Dodaj do ulubionych

ZWM - petycja ws. zachowania nazwy ulicy

13.10.17, 15:37
Dzień dobry,

proszę o podpisanie petycji do Wojewody Mazowieckiego ws. zachowania obecnej nazwy ul. Związku Walki Młodych. Rada Warszawy nie zmieniła nazwy tej ulicy i istnieje teraz duża szansa, że Wojewoda może wydać zarządzenie zastępcze, które zmieni tę nazwę. W międzyczasie tzw. ustawa dekomunizacyjna została znowelizowana i został z niej usunięty ustęp mówiący o tym, że Wojewoda musi zadać pytanie właścicielowi drogi wewnętrznej (a taki status ma ul. ZWM) czy wyraża zgodę na taką zmianę. #WalczymyDoKonca

Petycja: [LINK]

Dziękuję.

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
radny Dzielnicy Ursynów
Otwarty Ursynów
Obserwuj wątek
    • eri22 Re: ZWM - petycja ws. zachowania nazwy ulicy 13.11.17, 07:13
      skurczysyny pisdzielcy...sorki
      podpisałam
      • pawel_lenarczyk Re: ZWM, Kulczyńskiego, Wasilkowskiego, SP-petycja 16.11.17, 13:38
        Dziękuję.

To proszę jeszcze o poparcie petycji, którą uruchomiliśmy po tym ja się okazało, że nam na Ursynowie zdekomunizowali oprócz ZWM jeszcze Kulczyńskiego, Wasilkowskiego i Służby Polsce. I to jest dopiero skandal. Prośba o podpisanie się pod tą petycją do władz Warszawy aby zarządzenia zastępcze zostały przez nie zaskarżone.
        Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
        radny Dzielnicy Ursynów
        Otwarty Ursynów
        • alaias11 Re: ZWM, Kulczyńskiego, Wasilkowskiego, SP-petycj 16.11.17, 20:14
          podpisałam,ofc.
          • sabriel Re: ZWM, Kulczyńskiego, Wasilkowskiego, SP-petycj 17.11.17, 15:58
            Pierdolo..e słoiki przyjeżdżają do Warszawy i nazwy ulic im się nie podobają, Pałac Kultury im się nie podoba.
            Aż się we mnie zagotowało.
            Też dostałam info o zmianie nazwy ulicy Wasilkowskiego na Kilara. Absurd. Co komu to przeszkadza.
            Wojewoda Mazowiecki do odstrzału za te zmiany.
            • klemens1 Re: ZWM, Kulczyńskiego, Wasilkowskiego, SP-petycj 16.01.18, 11:55
              sabriel napisała:

> Pierdolo..e słoiki przyjeżdżają do Warszawy i nazwy ulic im się nie podobają,
              > Pałac Kultury im się nie podoba.

Słoiki mają głęboko w przysłowiowej dupie nazwy ulic i Pałac Kultury. Do pisdzielców kieruj swoją nienawiść.
            • eri22 Re: ZWM, Kulczyńskiego, Wasilkowskiego, SP-petycj 16.01.18, 14:00
              sabriel napisała:

> Wojewoda Mazowiecki do odstrzału za te zmiany.

Po pisim trupie, obawiam sie
    • mary_ann Re: ZWM - petycja ws. zachowania nazwy ulicy 22.11.17, 20:57
      Podpisałam. Najbardziej mi szkoda ulicy Kulczyńskiego.
      Prof. Stanisław Kulczyński - poza tym, ze pow wojnie faktycznie należał do PZPR i był działaczem SD - przed wojną był jedynym rektorem uczelni we Lwowie, który miał odwagę przeciwstawić się gettu ławkowemu. W proteście przeciw numerus clausus w 1937 r podał się do dymisji. A dziś osądzają go jacyś neozetempowcy, którzy - przepraszam za wyrażenie, ale wydaje mi się trafne - w d... byli i g... widzieli.
      • pawel_lenarczyk Re: ZWM - petycja ws. zachowania nazwy ulicy 29.12.17, 13:52
        Dziękuję. Polecam stronę przygotowaną przez rodzinę Pana profesora. Warto się bliżej zapoznać z biografią tej ciekawej postaci. Wielu wątków niestety nie dowiemy z biogramy przygotowanego przez IPN.
        rektorkulczynski.wordpress.com/pozdrawiam
        Paweł LENARCZYK
        radny Dzielnicy Ursynów
        Otwarty Ursynów

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka