Gość: mLV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galba Impreza techno w stylu Auschwitz 10.08.05, 07:23 Jaka wysoka kultura w tej Holandii, nie to co w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holendrofob Spędziłem parę lat w Holandii i wcale mnie to... IP: *.autocom.pl 10.08.05, 08:13 ...nie dziwi. To są generalnie ludzie na takim właśnie poziomie. Myślę, że rozwiązanie "kwestii holenderskiej" przez obowiązkową eutanazję (działanie skądinąd tam legalne) oczyściłoby atmosferę w Europie. Plus ING przestałby oszukiwać polskich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie666 Re: Spędziłem parę lat w Holandii i wcale mnie to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:37 www.geenstijl.nl/paginas/housewitz.html Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek >>>No cóż... to jest TA właśnie europa... 10.08.05, 09:39 No cóż... to jest TA właśnie europa, do której tak nas gnały "autorytety" moralne od michnika i mazowieckiego po kwaśniewskiego i rózię thun... Ale przecież zdaniem wielu internautów my jesteśmy sto lat za TYMI "cywilizowanymi" państwami... Ja tam wolę ten mój zaścianek jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.80-202-89.nextgentel.com 10.08.05, 10:25 W ktorym to zascianku ludzie autentycznie palili, mordowali i wydawali Niemcom Zydow a nie tylko robili sobie idiotyczne dowcipy jak w teraz Holandii. Tam w w czsie wojny byly publiczne protesty przeciw przesladowaniom.Poznaj lepiej historie i pomysl zanim sie wypowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
elefantino1 Holendró już nie ma, degenaracja narodowa powiodła 10.08.05, 10:43 się znakomicie. Nacja wyginęła. Istnieją już tylko niedobitki, którym zboczńcy róznych maści seksualnych oraz muzułmanie zorganizują wkrótce rezerwaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jah40 Re: Holendró już nie ma, degenaracja narodowa pow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 11:59 To prawda! Zachód ginie toczony przez raka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u bzdury IP: *.logos.com.pl 10.08.05, 12:23 debile są wszędzie nie tylko w Hollandii i nie ma co wiązać tego wyskoku z "Europą" z "Unią Europejską" itd. bo co? powinno sie zabronić? czego? głupich dowcipów? używania flasha czy co? jaki jest związek z wypocin jakiegoś młodzieńca z liberalizmem holenderskim który jest takim kamieniem obrazy dla białych-polsko-hetero-katolików? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamla Re: Holendró już nie ma, degenaracja narodowa pow IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.05, 12:56 TERAZ WIDAĆ JAK SZANUJĄ NAS INNE NARODY!~!!!!!!!!!!!!!!! POLSKA TO KRAJ WYŚMIEWANY I PONIEWIERANY PRZEZ KRAJE EUROPY I NIE TYLKO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Holendró już nie ma, degenaracja narodowa pow 10.08.05, 13:39 A wiesz dlaczego wyśmiewany ? Przez takich kretynów jak Ty ! Co to, analfabetą jesteś ? Niedowidzisz ? Czy masz tak mało do powiedzenia że siłą musisz przebić się nad innymi ? Wyłącz CapsLock baranie z Polski ! I pomyśl zanim napiszesz. I lepiej pisz do notatnika niż na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koala Re: Holendró już nie ma, degenaracja narodowa pow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:52 kolejny miłujący pokój tolerancjonista z painą na ryju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koala Re: Holendró już nie ma, degenaracja narodowa pow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:53 miało być z pianą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Jak dobrze, że to w "poprawnej" Holandii, a nie 10.08.05, 19:11 w Polsce. O przykładzie polskiego antysemityzmu mówiono by jeszcze w 2010 roku. A tak proszę - makabryczny żart studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Holendró już nie ma, degenaracja narodowa pow 10.08.05, 21:41 bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.cm.umk.pl 10.08.05, 11:21 > W ktorym to zascianku ludzie autentycznie palili, mordowali i wydawali Niemcom > Zydow a nie tylko robili sobie idiotyczne dowcipy jak w teraz Holandii. Tam w > w czsie wojny byly publiczne protesty przeciw przesladowaniom.Poznaj lepiej > historie > i pomysl zanim sie wypowiesz. W tymże zaścianku żyje największy odsetek ludzi nagrodzonych przez Żydów za ratowanie ich w czasie wojny. W tym też zaścianku jako jedynym państwie na świecie, za pomoc Żydowi groziła kara śmierci. Zapewne Niemcy wprowadzili ją ot tak, dla hecy, bo przecież odwieczny "polski antysemityzm" tylko ułatwiał im zadanie, prawda? I oczywiście, gdyby grupa Polaków, tak jak wg. Ciebie dzielni Holendrzy, zaprotestowała to wcale nie spotkaliby się z Gestapo tylko naziści zaprosiliby ich na herbatkę... Nie wiem czy z Twojej strony to naiwność czy głupota ale może faktycznie wg Twojej własnej rady najpierw pomyśl zanim się wypowiesz Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.80-202-89.nextgentel.com 10.08.05, 12:31 Ale fakt pozostaje faktem-i to my mamy sie czego wstydzic a nie Holendrzy. A ta paplanina o zgnilym, zdegenerowanym Zachodzie przypomina jako zywo stalinowski w belkot a i w dzisjejszej nacjonalistycznej Rosjei - to juz o krok do faszyzmu. Mocno ta nauka widac wczepila sie w niektore polskie mozgi. A jeszcze pedala z siekiera pogonic ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: 62.154.173.* 10.08.05, 12:55 Tomku - nie chrzan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.derbynet.waw.pl 10.08.05, 15:28 mamy się czego wstydzić, taa... ale pie...ysz człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joel Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:55 a czytałes koleś o odziałach SS składających się z Holendrów? Pomyśl pierwej zanim zaczniesz bełkotać. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e 10.08.05, 19:42 Bełkotu przygłupa o nicku "Tomek" nawet nie warto komentować, on KOMENTUJE SIĘ SAM... co zdanie to kłamstwo lub wierutna bzdura... Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e 10.08.05, 22:04 Jak wam się nie podoba, to do siebie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg wawa Debilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:34 chciałbym zobaczyć jak protestujesz w 1942 przed siedzibą gubernatora Hansa Franka (nota bene Wawel). W 15 sekund by ciebie sprzątnął strażnik. Holendrzy mogli sobie pozwolić bo byli uważani za aryjczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e 10.08.05, 11:52 Bluźnisz. Dlaczego amerykańscy Żydzi nie kiwnęli palcem. Mogliście choćby tory zbombardować i obozy zagłady automatycznie miałyby "mniejszy przerób", tym samym wielu mogłoby pozostać przy życiu. Dobrze wiedzieliście co się tam dzieje i mieliście swoich rodaków/wspólwyznawców gdzieś, a teraz najwięcej fałszu na ten temat rozsiewacie jakoby Polacy przyczynili się do tej zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oscypek Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.155.244.82.Dial1.Baltimore1.Level3.net 10.08.05, 13:18 O to aby zbombardowac obozy koncentracyjne nalegal wywiad AK.Wysylano do Londynu wiadomosci o tym co sie dzieje w obozach.Jednak zachod niewiele w tym celu zrobil.A jezeli chodzi o lobby zydowskie w Ameryce, przed i w czasie wojny nie bylo zbyt silne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tam w czasie wojny Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.net / *.net 10.08.05, 12:01 Niemcy nie zakładali, że Holendrzy to podludzie i ciut inaczej ich traktowali niż Polaków. Poznaj lepiej historię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbaal Protesty? IP: *.miechow.com / *.miechow.com 10.08.05, 12:04 Czy Ty sobie wyobrażasz protesty w czasie okupacji niemieckiej? Za każdy sprzeciw groziła ŚMIERĆ!!! Zobacz "Pianistę" to zobaczysz jak wyglądała hitlerowska okupacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: 62.154.173.* 10.08.05, 12:54 Tomku poznaj chociaz troche lepiej historie - na przyklad, co grozilo w Holandii za uczestniczenie w tych - jak twierdzisz publicznych (no i pewnie masowych) protestach przeciwko przesladowanion Zydow, a co w Polsce. Ciekawe tez ilu Holendrow - powiedzmy na 1000 mieszkancow - dostalo tytul Sprawiedliwi Wsrod Narodow Swiata, a ilu Polakow. Jak juz poznasz troche lepiej historie, to mozemy podyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.80-202-89.nextgentel.com 10.08.05, 13:34 Zgoda, to wszystko prawda. Ale co chcesz przez to udowodnic - ze nasz "zascianek" jest najlepszy na swiecie a wszyscy inni to degeneraci i wykolejency. Przeciez tu chodzi o idiotyczny zart studenta ktory juz zreszta za to przeprosil. Chodzi mi o to idiotycne generalizowanie: od jednego studenta poprzez wszystkich Holendrow az po caly zgnilyj zapad, tolko my samoje lutsze w etoj priwislanskiej stranie! No przeciez nie mozesz mi nie przyznac racji! Pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.fw.bln.ivbb.bund.de / *.bund.de 10.08.05, 15:34 Ok - idiotyczny zart, ale wczytaj sie we wlasne posty - przeciez to Ty generalizujesz. Do glowy mi w ogole nie przyszlo powiedziec, ze wszyscy Holendrzy sa tacy czy siacy (chociaz moim skromnym zdaniem, a nie jestem zadnym pokreconym prawicowcem i kawalek - niezly - swiata widzialem, ta Holandia, to niezly burdel). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobby 7 do Jarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:56 Skoro tak wielu Polakow, Twoim zdaniem, otrzymalo tytuł "Sprawiedliwych ..." i tak wspaniałym narodem jestesmy, to dlaczego tak wielu Żydów zostało SPRZEDANYCH nazistom przez naszych antenatów? Skad w tym narodzie tak wiele antysemickiego chamstwa, jeszcze teraz? Dzisiaj za sympatyzowanie z Izraelem, Żydami nie grozi kara smierci!!!!!!! Dzisiaj za te sympatie czeka Ciebie ostracyzm w srodowisku!!! Mam to zaliczane kazdego dnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: do Jarka IP: *.fw.bln.ivbb.bund.de / *.bund.de 10.08.05, 15:43 Tylu - to znaczy ilu? No na pewno nie tylu ilu wyjechalo do Auschwitz w wyniku na przyklad francuskich lapanek. Wiesz mam paru zydowskich znajomych (z Izraela, Anglii i tam paru innych krajow) i czesto rozmawiam z nimi o tych polsko-zydowskich fobiach. Zapewniam Cie, ze to dziala w obie strony. A dziala mniej wiecej na takiej oto zasadzie: otoz moj znajomy z Izraela mowi tak - uratowaliscie 100.000 Zydow. No to fajnie, ale dlaczego nie 200.000 albo 250.000 tysiecy. I nie trafia do faceta, ktorego rodzina spedzila w ojne w Kanadzie, ze w Polsce byla czapa nie tylko za ukrywanie Zydow (tutaj dla calej rodziny), ale nawet za podanie kawalka chleba. Inny przyklad - pare lat temu widzialem taki film o powstaniuw gettcie w Warszawie. Jeden z tych co przezyli wspominal: Polacy bardzo malo pomagali. Dostalismy tylko cos kolo 100 pistoletow. Z jego perspektywy to byla znikoma pomoc. Ale te wypowiedz moim zdaniem nalezy zestawic z innym faktem - ponad rok pozniej prawie 90 procent zolnierzy AK poszla do powstania w Warszawie bez zadnej broni - ponad rok pozniej. Nie manipuluj z laski swojej, ze to moim zdaniem tak wielu Polakow dostalo tytul Sprawiedliwego. To nie moim zdaniem tylko zdaniem Panstwa Izrael i nie tak wielu tylko najwiecej - zeby talko trzymac sie faktow. Na mnie zaden ostracyzm nie czeka - jak ktos sie zadaje z idiotami to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: do Jarka IP: *.fw.bln.ivbb.bund.de / *.bund.de 10.08.05, 16:28 A tak na marginesie to tez nie sympatyzuje z Izraelem, ale sprawy narodowosciowo-rasowe nie maja tu nic do rzeczy. Wystarczy, ze troche poczytalem - przypadkiem zreszta - jak armia izraelska rozwalala jencow egipskich w czasie wojny siedmiodniowej. No i stosowanie zasady odpowiedzialnosci zbiorowej - troche tak jak hitlerowcy wobec wszystkich czlonkow rodziny ukrywajacej Zydow w czasie wojny. Fakt nie rozwalaja wszystkich, ale rozpieprzyc dom Bogu ducha winnym ludziom za to, ze w mieszkaniu obok ktos tam bombe zbudowal... Jakos nie wzbudza to mojej sympatii. Moze jestem za malo postepowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.speed.planet.nl 10.08.05, 16:50 ahem... Chlopaki sprawdzajcie,na drugim miejscu ilosci drzewek w Yad Vashem to Holandia. Pomimo o wiele mniejszej liczby mieszkancow. Kary w Holandii byly byc moze lagodniejsze, ale za ratowanie Zyda raczej tez sie dostalo kule lub wycieczke do obozu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.canea.com.pl 10.08.05, 13:14 kakaowy Tomciu paradny jesteś... > Tam w > w czsie wojny byly publiczne protesty przeciw przesladowaniom.Poznaj lepiej > historie to ty lepiej poczytaj; dowiesz sie ilu było ochotników do Wermahtu i kolaborantów... mieszkałem w Hadze kilka sezonów z kolegami o zacięciu historycznym (ukierunkowanym na II WŚ), a jednocześnie dowcipnych; otóz dysponowali oni fotografią z czasów wojny pewnego wstydliwego budynku haskiego, nazwijmy go roboczo "Pałacem Kolaborantów" oraz współczesną tamtym czasom nawzwą ulicy - i próbowali go w sobotnie popołudnia namierzyć; pytali wiekowych Holendrów i nic - ci albo od razu dostawali amnezji, albo szybko mówili że nie rozumieja po angielsku, po czym amnezji dostawali po pytaniu zadanym w dutch... dziwne nie? a co do sedna sprawy - tak, Holandia ma zdegenerowane społeczeństwo, zagubioną tozsamosc narodową...etc - ale nie z powodu li tylko tego klipu - wszak debile znajda sie wszedzie - ot kiedyś na 18stke do koleżanki przszło dwóch takich neonazistów - przynieśli z dumą Pizzę a'la Hitler - wiesz, wąsiki były z kawioru...etc - niestety dla nich zostali wyproszeni - chodzi o to ze klip spotkał się z obojętnoscią - oni tam pewnie nie rozumieją czemu My się gotujemy... przemyśl to jałowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.derbynet.waw.pl 10.08.05, 15:31 Dzięki za tego posta, jak widać jeszcze są tu normalni ludzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e 13.08.05, 06:24 Mysle ,ze to ty powinienes poznac lepiej historie.O zascianku ktory masz na mysli nauczyles sie propagandy . Czy wiesz ze 100 tysiecy Polakow zginelo z rak hitlerowcow za pomoc Zydom? CZy wiesz ze Polska byla jedynym krajem gdzie pomoc Zydom byla karana smiercia?Czy wiesz ze Juderanci ( ZYDOWSKA POLICJA) wskazywala Niemcom Polakow ktorych podejrzewali o pomoc Zydom a to rownalo sie smierci? Czy wiesz ze 3 miliony Polakow Chrzescian zginelo z rak Hitlerowcow i ze Polacy byli skazani na strate tak samo jak Zydzi?Czyzby twoi nauczyciele nie powiedzieli ci ze publiczny protest w okupowanej Polsce byl niedopuszczalny i rownal sie smierci? Kochany my zasciankowcy nie mielismy luksusu protestow jak Holendrzy, nam zyc pozwolono tylko po to aby pracowac na TRZECJA RZESZE. Nie pisz wiec banalow tylko zapoznaj sie z historia wszystkich ofiar faszyzmu, Polacy byli jednymi z nich.Gdy natomiast piszesz o mordowaniu, paleniu i wydawaniu Niemcom Zydow to nie zapomnij o paleniu i mordowaniu wydawaniu Polakow towarzyszom radzieckim przez Zydow. Zapamietaj tez slowa Simona Wiesenthala ktory powiedzial " WIEM JAKA ROLE PELNILI ZYDZI W POWOJENNEJ POLSCE , ALE JAKO ZYD NIE MOGE OBWINIAC WSZYSTKICH ZYDOW ZA TO CO ZYDZI KOMUNISCI ZROBILI POLAKOM. TAK SAMO JAK NIE MOGE OBWINIAC POLAKOW ZA TO CO ROBILI SZMALCOWNICY". NASTEPNYM RAZEM ZANIM SIE WYPOWIESZ PRZECZYTAJ COS INNEGO NIZ ANTY-POLSKA PROPAGANDE i nie porownuj sytuacji holendra do polaka w czasie wojny.Zaden narod na calym swiecie swiecie w czasie II wojny swiatowej nie zrobil tyle dla Zydow (mimo kary smierci) co narod Polski. Kiedy Polacy do Londynu raporty o losie Zydow zycie narazajac slali w USA przewodniczacy Komitetu Zydowskiego krzyczal " JEDNA KROWA W PALESTYNIE JEST WIECEJ WARTA NIZ WSZYSCY POLSCY ZYDZI"Tego twoi nauczyciele ci nie powiedza bo im latwiej znalesc kozla ofiarnego i Polakow oszczerzac a z innych bohaterow robic. Odpowiedz Link Zgłoś
dumnyzeswejorientacjigej Nie widzicie, ŻE TO BYŁA ZABAWA 10.08.05, 10:27 Fakt, wyjątkowo głupia, ale to nie był film robiony na poważnie. W Polsce tymczasem istnieją grupy faszystowskie na serio głoszące swe idee, w dodatku ze sporym poparciem społecznym; pod nazwą "parad Normalności" dopuszcza się do neonazistowskich marszy itp - i jakoś nikt aż tak się nie oburza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec ale cieć!!! IP: *.canea.com.pl 10.08.05, 10:34 ty i ten wyżej - "spec" od historii tak w Polsce jest źle, bardzo nietolerancyjny naród, od zawsze... więcej takiego pierdzenia!!! zatem pytam Cie - dlaczego własnie tu na przestrzeni kilku wieków ściagali Żydzi z całej Europy? no dlaczego? a i zapytam - ilu kolesi zabito w tym naszym jakże rasistowskim, najonalistycznym kraju (o współczesnośc pytam - tak powiedzmy dwadzieścia lat) z powodów rasowych, a ilu w oświeconych krajach typu: Niemcy, Froancja, Belgia, Holandia? no ilu? eeeh demagodzy... wypozdr jałowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrobrz Re: ale cieć!!! IP: *.upc.chello.be 10.08.05, 12:12 Tak dla scislosci. A ilu ich jest w Belgii Holandii a ilu w Polsce? Polska to nie jest kraj multikulturowy wiec nie ma takich problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkey Re: ale cieć!!! IP: *.upc-i.chello.nl 10.08.05, 12:27 ... nie widzisz, bo Polska wypedzila Zydow w latach 60-tych. A po ucieczce Zydow z Sobiboru wielu z uciekinierow zostalo zabitych przez POlakow, albo oddanych w rece hitlerowcow- patrz film - "Ucieczka z Sobiboru" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec [...] IP: *.canea.com.pl 10.08.05, 12:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 a kto?? 10.08.05, 15:22 > nie Polska, dobrze - nie wycieraj sobię gęby Polską! Urodziłem się i wychowałem w Bytomiu. Tamtejsi Żydzi przeżyli: -prześladowania za nazistów (getto, wywózka etc.) -masowe mordy Sowietów w 1945 (ci nie odróżniali Żydów od Niemców) -mały pogromik zaraz po wojnie zorganizowany przez Polaków zza Buga zanim ohyda 1968 r. ostatecznie wygnała ich do Izraela. Więc pytam Cię: kto, jak nie Polska, ich ostatecznie wypędził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: a kto?? IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 10.08.05, 15:53 o NKWD nie slyszales baranku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0m0r Re: ale cieć!!! IP: *.acn.waw.pl 10.08.05, 21:01 > ... nie widzisz, bo Polska wypedzila Zydow w latach 60-tych. Taaa... na Madagaskar? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal nie, nie widzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:04 dla mnie to obrzydliwe, jeżeli dla ciebie to "tylko zabawa" to jesteś pozbawiony jakiegokolwiek poczucia tego gdzie leży granica. A ludzi którzy nie potrafią powiedzieć "stop" niezależnie od sytacji zalicza się do kategorii tzw. "wioskowych głupków" lub błaznów. Aha, mam też dosyć odnoszenia każdej sprawy do sytuacji gejów w Polsce. Twoje rozumowanie można streścić w 1 zdaniu: "Owszem, w obozach koncentracyjnych było źle, ale to co teraz przeżywają geje to dopiero!!!" Zastanów się nad tym, że w każdej rodzinie znajdziesz wielu przodków którzy w obozie zostali zamordowani i pomyśl co do cholery porównujesz. Macie pewne problemy w wielu sprawach, ale takimi odzywkami jak ta robicie sobie wrogów z ludzi dotychczas wam przyjaznych. To kolejna sprawa w której nie dostrzegłeś granicy - granicy dokonywania parównań. Parady Równości/Normalności to tylko dosyć kontrowersyjny sposób wyrażenia poglądów na dzielącą społeczeństwo sprawę. Natomiast to co zaprezentował kretynek Dicky raczej nikogo nie dzieli, jesteś pierwszą osobą na tym forum, dla której to "tylko głupia zabawa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darq Re: nie, nie widzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 13:09 Głupota i brak wyobraźni autora niezaprzeczalne, ale też nie widać tam nawoływania do nienawiści rasowej. Bardziej mnie ruszają np. wypowiedzi na zagranicznych forach, w których jacyś mądrale twierdzą, że sowieckie łagry to wymysł polskich pseudohistoryków. Wkurza mnie, gdy znany aktor z dumą opowiada w telewizji, jak to jechał pijany samochodem. Wkurza mnie dotowanie rolnictwa w krajach bogatych, dzięki czemu ileś tam ludzi umiera co roku w krajach biednych. A tu? Czy poza tym, że paru głupków się pośmieje, będzie to miało jakieś niekorzystne skutki? Jeśli ktoś przy tej animacji rechocze, to zapewne już wcześniej nie miał wrażliwości i wyobraźni, jego stan mentalny będzie nadal jaki był. To nie tajemnica, że jest wielu głupich ludzi na świecie; dopóki nie narzucają się mi ze skutkami swojej głupoty, wolę ich ignorować niż po raz kolejny wzburzać się, jacy to oni głupi są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.A. czlowieku czy ty sie dobrze czujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 15:17 czlowieku czy ty sie dobrze czujesz czy moze masz jakis problem z glową?? uwazasz ze ten film to tylko glupia zabawa??glupi dowcip??jak mozna z tego zartowac i to w taki podly sposob osmieszając tą wielką tragedię.ciekawe czy pisalbys takie bzdury gdyby np. cala twoja rodzina zginęla w ausshwitz,albo gdybys sam to przezyl!wniosek z tego taki ze nie masz zielonego pojecia na temat,ktory sie wypowiadasz.i co ma do tego parada normalnosci!?chyba cos ci sie pomylilo,bo jedno z drugim nie ma nic wspolnego! Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Nie widzicie, ŻE TO BYŁA ZABAWA 10.08.05, 22:15 dumnyzeswejorientacjigej napisał: > Fakt, wyjątkowo głupia, ale to nie był film robiony na poważnie. W Polsce > tymczasem istnieją grupy faszystowskie na serio głoszące swe idee, w dodatku > ze sporym poparciem społecznym; pod nazwą "parad Normalności"dopuszcza się > do neonazistowskich marszy itp - i jakoś nikt aż tak się nie oburza! Bo też takiego skupiska czosnkowych, prócz Izraela oczywiście, no i może Nowego Yorku, nie ma nigdzie i niestety jak na razie musimy z tym żyć. Nie dziw się więc, że zaleźliście już nam tak za skórę, ze dłużej znosić się tego nie daje. Wasze towarzystwo nie jest miłe i nieszkodliwe. Protestujemy więc, wyrażamy swoje opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e 10.08.05, 11:00 Prostackie podejscie. Po co tak biadolic i generalizowac ? Europa jest taka, jacy ludzie ja zamieszkuja, w Polsce tez znajdziesz mase cwaniakow i popaprancow, co - na szczescie - nie czyni jeszcze calej Polski taka wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja nie Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:14 Wolę Holandię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś pan_pndzelek ile masz lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:23 Ile masz lat, że piszesz takie rzeczy? Traktowanie tej sprawy w ten sposób to coś najgorszego z najgorszych. Jedź do Oświęcimia i przejdź się tam sam. Poczujesz tę atmosferę. Ps. Nie myśl,że jestem żydem. Bardzo dziwny jest odbiór tamtych czasów przez wasze pokolenie. Bardzo wybiórczy.Nie potraficie jakoś objąć w całość tamtych czasów. To bardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
n21 Re: >>>No cóż... to jest TA właśnie e 11.08.05, 14:53 >>No cóż... to jest TA właśnie europa A to jest właśnie ten nasz zaścianek: "Na jednym z placów w centrum Frankfurtu zdemontowano wszystkie ławki. Powód? Pijani Polacy, którzy bez przerwy uprzykrzają życie mieszkańcom okolicy." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazgul Re: Spędziłem parę lat w Holandii i wcale mnie to IP: *.osmolice.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 10:27 www.geenstijl.nl/filmpjes/housewitz.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbaal SKANDAL!!! IP: *.miechow.com / *.miechow.com 10.08.05, 12:00 Jak można tak poniżać ofiary niemieckich obozów zagłady i robić sobie z ich tragedii jakąś kretyńską reklame imprezy techno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Spędziłem parę lat w Holandii i wcale mnie to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:20 Z ciekawości: jak ING oszukuje polskich klientów? Pytam jak najbardziej serio, czy ING jest jakoś wyróżniony wśród instytucji finansowych czy generalnie uważasz że banki, fundusze emerytalne i firmy ubezpieczeniowe oszukują klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . To ING sie OPLACA oszukiwanie polskich nedzarzy? IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.08.05, 11:49 Lepiej nie bredz tylko dlatego, ze w Holandii kariery nizli zbieranie na polu kapusty nie zrobiles:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden z ing Re: To ING sie OPLACA oszukiwanie polskich nedzar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 23:46 Niestety masz rację, facet pewnie nie wie co to jest ING. OFE ING jest od zawsze w czołówce najbardziej dochodowych funduszy, TFI są niezłe - można sprawdzić sobie wyniki. Ubezpieczenia sprzedają się podobnie jak innym firmom czyli nie tak super ale są dochodowe. Wyniki Banku Śląskiego możesz sobie sprawdzić. W Polsce ING celuje w zamożnych klientów. Wyglada wiec na to że gdyby naprawdę ING oszukiwało klientów to im bogatszy klient tym głupszy? Bogaci wybierają ING i dają sie oszukiwac jak dzieci. Ciekawostka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkey Re: Spędziłem parę lat w Holandii i wcale mnie to IP: *.upc-i.chello.nl 10.08.05, 12:21 jesli spedziles pare lat w Holandii, to powinienes zadac sobie troche trudu, wejsc na strone www.geenstijl.nl i poczytac ( zakladam, ze po tych latach rozumiesz holenderski) chyba, ze te pare lat nie wychodziles ze szklarnii i jedyne slowo jakie ruzumiesz, to bloembol. Pelno tu takich ignorantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 22:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum Masz na uwadze kwestię żydowską czy holenderską? IP: *.UNUSED.EPIX.NET 10.08.05, 23:06 Przede wszystkim rożwiąż swoją kwestię podstawiania się (hamorowej podstawki). O zcywilizowane narody to ty potomku wielkiego Chama (ojca chamitów) się nie martw. Raus z planu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kum Re: Spędziłem parę lat w Holandii i wcale mnie to IP: *.UNUSED.EPIX.NET 10.08.05, 23:11 A przy okazji, to gdzie, w jakim kraju zasypka DDT na mędy jest zakazana. Właśnie znowu teraz ponownie w całym świecie nastąpiłpo ożywienie w tym mendokasdacyjnym geszefcie. Wymień chociaż jeden kraj (oprócz twego genetycznego), gdzie chroni te mendy? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud @@@ ZACHÓD UMARŁ @@@ 10.08.05, 09:39 To tylko kolejny dowód, że "kultura" Zachodu coraz bardziej przypomina śmierdzące ścierwo.... Kocham Islam religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dreamweaver79 Re: @@@ ZACHÓD UMARŁ @@@ 10.08.05, 11:14 Jasne, jeden kretyn z Holandii (jestem w szoku, kto mogl wpasc na taki pomysl?), to na pewno doskonaly powod by wysadzic w powietrze autobus pelen Holendrow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jeden GNOJEK to jeszcze nie "kultura Zachodu" IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.08.05, 11:59 A wasza Maslowska to - szczesliwie - jeszcze nie jest literatura polska :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.idg.com.pl 10.08.05, 10:03 Chciałabym, żeby ktoś te posty przetłumaczył i wysłał holenderskim hedonistom do przeczytania. Może by się przez 5 minut zastanowili. Ręce można załamać nad zachodnią mentalnością- "jeśli się coś sprzedaje, to znaczy że to należy sprzedawać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 10.08.05, 11:29 O, proszę, Gazeta się sypnęła.... Zdjęcia stosu martwych ciał, komór gazowych i rampy z więźniami w Auschwitz reklamowały imprezę muzyczną w Holandii. Organizatorzy zachęcali do zabawy hasłem "Tanzen Macht Frei". Żydzi i Polacy, z którymi na ten temat rozmawialiśmy, są zszokowani. - Zboczenie i barbarzyństwo - tak ocenili holenderską zabawę Na koncert muzyki techno i house pod nazwą "Housewitz" Holendrzy postanowili przyciągnąć młodą publiczność w skandaliczny sposób. Na stronie internetowej imprezy, poza oczywistymi informacjami (o miejscu, godzinie), organizatorzy "zapoznali" młodych Holendrów z historią zagłady Żydów w obozie koncentracyjnym Auschwitz. Sposób, w jaki to zrobili, wywołał najpierw niewielki skandal, który jednak teraz, wraz z nabieraniem rozgłosu, zaczyna przeradzać się w międzynarodową awanturę. Impreza muzyczna odbyła się co prawda w maju, ale do dziś internauci na całym świecie przesyłają sobie link do reklamującej ją strony internetowej. Maile dotarły w końcu do Polski. Pierwszy zauważył je wczoraj "Kurier Szczeciński". Internetowe zaproszenie ma formę półtoraminutowego filmu. Zaczyna się od zdjęcia metalowej bramy, za którą widać wielki plac. Pręty na bramie układają się w napis "Tanzen Macht Frei" (aluzja do "Arbeit Macht Frei" - praca czyni wolnym). Następnie ukazują się oryginalne zdjęcia z obozu Auschwitz okraszone niewybrednymi "żartami". Przez ułamek sekundy widać plac zza kolczastych drutów z charakterystycznie wygiętymi słupami. I nagle napis "7 mln uczestników zabawy". Ta liczba jest zbieżna z liczbą Żydów, którzy zginęli w czasie Holocaustu. Kolejne zdjęcia... Oglądamy grupkę straszliwie wynędzniałych więźniów, a napis informuje, że strojem obowiązującym na imprezie będzie "ubiór chudego Żyda". A jak będzie zorganizowana ta "wesoła zabawa"? Odpowiedź daje następne zdjęcie - to jeden z obozowych bloków z drewnianymi pryczami. O higienę holenderska młodzież też ma się martwić: "prysznic za darmo" - wyskakuje napis, a tłem jest komora gazowa. "Transport zapewnią darmowe taksówki", a na zdjęciu wóz wypełniony nagimi ciałami. Zabawa na "Housewitz" była ponoć przednia. Pierwsze głosy oburzenia pojawiły się w Holandii dopiero pod koniec czerwca. Organizatorzy imprezy odpowiedzieli na nie listem otwartym, w którym skwitowali skandal, mówiąc, że nie chcieli nikogo obrazić. "Reklamówka to tylko czarny humor, a poza tym w czasie koncertu uczciliśmy ofiary zagłady dwuminutową ciszą" - napisali. "Sorry" - dodali beztrosko. Reklamówkę "Housewitz" obejrzał wczoraj prezes Związku Gmin Wyznaniowych Żydowskich w Polsce Piotr Kadlcik. - To dzieło jakiegoś psychopaty. Przygotowujemy w tej sprawie list do ambasadora Holandii w Polsce - mówi Kadlcik. - Najbardziej zaskakuje nas, że do czegoś takiego doszło w Holandii, gdzie ludzie wiedzą dość dużo o tym, czym był nazizm - dodaje. Oburzenia nie kryje też Michał Sobelman, rzecznik ambasady Izraela w Polsce, który dowiedział się o niej dopiero od nas. - Ta reklama to jakieś zboczenie. Każdy powinien przeciw temu zaprotestować - mówi. Stanowiska dyplomatów ambasady holenderskiej w Warszawie nie poznaliśmy wczoraj - wszystkie kompetentne osoby były nieosiągalne. Coś się treść zmieniła państwu? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Impreza techno w stylu Auschwitz 10.08.05, 11:38 Gość portalu: Ola napisał(a): > O, proszę, Gazeta się sypnęła.... I to jak !! Okazuje sie ze miejacy pretensje do wskazywania jakimi to strasznymi degeneratami sa Holendrzy manipuluja polska opinia publiczna celowo ? Czy poziom GW osiagnal juz dno ? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz [...] 10.08.05, 11:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . I CHYBA RAZ TRAFILES W SEDNO: ten DANCE MACABRE IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.08.05, 12:03 (a ma on tradycje europejskie i chrzescijanskie przynajmniej od Sredniowiecza - tylko dzis muzyka jest...techno. Czy ow sredniowieczny dance z freskow europejskich kosciolow to TEZ KPINA?)wywolal oburzenie tylko dlatego, ze mowa byla o mordowanych ZYDACH, a nie Polakach, Rosjanach czy Jugolach. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umghhh Re: I CHYBA RAZ TRAFILES W SEDNO: ten DANCE MACAB IP: *.eed.ericsson.se / 212.117.81.* 10.08.05, 14:55 ach to mordowanie ludzi (niezaleznie od wyznania czy tez udpodoban) jest wpozo bo nalezy do europejskiej a moze nawet chrzescijanskiej tradycji? To ze sobie ludzie zarty ze wszystkiego robia to jedno. Swiadczy to o tych ktorz sie smieja. W obozach zreszta poczucie chumoru funkcjonowalo zreszta tez. Tyle ze nie oznacza to ze mozna nad tegotypu filmikami przejsc do porzadku dziennego i nic nie robic. A tak na marginesie: we mnie oburzenie i niesmak wywolal ten filmik nie dlatego ze sa na nim pojazani zydzi (skad wiesz rozpoznales kogos?) ale dlatego ze do celow powiedzmy marketingowych (zalozmy) wykozystano smierc i cierpienia milionow ludzi. Dno absolutne dno. // Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Impreza techno w stylu Auschwitz 10.08.05, 11:48 O, proszę, Gazeta się sypnęła.... > Zdjęcia stosu martwych ciał, komór gazowych i rampy z więźniami w Auschwitz > reklamowały imprezę muzyczną w Holandii. Organizatorzy zachęcali do zabawy > hasłem "Tanzen Macht Frei". NIE MOZNA REKLAMOWAC CZEGOS, CO SIE JUZ ODBYLO. Gadzinowka osiaga szczyty absurdu! Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Olu, też to zauważyłam 10.08.05, 22:33 Dobrze, że to tutaj dałaś. Pozdrawiam i ciesze się, ze masz oczy i uszy otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrobry Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.upc.chello.be 10.08.05, 12:05 Jestem wstrzasniety glupota tego czlowieka... Mam nadzieje ze to nie jest powszechne w Holandii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PTR PAN RÓŻAŃSKI WYPISUJE BREDNIE !!!!!! IP: *.ekspres.net.pl 10.08.05, 16:05 Ludzie, jak Wy wszystko łykacie jak młode pelikany. Pan Różański niech się w głowę puknie, zanim coś napisze. To jest straszne - zgadzam się. Ale Pan Różąński wypisuje brednie: NIE BYŁO TAKIEJ IMPREZY to jakiś głupi dowcip młodego studenta - w dodatku niesmaczny. Ale niech Pan Różański nie wypisuje bzdur o tym, jak to ludzie opowiadali o imprezie, bo JEJ NIE BYŁO. W tym filmie jest przekręcony Armin van Buuren, jako Arnold van Buren ON NIGDZIE 04 MAJA NIE GRAŁ !!!!!!! Gratuluję Panu Różańskiemu "wiedzy" - dziennikarz z Pana kiepski !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikke Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.adsl.wanadoo.nl 16.08.05, 06:29 vin ik ook ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:24 jestem totalnie zszokowany !!! nie mogę wręcz uwierzyć że to prawda !!! to po prostu w głowie się nie mieści. Brak słów języku ludzi cywilizowanych by opisać pomysłodawców takiej "reklamy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.acn.waw.pl 10.08.05, 08:46 a bo to nie zadna reklama imprezy tylko glupi zart pewnego studenciny, zrobil flasha, wpuscil w siec a debile z gazety lykneli to jako reklame imprezy, za kuriozalne nalezy zas uznac, ze opisuja wrazenia po imprezie, ktorej nigdy nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konjo Impreza techno w stylu Auschwitz IP: 213.25.164.* 10.08.05, 07:24 Rozum wyparował w rytmie techno ???? Przecież czarny humor też powinien mieć swoje granice !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
galba Eutanazja, pedziośluby, narkotyki, tanzewitz... 10.08.05, 07:25 Holandia - jądro ciemności, przepraszam - twardy trzon UE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylemai Re: Eutanazja, pedziośluby, narkotyki, tanzewitz. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 09:46 Cóż, to jądro ciemności militarnie, ekonomicznie i naukowo (mimo o wiele mniejszej populacji) rozwaliłoby Prawy Katolicki Polski Kraj w kilka dni. Może zatem czegoś się od nich nauczyć warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Bredzisz synku... IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 10.08.05, 15:59 militarnie dostaliby taki wpie..ze by sie nie wyzbierali (oczywiscie jakby tu przyszli bo my nie mamy w zwyczaj chodzic do kogos). ekonomicznie i naukowo - pozyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Eutanazja, pedziośluby, narkotyki, tanzewitz. 10.08.05, 09:57 Po co wszystko ładujesz do jednego worka? Obrońca jedynie słusznych wartości się znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jah40 Re: Eutanazja, pedziośluby, narkotyki, tanzewitz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:03 Wszystko w imię wolności. (głupota zrodzona z dobrobytu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A sredniowieczny DANCE MACABRE, niedouku? IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.08.05, 12:07 To wowczas , w chrzescijanskich kosciolach Europy, powstalo owo "jadro ciemnosci"....Wyskok wiecej nizli glupi, student nawet powinien zan beknac jak prawo nakazuje, ale OSWAJANIE SMIERCI PRZEZ KPINE JEST OD WIEKOW W KULTURZE I LUDZKIEJ, I EUROPEJSKIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: A sredniowieczny DANCE MACABRE, niedouku? IP: *.derbynet.waw.pl 10.08.05, 15:41 oswajanie śmierci przez kpinę - ok. nie wdaję się w omawianie danse macabre, czemu taki motyw służył itd. Tego uczą na plastyce w szkole podstawowej. Ale tu nie chodzi o oswajanie śmierci przez kpinę, tu chodzi o nabijanie się z potwornego masowego mordu. Jeśli nie widzisz w tym nic niepokojącego to też jesteś nienormalny, tak jak ten pop...ony studencik co zrobił ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej a tak w ogóle to nie dance tylko danse IP: *.derbynet.waw.pl 10.08.05, 15:42 to po francusku, niedouku... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Eutanazja, pedziośluby, narkotyki, tanzewitz. 10.08.05, 18:06 No, już wiadomo skąd J.O. czerpie natchnienie, cytuję jak Owsiak witał gości Woodstocku: "Owsiak przywitał publiczność po polsku i niemiecku (nawet konferencje prasowe są dwujęzyczne). I wystawił Niemców na próbę. Bo już w piątek po północy (po zamknięciu tego wydania "Gazety") koncert poświęcony Powstaniu Warszawskiemu zagrał Lao Che. W piosenkach podają przekleństwa pod adresem hitlerowców. Są też wykrzykiwane: "Polnische banditen" i "Nur fur deustche". Mam mieszane uczucia, czy tędy droga do pojednania? I "Róbta co chceta!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:29 moim zdaniem to okropne i oburzające, nie wiem, jak mozna być takim gburem, ciekawe czy którys z autorów reklamy pofatygował się i obejrzał na zywo te miejsca. Nieznajomość historii i bark szacunku dla śmierci, widać świat chyli sie juz ku upadkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazia Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.crowley.pl 10.08.05, 11:10 zdjęcia obejrzeli i ich nie ruszyło więc wycieczka do Auschwitz też by nie pomogła. Nie przejmujcie się tak, to jest po prostu głupie i tyle. Ani to śmieszne ani przerażające. Ani prowokujące, bo zbyt głupie na porządną prowokację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozso L Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.system.szczecin.pl 10.08.05, 17:24 Nastolatek ów powinien zobaczyć chudziutkie cialka swojej starej,starego, siostrzyczki, sztywnych, na wóz rzuconych. Inaczej nie zrozumie - to zbyt odlegle i nie o szerokosc geo chodzi. Posluchajcie jakie podejscie do tak drogich Wam spraw maja nasze wlasne szczawie (macie na TO wgle czas? no, tu tkwi ten problem). Im bardziej sie staruchy/lamusy nad brakiem szacunku trzesa tym wieksza maja z tego frajde gowniarze. A niderlandzki szczawik martwi mnie mniej niz poziom tego forum czasem : mozna sie sporo historii pouczyc na najwyzszym poziomie i dowiedziec o fobiach narodowcow itp. Slowem: uderz w stol a pooeeby sie odezwa/pokloca! Wracajcie do tematu i przestancie uswiadamiac co do struktur spolecznych, historii, charakterow, statystyk. Ktoregos dnia dziecko jednego z tych radykalow, forumowiczow, specjalistow tez cos wykreci-zobaczycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:41 To naprawdę niesmaczne.To mógł wymyślić tylko Stokłosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witus Na zachodnich forach nie znalazlem slowa krytyki IP: *.student.UU.SE 10.08.05, 07:58 Wszystkim sie bardzo podobalo. Moze za malo szukalem, ale mimo wszystko wylania mi sie tu obraz Nowej Cywilizowanej Europy, bandy przyglupow w stylu Evisa&Batheda, ktorych interesuje jedynie mozliwosc taniego przypalenia, ad hoc nielubiaca Izraela i wschodnich zlodzieji pracy i zasilkow. A na poszukujacych prawdziwych wartosci czekaja tradycyjnie europejskie meczety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN HOLANDII NIECH ŻYJE POSTĘP, EUTNAZJA, EUGENIKA I ZABAWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:44 WITAMY W KRAJU POSTĘPU i SZCZĘŚLIWOŚCI!!! Zupełnie nie rozumiem, czemu się tu dziwić. Hlandia jest przecież od wielu lat wzorcowym przykładem wyzwolenia społeczeństwa spod kulturowego obciążenia przyzwoitością, tradycją, dobrymi obyczajami i innymi przesądami godnymi Ciemnogrodu. W tym pięknym kraju każdy skończony cham, którego w międzywojennej Polsce nie wzięto by nawet na lokaja, może w pełni realizować siebie i swoje, choćby najbardziej chore potrzeby. W imie szczęscia powszechnego i swobody można tam przecież odmożdżać się trawą, humanitarnie likwidować starych ludzi za pomocą eutanazji i nadwyżkę dzieci za pomocą aborcji, mnożąc w zamian lewacko wytresowaną młodzież, urodzoną w rodzinach homosexualistów. Skoro więc wszystkie problemy, które nękają mieszkańców innych, bardziej zacofanych krajów uległy już rozwiązaniu, nasi Holenderscy bracia mają chyba prawo do chwili odpoczynku przy muzyce, czyż nie ? A, że przy okazji nawiążą do historycznych dokonań krewnych Wypędzonych w polskich obozach koncentracyjnych ? Cóż, w kraju w którym codziennością są ulubione przez Nazistów eutanazja i eugenika (pod przykrywką aborcji), oraz promuje się godne towarzyszy Rehma zabawy między chłopcami, nie sposób długo ukryć tak godnych wzorców historycznych. Czegóż więcej może żądać od życia bisexualny blondasek, po uśpieniu rodziców, wykończeniu przypadkowo spłodzonego dziecka, i porządnym machu haszu, jeśli nie przekroczenia kolejnego niepotrzebnego tabu obyczajowego. Choćby w brunatnym mundurze. A zaszokowanym dziennikarzynom z GW polecam ich własne artykuły z ostatnich lat oraz całe to gazeciarskie ideolo wtłaczane przez nich w głowy czytelników, jako wyjaśnienie tego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: NIECH ŻYJE POSTĘP, EUTNAZJA, EUGENIKA I ZABAW IP: *.netcologne.de 10.08.05, 08:33 oczywiscie jako humanista uwazam ze nalezy sie szacunek dla smierci i meczenstwa.pana uprzedzen do holendrow nie moge zrozumiec.to wspaniali tolerancyjni ludzie!termin lewak tez dla mnie niezrozumialy, co to jest?!w kazdej spolecznosci dzieja sie rzeczy godne potepienia. proponuje dokladnie porozgladac sie w roznych miejscach swiata gdzie nadal gina ludzie . nienawisc zazdrosc, ,zdobywanie pieniedzy kosztem zycia czlowieka to jest straszne!! nie naleze nie nalezalem do zadnych ugrupowan czy organizacji etc.jestem po prostu czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP2 27 Re: NIECH ŻYJE POSTĘP, EUTNAZJA, EUGENIKA I ZABAW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:22 Drogi Andy. Polecam zaglądąć do artykułu Leszka Kołakowskiego "Człowiek jest dobry", który ukazał się w Tygodniku Powszechnym w zeszłym tygodniu. Traktuje miedzy innymi o tym, że mówienie, że w każdej społeczności dzieją się rzeczy godne potępienia to próba uniformizacji zła prowadząca do obojętności. Wszędzie znaczy tyle co nigdzie. A swoją drogą to na pewno ma pan(i) rację. Polecam artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben do Fana holandii IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:01 Do Fana Holandii - widać jak na dłoni, żeś fan LPR lub Samoobrony (jeden kit, ten sam elektorat). Nie da się zaprzeczyć, że w reklamówce Holendrzy przesadzili, ale nie można na podstawie tego wysnuać wniosku jaka to Holandia okropna. Jeśli mieszkasz w Polsce to rozejrzyj się wokół i co zobaczysz. Polityków kradnących i oszukujących, prawników nie znających się na prawie i robiących błedy specjalnie lub przez nieznajomośc przepisów, księży molestujących małe dzieci. Ludzi karanych za aborcję, prześladowanych homoseksualistów. etc. itd. Taki ten twój polski kraj lepszy od holandii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenekzbroną A tyś fan PDecji lub innego różowego saloniku. I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:27 nie ma w tym nic złego. Demokracja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyk Bena Re: do Bena IP: *.chemd.amu.edu.pl 10.08.05, 11:53 To że FAN pojechał po Holandii fcale nieznaczy że zachwala Polskje. Skąd taki absurdalny wniosek????? Po prostu napisał co mysli o tym kraju. I poza koncowym akapitem na temat GW nie znalazłem nic co polskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazia Re: NIECH ŻYJE POSTĘP, EUTNAZJA, EUGENIKA I ZABAW IP: *.crowley.pl 10.08.05, 11:23 Do Fana Holandii: Brawo, dobrze powiedziane. I to jest prawdziwa prowokacja i łamanie mainstreamowych tabu. Ja nie zieję nienawiścią, nie kocham LPRu, wiem, że Młodzież Wszechpolska uciekła z domu dziecka specjalnej troski, ale uważam, że lewactwo to zaraza i pseudo-ideologia kryjąca absolutną pustkę, a mentalnośc dominująca na Zachodzie jest coraz bardziej żałosna. A Holendrów paru znam, i może miałam pecha, ale faktycznie są zadowolonymi z siebie, konsumpcyjnymi półmózgami, choc skądinąd inteligentni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . BZDURA!!! To raczej jawny POWROT DO TRADYCJI IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.08.05, 12:15 Przypominam o istnieniu w kulturze europejskiego sredniowiecza DANCE MACABRE :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . ANALFABETO! TO TYLKO NOWA WERSJA SREDNIOWIECZNEGO IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.08.05, 12:09 DANCE MACABRE . Nb. zapewne nie wiesz, o czym tu mowie? To poszukaj sobie w HISTORII KOSCIOLA KATOLICKIEGO W EUROPIE :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej niedouku IP: *.derbynet.waw.pl 10.08.05, 15:50 qrna przestań wreszcie z tymi motywami zdobniczymi. "danse macabre ( NIE: DANCE!!!!)fr., taniec śmierci; alegoryczny taniec w plastyce średniowiecznej (XIV i XV w.), korowód ludzi wszystkich stanów z kościotrupem na czele, wyrażający równość wszystkich ludzi w obliczu śmierci; taniec szkieletów" chłoptaś coś se przeczytał i szpanuje wiedzą aż iskry idą;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej super post IP: *.derbynet.waw.pl 10.08.05, 15:45 szacuneczek dla normalności normalność to rzadki towar na tym forum pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP2 27 Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:51 Wolność źle pojęta, nie oparta na dekalogu i ewangelii, zawsze prowadzi do stworzenia jej hybrydy. Obrzydliwej, pozbawionej lekkości, napuszonej jak ciasto drożdżowe, które tylko pozornie ma objętość i szybko oklapnie. W imię takiej wolności powoli człowiek sam się zniewala, zagubiwszy wiedzę o tym co jest dobre a co złe. A konsekwencją nie jest już tylko Housewitz, ale ideologia śmierci, pod pozorem świetnej zabawy, szybko zyskująca zwolenników, chcących zapełnić duchową pustkę. Refleksję na ten temat pozostawiam wszystkim, którzy postulują wyzwolenie obyczajów, dehumanizację i równanie wszystkich nie patrząc na wewnętrzne uposażenie człowieka.Pozdrawiam i życzę roztropności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALF Re: do JP2 IP: *.ztpnet.pl 10.08.05, 14:07 ten holender jest dobrym chrzescijaninem,w kazda niedziele chodzi do kosciola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerk jestem zszokowany, maksymalne przegięcie IP: *.wam.bp / *.crowley.pl 10.08.05, 07:53 Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Dead Can Dance XXI w.? 10.08.05, 07:53 :((( ___________________ www.julunga.pl - zero agresji Odpowiedz Link Zgłoś
jeleniowa [...] 10.08.05, 07:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawrzel link do swf IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.08.05, 07:59 zobaczcie jaki flash zrobili bandyci jak zobaczylem GANGBANGING to mi sie slabo zrobilo www.geenstijl.nl/filmpjes/housewitz.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfredkujot Re: link do swf IP: *.arcor-ip.net 10.08.05, 08:48 Gość portalu: wawrzel napisał(a): > zobaczcie jaki flash zrobili bandyci > jak zobaczylem GANGBANGING to mi sie slabo zrobilo > www.geenstijl.nl/filmpjes/housewitz.swf Nie wiem ale ten flash mimo ze drastczny i niesmaczny mozna zinterpetowac jako krytyke tej techno imprezy. Czy ktos widzial jak to wyglada? Tlumy przepocone smierdzace zaszczane okolice, ryk przez wzmacniacze. tlumy w srodkach lokomocji . No i z ta orgia zwlok... Nawaleni techno-fani roznymi "odzywkami" - "zwloki"- wraki. Na mnie robi to zezstawienie techno imprezy z KZ wrazenie krytyki tego rodzaju imprez. Naturalnie uzycie do tego celu zdjec z KZ-tu jest bardzo niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rygar Re: link do swf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:27 po pierwsze ten flash to zadna krytyka. Ewidentnie jest to przejaw czyjegos 'czarnego humoru', tak jak u nas byly kiedys popularne dowcipy o żydach w obozie (wychodzily nawet w formie ksiązeczek, do kupienia w kioskach 'Ruchu") Po drugie, jestes ewidentnie zaślepiony: 'spocone ciała, zaszczane okolice (...)' KAZDA masowa imrepeza tak wygląda, czy to będzie Przystanek Woodstock, czy mecz piłkarski. Człowiek który się dużo rusza poci się. Tak to juz natura zmajstrowała. A jak sie piwa napije to mu sie chce sikac. Uzywki tez są wszędzie, fani rocka palą zioło tak samo jak i wielbiciele techno (tak, rock też wydaje sie fajniejszy na bani), studenci wsiagają kreski (mimo że sluchaja T. Nalepy) a tak w ogóle to sio do kościoła, do spowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfredkujot Re: link do swf IP: *.arcor-ip.net 10.08.05, 10:51 Ale zes sie nagadal:-) Ja powiedzialem o moich asocjacjach i o tym ze zestawienie Auschwitz z impreza techno (wszystko jedno czy miala miejsce akurat ta czy nie) Mnie zniecheciloby do takiej imprezy.I Tyle. Acha - z tym kosciolem to zes przegiol koles. To raczej z powodow estetycznych mnie techno imprezy nie interesuja. Gość portalu: rygar napisał(a): > po pierwsze ten flash to zadna krytyka. Ewidentnie jest to przejaw czyjegos > 'czarnego humoru', tak jak u nas byly kiedys popularne dowcipy o żydach w obozi > e > (wychodzily nawet w formie ksiązeczek, do kupienia w kioskach 'Ruchu") > > Po drugie, jestes ewidentnie zaślepiony: 'spocone ciała, zaszczane okolice > (...)' KAZDA masowa imrepeza tak wygląda, czy to będzie Przystanek Woodstock, > czy mecz piłkarski. Człowiek który się dużo rusza poci się. Tak to juz natura > zmajstrowała. A jak sie piwa napije to mu sie chce sikac. Uzywki tez są > wszędzie, fani rocka palą zioło tak samo jak i wielbiciele techno (tak, rock te > ż > wydaje sie fajniejszy na bani), studenci wsiagają kreski (mimo że sluchaja T. > Nalepy) > > > a tak w ogóle to sio do kościoła, do spowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q a co to jest ten gangebang? IP: *.bazapartner.pl 10.08.05, 12:06 muzyczka fajna, obrazki szokujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: a co to jest ten gangebang? IP: 212.180.161.* 10.08.05, 20:30 BRAK MI SŁÓW! Gdyby ktoryś z tych cwaniaków pojawił się teraz w Oswiecimu to by wyszedł chudszy, bo nie widział nigdy nic..BYł ktos w Oswiecimiu???SZOK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skutki pedalstwa k**wa, z tym zdjęciem "GANGBANGING" to przegieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:05 Nie no, z tym zdjęciem podpisanym "gangbanging", to przegieli!! Przecież "gangbanging" oznacza zbiorową kopulacje, orgie. I tak podpisać zdjęcie stosu nagich ludzkich zwłok ?!!!! Ten debil, który to wymyślił, powinien pójść siedzieć. Ale tak właśnie kończy się dopuszczenie do władzy medialnej stada ludzi definiujących się wyłącznie przez swoje preferencje seksualne. Im wszystko kojarzy się ze zwieraczem. Powinni to powiesić na wystawie sztuki gay'ów, jako sztandarowy przykład zbawiennych efektów przełamywania tabu (które przecież jest głównym zajęciem współczesnych artystów, zwłaszcza spod tęczowego znaku). Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: k**wa, z tym zdjęciem "GANGBANGING" to przegi 10.08.05, 11:09 ze zwieraczem to się raczej tobie kojarzy, o czym świadczy powyższa wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylw Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.abc.com.pl 10.08.05, 08:07 To skandal. Nie mogę w to uwierzyć. Ci ludzie to idioci skoro robią z takiej tragedii ludzkości niewybredne żarty. Nie rozumiem, jak można być aż takim ignorantem i skończonymm głąbem, żeby nie zdawać sobie sprawy z ogromu cierpienia i bólu jakie niesie na myśl wspomnienie obozów zagłady. Jak tak dalej pójdzie to czeka nas pewnie nie jedna wojna i ludobójstwa, bo Ci ludzie nie wynieśli żadnej lekcji z tego co się wtedy stało. Myślę, że kultura zachodu i poziom szkół tamtejszych się do tego przyczynia. Poza tym powinni być pociągnięci do każdej odpowiedzialności jaka tylko jest możliwa. Tylko porzadna kara może im uświadomić ,że "sorry" to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morlin czy to przypadek? aborcja, eutanazja, auschwitz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:14 czemu się wyborcza oburza? owy filmik to czystej krwi produkt "nowoczesnego ,postępowego społeczeństwa" wyzutego z wartości chrześcijańskich, szacunku dla tradycji. zabijają na codzień dzieci, dobijają emerytów, to dlaczego nie mogą pobawić się jak w auschwitz??? dość prosta konsewkencja.... a gw, feministki, cale lewactwo marzy o drugiej holandii nad wisła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Przestan pieprzyc IP: *.riz.pl / 195.94.202.* 10.08.05, 16:09 nikt nie usypia emerytow ani nie zabija dzieci. Eutanazja i aborcja to nie jest usypianie emerytow ani zabijanie dzieci. Palant jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg no re Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.chello.pl 10.08.05, 08:14 a oto link jak ktos chce to: www.geenstijl.nl/paginas/housewitz.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terr Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: 62.29.253.* 10.08.05, 10:00 For our non-Dutch audience. This 'movie' is a part of this post. The flash animation was made by a very stupid Dutch student called Dicky Thijssen. There was quite some media outrage regarding his production. We traced the origins of this flash file and the original producer. The movie is here for archiving only (and to learn about the big gaps in Dutch WWII history education). We strongly disaprove of his actions. In The Netherlands there has been quite some media attention. The maker 'Dicky' says he is very sorry. tak więc tematu imprezy nie ma, pozostał jakis niesmak który będzie się za holendrami ciagnął czas jakis ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzepka Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: 213.25.67.* 10.08.05, 11:07 BRAWO!!! w koncu ktos potrafil przeczytac to co jest pod flashem! Przeciez jest wyraznie napisane, ze to byl glupi zart i jest to zamieszczone jako przestroga przed glupota ludzka a nie zadna impreza, dzizas, teraz to bedzie jako top of the top w njusach w polish tv. i te teksty o zboczonej europie - a jak jakis doktorek z opola napisal prace, w ktorej zanegowal auschwitz, to takiego oburzenia nie bylo pzdr rzepka Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Impreza techno w stylu Auschwitz 10.08.05, 11:25 Gość portalu: rzepka napisał(a): > BRAWO!!! > w koncu ktos potrafil przeczytac to co jest pod flashem! Przeciez jest wyraznie > napisane, ze to byl glupi zart i jest to zamieszczone jako przestroga przed gl > upota ludzka. Okazuje sie ze zadna przesrtoga przed glupota nie jest w stanie ochronic nas przed glupota. > a nie zadna impreza, dzizas, teraz to bedzie jako top of the top w njusach w po > lish tv. > i te teksty o zboczonej europie - a jak jakis doktorek z opola napisal prace, w > ktorej zanegowal auschwitz, to takiego oburzenia nie bylo > pzdr > rzepka Wczoraj zgineli nasi rodacy w Berlinie-rodzina w niewyjasnionych okolicznosciach, prawdopodobnie podpalono kamienic w ktorej mieszkali. Nie odnalazlam nic w prasie , zadnych ubolewan naszych oficjali. Nic. A ono dolaczyli do wielu innych ktorzy opuscili kraj w poszukiwaniu chleba i pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fimi Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.zaw.net.pl / 80.51.147.* 10.08.05, 15:51 nie jakis doktorek tylko wykladowca uniwersytetu opolskiego - historyk. Teraz pracuje jako stroz nocny w skansenie... a oburzenie bylo. w calym wojewodztwie :P wydawnictwo mialo proces... a dr wylecial z roboty i juz nie uczy studentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Impreza techno w stylu Auschwitz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:14 Czego się spodziewać po ludziach dla których filozofią życia jest ups ups ups, założyc kretyńskie gogle, gwizdek do gęby i pokręcone ruchy oznaczające niby taniec. Czy słuchanie rytmicznego łomotu i patrzenie na błyskający stroboskop może pobudzić do refleksji, do przemyśleń? Odpowiedz Link Zgłoś
pablio79 Skandal 10.08.05, 08:19 W żadnym przypadku nie można zapomnieć o tym, co się stało z Żydami i Polakami na terenach obozów koncentracyjnych. Ze względu na poniesione krzywdy, zarówno przez Żydów jak i Polaków, powininiśmy napiętnować podobne działania. Jest to wysoce karygodne, iż w kraju geograficznie tak bliskim Polsce, do celów reklamowych została wykorzystana śmierć i męczeństwo narodu żydowskiego i polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
eshka Re: Skandal 10.08.05, 08:32 Straszne. Zatkało mnie. I oczywiście nikt za to nie odpowie...? Odpowiedz Link Zgłoś
bylystudent mLV napisał, że wysłał linka do Wyborczej już tydz 10.08.05, 08:25 ien temu - czy to być może owo złamanie regulaminu lub prawa w myśl którego został usunięty post. JEŚLI GAZETA WYBORCZA ZACZYNA CENZUROWAĆ (choćby i internet) TO COŚ JEST NIE TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piesek Leszek wszystko przez tabletki extazy IP: *.mtnet / 80.48.5.* 10.08.05, 08:29 chory świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Ot "wysoki" poziom kultury na tzw. Zachodzie IP: 80.50.250.* 10.08.05, 08:37 w który jesteśmy tak zapatrzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator33 Zamknąć w rezerwatach IP: *.energa.pl 10.08.05, 08:39 Organizatorów i uczestników tej imprezy należy zamknąć w rezerwatach, niech tam realizaują ideę rozumianej po swojemu "wolności" Nie nadają się do życia w tym samym świecie, w którym ja chciałbym żyć. W moim rozumieniu nie są ludźmi bo do słowa "człowiek" mam sporo szacunku. Więc należy ich zamknąc. Niech uprawiają swoje gangbanging. To osobniki o mentalności bambusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PTR Re: Zamknąć w rezerwatach IP: *.ekspres.net.pl 10.08.05, 15:45 Tej imprezy nie było nigdy, więc sam się zamknij w rezerwacie. A Pan Różański to bzdury pisze, to jakiś małolat zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek dobry smak IP: *.streamcn.pl 10.08.05, 08:47 Pani minister Sroda tudziez inne feministki wmawiaja nam ze jestesmy zacofani swoimi chrzescijanskimi ( katolickimi)pogladami. Jezeli wolnosc oznacza brak szacunku dla ofiar i to takich ofiar..to ja wole byc staromodna. Poza tym jest to totalny brak smaku!!! czy juz tak wszyscy oslepli??? Prawo nic nie zmieni. Jedynie do dziennikarzy mam prosbe, prosze nie wmawiajcie dzieciakom ze seks, narkotyki, homoseksualizm, itd itp to normalne to wolnosc...bo czesciej bedziemy miec do czynienia z takimi wynaturzeniami!!! Wolnosc to szanowanie drugiego czlowieka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wiśniewski uważam, że IP: 156.17.253.* 10.08.05, 08:55 Ta reklama, film czy cokolwiek innego to jest dalece obraża pamiec o moich współobywatelach - zarówno wyznania mojżeszowego jak i wszystkich innych którzy zostali zamordowani w Auschwitz ale także w innych obozach koncetracyjnych i obozach zagłady, poniważ na świecie symbolem tych wszystkich miejsc - jest własnie Auschwitz. Uważam że nasz MSZ także powienien zareagować. A Polacy powinni wystapic z prywatnymi pozwami przed holenderskimi sądami. To jest jak splunięcie mi w twarz. Dziekuję Ci Holandio (nota bene wyzwalana przez polskich spadochroniarzy i polskich pancerniaków). Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Podobno Polska to ciemnogród 10.08.05, 09:01 Nieraz w dyskusjach na tym forum czytam ,że Polska to ciemnogród , katoland, że swoim zachowaniem przynosimy wstyd "Polakom i Polonusom na Zachodzie". Rozumiem ,ze to dlatego ,iż u nas autentycznym powodzeniem cieszą się np pielgrzymki a nie takie "europejskie , na luzie, cool , trendy i OK " imprezy , jak ta " pod Auschwitz" w wysoce cywilizowanej Holandii. Musimy się natychmiast poprawić ,zeby Polonia na Zachodzie nie musiała się za polski ciemnogród wstydzić i szybko zorganizować u nas coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Fakt: nie rozpoznajecie DANCE MACABRE i jego IP: *.range86-134.btcentralplus.com 10.08.05, 12:18 dlugiej tradycji w KOSCIELE KATOLICKIM :)))))))))))) Ten holenderski student tylko nawiazal tworczo do starej europejskiej i chrzescijanskiej TRADYCJI :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość o Auschwitz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:01 Tragedia. Tyle mówi się o obozach koncentracyjnych i co? Jak widać,są jeszcze tacy debile, których to niczego nie nauczyło. A może autorów wysłać na tygodniowy 'obozowy turnus' z wszelkimi "atrakcjami"; bicie, słupek, stójka, 12 godzin "na świeżym powietrzu" w zimie, iskanie wszy na czas. Możm\na tak długo. naziści byli przecież bardzo pomysłowi. Czy ci debile mają świadomość, jak czują się ludzie, którzy przeżyli tę gehennę? Brak słów.... Odpowiedz Link Zgłoś
tex3 Jak czują się ludzie, którzy przeżyli tę gehennę ? 10.08.05, 09:19 Jak czują się ludzie, którzy przeżyli tę gehennę ? Poruszyłeś przyjacielu sedno sprawy , kogo słyszę to był w Oświęcimiu i nurtuje mię pytanie czy tam w ogóle nie było płotu czy w ogóle nie było strażników , że aż tylu przeżyło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blp Re: Jak czują się ludzie, którzy przeżyli tę gehen IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.05, 10:01 Zanim napiszesz pomyśl cieciu jak ogromna liczba ludzi trafiła do Auschwitz - nawet jeśli przeżył ułamek procenta, to daje to sporą liczbę ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annik Re: Jak czują się ludzie, którzy przeżyli tę gehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:18 ty człowieku to powinieneś poważnie zastanowić sie nie tylko nad tym co piszesz ale przede wszystkim nad ilorazem swojej inteligencji... jesli chodzi o tych ktorzy przezyli to było ich zdecydowanie za mało a Ty zastanawiasz sie czy strażników było dość? podejrzewam ze gdybyś był jednym z nich to można by śmiało założyc, że nikt by nie przezył... czasem sięzastanawiam skąd się biorą tacy jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś