rydzyk_fizyk 16.01.08, 07:05 Najlepszą "Naszą-klasą" będzie PESEL2 :> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: jax GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 80.50.234.* 16.01.08, 07:09 A wy k...a swoje. Jak ktoś nie chce to się tam nie rejestruje. A jak się zarejestruje to jest chyba świadomy wszystkich tego skutków, tak pozytywnych jak i negatywnych. To już jest niesmaczne jak GW najeżdża na "naszą-klasę"....... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: poganin Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 213.17.140.* 16.01.08, 07:37 nie tylko świadomy skutków, ale przecież wszyscy podpisują regulamin chyba śmiadomie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Oto polskie piekiełko właśnie. 16.01.08, 08:07 Wystarczy odnieść namiastkę sukcesu, a już różne służby i pismaki pasożytują na człowieku. Zaraz ujawniają się, jak grzyby po deszczu, różne inspekcje i jedynie słuszni obrońcy porządku i moralności. Oto polskie piekiełko właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alek Za komuny gdy ktoś się wybił ponadprzeciętnąść to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:29 Za komuny gdy ktoś się wybił ponadprzeciętnąść to zaraz go równano do ziemi. Jak widać władzy pozostał ten nawyk do tej pory. Sukces innych strasznie kogoś boli i zazdrość ściska gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łowca debili Zawiść, zawiść, zawiść - polskie piekiełko IP: 79.139.3.* 16.01.08, 08:43 Czy ktoś kogoś zmusza do zapisywania się w naszej-klasie? A jak już się zapisze, to czy musi podać tam dokładne namiary na siebie, w tym swoje zdjęcie? Można by dyskutować w kwestii umieszczania klasowego zdjęcia, chociaż w przypadku starszych roczników ma to raczej małe znaczenie, bo na zdjęciach z ledwością poznają się sami zainteresowani. W dekonspirację policyjnych agentów też raczej nie wierzę, bo tam aż takich idiotów nie ma, żeby robić sobie wspólne tablo i umieszczać je w necie. Myślę, że całą wrzawę podsycają konkurencyjne portale, którym spada ilość odsłon a tym samym kasa za reklamy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: J Re: Zawiść, zawiść, zawiść - polskie piekiełko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:53 > Myślę, że całą wrzawę podsycają konkurencyjne portale, którym > spada ilość odsłon a tym samym kasa za reklamy... a ja nawet jestem tego pewny Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Dzień bez newsa o naszej-klasie... 16.01.08, 08:57 to dzień stracony dla gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr N-K to portal społecznościowy a nie informacyjny.. 16.01.08, 09:06 Czy przeczytaliście kiedyś jakieś newsy na naszej-klasie ? Więc przestańcie najeżdżać na GW że im żal d.psko ściska jak patrzą na naszą-klasę... Po prostu : chcę zobaczyć kumpli - wchodzę na naszą-klasę, chcę poczytać newsy - wchodzę na GW... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Moi Re: N-K to portal społecznościowy a nie informacy IP: 193.111.166.* 16.01.08, 09:12 pewnie nie zauwazyliscie ze GW ma wlasne portale o podobnej formule - tylko ze pies z kulawą noga sie tam nie rejestruje. cudzy sukcej jest ich sola w oku! żenujące podejście GW. Na szczescie nikt tego nie podchwycil i wszyscy sie smieja z wybiurczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mockturtle im więcej gadasz z kumplami IP: *.king.ac.uk 16.01.08, 10:34 z naszej-klasy, tym mniej masz czasu na czytanie newsów. RÓŻNE typy portali SĄ dla siebie konkurencją. Nie mam złudzeń, że zdecydowana większość stałych bywalców n-k ograniczyło czas pobytu na innych, pozornie niekonkurencyjnych portalach. Dodajmy do tego jeszcze wzrost świadomości istnienia RÓŻNYCH miejsc w internecie (a nie Twojego dotąd ulubionego portalu informacyjnego) - jednym ze skutków ubocznych może być np. wzrost popularności różnych prywatnych blogów - znów kosztem wielkich molochów informacyjnych. Nie sądzę, by sumaryczny czas "siedzenia w Internecie" uległ zasadniczemu wzrostowi (jeszcze musisz jeść, i spać, i chodzić do pracy itd.) więc pojawienie się nowego, tak dużego gracza jak n-k MUSIAŁO się odbyć kosztem innych uczestników rynku. Co do GW zresztą, ton materiałów o n-k jest zróżnicowany, i nie dostrzegam tendencji do krytykowania. Dzisiejszy artykuł - to news jak news, tendencyjny jak 99% tego co dziennikarze piszą, ale wczoraj na tej samej GW widziałem materiał jak najbardziej pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
chavez6 I don't read newspapers because they all have... 16.01.08, 11:33 ...ugly prints. bebo.gazeta.pl/orkiestra Żeby napisać komentarz z serduszkiem, który teoretycznie wart jest 1zł, trzeba się zalogować... jedna osoba ma jedno serduszko na 24h.... obecnie na 10000, po których kasa jest przekazana "na pompę dla dzieci" jest 2800... a kiedy, było najwięcej reklam tego (13.01.2008), przybył niecały tysiąc. ... nie mówię, że to jest "żerowanie" na Orkiestrze, ale nikt mi nie wciśnie kitu, że zrobili to bezinteresownie, nawet nie myśląc o użytkownikach, którzy są potencjalnymi "oglądaczami" reklam. Ku gwoli ścisłości: bebo to portal konkurencyny dla naszej-klasy, też chodzi tam o szukanie znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
aeea Gazeta nie ma logowania za pomocą protokołu SSL!!! 03.02.08, 11:34 Gazeta.pl nie ma logowania za pomocą protokołu SSL!!! Co na to GIODO? Odpowiedz Link Zgłoś
chavez6 I don't read newspapers because they all have... 16.01.08, 11:40 ... ugly prints. bebo.gazeta.pl/orkiestra bebo.gazeta.pl to sub-portal konkurencyjny dla naszej-klasy.pl, "ofiarował" on 10.000 zł, pod warunkiem, że jego użytkownicy wystawią 10.000 komentarzy z serduszkiem, jedno serduszko każdy ma na 24h, obecnie jest niecałe 2800, 13.01.2008, kiedy była na gazecie.pl reklama na stronie głównej przybył niecały 1000 "serduszek". Nie mówię, że to "żerowanie" na Owsiakowej Orkiestrze, ale tonący brzytwy się chwyta :>, gdyby taką akcję zrobić na naszej klasie, to gdyby każdy kliknął przynajmniej raz dziennie... to po tygodniu, dwóch Owsiak już by nie musiał zbierać kasy xD Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Dla poczytania newsów wchodzisz na GW? A to ja 16.01.08, 09:39 inaczej: na GW wchodzę zamiast iść do kabaretu :-). Nieporównywanie taniej i z reguły znacznie śmieszniej. Tym bardziej, że w formie kabaretowych wolontariuszy na forach GW występują czytelniko-wyznawcy, czyli takie specyficzne "brakujące ogniwo ewolucji", które z masochostyczną lubością daje się podpuszczać wszelkiej maści propagandowym bzdetom, których rozsiewanie jest sensem istnienia GW :-). goborrr napisał: > > Czy przeczytaliście kiedyś jakieś newsy na naszej-klasie ? > Więc przestańcie najeżdżać na GW że im żal d.psko ściska jak patrzą na naszą-kl > asę... > > Po prostu : chcę zobaczyć kumpli - wchodzę na naszą-klasę, chcę poczytać newsy > - wchodzę na GW... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? 16.01.08, 09:08 To popatrzcie Państwo tutaj: www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=PL&ts_mode=country&lang=none i przyjrzyjcie się miejscom zajmowanym przez gazeta.pl i nasza- klasa.pl. Mądremu dość... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: seroo1 Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:14 Miło mi spotkać adwersarza przedwyborczych dyskusji :) Ale tu akurat zdecydowanie przyznaję Ci rację. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? 16.01.08, 09:32 no faktycznie. czekam teraz na nagonke portali na google :) tak nawiasem mowiac: gdyby nie ta "nagonka", w tym miedzy innymi artykul na "glownej" jakies dwa miesiace temu, o naszej-klasie nadal wiedzialaby grupka studentow z Wroclawia, i na tym koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bosman Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.08, 09:54 Hehe... ale gadasz glupoty... Juz dwa miesiace temu jakbys wiedzial bylo tam ponad 3miliony uzytkownikow... taka liczba zapowiada sama soba ze portal bedzie znany w calej polsce!!! Pomysl zanim napiszesz... a po drugie nagle jak pojawia sie firma prowadzona przez niedoswiadcozne osoby ale majaca super pomysl i dzieki temu notowana nagle na 4 miejscu w Polsce to chyba inne portale moga tylko pozazdroscic. A ze wyceniana jest jeszcze wysoko to juz zasluga tylko chlopakow z N-K.pl i niech nie zatraca sie w tym co robia. I po drugie oni jak narazie kasy nie biora dla Siebie tylko inwestuja... o czym pewnie nie wszyscy wiedza. Widza tylko ze wycena na XXmln zl i juz wielkie oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hella Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.softdesk.com.pl 16.01.08, 10:05 iliony uzytkownikow... taka liczba zapowiada sama soba ze portal bedzie > znany w calej polsce!!! a dlaczego dwa miesiące temu było już tylu użytkowników? bo gw walnęła jakoś w listopadzie czy październiku artykuł o naszej-klasie, dziele studentów z wrocławia jak tam jest super, i w ogóle same ochy i achy były. przed tym artykułem kiedyś słyszałam o n-k, weszłam ale było mało ludzi a po tym, jak gw napisała o n-k na swojej głównej znowu zajrzałam, i już były moje klasy, a potem to liczba uzytkowników lawinowo zaczęła rosnąć. i po tym, jak gw w sumie sama wylansowała ten portal teraz, od jakiegoś czasu usiłuje mu podciąć skrzydła w dośc zenujący sposób Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:59 to prawda - sama weszłam na n-k po artykule przeczytanym na gazecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
alaluk Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? 16.01.08, 12:19 Gość portalu: ewa napisał(a): > to prawda - sama weszłam na n-k po artykule przeczytanym na > gazecie :) ja też Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:58 głupoty gadasz ty. po pierwsze, źle interpretujesz zykłe informacje na temat n-k podawane przez zwykłe portale informacyjne jak np. gazeta. po drugie - nie wiem czy wiesz - sprawdzanie bezpieczeństwa danych na portalach typu n-k to standard - prędzej czy później przychodzą i sprawdzają, a ze o n-k głośno to każdy fakt z nią związany będzie wyciągany na forum i nadinterpretowywany. rynek jest tak podizelony, że, uwierz mi tylko internauci twojego pokroju podniecają się wynikami rankingów www. internet to wielki tort, który nie kończy się na kilku POLSKICH portalach. i co mnie obchodzi co robią z kasa pomysłodawcy n-k ? najwazniejsze że sa młodzi, mieli pomysł i nie robili tego dla kasy :) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zorro Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:18 Nieprawda - ready ma rację. Zarejestrowałem się na n-k jakoś we wrześniu, po artykule w wyborczej. Nie bylo tam wtedy jeszcze 2 milionów ludzi, a moje klasy, w których teraz jest po kilkanaście osób, świeciły pustkami. Nie wykluczam, że samo z siebie było to popularne - może w Polsce południowo-zachodniej, ale na pewni nie miało jeszcze wtedy tak masowej popularności jak dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? 16.01.08, 12:43 3 miliony ogloszono 14go grudnia, dobry czlowieku. to raz. pies z kulawa noga by o tym nie slyszal, gdyby nie marketing wiralny, to prawda, ale on jest napedzany przez publikacje na portalach - sam dopisalem sie po artykule na glownej w gazeta.pl, i dziwnym trafem od tamtego czasu nagle zrobil sie boom. to dwa. trzy - portal mi sie podoba jako idea (dlatego sie zapisalem :) i nic przeciwko niemu nie mam. to, co mnie smieszy to emocje, jakie wywoluje - zazdrosc agory, dane osobowe, to, tamto, no i ten nieprawdopodobny zachwyt, jak to "zwykly polski student" wynalazl portal. zupelnie jak ten czlowiek radziecki, ktory wynalazl jednorazowa maszynke do golenia. na smietniku ambasady amerykanskiej. ten portal to kopia analogicznych serwisow amerykanskich, ktore widuje, odkad mam dostep no sieci (bedzie ponad 10 lat). wiec tez pomysl, zanim komus odpowiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martino Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: 193.120.116.* 11.02.08, 20:11 z ust to mi wyjołeś ,gratuluję jasności umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:49 w końcu ktoś napisał coś sensownego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: seroo1 Re: Dzień bez newsa o naszej-klasie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:11 Dokładnie. "Prawniczka z Wrocławia (...) odnaleziona przez niezadowolonego klienta...". A w sądzie to wystepowała w kominiarce i incognito / Nie dawała klientowi wizytówki ani adresu biura z telefonem ? Przykład nawet nie naciągany. Przykład bez sensu... Policjanci wyskakujący na forum ze swoim zdjęciem zasługują jak najbardziej na kulkę od bandziora, albo co najmniej na wylot z roboty. Bo to dzieciaki a nie policjanci i szkoda na nich naszych pieniędzy. Poza tym zdjęcia i informacje zamiszczane są tam dobrowolnie. Sam nie wiem co lepsze: artykuły o naszej klasie, zalewie "złomu samochodowego" czy "trafne" analizy tendencji w gospodarce... Się okazuje, że bez PiS-u u władzy nasze dziennikarzątka z GW po prostu nie mają co pisać. Portal "nasza klasa" ma szereg wad, ale ich zauważenie i przeanalizowanie wykracza poza poziom intelektualny owych specjalistów od pisania listów "zrozpaczonych czytelniczek" do samego siebie Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nie bój, nie bój: "dziennikarzątka" dobrze wiedzą, 16.01.08, 09:31 co pisać, i za ile :-): - artykuły "o zalewie złomu samochodoawgo" opłacane są przez dealerów nowych samochodów - "trafne analizy" tendencji w gospodarce są opłacane przez tych, co szykują jakiś skok na kasę poprzez "zmiany ustawodawcze dla zapobiegnięcia katastrofie gospodarczej" (na których to zmianach "przyjaciele i znajomi królika" się jakoś dziwnie upasają :D) etc, etc. ... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Nie bój, nie bój: "dziennikarzątka" dobrze wi 16.01.08, 09:35 zapomniales dodac, ze artykuly o epidemiach i chorobach w ogolnosci sa oplacane przez producentow lekow i lekarzy, a te o kradziezach samochodow - przez dealerow do spolki z ubezpieczycielami. na twoim miejscu zostalbym dziennikarzem od pogody: kasa od calej branzy HVAC, zarowno producentow grzejnikow, jak i klimatyzatorow, tudziez parasoli, kaloszy, plaszczy przeciwdeszczowych, kostiumow kapielowych, branzy turystycznej i praktycznie wszystkich innych. zycze dalszej owocnej walki na odcinku pier...lenia kotka przy pomocy mlotka. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Trafiłeś: kiedyś był cały cykl artykułów o 16.01.08, 09:46 "epidemii sepsy" i jakoś tak zaraz potem gracko ruszyła sprzedaż "szczepień ochronnych" przeciw meningokokom :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dot com Re: Trafiłeś: kiedyś był cały cykl artykułów o IP: *.icpnet.pl 16.01.08, 10:20 A jak pisali o kretynach - to artykuł sponsorował uchachany Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e Re: Nie bój, nie bój: "dziennikarzątka" dobrze wi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:03 rediforfredi gdzie żeś uchował/uchowała zdrowy rozsądek ?:)inni widzę za darmo porozdawali w przerwie reklam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marco O co wam chodzi?!? IP: *.magma-net.pl 16.01.08, 08:53 Jakiś problem społeczny sie pojawił (swobodny dostęp do olbrzymiej bazy danych osobowych), inspektor ma zamiar przyjść, a redaktor próbuje opisać o co chodzi. A wy od razu o zawiści! Przecież każdy taki artykuł to reklama portalu. Darmowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: O co wam chodzi?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:04 dookładnie Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jeśli mowa o zawiści, to raczej tej, jaką żywi 16.01.08, 08:56 kierownictwo polityczne GW wobec portalu, który, ze względu na swą popularnośc i zasięg może stanowić konkurencję dla portali agorowych :-). Szczególnie wtedy, gdyby wpadł w politycznie "niesłuszne" ręce, zwalczające dążenia michnikowszczyzny do osiągnięcia monopolu w zakresie odmóżdżania ciemnego ludu :-)). Oczywiście ten czynnik, który Ty podajesz (spadek ilości odsłon i wpływówza reklamy) jest również istotny :-). Gość portalu: Łowca debili napisał(a): > Czy ktoś kogoś zmusza do zapisywania się w naszej-klasie? A jak już > się zapisze, to czy musi podać tam dokładne namiary na siebie, w tym > swoje zdjęcie? Można by dyskutować w kwestii umieszczania klasowego > zdjęcia, chociaż w przypadku starszych roczników ma to raczej małe > znaczenie, bo na zdjęciach z ledwością poznają się sami > zainteresowani. W dekonspirację policyjnych agentów też raczej nie > wierzę, bo tam aż takich idiotów nie ma, żeby robić sobie wspólne > tablo i umieszczać je w necie. Myślę, że całą wrzawę podsycają > konkurencyjne portale, którym spada ilość odsłon a tym samym kasa za > reklamy... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jeśli mowa o zawiści, to raczej tej, jaką żyw 16.01.08, 09:00 uchachany napisał: > kierownictwo polityczne GW wobec portalu, który, ze względu na swą > popularnośc i zasięg może stanowić konkurencję dla portali > agorowych :-). ********************************** Sprawdziłem twoją wizytówkę. Jest pusta. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Bo jak zakładałem sobie stały nick, to o 16.01.08, 09:07 wizytówkach jeszcze nie było ani słuchu ani widu :-). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Bo jak zakładałem sobie stały nick, to o 16.01.08, 11:33 uchachany napisał: > wizytówkach jeszcze nie było ani słuchu ani widu :-). ********************************* Zawsze możesz uzupełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A po kiego grzyba, nie szukam przecież kolegów 16.01.08, 11:50 ze szkoły :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A po kiego grzyba, nie szukam przecież kolegó 16.01.08, 15:02 uchachany napisał: > ze szkoły :-)). ******************************* To dobrze, bo poprzedni post wskazywał na to, że jesteś fanem naszej-klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Jeśli mowa o zawiści, to raczej tej, jaką żyw 16.01.08, 09:19 tak, oczywiscie. to przeciez normalne, ze portal informacyjny konkuruje ze strona "spolecznosciowa", tak tak. wyobraz sobie, jak musza zazdroscic google, ci to dopiero maja odslon :O Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: J Re: Jeśli mowa o zawiści, to raczej tej, jaką żyw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:22 ready4freddy napisał: > tak, oczywiscie. to przeciez normalne, ze portal informacyjny > konkuruje ze strona "spolecznosciowa", konkuruje bebo.gazeta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Jeśli mowa o zawiści, to raczej tej, jaką żyw 16.01.08, 09:39 tak, mniej wiecej na tej zasadzie, na jakiej rower konkuruje z tramwajem. bebo moze konkurowac z gronem, n-k to zupelnie inna sprawa, bo odwoluje sie wylacznie do czasow szkolnych (fakt, ze mozesz dodac ojca, matke i sasiadke to inna historia, ale ogolnie jest to spolecznosc "szkolna"). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krakus Oczywiście że konkurują IP: *.chello.pl 16.01.08, 10:26 tak samo jak kiełbasa konkuruje z piwem , a nowa płyta Natalii Kukulskiej z jabłkiem ludzie mają ograniczone budżety domowe, ograniczoną ilość wolnego czasu, wszelkie zasoby są ograniczone jesli ktoś spędzi dzisiaj godzinę czasu na portalu Nasza Klasa szukajac znajomych, to nie obejrzy w tym czasie programu TV i nie obejrzy 500 reklam które w tym czasie wpakowałaby w niego TV nie przeczyta w tym czasie artykułów w Dzienniku czy GW i nie będzie miał okazji kliknąć na 20 odnośników reklamowych w tych portalach itd itd itd a jesli takich ludzi robi się pare milionów to podejrzewam że statystyki serwerów innych portali zaczynają to już wykazywać, pare milionów ludzi spędzających czas w NK znika z ich portali to oczywista oczywistość, nie ma o czym dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Oczywiście że konkurują 16.01.08, 12:48 masz racje. ale na miejscu "innych portali" specjalnie bym sie nie martwil. 3 miesiace temu malo kto slyszal o n-k, za nastepne 3 to bedzie obciach jak disco-polo :) zarty zartami, ale to przeminie. jest pewien maksymalny pulap ludzi, ktorzy sie dopisza, i nie jest to raczej ilosc obywateli RP, ktorzy juz ukonczyli szkoly :) na typowym portalu mozesz przeczytac newsy, horoskop, recenzje plyt/filmow, skorzystac z wyszukiwarki, etc. roznica jak miedzy internetem a telewizja, bo na n-k "program" masz tylko jeden. pewnie, ze mozesz traktowac portal jako alternatywna poczte i forum dyskusyjne, ale jeszcze raz mowie, na miejscu portali specjalnie bym sie nie obawial :) ps. naprawde klikasz w jakies odnosniki reklamowe?? polecam adblock :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: usak Re: Oczywiście że konkurują IP: *.asm.bellsouth.net 17.01.08, 17:13 Konkurencja boi sie nie tego, co juz jest w naszej-klasie, a tego, co moze tam jeszcze powstac. Ten portal ma juz 6 milionow uzytkownikow i ciagle rosnie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ALA Re: Zawiść, zawiść, zawiść - polskie piekiełko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:24 w TAKIM RAZIE ODPOWIEDZ MI, CZY JAK KTOś SIę TAM NIE ZAPISAł A JEGO ZDJECIE TAM JEST BEZ JEGO ZGODY TO JEST W PORZADKU, CHYBA RACZEJ NIE... Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Zawiść, zawiść, zawiść - polskie piekiełko 16.01.08, 11:33 Gość portalu: ALA napisał(a): > w TAKIM RAZIE ODPOWIEDZ MI, CZY JAK KTOś SIę TAM NIE ZAPISAł A JEGO ZDJECIE TAM > JEST BEZ JEGO ZGODY TO JEST W PORZADKU, CHYBA RACZEJ NIE... Jak ma z tym problem, to niech sie zwróci do osoby która to zdjęcie zamieściła. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to_ja Re: Zawiść, zawiść, zawiść - polskie piekiełko IP: *.adsl.alicedsl.de 16.01.08, 11:55 dla niezorientowanych......to doskonala okazja do publicznego"mordowania" ludzi,trzeba znac tylko troche szczegolow z ich zycia..kto sprawdza,ze pani x jest pania x w rzeczywistosci? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tty Re: Za komuny gdy ktoś się wybił ponadprzeciętnąś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:51 To żadne najeżdzanie, to świetny marketing. Tylko pogratulować konsekwencji, codziennie news o tym portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Za komuny gdy ktoś się wybił ponadprzeciętnąś 16.01.08, 10:20 Gość portalu: alek napisał(a): > Za komuny gdy ktoś się wybił ponadprzeciętnąść to zaraz go równano > do ziemi. Jak widać władzy pozostał ten nawyk do tej pory. Sukces > innych strasznie kogoś boli i zazdrość ściska gardło. Niestety to cholernie boli większość nieudaczników.:))) A w Polsce jak co masz więcej niż sąsiad to możesz spodziewać się donosów.:))) Polak Polakowi bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kris Wolna wola IP: 80.68.236.* 16.01.08, 08:59 Jakby na to nie spojrzeć ludzie dobrowolnie podają swoje dane, więc nie wiem w czym problem. W ten sposób możnaby "załatwić" każdy portal społecznościowy. netmagazine.pl www.money-expert.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wolna wola 16.01.08, 09:05 Gość portalu: Kris napisał(a): > Jakby na to nie spojrzeć ludzie dobrowolnie podają swoje dane, więc nie wiem w > czym problem. W ten sposób możnaby "załatwić" każdy portal społecznościowy. ******************************* Problem w ochronie danych osobowych. Możesz się zarejestrować, jako Jan Kowalski i ściągnąć, co chcesz. Ludzie dobrowolnie podają dane, bo nie są świadomi zagrożeń. W znajomej klasie ktoś uzupełnił skład osobowy klasy i wstawił zdjęcia bez zgody konkretnych osób. Co sądzisz o takiej "dobrowolności"? Gdzie wolna wola osób, które nawet nie słyszały o serwisie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mika Re: Wolna wola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 17:39 W N-K zarejestrowało się mnóstwo ludzi, którzy na co dzień nie są fanami internetu, i nie zdają sobie sprawy, jakie konsekwencje może mieć beztroskie podawanie w sieci informacji o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Byku Re: Oto polskie piekiełko właśnie. IP: *.aster.pl 16.01.08, 10:21 A co ujawniają sprzątaczki i bezrobotni ? Czy też nie powinni tego ujawniać? Każdy pisał i załączał, to co uzna za stosowne. Każdy jest kowalem swego losu. Natomiast powinien się zastanawiać nad ryzykiem i odpowiedzialnością za zamieszczone informacje, komentarze, fotografie. Wycofać Prokuratorów śledzących przeciętnych użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qweasd Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 213.172.174.* 16.01.08, 09:05 Wyborcza i Agora chyba nie może przełknąć sukcesu naszej-klasy. Ich tematyczne portaliki sa GWno warte, więc trzeba udowadniać, że inni też są be. Żenujące. A z drugiej strony robią im reklamę za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
elimi Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 09:32 A co z tymi, którzy sami się nie zapisali,ale koledzy z klasy, znajomi zamieścili wspolne zdjecia? Ja nie jestem uzytkownikiem nk i nie bede, ale w portalu sa zdjecia na których jestem również ja. nie tylko z czasów szkolnych, ale również ze spotkania klasowego, które odbyło sie dwa lata temu. Jesli ktoś ma zyczenie publikować informacje o sobie to ok, jego sprawa, ale np ja nie życze sobie by umieszczano moje zdjecia w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jerzyk1969 Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.magma-net.pl 16.01.08, 09:44 Rownie dobrze KAZDY moze umiescic Twoje zdjecie na DOWOLNYM czy to serwisie www, portalu spolecznosciowym - GDZIEKOLWIEK. I podpisac je jak tylko bedzie chcial... Ba! Moze nawet wydrukowac Twoje zdjecie na przystankach autobusowych i opisac je dowolnie. Wtedy bedziesz obwinial Urzad Miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 193.164.157.* 16.01.08, 08:06 Zgadzam się całkowicie. Po poprostu Agorę zazdrość zżera, że u nich nie wpadli na taki pomysł. Jest to już niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 08:09 Niech Agora zrobi wreszcie porządek ze swoimi serwerami pocztowymi. O ile je ma, bo odnoszę wrażenie, że to jakiś współdzielony komputer u kogoś w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alis Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.malopolska.mw.gov.pl 16.01.08, 08:42 Otóż to!Każdy się tam rejestruje na własną odpowiedzialność i nic nikomu do tego! Wielkie cuda!!!Otwórzcie ksiązkę telefoniczną, gdzie podanych jest więcej danych niż na niejednym profilu w n-k! A GIODO się jakoś nie niepokoi!? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: człowiek Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:35 Co ty za głupoty piszesz, tu nie chodzi o rejestrację tylko o zamieszczanie zdjęć bez czyjejś zgody, to takie ciężkie do zrozumienia. Dla mnie szkoła średnia to rozdział zamknięty, i nie rzycze sobie żeby jakiś Czereśniak, zamieszczał zdjęcie klasowe czy pojedyncze i podpisywał je z imienia i nazwiska. Zrozum człowieku, że na to nie masz wpływu, niech wprowadzą rejestrację na zasadzie allegro , a nie wpiszesz śmieszne dane, podasz jakiś meil i już masz dostęp do wszystkiego. Gazeto Wyborcza, wielkie dzięki że chociaż ty zajmujesz się tym syfiastym portalem, gdzie prawo do prywatności nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: guteknapc Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 150.254.120.* 16.01.08, 09:44 Na Twoim miejscu też bym sobie nie 'rzyczył', ale ja nie mam przeciwko temu nic. Właśnie dzięki zdjęciu całej klasy (które u mnie akurat gdzieś się zapodziało) udało nam się odtworzyć kontakty ze wszystkimi koleżankami i kolegami - po 35 latach (oczywiście z wyjątkiem tych, którzy uczą się już we Wiecznej Szkole, ale ich mogliśmy powspominać). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TP Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 17.01.08, 06:11 Chlopie,zyczyc sobie mozesz,gdy bedzie twoje i li tylko wylacznie twoje zdjecie,a nie zdjecie grupowe. A tak nawiasem mowiac,to w Polsce przegina sie w kazda strone z ta ochrona.Za granica,za oceanem ,nie ma czegos takiego a nikt nikoigo ,nie napada...itd.Przesada,przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lejzab Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.cst.tpsa.pl 16.01.08, 09:38 nie najeżdża, tylko reklamuje nasza-klase. przez te artykuły w gazecie zyskali chyba z 1/3 użytkowników Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mp Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.tvk.torun.pl 16.01.08, 09:48 Po pierwsze, wszyscy krytykuja gazete, jakby to ona byla pomylodawca kontroli. Poza tym, poczytajcie inne serwisy inforamcyjne, ten teat pojawia sie na wiekszosci portali. A swoja droga, dlaczego przegladacie akurat gazete, skoro jest taka beznadziejna, stronnicza, szukajaca sensacji i 'zazdrosna' o inne portale...? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Wieruszewski Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.unregistered.net.exatel.pl 16.01.08, 10:43 Czasem najeżdża, ale czasem chwali, czasem neutralnie, ale to PRZEDE WSZYSTKIM "GW" wypromowała ten portal. Muszą czasem napisać negatywnie, żeby nie była ta jawna reklama, ale artykuły o tym są co chwila. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hella Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.softdesk.com.pl 16.01.08, 13:29 czasem??? co najmniej od tygodnia (jak nie dłużej), codziennie pojawia się jakaś negatywna informacja na temat naszej-klasy: a to nie działa w ogóle, a to wolno chodzi, a to przestępcy po niej hasają... wcześnije też pisali o potknięciach, ale faktycznie czasem, to co wybrabia się w sumie od poczatku roku jest chore. codziennie "nius" o n-k o zabarwieniu negatwynym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:55 gazeta zazdrosci sukcesu NK - a sama promuje jakies gownane Bebo dla malolatow i tam wszytsko jest ladnie pieknie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niebardzo Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.devs.futuro.pl 16.01.08, 11:10 ludzie umieszczaja zdjecia na ktorych znajduja sie wizerunki osob trzecich, np. sa to zdjecia grupy przyjazniacych sie ludzi, albo poprostu zdjecie klasowe. nikt nie pyta sie osob figurujacych na takim zdjeciu o zgode. przyklad z zdekonspirowanymi policjantami jest ekstra! jezeli sa tajniakami to moga poslugiwac sie innymi nazwiskami, ale przeciez twarzy nie zmienia. z tego co wiem tamto zdjecie bylo z okresu szkoly policyjnej:) ciekawe czy doszlo do zagrozenia ich zdrowia i zycia. ---------------------- www.tani-bilet.com.pl www.pierwszy-milion.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 17.01.08, 01:10 Gość portalu: niebardzo napisał(a): > trzecich, np. sa to zdjecia grupy przyjazniacych > sie ludzi, albo poprostu zdjecie klasowe. > nikt nie pyta sie osob figurujacych na No i co? I jest sobie zdjęcie, na którym oprócz sześciu osób zarejestrowanych na N-K jest piętnaścioro innych szczawi. Całe towarzystwo ma dziś po czterdzieści lat, a na zdjęciu po 10. Co to komu daje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Małgorzata Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 217.97.135.* 16.01.08, 11:20 oprócz niepotrzebnego brzydkiego słowa - zgadzam się z tą wypowiedzią w całej rozciągłości Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gusc Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:57 Racja. Gazeto, coś ci nie wyszło z twoimi próbami założenia podobnego portalu. A podobne dane, a nawet więcej bo np. całe cv, są na goldenline. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kkkk zygac sie juz chce IP: 83.238.19.* 16.01.08, 07:10 od rana nic tylko n-k i n-k.... codziennie to samo, nie macie juz o czym pisac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew1000 GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:10 Taaa... dobrze żarło.... Na wszelki wypadek warto pozbierać dane od swoich znajomych. Świrom, kilerom, urzędasom mówimy zdecydowanie NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
trabancik no to będzie kolejna przeprowadzka serwerowni :) 16.01.08, 07:12 e tam - jak się GIODO przyczepi, to serwery postawi się gdzieś na końcu świata pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? 16.01.08, 08:34 to byłby jedyny słuszny serwis,a jakiekolwiek ataki przeciw niemu mogłaby podjąć tylko osoba okropnie zła - kaczysta, PISowiec bądź jaki faszysta ... Prosimy was - zróbcie taki portal, uchrońcie nas przed wszelkimi nieprawidłościami tego świata ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łowca debili Hahaha, dobre! IP: 79.139.3.* 16.01.08, 08:49 Też myślę, że to jest główna przyczyna zmasowanego ataku na naszą- klasę. I to nie tylko w Gazecie ale i na Onecie czy Interii. Chłopcy znieść nie mogą, że tam jest tyle milionów odsłon dziennie, co już zauważają reklamodawcy. A co dopiero będzie, jak zainstaują nowe serwery. A swoją drogą, to w zwykłej książce telefonicznej jest więcej danych o osobie... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Hahaha, dobre! 16.01.08, 08:58 Gość portalu: Łowca debili napisał(a): > Też myślę, że to jest główna przyczyna zmasowanego ataku na naszą- > klasę. I to nie tylko w Gazecie ale i na Onecie czy Interii. Chłopcy > znieść nie mogą, że tam jest tyle milionów odsłon dziennie, co już > zauważają reklamodawcy. A co dopiero będzie, jak zainstaują nowe > serwery. ****************************** Już zainstalowali. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: J Re: to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:56 the_rest napisał: > to byłby jedyny słuszny serwis,a jakiekolwiek ataki przeciw niemu > mogłaby podjąć tylko osoba okropnie zła - kaczysta, PISowiec bądź > jaki faszysta ... Prosimy was - zróbcie taki portal, uchrońcie nas > przed wszelkimi nieprawidłościami tego świata ... i cenzorzy od razu by usuwali z forum negatywne komentarze na temat tego serwisu :) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? 16.01.08, 08:59 Gość portalu: J napisał(a): > i cenzorzy od razu by usuwali z forum negatywne komentarze na temat > tego serwisu :) ******************************* Jakoś nie usuwają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: J Re: to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:20 moje usuwają nagminnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jasiu Re: to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? IP: *.coreserver.be 16.01.08, 09:44 Gdy się spojrzy na twoje forumowe wpisy, to można dojść do wniosku, że we wszystkich sprawach próbujesz udawać "obcykanego", panie wszechwiedzący. Usuwają nawet z kontem! Próbowałem na forum N-K rozpocząć dyskusję na temat pewnego artykułu nieprzychylnego temu portalowi - oprócz tego, że wykasowano wpis i link, usunięto także moje konto. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? 16.01.08, 11:38 Gość portalu: Jasiu napisał(a): Usuwają > nawet z kontem! Próbowałem na forum N-K rozpocząć dyskusję na temat pewnego > artykułu nieprzychylnego temu portalowi - oprócz tego, że wykasowano wpis i > link, usunięto także moje konto. ******************************* Nieporozumienie. Odniosłem się do myśli "the_rest" i sugestii na temat "naszaklasa.gazeta.pl", a więc działania forum gazeta.pl, na którym piszemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość N.A.S.Z - K.O.M.P.L.E.K.S.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:22 "Witam Będę pisała pracę magisterską na temat "Analiza kompleksów społecznych na przykładzie portalu nasza-klasa.pl". Teza jest taka, że ten portal jest dokładnym odzwierciedleniem kompleksów ludzi tam zapisanych. Już tłumaczę o co chodzi. Np. dziewczyny, które w szkole nie miały powodzenia, teraz prezentują z dumą swoje zdjęcia ze ślubu lub z narzeczonymi, ludzie z biednych rodzin obnoszą się samochodami, domami, niby przypadkiem zamieszczają takie zdjęcia, jakby nie mieli innych, ludzie którzy w szkole nigdy nie brali udziału w imprezach i nie pili alkoholu teraz przedstawiają siebie jako szalonych imprezowiczów, ci którzy nie mieli znajomych, teraz prześcigają się w ich kolekcjonowaniu na portalu itp. itp. W przypadku moich znajomych (czasem znajomych to za dużo powiedziane) sprawdza się to w 90%. Jakie jeszcze kompleksy znacie, najlepiej na przykładach"? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=73448071&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
elimi kompleksy? 16.01.08, 09:46 Np. dziewczyny, które w szkole nie miały powodzenia, > teraz prezentują z dumą swoje zdjęcia ze ślubu lub z narzeczonymi, ludzie z > biednych rodzin obnoszą się samochodami, domami, niby przypadkiem zamieszczają > takie zdjęcia, jakby nie mieli innych, ludzie którzy w szkole nigdy nie brali > udziału w imprezach i nie pili alkoholu teraz przedstawiają siebie jako > szalonych imprezowiczów, a jak zamierzasz udowodnic swoją tezę? Twoi znajomi chyba nei stanowią reprezentatywnej "próbki badawczej" Bedziesz monitorowala wszystkie zamieszczane zdjecia, podzielisz je na kategorie i wyjdzie Ci rozkład procentowy kompleksow spoleczenstwa? Skad bedziesz wiedziala, ze zdjecie z imprezy zamiescil klasowy mruk, ktory chce odreagowac kompleks z liceum? bedziesz robila wywiad z pozostalymi osobami z klasy? a moze on zawsze lubil imprezy i nic sie nie zmienil mimo uplywu lat? a nawet jesli rzeczywiscie byl to kiedyś osobnik zamkniety w sobie, to moze gdy zmienil srodowisko, trafil na studia i rozwinął skrzydła, pozbyl sie kompleksow i w efekcie stał sie bardzo towarzyski? Twoja teza wydaje mi się naciągana Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TP Re: N.A.S.Z IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 17.01.08, 06:19 Juz to czytalam.Jesli to prawda,to zacznij pisac, a nie ogloszaj ,gdzie sie da o zamiarze.Ciekawe w jakiej uczelni studiujesz i co to za promotor? Uwazam ,ze temat jest bzdurny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.cdif.cable.ntl.com 16.01.08, 07:12 Wydaje mi sie,że ostatnio coś robicie nagonkę na ten portal. Nieładnie!!!! Ale to przecież wolny rynek jest i wszystkie chwyty dozwolone, nieprawdaż? Tracisz w mych oczach Gazeto i Agoro. Zaczynacie schodzić na psy. Pa........... Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia_story Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:45 > Tracisz > w mych oczach Gazeto i Agoro na pewno są w szoku z tego powodu nie podoba ci się, to ch ci w de zajmij się jakąś robotą, bo straszenie innych utratą twojej łaski jest po prostu żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur GW cały czas promuje n-k. 16.01.08, 08:14 Albo mają udziały w n-k, albo zatrudniają wyjątkowych cymbałów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mo Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 07:49 to gw wypromowała n-k. Zarzut więc bezzasadny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lizak Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chelmnet.pl 16.01.08, 08:17 Przez własną głupotę i niepomyślenie, że bardziej im zaszkodzą, nic nie pisząc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.cg.shawcable.net 16.01.08, 08:02 Abstrahujac od powyzszego artykulu, wg. Ciebie wolny rynek = wszystkie chwyty dozwolone? Skad Ty taka teze zrodziles. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany "zaczynają schodzić na psy" :)?? Ho, ho, klasyczny 16.01.08, 09:05 "refleks szachisty" :-). Odpowiedz Link Zgłoś
anduel GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:13 Jak zwykle w gazecie piszą pierdoły,co to są za dane osobowe : imię , nazwisko , miejscowość zamieszkania ???????????? Może ktoś mi zapłaci po dwadzieścia złotych to przejdę sie po mieście i dorzucę jeszcze przynajmniej ulicę.Myślę że szybciej stałbym się milionerem jak twórcy portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 08:01 Jakieś cyrki robia z tymi danymi osobowymi - jesteśmy pewnie jedynym krajem na świecie, gdzie nie ma nazwisk na dzwonkach domofonów, informacja telefoniczna nie poda numeru, gdy znamy tylko nazwisko i ulicę abonenta a książki telefoniczne są dobrem reglamentowanym i ściśle tajnym, pogotowie nie pozna adresu abonenta jesli zadzwoni ktoś z jakieś numeru i się nie zdąży przedstawić i zasłabnie, gdy jednocześnie banki i rózne instytucje gubią, wyrzucają i publikują listy swoich klientów, nie tylko z nazwiskiem i adresem, ale także z peselem i numerem dowodu i to w wiekszości bezkarnie. Dla mnie to paranoja. Jak sie komuś nie podoba znaleźć na nk, to niech się tam nie wpisuje, gdy się oburza, że jego grupowe zdjęcie z IV klasy tam się pojawiło, to niech nie daje się z innymi fotografować. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 08:10 W Anglii na ten przyklad nie masz nazwisk na dzwonkach, chyba ze ktos chce swoje zamiescic, ale jak na razie we wszystkich miejscach, w ktorych mieszkalem nie wiedzialem kim sa moi sasiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
olias GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:14 jaką tajną informację może nieść w sobie fotka spzed kilku-, kilk- udziesięciu lat? a obecna? informacja o dacie urodzenia? fotki z wczasów w Gracji? policjanci pokazujący zbiorową fotkę ze szkoły policyjnej to raczej wina samej szkoły. co ich tam za moje podatki uczono? w pogoni za ochroną danych osobowych skasowali nawet listy mieszkańców klatki schodowej. i teraz z domofonu trzeba pół klatki postawić na nogi zanim się trafi na właściwą. w niektórych przypadkach zachowanie tajemnicy jest uzasadnione. na ogół jest objawem nowobogactwa noworusza, No i przede wszystkim - zasugerowaną koniecznością ukrywania się. Dzieki czemu ci którzy "zarobili pierwszy milion" mogą żąać ochrony tajemnicy źródła majątku z nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Strona Główna Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 07:23 Wyborcza zazdrości sukcesu. na 6 milionów znalazła jeden przypadek (!) i rzuca cover na 3/4 strony. N-K to świetny artykuł na opis spotkań po latach na wydanie główne lub Duży Format Wyborcza niech sobie dopracuje własne witryny: ma 3 portale ogłoszeniowe: Dwukropek, Aaaby i GazetaDom i wszystkie niedopracowane z rozbieżnymi kategoriami. Zamiast robić 3 rzeczy byle jak lepiej zrobić jedną a dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: big.em Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.acn.waw.pl 16.01.08, 07:32 Agorę zalewa żółć, bo kiedyś robili coś w kierunku podobnego portalu i nic im nie wyszło, więc na modłę psa ogrodnika, probują zgnoić n-k. Swoją drogą GIODO też przesadza w swoich wypowiedziach. Przygotowywałem kiedyś system w jednym z banków do takiej kontroli i naprawdę imię, nazwisko i miejsce zamieszkanie nie są aż tak poufne. A, że ktoś znalazł się na zdjęciu klasowym nieopublikowanym przez siebie to już jest inna sprawa, którą najlepiej w naszym kraju rozpatrują sądy z powództwa cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 12:59 jeszcze raz powtarzam: Agora, a konkretnie gazeta.pl ma spory wklad w promocje n-k (artykul z konca wrzesnia na glownej). nie wiem, co ich zalewa, ale ciebie najwyrazniej krew zalewa (oczy konkretnie) na sama mysl o Agorze, gazeta.pl i GW - zgadlem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamax Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:34 dla tych co się nie boją polecam konkurencyjny portral www.szkolnictwo.pl/ !! Odpowiedz Link Zgłoś
smokeyz Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 01.07.08, 23:11 kamax najgorsza strona jaką widziałem! Nie przesadzaj….hehe szef szkolnictwa reklamuje swoja stronę? Widzę, że jesteś osobą, która nie zna się na rzeczy. Nasza klasa nie dorasta tej stronie do pięt i nie pisze tego by Ci zrobić na złość, ale dlatego że ta stonka, którą zachwalasz jest do bani! Ile twoje szkolnictwo jest na rynku, a ile nasza klasa ? No właśnie, odpowiedniej wielkości mózg potrafi precyzyjniej realizować swoje plany i cele.... Nic dodać nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 09:01 Znalazłem na naszej-klasie grupowe zdjęcie z podstawówki. Pod spodem moderator zamieścił imiona i nazwiska ludzi na zdjęciu, w tym moje. Czy to jakaś tragedia? Byłem w tej klasie, jestem na zdjęciu. Czy mam się tego wstydzić? Fajnie, że ktoś mnie zapamiętał. Nie jestem złodziejem, politykiem, szpiegiem. Czego mam się bać? Paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
a-siek Nasza-klasa to takie samo zagrożenie jak każdy inn 16.01.08, 07:28 serwis, w którym ludzie podają swoje pełne imię i nazwisko. A co do udostępniania danych, to miałam swojego czasu niemiłą historię z pewnym czubkiem. Dane pozyskał z bazy jednego z największych banków, bo jest jego pracownikiem i to na kierowniczym stanowisku. A tam jest wszystko, łącznie z dochodami, adresami, stanem majątku etc... O oświadczeniach majatkowych polilyków czy radnych nei wspominam, bo to jest dopiero skarbnica wiedzy i pokusa dla psycholi. Strasznie się czepili naszej klasy. Rozumiem, że policjanci, klawisze czy prokuratorzy powinni odpuścić sobie zamieszczanie danych identyfikujących ich, ale większość osób bardziej się odsłania przed przestępcami jeżdżąc dodrym autem czy kupując na raty plazmę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Strona Główna żenada Wyborczej IP: *.chello.pl 16.01.08, 07:37 Straszyć, straszyć, wywlekać błędy, chronić przed pedofilami. Wyborcza zniża się do bulwarówek. Ale niech idzie dalej - powinni popuścić wodze fantazji i walnąć jakiś insert z wypowiedziami rzeszy naukowców i urzędników z fantastycznym GIODO oraz jeszcze lepszym Kochanowskim na czele. Potem tradycyjnie się napisze, że to przecież nie opinie redakcyjne ale tylko czyjeś wypowiedzi a oni tylko udostępniają im łamy i w ogóle powinno sie dziękować bo nas ciemnych chronią Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mosze bebo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 07:30 rozumiem, że macie własny serwis będący kopią NK ale dajcie już spokój oryginałowi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: big.em GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.acn.waw.pl 16.01.08, 07:32 Agorę zalewa żółć, bo kiedyś robili coś w kierunku podobnego portalu i nic im nie wyszło, więc na modłę psa ogrodnika, probują zgnoić n-k. Swoją drogą GIODO też przesadza w swoich wypowiedziach. Przygotowywałem kiedyś system w jednym z banków do takiej kontroli i naprawdę imię, nazwisko i miejsce zamieszkanie nie są aż tak poufne. A, że ktoś znalazł się na zdjęciu klasowym nieopublikowanym przez siebie to już jest inna sprawa, którą najlepiej w naszym kraju rozpatrują sądy z powództwa cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_dam GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:37 Dlaczego by nie wprowadzić takiego rozwiązania jak na Facebooku - dopóki nie jesteś na liście znajomych danej osoby, nie masz dostępu do szerszych informacji o niej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MOi Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 193.111.166.* 16.01.08, 09:23 no własnie w opcjach takie cos mozna zaznaczyć! np ja tak mam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olobolo Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 195.149.64.* 16.01.08, 07:39 Taaaaaaa ciąg dalszy nagonki gazety.pl na naszą-klasę. Pewnie wasza- synagoga wam nie idze tak dobrze ... Ostanio wycenialiście NK na 150 milionó a dziś na 128 milionów ? Czy oferta zakupu portalu przez Agorę ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SG Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 07:54 A tak poza tym samo napisanie czy powiedzenie, że coś się zrobiło nie zawsze jest przyznaniem się i dowodem. Wielu facetów mówi, że miało romans z jakąś panią a to tzw. ściema żeby się pochwalić. Ja sobie zaraz zrobię zdjęcie przed piękną chałupą albo ściągnę z netu i zobaczę ilu strasznych przestępców przyjedzie mi ją obrabować. Szczególnie jak nie ma mojego adresu na N-K a nawet mail jest ukryty Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 09:30 brawo, wykryles spisek. a teraz sie skup: 7go stycznia N-K tryumfalnie oglosila, ze maja 6 milionow uzytkownikow (co oznaczalo w praktyce podwojenie liczbby w niecaly miesiac, o poprzednia informacja o 3 milionach pochodzila bodajze z 14go grudnia). ale jesli wejdziesz niezalogowany na strone N-K, to podaja tylko 4 miliony. znow spisek agory, czy moze cos zupelnie innego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SG Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 12:27 ready4freddy napisał: > brawo, wykryles spisek. a teraz sie skup: 7go stycznia N-K tryumfalnie oglosila > , > ze maja 6 milionow uzytkownikow (co oznaczalo w praktyce podwojenie liczbby w > niecaly miesiac, o poprzednia informacja o 3 milionach pochodzila bodajze z 14g > o > grudnia). ale jesli wejdziesz niezalogowany na strone N-K, to podaja tylko 4 > miliony. znow spisek agory, czy moze cos zupelnie innego? Na świecie nie ma żadnych spisków, ukłądów i paktów, nikt nie donosi na konkurencję, nie istnieje lobbowanie, kartele, zmowy cenowe sitwy ani nieuczciwe przetargi czy łapówkarstwo. A Wyborcza jest jedyną uczciwą instytucją. To przecież jasne jak to że www.bebo.gazeta.pl nie konkuruje z Naszą-klasą Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 12:37 oczywiscie, ze istnieja, wcale im nie zaprzeczam :) ale doszukiwanie sie ich wszedzie zwykle jest gruba przesada. bebo ma nieco inny target niz n-k, i jesli z kims konkuruje, to raczej z gronem. ale niech bedzie, ze gazeta pisze ciagle o naszej-klasie, bo im "zazdrosci". no, jesli tak, to strzelili sobie w stope, bo gdyby nie teksty miedzy inymi na gazeta.pl, n-k nie wyszlaby poza maly portalik spolecznosciowy dla studentow z Wroclawia. kiedy sie zapisywalem (poczatek pazdziernika), dowolne nazwisko znajomej osoby, ktore wpisywalem zwracalo osoby o tym samym nazwisku, ale z Wroclawia. tylko i wylacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SG Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 13:40 No do mnie informccja o N-K dotarła poprzez znajomego więc artykuły o portalu nie miały żadnego wpływu. Natomiast do tej pory Wyborcza zachwycała się młodymi zdolnymi, ciekawymi pomysłami itp. a tu nagle zamiast ładnej historyjki o spotkaniu po latach robienie burzy w szklance wody. Bo cóż takiego strasznego się stało? parę przypadków na 6 milionów. Mail ukryty, dane podajesz jak chcesz, posty i zdjęcia kasujesz kiedy chcesz. Przypomnij co się działo jak wchodził Fakt i Dziennik Nie tylko Wyborcza ale każdy kto z zawiści dyskredytuje N-K, że tak się udało - pokazuje swą małość Ale Wyborcza lubi pokazywać swoje opinie poprzez jakiś specjalistów a nie felietonami redaktorów. Wtedy można napisać wszysko i nie być posądzonym o stronniczość. Wyborcza nie jest wyjątkiem - nie wierzę w obiektywne media. Ale akurat coś za bardzo się czepia Odpowiedz Link Zgłoś
szelmar Cholerni geszefciarze z Czerskiej!!! 16.01.08, 12:45 W kraju rzeź na giełdzie, kolejki koło banków, gospodarka amerykańska się wali, a ci załatwiają geszeficiarskie porachunki z naszą- klasą. Ciekawe kiedy przyjdą do nich z propozycją nie do odrzucenia odkupienia pakietu kontrolnego udziałów przez Agorę albo ITI (TVN). Ohydne to jest! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Internautka GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 07:41 Uważam, że do naszych wszystkich zamieszczonych w portalu danych nie powinien mieć dostępu każdy, lecz tylko ten, z którym jesteśmy w kontakcie (przyjęliśmy zaproszenie lub nasze zaproszenie zostało przyjęte). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hella Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.softdesk.com.pl 16.01.08, 08:32 droga internautko - w profilu masz opcję czy chcesz, aby Twój nr tel, gadu czy skype widzieli inni, czy tylko znajomi czy moze nikt. możesz w ogóle nie podawać swoich danych, wpisać tylko imię i nazwisko, bez miasta - wybór jest bardzo szeroki. chyba, ze dla Ciebie "danymi" są Twoje zdjęcia ale tych tez nikt nie kaze Ci umieszczac. normalnie przy tej panice nt n-k mam wrażenie jakby był to pierwszy portal społecznościowy w polsce :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Internautka Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:43 Pomysł na znajdowanie starych znajomych jak najbardziej trafny, ale po prostu mógłby być bardziej dopracowany. Więcej opcji - dlaczego mogę blokować tylko tych znajomych, którzy już są w mojej bazie znajomych, to bez sensu, wolałabym opcję zablokowania dostępu obcym. A podane dane i tak w tej chwili mam minimalne, ale żeby nawiązać kontakt z innymi i przejść na "tryb prywatny" to i tak muszę podać albo maila, albo telefon, czyli kolejne dane do których dostęp ma dosłownie każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agata Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.brnt.cable.ntl.com 16.01.08, 09:33 Przeciez mozesz napisac do znajomych majla! I w tym majlu podac im nr telefonu!! Poza tym istnieje opcja, czy chcesz pokazywac swoj numer gg, skype i telefon wszystkim, nikomu, czy tylko znajomym... Ludzie powariowali. Zagrozenie prywatnosci bo w sieci widnieje Twoje imie, nazwisko, miasto i zdjecie??? No ludzie! Bez przesady. Internet jest pelny takich informacji. Moze niech sie tacy ludzie poskarza na internet w ogole, a nie tylko na n-k, gdzie zapisali sie DOBROWOLNIE. A kto nie chce zeby jego zdjecie ogladano, niechze go nie zamieszcza! Kto nie chce niech sie w ogole nie zapisuje! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hella Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.softdesk.com.pl 16.01.08, 10:43 zablokowac możesz również osobę, która nie jest wśród Twoich znajomych - właśnie weszłam, sprawdziłam - jest taka opcja. a jeżeli chcesz przejść na "tryb prywatny" wcale nie musisz podać wsazystkich informacji publicznie - wystarczy korespodencja z osobą, z któą chcesz sie dalej kontaktować. nie ma to jak robić z igły widły. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Behemot Czyli prywatna firma ma odpowiadać za głupotę IP: *.crowley.pl 16.01.08, 07:42 ludzi, którzy sami wpuszczają swoje dane osobowe do obiegu. Proponuje by nasza-klasa podczas logowania czerwonymi bukwami w capitalkach walnęła baner iż za udostępnienie wszelkich swoich danych osobowych odpowiada użytkownik!!!! Poza tym przydałaby sie większa kontrola rodziców nad tym co robią dzieci w sieci. No ale jeśli rodzice nie mają często pojęcia o tym co dzieci robią w realu to jak tu wymagać by obcy ludzie z n-k pilnowali czyichś pociech. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: albina GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 07:44 Ja tam bardzo lubie nasza klase, od rana w robocie od razu odpalm stronke i od razu sie lepiej czuje. Wieczorem mam swoj Klan i M jak milosc. Jest wesolo, jest moherowo, a zycie sie toczy. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:45 To jak piszą non-stop o Kaczyńskich to też nagonka? Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edek 42 Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 07:49 Kadrowi calego kraju sprawdzaja swoich pracownikow na naszej-klasie. Jakie maja poglady , co tam o delikwencie wypisuja znajomi i itd. To najlepsza darmowa, baza danych od czasow Jezusa. I sprawdzcie ze zaden kadrowiec nie ma konta na naszej-klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SG Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 07:59 Gość portalu: edek 42 napisał(a): > Kadrowi calego kraju sprawdzaja swoich pracownikow na naszej-klasie. Jakie maja > poglady , co tam o delikwencie wypisuja znajomi i itd. To najlepsza darmowa, > baza danych od czasow Jezusa. I sprawdzcie ze zaden kadrowiec nie ma konta na > naszej-klasie. Kto pisze o poglądach??! Pisze się wspomnienia co się robiło, nikt na forach klasowych nie pisze o polityce. Takie rzeczy idą pocztą N-K Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: harp Będzie po polsku: wyłączyć,zamknąć,zakazać,ukarać IP: *.tor.primus.ca 16.01.08, 07:46 Dobrowolnie zamieszczanie informacji o sobie jak i dzielenie się obywateli informacjami jest niebezpieczne dla władzy w Polsce. Tylko władza RP ma monopol na informacje. Przypuszczam że serwis N-K czeka smutny koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tay Re: Będzie po polsku: wyłączyć,zamknąć,zakazać,uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:02 Spoko spoko, jeszcze nie wiemy co o calej sprawie mysla biskupi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: linusia GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 80.55.222.* 16.01.08, 07:48 Ktoś napisał, że GW schodzi na psy. Zgadzam się w 100%. Brakuje tylko na pierwszej stronie artykułu o Dodzie. NK nie zmusza ani nie zachęca nikogo do podawania szczegółowych danych o sobie. MOŻNA to zrobić. Nikt też nie musi umieszczać swoich zdjęć, podawać nr telefonu itd. Chyba każdy wie, jakie zagrożenia niesie za sobą "wywnętrzanie" się w sieci. Czy ta nagonka jest dlatego, że w tym chorym kraju osiągnął sukces ktoś zwyczjny (autorzy NK) - bez znajomości, układów i przekrętów? Wykorzystując tylko własną wiedzę i pracę? Najlepiej na twórców NK nasłać CBA i ABW - jeśli nie pomoże GIODO. Gratulacje dla Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ma GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 07:48 A to Polska właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zarejestrowana w p GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.it-net.pl 16.01.08, 07:50 ortalu : podałam tylko te dane, ktore są niezbędne do rejestracji, a że nie jednemu psu Burek :), więc znajdą mnie tylko ci, którzy bardzo zechcą i ktorym ja pozwolę. Zdjęcia, jeżeli zechcę komus pokazać, to wysyłam na normalnego maila, podobnie informacje o rodzinie, pracy, karierze. Wiadomo, że podawanie swoich najdokladniejszych namiarów może kusić do zlego. Ot, choćby ułatwić działania przy okradaniu "na wnuczka". A serwis jest ok, dzięki niemu odnalazłam osoby, z którymi przez różne koleje losu straciłam kontakt już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z naszej klasy GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 80.54.192.* 16.01.08, 07:51 nikt nikogo pod pistoletem nie czyma Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 194.242.62.* 16.01.08, 07:52 zaczynacie być już śmieszni albo raczej żałośni z tą naszą klasą. nie ma dnia żeby coś GW o tym portalu nie napisała. gul skacze? :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 "Gazeta" bezczelnie zwalcza swojego konkurenta 16.01.08, 08:00 Artykuł zupełnie nieobiektywny. "Gazeta" sama prowadzi serwis społecznościowy bebo.gazeta.pl. Takim pluciem "Gazeta" po prostu chce zwalczyć konkurenta. Cytuję fajny tekst: GW kontra Nasza-klasa Od pewnego czasu, dziennikarze najbardziej postępowej gazety w Polsce z niepokojem obserwują funkcjonowanie portalu nasza-klasa.pl. Portalu, stworzonym przez paru studentów z Wrocławia, który pozwala na odnalezienie swoich znajomych ze szkoły, studiów, drużyny harcerskiej itp. Niby nic złego. AAAA, ale tu są dzielni dziennikarze z GW, którzy odkryli ogromne zagrożenie kryjące się na tej stronie. Co tydzień przeczytać można w wyborczej o tym, że przez naszą-klasę swoje ofiary namierzają różnej maści przestępcy, mafiozi, bonzowie narkotykowi, pedofile, gwałciciele, żebracy, porywacze itp. Poza tym - serwis ten zgromadził już 6 mln osób. Gazeta grzmi, że to największy zbiór danych osobowych w rękach prywatnej firmy. Dla ścisłości dodam: w naszej-klasie podaje się Imię, Nazwisko (ew. nazwisko panieńskie), miejscowość/miejscowości zamieszkania (może być tylko kraj, można też niczego nie wpisywać), wiek, adres email (niewidoczny dla innych użytkowników) oraz można podać telefon (nie trzeba). Niby nic, ale dziennikarze GW wiedzą, że to informacje, które mogą zabić. Dzięki tym zasobom informacji, wg Wyborczej, setki złodziei i bandytów namierzyło swoje ofiary - bazując na tych danych plus zdjęcia, które wg wyborczej informują o stanie majątkowym, a tym samym sprawiają, że złodziej wie, że np. mamy samochód!! Żeby było jasne - każdy kto się loguje w naszej- klasie robi to dobrowolnie. Mój Ojciec podał inne dane niż te rzeczywiste (nawet imię i nazwisko), bliscy znajomi jego i tak wiedzą o kogo chodzi. Nie ma tu przymusu, można w każdej chwili się wykasować. Cóż, ludzie są głupi i bezrozumni i nie wiedzą, że się narażają. Na szczęście wie o tym Wyborcza i nas ostrzega. Co prawda nie ostrzegała nigdy przed innymi serwisami społecznościowymi jak facebook, myspace czy grono, ale.... W tym miejscu mała odskocznia i porównanie. Mieszkam w Szwecji. W kraju tym dane każdego mieszkańca, jego dochody, adres dokładny, telefon, datę urodzenia, numer ewidencyjny (odpowiednik PESELu, ważniejszy od nazwiska właściwie), samochód (z nr rejestracyjnymi i danymi technicznymi), wielkość oszczędności można sprawdzić bez problemu w internecie. Podobnie jest w Finlandii. Po co o tym wspominam? Ano dlatego, że Wyborcza uchodzi za proeuropejską, a więc otwarte szwedzkie obyczaje europejskie powinny być jej bliskie. Tymczasem, w zakresie danych osobowych to GW bliżej do nastawienia włodarzy Turkmenistanu czy ChRL. Dlaczego? Niezbyt wiadomo. Otóż jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o 'co' chodzi. Skąd ta nagonka na naszą-klasę, informowanie o stanie ich serwerów, wybieranie jej "najgorszą stroną roku"? Cóż, wystarczy sprawdzić kto w Polsce wprowadza na rynek serwis społecznościowy "bebo", kto go promuje, kto na nim zarabia, by się przekonać dlaczego tak Gazetę martwi bezpieczeństwo użytkowników naszej.klasy. Link do polskiej wersji bebo to: bebo.gazeta.pl. Ciekawe dlaczego w przypadku bebo pracowników gazety nie martwią dane osobowe, bezpieczeństwo, to że ludzie "się odkrywają" itd. Cóż ja dawno przestałem czytać GW, bo zauważyłem że kłamią i chronią tylko własne interesy. Tak było przy Rywinie, gdy chodziło w gruncie rzeczy nie o żadną prawdę, ale o chronienie interesów agory, taki sam cel ma GW zwalczając Dziennik, własny interes ma w walce z lustracją, własny interes ma więc i pisząc o naszej-klasie. Smutne tylko, że większość czytelników tej gazety tej manipulacji nie dostrzega i bezkrytycznie wierzy (wiem po własnych znajomych), że bossowie mafijni nic tylko siedzą na naszej-klasie, by ich namierzyć okraść albo powysyłać listy z pogróżkami... social social.salon24.pl/56717,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kerk No wyjątkowo się zgodzę z większością Twoich tez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:19 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: "Gazeta" bezczelnie zwalcza swojego konkurent 16.01.08, 13:01 ech, wazelina, jak juz ty zaczynasz posta od zarzucania innym nieobiektywnosci, to wiadomo - bedzie smiesznie :) no i jest, chociaz tekst nie twoj, tylko jakiegos eksperta od Skandynawii. naprawde sadzisz, ze mozna tam znalezc przez internet dane cudzego konta, stan tego konta i co tam jeszcze cytowana melepeta nawypisywala? :) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Nie denerwuj sie nieudaczniku 20.01.08, 03:57 Palant(ina) nie rozumiesz po prostu co to znaczy "rynek". Zamiast pisać na forach Gazety pisz na "nasza klasa". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Saba GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.08, 08:03 Droga Agoro i Ewo Kuleszo. Prosze nie porownywac danych bankowych z danymi na naszej klasie. Jesli nie zauwazylas, drogo Agoro, to na tym portalu jest: - imie - nazwisko - miasto - nr telefonu (widoczny dla znajomych, jesli uzytkownik zaznaczy odpowiednia opcje - nr gg (widoczny dla znajomych, jesli uzytkownik zaznaczy odpowiednia opcje - data urodzenia Wszytko to jest podawane dobrowolnie i to nie sa dane wrazliwe. Ponadto przypominam, ze klasa moze byc prywatna, tylko trzeba taka opcje wybrac. Bank ma wiecej informacji o czlowieku... Przypomne moze te wazniejsze: - nr dowodu osobistego/paszportu - pesel - adres zameldowania/zamieszkania (A NIE TYLKO MIASTO) - NIP - miejsce - adres pracy i wiecej GIODO nie rob z siebie idioty. Agora i GW moze sie kompromitowac bo jest to prywatna firma, ktora mnie nie interesuje. Zawisc Agory mnie przeraza... Nie kupie nic co zostalo przez nia wydane. Drogi GIODO oczekuje kontroli Agory i jej zasobow zgromadzonych o jej uzytkownikach. Odpowiedz Link Zgłoś