Dodaj do ulubionych

Katalog ursynowskiech knajpek

25.01.05, 11:55
Ponieważ jest tego naprawdę dużo postanowiłam skatalogować nasze knajpki, tym
bardziej że często pojawiają się pytania - dokąd pójść na kawę etc. Co prawda
nawet jesli wypiszemy wszystkie i tak jutro na forum Warszawa napiszą, że
Ursynów to tylko sypialnia ;-)))) No to zaczynam:

OAZA KABACKA Wąwozowa 6
KNAJPKA PORTUGALSKA (JAKA NAZWA???) Wąwozowa 6
PASTIS Dembego 10 (od Nowoursynowskiej)
RYBERIA Surowieckiego (przy Megasamie)
SZAFRAN Lanciego
DESKA Galeria Ursynów (tam też mniejsze - Lokanta, Ramzes czy tez Faraon,
Brytyjska)
NA HUŚTAWCE Lanciego
BZIK KULINARNY Lanciego
SENTYMENT Lanciego 11
POLSKI SMAK (nie byłam - tez podobno Lanciego, ktoś zna szczegóły?)
ŁYK OPTYMIZMU Belgradzka (w pasażu)
MELANŻ Belgradzka róg Rosoła
BAR ALTERNATYWNY Szolc-Rogozińskiego (w budynku dzielnicy)
REZERWAAT na SGGW
DOLCE FAR NIENTE Wąwozowa vis a vis Tesco
STAJNIA Nowoursynowska
SPIŻARNIA MADAME Roentgena tuż przy centrum onkologii
PIZZERIA RIMINI (też tam)
NIKOZJA przy metrze Stokłosy w nowym żółtym budynku
VA BENE przy m.Stołosy dawny salon Fiata
VIS A VIS Pasaż Ursynowski
PARMA Pasaż Ursynowski
KABACZEK (jaka ta ulica się nazywa???)
ANTICH CAFE wewnątrz osiedla SMB Kabaty - na placyku z fontanną
proszę o wiecej :-)))
Obserwuj wątek
    • lewe_oko Re: Katalog ursynowskiech knajpek 25.01.05, 17:09
      Przypomniało mi się jeszcze
      LA SCALA Ken 50
      CHILLI Stryjeńskich
      i jeszcze jest coś co nazywa się Szogun (???) - słyszał ktoś? Nie znacie nic
      więcej? Jakieś sushi?
      • rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 25.01.05, 18:54
        Shogun na Migdałowej 10 [czyt Siogun :-))) ] - kiedyś (dawno dawno temu ) tam
        byłem...

Naleśnikarnia Kabacki Dukt 10

Sushi Bar Kobe (tyż Kabacki dukt )

Sfinx - w multikinie
        Starlight Cafe - jw.

Jakiś lokal w miejscu dawnego Cafe Metro z kuchnią egzotyczną (ZWM - przy
        jastrzębowskiego, obok marcpolu).

Chłopskie Jadło - pętla utobusowa przy płaskowickiej.

Pizzeria Vesuvio - nieopodal skrzyżowania Cynamonowa/Płaskowickiej [mieli/mają]
        też lokal przy belgradzkiej - w tym budynku przy skrzyżowaniu z Rosoła ]
        Sedar - pub - lokalizacja jw. - torchę bardziej w głąb Cynamonowej

Garden Club - Wąwozowa 8 - od strony placu z fontanną
        • Gość: Amigo Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 10:48
          rubeus napisał:

> Chłopskie Jadło - pętla utobusowa przy płaskowickiej.

Teraz przybytek tena nosi nazwę "ZBÓJNICA"

> Sedar - pub - lokalizacja jw. - torchę bardziej w głąb Cynamonowej
          Jest to w budynku spółdzielni Na Skraju

W tym samym budynku jest też lokal "Vegas". Nie wiem jak teraz,
          ale wcześniej zbierały się tam różne podejżane typki (dresy itp.)

• baskawwa Naleśnikarnia-Kab.Dukt 18 lok.1 :) a nie nr 10 06.02.05, 14:43
          Naleśnikarnia jest na Kabackim Dukcie 18 lokal 1 , tel. 321-68-14 od 11-20
          codziennie

rubeus napisał:

> Shogun na Migdałowej 10 [czyt Siogun :-))) ] - kiedyś (dawno dawno temu ) tam
          > byłem...
          >
          > Naleśnikarnia Kabacki Dukt 10
          >
          > Sushi Bar Kobe (tyż Kabacki dukt )
          >
          > Sfinx - w multikinie
          > Starlight Cafe - jw.
          >
          > Jakiś lokal w miejscu dawnego Cafe Metro z kuchnią egzotyczną (ZWM - przy
          > jastrzębowskiego, obok marcpolu).
          >
          > Chłopskie Jadło - pętla utobusowa przy płaskowickiej.
          >
          > Pizzeria Vesuvio - nieopodal skrzyżowania Cynamonowa/Płaskowickiej
          [mieli/mają]
          >
          > też lokal przy belgradzkiej - w tym budynku przy skrzyżowaniu z Rosoła ]
          > Sedar - pub - lokalizacja jw. - torchę bardziej w głąb Cynamonowej
          >
          > Garden Club - Wąwozowa 8 - od strony placu z fontanną
          >
          • Gość: karaluchy Łatwo nas znaleźć pod naleśnikami, mniam, mniam IP: *.acn.waw.pl 06.02.05, 17:47
            tam na tym Dukcie, jesteśmy tam nawet po 20
        • rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 08.09.05, 21:54
          Nowa pizzeria (sieciowa )
          Da grasso: Al. Komisji Edukacji Narodowej 26, lok. 7

tel. /022/ 894 83 15
          Godziny otwarcia:
          Pon. - czw. 11-22, Pt. - Sb. 11-24, Nd. 12-22

(mają jeszcze jeden punkt na rogu Bartoka i Jastrzębowskiego )
          • lewe_oko Re: Katalog ursynowskich knajpek 08.09.05, 21:59
            Wcale nie nowa :-) Ale pizze mają dobrą i to gigantyczną. Ale uwaga - każą sobie
            płacić za dojazd. Nie dużo, ale jednak. Co prawda wielkośc pizzy to rekompensuje
            w pełni.

A co do knajpek to postanowiłam zaryzykowac raz jeszcze i poszliśmy znowu 5 o
            clock. Poprzednim razem bylismy o 20.30, a w lecie byli czynni do 20tej. Tym
            razem była 15-ta, ale mimo to lokal był zamknięty. Coś nie dbają o klienta...
            Natomiast polecam Szoguna i wersja oszczędna (i chińska) Jin Ren przy Rosoła.
            • Gość: kabala Re: Katalog ursynowskich knajpek IP: *.acn.waw.pl 09.09.05, 23:00
              a co sądzicie o quattro?
              • lewe_oko Re: Katalog ursynowskich knajpek 21.10.05, 14:15
                Czas na kolejną knajpkę :-) Poszlismy wczoraj wieczorem do Oliwki. Trochę cięzko
                tam trafić niechcący i jesli nie wywieszą jakiś strzałek to mogą nie mieć zbyt
                wielu klientów. Wejście od Raabego koło apteki. Na zewnątrz stoją donice z
                kwiatami i jakieś lampki. Wystrój miły, troche może sztampowy, ale ok. Miła
                obsługa, karta dość bogata. Są pizze, makarony (czyli standard), przystawki,
                dania głowne z ryb i mięs. Oraz uwaga menu dla dzieci. W podtytule knajpki jest
                napisane restauracja (kuchnia?) rodzinna i chyba faktycznie tak jest. Jedliśmy
                pizzę i spaghetti carbonara. Smaczne i takie domowe właśnie, co należy policzyć
                na plus. Ceny bardzo ok. Przed wizytą zajrzeliśmy do przemianowanej (na...????)
                La Scali, w której nie zmieniło się nic (przynajmniej we wnętrzu) a ceny... są
                wysokie. Makaron z łososiem kosztuje 26 zł! Tak więc cieszę się, że trafiliśmy
                do Oliwki, tym bardziej że lubimy odwiedzać nowe rejony. Musimy się też wybrać
                do "Nieba w gębie" i tej tajemniczej knajpki na Rosoła.
                • lewe_oko Re: Katalog ursynowskich knajpek 21.10.05, 14:17
                  A i jeszcze jedno w Galerii Metro już wkrótce otworzy się filia nalesnikarni z
                  Kabackiego Duktu i jakaś wschodnia kuchnia na parterze (chyba typu jadłodajnia).
            • jan-w Re: Katalog ursynowskich knajpek 09.10.05, 19:08
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=287&w=26392862
    • chiara76 Re: Katalog ursynowskiech knajpek 25.01.05, 17:24
      ta knajpka portugalska to MArianos o ile się nie mylę.
      • chiara76 i jeszcze z sushi 25.01.05, 17:26
        www.nigiri.pl/
        • Gość: Ursyn Re: i jeszcze z sushi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:38
          QUATTRO - Dembowskiego
          ZORBA - chyba Dereniowa
    • jan-w Re: Katalog ursynowskiech knajpek 25.01.05, 17:59
      Polski smak - całkiem dobre jedzenie, na miejscu i na wynos, niedrogo.
      • rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 25.01.05, 18:41
        Czy to ten lokal na rogu Mielczarskiego i ulicy Na przybie ?
      • lewe_oko Re: Katalog ursynowskiech knajpek 08.05.05, 16:43
        Właśnie gdzie jest Polski Smak? Szukalam knajpki w tym stylu i nie mogłam
        znaleźć...

A przy KENie (obok m.ursynów)otwierają Podniebny Barek czyli catering LOTowski.
        • rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 08.05.05, 18:34
          Hmmm... nie wiem czy to to ale może tak:
          Kuchnia Tradycyjna "Zaścianek Polski"
          ul. Pod Lipa 1 (wejscie od ul. Na Przyzbie)

pon-sob 10-20
          [dojazd - wjazd w mielczarskiego, druga poprzeczna uliczka w lewo ok. 5-10 m]

ps. czy ktoś był w pierogarni przy Pachnącej 91 (Ursynów, wejście od ul.
          Rosoła. Przy przystanku autobusowym)
    • rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 25.01.05, 18:43
      Pizeriea Dolce Far Niente w nowym budynku naprzeciw Tesco tj. Wąwozowa 6

W tym samym budynku ponadto 'Bistro-Grill' Malibu (vel Heineken Pub)
      • jaa_ga Re: Katalog ursynowskiech knajpek 25.01.05, 21:48
        CYROGRAF - w DK "Stokłosy" na Lachmana 5
        BON TON - w NOK-u Na Uboczu 3
        KAWIARENKA PANI JOLI - Dom Sztuki na Wiolinowej 14

PS. No i okaże się za chwilę, że Ursynów to Zagłębie Gastronomiczne:)))))))
    • Gość: lu Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.acn.waw.pl 26.01.05, 00:04
      Skoro powstal taki fajny watek, to moze od razu dzielic sie opiniami na temat
      knajpek, umieszczajac w tytule posta nazwe knajpki? Powstanie przewodnik :)
    • Gość: gabwww Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.05, 00:18
      PIZZERIA VESUVIO róg Cynamonowej i Płaskowickiej
      Grecka (chyba ZORBA) Dereniowa
    • Gość: dr,murek Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.acn.waw.pl 26.01.05, 01:19
      murki przy sklepach,najlepszy folk
      • Gość: rakieta Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.acn.waw.pl 26.01.05, 01:23
        bar wyrzutnia ,kto wie?
    • Gość: D. Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.chello.pl 26.01.05, 04:34
      hahaha, podoba mi sie watek!!!:))
      Jeszcze pub 'Jar' niedaleko metra Ursynow.

ps. Teraz nam nie podskocza;)
    • makara Re: Katalog ursynowskiech knajpek 26.01.05, 09:57
      Rozmawiałem ostatnio z Policjantami i wiem, że Sentyment na Lanciego, Lascala
      na KEN oraz Anttich Cafe na Kabatach, mają jakieś problemy z przestrzeganiem
      prawa i dają się we znaki okolicznym mieszkańcom. Natomist byłem w Va bene i
      ogólnie jestem bardzo zadowolony. Parmę znam, bo zamawiam tam pizzę do domu,
      jest różnie raz lepiej, raz gorzej. Polecam jednak pizze z tuńczykiem i
      majonezem. Nie wiem czy napisaliście o tej góralskiej knajpce, przy pętli
      autobusowej na Płaskowickiej (nie pamiętam nazwy). A, no i podobno przy KEN ma
      powstać Shusi Bar. Nareszcie! Choć jest już Shogun, nie byłem tam, ale chyba
      bardzo drogi?
    • rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 26.01.05, 15:27
      Bar Alternatywny - w budynku urzędu dzielnicy - adres szolc-rogozińskiego
      [przy Cynamonowej]
    • pianissima ANTICH CAFE 28.01.05, 21:18
      Malenstwo (czesto trudno o stolik), ale maja bardzo dobra kawe. Zamykaja juz o
      22.00
    • pianissima ZORBA 28.01.05, 21:23
      Zorba na Dereniowej. Wnetrze... takie sobie, troche brak im stylu, ale serwuja
      swietna kuchnie grecka, np. jagniecina z figami jest rewelacyjna. Goraca pita
      na powitanie gratis. . Dobra jakosc greckich win w karafce (tzw. domowe) -
      warto skosztowac bialego, zywicznego. Nie jest tanio, ale knajpka warta swojej
      ceny
      • malgoszac Re: ZORBA 01.05.06, 09:13
        wnetrze typowo greckie bym powiedziala... czyli robia klimacik :P
    • marudus JASKINIA 28.01.05, 21:37
      Na Nugat 4. Mała knajpka i przytulnie, browarek tani
    • rubeus Oaza Kabacka - tekst z Passy 07.02.05, 18:16
      Znalazłem w passie tekst [właściwie trzeba by napisać tekst sponsorowany :-) ]
      o Oazie Kabackiej.

" Wina z całego świata

Szczęśliwy w OAZIE

Coraz więcej nowo zbudowanych domów „opiera się" o Las Kabacki. Nowe efektowne
      osiedla zapełniają rzesze ludzi w średnim wieku. To ci chcą żyć wygodnie i
      oczekują pewnego komfortu w swoich osiedlach. Oczekują i... doczekali się.
      W końcu stycznia przy ul. Wąwozowej 6 otwarta została restauracja pod
      nazwą „Oaza Kabacka". Nazwa jest uzasadniona, bo zagęszczające się z każdą
      chwilą Kabaty nie grzeszą nadmiarem miejsc gdzie można wejść smacznie zjeść i
      wypić dobry trunek w towarzystwie rodziny bądź przyjaciół.
      „Oaza Kabacka" jest na miarę naszych czasów. Serwowane tu menu jest przepyszne.
      Zamawiamy obiad na który składa się np. gorąca przekąska imibrowe szaleństwo" -
      kurczak w sosie miodowo-sojowym na postumencie bukietu sałat, zupa leśna z
      łososiem, a danie główne to eskalopki owinięte serową tajemnicą (polędwiczki
      wieprzowe z sosem pieczarkowo-serowym), wszystkie te specjały za umiarkowaną
      cenę.
      Restauracja dysponuje salą dla niepalących i możliwościami organizowania
      przyjęć rodzinnych i okolicznościowych. Ta wygodna (bez straty czasu i
      nieporządku w mieszkaniu) forma spotkań partnerskich i sąsiedzkich zdobywa
      sobie coraz większe uznanie europeizujących się rodaków. Trzeba też nadmienić
      że każdy dzień tygodnia ma swoją ideę kulinarną. I tak, poniedziałek to dzień z
      winem, a więc jest okazja do delektowania się winami świata oraz serami
      twardymi i pleśniowymi, wtorek - dzień piwosza z diabelskimi żeberkami w tle, a
      sobota sama słodycz. Wszystkie łasuchy mogą spróbować ciast własnego wypieku i
      szerokiej gamy win deserowych. Niedziela to dzień zdrowy - do każdego dania
      głównego polecany jest barek surówkowy.
      Pozostałe dni tygodnia są równie atrakcyjne kulinarnie, o czym może przekonać
      się każdy kto trafi do restauracji OAZA KABACKA

Yby

KALENDARIUM

Poniedziałek Z Winem
      Wtorek Piwosza
      Środa PIKANTNY
      Czwartek SUTO Z.AKRAPIANY
      Piątek WIELKICH JEZIOR
      Sobota SŁODKA
      Niedziela ZDROWA "

Brzmi zachęcająco - nieprawdaż :-)... Niestety w tej chwili nie na moją
      kieszeń...
      • Gość: pawlo Karpielówka na Derenowej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 08:42
        Karpielówka na Derenowej

Goralska kanjpa, z polskim jadlem, 2 pozimy, otwarta do poznych godzin nocnych

polecam !!!
        • rubeus Re: Karpielówka na Derenowej 08.02.05, 13:37
          lepsza -[cenowo i iliościowo] jest zbójnicka przy pętli na Natolinie...
          • Gość: anjaster Re: Karpielówka na Derenowej IP: 81.210.116.* 17.02.05, 16:11
            w Zbojnickiej - beznadziejna obsluga,
            w Karpilowce - obsluga super.
      • Gość: AREK Re: Oaza Kabacka - tekst z Passy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:49
        WCALE NIE JEST TAK DROGO, BYLEM, JADLEM I SIE NIE SPLUKALEM
        • Gość: Karol Re: Oaza Kabacka - tekst z Passy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 16:02
          Sprawdzcie sami na www.oazakabacka.pl sa tam pokazane wnetrza, cale menu i
          promocje z kalendarium. Calkiem sympatycznie, warto zajrzec. :-)
        • Gość: Krzyś Re: Oaza Kabacka - tekst z Passy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 01:36
          Wcale nie jest fajnie - dziwne jedzenie serwowane w bardzo nieprzyjemny sposób
          (obsługa do bani), nie ma przełożenia jakość do ceny a wszystko to w stylu
          "super wystrojonego baru mlecznego"!!! Fuj, fuj!!!
        • Gość: Krzyś Re: Oaza Kabacka - tekst z Passy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 01:39
          A tak na marginesie, Arku, jeżeli ktoś zarabia przykładowo 3000 zeta to dla
          niego żaden wydatek takie "niby coś specjalnego".
          • Gość: Adrian Re: Oaza Kabacka - tekst z Passy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.05, 23:56
            Krzysiu Ty chyba albo pomyliles restauracje albo byles tak nachlany,ze nie
            ledwo na oczy widziales.......mowa o Oazie Kabackiej,fakt wystroj taki bez
            klimatu ale obsluga swietna,uwierz mi wiem cos o tym i wiem co mowie!
            • kasiekgo Re: Oaza Kabacka - tekst z Passy 20.04.05, 18:17
              Ja w Oazie Kabackiej wyprawiam dziecku komunię. A na degustacji menu też byłam
              obsługa była super i jedzenie też bardzo dobre. Polecam!!!!!!!!
    • rubeus Re: Katalog ursynowskiech knajpek 09.02.05, 13:37
      "łyk optymizmu' - mała restauracyjka w ciągu handlowym przy belgradzkiej 46
    • Gość: Morelka Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:42
      Jak chcecie spróbować czegos innego niż na codzień,to polecam sushi.O sushi
      można pisać epopeje (w sensie rysu historycznego).W barze Nigiri można zamówić
      zestawy -przeróżne kombinacje i napchać się do woli.Bar chyba na Stryjeńskich
      • Gość: morelka Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:46
        Nigiri napewno na Stryjeńskich ,mają swoją stronkę www.nigiri.pl
        • Gość: A. Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:02
          Uwielbiam Zorbę. Polecam rewelacyjny zestaw dla dwojga ( na zimno lub na ciepło). Cały stół zawalony talerzykami,półmiskami a na każdym talerzyku coś innego ( razy dwa ) do spróbowania.
          Za zestaw na ciepło i zimno plus winko ok 150 zł. Nie do przejedzenia !!
          Wpadamy ze znajomymi i w 4 osoby dopiero jesteśmy w stanie to zjeść.
          Pyszności !!!

• silvio1970 Re: gdzie nie można z psami 11.02.05, 11:39
      prosiłbym o zaznaczanie, do których nie wpuszcza się jeszcze "naszych
      czworonożnych przyjaciół"
      • Gość: Pies z kotem Re: gdzie nie można z psami IP: *.chello.pl 10.03.05, 06:13
        A dla nas proszą o informację - do których lokali nie jest wpuszczany niejaki
        silvio 1970.
    • Gość: adil Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 22:48
      a w której knajpce mozna tez potanczyc?
      • yes2mike Re: Katalog ursynowskiech knajpek 17.02.05, 14:25
        >"Teraz przybytek tena nosi nazwę "ZBÓJNICA" "

A wlasciciel jest tego najlepszym przykladem... Chyba bym nie chcial stanac mu
        na drodze, nawet w polyskujacej zbroi ;)
      • Gość: ""kasia"" Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: 195.205.29.* 04.03.05, 15:12
        Potańczyć można w Jarze (M. ursynów), Passage (też metro ursynów). Na Natolinie
        jest też coś w stylu klubu (osiedlowy bardziej ul. Raabego koło ul. Przy
        Bażantarni) - tam też można.
    • Gość: Didi Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:19
      Fajna knajpka, z miłą obsługą, góralskim klimatem i akwarium - zupełnie od
      czapy, ale może być. Ceny też spadły, wiec można się najeść. Do tego mają
      rabaty po 22,00 na wszystko!!!!! :-) Wygląda elegancko, a nie potrzeba mieć
      krawata. Zwierzaki też wpuszczają. Karpielówka jest na wysokości kościoła przy
      Gandhi11.
      • Gość: Jaro23 Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:10
        Didi ... miałaś rację .
        DZIĘKI !!!
        Super knajpa
        • Gość: jajko54 Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka IP: *.crowley.pl 16.03.05, 08:31
          ano właśnie, tam tez byłam, mogę polecić. jedyny zarzut to ceny ale skoro
          piszecie że spadły to może znów się tam wybiorę ;-)
      • Gość: Monika Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 16:06
        Skad wzieliscie te opinie, bo chyba to nie wasze zdanie. Ja bylam tam dwa razy
        i nic dobrego nie moge powiedziec poza dobra obsluga.
        Na jedzenie czekalismy poltorej godziny i jeszcze dostalismy zimne. Wysokosc
        rachunku tez nas zadziwila - duzo za duzo!!!!!!!!!!!!pozdrawiam
        • Gość: Gorol Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka IP: 193.201.167.* 01.04.05, 07:16
          Czekała Pani półtorej godziny na danie!!!!!! i chcialo się Pani????? boze coz za
          poswiecenie, ja raczyłbym czekac tylko pol godziny... cos mi tu brzydko pachnie,
          jak mozna czekac poltorej godziny i co bez reakcji z Pani strony???? menadzer
          nic nie powiedział??? ot tak czekala pani poltorej godziny???? i bylo zimne???
          moze byla Pani w sfinksie, oni tam maja takie metody... "Pan uwaza na talerz bo
          goracy..." - szkoda ze danie zimne... Co do Karpielowki, bywam czesto, zawsze
          mila obsluga, zawsze dobre jedzenie - drozsze fakt ale placi sie za jakosc, za
          bardzo smaczne pozywienie, szczerze powiedziawszy jestem w stanie tyle zaplacic
          za mozliwosc zjedzenia tak dobrych dań, a Pani Monice polecam sfinksa, oni tam
          szybko i tanio obslugują... i gotują..

pzdr
          Gorol.
          • Gość: praw Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka IP: *.acn.waw.pl 02.04.05, 00:45
            ty Gorol,coś za bardzo picujesz albo się reklamujesz i się nie podniecaj bo ta
            karpilowka mocno przegina z cenami/500zł za 3/4 gorzałki jakieś cztery zimne
            ochłapy karkówki w bajerach 1l soku najtańszego, zielnina , kawka,to ceny jak w
            Monako a nie wiocha spod Zakopanego.Ale bajer to potęga,nie rób sobie
            reklamy,bo o jeleni i łosi coraz trudniej.Przejdż po krupówkach iskalkuluj ile
            za to można zebrać dudków i ni skub nas ursyniowiaków bo i ten
            stół "darmowy"jest wielką kichą. prawdomówny.
            • lewe_oko Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka 02.04.05, 11:36
              A ja ciagle nie wiem, jak dotrzec do Pastis... Usiłowałam parokrotnie, ale nie
              potrafie znalezc Dembego 10... Moze to jest inny adres...
              • chiara76 Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka 02.04.05, 13:17
                lewe_oko, sprawdź pocztę.
                • Gość: didi Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:28
                  Pozwolę się wtrącić do poprzednich dywagacji na temat cen w karpielówce. Co
                  znaczy, tanio i co znaczy drogo? To zależy od oczekiwań.... Polecam stronę
                  www.karpielowka.com.pl na której, co jest żadkie, jest podany cennik i zdjęcia
                  dań. (A także wystroju.)
                  didi
                  P.S Mi dalej tam smakuje...
                  • Gość: lu Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka IP: *.acn.waw.pl 21.04.05, 20:19
                    Eeeee, bez przesady, Va Bene tez podaje. www.vabene.pl
                    Nie bylam u nich, ale pare razy zamawialam pizze przez telefon i nie mam
                    watpliwosci to jest najlepsza pizza z dostawa na Ursynowie. Cienkie prawdziwie
                    wloskie ciasto. Zero chemii, polepszaczy, itd jak w... znanych fast foodach.
                    Mnie najbardziej smakowala pizza Vabene. Za to tiramisu to raczej torcik
                    smietanowy - nie warto ( w dodatku przewozony w torbie z pizza, wiec dostaje
                    sie go... na cieplo).
                    • lewe_oko Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka 11.05.05, 23:52
                      Co do pizzy na Ursynowie, to dla mnie mistrzem pozostaje Parma i Rimini, chociaż
                      wolę chyba zamawiać do domu niż bywac tam. Dzisiaj zrobiliśmy niezłą runde po
                      pizzeriach - byliśmy w Presto: pachnie bardzo apetycznie, ale stwierdziliśmy, ze
                      na wieczór ze znajomymi to raczej bez klimatu, potem Dolce far Niente -
                      zrezygnowaliśmy bo nie było deserów w karcie, a nie wszyscy mieli ochotę na
                      pizzę i na koniec wylądowaliśmy w Desce, czyli nie do końca idealnie, bo
                      chcieliśmy odkryć cos nowego... Ale pizza ok, choć wolę te pizzerie które
                      wymieniłam.
                • lewe_oko Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka 20.04.05, 18:35
                  Trafiłam wreszcie do Pastis. Wystrój przyjemny - tak na 4. Karta wygląda dobrze,
                  choć nie jest bardzo bogata. Jedzenie dobre, choć nic mnie nie powaliło - ale
                  jedlismy bardzo niewiele, więc może trzeba wypróbować inne dania. Jedyne co mnie
                  niestety zniechęciło to grupa ludzi - chyba znajomych właścicieli (sic!)
                  zachowujących sie bardzo głośno i używających wulgarnego słownictwa. Co zabawne
                  byli raczej starsi ode mnie - po trzydziestce, a nie jacyś smarkacze.
        • Gość: lu Re: Katalog ursynowskiech knajpek Karpielówka IP: *.acn.waw.pl 21.04.05, 20:22
          Do Moniki: rachunek byl dla Ciebie zaskoczeniem? Czyzby w Karpielowce mieli
          karty dla pan - czyli takie bez cen???
    • Gość: lu Szafran IP: *.acn.waw.pl 06.03.05, 11:29
      Czy ktos z was jadl w SZafranie? Warto? Jak wypada wnetrze?
      • Gość: giga Re: Szafran IP: 81.210.22.* 10.03.05, 15:28
        jadłem bardzo dobry jedzenie cena ok, mają jeden super deser daktyle z kefirem
        naprawde dobre, jak byłem w poniedziałek to tam też tanczyli i to było tango
        fajnie było
        • craker Re: Szafran 11.03.05, 12:01
          Ja tez polecam szafran, jadłem pastę z łososiem. Knajpka jest inna niz
          wszystkie, ma swój klimacik. Chyba teraz to najfajniesze miejsce na Ursynowie.
          • Gość: ola Re: Szafran - Spiżarnia Madame IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.05, 21:55
            Najlepsza jest Spiżarnia Madame. Bardzo przyjemnie, przesympatyczna obsługa.
            Jest naprawdę wspaniale. Oprócz herbaty również coś do jedzenia - bardzo,
            bardzo dobre. W moim rankingu ursynowskich lokali - nr 1.
            • Gość: lu Re: Szafran - Spiżarnia Madame IP: *.acn.waw.pl 22.03.05, 19:45
              Tez lubie Spizanie Madame. Ma klimat i przmila obsloge. Szczegolnie warto
              zamowic przystawki z grzybami (tanie, ciekawe danie). Kiepsko wypada najdrozsze
              danie w karcie (jagniecina) - moim zdaniem nie warto. Za to tort bezowy...
              poezja! Herbaty drogie, lepiej wziac drinka lub cos niedrogiego do jedzenia.
              • Gość: Adi Re: Szafran - Spiżarnia Madame IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.05, 20:46
                Widze,ze troche latasz po knajpkach,jestem od niedawna na Ursynowie,nie mam
                czasu chodzic i zweidzac kazda restauracyjke wiec moze cos moglbys mi
                polecic...?Widzialem tu spory artykół o Oazie Kabackiej,byles tam moze?
    • jajko54 Szafran, Kabaczek, Bzik, Stajnia i Sentyment 12.03.05, 19:32
      tylko w tych byłam. recenzje z punktu widzenia rodziców małego dziecka,

Bzik - takie sobie jedzenie. ciasno i slyszy sie co sąsiad przy stoliku gada.
      zero atrakcji dla małego dziecka przez co wizyta stała się koszmarem.

Kabaczek - ceny za wysokie jak na ten standard (choc na brak klientow nie
      narzekają wiec pewnie nie obniżą). jedzenie smaczne, duże porcje. tłok. jest
      kącik dla dzieci ale urządzenie knajpy mało przyjazne bo jest lada z różnymi
      smakołykami po które dzieci po prostu sięgają.

Szafran - jedzenie przepyszne, skandalicznie długi czas oczekiwania, mało
      przytulna wielka hala, roznoszący się dym papierosowy, ceny bardzo wysokie (ale
      w sumie do jakości jedzenia adekwatne). pokój zabaw dla dzieci - czy koniecznie
      musi być tam telewizor? nie widać z sali co dziecko tam porabia.

Sentyment - przytulna, kameralna atmosfera. jedzenie absolutnie paskudne. tam
      byłam bez dziecka i raczej nie jest to miejsce przyjazne dzieciom z punktu
      widzenia urządzenia.

Stajnia - jedzenie dobre i drogie, w lecie fajnie bo ogródek, w zimie nie ma
      mowy o wizycie z małym dzieckiem bo jest płonący kominek niczym nie odgrodzony.
      • jan-w Re: Szafran, Kabaczek, Bzik, Stajnia i Sentyment 13.03.05, 16:21
        Jak można o Bziku Kulinarnym pisać - takie sobie jedzenie ? Najlepsze na
        Ursynowie. Pod kątem dzieci - rzeczywiście, piłeczek nie ma . Mac-donald lepszy ...
        www.kabaty-moczydlo.prv.pl/
        • Gość: jajko54 Re: Szafran, Kabaczek, Bzik, Stajnia i Sentyment IP: *.crowley.pl 15.03.05, 12:24
          jakby mi smakowało jedzenie w mcdonaldzie to bym sie nie wypowiadała na temat
          restauracji. a co do Bzika zdania nie zmienie, byłam tam 2 razy i 2 razy wtopa.
          jedzenie na poziomie średniego baru w centrum.
          • craker Re: Szafran, Kabaczek, Bzik, Stajnia i Sentyment 15.03.05, 15:20
            Ja nie jestem zachwycony Bzikiem Kulinarnym. Choć nie jest tam najgorzej, ale
            żeby od razu najlepsze jedzenie na Ursynowie? Co do wystroju Szafranu, to się
            zgadzam, że nie jest bardzo przytulny. Ale jedzonko jest tam super.
            • Gość: mika Re: Szafran, Kabaczek, Bzik, Stajnia i Sentyment IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 00:14
              Szafran jest... elegancki, prosty, chlodny. Ale wystroj ma cos w sobie...
    • Gość: monika Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:55
      A co sądzicie o Karpielówce przy Dereniowej i Gandhi ?
      Słyszałam, że miło i nie drogo...
      • craker Re: Katalog ursynowskiech knajpek 17.03.05, 16:41
        A widzieliście, ze na KEn 52 otwierają Bar Sushi. Chyba jeszcze nie działa, tak
        to przynajmniej wyglada z autobusu. Może będzie fajny?
        • Gość: Beata Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 15:51
          deska - obsługa powinna bardziej interesować się gośćmi, jedzenie pozostawia
          wiele do życzenia w paście ze szpinakiem i gorgonzolą nie było gorgonzoli

sentyment - bardzo małe porcje reszta bez zarzutu

szafran - obsługa bardzo dobra, długi czas oczekiwania na potrawę ale jedzenie
          dobre

bzik kulinarny - jedzenie i obsluga pozostawia wiele do życzenia

sushi club przy ken - chyba zacznie działać niedługo bo już kończą robić
          wystrój
          • Gość: Beata Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 15:53
            zapomniałam napisać o stajni...

stajnia - jedzienie i obsługa super ale drogo
            • Gość: lu Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.acn.waw.pl 21.04.05, 20:10
              Wiesz, w Stajni jedzenie jest dosc... ciezkie, proste. Takie chyba kazdy ma w
              domu. Polecam milosnikom polskiej kuchni. Dla szukajacych czegos nowego,
              odmiany - nie warto.
    • Gość: tomaszek268 Re: Katalog ursynowskiech knajpek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 00:31
      Do zalozyciela niniejszego posta. Ta knajpka portugalska, o ktorej piszesz
      nazywa się Mariano's.
    • Gość: Smok13 Re: Katalog ursynowskiech knajpek CAFFE4 IP: *.chello.pl 28.03.05, 21:13
      Jest jeszcze jedna spokojna i tania knajpa: CAFFE4 na Nugat 4
      piwo 4zł, promocje dla studentów: 1,5litra za 10zł! a w ostatnią sobotę każdego
      miesiąca browar po 3zł.
      Żarcie naprawdę super!
      Obsługa mogła by się trochę bardziej postarać, ale reszta naprawdę jest w
      porządku:)!
      Pozdrawiam,
      Smok

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka