kaaarooll 08.06.07, 22:31 BRAWO! A urzednikom wara od usuwania tych drzew! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linia.frontu Kabaty - powstaje nielegalny park 08.06.07, 22:32 Ciekawe, czy równie chętnie będzie grabił liście z tych drzew. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 00:27 Ale jakby nie patrzeć, to przyroda. Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 15:59 Przyrodę też trzeba pielęgnować. Fajnie by było, gdyby pomyślał i o tym, mobilizując sąsiadów do grabienia, żeby te liście nie gniły na trawnikach, bo to też niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Przygrywka do zbicia kapitalu politycznego 10.06.07, 14:05 Czy Wy nie widzicie, ze ten goral rozpoczal juz swoja kampanie polityczna? Pamietajcie gorale to najchytrzejsi ludzie w polsce i nic nie zrobia za darmo, a on teraz inwestuje w siebie. Inwestuje łamiac prawo!!!!! Ciekawe co bedzie jak korzenie tych drzew zniszcza kable telefoniczne, uszkodza wodociag, czy diabli wiedza co jeszcze w tej ziemi jest. Takimi rzeczami nie moze sie zajmowac amator bez uzgodnien z miastem. FAcet liczy na tani poklask i trudnosci, by oglosic sie meczennikiem. Krewny leppera???? Przemyslcie to co napisalem zanim zaczniecie mnie bluzgac. Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Dobry żart 10.06.07, 14:41 adamo64 napisał: > Czy Wy nie widzicie, ze ten goral rozpoczal juz swoja kampanie polityczna? > Pamietajcie gorale to najchytrzejsi ludzie w polsce i nic nie zrobia za darmo, > a on teraz inwestuje w siebie. Inwestuje łamiac prawo!!!!! Ciekawe co bedzie > jak korzenie tych drzew zniszcza kable telefoniczne, uszkodza wodociag, czy > diabli wiedza co jeszcze w tej ziemi jest. Takimi rzeczami nie moze sie > zajmowac amator bez uzgodnien z miastem. FAcet liczy na tani poklask i > trudnosci, by oglosic sie meczennikiem. Krewny leppera???? > Przemyslcie to co napisalem zanim zaczniecie mnie bluzgac. Świetna prowokacja, gratuluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko a co to ten ursynów? 10.06.07, 22:17 w polsce nie ma takiego miasta... gdzie te cholerne drzewa sa sadzone?? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: a co to ten ursynów? 09.07.07, 20:09 Szkoda takich pięknych drzew. Nie usuwajcie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Przygrywka do zbicia kapitalu politycznego 10.06.07, 14:53 Zapomniałeś dodać, że od tych drzewek krowy stracą mleko, a kury przestaną się nieść. Odpowiedz Link Zgłoś
yann75 Re: Przygrywka do zbicia kapitalu politycznego 10.06.07, 19:03 www.wprost.pl/ar/?O=10102&C=57 "Wybrałem Polskę na miejsce mojej kariery, ponieważ w Paryżu zupełnie mi się nie podobało! Zasikane chodniki, brudno i duszno. W pracy (na samym szczycie wielkiej korporacji telekomunikacyjnej) ludzie spiskują i mataczą. Bardzo niemiłe wspomnienia. Uciekłem tak szybko jak tylko mogłem do moich łąk pachnących w Nowosądecczyźnie" Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 10.06.07, 14:13 Ciekaw jestem gdzie beda ci wszyscy ktorzy teraz bija temu oszolomowi brawo, jak korzenie tych posadzonych na dziko drzew rozerwa gazowy rurociag. Jak cale te prowincjonalne kabaty wyleca w powietrze. Gdzie bedziecie? Wowczas ci klakierzy beda pomstowac na ratusz, ze nie chce dac im nowych mieszkan, beda chodzic do pomocy spolecznej i wyciagac reke po moje pieniadze e. Dlaczego glupocie mamy pomagac? Tego gorala powinno sie ukarac, by zrozumial, ze samowola prowadzi do anarchii lub do poselskich ław i widac o to mu chodzi. Wiwat watazka lepper!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 10.06.07, 17:31 No, drzewa to takie cholery, które tylko czekają na to, aby coś korzeniami rozwalić! Lecz się chłopie, może jeszcze nie jest zbyt późno! Odpowiedz Link Zgłoś
wawazowa18 Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 10.06.07, 19:57 Spokojnie. drzewa sa sadzone zgodnie z zasadadami sztuki! po pierwsze: przed przystapieniem do sadzenia zweryfikowalem podklady geodezyjne. drzewa sa sadzone w odpowiedniej odleglosci od mediow. w tym terenie jest gaz i szyb wentylatora do stacji metra kabaty. warto przyjrzec sie rozmieszczeniu drzew by zauwazyc ze nie sa symetrycznie... wlasnie ze wzgledu na media. Zrobilem to nielegalnie fakt. ale nie bez zastanowienia. po drugie: z chwila wejscia do Uni Europejskiej nie wymaga sie uzgodnien na mapach geodezyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 10.06.07, 21:10 wawazowa18 napisał: > Spokojnie. drzewa sa sadzone zgodnie z zasadadami sztuki! > po pierwsze: przed przystapieniem do sadzenia zweryfikowalem podklady > geodezyjne. drzewa sa sadzone w odpowiedniej odleglosci od mediow. w tym > terenie jest gaz i szyb wentylatora do stacji metra kabaty. < Jezeli to jest zgodne z prawda, to jak najbardziej drzewa na betonowej pustyni sa potrzebne. z chwila wejscia do Uni Europejskiej nie wymaga sie uzgodnien na > mapach geodezyjnych. Szkoda, ze w jednej linijce piszesz jaki to jestes poukladany a chwile pozniej klamiesz, uzgodnienia na mapach geodezyjnych sa jak najbardziej wymagane. Bez tego bylby niezly b...... Odpowiedz Link Zgłoś
smokolmt Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 11.06.07, 13:01 Gratulacje dla odwaznych! A urzednicy pewnie i tak postawia na swoim i drzewka zetna, he he ;-) Przeciez to samowola!!!oburzajace!!! A tak serio: gdyby wiecej bylo takich odwaznych samowolnych inicjatyw, to moze nasze miasto wygladaloby nareszcie jak europejska stolica, a nie plac budowy... Odpowiedz Link Zgłoś
martinus2 Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 08.06.07, 22:38 Pewnie, że super pomysł, ale trochę racji mają też urzędnicy, tam rzeczywiście mogą być jakieś rury gazowe albo inne intalacje, korzenie po jakimś czasie mogą to wszystko rozwalić i będzie problem Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Kabaty - powstaje nielegalny park 08.06.07, 22:40 Samowolek nie pochwalam, ale czy urzędnicy tak po ludzku nie mogli pomóc? Nie chcą płacić, trudno ale chociażby odpowiedzieli na listy i dali jakieś plany terenu gdzie co leży, a ludzie już by sobie poradzili. Takie inicjatywy gdzie jeden gość wkłada 3,5tys w 11drzewek i znajduje sponsorów na 20innych czyli za jakieś +6tys powinien być nagradzany przez urzędników a nie torpedowany że tak nie wolno. Choć jak napisałem na początku zwolennikiem samowolek nie jestem, bo argument urzędników dotyczący instalacji do mnie trafia, ale można było to zrobić w trybie partnerskim. Ale urzędnik jak to urzędnik "za ciężki tyłek ma". Odpowiedz Link Zgłoś
konfabulator Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 08.06.07, 22:54 Jacek Powałka jest 31-letnim menedżerem w dużej korporacji telefonicznej. Mieszka na Kabatach. - Pochodzę z Nowego Sącza i nie czuję się jeszcze tutaj jak w domu. ==== To wróć do Nowego Sącza. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 08.06.07, 22:58 a po co ? Tu jest teraz jego miejsce na ziemi - i czuej się z nim związany, bo chce coś zmienić, na lepsze !!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 13.06.07, 14:56 rubeus napisał: > a po co ? Tu jest teraz jego miejsce na ziemi - i czuej się > z nim związany, bo chce coś zmienić, na lepsze !!!!!!11 jego miejsce na ziemi to 33 m2 kawalerki w pobliskim bloku. a to miejsce jest nasze i ja widze w nim publiczna toaletę dla psów. Pana jacka prosze o skorygowanie poziomu poparcia swojej inicjatywy do nieco mniej kosmicznego poziomu rzędu 149,999999999999% Odpowiedz Link Zgłoś
wswxxx Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 08.06.07, 23:22 > To wróć do Nowego Sącza. Odezwał się warszawiak od 10 pokoleń... Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 00:44 jako rodowity warszawiak stwierdzam, ze pan jacek bardziej zasługuje na miano prawdziwego warszawiaka niz wiekszośc osób, które zrządzeniem losu tu się akurat urodziły, bo coś zrobił dla warszawy i dzięki niemu to miasto zmienia sie na lepsze proste Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_zastawa Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 09:27 Brawo! Jestem Warszawiakiem od n- pokolen i jestem bardzo zadowolony ze sa ludzie ktorzy chca sie poczuc w stolicy jak u siebie. Takim ludziom nalezy tylko pomagac! Sam zaczne podobna akcje na swoim osiedlu. Mam nadzieje ze to przejdzie i u Bemowskich urzednikow. Odpowiedz Link Zgłoś
wio4litery Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 10.06.07, 14:34 wswxxx napisał: > > To wróć do Nowego Sącza. > > Odezwał się warszawiak od 10 pokoleń... Który jak na rasowego warszawiaka przystało smaruje ściany sprejem i tłucze szyby w przystankach autobusowych... w4l Odpowiedz Link Zgłoś
wypasior urzędnicy są od wycinki 08.06.07, 22:59 a nie od sadzenia.. w końcu mieszkają w podwarszawskich wioskach i potrzebują "paliwa ekologicznego" do ogrzania domów Odpowiedz Link Zgłoś
incomitatus Re: urzędnicy są od wycinki 08.06.07, 23:15 Za komuny byly czyny partyjne i sadzenie drzew , homo sovieticus wyksztalcil w sobie przekonanie , ze to jedna wielka sciema , przestrzen publiczna jest niczyja , kto sie dal wrobic w jej pielegnacje to duren ! Komuna minęła . Na Kabatach pojawil sie dziwny nowy stwór : homo sapiens ! Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 [...] 09.06.07, 09:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
striepo Kabaty - powstaje nielegalny park 08.06.07, 23:30 lepiej pozno niz wcale forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=62371990&wv.x=1&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
striepo lala lala la bydzie park 08.06.07, 23:32 a na poczatku było tak img412.imageshack.us/my.php?image=dsc01355600x60060kbtv6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
giuditta Brawo! 09.06.07, 01:13 Bardzo mnie ucieszyla ta wiadomosc. Ja mam za oknem ladne, zielone podworko, ale akurat odcinek, ktory jest tuz pod naszym oknem (a mieszkamy na parterze) jest suchym kawalem piachu z odrobina chwastow (na szczescie jest kilka drzew). I tez mysle o jakiejs akcji zazielenienia tego kawalka, bo nie tylko jest brzydki, ale po prostu glupio wyglada na tle reszty. Gratuluje inicjtywy i mam nadzieje, ze nie okaze sie, ze pod spodem jest arcywazna rura albo ze ta ziemia idealnie nadaje sie do postawienia 100292309124309 budynku w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 04:02 Oho! Inicjatywa piekna, ale jak polski urzednik urzednikiem, ktory zwlaszcza lapowki nie dostal wysle w nocy ekipe i wytna drzewa; specjalnie, na zlosc. Polskie realia. Odpowiedz Link Zgłoś
agulaszek Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 07:03 Facetowi chce się chcieć, a rzadka to postawa w dzisiejszych czasach i oczywiście trafia na durną bezmyślną biurokrację. Samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkolot Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 08:26 Trzymam kciuki, zeby urzednicy sie ockneli i docenili super inicjatywe a nie rzucali klody pod nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Vox populi vox dei. 09.06.07, 09:38 Czasem mieszkańcy lepiej od radnych wiedzą co dla ogółu lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mangood2005 Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 09:54 Gratulacje - trzymam kciuki za Pana Jacka Odpowiedz Link Zgłoś
kgb.xsara Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 09:55 urzędnicy...ja mieszkam akurat po drugiej stronie lasu Kabackiego;piękna zielona wieś ale...bez pozrądnych dróg i ulic-mina nie chce zrobić porządnej nawierzchni bo niby nie ma pieniędzy ale kidy mieszlańcy ulicy zrobili "zrzutkę" na firmę,która zbuduje nam asfaktową nawierzchnię to zaczęły siętak samo głosy,że to samowola-a ulica ma status drogi prywatnej- współwłasność mieszkańców.więc chyba wyręczamy gminę Piaseczno w tym czego nigdy by nie zrobiła,a co możliwe było w gminie Konstancin-wszystkie okoliczne uliczki należące do Konsyancina są wyasfaltowane. właśnie-urzędnicy-nie przeszkadzajcie!!!!!!!!! i jeszcze jedno-wiele lat mieszkalam w warszawie-radnymi powinni byc ludzie,ktorzy co najmniej w 2 pokoleniu sa warszawiakami albo jak opisywany pan mają na sercu dobro tego miasta a nie własnej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
warsiawiak Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 09:58 Brawo!!! Ratusz od dawna zapomniał, że w Warszawie potrzeba zieleni a nie tylko biurowce i apartamenty!!!! Wokół galerii mokotów rosną biura, a nie ma gdzie tam pośc na spacer z dzieckiem ani psem, ani basenu. Niech ktoś w ratuszu pomyśli też o tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arkasza Sadź sobie w Nowym Sączu 09.06.07, 10:03 Ojej, nie czujesz się jak w domu? To wracaj do tego Sącza! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 10:24 Dziwię się tylko panu Jackowi, że nie wybrał wersji pośredniej. Poprosił urząd o utworzenie parku, a skoro nie otrzymał zgody, nie pytając nikogo, utworzył go sam. Nie wiedząc, czy pod spodem nie ma ważnych instalacji. Mógł napisać wniosek do urzędu, o zgodę na samodzielne posadzenie drzew. Takie rzeczy daje się załatwić, a jest wtedy pewność, że nic nie zostanie uszkodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
pbmbox Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 12:10 ..no tak.. blisko siedem lat czekaliśmy na to aby mocodawcy Ursynowa zareagowali.. podobnie jest z drogą łączącą Kabaty z Powsinem - dziesięć tysięcy samochodów dziennie jeździ nielegalnym przejazdem, a mimo to nie ma planów realizacji drogi.. na pytanie czy możemy sami zrobić drogę urzędnik powiedział " nie mamy nic przeciwko inicjatywie mieszkańców, ale czy macie tyle pieniędzy..?" Może i nie mamy , ale mamy dość niewydolności urzędniczej! Bierzemy sprawy w swoje ręce! Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Przykro mi, ale władze dzielnicy mają rację. 09.06.07, 12:26 Jeżeli facet chce park, to niech załatwi sprawę demokratycznie- zbierze podpisy mieszkańców i wystapi do ratusza z odpowiednim wnioskiem. Nie można samowolnie zagospodarowywać nie swojego terenu. Pomyślcie co by było, gdyby każdy przyjezdny chciał się poczuć "jak u siebie" i np. zaczął wypasać krowy na miejskich trawnikach. Albo w waszym ogródku- w końcu to też nie jego ziemia. Nie ma różnicy, czy właścicielem jest miasto, czy prywatny człowiek. Co najwyżej w tym drugim przypadku gazeta byłaby święcie oburzona (i forumowicze tez). Idea parku mi się podoba, ale bezładny zagajnik, to nie jest park, tylko żulernia. Gazeta jak zwykle pochwala łamanie prawa, a tłumek półinteligentów na forum temu przyklaskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kozodoj Re: Przykro mi, ale władze dzielnicy mają rację. 09.06.07, 13:01 Tlumek polinteligentow to siedzi w gminnym ratuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Przykro mi, ale władze dzielnicy mają rację. 09.06.07, 15:41 niech zgadnę - jesŧeś pierdzącym w stołek za publiczne pieniądze urzędasem, który tylko patrzy jak by wykombinować żeby się nie narobić a się dorobić... urzędasom na pewno teraz łyso, jak sprawa wyszła na światło dzienne - wiadomo że zaraz zbiegną się na forum i zaczną psioczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman zwalcujcie te drzewa 10.06.07, 20:04 ppo napisał: > Jeżeli facet chce park, to niech załatwi sprawę demokratycznie- zbierze podpisy > > mieszkańców i wystapi do ratusza z odpowiednim wnioskiem. Nie można samowolnie > zagospodarowywać nie swojego terenu. Pomyślcie co by było, gdyby każdy > przyjezdny chciał się poczuć "jak u siebie" i np. zaczął wypasać krowy na > miejskich trawnikach. Albo w waszym ogródku- w końcu to też nie jego ziemia. > Nie ma różnicy, czy właścicielem jest miasto, czy prywatny człowiek. Co > najwyżej w tym drugim przypadku gazeta byłaby święcie oburzona (i forumowicze > tez). Idea parku mi się podoba, ale bezładny zagajnik, to nie jest park, tylko > żulernia. Gazeta jak zwykle pochwala łamanie prawa, a tłumek półinteligentów na > > forum temu przyklaskuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wawazowa18 podpisy zobyly zebrane 12.06.07, 00:43 Szanowni Państwo, Przemila sasiadka z bloku obok zebrala kilkaset podpisow w sprawie skwerku w tym miejscu. Do gminy wyslanych zostalo kilka pism wraz z oryginalami podpisow mieszkancow. Odpowiedzi przyszly lacznie 2. Dla tych urzednikow(bo moze inni miejmy nadzieje inaczej rozumieja swoja wazna funkcje spoleczna) nie ma znaczenia czego oczekuja mieszkancy. Odpowiedz nie przedstawiala rozwiazania lub alternatywy lecz jedynie cytaty z ustaw. Serdecznie pozdrawiam, Jacek Powalka PS.1 - Uprzejmie dziekuje za sms'y, telefony z poparciem i propozycjami dalszego rozwijania parku. Mysle, ze dzieki wsparciu Panstwa i mediow (dlaczego tylko wtedy) urzednicy beda bardziej chetni do wspolpracy. Odwiedze ich jeszcze w tym tygodniu. PS.2 - Zglosilo sie do mnie wielu przemilych ludzi: - wkrotce uruchomimy strone dla takich "rozkosznie waznych spolecznie inicjatyw" - dalsze prace opre na przygotowywanych projektach architektonicznych, ktore opublikuje na skwerku oraz w internecie by kazdy mogl sie wypowiedziec i w przyszlosci cieszyc sie "swoim malym parkiem" - krzewow ozdobnych przybedzie i zamkne niedokonczona aleje Lipowa i Kasztanowa ale raczej juz na jesieni gdy drzewa lepiej sie przyjmuja, - wykonam rowniez 2. szpaler platanow, ktore sadzilem przed 2ma laty na wysokosci budynku z napisem NASK - mam na nie zgode z Zarzadu Drog Miejskich - bardzo licze na Panstwa pomoc (jeden Platan to okolo 175zl - pien 12-14cm - wysokosc 3 do 5m) ps.3 - Ja naprawde nie mam tyle "szalenstwa w sobie" (vide: moje motto ponizej) by zajac sie "nielegalnym parkingiem, ktorego nie chca Panstwo pod swoim blokiem". Dziekuje za zaufanie ale prosze nie dzwonic w takich sprawach. PS.4 - "Ludzie rozsadni dostosowuja sie do warunkow jakie zastali. Ludzie nierozsadni dostosowuja warunki do swoich potrzeb. Caly postep swiata dzieje sie dzieki dzialaniu ludzi nierozsadnych" J.B. Shaw. PS.5 - Zadko bywa tak, ze autor zamieszania ma okazje wejsc w dialog... Jak widac rzeczywistosc dzieki internetowi sie zmienia - chyba na lepsze - dzieki temu mozemy starac sie siebie zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
pnd Re: podpisy zobyly zebrane 12.06.07, 15:40 > Szanowni Państwo, > Przemila sasiadka z bloku obok zebrala kilkaset podpisow w sprawie skwerku w > tym miejscu. Do gminy wyslanych zostalo kilka pism wraz z oryginalami podpisow > mieszkancow. Odpowiedzi przyszly lacznie 2. Dla tych urzednikow(bo moze inni > miejmy nadzieje inaczej rozumieja swoja wazna funkcje spoleczna) nie ma > znaczenia czego oczekuja mieszkancy. Odpowiedz nie przedstawiala rozwiazania > lub alternatywy lecz jedynie cytaty z ustaw. witam i z ciekawosci zapytam, co wynikalo z tych cytowanych przez urzednikow w odpowiedzi ustaw? Odpowiedz Link Zgłoś
wawazowa18 oto tresc z urzedu - dzis otrzymalem 12.06.07, 20:04 Szanowni Państwo, Pdpowiedzi (które chętnie wyślę jako skany) niestety nie jestem w stanie zacytować. Przedstawiały one na podstawie jakich aktów miasto jest właścicielem czegoś i jak przebiega proces podejmowania decyzji o zagospodarowaniu przestrzennym. Poczym jest koniec pisma. Wygląda ono na odpowiedź na dowolne zapytanie w sprawie jakiejkolwiek. Natomiast dziś po artykule w GW otrzymałem taką oto odpowiedź (emailowa) z Dzielnicy Ursynów: nie wiem czy mogę podawać nadawcę więc pozwoliłem sobie go tu wykasować from:...@ursynow.waw.pl> to jacek date Jun 12, 2007 1:33 PM subject grunt przy al. KEN Uprzejmie informuję, że przedmiotowy grunt stanowi własność Miasta st. Warszawy a zatem wszelkie działania na tym gruncie muszą być uzgodnione z właścicielem. Na przedmiotowej nieruchomości znajduje się czerpnia metra oraz liczna infrastruktura podziemna i proponowane przez Pana nasadzenia mogą zagrażać prawidłowej eksploatacji tych urządzeń. Równocześnie wyjaśniam, że nie została zakończona sprawa o zwrot wywłaszczonej nieruchomości na rzecz byłych właścicieli. Naczelnik Delegatury Biura Gospodarki Nieruchomościami" Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Przykro mi, ale władze dzielnicy mają rację. 10.06.07, 20:06 Urząd zareaguje dopiero po wpłynięciu pisma i wyda decyzję po 300 latach?? Urzędnicy miejscy jak nie czują bata, to nic im się nie chce. Nawet wydanie decyzji pozytywnej dla takiej inicjatywy było dla nich ponad siły. Umysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 ciekawa sprawa!Ja osobiście wolałbym aby 09.06.07, 13:02 drzewa rosły gdzie tylko chcą rosnąć. Aby ludzie im w tym nie przeszkadzali, ale to nie jest możliwe i tak człowiek zwycięży. Oczywiście ten co niszczy przyrodę Odpowiedz Link Zgłoś
zula777 Re: ciekawa sprawa!Ja osobiście wolałbym aby 09.06.07, 14:46 stasi1 napisał: > drzewa rosły gdzie tylko chcą rosnąć. Aby ludzie im w tym nie przeszkadzali, > ale to nie jest możliwe i tak człowiek zwycięży. Oczywiście ten co niszczy > przyrodę a co z istniejacym okablowaniem i obrurowaniem POD parkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: ciekawa sprawa!Ja osobiście wolałbym aby 10.06.07, 07:37 > Tak dużo tego okablowania pod parkiem to nie ma. Zresztą kablom tak bardzo korzenie nie przeszkadzają. Gorzej z rurami twardymi z nimi to już większy problem ale też da sie wytrzymać. > a co z istniejacym okablowaniem i obrurowaniem POD parkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
nutilka więcej tak "pozytywnie" zakręconych ludzi potrzeba 09.06.07, 13:12 Swietna inicjatywa. Pozdrawiam Pana serdecznie, oby udalo się załozyc tam park...bo z naszymi urzenikami to nigdy nic nie wiadomo. Trzymam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
majkowa Re: więcej tak "pozytywnie" zakręconych ludzi pot 09.06.07, 17:41 "Akcja zadrzewiania nie w smak jest ursynowskim urzędnikom. - Trudno, żebyśmy podchodzili do tej inicjatywy z entuzjazmem - przekonuje Monika Beuth-Lutyk, rzecznik dzielnicy. - Drzew nie można sadzić ot, tak sobie, na własną rękę. Jeżeli pod spodem są jakieś instalacje, korzenie mogą je uszkodzić." Co to za głupie gadanie. Urzednikom jest najłatwiej zajrzeć do ewidencji gruntów i zobaczyć czy są tam jakieś instalacje. Dlaczego tego nie robią? Mapka z ewidencji gruntów wszystko wyjaśni. Ale po co coś robić, jak można nic nie robić a i tak zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś
z-ww Re: więcej tak "pozytywnie" zakręconych ludzi pot 09.06.07, 19:38 "Urzednikom jest najłatwiej zajrzeć do ewidencji gruntów i zobaczyć czy są tam jakieś instalacje. Dlaczego tego nie robią? Mapka z ewidencji gruntów wszystko wyjaśni." Otóż nie..., bo mapa ewidencji gruntów niczego nie wyjaśni... poza ewidencją gruntów. Oczywiście mogli by zajrzeć do mapy zasadniczej miasta, która składa się z czterech "nakładek, tak zwanych S+U+R+E,sytuacyjnej+uzbrojenia+realizacji+ewidencyjnej. Warto wiedzieć Pani "majkowa", o czym się pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: więcej tak "pozytywnie" zakręconych ludzi pot 10.06.07, 10:18 o kurczę, trzeba jeszcze jakąś zasadniczą mapę miasta z czterech nakładek obejrzeć! to się namęczą, biedni wyzyskiwani urzędnicy... za takie marne pieniądze? toż to ucisk! jak można wymagać od nich pracy ponad siły... oburzające Odpowiedz Link Zgłoś
yasukuni1 Re: więcej tak "pozytywnie" zakręconych ludzi pot 10.06.07, 12:24 gnój kradnie grunty za grube tysiące za metr kwadratowy, przez niego i jego drzewka dziesiątki rodzin nie będą miały szansy na mieszkanie na tych terenach. Odpowiedz Link Zgłoś
jonek6543 Re: więcej tak "pozytywnie" zakręconych ludzi pot 10.06.07, 13:07 Bawi mnie jeden aspekt. Urzęnik jako osoba urzędowa musi powiedzieć czy coś jest zgodne z prawem albo niezgodne. Jak urzędnik zacytuje jakiś artykuł i powie, że taka inicjatywa jest niewłaściwa to zaraz jazda po urzędnikach że rzucają kłody pod nogi. Równie dobrze można wyklinac policjanta, który da nam mandat za złe parkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo3001 Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 18:13 BRAWO Panie Jacku!!!! Mieszkam w bloku przy KEN 15 i wygladajac przez okno widze wlasnie te wspaniale, posadzone pzez Pana drzewa!:))) Jezeli ktokolwiek bedzie chcial je ruszyc poprzywiazujemy sie do niech i rozkrecimy medialna burze:D Oby drzewka sie przyjely...:)) Wielkie gratulacje!!! Mieszkam tu juz 7 lat i mialem wiecznie widok na obrzydliwie wydeptany kawal nedznej trawy... DZIEKI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
haskel Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 09.06.07, 22:59 Panie Jacku, gratulacje!!!. Też chciałbym tam zasponsorować i dosadzić swoje drzewa. Teraz w lecie raczej chyba sie ich nie sadzi, choć może te z pojemników można. W każdym razie chciałbym się dołączyć. Pozdrowienia Gdyby Pan zechciał odpowiedzieć - mój adres: haskel@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
56gosia79 Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 10.06.07, 10:06 Uwazam, ze wszedzie gdzie to tylko mozliwe powinno byc czysto i zielono. Ale samowola jest samowola.A co do czucia sie jak na swoich (nie rodowitych warszawskich smieciach) to moze temu jest winny pan, a nie brak zieleni? Moznaby powiedziec, ze powinnismy byc szczesliwi z reakcji "przyjezdnych", ale Warszawa to nie tylko drzewko posadzone dla wlasnej przyjemnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza piekna postawa obywatelska 10.06.07, 10:06 a urzednicy zamiast klasc klody pod inicjatywa powinni pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Kabaty - powstaje nielegalny park 10.06.07, 12:06 Super, brawo. Może to i samowola, ale jakby czekać na decyzje urzędasów, to byłby tam ugór albo zabetonowany kawałek. Odpowiedz Link Zgłoś
nowakowskaalbina Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 10.06.07, 12:11 Mieszkam w Legionowie dobrych kilkanaście lat temu pewien zdawałoby się niezrównoważony mieszkaniec naszego bloku też nasadził mnustwo drzew u nas przed blokien.Człowiek już nieżyje a teraz mam piekną wysoką zieleń a zamiast piachu który sie kłebił rośnie trawa.Z jego strony to też było nielegalne a pożytek mają wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
yasukuni1 Re: Wyciąć te drzewska a huligana posłać do pierdl 10.06.07, 12:22 kilometr dalej jest las kabacki, niech tam się cieszy przyrodą. prawda jest taka że przes zasadzenie drzew za 3 tys. WARTOSC NIERUCHOMOSCI NA PEWNO WZROSNIE O KILKANASCIE PROCENT JAKO ZE NIELEGALNY SKWEREK MOZE BYC ZALEGALIZOWANY i przez to w najblizszej okolicy nie powstanie betonowa dzungla. nie mamy tu do czynienia ze spontaniczna akcją, tylko celowym działaniem dorobkiewicza. Trzeba tępić huligaństwo, mam nadzieję że odpowiedzie władze się tym bezprawiem zajmą. Odpowiedz Link Zgłoś
yasukuni1 Re: Wyciąć te drzewska a huligana posłać do pierd 10.06.07, 12:25 gnój kradnie grunty za grube tysiące za metr kwadratowy, przez niego i jego drzewka dziesiątki rodzin nie będą miały szansy na mieszkanie na tych terenach. Odpowiedz Link Zgłoś
jonek6543 Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 10.06.07, 12:48 Należałoby popypatać wszystkich okolicznych mieszkańców o zdanie a nie sadzić na własną rękę. To że kilka osób dołożyło sie do drzewek nie oznacza że wszyscy chcą tego parku. Może większość wolałaby np. parking albo boisko z prawdziwego zdarzenia a nie klepisko pomiędzy drzewami. Odpowiedz Link Zgłoś
miaszkanka_obok Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 29.10.07, 21:58 Pan Jacek Powalka dokonal na nieswoim terenie nielegalnej zwalki gliny z jakiegos wykopu - jest to czyn karalny. Jest on pracownikiem TP SA - skad wzial gline z wykopu i czy placi podatki od swoich interesow z firmami prowadzacymi roboty ziemne? Park powinni zakladac ludzie przygotowani zawodowo, a pan Powalka jest absolwentem MBA, ktory lamie prawo. Zaklada zielen na nieswoim terenie w sposob, ktory on uwaza za sluszny. Na swojej stronie internetowej sugeruje, z ktorych firm handlujacych zielenia on kupuje zielen, polecajac te firmy innym. Nie wiadomo, czy oferta tych firm jest najkorzystniejsza. Jakiego slowa uzywamy na taka dzialalnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 29.10.07, 22:17 miaszkanka_obok napisała: >Jakiego slowa uzywamy na taka > dzialalnosc? Społecznikostwo? Podatki najczęściej się płaci od dochodu. Jaki dochód ma osoba zamawiająca dowóz ziemi z tej czynności? Nawet jeśli to on zamówił(?) Znasz jakąś stronę internetową polecającą wyłącznie najkorzystniejsze oferty? Nikt nie ma obowiązku przeprowadzać szerokich badań rynku, przed umieszczeniem informacji na swojej stronie internetowej. Nie masz do niego zaufania, nie korzystaj z jego strony. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 30.10.07, 08:24 a ja zauważyłam, że pan jacek rozszerza swoją działalność na sąsiedni i jeszcze bardziej zaniedbany placyk przy metrze, ten przy wyjściu południowym, przy używanej odzieży i dentyście. i tam chyba idzie nieco bardziej opornie, bo postępów prac nie widać, ale inicjatywy gratuluję, pomysłu również, a mieszkanka obok niech może zajmie się swoimi dochodami/podatkami/pitami. nikt mieszkanki nie zmusza do wpłat na takie samowolne inicjatywy, a ludzie, którzy dają kaskę mają chyba świadomość na co ona idzie. a może mieszkanka dała 10/100 zeta i boi się, że pan jacek się nagle jej kosztem wzbogcił? Odpowiedz Link Zgłoś
facefinder Re: Kabaty - powstaje nielegalny park 27.11.07, 14:42 A ja sadze ze ten pan moze sobie sadzic drzewka w swoim prywatnym ogrodku. Ten czlowiek chyba tak naprawde nie zdaje sobie sprawy z tego co robi sadzac drzewka bez analizy terenu, znajomosci struktury instalacji podziemnych. Dziwi mnie troche ze z jakiegos cudaka anarchisty ktory ma przepisy dotyczace tego typu inwestycji gleboko w d...pie robi sie bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś