caffe_mocca
21.05.13, 23:08
Mam niestety od jakiegoś czasu problem z wrastającym paznokciem u dużego palca u nogi. Trzykrotnie byłam u chirurga na wycinaniu i "plastyce wała paznokciowego" - co samo w sobie było koszmarne - ohydnie nieprzyjemne znieczulenie, ból jak znieczulenie zejdzie, szwy, kilka dni zwolnienia (noga boli nawet przy oddychaniu i patrzeniu na paluch , a wielgaśny opatrunek sprawia ze nie da się włożyć stopy nawet do sandała męża o numerze 46 :) .
Niestety problem powraca (a jak zacznie się coś dziać to błyskawicznie - czasem nawet w ciągu kilku godzin pojawia się opuchlizna i ból) - a niestety interwencje chirurgiczne nic nie dają :(.
Słyszałam że może w takich sytuacjach pomóc podolog - tamponuje się paznokieć, zakłada klamry etc.
Nie mam kompletnie doświadczenia w tym temacie - chciałabym pójść do dobrego gabinetu (i własnie żeby był tam ktoś o specjalizacji : podologia a nie kosmetyczka która robi pedicure) .
Wpisujac w google pojawiają się wyniki gabinetów na Kabatach, Natolinie i Ursynowie ale może ktoś z was może któryś z nich polecić (cena własciwie nie gra roli - chodzi mi tylko o dostep do naprawdę fachowca t\w tej dziedzinie).
Z góry dziekuję.