma ani jednego pewnego sojusznika. Sama w sobie nie dysponuje tez ani siła militarna, ani gospodarczą, by czymkolwiek Rosji zagrozić. Co niby jest ta treścią? Gdzie jest interes narodowy? Czy myślisz, że jak na Rosję się nakrzyczy, to ona sie przestraszy? nie chodzi o to, żeby się bać i podporzadkować - ale żeby działać mądrze, w sojuszu z innymi państwami, zgodnie i skutecznie. Żeby na dłuzszą mete uniezależnić się od Rosji pod względem chociażby dostaw ropy i gazu. Jaki skutek, realny skutek przyniesie przemowa prezydenta? na jak najbardziej prawicowym Forum Frondy orgazmów dostają juz samego tylko powodu, ze o tej przemowie ukazaly sie jakies wzmianki na łamach zachodniej prasy. Nawet ci zwolennicy prezydenta - wiecej nie oczekują :/ To z czego tu sie cieszyć? Odpowiedz Link
2szarozielone to ja też linkiem zarzucę 13.08.08, 11:55 adamwielomski.salon24.pl/88384,index.html Odpowiedz Link
lupus76 Re: jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 11:55 Wybacz, ale po tym fragmencie: "okupowanej przez Rosjan Gruzji (tej, która została zaatakowana, tuż po tym jak Tusk oddał mocz i w czasie, gdy chwalił się, że hemoglobinę ma w normie), nasz dawca moczu, krwi, szpiku, a w przyszłości - kto wie!? - pewnie i nasienia, twierdzi," nie mam ochoty na dalsze czytanie kłamstw (Rosja nie okupuje Gruzji, tylko Osetię Południową, a i to zależy od spojrzenia. Osetyńcy wolą Rosjan, niż Gruzinów) i szyderczych inwektyw. Jeśli dalsza część artykułu jest w tym samy tonie, to ja wolę wykształciuchów z GW i lewaków z "Dziś" Odpowiedz Link
jaceks20 Re: jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 12:01 czlowieku, widocznie nie rozumiesz jednego wg prawa, powtarzam prawa miedzynarodowego, zarowno osetia pld jak i abchazja sa integralna czescia Gruzji wiec jesli Ruscy wchodza na te tereny staja sie okupantami jesli w estonii duza miejszosc rosyjska oglosi ze woli byc z rosja to tez bedziesz przyklaskiwal zeby ruscy tam niesli i walczyli o pokoj do ostatniego naboju? nie che ci sie czyt5ac bo jak wysmiewany jest Tusk i jego polityka sondazowa to unikasz czytania, bo i po co jesce ci sie w glowie pomiesza i na oczy przejrzysz? Odpowiedz Link
lupus76 Re: jezuuu kontik czy ty naprawde... 13.08.08, 12:08 jaceks20 napisał: > czlowieku, widocznie nie rozumiesz jednego > wg prawa, powtarzam prawa miedzynarodowego, zarowno osetia pld jak i > abchazja sa integralna czescia Gruzji > wiec jesli Ruscy wchodza na te tereny staja sie okupantami > jesli w estonii duza miejszosc rosyjska oglosi ze woli byc z rosja > to tez bedziesz przyklaskiwal zeby ruscy tam niesli i walczyli o > pokoj do ostatniego naboju? > nie che ci sie czyt5ac bo jak wysmiewany jest Tusk i jego polityka > sondazowa to unikasz czytania, bo i po co jesce ci sie w glowie > pomiesza i na oczy przejrzysz? Nie jestem fanem Tuska. Jeszcze gorzej znoszę język impertynenckich pyskówek, w jakim ten artykuł był pisany. To nie jest poważny język publicystyki dotyczący tak delikatnej sfery, jaką jest dyplomacja. Rosjanie weszli do Osetii w momencie kiedy pod lufy gruzińskich czołgów szła ludność cywilna (której znaczący odsetek stanowią obywatele pochodzenia rosyjskiego). Już są odnajdowane pierwsze spośród 2000 ofiar, o których mówił Ławrow. Dlatego Gruzini teraz tak nerwowo przebierają nóżkami. Estończycy nie dopuszczą się takiego barbarzyństwa, jak Gruzini, więc o tę część świata jestem spokojny. P.S. Co takiego Gruzini wyprawiali, skoro Rosjan w walce wsparły oddziały Czeczenów? Odpowiedz Link
speedymika Re: No i ciekawe, co na to 13.08.08, 11:48 pruski agent sie odezwal... niestety zyjemy w takiej rzeczywistosci, ze albo-albo. i niestety silą rzeczy mając jakies tam swoje poglady, stawiamy się po jednej lub drugiej stronie. nie podoba mi się agresja Rosji i to bardzo. Domyslam się głębszego, ropociągowego dna tej zadymy. Ale jeszcze bardziej nie podoba mi się ostrość słów Lecha. widzę też, że np taki Bush jest wiele delikatniejszy w słowach na ten temat niz nasz prezydent... i wolałabym chyba żeby Lechu też umiał się bardziej dyplomatycznie zachować. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: No i ciekawe, co na to 13.08.08, 11:56 Bush wrecz wystawil kaczynskiego.. zadzwonil, poglaskal po glowce a nasz tzw "prezydent" polecial merdajac ogonkiem.. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: No i ciekawe, co na to 13.08.08, 12:10 Identycznie to odczytałem i też miałem skojarzenie z "dobrym pieskiem". Odpowiedz Link
kontik_71 Re: No i ciekawe, co na to 13.08.08, 12:14 Amerykanie wlasnie wycofuja swoj kontyngent wojskowy z Gruzji.. A jest tam ok 130 doradcow wojskowych... Odpowiedz Link
liisa.valo A mnie zaimponował... 13.08.08, 11:48 Tak, zaimponował, bo tego się po nim nie spodziewałam. Jestem pełna podziwu. I - wybaczcie - sprawa ludzi w Gruzji i konieczność obalenia wszechwładności Rosji w Europie jest dla mnie ważniejsza niż mój rachunek za gaz, ha, tym bardziej, że wszystko mam na prąd. Odpowiedz Link
jaceks20 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 11:52 niestety wiekszosc widac jest ogarnieta antykaczystowska mania i cokolwiek by zrobil to be ciekawe czemu z takim umiarkowaniem nie oceniacie historycznego zachowania krajow zachodnich w stosunku do Polski w 39, wtedy tez zachowali sie tak samo jak teraz w stosunku do gruzji docencie to ze jeden czloweik umial w szybkim tempie zebrac przywodcow bylych sowieckich satelitow i udzielic wsparcia krajowi atakowanemu przez ruskich powiedzial sama prawde o celach i mentalnosci rosyjskich elit ale dla was wazniejsze ze premier ma zdrowy mocz a palikot wyzywa kaczora znamienne jest ze zamiast puszczac wystapienia prezydentow w tbilisii wsi24 puscilo szklo kontaktowe, widocznie pajac daukszewicz juz umowalowany czekal Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 11:57 Dyplomacja to sztuka a nie machanie szabelką i gadanie wszystkiego co ślina na język przyniesie. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 11:58 Nie sądziłam, że się kiedyś z tobą, Jacek, zgodzę w kwestiach politycznych, ale tak. Jeżeli Francja, Wielka Brytania nie mają odwagi powiedzieć: NIE, zróbmy to my. Nie jesteśmy mocarstwem, owszem, ale ktoś głośno musi powiedzieć, jak się nazywa to co robi Rosja. Kto jak kto, ale Polska ma w swej historii doświadczenie, kiedy to pozostawiono nasz kraj sam sobie i nikt się nie ruszył, bo wszyscy trzymali agresorom palec w dupie, byle prosto, byle dobrze. Nie bądźmy tacy. Jeśli my nazwiemy rzeczy po imieniu, może innym będzie łatwiej to zrobić. Może... niech Rosja wie, że nie jest Bogiem i nie może dawać nauczek, robić, co jej się podoba, a wszyscy będą siedzieć cicho. Matko Boska, rachunki za gaz... Też faktycznie powód do bycia hipokrytą. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:11 To nie jest pytanie o odwage tylko o rachunek zyskow i strat.. tego sie jeszcze musimy nauczyc... Wiesz, gaz to nie tylko woda na herbate... Odpowiedz Link
avital84 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 21:45 > To nie jest pytanie o odwage tylko o rachunek zyskow i strat.. tego > sie jeszcze musimy nauczyc... > Wiesz, gaz to nie tylko woda na herbate... o Qurwa ;D Tylko tyle na ten temat. ;) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 21:51 Wiesz, naiwna wiara w prawde i wartosci jest mila, ale przewanie konczy sie jeszcze wieksza iloscia trupow. Polityka to nie sa sentymenty... Odpowiedz Link
avital84 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 22:00 Znasz się na polityce nie lepiej ode mnie, więc bez mentorstwa proszę. Tylko oceniam to co czytam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 22:01 Nie ma we mnie ani grama mentorstwa.. wystarczy spojrzec na nasze chwalebne i piekne, ale przegrane powstania... Bezmyslne trwonienie ludzkiego zycia.. Odpowiedz Link
aszel666 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 22:46 bzdura, większość powstań odniosło finalnie pozytywne skutki, polityczne, społeczne a czasami nawet gospodarcze. żeby nie być gołosłownym, przykładem może być powstanie warszawskie, którego sens, częstokroć jest kwestionowany. Po pierwsze, powstanie zablokowało ofensywę rosyjską na kilka dobrych miesięcy, wywołało również konieczność osłabienia przez Niemców frontu zachodniego poprzez wzmocnienie ich sil na wchodzie. dzięki temu żelazny mur nie był na renie tylko trochę bardziej na wchód. Dalej idąc dzięki temu Rosjanie nie zajęli obszarów na których były np instalacje niemieckie służące do budowy broni atomowej (a raczej zaawansowane technologie które mogłyby służyć temu). Druga sprawa, często powoływana przez historyków, powstanie uzmysłowiło Stalinowi skalę oporu polaków przed dominacją państw trzecich w ich kraju, dzięki temu Stalin zweryfikował swoje plany o budowie na terytorium RP kolejnej republiki sowieckiej (w ramach których wyniszczanie narodu i sowietyzacja byłaby zapewne bardziej zaawansowana niz była w rzeczywistości). Pozytywne skutków przegrnaego z militarnego punktu widzenia powstania można mnozyć, ale co najważniejsze sami powstańcy nie mieli żadnych wątpliwosci (nawet mając świadomosc, że powstanie dogorywa) co do celowości ich walki (co w tym złego, że sa ludzie którzy pragną oddać życie za idee?) Co do gazu, czy nikt nie słyszał o Naftoporcie? Ewentualna dywersyfikacja źródeł importu gazu jest możliwa, i wcale nie musi oznaczac zwiększenia cen gazu. Można gdybać, że może kryzys z importem gazu rosyjskiego mógłby spowodować ruszenie z kopyta prac nad gazociągiem z morza północnego - finalnie byłby to zdecydowany plus takiego kryzysu. Odpowiedz Link
lupus76 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:12 liisa.valo napisała: > Nie sądziłam, że się kiedyś z tobą, Jacek, zgodzę w kwestiach politycznych, ale > tak. Jeżeli Francja, Wielka Brytania nie mają odwagi powiedzieć: NIE, zróbmy to > my. Słusznie. Dostaniemy w czwórkę z dwóch stron. Najpierw na odlew od Rosji, potem od krajów wspólnoty. Czwórka będzie boleć, ale co tam. Honor! Duma! To my Ruskim pokazaliśmy! Don't worry, be happy... Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:15 Kto ma miękkie serce musi mieć twardą d**ę. Odpowiedz Link
lupus76 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:16 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Kto ma miękkie serce musi mieć twardą d**ę. Chyba, kto ma serce zamiast mózgu. I to serce ciągle tam sobie pulsuje... Odpowiedz Link
polla.k Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:01 liisa.valo napisała: > Tak, zaimponował, bo tego się po nim nie spodziewałam. Jestem pełna podziwu. I > - > wybaczcie - sprawa ludzi w Gruzji i konieczność obalenia wszechwładności Rosji > w > Europie jest dla mnie ważniejsza niż mój rachunek za gaz, ha, tym bardziej, że > wszystko mam na prąd. To wyobrax sobie, że to może nie byc tylko rachunek za gaz. Że to może mieć wpływ na Twoją przyszłość. Mam sześcioletniego syna i chciałabym, żeby miał szansę przeżyć swoje życie bez wojny. I jeszcze jedna sprawa. Jesteśmy w UE i to do czegoś zobowiązuje. Jak widać historia niczego nas nie nauczyła... Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:04 Ale tak to już jest, że u nas zawsze ponad myślenie ceniono gesty i bohaterskie czyny, przez ponad tysiąc lat istnienia państwa Polskiego nic się nie zmieniło, dlaczego miało by to nastąpić teraz? Odpowiedz Link
liisa.valo Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:04 Widocznie historia nas nauczyła. Że jak ktoś atakuje jakiś kraj, to nie można zaatakowanego zostawiać samego. nas zostawili. Odpowiedz Link
polla.k Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:07 liisa.valo napisała: > Widocznie historia nas nauczyła. Że jak ktoś atakuje jakiś kraj, to nie można > zaatakowanego zostawiać samego. nas zostawili. To najlepiej zaangażujemy się we wszelkie podobne spory o podobnym podłożu toczące się właśnie na naszym niebieskim globie. Bo przecież ktos kogoś zaatakował. I nie zastanawiajmy się nad budżetem, nad potrzebami reform w kraju, ochroną i dbaniem o własnych obywateli. Czasami właśnie najpierw należy pomyśleć o sobie. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:09 A ty ze skrajności w skrajność... dobra, ja już powiedziałam co miałam do powiedzenia (czyli że za czyjąś krzywdą przemówić trzeba) i nie zamierzam nic na ten temat dodawać, ani czytać, bo Kontika trafia szlag przy przemówieniach prezydenta, a mnie kurwica bierze przy czytaniu tego wątku. Odpowiedz Link
jaceks20 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:11 z tymi postulatami to moge ci podac adres KPRM bys sie zglosila skoro uznajemy ze w naszym dlugofalowym interesie jest wciagniecie ukrainy i gruzji oraz azerbejdzanu do zachodnich struktur to nie mozemy pokazzywac ze kiedy oni potrzebuja pomocy i wpsarcia mamy ich gdzies a za jakis czas odezwiemy sie jak bedzie potrzebna pomoc lub projekt ropociagu i gazociagu nie jestesmy mocarstwem by angazowac sie w konflikty na calej planecie, ale jesli uznajemy kogos za sojusznika i on tak samo nas odbiera to nie zostawia sie go =, nawet jesli we wlasnym kraju wyksztalciuchy co innego powiedza w kolejnym badaniu opinii publicznej Odpowiedz Link
kontik_71 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:18 I ten nasz drogi sojusznik nie byl laskaw nas poinformowac o tym, zema zamiar rozwiazac swoje problemy przy pomocy czolgow.. Odpowiedz Link
lupus76 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:19 Widzisz "sojusznik" to przynajmniej powinien nas informować o swoich zamiarach. A o wycieczce Gruzinów do Osetii nawet prezydent dowiedział się z prasy (swoją drogą ciekawe, czy dalej twierdzi po takich deklaracjach, że likwidacja WSI była trafnym posunięciem?) Odpowiedz Link
jaceks20 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:22 powiedz mi dlaczego tak ordynarnie klamiesz? jasny komunikat byl wydany przez kancelarie prezydenta ze wieczorem przed rozpoczeciem dzialan militarnych kaczor rozmawial z prezydentem Gruzji to wlasnie lemingostwo czystej wody, powtarzanie klamstw obejrzanych w wsi24 albo przeczytanych w gazecie Odpowiedz Link
kontik_71 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:24 Rozmawiac rozmawial, ale nie powiedziano mu o tym, ze bedzie atak.. A jesli nawet powiedziano, to jakos maly wplyw mamy na sojusznika aby go namowic na przemyslenie tej, nie oszukujmy sie, glupiej decyzji Odpowiedz Link
jaceks20 uwaga leming!! 13.08.08, 12:28 i widzisz kontik, dokladnie pokazujesz to co nazywa sie wyksztalciuchem, lemingiem itd wytknalem ci i udowodnilem ze klamiesz i przytaczasz niesprawdzone fakty?a ty co?zamiast przyanc sie idziesz dalej moze klamalem ale prawda i tak jest zla bo nawet jesli gadal to pewnie nie rozmawiali o tym tylko o pogodzie, a byc moze podobnie jak palikot powiesz ze o dostawie gruzinskich win do palacu a jesli nawet to po co gadal jak nic nie mogl wskorac by zapobiec ten twoj post powinien byc skopiowany i pokaznywany jak w dyskusji z wyksztalciuchami nie da sie ich przekonac rzeczywoymi argumentami bo nawet jesli bezczelnie sklamia to dalej brna w to!! Odpowiedz Link
kontik_71 Powstrzymaj osobiste wycieczki 13.08.08, 12:33 Niczego nie udowodniles bo udowodnic nie mozesz.. To po piersze. Po drugie; Gruzja wjechala do Osetii czolgami, zbombardowala stolice prowinji.. temu zaprzeczysz? A jelsi kaczynski wiedzial o planowanym ataku to jest wspolodpowiedzialny za ofiary tej kompletnie bezsensownej wojny. I to po kazdej stronie konfliktu Odpowiedz Link
jaceks20 powstrzymuje 13.08.08, 12:37 byl komunikat o tej rozmowie lupus napisal- ze kaczor dowiedzial sie z prasy sklamal niech sie przyzna nie mozna sklamac a dalej prowadzic dyskusji na zasadazie ze moze sie pomylilem ale i tak mam racje bo moze cos a moze cos ja moge dyskutowac bez wycieczek, ale nie wprowadzajmy siebie, a raczej ludzi ktorzy mniej sie interesuja w blad Odpowiedz Link
kontik_71 Re: powstrzymuje 13.08.08, 12:39 Ciekawym jes, ze Lupus bedac w Polsce i ja bedac 1400 od Polski, mamy takie same informacje.. no tak, umowilismy sie mailowo na dezinformacje i klamstwo.. Odpowiedz Link
jaceks20 Re: powstrzymuje 13.08.08, 12:42 www.prezydent.pl/x.node?id=1011848&eventId=18527846 lupus napisal jasno, ze kazor dowiedzial sie z prasy o tym co sie dzieje oficjalny komunikat KP dalej twie3rdzisz ze nie sklamal? czekam do czego teraz bedziesz mial obiekcje Odpowiedz Link
kontik_71 Re: powstrzymuje 13.08.08, 12:45 Notka potwierdza to co mowie.. Rozmowa byla, ale albo nic mu nie powiedziano albo powiedziano i kretyn poparl atak, lub nie byl w stanie istudzic zapalow naszego mniejszego sojusznika.. majacego 128 czolkow i 8 (!) samoloto w bojowych.. akurat dobre sily aby rozgromic armie Osetii skladjaca sie z 2 czolgow. Odpowiedz Link
jaceks20 Re: powstrzymuje 13.08.08, 12:48 kontik przeczytaj raz jeszcze, skoro omowiono sytuacje w osetii i planowane dzialania to chyba nie gadali o planowanych festynach winobrania gruzinskiego tylko o realnych dzialaniach klamstwem bylo napisanie ze nie bylo rozmowy i kaczor dowiedzial sie z prasy jako uczciwa osoba powinienes przyznac ze to klamstwo bylo a nie ze piszesz na zasadzie ze w sumie no tak ale nawet jesli to i tak zle bo wiedzial a zle zrobil, a pare postow wczesniej zle bo nie wiedzial Odpowiedz Link
kontik_71 Re: powstrzymuje 13.08.08, 12:51 Wiec kaczor nie portafil uspokoic Gruzinow lub co gorsza, poparl pomysl ataku.. To ja bym juz wolal aby mu przemilaczano plany ataku Odpowiedz Link
jaceks20 Re: powstrzymuje 13.08.08, 12:54 dalej nie przyznasz ze to bylo klamstwo i przeinaczanie faktow? Odpowiedz Link
lupus76 Łżesz Waćpan! Jak nie przymierzając Bura Suka 13.08.08, 12:56 Pierwsza wzmianka na stronie kancelarii prezydenta o rozmowie z Saakaszwilim jest datowana na 7 sierpnia w godzinach wieczornych. W tym czasie Gruzini już od dwóch dni "baraszkowali" w Cchinwalii. O czym Prezydent dowiedział się właśnie z mediów. Odpowiedz Link
jaceks20 Re: Łżesz Waćpan! Jak nie przymierzając Bura Suka 13.08.08, 13:00 link z informacja ze baraszkowali gdziekolwiek Odpowiedz Link
lupus76 Re: Łżesz Waćpan! Jak nie przymierzając Bura Suka 13.08.08, 13:15 jaceks20 napisał: > link z informacja ze baraszkowali gdziekolwiek Proszę bardzo - informacja z 03.08.08 www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/gruzja;wzroslo;napiecie;w;rejonie;konfliktu;z;osetia;poludniowa,246,0,359158.html O ile dobrze pamiętam Rosjanie przystąpili do działań wojennych około godziny 12 naszego czasu w dniu 08. 08. 08. Rozmowa w późnych godzinach wieczornych 07.08.2008 MUSIAŁA dotyczyć zaobserwowanych ruchów wojsk rosyjskich na granicy z Osetią. Saakaszwili w tym momencie wiedział już, ze przegiął i zaczął rozpaczliwie szukać poparcia. Odpowiedz Link
polla.k Re: Łżesz Waćpan! Jak nie przymierzając Bura Suka 13.08.08, 13:19 Saakaszwili sam sobie strzelił w kolano... Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Łżesz Waćpan! Jak nie przymierzając Bura Suka 13.08.08, 13:36 A kaczor nadstawia polskie kolano aby tez ktos w nie strzelil... Odpowiedz Link
lupus76 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:26 jaceks20 napisał: > powiedz mi dlaczego tak ordynarnie klamiesz? > jasny komunikat byl wydany przez kancelarie prezydenta ze wieczorem > przed rozpoczeciem dzialan militarnych kaczor rozmawial z > prezydentem Gruzji > to wlasnie lemingostwo czystej wody, powtarzanie klamstw obejrzanych > w wsi24 albo przeczytanych w gazecie przed rozpoczęciem działań z ROSJĄ, a nie przed rozpoczęciem działań mających na celu ostateczne rozwiązanie kwestii osetyjskiej. Spójrz człowieku na dramat Osetyjców, jeśli potrafisz. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:28 Jaki dramat, przeciez to "tylko" jakies 2000 cywili.. kim sie tu przejmowac.. ? Odpowiedz Link
speedymika Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:09 ciekawe czemu Lecha nie ruszył tak bardzo Tybet, nie rusza to co się dzieje w Afryce... skoro tacy wrażliwi jesteśmy... Odpowiedz Link
jaceks20 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:17 i tutaj wyszlo dokladnie dlaczego tak cie irytuje, bo to wlasnie kaczor zrobil a nie kto inny sorry ale tybet ani kraje afrykanskie nie sa uwagledniane w strategii zabezpieczania polskich interesow a Gruzja i Azerbejdzan oraz Ukraina tak Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:19 Gruzja i Azerbejdżan nic nie znaczą, Rosja znaczy i to przede wszystkim z nią powinniśmy mieć dobre stosunki. Odpowiedz Link
jaceks20 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:24 droga gimnazjalistko masz mgliste pojecie na temat kaukazu oba te kraje dysponuja olbrzymimi zlozami ropy i gazu myslisz dlaczego niby przypadkowo rosyjskie samoloty zniszczyly czesc sieci przesylowej i robia wszystko by nie powstal rurociag odessa brody? moze zacznij lobbowac na rzecz przystapienia do federacji rosyjskiej? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:29 Mieć ropę to jedno, znaczyć coś na arenie międzynarodowej to drugie. Czy nas Gruzja będzie lubić czy nie, nic to nie zmieni. Natomiast nasze stosunki z Rosją są istotne dla wszystkiego co dzieje się w naszej polityce międzynarodowej. Odpowiedz Link
speedymika Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:32 aaaa.... czyli jednak nie ze współczucia do biednego napadniętego przez ruskiego agresora kraju, ta zadyma? tylko jak zwykle chodzi o kase? a mnie to nie irytuje..to Ty sie nerwujesz straszliwie tym że mamy inne niż Ty zdanie :) i wytłumacz to jeszcze w jaki sposób to płomienne przemowienie zabezpieczyło nasze interesy z Gruzją? Odpowiedz Link
kontik_71 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:35 > i wytłumacz to jeszcze w jaki sposób to płomienne przemowienie zabezpieczyło > nasze interesy z Gruzją? No przeciez oklaski dostal.. Odpowiedz Link
jaceks20 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:38 czy brak tego przemowienia lub brak wyjazdu zabezpieczylbym nasze interesu w Gruzji? nie mow a wszystkich ze mamy inne zdanie bo jeszcze przynajmniej 2 osoby maja podobne Odpowiedz Link
kontik_71 Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:40 tak, bo ten czas nalezalo zainwestowac w rozmowy z Unia, ktorej jestemy czlonkiem.. Majac wsparcie innych czlonkow, budujac koalicje, moglismy cos wskorac.. Odpowiedz Link
speedymika Re: A mnie zaimponował... 13.08.08, 12:43 ale te osoby nie wykazuja takiego zdenerwowania jak Ty :) Odpowiedz Link