scheissenburg 22.01.19, 16:42 Zaczynamy konkurs duraczka polaczka od przykładu kompromitacj smoleńskiej. Proszę o kolejne przykłady historyczne i inne, z których polska głupota zaslynęła w świecie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scheissenburg Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 22.01.19, 17:14 Drugi przykład, kto glupich polaczków w ciemię bije: Adam Michnik was born in Warsaw, Poland, to a family of Jewish communists.[2] His father Ozjasz Szechter was First Secretary of the Communist Party of Western Ukraine, and his mother Helena Michnik was a historian, communist activist, and children's-book author. His step-brother on his mother's side, Stefan Michnik, was a Stalinist military judge in the 1950s, who passed sentence, including executions, in politically-motivated trials of members of Polish anti Nazi resistance fighters. Stefan Michnik (who has lived outside Poland since 1968), was later formally implicated in zbrodnie komunistyczne ("communist crimes") by Polish courts. A step-brother of Adam Michnik on his father's side, Jerzy Michnik (born 1929), settled in Israel after 1957 and then moved to New York. Odpowiedz Link Zgłoś
elastigirl Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 04.03.19, 15:39 Polacy po prostu uwielbiają przekuwac wszystko w swoje irracjonalne podejście gorących głów i zakompleksionej prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 04.03.19, 23:56 Dlaczego? Czyms sie musza odroznic od narodow masowych mordercow na ich wschodnich i zachodnich granicach. PF Odpowiedz Link Zgłoś
mjunhy Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 06.03.19, 14:47 Polska powinna podnieść sprawę podwójnych standardów demokracji UE dotyczące na przykład wybierania sędziów bo w przeciwnym razie będą się z nas śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mjuhbun Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 18.11.19, 18:54 To nie jest śmieszne bo w Polsce jest demokracja i wolność słowa a w Niemczech jak uchodźca z Afryki na przykład zgwałci kobietę lub kogoś pobije to nie wolno tego zgłaszać bo jest poprawność polityczna i nie uchodźca jest przesłuchiwany tylko ofiara i nie wszystko możesz powiedzieć a nawet policja niemiecka nakazuje aby nie rozgłaszać tego nawet jak się zostanie pobity przez Afrykańczyka. Takiej chorej demokracji i wolności słowa jak w Niemczech, Polacy nigdy nie zaakceptują. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 19.11.19, 01:50 co ty pierdolisz? większych głupot już dawno słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 24.01.20, 19:36 Kilka lat spędziłam w Australii( w Melbourne). Nigdy nie spotkałam się z niechęcią, czy lekceważeniem. Oczywiście , w rozmowie wychodziło, że nie jestem Australijką. Gdy zapytana odpowiadałam, ze jestem z Polski na twarzach rozmówców pojawiał się uśmiech i tekst o Wałęsie, Małyszu i, czasem o polskim papieżu. Jasne, Australia, to kraj emigrantów. Rdzenni Australijczycy, to Aborygeni.Nigdy też nie słyszałam nic złego o Polakach. Może w europejskich krajach, gdzie jest więcej Polaków i to Polaków z marginesu ludzie nie odnoszą się do nich z sympatią. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Patrzenie na innych "z gory" 25.03.20, 12:02 Ludzie najczesciej szukaja sobie kogos, na kogo mogliby popatrzec "z gory". Szczegolnie w sytuacji, gdy czuja, ze ktos inny patrzy na nich samych rowniez "z gory". Nasi dwaj potezni i slawni na calym swiecie sasiedzi - Rosja i Niemcy, patrzyli bardzo czesto na Polske i Polakow "z gory". Aby sie "odkompleksic" chcielismy zawsze znalezc w sobie takie cechy, ktore moglyby dla rownowgi pozwolic nam sie czuc rownie "wysoko". "Chrystus Narodow" bylo dobrym chwytem na "odkompleksienie sie". Propaganda przedwojenna o "mocarstwowosci" Polski (pokonalismy bolszewikow w roku 1920) rowniez zrobila swoje. Czy mozna winic Polakow za taka "chora" mentalnosc? Tylko czesciowo, bo cala Europa srodkowa to "malaryczne" pod tym wzgledem srodowisko. To przechodzi jesli sie zamieszka w krajach, gdzie ludzie maja zupelnie inna mentalnosc - Australia, Kanada, a nawet Anglia, ktora od roku tysiac tam ktoregos (inwazja Normanow) nigdy nie byla podbita. Kiedy Niemcy nie byly jeszcze zjednoczone (przed 1871) "panami Europy" byli Francuzi i Niemcy mieli w stosunku do nich kompleksy, uwazajac ze Franczui nimi "poniewieraja" (Napoleon i wczesniej), lekcewaza ich jezyk itp. Moze to stad wzial sie ich pozniejszy wieczny kompleks wyzszosci, defilady pod Lukiem Triumfalnym po zdobyciu Paryza (1871, 1940) itd. Nie majac innych wzorcow zachowan, poza takimi jakie reprezentuja nasi potezni sasiedzi jestesmy w tym wszystkim zagubieni, a inni, byc moze, sie z nas smieja. Powodow jest wiele, np. przekonanie niektorych Polakow, ze bez Samosierry nie byloby innych wielkich zwyciestw Napoleona, bez polskich pilotow Anglia przegralaby "Battle of Britain" itp. Owszem, odwaga i umiejetnosci tych pilotow mialy ogromne znaczenie. Tym niemniej byli oni tylo "trybikiem" w systemie obrony powietrznej stworzonym i przetestowanym jeszcze przed wojna przez Brytyjczykow (uzycie radaru w tym celu), latali na samolotach skonstruowanych i wyprodukowanych w Anglii. Bez tego na pewno by nie zwyciezyli, przeciez nie zwyciezyli wczesniej broniac nieba nad Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 07.03.19, 21:49 To wlasnie tacy jak scheissenburg,zydek z krwi i kosci udajacy Polaka,robi wszystko by osmieszac Polske i Polakow. - Mam nadzieje, ze nie pozostaniemy na takich...,obojetni. Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 08.03.19, 08:55 141288bs napisał: > To wlasnie tacy jak scheissenburg,zydek z krwi i kosci udajacy Polaka,robi wszy > stko by osmieszac Polske i Polakow. - Mam nadzieje, > ze nie pozostaniemy na takich...,obojetni. Jestes pewny ze on jest "zydkiem" ? Jest wielu "polaczkow" smiejacych sie z Polakow i lekcewazacych Polske (szczegolnie poza granicami Polski ) . Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 15.03.19, 22:31 A je jeżdżąc często do Niemiec do swoich niemieckich przyjaciół(Nadrenia-Palatynat) odniosłem wrażenie, że największym pośmiewiskiem Europy a na pewno Niemiec są ci polscy Ślązacy udający lepszych Niemców od samych rodowitych Niemców. Są traktowani jak takie gnidy - zero pożytku a same kłopoty i wstyd z nimi. No i ero zaufania wobec ludzi którzy tak ohydnie traktują swoje dawne środowisko. Ci moi Niemcy nie przyznają się do nich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pani_prezes Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 21.03.19, 16:32 Przykład? Ostatnia "żałoba narodowa" po wydarzeniach w Gdańsku... Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mjuhbun Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 18.11.19, 18:42 Bo w Polsce nie dba się o ekologię. Piwo butelkowe na przykład żubr ma butelkę zwrotną a dokładnie taka sama butelka po piwie kozel kupiona w biedronce i nie można jej zwrócić. Dlaczego dokładnie taka sama butelka ale tylko inna naklejka i jedna dba o ekologię a druga nie. Specjalnie wrzuciłem ją do śmietnika na nie posortowane odpady bo może ktoś zobaczy i się obudzi w tym kraju i zacznie myśleć realnie o ekologii lub będziemy nadal śmiecić. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 27.01.20, 17:24 Gdy wygonimy wszystkich zydkow z Polski, wtedy przestaniemy byc posmiewiskiem w twoim widzie. Odpowiedz Link Zgłoś
suender Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 03.05.20, 10:10 Jak się wygoni wszystkich Żydków z Polski, to zostanie tu ŻADEN Polak, bo każdy Polak spokrewniony z Żydkiem jest. Cbdo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 16.02.20, 10:24 Nie wiem czy juz zaslynela ale ciekawe rozwiazanie. Polacy sprowadzaja miliony ton wegla z Rosji, polscy gornicy fedruja i skladuja miliony ton wegla na haldach, elektownie w sumie spalaja miliony ton mniej i na koniec gornicy dostana 14tke ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dbender Z Polski się nikt nie śmieje 22.04.20, 04:57 Bo Polską się nikt nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa-serowa Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 08.06.20, 12:05 Bo Polska zamiast sie chwalic tym co u nas dobre (firmy jak CD Projekt, tradycyjne jedzenie jak pierogi, miasta turystyczne, oscarowe filmy itd.) woli udawać że kogokolwiek za granicą obchodzi nasza krzywda podczas II Wojny albo papież Polak w świecie gdzie religia jest w odwrocie albo filmy o Pileckim. Jesteśmy jak wiejski dom kultury przy zachodnim Luwrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch57 Re: Dlaczego Polska i Polacy są pośmiewiskiem świ 27.06.20, 11:37 Gorąca noc z 18 latką ogłoszenie na portalu internetowym. Kilku panów się zgłosiło, sądząc że 18-latka chce być bzykana. W pokoju obok czekali jej znajomi Ismail A. (24) i I. (23). Dla jednego pana skończyło się to złamaniem ramienia i połamanymi zębami. www.bild.de/regional/ruhrgebiet/ruhrgebiet-aktuell/geh-erst-mal-duschen-so-lockte-maria-maenner-in-die-falle-71531590.bild.html Georg K. z Berlina ogłaszał się na portalu internetowym jako Sarah21, która szuka upojnych spotkań z młodymi chłopakami Na pewno zgwałcił siedmiu chętnych do bzykania w wieku od 16 do 21 lat. www.bild.de/regional/berlin/berlin-aktuell/prozess-in-berlin-140-kilo-mann-gab-sich-als-frau-aus-und-verging-sich-an-maenne-71531298.bild.html Odpowiedz Link Zgłoś