Dodaj do ulubionych

Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów"

IP: *.client.comcast.net 26.01.04, 17:20
Lis na prezydenta.
Obserwuj wątek
    • Gość: galago Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 212.244.49.* 26.01.04, 17:22
      Kto jest za Lisem na prezydenta niech
      się wpisze
      • Gość: yeellow Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.acn.pl 26.01.04, 17:26
        ja jestem przeciw, to chyba jakis zart. Pewnie swoista reklama tvn.
        • Gość: Europejczyk TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.ee 26.01.04, 18:02
          Od dłuższego już czasu jestem stałym widzem TVN 24, kanału telewizyjnyge który
          początkowo wydawał się wzorowany na PIEWSZEJ LIDZE kanałów niusowych jak
          FoxNews czy SkyNews - ale przy stałej i dość analitycznej obserwacji linii
          programowej TVN24 zarysowuje się wyjątkowo WREDNA TENDENCYJNOŚĆ (w stronę SLD)!

I nie chcę tu mówić o WYRAŹNEJ NADREPREZENTACJI SLD-owskich sympatyków w
          programach publicystycznych, gdzie np. obok p.Parandowskiej musi byc
          dziennikarz Trybuny i czegoś tam jeszcze...

Kulminację stanowiło pojawienie się "ni w wpięć ni w dziewięć", 2 dni temu w
          południe, suchej, z niczym nie związanej - lakonicznej - informacji, na
          wstępie - obok najważnuiejszych wiadomości dnia, że "według wczorajszej sondy
          SMS-owej telewidzów ZASKAKUJĄCA większość BYŁA PRZECIW WCZEŚNIEJSZYM WYBOROM do
          Sejmu"!!!
          Pokazało się to jakby w odpowiedzi na znaczący wzrost notowań PO oraz dzień po
          burzliwej debacie sejmowej gdy posłowie PO żądali przeprowadzenia właśnie
          wcześniejszych wyborów i uzasadniali to miażdżącą krytyką obecnego rządu!

Panowie redaktorzy z TVN24 - NIE ROZUMIEM Waszej NADGORLIWOŚCI !!!

CZYŻBY TO CO NIE UDAŁO SIĘ Rywinowi Z POLSATEM TO JEDNAK "WYSZŁO" z TVN ?!!
          KUPILI WAS ???
          • Gość: Janusz To jest świetny kandydat, ale... IP: *.acn.pl 26.01.04, 18:26
            nie da się naraz być dziennikarzem i politykiem. tomasz Lis musi się zdecycodwać. dowcipnie o tym piszą na
            www.prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=424
            • Gość: NIE Ciołkom-VIPom! LIS MA KLASĘ -- DOSYĆ PAROBASÓW SLD !!! IP: 81.18.220.* 26.01.04, 19:25
              Tomasz Lis to perfekcyjny kandydat na prezydenta - posiada i prezencję (lepszą
              niż Yolka) i inteligencję (duuużo lepszą niz Yolka), wielokrotnie dowiódł
              swojego ciętego języka i wysokiego poziom kultury osobistej.

Pewnie dlatego, TVN - niegdyś stricte prawicowa stacja ale teraz najwidoczniej
              kupiona przez SLD - utrudnia mu życie jak tylko może!
              • Gość: NA MIŁOŚĆ BOSKĄ ! Z LISEM - URATUJCIE ELITY W Tym Kraju WRESZCIE !!! IP: 81.18.220.* 26.01.04, 19:42
                Jakżesz bym chciał, aby czołowymi politykami w Polsce byli ludzie pokroju
                Tomasza Lisa !!!!!!!!!!!!!!
                Jakże mi się chce RZYGAĆ PO KAŻDYM OGLĄDANIU TYCH CZERWONYCH MORD TERAZ !!!
                • Gość: SmokWawelski !! Zarozumiałym dupkom mówimy stanowcze NIE!!! IP: 195.205.185.* 27.01.04, 10:47
                  Lis do Samoobrony - partii ludzi myślących inaczej.
                  • Gość: Jacek P. 'SZCZWANY JAK LIS" - czyżby? IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 16:02
                    Witam,
                    dla mnie najlepszym kandydatem na prezydenta jest Donald Tusk - lubie go i ufam
                    mu. A ranking Newsweeka to typowe efekt, jaki zaobserwowaliśmy przy wyborze na
                    posła uczestnika Bigbrathera. Gdyby Newsweek zaproponowałby Frytkę z programu
                    Bar - zajęłaby pewnie 2., lub 3. lokatę!
                    Po prostu ludzie prości chętnie głosują na osobę znaną, a to jest błąd - gdyż
                    nie biorą pod uwagę tego, że aby zostać Prezydentem powinno się mieć
                    przygotowanie merytoryczne i doświadczenie. Osoba ta powinna mieć dorobek
                    polityczny, naukowy i szacunek społeczeństwa. Polacy jeszcze nie dojrzeli do
                    demokracji!
                    T. Lis rezygnując z TVN straci podwójnie, a my już nie powiemy 'SZCZWANY JAK
                    LIS' !!!
                    • Gość: JaRo <b>Dlaczego nie inny Tomasz - TOMASZ CAMEL ?</B> IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 16:18
                      Tomek Camel jest przystojniejszy i lepiej prowadzi 'Randkę w Ciemno', niż
                      Lis 'Wiadomości'!

Ja zgłaszam kandydaturę Tomasza Camela!

Tomek - pisz do mnie, zakładam Twoj komitet wyborczy
                      m-max@gazeta.pl
                • Gość: kurdefelek Re: Z LISEM - URATUJCIE ELITY W Tym Kraju WRESZCI IP: *.toya.net.pl 27.01.04, 23:33
                  uwaga na czerwone w lustrze!
              • Gość: blaha POPIERAM!!! jestem za a nawet przeciw! Lis jest do IP: *.coco.pl 26.01.04, 20:45
                dobrym kandydatem - młody (wreszcie), inteligentny (nareszcie) i świetnie by
                promował Polskę na świecie (wyobraźcie sobie tak MŁODEGO gościa na szczycie
                państw - wszystkie kamery na niego!!) TAK !!!
                • Gość: kurdefelek PLIS mister LIS ! IP: *.toya.net.pl 27.01.04, 23:43
                  PRE-LIS-DENT - to taka pasta, która wybieli, to co czerwone, czarne i wogóle
                  kolorowe. Pre-Lis-dent może ukradkiem zakraść się do dowolnego kurnika i wykraść
                  każde JAJO! "P-L-D" (nie mylić z LSD... pardon SLD) jest na szczycie i z niego
                  nie spadnie. Pytanie: Czy chce i czy może jeszcze pomóc Nam. Polakom. I naszemu
                  pięknemu krajowi. PLIS mister LIS !
              • Gość: czytelnik Re: LIS MA KLASĘ -- DOSYĆ PAROBASÓW SLD !!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.04, 14:14
                Jezeli tym razen Polacy wybiora na Prezydenta j. kwasniewska , to niestety
                bardzo mi przykro ale na glupote polska nie ma ratunku
              • Gość: Jacek P. Re: LIS MA KLASĘ -- DOSYĆ PAROBASÓW SLD !!! IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 16:09
                A skąd Ty wiesz jakie poglądy ma twój "perfekcyjny" kandydat na Prezydenta, co
                o nim wiesz, jakie ma poglądy.
                Nie można tak pochopnie wyraźić swoją opinie, nie wiedząc nic o kandydacie - a
                może okaże się, że jest on lewicowy, a nie prawicowy, może homo, albo sado.

Nie można oceniać ludzi tylko po prezentacji.
                Twoja dojrzałość polityczna to 2 (w skali 1-10).
                (2 za to, że wogóle przeczytałeś tą informację).
                • Gość: kurdefelek Re: LIS MA KLASĘ -- DOSYĆ PAROBASÓW SLD !!! IP: *.toya.net.pl 27.01.04, 23:31
                  Perfekcyjny - nie perfekcyjny... ale do tej pory jeszcze nie wypowiedział
                  publicznie ani słowa od siebie! Myślę, że jako polityk mógłby w przyszłości
                  reprezentować Nasz Naród, wypowiadając naszą wolę, a nie wolę grup (czy swoją).
                  Choć rozumiem - dobry dziennikarz nie musi być dobrym politykiem. Nawet we
                  własnym domu :-)
              • Gość: Jacek P. Re: LIS MA KLASĘ -- DOSYĆ PAROBASÓW SLD !!! IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 16:13
                A skąd Ty wiesz jakie poglądy ma twój "perfekcyjny" kandydat na Prezydenta, co
                o nim wiesz, a może lepszy jest inny Tomasz - Tomasz Camel: jeszcze lepszą ma
                prezentację.

Nie można tak pochopnie wyrażać swoją opinie, nie wiedząc nic o kandydacie - a
                może okaże się, że jest on lewicowy, a nie prawicowy, może homo, albo sado.

Nie można oceniać ludzi tylko po prezentacji.
                Twoja dojrzałość polityczna to 2 (w skali 1-10).
                (2 za to, że wogóle przeczytałeś tą informację).
            • Gość: tres BEZPŁCIOWA MIERNOTA, pogięło was do reszty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:24
              • Gość: Tomasz Re: BEZPŁCIOWA MIERNOTA, pogięło was do reszty... IP: *.Princeton.EDU 26.01.04, 22:25
                Za przeproszeniem podaj swoja definicje "bezplciowosci" i "miernoty"...
                albo spojrz na zmietoszonego Janika, Jaskiernie, poklepywacza Iwinskiego,
                grubasow pokroju... brrr.... wystarczy...

Tomasz Lis jest wyksztalcony (w przeciwienstwie do naszego prezydenta), zna
                jezyki obce (w przeciwienstwie do wiekszosci dzisiejszych politykow), nie jest
                BEZPLCIOWA MIERNOTA i co dla mnie wazne ma zdrowe podejscie do polityki: czarne
                widzi czarnym, biale - bialym.

jesli tak sie zdarzy, ze bedzie kandydowal - ma moj glos.
                • Gość: beta Re: BEZPŁCIOWA MIERNOTA, pogięło was do reszty... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 22:50
                  Nie mogę w to uwierzyć , ale niestety tak się dzieje w Naszy Państwie , że
                  prawda nie zwycięża i to jest problem a przecież to takie proste !!!!
                  Lis to ktoś !!! Bede głosować na Lisa !
                • Gość: asia Re: BEZPŁCIOWA MIERNOTA, pogięło was do reszty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 09:52
                  mój głos będzie miał napewno, czas zmieniać coś w Polsce, dość mam tych
                  samych,stale przetasowujących się komuchów, czas władzę w kraju oddać ludziom
                  młodym, wykształconym o świeżym spojrzeniu na ten nasz powszechny marazm.Nie ma
                  dnia bez wiadomości o nowej aferze w SLD, chociażby sprawa automatów do gry i
                  powiązania z mafią. Tacy ludzie nami rządzą. DOŚĆ!!
                  PANIE TOMKU JESTEM ZA PANA KANDYDATURĄ, ŻYCZĘ SIŁY PRZEBICIA !!
              • Gość: Ciocia dobra rada Re: BEZPŁCIOWA MIERNOTA, pogięło was do reszty... IP: *.prosper.pl / 213.17.165.* 27.01.04, 13:35
                nie bądź ignorantem, ni c nie wiesz na jego temat.
                Radzę Ci przeczytać jego książke, a potem się wypowiadać.
          • Gość: zdziwiony Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 19:48
            To ciekawe, bo przeciez TVN uwazany jest za bastion PO i ew. jeszcze PiS. I
            nie uwazam by to sie zmienilo.
            Teza ze FoxNews nalezy do "pierwszej ligi" kanalow newsowych jest zdecydowanie
            nieprawdziwa. Jest to kiepski kanal telewizyjny na ktorym rzeczywiscie, w
            wielu swoich relacjach, wzoruje sie TVN.
            • Gość: zauroczony Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.trentn01.nj.comcast.net 26.01.04, 19:58
              Lis na prezydenta a Pienkowska na premiera, Durczok nie zostanie marszalkiem
              sejmu. Ibisz na Marsa.
            • Gość: Europejczyk "SPRAWA RYWINA" - DLA ODWRÓCENIA UWAGI OD TVN !!! IP: *.ee 26.01.04, 20:05
              > To ciekawe, bo przeciez TVN uwazany jest za bastion PO i ew. jeszcze PiS. I
              > nie uwazam by to sie zmienilo.

Tak, dawniej tak było - DO CZASU, mniej więcej, PÓŁ ROKU PO ZWYCIĘSTWIE
              WYBORCZYM SLD - wtedy mniej więcej ZNIKNĘŁA "KROPKA NAD i" w której Monika
              Olejnik bezlitośnie DRĘCZYŁA tych PALANTÓW z SLD i PSL !!!

Zauważcie, że Rywin chciał KUPIĆ Polsat i Agorę!!!
              Czy można z czystym sumieniem wykluczyć, że to się właśnie stało z TVN?
              Naprawdę czy wszyscy są aż tak NAIWNI, że myśleli, że po tym jak Rywinowi nie
              wyszło z Polsatem to SLD-owska "grupa trzymająca władzę" dała sobie spokój?
              Raczej bardziej można wierzyć w to, że tzw. "sprawa Rywina" była DLA ODWRÓCENIA
              UWAGI - TO STARY CHWYT LOGISTYCZNY przecież !!!!!
              (To by tłumaczyło takie "dziwne" - mętne zachowanie się samego Rywina...)

> Teza ze FoxNews nalezy do "pierwszej ligi" kanalow newsowych jest
              > zdecydowanie nieprawdziwa. Jest to kiepski kanal telewizyjny

Taaa, pewnie! Tylko, że ostatnio miał NAJWYŻSZĄ OGLĄDALNOŚĆ w USA wśród kanałów
              niusowych - już dawno PRZEGONIŁ CNN !!!
              • Gość: myslacy Re: "SPRAWA RYWINA" - DLA ODWRÓCENIA UWAGI OD TVN IP: *.pbc.adelphia.net 27.01.04, 01:58
                foxnews,to stacja super tendencyjnie republikanska, oplacana przez moznych
                i promujaca polityke Busha. Jesli TVN chce nasladowac to nie pozostaje nic
                innego tylko popierac SLD. Lis tu na nic sie nie przyda , zatem musi odejsc
                tylko gdzie ?? Nie widze alternatywy. chyba ze .... na prezydenta ???
                To juz nie mamy politykow ??pozdrawiam
          • mirek-radziejow Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! 26.01.04, 19:50
            "Chciałeś chamie złoty róg"...
          • Gość: Andrzej Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:03
            POPIERAM CiĘ w całości. Kochani brońmy tefo wspaniałego,młodego człowieka. Ja
            jestem z pokolenia pierwszej Solidarnośći, i włąsnie ten człowiek przywrócił mi
            wiarę w POLSKĘ !!!!!!
            Nie zmarnujmy szansy .Brońmy GO !!!!!! łagam Was wszystkich
            • Gość: LS Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.nlh.no 27.01.04, 09:19
              Mnie nie imponuje, czasem jest lisi - szczegolnie w napasciach na Samoobrone,
              zaden jego "wyrafinowany" komentarz nie ma podskoku do jednego powiedzonka
              Walesy, nie dala by mu sie Renata Beger w polemice. Jako przeciwkandydat
              slodkiej idiotki owszem ale oboje mam nadzieje zdobeda po pare procent- narod
              musi zmadrzec.
              Co jest wredne i powinno byc oczywiste a nie to to ze, Newsweek wydanie
              Polskie robi sie na sedziego i mentora w sprawaach polskich.
              We wszystkim jest najmadrzejszy. Prawda nie byla taka nachalna
              Glupie jest to nasze spoleczenstwo ale nie az takie jak amerykanskie. W kampani
              wyborczejw Polsce nie bedzie takiego zalosnego cyrku ( chala z kabaretu dla
              idiotow) jaki juz zaczal sie w USA
          • Gość: 07(Janek Błąd) Re: EUROPEJCZYK - MASZ RACJE ! IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 26.01.04, 20:47
            To wyjątkowo trafna i precyzyjna opinia. Moje gratulacje - 07 (Janek Błąd)
          • Gość: romulus Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 21:13
            Jaki z ciebie europejczyk!!to raz pchołki Rosji,to raz Ci od Maryjana to raz
            Ci od radia Maryja i jeszcze nie wiadomo kto i co.Popieram kierujących Ta
            telewizją. To przecież oni zainwestowali w wizerunek Lisa i jak sądzę ta
            inwestycja jak każda inna musi sie wrócić. A jeżeli nie to Panie (chytry)Lis
            zwróć Pan telewizji TVN pieniądze. Pan panie eurepejczyk Pan myślisz
            kategoriami z czasów gdy w Polsce była jedna telewizja i gdy takie grupy jak
            Pan miały coś do powiedzenia .Dzisiaj mają gó... do powiedzenia!
            • Gość: AQndy Re: TVN 24 - PACHOŁKI SLD !!!!!!!!!!!!! IP: *.client.comcast.net 27.01.04, 04:54
              Romulus-cocie tak p........lilo kto zainwestowal w T.Lisa TVN,skad ty masz
              takie durne informacje?T.Lis to czlowiek bardzo inteligentny,ktory kultore
              osobista wynisl z domu normalnego domu kreaturo,powiedz komu chcesz sie
              przypodobac tym draniom jakie srebrniki otrzymujesz?Wiesz kto jest
              wlascicielem TVN-Walter,ktorego zona byla spikierka za czasow
              Gierkow,Jaruzelskich,oraz Rakowskich twoich wspolbraci w wierze,za ktorych
              teraz tak ambitnie walczysz ty gnido dworska
        • Gość: p_p HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 19:40
          HAHAHAHAHAHAHA!!!!! A przygłupiasta Kinia Rusin Pierwszą Damą?! Olaboga!!!
          Uchowaj Boże!!!!
          • Gość: Patton Przylaczam sie do smiechu!!! Smiechu ropzaczy!! IP: *.proxy.aol.com 26.01.04, 22:23
            Masz absolutna racje, ale w miare czasu coraz mniej jest mi do smiechu. Ten
            kraj jest epicentrum absurdu i to z czego sie smiejemy dzisiaj, jutro moze byc
            brutalna rzeczywistoscia. Pozdrawiam
            • Gość: Tomasz Re: Przylaczam sie do smiechu!!! Smiechu ropzaczy IP: *.Princeton.EDU 26.01.04, 22:29
              Ten kraj bedzie centrum absurdu jesli bedziemy mieli prezydenta Kwasniewska.
              Jak to jest, ze w Stanach rzadil aktor... na dodatek aktor, ktory przyczynil
              sie do rozpadu czerownego imperium?

Moze jednak trzeba uznac kwalifikacje Pana Tomasza?
        • Gość: Bogdan Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 26.01.04, 19:52
          Ludzie opanujcie się.nawet dobry dziennikarz to nie od razu kandydat na
          prezydenta.siła mediów(IV władza) jest duza i to one a nie predyspozycje i
          kwalifikacje Lisa forsuja jego osobę.chcą wykazać ,zę mogą b.duzo.I akurat w
          tym temacie się nie mylą .Kto ma w ręku media może naprawdę duzo ,nawet
          stworzyc kandydata na prezydenta iprzekonac duża cześć spoleczenstwa.Tylko
          mozna zadać pytanie czy po to te srodkimasowe zostały powołane lub utworzoine
          by ludziom w mózgach "pianę ubijać".chyba nie.Ale niestety tak się w Polsce
          dzieje .Prześciganie sie w sensacjach(pozyskiwanie czytelników za wszelką cenę)
          to naczelne zadanie wiekszosci prasy a i niektórych stacji TV też.
          • Gość: Arek Re: To obłed... IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 26.01.04, 19:58
            Ludzie opanujcie się.nawet dobry dziennikarz to nie od razu kandydat na
            prezydenta.siła mediów(IV władza) jest duza i to one a nie predyspozycje i
            kwalifikacje Lisa forsuja jego osobę.chcą wykazać ,zę mogą b.duzo.I akurat w
            tym temacie się nie mylą .Kto ma w ręku media może naprawdę duzo ,nawet
            stworzyc kandydata na prezydenta iprzekonac duża cześć spoleczenstwa.Tylko
            mozna zadać pytanie czy po to te srodkimasowe zostały powołane lub utworzoine
            by ludziom w mózgach "pianę ubijać".chyba nie.Ale niestety tak się w Polsce
            dzieje .Prześciganie sie w sensacjach(pozyskiwanie czytelników za wszelką cenę)
            to naczelne zadanie wiekszosci prasy a i niektórych stacji TV też.
            • Gość: lange Re: To obłed... IP: *.internode.on.net.au 26.01.04, 21:49
              Jak w stabilnym politycznie USA Arnie moze zostac gubernatorem Kaliforni,
              to w mniej stabilnej Polsce nic nie moze zdziwic. Osoba prezydenta w Polsce
              uosabia stan nastrojow w danym roku, nic wiecej. Tomek czy Jolka, to ma
              znaczenie przede wszystkim dla samych zainteresowanych, a zainteresowani to oni
              sa, a jakze. Tomek zamowil sondaz a potem "usta w ciup", udaje zdziwko,
              obludnik jeden.
          • Gość: KJML Na bezrybiu i LIS ryba!!! IP: *.chello.pl 26.01.04, 21:06
            Na bezrybiu i LIS ryba!!!
            <Kamil1986, Katowice>
            POPIERAM
      • Gość: alicja Re: bez Lisa nie ma fachowych wiadomosci IP: *.speed.planet.nl 26.01.04, 17:26
        ja chce Lisa z powrotem. A jak bedzie startowal na prezydenta to na pewno go
        popre.Napisal swietna ksiazke- polecam. KWACH POD TRYBUNAL STANU!!!!!!!!!!!
      • Gość: 30latek Prezydent Rzeczpospolitej Tomasz Lis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 17:41
        Powiem szczerze, ze lubie Go ogladac od dawna, kiedy jeszcze byl tym
        poczatkujacym Liskiem - budzil moj respekt za fachowosc, rzetelnosc i
        profesjonalizm, a takze perfekcyjnosc.

Niektorzy nie lubia go za te cztery cechy, ale dla mnie przemawiaja bardzo na
        korzysc!

Czytam wlasnie Jego ostatnia ksiazke 'Co z ta Polska'. Nie ukrywam, ze jakbym
        odkrywal swoje mysli, jakie przychodza mi do glowy od dawna.

Uwielbiam Go, jak prowadzi Fakty, Napewno byloby mi szkoda nie ogladac go co
        wieczor w tvn. Mysle jednak, ze za 2,5 roku juz 39 letni i bardzo dojrzaly
        Tomasz Lis dojrzalby, do tego aby nie tylko prowadzic Fakty, ale wprowadzac
        Polske na lepsze sciezki niz obecny mieszkaniec Palacu przy Krakowskim
        Przedmiesciu, nie wspominajac o obecnej mieszkance tego miejsca.

Mysle, ze bylby osoba, ktora nie komprotowalaby nas i sie w kraju i zagranica.

Nie jest na pewno idealnym kandydatem, ale niestety idealow nigdy sie nie
        znajduje.

Chetnie przy Jego nazwisku postawie 'X' glosujac w wyborach.
        • Gość: 55latek Re: Prezydent Rzeczpospolitej Tomasz Lis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:53
          Chociaż jestem nieco starszy od Ciebie to On również jest moim idolem,wzorem
          niezależnego dziennikarza. Podobnie my\ślących ja On jest wielu. Ostanią Jego
          ksziążkę przeczytałem jednym tchem. Jest rozchytywana przez rodzinę i znajomych.
          Brońmy Go !!! Nie oddajmy Polski głąbom z Samoobrony czy pogrobowcom PRL-u
      • Gość: rec Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.ld.euro-net.pl 26.01.04, 19:54
        Jaka jest różnica między dziennikarzem a politykiem.
        Dziennikarze dążą do prawdy, a polityk jeżeli nie kłamie, to kradnie dzieciom
        cukierki. To chyba podpucha.
        Czy jest na świecie prezydent, były dziennikarz.
        • Gość: fido Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.stacje.agora.pl 27.01.04, 10:58
          Chyba nie.
          Ale było już chyba paru aktorów, muzyków, ludzi pióra, kryminalistów.
          To może dziennikarz też się nada.

• Gość: m Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 13:35
            pewnie, że sie nada!!!!!!!!
            Dziennikarz 100000000x lepszy niz elektryk!!!!!!!
            i niż Yolka też
      • Gość: Andrzej P Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:00
        Pragnę zaprostestować przeciwko decyzji Zarządu TVN o odsunięciu Pana Tomasza
        Lisa NA ZNAK PROTESTU TAK JAK W SYTANIE WOJENNYM NIE ZAMIRZAM OGLĄDAĆ TVN
        Jestem przekonany,że podjęto taką decyzje ,gdyż wielu obawia,się tego
        wspaniałego ,młodego człowieka. jestm pod wrażeniem jego najnowszej książki .
        Stawiam Go za wzór mojemu synowi.
        Mam nadzieję,że takich jak ja jestw wielu .

Nie daj się Tomaszu !!!!! Możęsz na nas liczyć. jak się zdecydujesz na
        kandydowanie to masz poparcie całej moje Rodziny , a jest to całkiem duż liczba
        głosów.
        JESTEsmy Z TOBĄ !!!!!!!
      • Gość: Pow!slak DONALDA TUSKA dyskwalifikuje nazwisko, niestety IP: *.oak.inreach.net 26.01.04, 20:49
        zbyt wiele osob traktowac go bedzie niepowaznie na miedzynarodowej arenie
        politycznej, to jakis dowcip z kreskowki. Mam sympatie do goscia, i szacunek, w
        zwiazku z tym ten post.
        • Gość: Tomasz przesada... IP: *.Princeton.EDU 26.01.04, 22:41
          Trump jakos sobie radzi... Polska to kraj uprzedzen ;)
      • Gość: sla57 Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.chello.pl 26.01.04, 21:48
        Witaj Lisie
        popieram
      • Gość: Bożena Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 22:17
        Tomek jesteśmy w Zielonej Górze za i z Tobą. jak wystartujesz w wyborach
        prezydenckich masz wygraną.Zazdrość zżera tych czerwońców, że jestes mądry,
        przystojny, obyty, uczciwy, znakomity dziennikarz.
      • Gość: Jacek P. "SZCZWANY jak LIS" - czyżby? IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 15:56
        Witam,
        dla mnie najlepszym kandydatem na prezydenta jest Donald Tusk - lubie go i ufam
        mu. A ranking Newsweeka to typowe efekt, jaki zaobserwowaliśmy przy wyborze na
        posła uczestnika Bigbrathera. Gdyby Newsweek zaproponowałby Frytkę z programu
        Bar - zajęłaby pewnie 2., lub 3. lokatę!
        Po prostu ludzie prości chętnie głosują na osobę znaną, a to jest błąd - gdyż
        nie biorą pod uwagę tego, że aby zostać Prezydentem powinno się mieć
        przygotowanie merytoryczne i doświadczenie. Osoba ta powinna mieć dorobek
        polityczny, naukowy i szacunek społeczeństwa. Polacy jeszcze nie dojrzeli do
        demokracji!
        T. Lis rezygnując z TVN straci podwójnie, a my jużnie powiemy 'SZCZWANY JAK
        LIS' !!!
    • Gość: maxwell Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 17:28
      Tylko w tym głupim kraju to jest możlwe. Jak nie Jolka to Tomek. Ja chce
      Krzysia Ibisza bo on tez częto w telewizji jest i wcale przystojny z niego
      czlowiek:)
      • Gość: asd Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.echo.com.pl 26.01.04, 17:35
        A ja chce Waldemara Kiepskiego - mlodziez sila narodu
    • Gość: TEicke Takich ludzi potrzeba w tym kraju. Zdecydowanych IP: 62.181.161.* 26.01.04, 17:31
      i wiedzacych czego chca. Mozna jedynie domniemywac, ze Lisa gorset prezydentury
      uwieralby podobnie jak wczesniej Walese. To ludzie czynu. Boje sie tylko, ze od
      razu wyciagna Lisowi slynne internetowe bagranie, w ktorym miesza z blotem
      jakichs pomagierow z TVN-u.
      • Gość: bart Doskonale kryterium... IP: *.trlabs.ualberta.ca 26.01.04, 18:19
        Ja jednak proponowalbym jeszcze bardziej zdecydowanych przedstawicieli tzw.
        swiatka przestepczego. Tam az roi sie od ludzi czynu, ktorzy wiedza czego chca.
        Podobnie jak idol organizacji socjopatow z 18 w nazwie.
        • Gość: TEicke Znasz lepsze na dzien dzisiejszy? IP: 62.181.161.* 27.01.04, 09:13
          Co ty chrzanisz człowieku. Sądząc po IP, komentujesz z Kanady. Chyba dawno nie
          byłeś w Polsce. W normalnym kraju jeśli pojawia się jakiś problem, to się go
          rozwiązuje. A w Polsce? Gadulstwo, gadulstwo i jeszcze raz gadulstwo. Słowotok
          bez sensu. Jak długo można żyć z 20% bezrobociem? Z najwyższymi w Europie
          podatkami, korupcją i krępującą zwykłych ludzi, którzy mają jeszcze trochę
          energii, biurokracją i gąszczem przepisów? Ile można jeszcze ględzić bez sensu
          i udawać że coś tam się jeszcze robi, aby rozwiązać problemy.

W tym kontekście Tomasz Lis, człowiek zdecydowany i nieuwikłany w te chore
          polskie polityczne układy i układziki, jest dobrym kandydatem do objęcia ważnej
          funkcji w państwie. Z pewnością lepszym niż Lepper, dla którego popularności
          dzisiejszy stan bezandziei i regresu jest najlepszą pożywką.

• Gość: Lis Kula Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.core.hp.com 26.01.04, 17:39
      To ja proponuje zawiesic ogladanie "faktow" do powrotu pana Lisa!
      • Gość: Andrzej Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:48
        Ja już to zrobiłem !!! Namawiam innych !!! Nie pozwólmy wykańczać uczciwych
        dziennikarzy.Nie postawiliśmy sie za Moniką jak wywalał ją walter z " kropki nad
        i " , to zróbmy to dla Tomka
      • Gość: Bogdan Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 22:15
        Zdecydowanie popieram Lisa, pod każdym względem, bo to mądry człowiek.TVN nie
        jest w porządku jak z Nim walczy. On wyciągnął TVN do góry i jak tak dalej
        pójdzie, to ta stacja się osłabi. Brawo Lis za wszystko co dotychczas.
        • Gość: robert kowalski Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.04, 23:48
          To Lis współtworzył TVN. Gdyby nie on, ta telewizja wyglądałaby dzisiaj
          zupełnie inaczej. Oto jak odwdzięczają mu się za tyle lat dobrej roboty. Wstyd
          dla zarządu TVN. Mariusz Walter, wielki człowiek-twórca TVN, powinien się za
          Was wstydzić. Dzisiaj strzeliliście sobie samobója. Zawiedliście ogromną część
          widowni Faktów i nie zdziwie się, jeśli przyjdzie Wam za to zapłacić spadkiem
          oglądalności. I wcale nie będzie mi Was żal. Od dzisiaj "Fakty" to już
          nie "Fakty". Tą decyzją pokazaliście, że niczym nie różnicie się od TVP...
    • Gość: marcin wole Tuska IP: 62.233.222.* 26.01.04, 17:41
      Tomasz Lis jest inteligentnym gosciem, to prawda. Ale wolalbym kontynuowac
      dobre wzorce prezydentury w Polsce (czytaj Kwasniewski) i wybrac...Tuska.
      Tusk prezentuje sie rownie dobrze co Kwachol. Pod kazdym wzgledem. Ma tez
      zaplecze partyjne. Glosujce na pspbe z wizja, anie "na wizji"!
      • Gość: observer Re: wole Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:17
        Nie obrażaj Tuska porównując styl jego osobowości z z bezkształtną masą kwasa
    • Gość: marcin wole Tuska IP: 62.233.222.* 26.01.04, 17:41
      Tomasz Lis jest inteligentnym gosciem, to prawda. Ale wolalbym kontynuowac
      dobre wzorce prezydentury w Polsce (czytaj Kwasniewski) i wybrac...Tuska.
      Tusk prezentuje sie rownie dobrze co Kwachol. Pod kazdym wzgledem. Ma tez
      zaplecze partyjne. Glosujce na osobe z wizja, anie "na wizji"!
    • Gość: japan Fakty bez Lisa? Świetnie się składa :) IP: *.osk.pl / *.osk.pl 26.01.04, 17:50
      Świetnie się składa, że odsunęli wreszcie tego podrzędnego dziennikarzynę,
      który nie potrafi oddzielać faktów od komentarza. Jednak sama myśl, że mógłby
      być prezydentem napawa mnie obrzydzeniem. Wolałbym już trzecią kadencję Kwacha
      niż rządy ulizanego bubka, który potrafi tylko krytykować innych w imię poprawy
      oglądalności swojej stacji, która ostatnio tragicznie obniżyła loty.
    • Gość: Darek Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 62.233.185.* 26.01.04, 17:51
      Kwasniewska i Lis - sami fachowcy od polityki i gospodarki - no cóż, wybór
      niezły :-(
    • Gość: indis Kataryna będzie prowadzić Fakty IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.01.04, 17:53
      W tym celu zainicjowała wątek aby wygryźć Lisa.
    • Gość: Zasada (Antykwach) Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.proxy.aol.com 26.01.04, 18:01
      Lis nie bedzie prowadzil Faktow chyba za kare...
      Osobiscie glosowalbym nawet na Urbana, byle tylko nie Kwachowa !!!!
    • Gość: Krzyś Brawo TVN! IP: *.75.56.133.brzesko56.ptc.pl 26.01.04, 18:03
      Cenię i lubię Tomasza Lisa jako dziennikarza, nie znam jego poglądów
      politycznych. Ale TVN dostało u mnie wielkiego "plusa" za tą decyzję - tak
      powinny działać niezależne i apolityczne media. Niech Kwiatkowski patrzy i się
      uczy!
      Mam nadzieję, że pan Lis szybko wyjaśni tą sprawę i wróci do Faktów.
      Krzyś
      • Gość: simplus79 Re: Brawo TVN! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 27.01.04, 11:48
        No tak. Trzeba było Lisa zawiesić, bo jak można pokazywać kontrkandydata
        przyjaciółki żony prezesa? :-) Przecież Jolę trzeba promować! Ale od Joli to
        naprawdę wolę chyba jednak Lisa. Traz to już nie ma po co oglądać TVN-u. Poza
        faktami które się jeszcze jako-tako oglądało, to naprawdę nic tam nie ma
        sensownego.
    • Gość: Tommy Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 80.55.103.* 26.01.04, 18:03
      Lis na prezydenta. Jest jedyną szansą na ustrzeżenie Nas od prezydentury
      stagnacji i próżniactwa - czyli tego co mamy teraz. jeśli Kwaśniewski nie ma
      pomysłu na Polskę, to jakiż może mieć jego żona. Tylko spotkania, rauty,
      nominacje i Małysz. A gdzie idee ? Rządzenie ? Spełnianie obietnic. Nawet tych
      złożonych przed rokiem nie spelnia. Ponadto na forum publicznym nadużywał
      alkoholu, nadal nie jest jasna sprawa "Wakacji z agentem". A Jolanta
      Kwaśniewska mówi, że jej żal ludzi, którzy nie mają co do garnka włożyc. To
      jest efekt m.in. półtora kadencji jej męża. Tomasz Lis jest szansą Polski,
      szansą na budowę zdrowego, demokratycznego społeczeństwa obywatelskiego. Ma
      pomysły, które ma szansę wdrożyć. Lis na prezydenta !!!
    • Gość: xegar Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.04, 18:07
      A co ma piernik do wiatraka? Czy Lis na antenie namawia do głosowania na swoją
      kandydaturę zamiast prowadzić program TV? Wtedy by były powody do zawieszenia
      go, bo nie robiłby tego, za co mu płacą.

A gdyby jakaś gazeta przeprowadziła sondaż, z którego by wyszło, że Adam Małysz
      ma duże szanse konkurować z Kwaśniewską i Lisem - czy zabroniono by mu skakać?

Ta afera to jakaś popierdółka. Albo reklama.

Xe.
      • Gość: meerkat Lech Wałęsa na prezydenta!!! :-))) IP: 152.75.142.* 26.01.04, 18:20
        Lech Wałęsa na prezydenta. Ma największe doświadczenie! :-)))
        • Gość: Cris Re: Lech Wałęsa na prezydenta!!! :-))) IP: *.200-117-168.telecom.net.ar 27.01.04, 04:21
          To ja jednak wole Waldemara Kiepskiego.
    • Gość: www.prawica.net Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 18:15
      prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=397
    • Gość: Wilk Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 161.53.149.* 26.01.04, 18:20
      Ewka nie mysl dupa, lecz mozgiem.
    • Gość: Ted Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 194.29.143.* 26.01.04, 18:26
      Znam miłego pana woźnego z pobliskiej szkoły. Wszyscy go lubią. Może też
      nadawałby się na prezydenta? Jest na pewno mniej znany od red. Lisa, ale ma
      moim zdaniem większą charyzmę! Proponuję wszystkim baczne rozglądanie się
      dookoła w poszukiwaniu dalszych rewelacyjnych kandydatów na prezydenta naszego
      kraju. Zróbmy z tego jeszcze większy obciach.
      • Gość: Doradca polityczny Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 152.75.141.* 26.01.04, 18:52
        Oto kolejni kandydaci na prezydenta:

Tolek Banan
        Marek Piegus
        Bolek i Lolek (prezydentura kolektywna)
        Lewatywa (powiązania z Mafią)
        Kazik (za nim pójdą młodzi)
        Rywin (ten to umie kręcić)
        Jaruzelski (znane nazwisko)
        Małysz (wysokie loty)
        Oleksy (równy gość i ma prezencję)
        Rydzyk (świetnie zna się na finansach, zniesie podatki , bo sam ich nie płaci)
        Owsiak (zrobi z całej Polski Zajebistą Orkiestrę i wybuduje szpital w każdej
        wiosce)
        posłanka Beger (ani be, ani me, ani kukuryku ale jaki wdzięk osobisty)
        Ich Troje ( co trzy głowy to nie jeden półgłówek)
        Bregovic (zrobi z nas drugą Serbię)
        Osama bin Laden (szerokie kontakty międzynarodowe)
        Jaś Fasolka (ale będzie ubaw)

i na koniec
        Grzegorz Brzęczyszczykiewicz ( z racji swojego nazwiska)

• Gość: SLD DO PAKI !!! JUŻ WAM KOMUCHOM SIĘ ZIEMIA PALI POD NOGAMI... IP: 81.18.220.* 26.01.04, 19:47
      • Gość: xegar Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.04, 19:41
        Gość portalu: Ted napisał(a):

> Znam miłego pana woźnego z pobliskiej szkoły. Wszyscy go lubią.

I chcesz go pozbawić pracy, tzn. zawiesić do czasu wyjaśnienia? ;-)))

Xe.
      • Gość: Gosc Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 07:30
        Ale w polityce wlasnie o to chodzi :) Cz najpierw ma byc bohaterem negatywnym?
        Ile ma ukrasc, by był "godny" kandydować? :)
    • Gość: voter byl na placowce w USA- widzial Polske z zewnatrz.. IP: *.madsnh01.mi.comcast.net 26.01.04, 18:26
      a ta cala Polska troche inaczej wyglada jak sie na nia spojrzy z za granicy, to
      mysle daje mu przewage- wiem to z wlasnego doswiadzenia a czy bedzie dobrym
      politykiem(prezydentem) to juz zalezy od niego.....
    • Gość: Kazik Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 18:27
      Ciesze się,ze Lis został odsunięty od Faktów. Jest stronniczy; nie nadaje się
      na dziennikarza lecz na polityka. Ale zanim bedzie kandydował na prezydenta
      musi zjeść beczkę soli.
      • Gość: xegar Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.wroclaw.mm.pl 26.01.04, 22:23
        Gość portalu: Kazik napisał(a):

> Ciesze się,ze Lis został odsunięty od Faktów. Jest stronniczy; nie nadaje się
        > na dziennikarza lecz na polityka.

Przeciwnie. Istota dobrego dziennikarstwa nie polega na biernym obiektywiźmie,
        lecz na kreowaniu opinii poprzez posiadanie (lub chociaż udawanie) własnego
        zdania. Ludzie lubią wiedzieć "co o tym myśleć", nawet gdy się całkowicie nie
        zgadzają z opinią dziennikarza. Mało kogo stać na własne, zupełnie niezależne
        zdanie.

Xe.
    • Gość: klaju Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 18:33
      to przynajmniej jedni potrafia rozdizelic polityke od dziennikarstwa.
      gratuluje! mimo iz uwazam, ze sam pomysl, przy zachowaniu calego szacunku dla
      Lisa, jest co najmniej, hmmm, smieszny. ze tak powiem - tylko w Polsce..
    • Gość: max Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 213.195.180.* 26.01.04, 18:35
      OK.BUCE NA PREZYDENTA.TAK IM BARDZIEJ KTOŚ ZAROZUMIAŁY TYM LEPSZY.
    • Gość: andrejs Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.pap / *.pap.net.pl 26.01.04, 18:43
      "czy znana twarz, inteligencja (chyba telewizyjna), sex appeal i przebojowość"
      wg sondażu to są przymioty wystarczające by zostać prezydentem? tygodniki
      ewidentnie nie znajdują tematów skoro zajmują się kreowaniem politicznej
      fikcji. oczywiście te przymioty nie wystarczają ale co panom redaktorom
      szkodzi? do czego mógłby się t. lisowi przydać sex appeal w sprawowanie urzędu,
      papier wytrzyma wszystko? a może małysz na prezydenta, albo tomasz kamel,
      świetne nazwisko i poparcie wielu palaczy, albo "kasia i tomek". no i przy
      okazji tania reklama TVN, za darmo. może i lis wygrałby w rakingu w "warszawce"
      a może michał wiśniewski, ten jeszcze mówi po niemiecku. do roboty panowie z
      newsweek'a a może newsweak'a.

gdzie ja żyję? co to za kraj w którym gazety zajmują się sprzedawaniem
      niderlandów?

• Gość: pulko Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 26.01.04, 19:47
        moim skromnym zdaniem, ten sondaz swiadczy jedynie o sytuacji politycznej w
        naszym kraju, Lepper w sejmie, Lis prezydentem. moze jeszcze przed wyborami
        znajdzie sie jakis Nikodem Dyzma.
    • Gość: Zbyszek Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: 80.48.247.* 26.01.04, 18:44
      Może ktoś mi łaskawie wytłumaczy, co robi pan Lis, poza czytaniem wiadomosci w
      Faktach?
    • Gość: andrzej z Warszawy Re: Tomasz Lis nie będzie prowadził "Faktów" IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 26.01.04, 18:48
      Decyzja słuszna, ale potrzebne jest szybkie stanowisko Rady Zarzadu TVN aby nie
      blokować działalności dziennikarskiej Pana Lisa.
      Sama kandydatura Tomasza Lisa trafna, jest człowiekiem wykształconym, bardzo
      inteligentnym, obytym w świecie. Będą się z nim liczyć. Powinien trochę być
      mniej wyniosłym bo to obnizu Mu ewentualne notowania.
      Zyczę Mu wiele dobrego.
    • Gość: Wankowa SLD konroluje tvp i TVN???? IP: *.brodwy01.nm.comcast.net 26.01.04, 19:09
      skandal
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka