jaro_ss 12.06.06, 07:30 Smarkateria - wprowadzić mandaty za wagary i niech policja ich ściga w godzinach zajęć w szkole, akcja małolat na potęgę. Uczyć się a nie politykować... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Pablo Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.softbank.pl 12.06.06, 08:31 Popieram młodzież w 100%. Nie pozwólmy aby z tego kraju zrobiono ciemnogród. To kolejna sztuczka aby zwiększyć poparcie dla PiS'u bo jak wskazują sondaże niewykształceni chętniej popierają tę partię. A że LPR jest w koalicji to Romuś się postara aby nasza młodzież była wystarczająco tępa by popierać PiS, LPR i Samoobronę. PS. Gratuluję przedmówcy który nigdy nie był smarkaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JuRek Na wagary i na piwo? O to chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:46 Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Na wagary i na piwo? O to chodzi? 12.06.06, 09:10 Jedno trzeba przyznać Romusiowi, udało mu się że dzieci i młodzież zaczęły interesować się polityką i angażować się w działania obywatelskie. chyba przyznacie że żadnemu jak do tej pory ministrowi MEN ta sztuka się nie udała:P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: errabundi A widzieliście co było w Chile? IP: *.pap / 217.153.186.* 12.06.06, 09:25 Brawo Inicjatywa!!! Brawo uczniowie, na Waszym miejscu zrobiłbym to samo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malpa-z-paryza brawo!!! IP: 83.214.3.* 12.06.06, 10:02 rosnie nam pokolenie obywatelskie!!!! tak, wlasnie trzeba, nie dajmy sie zwariowac durnymi politykami. we francji mlodziez zmusila nie jednego ministra do dymisji, dlaczego nie w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: brawo!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 10:04 hehe "P"okolenie "O"bywatelskie poprzez nieposlusznosc wprowadzajac anarchie. To jest czlowikeu rozklad panstwa i az szkoda ze w caly ten syf zmierza polskie szkolnictwo. Nam wolnosc? przypomniec moze slowa zaborcow? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: brawo!!! 12.06.06, 10:11 czyli co zostaje, jak nieposłusznym być nie można. Jak barany do przodu pod kaczym przewodem??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: brawo!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 10:17 a ktorego kaczorka Donalda czy Pluska? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: brawo!!! 12.06.06, 10:18 biedny, nie wiesz? trudno! To niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
viscon @ snes 12.06.06, 11:11 społeczeństwo obywatelskie ma prawo to tego rodzaju akcji. na tym polega demokracja (można to do znudzenia powtarzać) widać, że snes tego nie rozumie, co może świadczyć o tym, że mentalnie tkwi w świecie autorytarnym (komunizm, faszyzm). niestety jest w Polsce jeszcze wielu takich bolszewików, co to uważają, że cokolwiek władza mówi, tak ma być; że władzy sprzeciwiać się nie wolno. jak się te swołocz wypleni albo zmarginalizuje, będziemy wreszcie mieć państwo w pełni obywatelskie na wzór nowoczesnej zachodniej demokracji. cieszy mnie to, że młodzież szkolna juz to rozumie i popieram akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: @ snes IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 11:19 a czy ja kiedykolwiek powiedzialem lub napisalem ze nie ma prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: @ snes 12.06.06, 11:24 Porownales protest uczniow do anarchii, czyli bezprawia, ktore w kazdym praworzadnym panstwie jest zjawiskiem nieporzadanym. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Gazeta Wyborcza w szponach obłędu ! 12.06.06, 11:25 Tylko tyle można wywnioskować z zamieszczonego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tutu Trzeba odmrozić sobie uszy w proteście! IP: *.crowley.pl 12.06.06, 13:08 Albo niech się przestaną myć! Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Lenistwo i glupota stoja za takimi protestami 12.06.06, 13:56 Jak lepiej sklamac niechec do pojscia do szkoly, przygotowania sie do lekcji? Gazeta Wyborcza pomoze zrobic z Ciebie matola, upiec wlasna polityczna pieczen na oslach wagarowiczach. ROBTA CO CHCETA - a my to juz bedziemy tlumaczyc na nasza korzysc. Wiecej takich glupkow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: Lenistwo i glupota stoja za takimi protestami IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.06.06, 14:38 pierwsze skojarzenie z tym artykułem - 'na złość mamusi odmrożę sobie uszy'... W sumie, teraz nieobecność w szkole raczej nikomu nie powinna zaszkodzić - bo właściwie już wszystkie oceny są wystawione (zazwyczaj)... Co nie zmienia faktu, że nie popieram tego typu protestów... I wcale nie dlatego, że uważam min. Giertycha za właściwą osobę na tym stanowisku. Protesty powinny dotyczyć konkretnej sprawy i być przeprowadzone w sposób kulturalny... Np. uczniowie są przeciwni wprowadzeniu zajęć z patriotyzmu (z czym zgadzam się w 100%). Kulturalny i moim zdaniem adekwatny protest polegałby na napisaniu pisma o treści mniej więcej 'Nie zgadzamy się na wprowadzenie zajęć z patriotyzmu ponieważ... ' tylko w trochę ładniejszej formie. Pod spodem ileś tam tysięcy podpisów z dopiskiem np. uczeń gimnazjum/liceum, nauczyciel, rodzic, student... Sama pod takim pismem bym się podpisała (-; Zbiorowe wagary są moim zdaniem uzasadnione tylko wtedy kiedy TERAZ dzieje się w szkole coś co uniemożliwia naukę bądź jest 'indoktrynacją'. W innym przypadku jest to bez sensu i moim zdaniem bardziej szkodzi samym zainteresowanym niż ministrowi. Ludzie którzy idą na wagary w ramach protestu wobec projektów ministerstwa (choć mi się wydaje, że są to głównie ludzie którzy protestują bo Giertych jest 'be' niezależnie od tego co mówi...) nie są dla mnie poważnymi partnerami w dyskusji na temat edukacji... Na koniec napiszę tylko (żeby nikt nie miał wątpliwości (-; ), że nie głosowałam na LPR, nacjonalizm jest mi obcy (choć patriotyzm nie (-; ), na miejscu min. Giertycha chętniej widziałabym kogoś lepiej wykształconego, jeśli chodzi o jego decyzje zgadzam się z dwoma: o nie posyłaniu pięciolatków do szkoły i o maturze z religii (pod warunkiem, że pod tą nazwą będzie się kryło rellgioznastwo, i będzie kryterium przyjmowania na teologię...) Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Re: Lenistwo i glupota stoja za takimi protestami 12.06.06, 20:25 Gość portalu: asia napisał(a): > pierwsze skojarzenie z tym artykułem - 'na złość mamusi odmrożę sobie uszy'... > W > sumie, teraz nieobecność w szkole raczej nikomu nie powinna zaszkodzić - bo > właściwie już wszystkie oceny są wystawione (zazwyczaj)... > > Co nie zmienia faktu, że nie popieram tego typu protestów... I wcale nie > dlatego, że uważam min. Giertycha za właściwą osobę na tym stanowisku. Protesty > powinny dotyczyć konkretnej sprawy i być przeprowadzone w sposób kulturalny... > > Np. uczniowie są przeciwni wprowadzeniu zajęć z patriotyzmu (z czym zgadzam się > w 100%). Kulturalny i moim zdaniem adekwatny protest polegałby na napisaniu > pisma o treści mniej więcej 'Nie zgadzamy się na wprowadzenie zajęć z > patriotyzmu ponieważ... ' tylko w trochę ładniejszej formie. Pod spodem ileś ta > m > tysięcy podpisów z dopiskiem np. uczeń gimnazjum/liceum, nauczyciel, rodzic, > student... Sama pod takim pismem bym się podpisała (-; > > Zbiorowe wagary są moim zdaniem uzasadnione tylko wtedy kiedy TERAZ dzieje się > w > szkole coś co uniemożliwia naukę bądź jest 'indoktrynacją'. W innym przypadku > jest to bez sensu i moim zdaniem bardziej szkodzi samym zainteresowanym niż > ministrowi. > > Ludzie którzy idą na wagary w ramach protestu wobec projektów ministerstwa (cho > ć > mi się wydaje, że są to głównie ludzie którzy protestują bo Giertych jest 'be' > niezależnie od tego co mówi...) nie są dla mnie poważnymi partnerami w dyskusji > na temat edukacji... > > Na koniec napiszę tylko (żeby nikt nie miał wątpliwości (-; ), że nie głosowała > m > na LPR, nacjonalizm jest mi obcy (choć patriotyzm nie (-; ), na miejscu min. > Giertycha chętniej widziałabym kogoś lepiej wykształconego, jeśli chodzi o jego > decyzje zgadzam się z dwoma: o nie posyłaniu pięciolatków do szkoły i o maturze > z religii (pod warunkiem, że pod tą nazwą będzie się kryło rellgioznastwo, i > będzie kryterium przyjmowania na teologię...) > > Pozdrawiam > > Asia Asiu, a jak uczniowie beda przeciw nauczaniu matematyki, geografii, jezyka, biologii, chemii, stawianiu zlych ocen, to wedlug Ciebie tez maja racje? Bo niby czemu nie? Potem nauczyciele zechca skrocic lekcje do 20 minut i powiekszyc swoje pensje o 30%. Tez moga sie o to upominac. Wojsko bedzie wychodzilo z koszar tylko wtedy, gdy meteorolodzy zapowiedza w 80% piekna pogode. Daleko z taka anarchia nie zajedziesz. Czy Twoje marzenia nie sa ze swiata zdziecinnialych filmow rysunkowych? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asia Re: Lenistwo i glupota stoja za takimi protestami IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.06.06, 23:35 > Asiu, a jak uczniowie beda przeciw nauczaniu matematyki, geografii, jezyka, > biologii, chemii, stawianiu zlych ocen, to wedlug Ciebie tez maja racje? Bo > niby czemu nie? > Potem nauczyciele zechca skrocic lekcje do 20 minut i powiekszyc swoje pensje o > > 30%. Tez moga sie o to upominac. Wojsko bedzie wychodzilo z koszar tylko wtedy, > > gdy meteorolodzy zapowiedza w 80% piekna pogode. Daleko z taka anarchia nie > zajedziesz. Czy Twoje marzenia nie sa ze swiata zdziecinnialych filmow > rysunkowych? O jakich marzeniach mówisz? Główną tezą mojego postu było stwierdzenie, że jeśli z czymś się nie zgadzam mam prawo protestować byle tylko robić to w kulturalny i adekwatny do sytuacji sposób. W związku z tym nie bardzo widzę związek między tym co napisałam a Twoją odpowiedzią... Z tego co zrozumiałam, uważasz, że pomysł z lekcjami patriotyzmu jest dobry (tak rozumiem ten fragment dot. protestu przeciw matematyce itp)... Ja osobiście nie wyobrażam sobie takich lekcji. Jak można uczyć patriotyzmu? To jest postawa, którą się nabywa patrząc na patriotów wokół siebie. Patriotyzmu nie da się zamknąć w ramach lekcji, bo jak znam życie będzie to kolejna nudna lekcja z pogranicza WOSu i historii (z pewnymi wyjątkami). Natomiast zgadzam się w 100%, że warto dbać o patriotyzm młodzieży. Da się to jednak załatwić w inny sposób - można wspierać organizacje, które wychowują młodzież w tym duchu (np. harcerstwo (-; ), można wspierać wszelkie akcje nastawione na rozwój patriotyzmu (była niedawno taka...), można ogłosić konkurs na taką akcję, albo obiecać dofinansowanie wszystkim którzy do tego i tego zgłoszą program... Jak widać możliwości jest wiele, i wydaje mi się, że lepszy efekt uzyska min. Giertych jeśli będzie stawiał na ludzi - patriotów, którym się chce i będzie ich wspierał (np. w takich akcjach) niż przez takie zajęcia... Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
romciugiertych Prawdziwy patriotyzm dzieci się nie boi! 12.06.06, 15:28 A dzieci tez nie boja sie patriotyzmu... Odpowiedz Link Zgłoś
volke Re: Lenistwo i glupota stoja za takimi protestami 12.06.06, 16:42 gazetajudasza napisał: > Jak lepiej sklamac niechec do pojscia do szkoly, > przygotowania sie do lekcji? > Gazeta Wyborcza pomoze zrobic z Ciebie matola, > upiec wlasna polityczna pieczen na oslach wagarowiczach. > ROBTA CO CHCETA - a my to juz bedziemy tlumaczyc > na nasza korzysc. Wiecej takich glupkow. Jakich lekcji??? dzieciaki od paru dni chodzą do szkoły bez podręczników, bo jedyne lekcje które się odbywają, to dla tych, którzy mają jakieś kłopoty i muszą nadrobić zaległości!!! Chciał Roman wychowania patriotycznego, TO MA! dzieci wzięły inicjatywę w swoje ręce! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: @ snes IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 11:27 nie wspomnaile tylko o nieposluszenstwie obywatelskim jakos sposobie PO na walke z innymi partiami. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: @ snes 12.06.06, 11:54 Jeszcze nie tak dawno PiS i Giertych twierdzil, ze manifestacje uczniowskie sa inspirowane przez SLD. Teraz PO. I kto tutaj uprawia polityczna walke? Dlaczego "nieposluszenstwo"? Poniewaz najwazniejszymi osobani w panstwie nie sa rzadzacy tylko obywatele. Obywatelami sa rowniez uczniowie. Dlatego tez swietym obowiazkiem wladzy jest wsluchiwanie sie w rzadania obywateli, a nie ich ignorowanie, pletujac, iz jest to inspiracja opozycji (vide Giertych). Ponadto protest uczniow nie jest nieposluszenstwem a strajkiem, w pelnym tego slowa znaczeniu. Rdze zerknac na definicje slowa "strajk". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: @ snes IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 12:08 strajkiem przeciwko czemu? bo pokic o nie widac zadnego konkretnego powodu procz Giertych musi odejsc! Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: @ snes 12.06.06, 12:12 Giertych + swiatopoglad, ktorego jest reprezentantem + jego pomysly (NIW i wychowanie patriotyczne) + polityka w edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Snes Re: @ snes IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 12:20 Tak i chec przyznania wiekszej ilosci praw w wychowaniu dzieci rodzicom to jego jedna z faszystowskich prob zawladniecia swiatem. Jego swiatopoglad heh niewiem czy kiedykolwiek znajdziesz tam kogokolwiek pasujacego w takim razie. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: @ snes 12.06.06, 12:37 Gość portalu: Snes napisał(a): > Tak i chec przyznania wiekszej ilosci praw w wychowaniu dzieci rodzicom to jego jedna z faszystowskich prob zawladniecia swiatem. 1. A czy rodzice nie posiadaja pelnych praw w wychowaniu swoich dziec? 2. W takim razie czym jest wychowanie patriotyczne? Od wychowanie w duch patriotyzmu powinien byc chyba dom i rodzice? 3. Minister edukacji narodowej jest instytucja i jako instytucja ma dbac bo poziom nauki, mozliwosc rownego do niej dostepu - sprawy czysto technicze, a nie moralne czy ideologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Snes Re: @ snes IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 12:48 ok sprecyzuje : - wiekszy wplywa na nauke dzieci. co do reszty prosze strajkowac przeciwko temu wnioskowi ktory zreszta i tak z tego co widac nie ma szans powowdzeniac - bezsens prostestu heh. > 3. Minister edukacji narodowej jest instytucja i jako instytucja ma dbac bo poz > iom nauki, mozliwosc rownego do niej dostepu - sprawy czysto technicze, a nie m > oralne czy ideologiczne. zbyt ogolnie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nuntaro Re: @ snes IP: *.it-net.pl 12.06.06, 11:34 Moim zdaniem porównanie snesa było jak najbardziej na miejscu. Wobec zagrożenia jakich wartości ważnych dla społeczeństwa obywatelskiego protestują owi protestujący? Ciekawe czy ktos znich zna na pamięć inwokację... Tymczasem grupa obywateli będąca jedynie beneficjentem społeczeństwa protestuje w czasie za który płacą inni (ciktórzy wypracowuja jakikolwiek opodatkowany kawałek grosza) - i to jest objaw anarchii właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: @ snes 12.06.06, 12:25 Gość portalu: Nuntaro napisał(a): > Wobec zagrożenia jakich wartości ważnych dla społeczeństwa obywatelskiego > protestują owi protestujący? Wolnosci. Wolnosci swiatopogladu, wolnosci wyboru, wolnosci do ksztaltowania swojej przyszlosci i in. Wartosci autotelicznych w spoleczenstwie obywatelskim. > Ciekawe czy ktos znich zna na pamięć inwokację... Od nauki inwokacjii jest przedmiot: JEZYK POLSKI, a nie wychowanie patriotyczne, od nauki o przeszlosci jest: HISTORIA, a nie wychowanie patriotyczne, od ideologii: OD TEGO NIE JEST SZKOLA. Tymczasem grupa obywateli będąca jedynie beneficjentem społeczeństwa protestuje w czasie za który płacą inni (ciktórzy wypracowuja jakikolwiek opodatkowany kawałek grosza) - i to jest objaw anarchii właśnie. A, czyli anarchia sa rowniez strajki w budzetowce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: @ snes IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 12:29 budzetowka placi podatki troche rozeznania w temacie - nie bede sie rozpisywal,a nie prostackie haselka wzgledem tam pracujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Królik Re: @ snes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:23 Rodzice, też płacą podatki, z których finansowane jest szkolnictwo. Płacą je zresztą również wtedy, gdy ich dzieci już do szkół nie chodzą. Stwierdzenie, że uczeń jest beneficjentem _społeczeństwa_, to takie samo nieporozumienie jak stwierdzenie że takowym beneficjentem jest pacjent. Owszem uczeń jest beneficjentem, ale swoich swoich rodziców. Państwo, jako instytucja, zarządza tylko funduszami przeznoaczonymi na edukację. Ani państwo, ani społeczeństwo nie wyciąga pieniedzy z kapelusza na szkoły. I jest to system funkcjonujący na zasadach podobnych do ubezpieczeń - płacę "składkę" dzisiaj finansując edukowanie cudzych dzieci, a za jakiś czas "odbiorę" to sobie, gdy moje dzieci bedą się uczyć. A jeszcze potem będę "spłacał dług". I przestańmy opowiadać bajki o bezpłatnej nauce finansowaj przez państwo, czy społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emka Re: @ snes IP: *.itc.pw.edu.pl 12.06.06, 16:49 A Twój list mnie naprawdę zdenerwował: jeśli ktoś ma inne poglądy niż p. Giertych to jest nieukiem i nie jest patriotą? Jestem mamą dwojga nastolatków i nie życzę sobie, żeby szkoła uczyła moje dzieci światopoglądu. Od tego jestem ja i reszta rodziny. Patriotyzm nie jest dla mnie jednoznaczny z katolicyzmem, ale z poszanowaniem języka (z którym nasze rządy miewają problemy), z poszanowaniem drugiego człowieka i jego odrębności, a koledzy moich dzieci nie są mniej Polakami przez to, że są np. niewierzący. A w klasie mojego syna najlepszy z ortografii jest czarnoskóry chłopiec. (W tym momencie Pan Minister może dostać zawału, ale to prawda) Nie podoba mi się pomysł oceniania poglądów czy stopnia patriotyzmu, niezależnie od tego, kto ma to oceniać. Pozatem liczba godzin dla poszczególnych klas jest określona i nie wolno jej dowolnie zwiększać. Kosztem jakiego przedmiotu miałyby się te lekcje wychowania patriotycvznego odbywać? Co do jutrzejszych manifestacji mam dylemat: popieram całą duszą, ale co będzie, jeśli faktycznie pod ministerstwo przyjdą tłumy i moim dzieciom coś się stanie? Albo innym dzieciom? A jakby ktoś miał watpliwości, to inwokację umiem, mimo że nie jestem humanistką. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: @ureliusz Re: @ snes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:58 ...zachodniej dewiacji chciałes powiedzieć A co do teog czy łodzież wie i rozumie to mam wątpliwośći. ostatnio w Gdyni zieloni zorganizowali jakiś festyn przeciwko jednemu ze sposobów poławiania ryb w Bałtyku. Nawet przedszkolaki przyszły poprzeć tą inicjatywę-tyle ze jakiś dziennikarz o dziwo pomyslał i zapytał maluchy po co tutaj przyszły. Okazało się zę dlatego ze można było farbkami ryby namalować. Także to oddaje dość dokładnie poziom wszelkich takich marszów i inicjatyw. Dno Odpowiedz Link Zgłoś
olias co możecie? 12.06.06, 11:58 proste. wygrajcie wybory. widzisz ciuliku - to się nazywa demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: co możecie? 12.06.06, 12:10 olias napisał: > proste. wygrajcie wybory. > widzisz ciuliku - to się nazywa demokracja. Nie to sie nazywa demokracja w "chlopskim" znaczeniu - wiekszosc decyduje i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: co możecie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 12:21 chlopska nie chlopska to demokracja. wiekszosc decyduje i nikt nie powiedzial zeb Democratia jest idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: co możecie? 12.06.06, 12:48 Gość portalu: snes napisał(a): > chlopska nie chlopska to demokracja. wiekszosc decyduje i nikt nie powiedzial > zeb Democratia jest idealna. Widzisz, tylko, ze zasady demokarcji nie powinny obowiazywac w sferze swiatopogladowej. Wiekszosc NIE MOZE wplywac na swiatopoglad kogokolwiek, jak to, przy uzyciu srodkow legislacyjnych, stara sie robic koalicja rzadzaca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: co możecie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 13:09 zgadzam sie masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
ona.pomylona Re: brawo!!! 12.06.06, 11:21 Rozkład państwa realizuje rząd z twarzą Leppera/Giertycha. > hehe "P"okolenie "O"bywatelskie poprzez nieposlusznosc wprowadzajac anarchie. To > jest czlowikeu rozklad panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
bobicia12 tak jest 12.06.06, 12:08 jak najbardziej popieram ucznowska manifestacje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:17 Ten protest to zdrowa reakcja na rządu faszysty i kryminalisty. To zdrowa reakcja na IV RP - durny, ciemny, faszystowsky wytwór chorej wyobraźni dwóch kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stary Jutro na wagary idą ci, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 14:24 Jutro na wagary idą ci, którzy nie chcą jechać za kilka lat wyjeżdżać za chlebem za granicę. Brawo Młodzież!!! PS: Niedługo demonstracja górników. Zobaczymy, czy dorośli pokażą młodzieży, jak wymusza się p[rzywileje siłą, a rząd jak ustępuje się ze strachu przed przemocą. Górnicy do kopalń i spłacać długi spółek węglowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: brawo!!! 12.06.06, 15:48 > hehe "P"okolenie "O"bywatelskie poprzez nieposlusznosc wprowadzajac anarchie. To > jest czlowikeu rozklad panstwa i az szkoda ze w caly ten syf zmierza polskie > szkolnictwo. > Nam wolnosc? przypomniec moze slowa zaborcow? sorki, czy to jakiś cytat z TV okresu stanu wojennego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: brawo!!! IP: *.75.rev.vline.pl 12.06.06, 10:09 Cała nadzieja w młodych.Całkowicie popieram inicjatywę młodziezy. Niech nie idą do szkoły.Ja też pozwolę protestować mojemu dziecku jak zajdzie taka potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik Re: brawo!!! 12.06.06, 11:48 tylko potem nie płacz jak dziecko dostanie po ryju na demonstracji od kontrdemonstrantów albo policji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomo Re: brawo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:06 A co Giertych wysle MW na gimnazjalistów czy moze Dorn rozkarze strzelac policji do Licealistów ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo trzymajcie sie uczniowie! 12.06.06, 10:51 gratuluje odwagi - bo w panstwie w ktorym minister namawia zeby palowac legalnych demonstrantow przyda sie odwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ttt Re: trzymajcie sie uczniowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 11:44 Isc na wagary to niesamowita odwaga :P Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: trzymajcie sie uczniowie! 12.06.06, 11:59 jesli mozesz dostac pala za poglady, to owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenio Re: trzymajcie sie uczniowie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:15 Nikt nikogo za poglady pała nie leje. Wagary jako forma uczniowskiego protestu to smiech na sali. Nie lubie Giertycha i uwazam ze uczniowie maja prawo przeciwko niemu protestowac ale nie przez chodzenie na wagary. Przeciez połowa pujdzie na wagary nie dlatego ze im minister przeszkadza tylko dlatego ze jest "pretekst". Odpowiedz Link Zgłoś
warzycha1 NA wagary to sie chodzi 12.06.06, 14:43 do parku i lezy na trawce spogladajac na zegarek, czy aby juz jest pora na to, zeby bez wzbudzania podejrzen mozna sie pojawic w domu. W tym przypadku mowimy o PROTESCIE, MANIFESTACJI, nie zas o zwyklych wagarach. juz jakis czas temu wyszlam ze szkoly, ale jeszcze nie dolaczylam do grona tych, ktorzy juz zapomnieli o tym jak to bylo kiedy mieli nascie lat i wzorem starszych od siebie maja obecnych nastolatkow za ograniczone osobniki, ktorych jedyny problem to "jak tu sie urwac z budy". Uwazam, ze to swiadoma decyzja mlodych ludzi, ktora nalezy potraktowac jak najbardziej powaznie. Musza dac sie uslyszec, pokazac. Manifestacja, taka forme stosuje sie powszechnie, prawda? Dlaczego w przypadku uczniow mialoby byc inaczej? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenio Re: NA wagary to sie chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:44 Problem polega na tym ze nawet jak okaze sie ze "na wagary" pojdzie wielu uczniów to nie do konca bedzie wiadomo czy to dla tego ze nie lubia Giertycha czy dlatego ze "nie chca isc na Fizyke" :) Wagary nie sa powrzechnie stosowana forma protestu. Protest zazwyczaj jest "nieprzyjemny" dla protestujacego a wagary sa dla (wiekszosci) uczniów "fajne". Ja sam uczniem byłem na tyle niedawno ze wiem ze sa tacy którzy zeby nie isc do szkoły przyłaczyli by sie do karzdego protestu. Znacznie łatwiej jest zorganizowac manifestacje zamiast lekcji niz manifestacje po lekcjach. Tylko ze to własnie manifestacja po lekcjach była by pokazaniem "swiadomej decyzji". Odpowiedz Link Zgłoś
warzycha1 Re: NA wagary to sie chodzi 13.06.06, 00:03 a to pewnie, to by bylo najpiekniej... moze i tak bedzie. z drugiej strony jednak, gdyby wszystkie protestu mialy miejsce po wyjsciu z biur, fabryk, szkol, to kto by protestujacych wzial na powaznie? Ta manifestacja to nie Parada Rownosci, gdzie chodzi o pokazanie sie ogolowi spoleczenstwa,ten protest jest forma strajku, a strajkow nie robi sie wieczorowa pora:))). Strajk to podjecie ryzyka przez strajkujacych. Uczniowie podejmuja ryzyko, lekcje przeciez sie odbywaja, to nie nauczyciele protestuja. nie wszyscy pojda na manifestacje, uczen, ktory nie bedzie na lekcji bedzie musial sobie sam poradzic. -- Na kazdej bez wyjatku manifestacji tez jest grupa osob, ktora idzie bo idzie, bez wyraznych przekonan, tak jest zawsze. A ile jest osob, ktore nie moga z roznych przyczyn wziac w niej udzialu? -- A tak poza tym, wielkie halo, na razie jeden dzien bez zajec, czy to naprawde taka wielka wyrwa w programie, strata nie do odrobienia? Temu, ktoremu nie zalezy na wiedzy i tak juz bardziej nie zaszkodzi, a ambitny uczen nadrobi zaleglosci. Nie ma co biadolic, bo nic sie strasznego nie dzieje. NIedawno uczniowie mieli przymusowe wolne "na Papieza":))) katolicy, nie- katolicy, ci, ktorym wszystko jedno... to byl dopiero pomysl, nie wydaje ci sie? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asia Re: NA wagary to sie chodzi IP: *.MAN.atcom.net.pl 14.06.06, 01:22 > jest forma strajku, a strajkow nie robi sie wieczorowa pora:))). Strajk to > podjecie ryzyka przez strajkujacych. Uczniowie podejmuja ryzyko, lekcje > przeciez sie odbywaja, to nie nauczyciele protestuja. nie wszyscy pojda na > manifestacje, uczen, ktory nie bedzie na lekcji bedzie musial sobie sam > poradzic. z tego co wiem jest ogólnie przyjęte (a nie wiem czy nie zapisane w prawie), że strajk jest formą do której strajkujący uciekają się w ostateczności (tzn. wyczerpali już wszystkie inne możliwości)... Czy Twoim zdaniem tak było w tym przypadku? Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: brawo!!! 12.06.06, 11:18 szkoda, że takich protestów nie było kiedy ministrem edukacji był Wiatr, ale widać, że ZNP i środowisku GW minister z takim rodowodem nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: brawo!!! 12.06.06, 11:26 berserk75 napisał: > szkoda, że takich protestów nie było kiedy ministrem edukacji był Wiatr, ale > widać, że ZNP i środowisku GW minister z takim rodowodem nie przeszkadzał. Wiatr nie mial takich chorych pomyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: brawo!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 11:28 a jakie mial? bo kolega chyba pisze, ale niewie o czym. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: brawo!!! 12.06.06, 11:39 Gość portalu: snes napisał(a): > a jakie mial? bo kolega chyba pisze, ale niewie o czym. Dobrze. W takim razie w czym jest Giertych lepszy od Wiatra? Ze pochodzi z prawej strony sceny politycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: brawo!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 11:43 wlasnie w tym ze nie ma zadnej roznicy pozatym ze ZNP bardzo soebie go chwalilo zupelnie pomijajac fakt ze byl to czlowiek odpowiedzialny za wychowanie zgodnie z linia jedynej slusznej Partii. Co jak co, ale to nie tylko Giertych musi odejsc ale tez wiekszoc kadry skostnialej kadry nauczycielskiej czego nikt nie zauwaza i wkurza mnie fakt krecenia dzieciakami dla usuzyskania politycznych celow ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: brawo!!! 12.06.06, 12:08 Chyba juz "wiele wody uplynelo w Wisle" od kiedy opusciles mury szkoly, poniewaz tak sie sklada, ze wiekszosc kadry nauczycielskiej to osoby mlode, a nie "skostniala kadra rodem z PRL" Co do politycznych celow, to radze sie zastanowic, czy utworzenei Narodowego Instytutu Wychowania i lekcji z patriotyzmu nie jest celem politycznym? Glowyfikowanie Sanacji, Dmowskiego, wskazywanie na kontekst gett lawkowych, nie jest celem politycznym polskich nacjonalistow? Ponadto, czy za przejaw patriotyzmu nie nalezy uznac checi wplywania na losy swojego kraju przez mlodych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: brawo!!! 12.06.06, 11:52 a co najmniej zapowiedział ukrócenie warcholstwa czynionego przez rozwydrzonych g*niarzy w szkołach... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: brawo!!! 12.06.06, 12:14 No wlasnie zapowiedzial! A jak to zamierza zrobic tego nikt nie wie...(cos a'la 3mln mieszkan i in.) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: brawo!!! 12.06.06, 12:38 a coś Ty chciał? zalewu rozporządzeń po miesiacu pracy? zauważ jedną ciekawa rzecz, jeszcze Giertych dobrze nie usiadł w fotelu, a tu już "postpowcy" larum wszczeli. Minister nawet zająknąć się o tym, co zamierza robić, nie zdążył. Alem już przywykł "postępowiec" i "ałtorytet" zawsze wiedzą lepiej co było jest i będzie, niezależnie od tego, czy fakty i przepowiednie zgadzają się z rzeczywistością, czy też nie. O dzialalności MENu natomiast (jakie prace są już prowadzone) możesz przeczytać tu: www.mein.gov.pl/menis_pl/glowna/glowna.php Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenio Re: brawo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:56 Przeciwko Hitlerowi kiedy trzeba było zaczac protesty ? w 1944 roku czy moze jak tylko kanclerzem został. Giertych nie jest "człowiekiem z nikad" jest obecny w zyciu publicznym od jakiegos czasu. Zawsze głosił poglady skrajne i dosc kontrowersyjne i nic nie wskazuje na to aby miało sie to zmienic. Wychowaniem dzieci i młodzierzy nie powinni zajmowac sie ekstremisci nie wazne czy sa z lewej czy prawej strony sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: brawo!!! 12.06.06, 13:03 losiu4 napisał: > a coś Ty chciał? zalewu rozporządzeń po miesiacu pracy? zauważ jedną ciekawa > rzecz, jeszcze Giertych dobrze nie usiadł w fotelu, a tu już "postpowcy" larum wszczeli. Minister nawet zająknąć się o tym, co zamierza robić, nie zdążył. Dlaczego? 1. bo jest to polityk o kontrowersyjnych przekonaniach 2. nie posiada kwalifikacji (przygotowanie pedagogiczne etc.) > O dzialalności MENu natomiast (jakie prace są już > prowadzone) możesz przeczytać tu: > www.mein.gov.pl/menis_pl/glowna/glowna.php Moim zdaniem te prace maja cel obliczony na zysk polityczny i nie rozwiaza problemow polskiej oswaty. Tani podrecznik. Brzmi ciekawie. A moze by tak drogi podrecznik i stypendia na jego zakup? skozystaja wszyscy. Wydawcy i uczniowie. Wychowanie patriotyczne. Juz sie dosc na ten temat rozpisywalem. Inne. Nie ma Rowiez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: brawo!!! 12.06.06, 13:44 lahdaan napisał: uff, w końcu ktoś bardziej merytorycznie, a nie "Giertych jest be, no bo tak" :) > Dlaczego? > 1. bo jest to polityk o kontrowersyjnych przekonaniach widzisz, dla Ciebie Giertych ma kontrowersyjne przekonania (przy czym naprawdę nie wiem, co może być kontrowersyjnego w np. wychowaniu patriotycznym? przecież nie chce obozów do prania mózgu tworzyc ani hajhitla uczyć), dla innych kontrowersyjne mogą być "postępowe" sądy > 2. nie posiada kwalifikacji (przygotowanie pedagogiczne etc.) widzisz, często-gęsto jest tak, że w dobrym zarządzania wąska i specjalistyczna wiedza z danej działki wrecz przeszkadza, a już na pewno nie jest decydująca :) Co do wiedzy szanownnego pana ministra ukończył on: Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Prawa - mgr Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Historii - mgr czyli aż tak źle z nim nie jest, nawet w porównaniu z dotychczas urzedującymi na edukacyjnym stolcu ministrami :) > Inne. > Nie ma są :) prócz tego co przedstawiłeś jest też np. bieżaca praca nad rzeczami o których nie jest już tak głośno. Wystarczy głębiej w zakładki siegnąć :) Wierzę, ze to zrobisz, licze na Ciebie, bo większość gardłujących tu małolatów wie tylko że "Giertych musi odejść" :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomo Re: brawo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:16 Ja za Wiatra chodziłem na wagary :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: brawo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:05 Dobrze, że to tylko nie liczni dali się wciągnąc w te protesty. Mamy jeszcze młodzież która chce się uczy bez narkotyków Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nuntaro działania obywatelskie? IP: *.it-net.pl 12.06.06, 11:20 Jakież to działania obywatelskie masz na myśli? Akcje porządkowe otoczenia szkół, przeprowadzanie tych z podstawówki przez ulicę czy organizowanie doszkalania słabiej kumających przez prymusów? Jeszcze nie spotkałem się z wiadomościa aby "Inicjatywa" zajmowała się czymś innym niż wyprowadzaniem uczniaków na ulice, a przecież obywatelską postawą ucznia jest uczyć sie, uczyć się i jeszcze raz uczyć się, abyśmy nie słyszeli w niemieckiej telewizji dowcipów o Polakach którzy przyjechali na Mundial ukradzonymi Niemcom samochodami itp. a pieniądze wyrwane z gardeł podatnikom nie poszły na marne... Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: działania obywatelskie? 12.06.06, 11:30 Troska o panstwo jest przejawem patriotyzmu! Widac jak na dloni ze uczniom nie potrzeba lekcji patriotyzmu, instytutu wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ricob Re: Na wagary i na piwo? O to chodzi? 12.06.06, 14:14 Po co się uczyć? Nie lepiej ćpać prochy i zakładać kubły nauczycielom na głowy w czasie lekcji? Wagary są przyjemniejsze niż siedzenie w ławce. Wywalimy Giertycha będzie znów spokój i nieograniczona swoboda ubiorów i zachowań. Do gimnazjum z brzuchem na wierzchu. Giertych jest zagrożeniem więc najwyższa pora się go pozbyć. Niech żyje wolność! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alka Re: Na wagary i na piwo? O to chodzi? IP: *.gsw.pl 12.06.06, 14:28 Bzdury! Kiedy moje dziecię chodziło do szkoły podstawowej, przeciwnikami ponownego wprowadzenia mundurków byli właśnie rodzice. Spytajcie ilu z nich widzi dzisiaj jak ubierane wychodzą do szkoły ich własne córki i synowie. Czy widza cos złego w gołych nerkach i pępkach? Oczywiscie,że nie widzą. Co w tej sytuacji moga zrobic nauczyciele? Nic. Bo jeżeli rodzice pozwalaja synkowi na brudne dredy to niby dlaczego nauczyciele mają go za to gonić. A może by wystarczyło aby każda ze szkół opracowała sobie własny regulamin uwzględniający zarówno obowiązkowy ubiór jak i uczesanie. Jak ci się regulamin nie będzie podobał to zabieraj swego zawszonego synka do innej szoły. I to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mariolka Re: Na wagary i na piwo? O to chodzi? IP: *.smgr.pl 12.06.06, 15:25 Gdyby wszyscy byli uczciwi, to dzieciaki z gimnazjum nie miałyby szans na piwo, bo by go im nie sprzedali. Jestem przeciwna strajkom, szczególnie w szkole, ale teraz miarka sie przebrała i faktycznie, niech uczniowie walczą o zawartośc własnych głów. Może w końcu dotrze coś do naszego szefa od edukcji - oj, naiwna, naiwna, wiem...Ale coś trzeba robić. Może sie doliczy w końcu, że przeciwko ma więcej jak milion. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna Re: Na wagary i na piwo? O to chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 15:57 tak tak jak Giertych rządzi zabraknąc może narkotyków w szkołach wiec kto może niech korzysta./"Biedne dzieci"-żal mi was /. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek J. Sarna Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.camk.edu.pl 12.06.06, 09:03 Szanowny Panie Pablo, Z pana listu wnosze, ze z ``Panem Romusiem'' to Pan przynajmniej piwo pil i dziewki po katach mietosil, a moze cos bardziej obscenicznego - ale to tak na marginesie. Wglada mi panski list na zupelny hiatus z krytyczny osadem - bo jesli ktos popiera w 100%, to gdzie miejsce na mysl wlasna. Popieralem i popieram PiS i bynajmniej nie uwazam sie za niewyksztalconego. Byc moze Pan powinien cos spuscic z tonu, i na przyklad popierac rozne inicjatywy w 80%, aby zostawic jakas przestrzen na wlasne przemyslenia - czego Panu serdecznie zycze :-)) prof dr hab. Marek J. Sarna sarna@camk.edu.pl ps. moze cos Pan z siebie wykrzesze??, chocby 5% wlasnej mysli :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 09:05 Jak na tę ilość tytułów to dość prymitywny wpis. M.M. (również utytułowany, ale mniej) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek J. Sarna Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.camk.edu.pl 12.06.06, 09:10 Szanowny Panie nie wiem na czym polega w Panskim mniemaniu prymitywny wpis. On nie byl prymitywny tylko zlosliwy. Pan Pablo ublizal pewnej ilosci osob, byc moze robil to za rachunek GW, a byc moze na swoj wlasny? Pan natomiast ``blysnal'' jednym niegramatycznym, wartosciujacym rownowazniekim Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Panie profesorze..... 12.06.06, 09:13 W kwestii formalnej - osoby nie występuja w "ilości", tylko w "liczbie". Wie pan, rzeczowniki policzalne i niepoliczalne... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Panie profesorze..... IP: *.bas.roche.com 12.06.06, 09:38 Przeliczalne i nieprzeliczalne Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Hm... 12.06.06, 10:54 Gość portalu: gość napisał(a): > Przeliczalne i nieprzeliczalne Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 09:28 Szanowny Panie Profesorze, 95 % obecnych polskich profesorów to beneficjenci budżetowych pieniędzy, mający gwarantowane dożywotnie zatrudnienie niezależnie od osiągnięć naukowych. Do tego, prowadzący patriarchalną politykę w instytutach i katedrach. Prawie wszyscy polscy naukowcy, którzy cokolwiek potrafią, wyemigrowali do USA. Pozostali prawie wyłącznie producenci ton zapisanego papieru i bankietowe obżartuchy. Mógłbym jeszcze zacytować Bismarcka... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: crime Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:48 Witaj Marek. Pany to były za sanacji. Jesteś za blisko gwiazd, zejdz troszke na ziemie i pomyśl, jako nauczyciel i pedagog. Czy to jest dobry minister edukacji?, bo według mnie bardziej by sie nadawał na ministra indoktrynacji, ze swoimi pomysłami. Nie jest akceptowany przez znaczącą część osób związanych aktualnie z edukacją (edukujących i edukowanych). Nie można sprawować pieczy nad młodymi ludzimi z poziomu "antyautorytetu", to nie ma szans powodzenia. Nie chce mi się o nim więcej pisac, już dawno powinieen zniknąć ze sceny politycznej i odejść w zapomniejie, może powiniwn sie wybrać na jakieś "gwiezdne safari" Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Jak na prof. to jest pan bystrzacha, jak Giertych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:08 Szkoda czasu na polemiki, lepiej pole zaorać, przynajmniej cos na g... urośnie Odpowiedz Link Zgłoś
speed666 Panie Profesorze a nawet doktorze hab 12.06.06, 09:09 Szanowny Panie Profesorze, wykształcony nie zawsze musi oznaczać inteligentny czy rozumny. Może Pan coś z siebie wykrzesze? Choćby 5% ponad to, na co pozwoli Jarosław "Z ziemi polskiej do wolski" Kaczyński. Bo popierać PiS i myśleć, to chyba dwie przeciwności - każdy kolejny dzień jest tego potwierdzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
speed666 Aha. Fajną fotkę ma Pan psor na stronie. 12.06.06, 09:12 Taka mało prorodzinna. Odpowiedz Link Zgłoś
speed666 Odczepmy się od prof. dra hab. On chce się załapać 12.06.06, 09:23 u ministra. Teraz juz tak jest. Nie liżesz siedzeń władzy PiSu - nie masz co liczyć na awans. Niech się psor stara. Nie wiedza, lecz chęć szczera... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Aha. Fajną fotkę ma Pan psor na stronie. 12.06.06, 09:29 Prodzinność u większości profesorów polega na zatrudnianiu rodziny na państwowej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek J. Sarna Re: Aha. Fajną fotkę ma Pan psor na stronie. IP: *.camk.edu.pl 12.06.06, 09:38 dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek J. Sarna Re: Panie Profesorze a nawet doktorze hab IP: *.camk.edu.pl 12.06.06, 09:35 Szanowny Panie/Pani to nie o to chodzi, zeby bronic do upadlego jednego frontu politycznego. Jesli spojrzec rzetelnie i realistycznie to widac co jest: sfora kundli atakuje wszystko, kasa nawet guw..o. Co jest dla Pana miara inteligencji? W moim przkonaniu nie znacza to koniecznie tytuly, ale poniewaz Pan Pablo(?) nawymyslal elektoratowi PiS od nieukow, chcialem zareagowac. zycze milego dnia. To co robie, to bycie uczciwym i nie krycie sie za pseudonimami. Nie wstydze sie swoich przekonan w odroznieniu od Pana i podpisuje je pelnym imieniem i nazwiskiem bye Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kiksin Można profesorze troche jaśniej.Bo trudno z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:41 bełkotu coś zrozumieć. Na przykład " kasa nawet guw..o". Jeśli chodzi panu o ludzkie odchody, to warto wiedzieć, że używa się o z kreską. Profesor powinien to wiedzieć. Profesor popierający wiodącą partię w narodzie - tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: Można profesorze troche jaśniej.Bo trudno z t IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 09:45 i przyczepila sie ... psiego ogona bo zwolennik Pis to z gory zalozony tluk w przeciwienstwie do jasnie oswieconego zwolennika Sld czy przodownika rozwoju Po. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FreakyMisfit Re: Można profesorze troche jaśniej.Bo trudno z t IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.06.06, 12:35 Jest tylko jeden problem - zwolennik PiS to rzeczywiście tłuk - jak można głosować na powtórkę z socjalizmu? To już przerabialiśmy i nie sprawdziło się. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: snes Re: Można profesorze troche jaśniej.Bo trudno z t IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.06, 13:11 powtorke to powienienes miec z egzaminu dojrzalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ohapowiec Pogratulowac inteligencji czy tytułu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:18 Aż zal de sciska jak sie słyszy ze facet z papierkiem chce byc inteligentny Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Panie profesorze..... 12.06.06, 09:10 A fuj - tyle tytułów, a tyle błędów, no i te dowcipy.... Nieładnie. KrisK (też z tytułami, ale po co się chwalić?) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek J. Sarna Re: Panie profesorze..... IP: *.camk.edu.pl 12.06.06, 09:46 te bledy to przez drzenie rak, gdy czytam te rozne odpowiedzi to nie chodzi o chwalenie, Szanowny Panie/Pani ale o pewna przejrzystosc i jawnosc. Piszac pod pseudonimem, mozna rozne rzeczy wypisywac bezkarnie tak jak Pan Pablo. Niestety moje kilkadziesiat minut swobody skonczylo sie i mosze brac sie do pracy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kiksin Re: Panie profesorze..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:17 I znów błąd ortograficzny. Muszę pisze się tak, nie zaś przy użyciu o z kreską. Proszę nie chwalić się swym tytułem naukowym przed dogłębnym poznaniem zasad ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Ależ Panie Profesorze! 12.06.06, 10:49 Drżenie rąk? Przez owo drżenie rąk można co najwyżej literówki robić, a nie byki ortograficzne na poziomie szkoły powszechnej! Niedobrze. Wysoka pozycja w świecie naukowym powinna zobowiązywać do: - pewnego krytycznego dystansu do rzeczywistości (ręce nie powinny drżeć od pierwszego lepszego postu na forum internetowym); - logiki i konsekwencji wypowiedzi. A pan jakoś niezbyt sobie z tym radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.crowley.pl 12.06.06, 09:17 moja mysla jest taka: pan sie bardziej w gwiazdach orientuje niz w przyziemnej polskiej rzeczywistosci. ciekawe ktore madre pomyly naszej fantastycznej wladzy pan popiera. gratuluje panie profesorze. na prawde jest sie czym chwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: platformers Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:18 Nie wszystko złoto co się świeci a broda mędrcem nie czyni. Można mieć wiele tytułów przed nazwiskiem i przez całe życie być wykształconym głupkiem, czego dowodem jest pan, panie prof.dr. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misiop Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.pis.hitachi.co.jp / *.hitachi.co.jp 12.06.06, 09:24 a w czym pan sznowny prof. popiera PIS w tym że wreszcie komuchów się rozliczy. Tylko to sie dla was liczy. A młodych to g..wno obchodzi, oni chcą mieć wykształcenie, później prace, chcą żyć w normalnym kraju. I ja sie ciesze że młodzieży nie brakuje odwagi jak większości społeczeństwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
randzit Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 09:24 Panie Profesorze ... Czy miał Pan kiedyś okazję zająć się własnymi dziećmi czy poza pracą naukową nie widział Pan więcej. Proponuję wylądować z gwiazd na Ziemię. Tę jakże malutką planetę. Pewnie Pan słyszał stwierdzeie najpotężniejszego umysłu ubiegłego wieku - Alberta Einsteina, że dwie rzeczy są nieskończone. Wszechświat i ludzka głupota. Lecz co do tej pierwszej nie był całkowicie pewien czy jest nieskończona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przechodzień Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.chello.pl 12.06.06, 10:47 Jest pan zywym przykladem twierdzenia, że: "Wykształcenie wspomaga inteligencje, ale nigdy jej NIE ZASTĘPUJE Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo profesor burak 12.06.06, 10:53 co to za jezyk? Dziewki mietosil? Juz wiem o co chodzilo Kaczynskiemu z ta lumpeninteligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
amszel Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 09:08 Życzę Wam powodzenia w walce z giertychową endecją. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszr_77 Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 09:50 No widzę że to pierwsze w zasadzie pokolenie które nam się urodziło już w wolnej polsce ma charkater:-) Giertych chciał wprowadzać w szkołach lekcje patriotyzmy, no i ma to co chciał,tylko na ulicach i to młodzież ją daje. I mam nadzieję że im się uda, bo jeśli nie to znowu nam wyrośnie pokolenie przekonane że nic nie mogą zmienić w tym kraju:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ala Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.75.rev.vline.pl 12.06.06, 09:55 Pan Giertych teraz dostanie lekcje patriotyzmu,tylko czy zrozumie. Patriotyzm to międzyinnymi walka z takimi ugrupowaniami jakie prezentuje Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 11:55 pogratulować "wykształconych, prężnych" zwolenników PO powtarzających jak za panią matką mantry o straszliwości działań ministra Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Felix Lewacki debilizm - próba zainfekowania uczniów IP: *.compi.net.pl 12.06.06, 13:48 No comments Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alka Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.gsw.pl 12.06.06, 13:56 Zdawałam maturę w 1986r. Uszczęśliwiono nas wtedy obowiązkowym egzaminem z propedeutyki. Czy ktoś jeszcze to pamięta? Partia, plenum, pierwszy sekretarz, zjazdy, statut partii? Panstwo padało na pysk a młodzieży tłukło się do głowy jak to wszystko w naszym ukochanym kraju jest dobrze bo partia czuwa. No cóż, nowy minister chyba jako jedyny z tego całego bajzlu skorzystał i teraz naszym dzieciom chce zafundować powtórkę z rozrywki.Namówię jutro moje dziecię żeby zostało w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 12.06.06, 14:58 na blałeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariusz Niewykształceni IP: *.ip1.core.net.pl 12.06.06, 16:25 Uczniowie to też niewykształceni i to poniżej przeciętnej. GW znowu kompromitacja. Gdyby to inne siły prowokowały młodzież pisano by o zamachu na demokrację i wykorzystywaniu młodzieży do brudnej polityki. A tak proszę. Jaki kulturalny artykuł. Przyznajcie się do patronatu i zróbcie podstronę do koordynacji "protestu młodzieży". No i piwo gratis. Nie zapomnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Boocik Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: 217.153.5.* 12.06.06, 22:23 A co uczniowie nie mają prawa głosu według jednego z przedmówców?? My uczniowie niby jesteśmy tępi ten przedmówca to chyba wierny słuchacz radia maryja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krm Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:48 gó..arstwo, karać mandatami należy rodziców, których watpliwe pociechy nie pojawią się w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JBee Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.idg.com.pl 12.06.06, 08:59 Co za bzdury wypisujecie?? Dwóm osobom chyba pomyliły się fora. Nie mówimy tu o wagarowaniu, które istnieje od wieków, ale o wagarowaniu protestacyjnym. Sama chętnie poszłabym na taki protest, bo odbędzie się w słusznej sprawie. A mandaty dla rodziców? Niby z jakiej racji?? I tak istnieje już Patrol Szkolny, a Straż Miejska też robi swoje w tej sprawie. Nie popadajmy w skrajności. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Railman Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.magma-net.pl 12.06.06, 08:58 no co jest? podobno szkola ma byc apolityczna, a tu agituje jakas gejowsko-komunistyczna inicjatywa uczniowska Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 09:30 Gejowsko komunistyczna inicjatywa? Masz na myśli Geja z Tych? A i komunistyczną rusofilię od trzech pokoleń też można komuś zarzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
majgaryn Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 08:58 > Uczyć się a nie politykować... haha tekst dobry na transparent na jutrzejszą manifę! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Dobry transparent: 12.06.06, 09:31 Uczyć się a nie politykować! Politykowanie jest dla nieuków (patrz obecny układ rządowy). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ddd Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.echostar.pl 12.06.06, 08:58 Bardzo dobrze, niech się młodzież uczy demokracji. Tylko, żeby się potem przełożyło to na uczestnictwo w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JBee Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.idg.com.pl 12.06.06, 09:01 To właśnie młodych do wyborów szło najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ogrodnik Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:18 baaardzo pododa mi się popularyzowanie wagarów przez "gw"! jak przyszłoroczni maturzyści poleją matury, zawsze będą mogli się pochwalić, że uczęszczali do "szkoły demokracji" im. wielkiego jąkały! no a z takim cv, na pewno zatrudnią ich jako redaktorów w "gw"! przecież tu ani liczyć dobrze nie trzeba, ani myśleć samodzielnie niekoniecznie, a nawet ortogaficzne grzechy nie dyskwalifikują! tylko, cholera, żeby ta sprzedaż nie spadała, bo skąd brać na te pensje! Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi jak to się ma do wielkiej pomyłki genetycznej, 12.06.06, 14:04 poprawnych wizualnie osobowości pis-u?A młodzież ma rację!Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zirytowany student Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:03 Zdziwiłbyś się, jak wielu NIE POSZŁO. A bo to trzeba kartę z urzędu załatwić, jak się gdzieś wyjechało na studia, albo dlatego, że komisja daleko (10 minut na piechotę zapewne). Ale oczywiście potem przejść się w manifestacji można... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 14:02 Gość portalu: JBee napisał(a): > To właśnie młodych do wyborów szło najwięcej. Czyli ich głosy zadecydowały, że mamy taki a nie inny skład parlamentarny, co przekłada się na taki a nie inny rząd. Mają więc to co wybrali, to co im się teraz nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: buster Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:04 jaro zamknij sie bo jezeli uwazasz ze giertych jest ok.. to ty chyba z byka spadles na glowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kakonowich Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.sympatico.ca 12.06.06, 13:32 Nie mowie, ze jet dobry ale jak juz tak sie ladnie wypowiadasz to wymien z nazwiska 5 ostatnich ministrow edukacji wraz z ich osignieciami Kakonowich Mysle ze nawet nie wymienisz 3 co znaczy ze ulegles masowj manipulacji zgranej opzycji i belkoczesz to o co im chodzi wprowadzajac totala anarchie i oszolomstwo polityczne. Nie tedzy droga do tych celow. Kakonowich Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 09:06 jaro_ss napisał: > Smarkateria - wprowadzić mandaty za wagary i niech policja ich ściga w > godzinach zajęć w szkole, akcja małolat na potęgę. Uczyć się a nie > politykować... Witaj PiSuarczyku, LPRczyku czy jak ci tam. Słowo: D..pek odpowiednie dla ciebie? Zauważyłeś, że zwroty "ciebie, ci" pisałem z małej litery? Bo taki mój szacunek dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mmm Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: 194.237.142.* 12.06.06, 09:45 super jestes Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asd Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:06 Patrząc na dołączone zdjęcie manifestujących uczniów wypada stwierdzić że sporo z nich ma chyba po 40-ce. Wciąż na wagarach?? Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 09:10 Gość portalu: asd napisał(a): Patrząc na dołączone zdjęcie manifestujących uczniów wypada stwierdzić że sporo z nich ma chyba po 40-ce. Wciąż na wagarach?? Patrzysz i jesteś ślepy - przecież rodzicom też zależy na prawidłowym wykształceniu swoich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
golabek Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 09:11 Jak w latach 80-tych młodzież szła przeciwko zomowcom i armatkom wodnym to nie była smarkaterią. A jak teraz chce zaprotestować przeciwko ministrowi nacjonaliście to smarkateria!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alchemik Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.06.06, 09:15 popieram uczniow kazdy myslacy czlowiek widzi do czego zmierza pozal sie Boze minister G. jak tak dalej pojdzie to szkoly beda dostepne dla mlodziezy Ale tylko wszechpolskiej Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Na wagary przeciw ministrowi 12.06.06, 09:33 Nie pozwólmy, aby polska młodzież była uczona rusofilii, lenistwa, machania bejsbolem, leżenia krzyżem i nienawidzenia Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hiha Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: 198.155.189.* 12.06.06, 09:34 Oj szlo sie, szlo. I nie raz oberwalo sie pala po plerach. Wtedy bylismy manifestujaca mlodzieza walczaca o wolnosc kraju. Teraz okazuje sie, ze manifa przeciw wladzy jest be. Dalej mlodzi, walczcie o wolnosc swoich mozgow i godna przyszlosc. Wasz protest znaczy bardzo wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prof.Ciekawski Ci uczniowie z fotki... IP: *.c30.msk.pl 12.06.06, 09:16 ...to dosyć dorosło wyglądają :o) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mamta Brawo uczniowie! IP: 80.72.34.* 12.06.06, 09:26 Popieram uczniów. Jestem nauczycielem akademickim i wstyd mi, że Giertych jest ministrem edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m. Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.man.czest.pl 12.06.06, 09:19 zgadzam się z golabkiem. Już z religii zrobili pośmiewisko w szkołach, teraz dołączją patriotyzm do wyśmiania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bernard Gui czerwone ZNP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:24 eh... a może by tak sprywatyzować szkolnictwo, wprowadzić bony edukacyjne, zlikwidować (lub chociaż zmniejszyć) przymus szkolny, zlikwidować ministerstwo edukacji (lub chociaż zmniejszyć jego wpływ na program, dobór książek)????? co o tym sądzicie czerwoni towarzysze z ZNP? Giertych działaj - pokaż, że jesteś największym liberałem w sejmie! i przestań się kompromitować jakimis pierdołami jak "lekcje patriotyzmu"!!! -- LIBERALIZM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Giertych - liberal 12.06.06, 10:57 Giertych to jeszcze wieksza komuna niz PiS - przeciw prywatyzacji i przeciw wolnemu rynkowi. Jego stary, ktory bierze kase z Brukseli krytykowal UE za nadmierny liberalizm a nie za interwencjonizm. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Września jeszcze raz? 12.06.06, 09:24 Protest młodzieży szkolnej przeciwko: - judzeniu przeciwko Europie i USA - szczuciu na Żydów - propagowaniu fanatyzmu religijnego - propagandzie rusofilnej - szkalowaniu liberalizmu i wolności Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ?????? Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:24 "Niewykluczone, że jeśli warszawskie szkoły będą świeciły pustkami, a Ministerstwo Edukacji nie rozpocznie rozmów z uczniami, protesty mogą wybuchnąć w całym kraju" Słownictwo typowe dla gazetkowego PR. Dramatyzm , puste szkoły, wybuchają strajki, wybuchają bomby, wszscy uczniowie nagle chcą wstąpić do SLD, wszyscy jesteśmy gejami i lesbijkami, a w ogóle to jutro koniec świata. Nie wiem czy pisał ten tekst jakiś ostatnio zyjący hitlerowski korespondent wojenny ze szkoły Goebbelsa, czy moze jakiś sprawozdawca sportowy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bernard Gui Re: Na wagary przeciw ministrowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 09:26 dokładnie! co mnie obchodzi nauka tych uczniów? to nie moje życie - jak się nie chcą uczyć to ich wybór. -- LIBERALIZM! Odpowiedz Link Zgłoś