Gość: Ewa IP: *.client.comcast.net 26.01.04, 17:20 Lis na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: galago Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 212.244.49.* 26.01.04, 17:22 Kto jest za Lisem na prezydenta niech się wpisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.acn.pl 26.01.04, 17:26 ja jestem przeciw, to chyba jakis zart. Pewnie swoista reklama tvn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.ee 26.01.04, 18:02 Od dłuższego już czasu jestem stałym widzem TVN 24, kanału telewizyjnyge który początkowo wydawał się wzorowany na PIEWSZEJ LIDZE kanałów niusowych jak FoxNews czy SkyNews - ale przy stałej i dość analitycznej obserwacji linii programowej TVN24 zarysowuje się wyjątkowo WREDNA TENDENCYJNOŚĆ (w stronę SLD)! I nie chcę tu mówić o WYRAŹNEJ NADREPREZENTACJI SLD-owskich sympatyków w programach publicystycznych, gdzie np. obok p.Parandowskiej musi byc dziennikarz Trybuny i czegoś tam jeszcze... Kulminację stanowiło pojawienie się "ni w wpięć ni w dziewięć", 2 dni temu w południe, suchej, z niczym nie związanej - lakonicznej - informacji, na wstępie - obok najważnuiejszych wiadomości dnia, że "według wczorajszej sondy SMS-owej telewidzów ZASKAKUJĄCA większość BYŁA PRZECIW WCZEŚNIEJSZYM WYBOROM do Sejmu"!!! Pokazało się to jakby w odpowiedzi na znaczący wzrost notowań PO oraz dzień po burzliwej debacie sejmowej gdy posłowie PO żądali przeprowadzenia właśnie wcześniejszych wyborów i uzasadniali to miażdżącą krytyką obecnego rządu! Panowie redaktorzy z TVN24 - NIE ROZUMIEM Waszej NADGORLIWOŚCI !!! CZYŻBY TO CO NIE UDAŁO SIĘ Rywinowi Z POLSATEM TO JEDNAK "WYSZŁO" z TVN ?!! KUPILI WAS ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz To jest świetny kandydat, ale... IP: *.acn.pl 26.01.04, 18:26 nie da się naraz być dziennikarzem i politykiem. tomasz Lis musi się zdecycodwać. dowcipnie o tym piszą na www.prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=424 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE Ciołkom-VIPom! LIS MA KLASĘ -- DOSYĆ PAROBASÓW SLD !!! IP: 81.18.220.* 26.01.04, 19:25 Tomasz Lis to perfekcyjny kandydat na prezydenta - posiada i prezencję (lepszą niż Yolka) i inteligencję (duuużo lepszą niz Yolka), wielokrotnie dowiódł swojego ciętego języka i wysokiego poziom kultury osobistej. Pewnie dlatego, TVN - niegdyś stricte prawicowa stacja ale teraz najwidoczniej kupiona przez SLD - utrudnia mu życie jak tylko może! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NA MIŁOŚĆ BOSKĄ ! Z LISEM - URATUJCIE ELITY W Tym Kraju WRESZCIE !!! IP: 81.18.220.* 26.01.04, 19:42 Jakżesz bym chciał, aby czołowymi politykami w Polsce byli ludzie pokroju Tomasza Lisa !!!!!!!!!!!!!! Jakże mi się chce RZYGAĆ PO KAŻDYM OGLĄDANIU TYCH CZERWONYCH MORD TERAZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmokWawelski !! Zarozumiałym dupkom mówimy stanowcze NIE!!! IP: 195.205.185.* 27.01.04, 10:47 Lis do Samoobrony - partii ludzi myślących inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek P. 'SZCZWANY JAK LIS" - czyżby? IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 16:02 Witam, dla mnie najlepszym kandydatem na prezydenta jest Donald Tusk - lubie go i ufam mu. A ranking Newsweeka to typowe efekt, jaki zaobserwowaliśmy przy wyborze na posła uczestnika Bigbrathera. Gdyby Newsweek zaproponowałby Frytkę z programu Bar - zajęłaby pewnie 2., lub 3. lokatę! Po prostu ludzie prości chętnie głosują na osobę znaną, a to jest błąd - gdyż nie biorą pod uwagę tego, że aby zostać Prezydentem powinno się mieć przygotowanie merytoryczne i doświadczenie. Osoba ta powinna mieć dorobek polityczny, naukowy i szacunek społeczeństwa. Polacy jeszcze nie dojrzeli do demokracji! T. Lis rezygnując z TVN straci podwójnie, a my już nie powiemy 'SZCZWANY JAK LIS' !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaRo <b>Dlaczego nie inny Tomasz - TOMASZ CAMEL ?</B> IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 16:18 Tomek Camel jest przystojniejszy i lepiej prowadzi 'Randkę w Ciemno', niż Lis 'Wiadomości'! Ja zgłaszam kandydaturę Tomasza Camela! Tomek - pisz do mnie, zakładam Twoj komitet wyborczy m-max@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdefelek Re: Z LISEM - URATUJCIE ELITY W Tym Kraju WRESZCI IP: *.toya.net.pl 27.01.04, 23:33 uwaga na czerwone w lustrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaha POPIERAM!!! jestem za a nawet przeciw! Lis jest do IP: *.coco.pl 26.01.04, 20:45 dobrym kandydatem - młody (wreszcie), inteligentny (nareszcie) i świetnie by promował Polskę na świecie (wyobraźcie sobie tak MŁODEGO gościa na szczycie państw - wszystkie kamery na niego!!) TAK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdefelek PLIS mister LIS ! IP: *.toya.net.pl 27.01.04, 23:43 PRE-LIS-DENT - to taka pasta, która wybieli, to co czerwone, czarne i wogóle kolorowe. Pre-Lis-dent może ukradkiem zakraść się do dowolnego kurnika i wykraść każde JAJO! "P-L-D" (nie mylić z LSD... pardon SLD) jest na szczycie i z niego nie spadnie. Pytanie: Czy chce i czy może jeszcze pomóc Nam. Polakom. I naszemu pięknemu krajowi. PLIS mister LIS ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: LIS MA KLASĘ -- DOSYĆ PAROBASÓW SLD !!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.04, 14:14 Jezeli tym razen Polacy wybiora na Prezydenta j. kwasniewska , to niestety bardzo mi przykro ale na glupote polska nie ma ratunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek P. Re: LIS MA KLASĘ -- DOSYĆ PAROBASÓW SLD !!! IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 16:09 A skąd Ty wiesz jakie poglądy ma twój "perfekcyjny" kandydat na Prezydenta, co o nim wiesz, jakie ma poglądy. Nie można tak pochopnie wyraźić swoją opinie, nie wiedząc nic o kandydacie - a może okaże się, że jest on lewicowy, a nie prawicowy, może homo, albo sado. Nie można oceniać ludzi tylko po prezentacji. Twoja dojrzałość polityczna to 2 (w skali 1-10). (2 za to, że wogóle przeczytałeś tą informację). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdefelek Re: LIS MA KLASĘ -- DOSYĆ PAROBASÓW SLD !!! IP: *.toya.net.pl 27.01.04, 23:31 Perfekcyjny - nie perfekcyjny... ale do tej pory jeszcze nie wypowiedział publicznie ani słowa od siebie! Myślę, że jako polityk mógłby w przyszłości reprezentować Nasz Naród, wypowiadając naszą wolę, a nie wolę grup (czy swoją). Choć rozumiem - dobry dziennikarz nie musi być dobrym politykiem. Nawet we własnym domu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek P. Re: LIS MA KLASĘ -- DOSYĆ PAROBASÓW SLD !!! IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 16:13 A skąd Ty wiesz jakie poglądy ma twój "perfekcyjny" kandydat na Prezydenta, co o nim wiesz, a może lepszy jest inny Tomasz - Tomasz Camel: jeszcze lepszą ma prezentację. Nie można tak pochopnie wyrażać swoją opinie, nie wiedząc nic o kandydacie - a może okaże się, że jest on lewicowy, a nie prawicowy, może homo, albo sado. Nie można oceniać ludzi tylko po prezentacji. Twoja dojrzałość polityczna to 2 (w skali 1-10). (2 za to, że wogóle przeczytałeś tą informację). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tres BEZPŁCIOWA MIERNOTA, pogięło was do reszty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: BEZPŁCIOWA MIERNOTA, pogięło was do reszty... IP: *.Princeton.EDU 26.01.04, 22:25 Za przeproszeniem podaj swoja definicje "bezplciowosci" i "miernoty"... albo spojrz na zmietoszonego Janika, Jaskiernie, poklepywacza Iwinskiego, grubasow pokroju... brrr.... wystarczy... Tomasz Lis jest wyksztalcony (w przeciwienstwie do naszego prezydenta), zna jezyki obce (w przeciwienstwie do wiekszosci dzisiejszych politykow), nie jest BEZPLCIOWA MIERNOTA i co dla mnie wazne ma zdrowe podejscie do polityki: czarne widzi czarnym, biale - bialym. jesli tak sie zdarzy, ze bedzie kandydowal - ma moj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: BEZPŁCIOWA MIERNOTA, pogięło was do reszty... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 22:50 Nie mogę w to uwierzyć , ale niestety tak się dzieje w Naszy Państwie , że prawda nie zwycięża i to jest problem a przecież to takie proste !!!! Lis to ktoś !!! Bede głosować na Lisa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: BEZPŁCIOWA MIERNOTA, pogięło was do reszty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 09:52 mój głos będzie miał napewno, czas zmieniać coś w Polsce, dość mam tych samych,stale przetasowujących się komuchów, czas władzę w kraju oddać ludziom młodym, wykształconym o świeżym spojrzeniu na ten nasz powszechny marazm.Nie ma dnia bez wiadomości o nowej aferze w SLD, chociażby sprawa automatów do gry i powiązania z mafią. Tacy ludzie nami rządzą. DOŚĆ!! PANIE TOMKU JESTEM ZA PANA KANDYDATURĄ, ŻYCZĘ SIŁY PRZEBICIA !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia dobra rada Re: BEZPŁCIOWA MIERNOTA, pogięło was do reszty... IP: *.prosper.pl / 213.17.165.* 27.01.04, 13:35 nie bądź ignorantem, ni c nie wiesz na jego temat. Radzę Ci przeczytać jego książke, a potem się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 19:48 To ciekawe, bo przeciez TVN uwazany jest za bastion PO i ew. jeszcze PiS. I nie uwazam by to sie zmienilo. Teza ze FoxNews nalezy do "pierwszej ligi" kanalow newsowych jest zdecydowanie nieprawdziwa. Jest to kiepski kanal telewizyjny na ktorym rzeczywiscie, w wielu swoich relacjach, wzoruje sie TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zauroczony Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 26.01.04, 19:58 Lis na prezydenta a Pienkowska na premiera, Durczok nie zostanie marszalkiem sejmu. Ibisz na Marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk "SPRAWA RYWINA" - DLA ODWRÓCENIA UWAGI OD TVN !!! IP: *.ee 26.01.04, 20:05 > To ciekawe, bo przeciez TVN uwazany jest za bastion PO i ew. jeszcze PiS. I > nie uwazam by to sie zmienilo. Tak, dawniej tak było - DO CZASU, mniej więcej, PÓŁ ROKU PO ZWYCIĘSTWIE WYBORCZYM SLD - wtedy mniej więcej ZNIKNĘŁA "KROPKA NAD i" w której Monika Olejnik bezlitośnie DRĘCZYŁA tych PALANTÓW z SLD i PSL !!! Zauważcie, że Rywin chciał KUPIĆ Polsat i Agorę!!! Czy można z czystym sumieniem wykluczyć, że to się właśnie stało z TVN? Naprawdę czy wszyscy są aż tak NAIWNI, że myśleli, że po tym jak Rywinowi nie wyszło z Polsatem to SLD-owska "grupa trzymająca władzę" dała sobie spokój? Raczej bardziej można wierzyć w to, że tzw. "sprawa Rywina" była DLA ODWRÓCENIA UWAGI - TO STARY CHWYT LOGISTYCZNY przecież !!!!! (To by tłumaczyło takie "dziwne" - mętne zachowanie się samego Rywina...) > Teza ze FoxNews nalezy do "pierwszej ligi" kanalow newsowych jest > zdecydowanie nieprawdziwa. Jest to kiepski kanal telewizyjny Taaa, pewnie! Tylko, że ostatnio miał NAJWYŻSZĄ OGLĄDALNOŚĆ w USA wśród kanałów niusowych - już dawno PRZEGONIŁ CNN !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacy Re: "SPRAWA RYWINA" - DLA ODWRÓCENIA UWAGI OD TVN IP: *.pbc.adelphia.net 27.01.04, 01:58 foxnews,to stacja super tendencyjnie republikanska, oplacana przez moznych i promujaca polityke Busha. Jesli TVN chce nasladowac to nie pozostaje nic innego tylko popierac SLD. Lis tu na nic sie nie przyda , zatem musi odejsc tylko gdzie ?? Nie widze alternatywy. chyba ze .... na prezydenta ??? To juz nie mamy politykow ??pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirek-radziejow Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! 26.01.04, 19:50 "Chciałeś chamie złoty róg"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:03 POPIERAM CiĘ w całości. Kochani brońmy tefo wspaniałego,młodego człowieka. Ja jestem z pokolenia pierwszej Solidarnośći, i włąsnie ten człowiek przywrócił mi wiarę w POLSKĘ !!!!!! Nie zmarnujmy szansy .Brońmy GO !!!!!! łagam Was wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.nlh.no 27.01.04, 09:19 Mnie nie imponuje, czasem jest lisi - szczegolnie w napasciach na Samoobrone, zaden jego "wyrafinowany" komentarz nie ma podskoku do jednego powiedzonka Walesy, nie dala by mu sie Renata Beger w polemice. Jako przeciwkandydat slodkiej idiotki owszem ale oboje mam nadzieje zdobeda po pare procent- narod musi zmadrzec. Co jest wredne i powinno byc oczywiste a nie to to ze, Newsweek wydanie Polskie robi sie na sedziego i mentora w sprawaach polskich. We wszystkim jest najmadrzejszy. Prawda nie byla taka nachalna Glupie jest to nasze spoleczenstwo ale nie az takie jak amerykanskie. W kampani wyborczejw Polsce nie bedzie takiego zalosnego cyrku ( chala z kabaretu dla idiotow) jaki juz zaczal sie w USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 07(Janek Błąd) Re: EUROPEJCZYK - MASZ RACJE ! IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 26.01.04, 20:47 To wyjątkowo trafna i precyzyjna opinia. Moje gratulacje - 07 (Janek Błąd) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romulus Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 21:13 Jaki z ciebie europejczyk!!to raz pchołki Rosji,to raz Ci od Maryjana to raz Ci od radia Maryja i jeszcze nie wiadomo kto i co.Popieram kierujących Ta telewizją. To przecież oni zainwestowali w wizerunek Lisa i jak sądzę ta inwestycja jak każda inna musi sie wrócić. A jeżeli nie to Panie (chytry)Lis zwróć Pan telewizji TVN pieniądze. Pan panie eurepejczyk Pan myślisz kategoriami z czasów gdy w Polsce była jedna telewizja i gdy takie grupy jak Pan miały coś do powiedzenia .Dzisiaj mają gó... do powiedzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AQndy Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.client.comcast.net 27.01.04, 04:54 Romulus-cocie tak p........lilo kto zainwestowal w T.Lisa TVN,skad ty masz takie durne informacje?T.Lis to czlowiek bardzo inteligentny,ktory kultore osobista wynisl z domu normalnego domu kreaturo,powiedz komu chcesz sie przypodobac tym draniom jakie srebrniki otrzymujesz?Wiesz kto jest wlascicielem TVN-Walter,ktorego zona byla spikierka za czasow Gierkow,Jaruzelskich,oraz Rakowskich twoich wspolbraci w wierze,za ktorych teraz tak ambitnie walczysz ty gnido dworska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_p HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 19:40 HAHAHAHAHAHAHA!!!!! A przygłupiasta Kinia Rusin Pierwszą Damą?! Olaboga!!! Uchowaj Boże!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patton Przylaczam sie do smiechu!!! Smiechu ropzaczy!! IP: *.proxy.aol.com 26.01.04, 22:23 Masz absolutna racje, ale w miare czasu coraz mniej jest mi do smiechu. Ten kraj jest epicentrum absurdu i to z czego sie smiejemy dzisiaj, jutro moze byc brutalna rzeczywistoscia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Przylaczam sie do smiechu!!! Smiechu ropzaczy IP: *.Princeton.EDU 26.01.04, 22:29 Ten kraj bedzie centrum absurdu jesli bedziemy mieli prezydenta Kwasniewska. Jak to jest, ze w Stanach rzadil aktor... na dodatek aktor, ktory przyczynil sie do rozpadu czerownego imperium? Moze jednak trzeba uznac kwalifikacje Pana Tomasza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 26.01.04, 19:52 Ludzie opanujcie się.nawet dobry dziennikarz to nie od razu kandydat na prezydenta.siła mediów(IV władza) jest duza i to one a nie predyspozycje i kwalifikacje Lisa forsuja jego osobę.chcą wykazać ,zę mogą b.duzo.I akurat w tym temacie się nie mylą .Kto ma w ręku media może naprawdę duzo ,nawet stworzyc kandydata na prezydenta iprzekonac duża cześć spoleczenstwa.Tylko mozna zadać pytanie czy po to te srodkimasowe zostały powołane lub utworzoine by ludziom w mózgach "pianę ubijać".chyba nie.Ale niestety tak się w Polsce dzieje .Prześciganie sie w sensacjach(pozyskiwanie czytelników za wszelką cenę) to naczelne zadanie wiekszosci prasy a i niektórych stacji TV też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: To obłed... IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 26.01.04, 19:58 Ludzie opanujcie się.nawet dobry dziennikarz to nie od razu kandydat na prezydenta.siła mediów(IV władza) jest duza i to one a nie predyspozycje i kwalifikacje Lisa forsuja jego osobę.chcą wykazać ,zę mogą b.duzo.I akurat w tym temacie się nie mylą .Kto ma w ręku media może naprawdę duzo ,nawet stworzyc kandydata na prezydenta iprzekonac duża cześć spoleczenstwa.Tylko mozna zadać pytanie czy po to te srodkimasowe zostały powołane lub utworzoine by ludziom w mózgach "pianę ubijać".chyba nie.Ale niestety tak się w Polsce dzieje .Prześciganie sie w sensacjach(pozyskiwanie czytelników za wszelką cenę) to naczelne zadanie wiekszosci prasy a i niektórych stacji TV też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: To obłed... IP: *.internode.on.net.au 26.01.04, 21:49 Jak w stabilnym politycznie USA Arnie moze zostac gubernatorem Kaliforni, to w mniej stabilnej Polsce nic nie moze zdziwic. Osoba prezydenta w Polsce uosabia stan nastrojow w danym roku, nic wiecej. Tomek czy Jolka, to ma znaczenie przede wszystkim dla samych zainteresowanych, a zainteresowani to oni sa, a jakze. Tomek zamowil sondaz a potem "usta w ciup", udaje zdziwko, obludnik jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJML Na bezrybiu i LIS ryba!!! IP: *.chello.pl 26.01.04, 21:06 Na bezrybiu i LIS ryba!!! <Kamil1986, Katowice> POPIERAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: bez Lisa nie ma fachowych wiadomosci IP: *.speed.planet.nl 26.01.04, 17:26 ja chce Lisa z powrotem. A jak bedzie startowal na prezydenta to na pewno go popre.Napisal swietna ksiazke- polecam. KWACH POD TRYBUNAL STANU!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30latek Prezydent Rzeczpospolitej Tomasz Lis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 17:41 Powiem szczerze, ze lubie Go ogladac od dawna, kiedy jeszcze byl tym poczatkujacym Liskiem - budzil moj respekt za fachowosc, rzetelnosc i profesjonalizm, a takze perfekcyjnosc. Niektorzy nie lubia go za te cztery cechy, ale dla mnie przemawiaja bardzo na korzysc! Czytam wlasnie Jego ostatnia ksiazke 'Co z ta Polska'. Nie ukrywam, ze jakbym odkrywal swoje mysli, jakie przychodza mi do glowy od dawna. Uwielbiam Go, jak prowadzi Fakty, Napewno byloby mi szkoda nie ogladac go co wieczor w tvn. Mysle jednak, ze za 2,5 roku juz 39 letni i bardzo dojrzaly Tomasz Lis dojrzalby, do tego aby nie tylko prowadzic Fakty, ale wprowadzac Polske na lepsze sciezki niz obecny mieszkaniec Palacu przy Krakowskim Przedmiesciu, nie wspominajac o obecnej mieszkance tego miejsca. Mysle, ze bylby osoba, ktora nie komprotowalaby nas i sie w kraju i zagranica. Nie jest na pewno idealnym kandydatem, ale niestety idealow nigdy sie nie znajduje. Chetnie przy Jego nazwisku postawie 'X' glosujac w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55latek Re: Prezydent Rzeczpospolitej Tomasz Lis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:53 Chociaż jestem nieco starszy od Ciebie to On również jest moim idolem,wzorem niezależnego dziennikarza. Podobnie my\ślących ja On jest wielu. Ostanią Jego ksziążkę przeczytałem jednym tchem. Jest rozchytywana przez rodzinę i znajomych. Brońmy Go !!! Nie oddajmy Polski głąbom z Samoobrony czy pogrobowcom PRL-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rec Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.ld.euro-net.pl 26.01.04, 19:54 Jaka jest różnica między dziennikarzem a politykiem. Dziennikarze dążą do prawdy, a polityk jeżeli nie kłamie, to kradnie dzieciom cukierki. To chyba podpucha. Czy jest na świecie prezydent, były dziennikarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fido Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.stacje.agora.pl 27.01.04, 10:58 Chyba nie. Ale było już chyba paru aktorów, muzyków, ludzi pióra, kryminalistów. To może dziennikarz też się nada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 13:35 pewnie, że sie nada!!!!!!!! Dziennikarz 100000000x lepszy niz elektryk!!!!!!! i niż Yolka też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej P Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:00 Pragnę zaprostestować przeciwko decyzji Zarządu TVN o odsunięciu Pana Tomasza Lisa NA ZNAK PROTESTU TAK JAK W SYTANIE WOJENNYM NIE ZAMIRZAM OGLĄDAĆ TVN Jestem przekonany,że podjęto taką decyzje ,gdyż wielu obawia,się tego wspaniałego ,młodego człowieka. jestm pod wrażeniem jego najnowszej książki . Stawiam Go za wzór mojemu synowi. Mam nadzieję,że takich jak ja jestw wielu . Nie daj się Tomaszu !!!!! Możęsz na nas liczyć. jak się zdecydujesz na kandydowanie to masz poparcie całej moje Rodziny , a jest to całkiem duż liczba głosów. JESTEsmy Z TOBĄ !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pow!slak DONALDA TUSKA dyskwalifikuje nazwisko, niestety IP: *.oak.inreach.net 26.01.04, 20:49 zbyt wiele osob traktowac go bedzie niepowaznie na miedzynarodowej arenie politycznej, to jakis dowcip z kreskowki. Mam sympatie do goscia, i szacunek, w zwiazku z tym ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz przesada... IP: *.Princeton.EDU 26.01.04, 22:41 Trump jakos sobie radzi... Polska to kraj uprzedzen ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sla57 Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.chello.pl 26.01.04, 21:48 Witaj Lisie popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 22:17 Tomek jesteśmy w Zielonej Górze za i z Tobą. jak wystartujesz w wyborach prezydenckich masz wygraną.Zazdrość zżera tych czerwońców, że jestes mądry, przystojny, obyty, uczciwy, znakomity dziennikarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek P. "SZCZWANY jak LIS" - czyżby? IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 15:56 Witam, dla mnie najlepszym kandydatem na prezydenta jest Donald Tusk - lubie go i ufam mu. A ranking Newsweeka to typowe efekt, jaki zaobserwowaliśmy przy wyborze na posła uczestnika Bigbrathera. Gdyby Newsweek zaproponowałby Frytkę z programu Bar - zajęłaby pewnie 2., lub 3. lokatę! Po prostu ludzie prości chętnie głosują na osobę znaną, a to jest błąd - gdyż nie biorą pod uwagę tego, że aby zostać Prezydentem powinno się mieć przygotowanie merytoryczne i doświadczenie. Osoba ta powinna mieć dorobek polityczny, naukowy i szacunek społeczeństwa. Polacy jeszcze nie dojrzeli do demokracji! T. Lis rezygnując z TVN straci podwójnie, a my jużnie powiemy 'SZCZWANY JAK LIS' !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxwell Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 17:28 Tylko w tym głupim kraju to jest możlwe. Jak nie Jolka to Tomek. Ja chce Krzysia Ibisza bo on tez częto w telewizji jest i wcale przystojny z niego czlowiek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.echo.com.pl 26.01.04, 17:35 A ja chce Waldemara Kiepskiego - mlodziez sila narodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEicke Takich ludzi potrzeba w tym kraju. Zdecydowanych IP: 62.181.161.* 26.01.04, 17:31 i wiedzacych czego chca. Mozna jedynie domniemywac, ze Lisa gorset prezydentury uwieralby podobnie jak wczesniej Walese. To ludzie czynu. Boje sie tylko, ze od razu wyciagna Lisowi slynne internetowe bagranie, w ktorym miesza z blotem jakichs pomagierow z TVN-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Doskonale kryterium... IP: *.trlabs.ualberta.ca 26.01.04, 18:19 Ja jednak proponowalbym jeszcze bardziej zdecydowanych przedstawicieli tzw. swiatka przestepczego. Tam az roi sie od ludzi czynu, ktorzy wiedza czego chca. Podobnie jak idol organizacji socjopatow z 18 w nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEicke Znasz lepsze na dzien dzisiejszy? IP: 62.181.161.* 27.01.04, 09:13 Co ty chrzanisz człowieku. Sądząc po IP, komentujesz z Kanady. Chyba dawno nie byłeś w Polsce. W normalnym kraju jeśli pojawia się jakiś problem, to się go rozwiązuje. A w Polsce? Gadulstwo, gadulstwo i jeszcze raz gadulstwo. Słowotok bez sensu. Jak długo można żyć z 20% bezrobociem? Z najwyższymi w Europie podatkami, korupcją i krępującą zwykłych ludzi, którzy mają jeszcze trochę energii, biurokracją i gąszczem przepisów? Ile można jeszcze ględzić bez sensu i udawać że coś tam się jeszcze robi, aby rozwiązać problemy. W tym kontekście Tomasz Lis, człowiek zdecydowany i nieuwikłany w te chore polskie polityczne układy i układziki, jest dobrym kandydatem do objęcia ważnej funkcji w państwie. Z pewnością lepszym niż Lepper, dla którego popularności dzisiejszy stan bezandziei i regresu jest najlepszą pożywką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lis Kula Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.core.hp.com 26.01.04, 17:39 To ja proponuje zawiesic ogladanie "faktow" do powrotu pana Lisa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:48 Ja już to zrobiłem !!! Namawiam innych !!! Nie pozwólmy wykańczać uczciwych dziennikarzy.Nie postawiliśmy sie za Moniką jak wywalał ją walter z " kropki nad i " , to zróbmy to dla Tomka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 22:15 Zdecydowanie popieram Lisa, pod każdym względem, bo to mądry człowiek.TVN nie jest w porządku jak z Nim walczy. On wyciągnął TVN do góry i jak tak dalej pójdzie, to ta stacja się osłabi. Brawo Lis za wszystko co dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert kowalski Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.04, 23:48 To Lis współtworzył TVN. Gdyby nie on, ta telewizja wyglądałaby dzisiaj zupełnie inaczej. Oto jak odwdzięczają mu się za tyle lat dobrej roboty. Wstyd dla zarządu TVN. Mariusz Walter, wielki człowiek-twórca TVN, powinien się za Was wstydzić. Dzisiaj strzeliliście sobie samobója. Zawiedliście ogromną część widowni Faktów i nie zdziwie się, jeśli przyjdzie Wam za to zapłacić spadkiem oglądalności. I wcale nie będzie mi Was żal. Od dzisiaj "Fakty" to już nie "Fakty". Tą decyzją pokazaliście, że niczym nie różnicie się od TVP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin wole Tuska IP: 62.233.222.* 26.01.04, 17:41 Tomasz Lis jest inteligentnym gosciem, to prawda. Ale wolalbym kontynuowac dobre wzorce prezydentury w Polsce (czytaj Kwasniewski) i wybrac...Tuska. Tusk prezentuje sie rownie dobrze co Kwachol. Pod kazdym wzgledem. Ma tez zaplecze partyjne. Glosujce na pspbe z wizja, anie "na wizji"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: wole Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:17 Nie obrażaj Tuska porównując styl jego osobowości z z bezkształtną masą kwasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin wole Tuska IP: 62.233.222.* 26.01.04, 17:41 Tomasz Lis jest inteligentnym gosciem, to prawda. Ale wolalbym kontynuowac dobre wzorce prezydentury w Polsce (czytaj Kwasniewski) i wybrac...Tuska. Tusk prezentuje sie rownie dobrze co Kwachol. Pod kazdym wzgledem. Ma tez zaplecze partyjne. Glosujce na osobe z wizja, anie "na wizji"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japan Fakty bez Lisa? Świetnie się składa :) IP: *.osk.pl / *.osk.pl 26.01.04, 17:50 Świetnie się składa, że odsunęli wreszcie tego podrzędnego dziennikarzynę, który nie potrafi oddzielać faktów od komentarza. Jednak sama myśl, że mógłby być prezydentem napawa mnie obrzydzeniem. Wolałbym już trzecią kadencję Kwacha niż rządy ulizanego bubka, który potrafi tylko krytykować innych w imię poprawy oglądalności swojej stacji, która ostatnio tragicznie obniżyła loty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 62.233.185.* 26.01.04, 17:51 Kwasniewska i Lis - sami fachowcy od polityki i gospodarki - no cóż, wybór niezły :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indis Kataryna będzie prowadzić Fakty IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.01.04, 17:53 W tym celu zainicjowała wątek aby wygryźć Lisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zasada (Antykwach) Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.proxy.aol.com 26.01.04, 18:01 Lis nie bedzie prowadzil Faktow chyba za kare... Osobiscie glosowalbym nawet na Urbana, byle tylko nie Kwachowa !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Brawo TVN! IP: *.75.56.133.brzesko56.ptc.pl 26.01.04, 18:03 Cenię i lubię Tomasza Lisa jako dziennikarza, nie znam jego poglądów politycznych. Ale TVN dostało u mnie wielkiego "plusa" za tą decyzję - tak powinny działać niezależne i apolityczne media. Niech Kwiatkowski patrzy i się uczy! Mam nadzieję, że pan Lis szybko wyjaśni tą sprawę i wróci do Faktów. Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simplus79 Re: Brawo TVN! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 27.01.04, 11:48 No tak. Trzeba było Lisa zawiesić, bo jak można pokazywać kontrkandydata przyjaciółki żony prezesa? :-) Przecież Jolę trzeba promować! Ale od Joli to naprawdę wolę chyba jednak Lisa. Traz to już nie ma po co oglądać TVN-u. Poza faktami które się jeszcze jako-tako oglądało, to naprawdę nic tam nie ma sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 80.55.103.* 26.01.04, 18:03 Lis na prezydenta. Jest jedyną szansą na ustrzeżenie Nas od prezydentury stagnacji i próżniactwa - czyli tego co mamy teraz. jeśli Kwaśniewski nie ma pomysłu na Polskę, to jakiż może mieć jego żona. Tylko spotkania, rauty, nominacje i Małysz. A gdzie idee ? Rządzenie ? Spełnianie obietnic. Nawet tych złożonych przed rokiem nie spelnia. Ponadto na forum publicznym nadużywał alkoholu, nadal nie jest jasna sprawa "Wakacji z agentem". A Jolanta Kwaśniewska mówi, że jej żal ludzi, którzy nie mają co do garnka włożyc. To jest efekt m.in. półtora kadencji jej męża. Tomasz Lis jest szansą Polski, szansą na budowę zdrowego, demokratycznego społeczeństwa obywatelskiego. Ma pomysły, które ma szansę wdrożyć. Lis na prezydenta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.04, 18:07 A co ma piernik do wiatraka? Czy Lis na antenie namawia do głosowania na swoją kandydaturę zamiast prowadzić program TV? Wtedy by były powody do zawieszenia go, bo nie robiłby tego, za co mu płacą. A gdyby jakaś gazeta przeprowadziła sondaż, z którego by wyszło, że Adam Małysz ma duże szanse konkurować z Kwaśniewską i Lisem - czy zabroniono by mu skakać? Ta afera to jakaś popierdółka. Albo reklama. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Lech Wałęsa na prezydenta!!! :-))) IP: 152.75.142.* 26.01.04, 18:20 Lech Wałęsa na prezydenta. Ma największe doświadczenie! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cris Re: Lech Wałęsa na prezydenta!!! :-))) IP: *.200-117-168.telecom.net.ar 27.01.04, 04:21 To ja jednak wole Waldemara Kiepskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.prawica.net Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 18:15 prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=397 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilk Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 161.53.149.* 26.01.04, 18:20 Ewka nie mysl dupa, lecz mozgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 194.29.143.* 26.01.04, 18:26 Znam miłego pana woźnego z pobliskiej szkoły. Wszyscy go lubią. Może też nadawałby się na prezydenta? Jest na pewno mniej znany od red. Lisa, ale ma moim zdaniem większą charyzmę! Proponuję wszystkim baczne rozglądanie się dookoła w poszukiwaniu dalszych rewelacyjnych kandydatów na prezydenta naszego kraju. Zróbmy z tego jeszcze większy obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca polityczny Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 152.75.141.* 26.01.04, 18:52 Oto kolejni kandydaci na prezydenta: Tolek Banan Marek Piegus Bolek i Lolek (prezydentura kolektywna) Lewatywa (powiązania z Mafią) Kazik (za nim pójdą młodzi) Rywin (ten to umie kręcić) Jaruzelski (znane nazwisko) Małysz (wysokie loty) Oleksy (równy gość i ma prezencję) Rydzyk (świetnie zna się na finansach, zniesie podatki , bo sam ich nie płaci) Owsiak (zrobi z całej Polski Zajebistą Orkiestrę i wybuduje szpital w każdej wiosce) posłanka Beger (ani be, ani me, ani kukuryku ale jaki wdzięk osobisty) Ich Troje ( co trzy głowy to nie jeden półgłówek) Bregovic (zrobi z nas drugą Serbię) Osama bin Laden (szerokie kontakty międzynarodowe) Jaś Fasolka (ale będzie ubaw) i na koniec Grzegorz Brzęczyszczykiewicz ( z racji swojego nazwiska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD DO PAKI !!! JUŻ WAM KOMUCHOM SIĘ ZIEMIA PALI POD NOGAMI... IP: 81.18.220.* 26.01.04, 19:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.04, 19:41 Gość portalu: Ted napisał(a): > Znam miłego pana woźnego z pobliskiej szkoły. Wszyscy go lubią. I chcesz go pozbawić pracy, tzn. zawiesić do czasu wyjaśnienia? ;-))) Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 07:30 Ale w polityce wlasnie o to chodzi :) Cz najpierw ma byc bohaterem negatywnym? Ile ma ukrasc, by był "godny" kandydować? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voter byl na placowce w USA- widzial Polske z zewnatrz.. IP: *.madsnh01.mi.comcast.net 26.01.04, 18:26 a ta cala Polska troche inaczej wyglada jak sie na nia spojrzy z za granicy, to mysle daje mu przewage- wiem to z wlasnego doswiadzenia a czy bedzie dobrym politykiem(prezydentem) to juz zalezy od niego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 18:27 Ciesze się,ze Lis został odsunięty od Faktów. Jest stronniczy; nie nadaje się na dziennikarza lecz na polityka. Ale zanim bedzie kandydował na prezydenta musi zjeść beczkę soli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.04, 22:23 Gość portalu: Kazik napisał(a): > Ciesze się,ze Lis został odsunięty od Faktów. Jest stronniczy; nie nadaje się > na dziennikarza lecz na polityka. Przeciwnie. Istota dobrego dziennikarstwa nie polega na biernym obiektywiźmie, lecz na kreowaniu opinii poprzez posiadanie (lub chociaż udawanie) własnego zdania. Ludzie lubią wiedzieć "co o tym myśleć", nawet gdy się całkowicie nie zgadzają z opinią dziennikarza. Mało kogo stać na własne, zupełnie niezależne zdanie. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaju Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 18:33 to przynajmniej jedni potrafia rozdizelic polityke od dziennikarstwa. gratuluje! mimo iz uwazam, ze sam pomysl, przy zachowaniu calego szacunku dla Lisa, jest co najmniej, hmmm, smieszny. ze tak powiem - tylko w Polsce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 213.195.180.* 26.01.04, 18:35 OK.BUCE NA PREZYDENTA.TAK IM BARDZIEJ KTOŚ ZAROZUMIAŁY TYM LEPSZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrejs Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.pap / *.pap.net.pl 26.01.04, 18:43 "czy znana twarz, inteligencja (chyba telewizyjna), sex appeal i przebojowość" wg sondażu to są przymioty wystarczające by zostać prezydentem? tygodniki ewidentnie nie znajdują tematów skoro zajmują się kreowaniem politicznej fikcji. oczywiście te przymioty nie wystarczają ale co panom redaktorom szkodzi? do czego mógłby się t. lisowi przydać sex appeal w sprawowanie urzędu, papier wytrzyma wszystko? a może małysz na prezydenta, albo tomasz kamel, świetne nazwisko i poparcie wielu palaczy, albo "kasia i tomek". no i przy okazji tania reklama TVN, za darmo. może i lis wygrałby w rakingu w "warszawce" a może michał wiśniewski, ten jeszcze mówi po niemiecku. do roboty panowie z newsweek'a a może newsweak'a. gdzie ja żyję? co to za kraj w którym gazety zajmują się sprzedawaniem niderlandów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pulko Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 26.01.04, 19:47 moim skromnym zdaniem, ten sondaz swiadczy jedynie o sytuacji politycznej w naszym kraju, Lepper w sejmie, Lis prezydentem. moze jeszcze przed wyborami znajdzie sie jakis Nikodem Dyzma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 80.48.247.* 26.01.04, 18:44 Może ktoś mi łaskawie wytłumaczy, co robi pan Lis, poza czytaniem wiadomosci w Faktach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej z Warszawy Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 26.01.04, 18:48 Decyzja słuszna, ale potrzebne jest szybkie stanowisko Rady Zarzadu TVN aby nie blokować działalności dziennikarskiej Pana Lisa. Sama kandydatura Tomasza Lisa trafna, jest człowiekiem wykształconym, bardzo inteligentnym, obytym w świecie. Będą się z nim liczyć. Powinien trochę być mniej wyniosłym bo to obnizu Mu ewentualne notowania. Zyczę Mu wiele dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wankowa SLD konroluje tvp i TVN???? IP: *.brodwy01.nm.comcast.net 26.01.04, 19:09 skandal Odpowiedz Link Zgłoś