Gość: gwajak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:42 takie postawy powinny byc na pierwszych stronach gazet,moze inaczej bysmy patrzyli na nasz kraj i rodaków a tu tylko polityka od której juz sie chce rz....ać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gwajak Re: Bohater na szczycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:19 to smutne, ze nikt tego czynu nie zauwarzył i niestac nas by podziekowac alpiniście i byc dumnym z jego bohaterstwa- TO BYŁO WIELKIE DZIĘKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozmus Re: Bohater na szczycie IP: *.kos.vectranet.pl / 80.50.228.* 22.07.06, 20:21 "Iwona Gąsiorowska - Znana himalaistka" Gratuluje poczucia humoru, jeżeli każdy kto raz wyjedzie w himalaje jest znanym i sławnym himalaistą to znam ich setki ale o takiej nie słyszałem. Gdzie się wspinała? jakie drogi zrobiła, że jest znana - gdzie znana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Bohater na szczycie IP: *.kos.vectranet.pl / 80.50.228.* 23.07.06, 09:47 Wspinam się od 26 lat, od 15 lat jeżdżę w Himalaje, Andy, Alaskę. Mam na koncie dwa ośmiotysięczniki i kilka siedmiotysięczników i bynajmniej nie zaliczam się do znanych himalaistów mimo udziału w osimiu expedycjach w tamte rejony. Nagle w moim świecie pojawia się nikomu nieznana Iwona Gąsiorowska, znana himalaistka. Ciekawość każe poszperać. Panie redaktorze Brzostek , czy każdą turystkę i babcię jadąca na wycieczkę w Himalaje nazwie pan znaną himalaistką? Według mojej wiedzy to sekretarka ciągnięta na wyprawę która nigdy nic nie dokonała. Czy w ten sposób zdobywa się sławę? Chwała Morawskiemu za jego czyn, ale nie przesadzajmy takich sytuacji w górach jest tysiące i nikt z tego powodu nie dostaje krzyża zasługi. Natomiast niezrównoważona wypowiedź „znanej himalaistki” świadczy o braku jej doświadczenia i wiedzy w temacie. Sprawdziłem inne fakty, ta pańska znana himalaistka nie ma nawet podstawowego kursu taternickiego. Trochę więcej pokory Panie redaktorze i piszmy prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś