Dodaj do ulubionych

Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je...

14.05.10, 08:34
Dziękuję Hołdysowi za te słowa.
Podziwiam za postawę, odwagę.
Niewielu ludzi potrafi postępować zgodnie ze swoimi zasadami w każdej sytuacji.

Obserwuj wątek
    • Gość: wrocławianka Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.10, 08:35
      Hołdys ma rację. Takim ludziom jak p.Sobala przwdę należy mówić
      prosto w oczy. Łajdactwo stało się czymś powszechnym...
      • Gość: wsd Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.netpoint.pl 14.05.10, 09:49
        Ciekawe od kogo chciał odzyskiwać Adaś 3 lata temu:
        wyborcza.pl/1,93057,4576940.html
        • Gość: anka Hołdys rozwalił Perfect i rozwala dalej ?????????? IP: 83.143.161.* 14.05.10, 11:08
          Co jeszcze zniszczy pan Hołdys?
          • tim7 Re: Hołdys rozwalił Perfect i rozwala dalej ????? 14.05.10, 11:18
            Mur hipokryzji budowany wokół "Trójki".
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Na blogu red. Sosnowskiego z Trójki 14.05.10, 12:46
              Czytajcie też komentarze na blogu red. Sosnowskiego z Trójki:
              www.jerzysosnowski.pl/?p=412
              • Gość: beton Re: Na blogu red. Sosnowskiego z Trójki IP: *.chello.pl 14.05.10, 13:07
                Pozdrawiamy współtowarzysza - weterana partyjnych nasiadówek!

• Gość: H Cudnie Hołdys rozmawiał z Arłukowiczem.Dzięki IP: *.toya.net.pl 14.05.10, 12:37
          Panie Zbyszku.Pozdrawiam.

www.youtube.com/watch?v=2gYz2b7Urv8
          • miszczu.pll Re: Arłukowicz taki lekarz jak i prawnik 14.05.10, 13:47
            wlazł do komisji tylko z jednego powodu dla kariery i oby skończył jak Rokita
      • Gość: qw Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.netpoint.pl 14.05.10, 09:55
        A od kogo chciał odzyskiwać Adaś 3 lata temu?
        • cat_1 brawo Hołdys ! 14.05.10, 10:29
          szczere i prawdziwe słowa !
          Trzeba mieć odwagę mówić tym ludziom takie rzeczy w twarz !
          Brawo !
          • Gość: cdr Re: brawo Hołdys ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 10:35
            Zapytałem czyja jest Polska, skoro ją musi odzyskiwać? - pisze Hołdys.

Nie słyszał o Rysiu, Mirze i innych? Gdzie on żyje?
            • Gość: pyrka Re: brawo Hołdys ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 11:52
              Słyszał o Lipcu, Putrze, Kurskim i tym radnym PiSiu co to za kasę gadał bzdety w filmidle Pospieszalskiego pismatoła za kasę a teraz witaj w kiciu!!!!!!
              • cat_1 Re: brawo Hołdys ! 14.05.10, 15:38
                wyjątkowo podłe jest mówienie o środowisku PO ale też o sympatykach PO (w tym o
                mnie) że to "lodziarze" , "przekręciarze" i generalnie osoby nieuczciwe . Niech
                mi jakiś pisiak powie w twarz że jestem nieuczciwy ... spotka się z bardzo
                zdecydowaną reakcją
      • grand_bleu Jak to czyja? 14.05.10, 10:41
        "Zapytałem czyja jest Polska"

I czy Zbigniew Hołdys zadał to pytanie Adamowi Michnikowi
        nawołujacemu do odzyskania Polski?
        • kieliszki Re: Jak to czyja? 14.05.10, 12:04
          Dobre :)

Tylko akurat w tym artykule Michnik szczegółowo opisuje
          zawłaszczenie, stad i taki morał.

Oczywiście można się zgodzić z Kaczyńskim, że sądy były przeciw
          niemu, bo były stronnicze, ale tego nie wie się na 100%, mozna to
          tylko przypuszczać, dlatego Kaczor powinien do walki z sądami
          przygotować się wpierw, a nie iść na żywioł i potem drzeć się, że go
          krzywdzą.
        • Gość: I tu cię mam Re: Jak to czyja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 12:09
          pisomatole: Piłsudski w 1926 roku właśnie dokonał przewrotu majowego kiedy u
          władzy były ówczesne oszołomy, przestępcy z endecji i chadecji jak teraźniejszy
          PiS oraz PSL "Piast" i NPR-u czyli Samoobrony! Gdyby Marszałek żył Kaczyńscy już
          dawno jako obca agentura oglądaliby Berezą Kartuską jako mieszkańcy z wyrokiem i
          to na wieki całe! Piłsudski nie nawidził bolszewików czyli PiS i na nic wasze
          zabiegi skrywania się pod sutanną Rydzola wszyscy wiedzą że z wiarą Bogiem i
          Ojczyzną macie tyle wspólnego co ja z waszą Wolską!!!!
          • gresiek Re: Jak to czyja? 14.05.10, 16:01
            mocne i prawdziwe... dziwi mnie osobiscie, ze piss sie czasami
            odwoluje do dokonan pilsudskiego (acz z nalezyta rezerwa z wiadomych
            wzgledow), chyba po prostu nie maja innego wyjscia?
      • Gość: rewart czyja jest Polska: Zbycha, Zdzicha, Mira i Grzecha IP: *.chello.pl 14.05.10, 13:21
        tyle na temat. Partia Oszustów. Smacznego.
        • Gość: taka prawda Re: czyja jest Polska: Zbycha, Zdzicha, Mira i Gr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 14:01
          Czyja jest Polska: Waldka Bonkowskiego, Tomka Lipca, Bolka Piechy, Danki
          Hojarskiej, Andriu Leppera, Sieg Haill Piotrusia Farfała i tyle na temat
          Przestępców i Szmatławców!
    • Gość: kib Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 08:35
      Brawo Hołdys, śmieciowi trzeba powiedzieć że jest śmieciem.
      • Gość: petrus Wasz jezyk waz zdradza IP: *.fbx.proxad.net 14.05.10, 09:29
        Oto wlasnie jezyk i postepowanie godne samoproklamowanych elit - jak
        jakis tam Hodys - a kto to taki zeby innych pouczal?
        Wasz jezyk was zdradza!
        • polish-clusterfuck Re: Wasz jezyk waz zdradza 14.05.10, 09:49
          Dla ciebie ELYTA to sabaly i kacze gowna. Dla innych Holdys to legenda.
          Czy wiesz przyglupie co to znaczy legenda???
          • belferoso Re: Wasz jezyk waz zdradza 14.05.10, 10:09
            Legendą to jest Kościuszko, a Hołdys jest słabiutki muzyczna, któremu udała się
            coś tam nagrać wtedy jak wszyscy myśleli tak samo. A co teraz co robi
            przepraszam pożal się Boże Pan "dziennikarz muzyczny" W Polsce wszyscy celebryci
            lubią rzeźbić w g....
            • mara571 Ty chyba mlody jestes? 14.05.10, 10:24
              i pewnych rzeczy nie przezyles.
              Przyjmij do wiadomosci, ze dla pokolenia wyzu demograficznego Zbigniew Holdys
              jest legenda.
              Ciekawa jestem, kogo nazwie Twoje pokolenie po 30 latach legenda.
              • saniba Re: Ty chyba mlody jestes? 14.05.10, 10:55
                Pewnie Lady Ga Gę!
              • Gość: Yans jestem dzieckiem onego wyżu demograficznego IP: *.lublin.mm.pl 14.05.10, 11:23
                i nigdy Hołdys legendą dla mnie nie był - jak już tak sobie wojujecie
                ludzie to sprawdźćcie czy Hołdys należał do partii i co tam robił.

Wtedy się możecie puszyć i nawzajem obrzucać - łatwo komuś zamykać usta
                ciętą ripostą - trudniej mieć czyste sumienie
                • Gość: r2d2 Re: jestem dzieckiem onego wyżu demograficznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 12:33
                  A co ma należenie do partii z tym co mówi teraz Hołdys???? Pan Kryże najbardziej
                  zaufany człowiek Kaczyńskich był nie tylko w partii ale i w wymiarze
                  niesprawiedliwości PRL-u i skazywał opozycjonistów na ciężkie więzienia i wg
                  tych samych PiSowców i Kaczyńskich był prawym człowiekiem więc ten twoj rzut
                  gównem mierny chociaż patrząc z mojej perspektywy całkiem dobry wyglądasz z tym
                  czymś nareszcie Prawdziwie i Sprawiedliwie!!!
              • Gość: Lia Re: Ty chyba mlody jestes? IP: 95.152.193.* 14.05.10, 12:33
                Haha legenda! Zapijaczone, aroganckie bydle ten holdys, legenda to
                Perfect bez holdysa
        • znajdywanki.pl Re: Wasz jezyk waz zdradza 14.05.10, 10:00
          Tylko że Hołdys Sobali nie obraził. Nie nazwał go takim czy innym, nie użył wulgarnych słów. Zapytał go jak należy traktować jego - Sobali obraźliwe słowa... bo nazwanie kogoś łajdakiem jest obelgą.
          Brawo dla Zbigniewa Hołdysa.
          ps... dobrze, że nie wpakował się do Perfektu. Klasa
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Pierwsze skojarzenie do filmiku z Sobalą 14.05.10, 12:52
            Pierwsze skojarzenie do filmiku z Sobalą:

- Łaydaki!! Błoto!! Stoczyliście się!! Zdraycy!!
            Rozgrzewał się, a hamował jeszcze gniew. - Wara!! - zaniósł się starczo,
            czcigodnie. - Gorze!!

Stanisław Lem, "Pamiętnik znaleziony w wannie"
        • bogda35 Re: Wasz jezyk waz zdradza 14.05.10, 10:32
          Gość portalu: petrus napisał(a):

> Oto wlasnie jezyk i postepowanie godne samoproklamowanych elit - jak
          > jakis tam Hodys - a kto to taki zeby innych pouczal?
          >więc nie razi cię jezyk Sobali który nazywa pół narodu łajdakami?
          który odmawia patriotyzmu ludziom- w imie jakich kryteriów?
      • genetyczny_partidiota Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 10:00
        A kto to jest hołdys? To ten pan co brzydzi sie politykami a jednocześnie ciągle
        wizytuje TVN24 i ględzi o politykach? wczoraj wysłał nawet swą latorośl. gdyby
        nie to o hołdysie słyszeliby co najwyżej fani dawnego perfectu bo dzisiejsze
        wytwory pana hołdysa to mają się wprost proporcjonalnie do jego wypowiedzi w
        mediach - bezczelnie aroganckie. A sobalę należy wykopać z Trójki razem z
        karnowskim i całą tą bandą która szuka tam cimnego luda co kupi ... i nie
        znajduje jak widac
        • 3henryk Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 12:25
          genetyczny_partidiota napisała:

> A kto to jest hołdys? To ten pan co brzydzi sie politykami a jednocześnie ciągl
          > e
          > wizytuje TVN24 i ględzi o politykach? wczoraj wysłał nawet swą latorośl. gdyby
          > nie to o hołdysie słyszeliby co najwyżej fani dawnego perfectu bo dzisiejsze
          > wytwory pana hołdysa to mają się wprost proporcjonalnie do jego wypowiedzi w
          > mediach - bezczelnie aroganckie. A sobalę należy wykopać z Trójki razem z
          > karnowskim i całą tą bandą która szuka tam cimnego luda co kupi ... i nie
          > znajduje jak widac

Lepiej nic nie mówić i udawać głupiego, niż się odezwać i udowodnić, że się nim
          jest.
          • genetyczny_partidiota Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 12:53
            > Lepiej nic nie mówić i udawać głupiego, niż się odezwać i udowodnić, że się nim
            > jest.

ot powiedział co wiedział . a nie wie nic

tu masz o swoim autorytecie
            gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,3259356.html
            A tak pięknie w tevu prawi o moralnosci polityków . taki z niego nonkorformista
            , autorytet medialny. jak z koziego ogona gitara
            • Gość: magda Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:21
              Dzięki za ten tekst bo pokazuje że Hołdys w przeciwieństwie do "prawych polakow"
              umie przyznać się do winy- nie swojej zresztą bo chodzi o firmę a tam są
              pracownicy ktorzy mieli wtopę bo pirackie nagranie było nie na kompie Hołdysa
              baranku- nie kręci, nie wywija jak piskorz jak były minister
              sprawiedliwości/prokurator generalny PiSZiobro zresztą poczytaj sobie jeszcze
              raz wypowiedź Hołdysa w żadnym zdaniu nie uzurpuje sobie prawa do bycia
              moralistą za to ty tak tak jak zresztą typowy zwolennik PiS-u!!!!
        • gresiek Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 16:07
          genetyczny_partidiota napisała:

> A kto to jest hołdys? To ten pan co brzydzi sie politykami a
          jednocześnie ciągl
          > e
          > wizytuje TVN24 i ględzi o politykach? wczoraj wysłał nawet swą

to znaczy ze kto ma wedlug ciebie prawo do krytyki politykow???
          ja tez sie brzydze politykami i co? z tego powodu nie mam prawa
          sie o nich wypowiadac? gosciu, ty chyba nie rozumiesz do konca co
          napisales, co?
    • Gość: gugu Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 08:39
      Brawo, ten ałtorytet moralny, jeszcze raz brawo!
      "W roku 2000 znaleziono w jego firmie nielegalne oprogramowanie, co było
      zaskakujące, gdyż Hołdys jest uważany za zdecydowanego przeciwnika piractwa
      intelektualnego."
      • jefferson_darcy Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 09:33
        No to pocisnąłeś kloca... gratulacje. HAHAHAHA. Jak się wysilisz bardziej, to
        może coś jeszcze wyciśniesz :D
    • po_stach Moje niskie ukłony, Panie Hołdys.... 14.05.10, 08:40
      Słuchałem także wywiadu z panskim synem,Tytusem..Widać mądrość ojca..
      • Gość: 3po3 Re: Moje niskie ukłony, Panie Hołdys.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:47
        petycja
        > RATUJMY RADIOWĄ TRÓJKĘ
    • infrared Autorytet Hołdys... 14.05.10, 08:42
      Pewnie zaraz posypią się opinie że Hołdys to pijak. I złodziej bo każdy pijak
      to złodziej. Ewentualnie żyd, pedał, słaby muzyk - co komu będzie pasować.
      Taki mechanizm zauważyłem. Jak nie pasuje wypowiedź trzeba zdeprecjonować jej
      autora.
      • Gość: euro67 Hołdys czesto wypowiada sie po lajdacku IP: *.fbx.proxad.net 14.05.10, 09:20
        Kim takim jest Holdys, jaaki z niego autorytet moralny?
        Czy jest lajdakiem? Tego nie wiem, ale czesto po lajdacku sie
        wypowiadal i wypowiada. Nasze slowa tez swiadcza o nas.
        A swoja droga, zasada kazdego panstwa prawa jest to, ze uczczciwi
        (prawi) obywatele nie maja czego sie bac!
        Uderz w stol...?
        • ggrdl A co za różnica? 14.05.10, 09:25
          Gość portalu: euro67 napisał(a):

> Kim takim jest Holdys, jaaki z niego autorytet moralny?

I się zaczęło! Taki to już buracki zwyczaj, że jeśli nie podobają nam się czyjeś
          słowa, to próbujemy się doczepić do osoby, bo do meritum nie ma jak.
          • jefferson_darcy Re: A co za różnica? 14.05.10, 09:36
            To prawda - niech przemawiają Ci, których głos będzie słyszalny. Jak menda
            obraża pół narodu, to protestu nikt nie usłyszy, dopóki nie stanie w jego
            obronie ktoś medialny. Brawo Panie Hołdys - z chamstwem trzeba konkretnie!
          • Gość: JoteM Re: A co za różnica? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:45
            do meritum? już ci piszę: trzeba odebrać polskę bezdennie głupiej
            unii, która ma nas gdzieś. trzeba odebrać polskę lobby bankowo-
            finansowemu. trzeba renegocjować sprzedajne kontrakty podpisane
            przez sprzedajny i uległy rząd PO. nie widzisz tego człowieku? złoża
            gazu łupkowego (odwierty wykonane przez usa). sytuacja na kolei
            (deutsche bahn). podakti. komisja przyjazne państwo. to nie jest
            sprzedawanie polski? trzeba ją odebrać z rąk wrogów tego kraju. PO
            to podstępna partia,która jest uwikłąna w interesy na zachodzie. pan
            sobiesiak: teraz wypływają nowe fakty. pamiętasz jak kolega panów z
            PO się wypowiadał do komisji? uważasz że jest czysty jak łza? takim
            ludziom trzeba odebrać polskę. właśnie z rąk kolesi z PO. pan hołdys
            niestety nawet o autorytet się nie otarł. nie interesuje mnie jego
            chory pogląd. komu on się postawił? i teraz tym się chwali? że
            sobali nikt tak nie powiedzIał? to nie jest PR? zbija własny
            kapitał. poczeka aż w TVP będzie PO i wtedy zrobi program. po prostu
            jest przeciwnikiem PISu i nawija w terminie wyborów. a wy się
            dajecie nabrać na podchody pod wyborców. PO to zło i nic tego nie
            zmieni. Polskę trzeba zabrać właśnie ludziom którzy nie są
            niezależni. a w PO zależni są wszyscy. czy można powiedzieć tak o
            kaczyńskim? można powiedzieć że działa niepopularnie, ale jest z
            krwi i kości i nie jest od nikogo zależny. dlatego będę na niego
            głosował. ponadto dlatego żeby nie dać władzy jednej ręce - PO. tak
            jak kiedyś było z PISem
            • rlnd Re: A co za różnica? 14.05.10, 09:58
              > złoża
              > gazu łupkowego (odwierty wykonane przez usa). sytuacja na kolei
              > (deutsche bahn).

Mam propozycje - sfinansuj sam. A jesli nie potrafisz, to moze namow
              Kobylanskiego, ponoc to milioner ?
              • adkalin Re: A co za różnica? 14.05.10, 13:40
                Może Rydzyk odwiert zrobi? Ma doświadczenie.
            • bogda35 Re: A co za różnica? 14.05.10, 10:44
              Gość portalu: JoteM napisał(a):

> do meritum? już ci piszę: trzeba odebrać polskę bezdennie głupiej
              > unii, która ma nas gdzieś. trzeba odebrać polskę lobby bankowo-
              > finansowemu. trzeba renegocjować sprzedajne kontrakty podpisane
              > przez sprzedajny i uległy rząd PO. nie widzisz tego człowieku? złoża
              > (deutsche bahn). podakti. komisja przyjazne państwo. to nie jest
              > sprzedawanie polski? trzeba ją odebrać z rąk wrogów tego kraju. PO
              > to podstępna partia,która jest uwikłąna w interesy na zachodzie. pan
              > sobiesiak: teraz wypływają nowe fakty. pamiętasz jak kolega panów z
              > PO się wypowiadał do komisji? uważasz że jest czysty jak łza? takim
              > ludziom trzeba odebrać polskę. właśnie z rąk kolesi z PO. pan hołdys
              > niestety nawet o autorytet się nie otarł. nie interesuje mnie jego
              > chory pogląd. komu on się postawił? i teraz tym się chwali? że
              > sobali nikt tak nie powiedzIał? to nie jest PR? zbija własny
              > kapitał. poczeka aż w TVP będzie PO i wtedy zrobi program. po prostu
              > jest przeciwnikiem PISu i nawija w terminie wyborów. a wy się
              > dajecie nabrać na podchody pod wyborców. PO to zło i nic tego nie
              > zmieni. Polskę trzeba zabrać właśnie ludziom którzy nie są
              > niezależni. a w PO zależni są wszyscy. czy można powiedzieć tak o
              > kaczyńskim? można powiedzieć że działa niepopularnie, ale jest z
              > krwi i kości i nie jest od nikogo zależny. dlatego będę na niego
              > głosował. ponadto dlatego żeby nie dać władzy jednej ręce - PO. tak
              > jak kiedyś było z PISem
              tak,ta bezdennie głupia Unia wali pieniadze w państwo w którym żyja tacy ludzie
              jak ty.Odkrycie czy te złóża istnieja to to tylko hipoteza amerykanskich
              geofizyków - oparta na podobienstwach geologicznych.Koszty uzyskania ropy sa
              bardzo wysokie i jeżeli opłacaja sie w USA - niekoniecznie moga sie opłacac
              Polsce.To rząd PO umozliwi prowadzenie badań i rozpoczął budowę gazoportu -
              zamiast snuc fantazje PIS-owskie o ropie z Azerbejdzanu.Jakie podstepne
              interesy robi rząd ? może konkrety? Umiecie tylko powtarzac brednie za waszym
              finansowanym przez nie wiadomo kogo idolem z Torunia.
            • one2be Re: A co za różnica? 14.05.10, 10:46
              Gość portalu: JoteM napisał(a):
              > trzeba odebrać polskę lobby bankowo-
              > finansowemu. trzeba renegocjować sprzedajne kontrakty podpisane
              > przez sprzedajny i uległy rząd PO. (..) złoża
              > (deutsche bahn). podakti. komisja przyjazne państwo. to nie jest
              > sprzedawanie polski? trzeba ją odebrać z rąk wrogów tego kraju. PO
              > to podstępna partia,która jest uwikłąna w interesy na zachodzie.
              > (..) a w PO zależni są wszyscy. czy można powiedzieć tak o
              > kaczyńskim? można powiedzieć że działa niepopularnie, ale jest z
              > krwi i kości i nie jest od nikogo zależny.

Tak.. Przegońmy tych zepsutych kapitalistów z kraju, przestańmy
              robić interesy ze zgniłym zachodem, 50 lat socjalizmu udowodniło, że
              potrafimy sobie radzić bez nich! Może będzie trochę siermieżnie ale
              jakże swojsko! I wszystko znów będzie nasze!
              Chyba, że Ojciec Dyrektor każe inaczej.
            • Gość: sf Re: A co za różnica? IP: *.tilbu1.nb.home.nl 14.05.10, 11:28
              > do meritum? już ci piszę: trzeba odebrać polskę bezdennie głupiej
              > unii, która ma nas gdzieś.
              Oprzyj swe wypowiedzi na faktach. W jaki sposób ma nas gdzieś? Podaj konkrety,
              liczby. Bo ja, tak jak miliony innych Polaków, korzystam z jej dobrodziejstw i
              narzekać nie mogę. Ostatnio byłem na wizycie z w parlamencie europejskim i
              komisji. I wiesz co? Cały czas opowiadano o Polsce. Opowiadali w DG Comp nawet o
              tym, jak to trzeba było zarządzić zwrot pomocy publicznej dla Stoczni Gdańsk.
              Ale o tym mówiono, mimo, że nikt nie wiedział, że jestem Polakiem.

>trzeba odebrać polskę lobby bankowo-
              > finansowemu.
              Tzn.? Co masz konkretnie na myśli? Bo w swojej wypowiedzi sugerujesz tylko, że
              jest coś takiego, jak lobby bankowo-finansowe, i że "włada" Polską, i że to źle.
              Ale mów o konkretach, bo gdy będą to insynuacje, to oczywiście nikogo do swoich
              poglądów nie przekonasz, oprócz tych podatnych na populistyczne hasła. Czy masz
              na myśli kapitalizm, czy jak? Bo ja szczerze mówiąc lobby bankowo-finansowego w
              Polsce nie widzę, a jestem ekonomistą.

>trzeba renegocjować sprzedajne kontrakty podpisane
              > przez sprzedajny i uległy rząd PO. nie widzisz tego człowieku?
              Nie widzę tego, człowieku. Podaj konkretne kontrakty.

złoża
              > (deutsche bahn).
              A więc gaz łupkowy? TO się nazywa wolny rynek. Amerykanie jako jedyni, póki co,
              mają technologię do wydobywania gazu łupkowego. Nasze kochane PGNiG również
              posiada/posiadało złoża, gdzie gaz łupkowy mógł się znajdować, ale je
              odsprzedają, bo gazu łupkowego nawet nie szukali. Po prostu, Amerykanie są
              znacznie bardziej zaawansowani technologicznie. Czy według Ciebie lepiej by
              było, by te złoża leżały nie naruszone, bo może za lat 10 czy 15 jakaś polska
              firma zdobędzie odpowiednie technologie? Weź pod uwagę, że za koncesję na
              wydobywanie gazu też płaci się spore pieniądze. A poza tym, bezpieczeństwo
              energetyczne, o którym prezydent Kaczyński tyle mówił. Ten gaz, wydobyty w
              Polsce, prawdopodobnie najbardziej opłacać się będzie sprzedać go w Polsce,
              czyli będziemy mniej zależni od dostaw z zagranicy.
              Co do Deutsche Bahn, to nie wiem, co masz na myśli, bo ta firma jeszcze w Polsce
              nie operuje, oprócz nieśmiałych projektów we współpracy z PKP Intercity. Czy
              masz na myśli przypuszczalne wejście DB na polski rynek, które prędzej czy
              później nastąpi? Nie widzę w tym nic złego. Wręcz przeciwnie, możliwe są dwa
              scenariusze. Albo DB wyprze PKP i będziemy wreszcie mieli wysoki standard
              podróży, albo PKP będzie przez konkurencję zmuszone do działania i podwyższy
              standard podróży. Jakkolwiek by nie było, wyjdzie to na zdrowie Polakom.

>podakti. komisja przyjazne państwo.
              podatki, prywatyzacje, Żydzi! ehhh. fajnie jest rzucać hasłami, ale co
              konkretnie masz na myśli? Nie wiem o co Ci chodzi z podatkami, bo ich PO nie
              ruszyło. A komisja przyjazne państwo? Co jest z nią dla Ciebie nie tak, oprócz
              tego, że poseł Palikot jest przewodniczącym?

>to nie jest
              > sprzedawanie polski?
              Nie, jak dla mnie to nie jest sprzedawanie polski. Polska to dla mnie nie firmy,
              nie pieniądze i inne takie. Polska to ludzie, to kultura, to język. Znasz polski
              hymn? "Jeszcze Polska nie zginęła,
              Kiedy my żyjemy."

>trzeba ją odebrać z rąk wrogów tego kraju. PO
              > to podstępna partia,która jest uwikłąna w interesy na zachodzie.
              Dlaczego uważasz, że każdy, kto ma inny pogląd niż ty, jest wrogiem kraju? A nie
              przyjąłeś nigdy do wiadomości, że być może ani PO, ani PiS, ani SLD, ani PSL,
              ani żadna inna partia nie są wrogami kraju, tylko mają inne wizje na to, jak ten
              kraj powinien wyglądać? Przepraszam Cię bardzo, ale dla mnie to jest żałosne,
              kiedy mówisz że PO jest wrogie Polsce, a Polska jest majętna jak nigdy,
              wpływowa, jak nie była od lat kilkuset.
              Uwikłana w interesy na zachodzie? Co masz na myśli? Znasz takie słowo jak
              'globalizacja'? A i czy to przypadkiem nie prezydent Kaczyński był uwikłany w
              interesy w USA?

>pan
              > sobiesiak: teraz wypływają nowe fakty. pamiętasz jak kolega panów z
              > PO się wypowiadał do komisji? uważasz że jest czysty jak łza? takim
              > ludziom trzeba odebrać polskę. właśnie z rąk kolesi z PO.
              Nie, nie jest czysty jak łza! I tak, panów Sobiesiaków i innych tym podobnych
              należy odsunąć od władzy. Tyle,że w PO takie osoby nie trafiają się częściej,
              niż w innych partiach. A pamiętasz sprawę posła Markowskiego, albo Balcerzaka?
              Albo wielu innych...

>pan hołdys
              > niestety nawet o autorytet się nie otarł. nie interesuje mnie jego
              > chory pogląd. komu on się postawił? i teraz tym się chwali? że
              > sobali nikt tak nie powiedzIał? to nie jest PR? zbija własny
              > kapitał. poczeka aż w TVP będzie PO i wtedy zrobi program.
              Ale tu nie chodzi o pana Hołdysa! Nie trzeba mieć autorytetu, żeby coś komuś
              wytknąć. Czy wg. ciebie to jest w porządku, kiedy dyrektor publicznego radia
              nazywa pół Polski łajdakami? Podążając za twoim tokiem rozumowania, nigdy nie
              można nam będzie nikomu odpowiedzieć na krytykę, bo kontr-krytyka jednej osoby
              jest zawsze działaniem pożytecznym na rzecz innej strony.

po prostu
              > jest przeciwnikiem PISu i nawija w terminie wyborów. a wy się
              > dajecie nabrać na podchody pod wyborców. PO to zło i nic tego nie
              > zmieni. Polskę trzeba zabrać właśnie ludziom którzy nie są
              > niezależni. a w PO zależni są wszyscy. czy można powiedzieć tak o
              > kaczyńskim?
              Jeżeli się chce, to można też powiedzieć, że jest zależny, a jak. Jest zależny
              od USA, jest zależny od szatana, jest zależny od swojego ego.

można powiedzieć że działa niepopularnie, ale jest z
              > krwi i kości i nie jest od nikogo zależny. dlatego będę na niego
              > głosował. ponadto dlatego żeby nie dać władzy jednej ręce - PO. tak
              > jak kiedyś było z PISem
              Hm, zależny czy nie, to i tak obłuda.
              • Gość: ZochaZb Re: A co za różnica? IP: *.unisoft.com.pl 14.05.10, 12:56
                Gość portalu: sf napisał(a):
                > Bo w swojej wypowiedzi sugerujesz tylko, że jest coś takiego
                > jak lobby bankowo-finansowe, i że "włada" Polską, i że to źle

Bo i jest.
                To takie instytucje, które jak pożyczą pieniądze to każą sobie potem oddawać.
                I to źle, po Prawdziwi Patrioci są ponad takie przyziemności ;>

> Co do Deutsche Bahn, to nie wiem, co masz na myśli,
                > bo ta firma jeszcze w Polsce nie operuje,

Operuje - jest udziałowcem firmy przewozowej Arriva.
                I wygryza PKP z przewozów towarowych bo oferuje lepsze i tańsze usługi.
                I to też źle, bo tracą na tym Prawdziwi Patrioci, którzy przecież nie pracują a Zaspokajają Potrzeby Społeczne.

> PO zależni są wszyscy. czy można powiedzieć tak o
                > kaczyńskim?

Słyszałem kiedyś wypowiedź pewnego niezależnego polityka
                "Panie Prezesie, melduję wykonanie zadania"

Miłego dzionka
            • Gość: zorro_zx Re: A co za różnica? IP: 82.177.4.* 14.05.10, 12:09
              Wycofać się też z konkordatu.
            • Gość: szara komórka Re: A co za różnica? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 12:59
              Rany PiSuarku ale cię wygięło z takimi bzdetami tu wjeżdżasz w dodatku nie wiem
              co na to odpowie twoj guru Kaczyński jak się dowie że wyrzekasz się UE a on jego
              brat byli i są jej największymi zwolennikami buahahaha!!!!! Typowy tekst matoła
              PiSowskiego! A co do odwiertów widac że z ekonomią i sprawami górniczymi to nie
              tylko nie masz nic wspólnego ty po prostu jesteś takim samym ekspertem w tej
              dziedzinie jak Jakubiak w sprawie Euro2012 czy teraz od wypadków lotniczych, za
              to nic nie napisałeś o ciemych interesach tej parti z Rydzykiem i okradzenie
              najpierw stoczni z kasy a potem doprowadzenie do upadku i ruiny oczywiście poza
              związkowcami z pseudo S którzy są agenturą PiS-u którzy zarabiają na tym tysiące
              złotych!!!! A co do mediów czekam z tęsknotą na to że media publiczne w
              szczególności TVp i PR przestaną być tubą propagandową PiS-u działając tak samo
              jak za komuszych czasów manipulacją kłamstwem pomówieniem i jak można wnioskować
              po twoim poście ogłupieniem! A co do zależności Kaczyński jest zależny od
              narkotyku który nazywa się władza absolutna, władza po trupach, władza nawet
              gdyby trzeba było wyrżnąć połowę własnego narodu! ps. Zapomniałeś pisząc o
              "niezalażności" Kaczyńskiego o transakcji z USA w sprawie tarczy ten
              "niezależny" od nikogo generalissimus nie tylko chciał wybudować za naszą kasę
              tarczę, chciał ją za darmo oddać amerykańcom a następnie płacić za wszystko z
              czym działanie tych rakiet się wiązało i jeszcze zgodzil się na to że po tym jak
              ziemia i te budynki będą należały do USA Rosjanie będą mogli na tym
              eksterytorialnym kawałku naszej ziemi przebywać bez naszej wiedzy i zgody! Ot
              taki "prawy" człowiek z krwi i kości w dodatku niezależny buahahahahha!!!!
          • Gość: wsi Re: A co za różnica? IP: *.netpoint.pl 14.05.10, 09:53
            Taaa... mały wzrost, głupia mina, źle ubrany i do tego Kaczka!
            Oto wasze "meritum".
            • Gość: gucio Re: A co za różnica? IP: 80.54.0.* 14.05.10, 12:38
              Tak i do tego dodam nieskończoną pychę i agresywny sposób bycia. Nie zamydli mi
              oczu ostatnim wylaszczeniem i braćmi Rosjanami.
        • rlnd Re: Hołdys czesto wypowiada sie po lajdacku 14.05.10, 09:34
          > A swoja droga, zasada kazdego panstwa prawa jest to, ze uczczciwi
          > (prawi) obywatele nie maja czego sie bac!

Zgoda. Ale gdzie w takim razie w takim panstwie prawa wpasowuje sie prokurator
          generalny / minister sprawiedliwosci, ktory sugeruje, ze skoro dowodow nie ma to
          na pewno zostaly zniszczone ?
        • polish-clusterfuck Re: Hołdys czesto wypowiada sie po lajdacku 14.05.10, 09:34
          Prawda w oczy kole i powoduje wielk pain in the ass. Nieprawdaz ciemniaku!!!
        • Gość: RR Re: Hołdys czesto wypowiada sie po lajdacku IP: *.ostrog.net.pl 14.05.10, 11:09
          > Kim takim jest Holdys, jaaki z niego autorytet moralny?

Problem w tym, że Hołdys nie próbuje być autorytetem moralnym, w przeciwieństwie
          do szefa Trójki. Sobala wyraźnie pomylił ławę sejmową z radiem. Nie ma szacunku,
          skoro przedstawia swój obraz świata na imprezie niegdyś kultowej rozgłośni.
          Trójka nie jest własnością partii PiS, a wszystkich Polaków, niech więc szczeka
          u siebie na prywatnym medium np. na blogu.

> Czy jest lajdakiem? Tego nie wiem, ale czesto po lajdacku sie
          > wypowiadal i wypowiada. Nasze slowa tez swiadcza o nas.

A to Sobala nie zachował się łajdacko zamieniając imprezę radia w cyrk
          polityczny. Hołdys ma prawo powiedzieć co o tym myśli nawet w ostrych słowach.
          Ludzie przyszli posłuchać muzyki i złożyć hołd ofiarom, nie słuchać wzniosłych
          populistycznych przemówień.
        • Gość: Albin Siwak Re: Hołdys czesto wypowiada sie po lajdacku IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 11:51
          "Zasada" którą cytujesz, że uczciwi nie mają się czego bać, to motto bolszewików
          i słowa Stalina. Gratuluję patrona.
        • Gość: pyza Re: Hołdys czesto wypowiada sie po lajdacku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 12:40
          No właśnie czytając takie posty jak twoj można powiedzieć: uderz w stół a .....
          lub zasada każdego państwa prawa jest to, ze uczciwi
          (prawi) obywatele nie maja sie czego bac i nie uciekają na zadane pytanie jak
          pan Sobala! A co do łajdactwa no coż każdy sądzi po sobie....
    • nowak11 Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... 14.05.10, 08:43
      Oj Panie Hołdys - rób Pan swoją robotę, bo za to Ci płacą. Skoro nie
      śmierdziały Ci pieniądze od PRL-u, to teraz też nie wybrzydzaj.
      • venus99 Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 08:55
        a tobie smierdziały pieniądze PRLu?nie korzystałeś?
      • Gość: Starek12 Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.chello.pl 14.05.10, 08:55
        Puknij sie w bańke,co ty piszesz
      • adkalin Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 08:58
        Tobie śmierdziały, czy urodziłeś się po 89. roku?
      • Gość: ja Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: 213.172.178.* 14.05.10, 09:03
        wielk autorytet w kapeluszu sie odezwał ...ogól sie rumcajsie
        • polish-clusterfuck Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 09:16
          Ty do Holdysa czy nowaka11-ego? Skad wiesz, ze nowak jest nie ogolony i w
          kapeluszu? Widzisz go??? Ciemniak!!!
          • nowak11 Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 12:58
            Fakt, jestem nieogolony! Chociaż broda nie czyni ze mnie mędrca!:). Hołdys ma
            śpiewać,a nie zwierzać się ze swoich sympatii politycznych.
      • Gość: aliveinchains Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: 217.153.83.* 14.05.10, 09:15
        człowieku, co ty wiesz o Hołdysie i tym co przeżył w PRLu..pieniądze
        za muzyke były marne, a szykany ze strony SB i MO wielkie...był
        kiedyś artykuł o nim w GW...

Do teraz nie są uregulowane sprawy praw autorskich związane z muzyka
        Perfect z pocz lat 80tych, tj zespoł i sam jego były członek, czyli
        Hołdys nie zarabia tyle ile powinni na tej muzyce zarobić.

• Gość: Bohdan Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.rtscs.cz 14.05.10, 09:20
        Nie rozumiem tej reakcji... Czy wszyscy, co brali wypłatą za komuny,
        nie mają prawa głosu. Przecież i te Kaczory z czegoś musiały żyć.
        Nie brały forsy od komucha ? brały...Ludzie do uren, by dalszy
        ostatni sprawiedliwy poszedł nie na przezydenta aq do lamusu
        historii...Mróz chodzi po plecach, przypomina to komunę i takie jej
        formulacje: karły imperializmu na żołdzie sionismu
      • Gość: aqq a tobie.. ? IP: *.retsat1.com.pl 14.05.10, 09:26
        a tobie synku lub twojej mamusi czy tatusiowi nie smierdzialy? A może żyleś
        powietrzem i dobrym słowem ??
      • Gość: paa62 Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: 81.210.116.* 14.05.10, 09:27
        Oj synku synku, nie wiem co robiłeś w PRL-u, ale zanim zabierzesz
        zdanie to poczytaj albo zapytaj tych co pamiętają
        • Gość: wsiok Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.interblock.pl 14.05.10, 11:27
          Gość portalu: paa62 napisał(a):

> Oj synku synku, nie wiem co robiłeś w PRL-u, ale zanim zabierzesz
          > zdanie to poczytaj albo zapytaj tych co pamiętają

Sabotował wstętną komunę pod kioskiem z piwem.
      • martin_j Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 09:32
        ten post jest tak kretynski nowaku, ze az sie wierzyc nie chce w twoja glupote i
        brak logiki...
      • Gość: starszy Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:42
        nowak11 napisał:

> Oj Panie Hołdys - rób Pan swoją robotę, bo za to Ci płacą. Skoro nie
        > śmierdziały Ci pieniądze od PRL-u, to teraz też nie wybrzydzaj.

twój nick wskazuje, że masz 11 lat, więc nie wiesz, że WSZYSCY w PRL jakoś starali się zarobic te kilka groszy (wtedy setki złotch), żeby przeżyć...
        a teraz drogie dziecko, weź ściereczkę i wytrzyj te plwociny, boś nabrudził...
        • nowak11 Do adwersarzy nowaka11 14.05.10, 14:18
          Tak se czytam te wasze odpowiedzi... Nie rozumiecie tego, co piszę... Więc
          napiszę waszym językiem: Hołdys gdy był biedny, to chałturzył gdzie popadnie i
          brał kasiorkę od każdego. Teraz dorobił się (niech ma, ja też mam) i strzela fochy!
    • Gość: Batka Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: *.nplay.net.pl 14.05.10, 08:45
      Panie Zbigniewie wielki szacun.
    • Gość: hishpan Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 08:46
      Dobrze mu Pan powiedział, widzę, że "wykształciuchy" to teraz "łajdacy". To 1
      mi nie przeszkadzało, ale słowo "łajdak" to już za dużo. PIS znowu dzieli
      Polskę. Ludzie, gdzie Wy macie oczy? i serca?
    • Gość: May Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 08:47
      Słyszałem wypowiedź Zbyszka Hołdysa w radiu Tok FM tuż po katastrofie,
      jechałem wówczas samochodem, zdębiałem , musiałem się zatrzymać, oto mój idol
      ze szczenięcych lat okazuje się być miałkim człowiekiem z taktem młota
      parowego, zacietrzewionym człowieczkiem.
      • venus99 Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 08:56
        czyżby nie przemawiał na kolanach?
        • Gość: May Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 10:10
          to link do audycji wkurzające mnie wypowiedzi zwłaszcza pod koniec zaznaczam
          audycja z 12.
          kwietnia.wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7762697,_Pierwsza_Dama_byla_mi_szczegolnie_bliska___Wspominaja.html
      • Gość: an1005 Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.slcj.uw.edu.pl 14.05.10, 09:08
        >> Słyszałem wypowiedź Zbyszka Hołdysa w radiu Tok FM tuż po
        katastrofie,

Nie slyszalam? Mozesz strescic lub zacytowac?
        • antyswiniopas Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 09:11
          zapewne chodzi o to, że jak zwykle hołdys nie poddał się "naturalnemu odruchowi"
          i potraktował "katastrofę smoleńską" obiektywnie, czyli jako tragiczny, ale
          jedynie wypadek komunikacyjny, w którym zginęło więcej (niż zwykle
          w takich przypadkach) osób szerzej znanych.
          • an1005 Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 10:23
            antyswiniopas napisał:
            > i potraktował "katastrofę smoleńską" obiektywnie, czyli jako
            tragiczny, ale
            > jedynie [u]wypadek komunikacyjny

Wiesz tego sie mniej wiecej spodziewalam. Poprosilam o
            szczegoly 'oburzonego patriote' bo dosc juz mam tych 'pustych'
            wpisow ze, wypowiedzial sie haniebnie, ze..., ze...
      • Gość: krokodyl Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:43
        Chyba pomyliłeś sobie z programem "klaka za kasę" Pospieszalskiego albo z
        "żałobnymi" wypowiedziami Wildsteina! Bo po wysłuchaniu tego dopiero człowiek
        nie tylko mógł zdębieć ale i paść trupem!!!
    • Gość: kula52 Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 08:47
      Poparcie dla Z Hołysa
      Faktycznie PISuary powinny się bać

na trumnie kabareciarze(Pietrzak) do Pałacu, "po trupach do cel"

Zalecenia Jarka --
    • janci0 Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 08:48
      Fantastyczny facet. Gdyby więcej ludzi tak potrafiło...
      • Gość: ef Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.mlociny.waw.pl 14.05.10, 10:15
        <Fantastyczny facet. Gdyby więcej ludzi tak potrafiło... >

Rozumiem, że mówisz o p. Sobali?
        • Gość: Tak Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:33
          mówi o Sobali bo takich "sprinterów" to u nas niedostatek!
    • kociewiak2 Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... 14.05.10, 08:48
      BRAWO panie HOLDYS trzeba pokazywac ludzia glupote ludzi opetanch
      przeza partie ktora glosi takie nacjonalistyczne hasla.
      to przypomina poczadki nazizmu w europie.
      • Gość: SIM Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.uni.lodz.pl 14.05.10, 11:06
        Kociecośtam wydobyło z siebie:

> trzeba pokazywac ludzia glupote ludzi opetanch
        > przeza partie ktora glosi takie nacjonalistyczne hasla.
        > to przypomina poczadki nazizmu w europie"

Niech zgadnę... Młody, wykształcony z wielkiego miasta, zwolennik peło?
        • Gość: Balbinka Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 11:38
          Ciekawe, że Europa Zachodnia niezmiennie weryfikuje tych "młodych,
          wykształconych, z wielkim miast, znających języki" tym samym wyrokiem: zmywak.
          • Gość: ZochaZb Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.unisoft.com.pl 14.05.10, 13:08
            Gość portalu: Balbinka napisał(a):
            > Ciekawe, że Europa Zachodnia niezmiennie weryfikuje tych "młodych,
            > wykształconych, z wielkim miast, znających języki" tym samym wyrokiem: zmywak.

Wyłącz Radyjo, włącz mózg.
            "Młodzi wykształceni, znający języki" pracują w bankach, korporacjach, zakładają
            własne firmy...
            A nawet wygrywają lokalne wybory samorządowe !!
            Na zmywakach koczują ci z dwiema lewymi rękami.
            Ale tak jest na całym świecie, no może za wyjątkiem krajów z rozdmuchanym
            socjalizmem.
            Nawet w tej tak przez was opluwanej Polsce wysokiej klasy fachowiec w popularnej
            branży nie ma problemu ze znalezieniem pracy.
            Ale musi być FACHOWCEM a nie absolwentem politologii czy działaczem związkowym.

Miłego dzionka
          • Gość: maks Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:39
            Lepszy zmywak niż szambo do jakiego trafiają ci "nie" podwórko-wcy i wolacy!!!
        • Gość: alik Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:37
          Hm wyczuwając tą zawiść, nienawiść i zazdrość sądzę że ty pochodzisz nie z
          podwórka i nie jesteś wykształcony, w dodatku twierdzisz że białe nie jest białe
          i czarne nigdy nie będzie czarne czyli no wypisz wymaluj zwolennik pisozowców!
    • justas32 Hołdys na Twitterze: Tak trzymać ... 14.05.10, 08:50
      Szacunek Panie Zbigniewie. Tak trzymać. Czy zauważył Pan że największą
      swołoczą obok komunistów są zażarci antykomuniści ?
    • Gość: an1005 Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: *.slcj.uw.edu.pl 14.05.10, 08:51
      Po pierwsze tez dziekuje, za decyzje mowienia takich rzeczy otwarcie.
      A dodam ze "iż moralność nie istnieje i została zastąpiona przez
      hipokryzję."
      to sie w wielu kregach nazywa 'polityczna poprawnoscia' wszeroki
      znaczeniu tego pojecia.
    • Gość: as Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: 213.172.178.* 14.05.10, 08:53
      stary cap w kapeluszu sie odezwal hahah
      • antyswiniopas Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 09:14
        faktycznie uroczo rzeczowy komentarz....
    • piotr.zubrzycki Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... 14.05.10, 08:55
      Panie Hołdys - dziękuję Panu....
    • Gość: słuchacz kiedy k.. wreszczie zlikwidujemy polske radio i IP: 89.228.2.* 14.05.10, 08:57
      telewizje które przepuszczają nasze pieniądze na działaność
      faszystowsko- geobelskowską
    • Gość: Gość Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: *.chello.pl 14.05.10, 08:59
      Ukłony Panie Zbigniewie za mądrość.A Pietrzak ,okropnie!
    • Gość: 1qw2 Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: 62.16.86.* 14.05.10, 09:01
      Rowniez bije brawo Holdysowi. Zdaje sie ze powoli zacznie wracac
      normalnosc. Kiedy wreszcie ktos z newsmakerow nad Wisla przyzna
      uczciwie ze powstania, ze MonteCassino, TobrukiNarviki to kretynsko
      bezsensowne przelewanie krwi setek tysiecy ludzi. Zero wplywu na
      losy geopolityki, za to miliony dziewczyn bez zywicieli, ojcow,
      mezow i kochankow
      • Gość: druh Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:16
        Stary, odpierdol się od Tobruku, Narviku i Monte Cassino bo najwyraźniej gówno
        wiesz co się tam działo. I sprawdź termin "geopolityka".
        • Gość: IG Farben... Basf. Wojna za sprawą korporacji IP: 80.48.6.* 14.05.10, 11:05
          Jak to co się działo, koncern IG Farben (BASF, BAYER, AGFA) który chciał
          sprzedawać swe produkty w całej zjednoczonej Europie potrzebował zniesienia
          granic, więc sponsorował przewrót i dojście do władzy nazistów, potem już były
          tylko konsekwencje ich inwazji na Europę. Jak widać koncerny doprowadziły jednak
          do tego abyśmy kupowali tylko od nich w całej europie, przy okazji wywłaszczając
          nas ze wszystkiego.
        • gresiek Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja 14.05.10, 16:16
          Gość portalu: druh napisał(a):

> Stary, odpierdol się od Tobruku, Narviku i Monte Cassino bo
          najwyraźniej gówno
          > wiesz co się tam działo. I sprawdź termin "geopolityka".

jednym slowem, im wiecej polskich trupow, tym lepiej, vide wypadek w
          smolensku, tez sie czemus przysluzy (oby nie) i narod (ciemny lud)
          ma kolejna piekna rocznice do "swietowania"
    • Gość: Lemmy Gratulacje Panie Zbigniewie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:01

Jest Pan przeciwieństwem Marcina Wolskiego
      i tym podobnych konformistów, którzy
      dla doraźnych korzyści przyjmą postawę
      wiernopoddańczą wobec każdego, kto tylko pomoże
      im nadmuchać mocno sflaczałe ego.
    • luzyczanin Szacun Panie Marku 14.05.10, 09:02
      nie dajmy się wszelkiej maści Kaszpirowskim , którzy prubują nas zaczarować .
    • Gość: ajat Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja je... IP: *.vitapp.pl 14.05.10, 09:03
      Gdyby z nim rozmawiali ci od dożynania watach, prezydentów chamów,
      chołot itp to też by im powiedział? Coś wątpię...
      • Gość: maja Re: Hołdys na Twitterze: Zapytałem Sobalę, czyja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 14:15
        Gdyby z nim rozmawiali ci od dożynania watach, prezydentów chamów,
        > chołot itp to też by im powiedział? Coś wątpię...
        A gdyby z tobą rozmawiali ci od zatopienia platformy, premierów nierobów,
        zdrajców z ZOMO, morderców księdza Popiełuszki to czy ty też byś im tak
        odpowiedział?? Coś wątpię...
    • antyswiniopas hołdys w trójce 14.05.10, 09:05
      hołdys zawsze był nonkonformistą (co niektórzy uważają za tęgiego bzika), a
      ten nonkonformizm pozwala mu na swobodę w wypowiadaniu słów. ponieważ niczego
      nie chce ugrać, może sobie pozwolić na szczere opinie. szkoda, że należy do
      tak wąskiego grona osób publicznych w polsce. a to co sobala robi w trójce to
      są jakieś wyścigi służalczości z dyrektorem telewizyjnej jedynki. począwszy od
      karnowskiego, poprzez brzydkiego bronisława w., czy szefa "gazety polskiej", a
      skończywszy na jakimś redaktorze "gościa niedzielnego", od rana do wieczora
      słyszę "obiektywne" opinie wskazujące jedynie słuszną opcję polityczną.
      słyszę, ale nie słucham. zaczynam słuchać coraz więcej płyt. wskazań w
      zakresie opcji nie potrzebuję. natomiast w/w redaktorom życzę losu ich kolegi
      gembarowskiego. był taki jeden: spiknął się z sld równie obiektywnie jak wyżej
      wymienieni. i już go nie ma, ślad po nim zaginął. czego i tym panom serdecznie
      życzę.
      • po_stach Sobala, to ścierwo stworzone przez SB... 14.05.10, 09:09
        Sobala,Czabanski, to wychowankowie PZPR, na utrzymaniu SB...
      • Gość: Andzia Re: hołdys w trójce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:10
        Był nonkonformistą, bo jakiegoś grajka od gitary wszyscy generalnie mają w
        dupie. Być nonkonformistą na takiej pozycji to żadna sztuka.
        • antyswiniopas Re: hołdys w trójce 14.05.10, 09:22
          ile ty masz lat słoneczko? piętnaście? hołdys na początku lat 80-tych miał wiele
          więcej do ugrania niż "grajkowie" z tamtych lat razem wzięci. był powszechnie
          znany, jego piosenki puszczane w każdej ówczesnej stacji dawały mu możliwość
          rozpychania się w publicznych mediach. ale w pewnym momencie dał sobie spokój,
          bo mu to nie odpowiadało. i do dnia dzisiejszego jest z boku, chociaż mógłby
          odcinać kupony jak koledzy z perfectu. zrezygnował z udziału w przedstawieniu na
          rzecz możliwości mówienia co myśli. i to jest nonkonformizm, o którym słoneczko