Dodaj do ulubionych

GIODO zwizytuje Naszą-klasę

16.01.08, 07:05
Najlepszą "Naszą-klasą" będzie PESEL2 :>
Obserwuj wątek
    • Gość: jax GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 80.50.234.* 16.01.08, 07:09
      A wy k...a swoje. Jak ktoś nie chce to się tam nie rejestruje. A jak
      się zarejestruje to jest chyba świadomy wszystkich tego skutków, tak
      pozytywnych jak i negatywnych. To już jest niesmaczne jak GW
      najeżdża na "naszą-klasę".......
      • Gość: poganin Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 213.17.140.* 16.01.08, 07:37
        nie tylko świadomy skutków, ale przecież wszyscy podpisują regulamin chyba śmiadomie
        • zuzur Oto polskie piekiełko właśnie. 16.01.08, 08:07
          Wystarczy odnieść namiastkę sukcesu, a już różne służby i pismaki
          pasożytują na człowieku. Zaraz ujawniają się, jak grzyby po deszczu,
          różne inspekcje i jedynie słuszni obrońcy porządku i moralności. Oto
          polskie piekiełko właśnie.
          • Gość: alek Za komuny gdy ktoś się wybił ponadprzeciętnąść to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:29
            Za komuny gdy ktoś się wybił ponadprzeciętnąść to zaraz go równano
            do ziemi. Jak widać władzy pozostał ten nawyk do tej pory. Sukces
            innych strasznie kogoś boli i zazdrość ściska gardło.
            • Gość: Łowca debili Zawiść, zawiść, zawiść - polskie piekiełko IP: 79.139.3.* 16.01.08, 08:43
              Czy ktoś kogoś zmusza do zapisywania się w naszej-klasie? A jak już
              się zapisze, to czy musi podać tam dokładne namiary na siebie, w tym
              swoje zdjęcie? Można by dyskutować w kwestii umieszczania klasowego
              zdjęcia, chociaż w przypadku starszych roczników ma to raczej małe
              znaczenie, bo na zdjęciach z ledwością poznają się sami
              zainteresowani. W dekonspirację policyjnych agentów też raczej nie
              wierzę, bo tam aż takich idiotów nie ma, żeby robić sobie wspólne
              tablo i umieszczać je w necie. Myślę, że całą wrzawę podsycają
              konkurencyjne portale, którym spada ilość odsłon a tym samym kasa za
              reklamy...
              • Gość: J Re: Zawiść, zawiść, zawiść - polskie piekiełko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:53
                > Myślę, że całą wrzawę podsycają konkurencyjne portale, którym
                > spada ilość odsłon a tym samym kasa za reklamy...

a ja nawet jestem tego pewny
                • parazyd Dzień bez newsa o naszej-klasie... 16.01.08, 08:57
                  to dzień stracony dla gazeta.pl
                  • goborrr N-K to portal społecznościowy a nie informacyjny.. 16.01.08, 09:06

Czy przeczytaliście kiedyś jakieś newsy na naszej-klasie ?
                    Więc przestańcie najeżdżać na GW że im żal d.psko ściska jak patrzą na naszą-klasę...

Po prostu : chcę zobaczyć kumpli - wchodzę na naszą-klasę, chcę poczytać newsy - wchodzę na GW...

• Gość: Moi Re: N-K to portal społecznościowy a nie informacy IP: 193.111.166.* 16.01.08, 09:12
                      pewnie nie zauwazyliscie ze GW ma wlasne portale o podobnej formule -
                      tylko ze pies z kulawą noga sie tam nie rejestruje.

cudzy sukcej jest ich sola w oku! żenujące podejście GW. Na
                      szczescie nikt tego nie podchwycil i wszyscy sie smieja z
                      wybiurczej:)
                      • Gość: mockturtle im więcej gadasz z kumplami IP: *.king.ac.uk 16.01.08, 10:34
                        z naszej-klasy, tym mniej masz czasu na czytanie newsów. RÓŻNE typy
                        portali SĄ dla siebie konkurencją. Nie mam złudzeń, że zdecydowana
                        większość stałych bywalców n-k ograniczyło czas pobytu na innych,
                        pozornie niekonkurencyjnych portalach. Dodajmy do tego jeszcze
                        wzrost świadomości istnienia RÓŻNYCH miejsc w internecie (a nie
                        Twojego dotąd ulubionego portalu informacyjnego) - jednym ze skutków
                        ubocznych może być np. wzrost popularności różnych prywatnych
                        blogów - znów kosztem wielkich molochów informacyjnych. Nie sądzę,
                        by sumaryczny czas "siedzenia w Internecie" uległ zasadniczemu
                        wzrostowi (jeszcze musisz jeść, i spać, i chodzić do pracy itd.)
                        więc pojawienie się nowego, tak dużego gracza jak n-k MUSIAŁO się
                        odbyć kosztem innych uczestników rynku. Co do GW zresztą, ton
                        materiałów o n-k jest zróżnicowany, i nie dostrzegam tendencji do
                        krytykowania. Dzisiejszy artykuł - to news jak news, tendencyjny jak
                        99% tego co dziennikarze piszą, ale wczoraj na tej samej GW
                        widziałem materiał jak najbardziej pozytywny.
                        • chavez6 I don't read newspapers because they all have... 16.01.08, 11:33
                          ...ugly prints.

bebo.gazeta.pl/orkiestra
                          Żeby napisać komentarz z serduszkiem, który teoretycznie wart jest 1zł, trzeba
                          się zalogować... jedna osoba ma jedno serduszko na 24h.... obecnie na 10000, po
                          których kasa jest przekazana "na pompę dla dzieci" jest 2800... a kiedy, było
                          najwięcej reklam tego (13.01.2008), przybył niecały tysiąc.

... nie mówię, że to jest "żerowanie" na Orkiestrze, ale nikt mi nie wciśnie
                          kitu, że zrobili to bezinteresownie, nawet nie myśląc o użytkownikach, którzy są
                          potencjalnymi "oglądaczami" reklam.

Ku gwoli ścisłości: bebo to portal konkurencyny dla naszej-klasy, też chodzi tam
                          o szukanie znajomych.
                          • n-p Re: I don't read newspapers because they all have 03.02.08, 11:32

• aeea Gazeta nie ma logowania za pomocą protokołu SSL!!! 03.02.08, 11:34
                              Gazeta.pl nie ma logowania za pomocą protokołu SSL!!!

Co na to GIODO?
                        • chavez6 I don't read newspapers because they all have... 16.01.08, 11:40
                          ... ugly prints.

bebo.gazeta.pl/orkiestra
                          bebo.gazeta.pl to sub-portal konkurencyjny dla naszej-klasy.pl, "ofiarował" on
                          10.000 zł, pod warunkiem, że jego użytkownicy wystawią 10.000 komentarzy z
                          serduszkiem, jedno serduszko każdy ma na 24h, obecnie jest niecałe 2800,
                          13.01.2008, kiedy była na gazecie.pl reklama na stronie głównej przybył niecały
                          1000 "serduszek".

Nie mówię, że to "żerowanie" na Owsiakowej Orkiestrze, ale tonący brzytwy się
                          chwyta :>, gdyby taką akcję zrobić na naszej klasie, to gdyby każdy kliknął
                          przynajmniej raz dziennie... to po tygodniu, dwóch Owsiak już by nie musiał
                          zbierać kasy xD
                    • uchachany Dla poczytania newsów wchodzisz na GW? A to ja 16.01.08, 09:39
                      inaczej: na GW wchodzę zamiast iść do kabaretu :-).

Nieporównywanie taniej i z reguły znacznie śmieszniej.

Tym bardziej, że w formie kabaretowych wolontariuszy na forach GW
                      występują czytelniko-wyznawcy, czyli takie specyficzne "brakujące
                      ogniwo ewolucji", które z masochostyczną lubością daje się
                      podpuszczać wszelkiej maści propagandowym bzdetom, których
                      rozsiewanie jest sensem istnienia GW :-).

goborrr napisał:

>
                      > Czy przeczytaliście kiedyś jakieś newsy na naszej-klasie ?
                      > Więc przestańcie najeżdżać na GW że im żal d.psko ściska jak
                      patrzą na naszą-kl
                      > asę...
                      >
                      > Po prostu : chcę zobaczyć kumpli - wchodzę na naszą-klasę, chcę
                      poczytać newsy
                      > - wchodzę na GW...
                  • niestaly_czytelnik Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? 16.01.08, 09:08
                    To popatrzcie Państwo tutaj:

www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=PL&ts_mode=country&lang=none

i przyjrzyjcie się miejscom zajmowanym przez gazeta.pl i nasza-
                    klasa.pl.

Mądremu dość...

• Gość: seroo1 Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:14
                      Miło mi spotkać adwersarza przedwyborczych dyskusji :)
                      Ale tu akurat zdecydowanie przyznaję Ci rację.
                    • ready4freddy Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? 16.01.08, 09:32
                      no faktycznie. czekam teraz na nagonke portali na google :) tak nawiasem mowiac:
                      gdyby nie ta "nagonka", w tym miedzy innymi artykul na "glownej" jakies dwa
                      miesiace temu, o naszej-klasie nadal wiedzialaby grupka studentow z Wroclawia, i
                      na tym koniec.
                      • Gość: Bosman Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.08, 09:54
                        Hehe... ale gadasz glupoty... Juz dwa miesiace temu jakbys wiedzial bylo tam
                        ponad 3miliony uzytkownikow... taka liczba zapowiada sama soba ze portal bedzie
                        znany w calej polsce!!!

Pomysl zanim napiszesz... a po drugie nagle jak pojawia sie firma prowadzona
                        przez niedoswiadcozne osoby ale majaca super pomysl i dzieki temu notowana nagle
                        na 4 miejscu w Polsce to chyba inne portale moga tylko pozazdroscic. A ze
                        wyceniana jest jeszcze wysoko to juz zasluga tylko chlopakow z N-K.pl i niech
                        nie zatraca sie w tym co robia. I po drugie oni jak narazie kasy nie biora dla
                        Siebie tylko inwestuja... o czym pewnie nie wszyscy wiedza. Widza tylko ze
                        wycena na XXmln zl i juz wielkie oczy.
                        • Gość: hella Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.softdesk.com.pl 16.01.08, 10:05
                          iliony uzytkownikow... taka liczba zapowiada sama soba ze portal bedzie
                          > znany w calej polsce!!!

a dlaczego dwa miesiące temu było już tylu użytkowników? bo gw walnęła jakoś w listopadzie czy październiku artykuł o naszej-klasie, dziele studentów z wrocławia jak tam jest super, i w ogóle same ochy i achy były. przed tym artykułem kiedyś słyszałam o n-k, weszłam ale było mało ludzi a po tym, jak gw napisała o n-k na swojej głównej znowu zajrzałam, i już były moje klasy, a potem to liczba uzytkowników lawinowo zaczęła rosnąć.
                          i po tym, jak gw w sumie sama wylansowała ten portal teraz, od jakiegoś czasu usiłuje mu podciąć skrzydła w dośc zenujący sposób
                          • Gość: ewa Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:59
                            to prawda - sama weszłam na n-k po artykule przeczytanym na
                            gazecie :)
                            • alaluk Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? 16.01.08, 12:19
                              Gość portalu: ewa napisał(a):

> to prawda - sama weszłam na n-k po artykule przeczytanym na
                              > gazecie :)
                              ja też
                        • Gość: ewa Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:58
                          głupoty gadasz ty. po pierwsze, źle interpretujesz zykłe informacje
                          na temat n-k podawane przez zwykłe portale informacyjne jak np.
                          gazeta. po drugie - nie wiem czy wiesz - sprawdzanie bezpieczeństwa
                          danych na portalach typu n-k to standard - prędzej czy później
                          przychodzą i sprawdzają, a ze o n-k głośno to każdy fakt z nią
                          związany będzie wyciągany na forum i nadinterpretowywany. rynek jest
                          tak podizelony, że, uwierz mi tylko internauci twojego pokroju
                          podniecają się wynikami rankingów www. internet to wielki tort,
                          który nie kończy się na kilku POLSKICH portalach. i co mnie obchodzi
                          co robią z kasa pomysłodawcy n-k ? najwazniejsze że sa młodzi, mieli
                          pomysł i nie robili tego dla kasy :) pozdrawiam serdecznie
                        • Gość: zorro Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:18
                          Nieprawda - ready ma rację. Zarejestrowałem się na n-k jakoś we wrześniu, po
                          artykule w wyborczej. Nie bylo tam wtedy jeszcze 2 milionów ludzi, a moje klasy,
                          w których teraz jest po kilkanaście osób, świeciły pustkami. Nie wykluczam, że
                          samo z siebie było to popularne - może w Polsce południowo-zachodniej, ale na
                          pewni nie miało jeszcze wtedy tak masowej popularności jak dziś.
                        • ready4freddy Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? 16.01.08, 12:43
                          3 miliony ogloszono 14go grudnia, dobry czlowieku. to raz. pies z kulawa noga by
                          o tym nie slyszal, gdyby nie marketing wiralny, to prawda, ale on jest napedzany
                          przez publikacje na portalach - sam dopisalem sie po artykule na glownej w
                          gazeta.pl, i dziwnym trafem od tamtego czasu nagle zrobil sie boom. to dwa. trzy
                          - portal mi sie podoba jako idea (dlatego sie zapisalem :) i nic przeciwko niemu
                          nie mam. to, co mnie smieszy to emocje, jakie wywoluje - zazdrosc agory, dane
                          osobowe, to, tamto, no i ten nieprawdopodobny zachwyt, jak to "zwykly polski
                          student" wynalazl portal. zupelnie jak ten czlowiek radziecki, ktory wynalazl
                          jednorazowa maszynke do golenia. na smietniku ambasady amerykanskiej. ten portal
                          to kopia analogicznych serwisow amerykanskich, ktore widuje, odkad mam dostep no
                          sieci (bedzie ponad 10 lat). wiec tez pomysl, zanim komus odpowiesz :)
                          • Gość: martino Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: 193.120.116.* 11.02.08, 20:11
                            z ust to mi wyjołeś ,gratuluję jasności umysłu.
                      • Gość: ewa Re: Chcą Państwo znać powody nagonki na N-K.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:49
                        w końcu ktoś napisał coś sensownego
                  • Gość: seroo1 Re: Dzień bez newsa o naszej-klasie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:11
                    Dokładnie.
                    "Prawniczka z Wrocławia (...) odnaleziona przez niezadowolonego
                    klienta...". A w sądzie to wystepowała w kominiarce i incognito /
                    Nie dawała klientowi wizytówki ani adresu biura z telefonem ?
                    Przykład nawet nie naciągany. Przykład bez sensu...
                    Policjanci wyskakujący na forum ze swoim zdjęciem zasługują jak
                    najbardziej na kulkę od bandziora, albo co najmniej na wylot z
                    roboty. Bo to dzieciaki a nie policjanci i szkoda na nich naszych
                    pieniędzy. Poza tym zdjęcia i informacje zamiszczane są tam
                    dobrowolnie.
                    Sam nie wiem co lepsze: artykuły o naszej klasie, zalewie "złomu
                    samochodowego" czy "trafne" analizy tendencji w gospodarce...
                    Się okazuje, że bez PiS-u u władzy nasze dziennikarzątka z GW po
                    prostu nie mają co pisać.
                    Portal "nasza klasa" ma szereg wad, ale ich zauważenie i
                    przeanalizowanie wykracza poza poziom intelektualny owych
                    specjalistów od pisania listów "zrozpaczonych czytelniczek" do
                    samego siebie
                    • uchachany Nie bój, nie bój: "dziennikarzątka" dobrze wiedzą, 16.01.08, 09:31
                      co pisać, i za ile :-):

- artykuły "o zalewie złomu samochodoawgo" opłacane są przez
                      dealerów nowych samochodów

- "trafne analizy" tendencji w gospodarce są opłacane przez tych, co
                      szykują jakiś skok na kasę poprzez "zmiany ustawodawcze dla
                      zapobiegnięcia katastrofie gospodarczej" (na których to
                      zmianach "przyjaciele i znajomi królika" się jakoś dziwnie
                      upasają :D) etc, etc. ...
                      • ready4freddy Re: Nie bój, nie bój: "dziennikarzątka" dobrze wi 16.01.08, 09:35
                        zapomniales dodac, ze artykuly o epidemiach i chorobach w ogolnosci sa oplacane
                        przez producentow lekow i lekarzy, a te o kradziezach samochodow - przez
                        dealerow do spolki z ubezpieczycielami. na twoim miejscu zostalbym dziennikarzem
                        od pogody: kasa od calej branzy HVAC, zarowno producentow grzejnikow, jak i
                        klimatyzatorow, tudziez parasoli, kaloszy, plaszczy przeciwdeszczowych,
                        kostiumow kapielowych, branzy turystycznej i praktycznie wszystkich innych.
                        zycze dalszej owocnej walki na odcinku pier...lenia kotka przy pomocy mlotka.
                        • uchachany Trafiłeś: kiedyś był cały cykl artykułów o 16.01.08, 09:46
                          "epidemii sepsy" i jakoś tak zaraz potem gracko ruszyła
                          sprzedaż "szczepień ochronnych" przeciw meningokokom :-)
                          • Gość: dot com Re: Trafiłeś: kiedyś był cały cykl artykułów o IP: *.icpnet.pl 16.01.08, 10:20
                            A jak pisali o kretynach - to artykuł sponsorował uchachany
                        • Gość: e Re: Nie bój, nie bój: "dziennikarzątka" dobrze wi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:03
                          rediforfredi gdzie żeś uchował/uchowała zdrowy rozsądek ?:)inni
                          widzę za darmo porozdawali w przerwie reklam :)
              • Gość: Marco O co wam chodzi?!? IP: *.magma-net.pl 16.01.08, 08:53
                Jakiś problem społeczny sie pojawił (swobodny dostęp do olbrzymiej bazy danych osobowych), inspektor ma zamiar przyjść, a redaktor próbuje opisać o co chodzi. A wy od razu o zawiści! Przecież każdy taki artykuł to reklama portalu. Darmowa!!!
                • Gość: ewa Re: O co wam chodzi?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:04
                  dookładnie
              • uchachany Jeśli mowa o zawiści, to raczej tej, jaką żywi 16.01.08, 08:56
                kierownictwo polityczne GW wobec portalu, który, ze względu na swą
                popularnośc i zasięg może stanowić konkurencję dla portali
                agorowych :-).

Szczególnie wtedy, gdyby wpadł w politycznie "niesłuszne" ręce,
                zwalczające dążenia michnikowszczyzny do osiągnięcia monopolu w
                zakresie odmóżdżania ciemnego ludu :-)).

Oczywiście ten czynnik, który Ty podajesz (spadek ilości odsłon i
                wpływówza reklamy) jest również istotny :-).

Gość portalu: Łowca debili napisał(a):

> Czy ktoś kogoś zmusza do zapisywania się w naszej-klasie? A jak
                już
                > się zapisze, to czy musi podać tam dokładne namiary na siebie, w
                tym
                > swoje zdjęcie? Można by dyskutować w kwestii umieszczania
                klasowego
                > zdjęcia, chociaż w przypadku starszych roczników ma to raczej małe
                > znaczenie, bo na zdjęciach z ledwością poznają się sami
                > zainteresowani. W dekonspirację policyjnych agentów też raczej nie
                > wierzę, bo tam aż takich idiotów nie ma, żeby robić sobie wspólne
                > tablo i umieszczać je w necie. Myślę, że całą wrzawę podsycają
                > konkurencyjne portale, którym spada ilość odsłon a tym samym kasa
                za
                > reklamy...
                • maruda.r Re: Jeśli mowa o zawiści, to raczej tej, jaką żyw 16.01.08, 09:00
                  uchachany napisał:

> kierownictwo polityczne GW wobec portalu, który, ze względu na swą
                  > popularnośc i zasięg może stanowić konkurencję dla portali
                  > agorowych :-).

Sprawdziłem twoją wizytówkę. Jest pusta. Dlaczego?

• uchachany Bo jak zakładałem sobie stały nick, to o 16.01.08, 09:07
                    wizytówkach jeszcze nie było ani słuchu ani widu :-).
                    • maruda.r Re: Bo jak zakładałem sobie stały nick, to o 16.01.08, 11:33
                      uchachany napisał:

> wizytówkach jeszcze nie było ani słuchu ani widu :-).

Zawsze możesz uzupełnić.

• uchachany A po kiego grzyba, nie szukam przecież kolegów 16.01.08, 11:50
                        ze szkoły :-)).
                        • maruda.r Re: A po kiego grzyba, nie szukam przecież kolegó 16.01.08, 15:02
                          uchachany napisał:

> ze szkoły :-)).

To dobrze, bo poprzedni post wskazywał na to, że jesteś fanem naszej-klasy.

• ready4freddy Re: Jeśli mowa o zawiści, to raczej tej, jaką żyw 16.01.08, 09:19
                  tak, oczywiscie. to przeciez normalne, ze portal informacyjny konkuruje ze
                  strona "spolecznosciowa", tak tak. wyobraz sobie, jak musza zazdroscic google,
                  ci to dopiero maja odslon :O
                  • Gość: J Re: Jeśli mowa o zawiści, to raczej tej, jaką żyw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:22
                    ready4freddy napisał:

> tak, oczywiscie. to przeciez normalne, ze portal informacyjny
                    > konkuruje ze strona "spolecznosciowa",

konkuruje
                    bebo.gazeta.pl/
                    • ready4freddy Re: Jeśli mowa o zawiści, to raczej tej, jaką żyw 16.01.08, 09:39
                      tak, mniej wiecej na tej zasadzie, na jakiej rower konkuruje z tramwajem. bebo
                      moze konkurowac z gronem, n-k to zupelnie inna sprawa, bo odwoluje sie wylacznie
                      do czasow szkolnych (fakt, ze mozesz dodac ojca, matke i sasiadke to inna
                      historia, ale ogolnie jest to spolecznosc "szkolna").
                      • Gość: krakus Oczywiście że konkurują IP: *.chello.pl 16.01.08, 10:26
                        tak samo jak kiełbasa konkuruje z piwem , a nowa płyta Natalii
                        Kukulskiej z jabłkiem

ludzie mają ograniczone budżety domowe, ograniczoną ilość wolnego
                        czasu, wszelkie zasoby są ograniczone

jesli ktoś spędzi dzisiaj godzinę czasu na portalu Nasza Klasa
                        szukajac znajomych, to nie obejrzy w tym czasie programu TV i nie
                        obejrzy 500 reklam które w tym czasie wpakowałaby w niego TV
                        nie przeczyta w tym czasie artykułów w Dzienniku czy GW i nie będzie
                        miał okazji kliknąć na 20 odnośników reklamowych w tych portalach
                        itd itd itd
                        a jesli takich ludzi robi się pare milionów to podejrzewam że
                        statystyki serwerów innych portali zaczynają to już wykazywać, pare
                        milionów ludzi spędzających czas w NK znika z ich portali

to oczywista oczywistość, nie ma o czym dyskutowac
                        • ready4freddy Re: Oczywiście że konkurują 16.01.08, 12:48
                          masz racje. ale na miejscu "innych portali" specjalnie bym sie nie martwil. 3
                          miesiace temu malo kto slyszal o n-k, za nastepne 3 to bedzie obciach jak
                          disco-polo :) zarty zartami, ale to przeminie. jest pewien maksymalny pulap
                          ludzi, ktorzy sie dopisza, i nie jest to raczej ilosc obywateli RP, ktorzy juz
                          ukonczyli szkoly :) na typowym portalu mozesz przeczytac newsy, horoskop,
                          recenzje plyt/filmow, skorzystac z wyszukiwarki, etc. roznica jak miedzy
                          internetem a telewizja, bo na n-k "program" masz tylko jeden. pewnie, ze mozesz
                          traktowac portal jako alternatywna poczte i forum dyskusyjne, ale jeszcze raz
                          mowie, na miejscu portali specjalnie bym sie nie obawial :)

ps. naprawde klikasz w jakies odnosniki reklamowe?? polecam adblock :)
                          • Gość: usak Re: Oczywiście że konkurują IP: *.asm.bellsouth.net 17.01.08, 17:13
                            Konkurencja boi sie nie tego, co juz jest w naszej-klasie, a tego,
                            co moze tam jeszcze powstac. Ten portal ma juz 6 milionow
                            uzytkownikow i ciagle rosnie!
              • Gość: ALA Re: Zawiść, zawiść, zawiść - polskie piekiełko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:24
                w TAKIM RAZIE ODPOWIEDZ MI, CZY JAK KTOś SIę TAM NIE ZAPISAł A JEGO ZDJECIE TAM
                JEST BEZ JEGO ZGODY TO JEST W PORZADKU, CHYBA RACZEJ NIE...
                • jurek7 Re: Zawiść, zawiść, zawiść - polskie piekiełko 16.01.08, 11:33
                  Gość portalu: ALA napisał(a):

> w TAKIM RAZIE ODPOWIEDZ MI, CZY JAK KTOś SIę TAM NIE ZAPISAł A JEGO ZDJECIE TAM
                  > JEST BEZ JEGO ZGODY TO JEST W PORZADKU, CHYBA RACZEJ NIE...

Jak ma z tym problem, to niech sie zwróci do osoby która to zdjęcie zamieściła.
              • Gość: to_ja Re: Zawiść, zawiść, zawiść - polskie piekiełko IP: *.adsl.alicedsl.de 16.01.08, 11:55
                dla niezorientowanych......to doskonala okazja do publicznego"mordowania" ludzi,trzeba znac tylko troche szczegolow z ich zycia..kto sprawdza,ze pani x jest pania x w rzeczywistosci?
            • Gość: tty Re: Za komuny gdy ktoś się wybił ponadprzeciętnąś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:51
              To żadne najeżdzanie, to świetny marketing. Tylko pogratulować konsekwencji, codziennie news o tym portalu.
            • sokrates22 Re: Za komuny gdy ktoś się wybił ponadprzeciętnąś 16.01.08, 10:20
              Gość portalu: alek napisał(a):

> Za komuny gdy ktoś się wybił ponadprzeciętnąść to zaraz go równano
              > do ziemi. Jak widać władzy pozostał ten nawyk do tej pory. Sukces
              > innych strasznie kogoś boli i zazdrość ściska gardło.

Niestety to cholernie boli większość nieudaczników.:)))
              A w Polsce jak co masz więcej niż sąsiad to możesz spodziewać się
              donosów.:)))

Polak Polakowi bratem.
          • Gość: Kris Wolna wola IP: 80.68.236.* 16.01.08, 08:59
            Jakby na to nie spojrzeć ludzie dobrowolnie podają swoje dane, więc nie wiem w
            czym problem. W ten sposób możnaby "załatwić" każdy portal społecznościowy.

netmagazine.pl
            www.money-expert.pl
            • maruda.r Re: Wolna wola 16.01.08, 09:05
              Gość portalu: Kris napisał(a):

> Jakby na to nie spojrzeć ludzie dobrowolnie podają swoje dane, więc nie wiem w
              > czym problem. W ten sposób możnaby "załatwić" każdy portal społecznościowy.

Problem w ochronie danych osobowych. Możesz się zarejestrować, jako Jan Kowalski
              i ściągnąć, co chcesz. Ludzie dobrowolnie podają dane, bo nie są świadomi
              zagrożeń. W znajomej klasie ktoś uzupełnił skład osobowy klasy i wstawił zdjęcia
              bez zgody konkretnych osób. Co sądzisz o takiej "dobrowolności"? Gdzie wolna
              wola osób, które nawet nie słyszały o serwisie?

• Gość: mika Re: Wolna wola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 17:39
              W N-K zarejestrowało się mnóstwo ludzi, którzy na co dzień nie są fanami internetu, i nie zdają sobie sprawy, jakie konsekwencje może mieć beztroskie podawanie w sieci informacji o sobie.
          • Gość: Byku Re: Oto polskie piekiełko właśnie. IP: *.aster.pl 16.01.08, 10:21
            A co ujawniają sprzątaczki i bezrobotni ? Czy też nie powinni tego ujawniać?
            Każdy pisał i załączał, to co uzna za stosowne. Każdy jest kowalem swego losu.
            Natomiast powinien się zastanawiać nad ryzykiem i odpowiedzialnością za
            zamieszczone informacje, komentarze, fotografie. Wycofać Prokuratorów śledzących
            przeciętnych użytkowników.
        • Gość: qweasd Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 213.172.174.* 16.01.08, 09:05
          Wyborcza i Agora chyba nie może przełknąć sukcesu naszej-klasy. Ich
          tematyczne portaliki sa GWno warte, więc trzeba udowadniać, że inni
          też są be. Żenujące. A z drugiej strony robią im reklamę za darmo.
        • elimi Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 09:32
          A co z tymi, którzy sami się nie zapisali,ale koledzy z klasy,
          znajomi zamieścili wspolne zdjecia?
          Ja nie jestem uzytkownikiem nk i nie bede, ale w portalu sa zdjecia
          na których jestem również ja. nie tylko z czasów szkolnych, ale
          również ze spotkania klasowego, które odbyło sie dwa lata temu.
          Jesli ktoś ma zyczenie publikować informacje o sobie to ok, jego
          sprawa, ale np ja nie życze sobie by umieszczano moje zdjecia w
          sieci.
          • Gość: jerzyk1969 Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.magma-net.pl 16.01.08, 09:44
            Rownie dobrze KAZDY moze umiescic Twoje zdjecie na DOWOLNYM czy to serwisie www,
            portalu spolecznosciowym - GDZIEKOLWIEK. I podpisac je jak tylko bedzie chcial...

Ba! Moze nawet wydrukowac Twoje zdjecie na przystankach autobusowych i opisac je
            dowolnie. Wtedy bedziesz obwinial Urzad Miasta?
      • Gość: Grzesiek Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 193.164.157.* 16.01.08, 08:06
        Zgadzam się całkowicie. Po poprostu Agorę zazdrość zżera, że u nich
        nie wpadli na taki pomysł. Jest to już niesmaczne.
        • zuzur Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 08:09
          Niech Agora zrobi wreszcie porządek ze swoimi serwerami pocztowymi.
          O ile je ma, bo odnoszę wrażenie, że to jakiś współdzielony komputer
          u kogoś w domu.
      • Gość: alis Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.malopolska.mw.gov.pl 16.01.08, 08:42
        Otóż to!Każdy się tam rejestruje na własną odpowiedzialność i nic
        nikomu do tego! Wielkie cuda!!!Otwórzcie ksiązkę telefoniczną, gdzie
        podanych jest więcej danych niż na niejednym profilu w n-k! A GIODO
        się jakoś nie niepokoi!?
      • Gość: człowiek Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:35
        Co ty za głupoty piszesz, tu nie chodzi o rejestrację tylko o zamieszczanie zdjęć bez czyjejś zgody, to takie ciężkie do zrozumienia.
        Dla mnie szkoła średnia to rozdział zamknięty, i nie rzycze sobie żeby jakiś Czereśniak, zamieszczał zdjęcie klasowe czy pojedyncze i podpisywał je z imienia i nazwiska.
        Zrozum człowieku, że na to nie masz wpływu, niech wprowadzą rejestrację na zasadzie allegro , a nie wpiszesz śmieszne dane, podasz jakiś meil i już masz dostęp do wszystkiego.
        Gazeto Wyborcza, wielkie dzięki że chociaż ty zajmujesz się tym syfiastym portalem, gdzie prawo do prywatności nie istnieje.
        • Gość: guteknapc Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 150.254.120.* 16.01.08, 09:44
          Na Twoim miejscu też bym sobie nie 'rzyczył', ale ja nie mam przeciwko temu nic. Właśnie dzięki zdjęciu całej klasy (które u mnie akurat gdzieś się zapodziało) udało nam się odtworzyć kontakty ze wszystkimi koleżankami i kolegami - po 35 latach (oczywiście z wyjątkiem tych, którzy uczą się już we Wiecznej Szkole, ale ich mogliśmy powspominać).
        • Gość: TP Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 17.01.08, 06:11
          Chlopie,zyczyc sobie mozesz,gdy bedzie twoje i li tylko wylacznie
          twoje zdjecie,a nie zdjecie grupowe.
          A tak nawiasem mowiac,to w Polsce przegina sie w kazda strone z ta
          ochrona.Za granica,za oceanem ,nie ma czegos takiego a nikt
          nikoigo ,nie napada...itd.Przesada,przesada.
      • Gość: lejzab Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.cst.tpsa.pl 16.01.08, 09:38
        nie najeżdża, tylko reklamuje nasza-klase. przez te artykuły w gazecie zyskali
        chyba z 1/3 użytkowników
      • Gość: mp Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.tvk.torun.pl 16.01.08, 09:48
        Po pierwsze, wszyscy krytykuja gazete, jakby to ona byla pomylodawca kontroli. Poza tym, poczytajcie inne serwisy inforamcyjne, ten teat pojawia sie na wiekszosci portali. A swoja droga, dlaczego przegladacie akurat gazete, skoro jest taka beznadziejna, stronnicza, szukajaca sensacji i 'zazdrosna' o inne portale...?
      • Gość: Tomek Wieruszewski Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.unregistered.net.exatel.pl 16.01.08, 10:43
        Czasem najeżdża, ale czasem chwali, czasem neutralnie, ale to PRZEDE
        WSZYSTKIM "GW" wypromowała ten portal. Muszą czasem napisać
        negatywnie, żeby nie była ta jawna reklama, ale artykuły o tym są co
        chwila.
        • Gość: hella Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.softdesk.com.pl 16.01.08, 13:29
          czasem???
          co najmniej od tygodnia (jak nie dłużej), codziennie pojawia się jakaś negatywna informacja na temat naszej-klasy: a to nie działa w ogóle, a to wolno chodzi, a to przestępcy po niej hasają...
          wcześnije też pisali o potknięciach, ale faktycznie czasem, to co wybrabia się w sumie od poczatku roku jest chore. codziennie "nius" o n-k o zabarwieniu negatwynym.
      • Gość: Tomasz Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 10:55
        gazeta zazdrosci sukcesu NK - a sama promuje jakies gownane Bebo dla malolatow i tam wszytsko jest ladnie pieknie tak?
      • Gość: niebardzo Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.devs.futuro.pl 16.01.08, 11:10
        ludzie umieszczaja zdjecia na ktorych znajduja sie wizerunki osob
        trzecich, np. sa to zdjecia grupy przyjazniacych sie ludzi, albo
        poprostu zdjecie klasowe. nikt nie pyta sie osob figurujacych na
        takim zdjeciu o zgode. przyklad z zdekonspirowanymi policjantami
        jest ekstra! jezeli sa tajniakami to moga poslugiwac sie innymi
        nazwiskami, ale przeciez twarzy nie zmienia. z tego co wiem tamto
        zdjecie bylo z okresu szkoly policyjnej:) ciekawe czy doszlo do
        zagrozenia ich zdrowia i zycia.

----------------------
        www.tani-bilet.com.pl
        www.pierwszy-milion.com.pl
        • a_weasley Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 17.01.08, 01:10
          Gość portalu: niebardzo napisał(a):

> trzecich, np. sa to zdjecia grupy przyjazniacych
          > sie ludzi, albo poprostu zdjecie klasowe.
          > nikt nie pyta sie osob figurujacych na

No i co?
          I jest sobie zdjęcie, na którym oprócz sześciu osób zarejestrowanych na N-K jest
          piętnaścioro innych szczawi. Całe towarzystwo ma dziś po czterdzieści lat, a na
          zdjęciu po 10. Co to komu daje?
      • Gość: Małgorzata Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 217.97.135.* 16.01.08, 11:20
        oprócz niepotrzebnego brzydkiego słowa - zgadzam się z tą
        wypowiedzią w całej rozciągłości
      • Gość: gusc Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 11:57
        Racja. Gazeto, coś ci nie wyszło z twoimi próbami założenia podobnego portalu. A
        podobne dane, a nawet więcej bo np. całe cv, są na goldenline.
    • Gość: kkkk zygac sie juz chce IP: 83.238.19.* 16.01.08, 07:10
      od rana nic tylko n-k i n-k.... codziennie to samo, nie macie juz o czym pisac ??
    • zbigniew1000 GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:10
      Taaa... dobrze żarło....

Na wszelki wypadek warto pozbierać dane od swoich znajomych.

Świrom, kilerom, urzędasom mówimy zdecydowanie NIE!
      • trabancik no to będzie kolejna przeprowadzka serwerowni :) 16.01.08, 07:12
        e tam - jak się GIODO przyczepi, to serwery postawi się gdzieś na końcu świata

pozdrówka
      • the_rest to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? 16.01.08, 08:34
        to byłby jedyny słuszny serwis,a jakiekolwiek ataki przeciw niemu mogłaby podjąć
        tylko osoba okropnie zła - kaczysta, PISowiec bądź jaki faszysta ... Prosimy was
        - zróbcie taki portal, uchrońcie nas przed wszelkimi nieprawidłościami tego
        świata ...
        • Gość: Łowca debili Hahaha, dobre! IP: 79.139.3.* 16.01.08, 08:49
          Też myślę, że to jest główna przyczyna zmasowanego ataku na naszą-
          klasę. I to nie tylko w Gazecie ale i na Onecie czy Interii. Chłopcy
          znieść nie mogą, że tam jest tyle milionów odsłon dziennie, co już
          zauważają reklamodawcy. A co dopiero będzie, jak zainstaują nowe
          serwery. A swoją drogą, to w zwykłej książce telefonicznej jest
          więcej danych o osobie...
          • maruda.r Re: Hahaha, dobre! 16.01.08, 08:58
            Gość portalu: Łowca debili napisał(a):

> Też myślę, że to jest główna przyczyna zmasowanego ataku na naszą-
            > klasę. I to nie tylko w Gazecie ale i na Onecie czy Interii. Chłopcy
            > znieść nie mogą, że tam jest tyle milionów odsłon dziennie, co już
            > zauważają reklamodawcy. A co dopiero będzie, jak zainstaują nowe
            > serwery.

Już zainstalowali.

• Gość: J Re: to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:56
          the_rest napisał:

> to byłby jedyny słuszny serwis,a jakiekolwiek ataki przeciw niemu
          > mogłaby podjąć tylko osoba okropnie zła - kaczysta, PISowiec bądź
          > jaki faszysta ... Prosimy was - zróbcie taki portal, uchrońcie nas
          > przed wszelkimi nieprawidłościami tego świata ...

i cenzorzy od razu by usuwali z forum negatywne komentarze na temat
          tego serwisu :)
          • maruda.r Re: to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? 16.01.08, 08:59
            Gość portalu: J napisał(a):

> i cenzorzy od razu by usuwali z forum negatywne komentarze na temat
            > tego serwisu :)

Jakoś nie usuwają.

• Gość: J Re: to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:20
              moje usuwają nagminnie
            • Gość: Jasiu Re: to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? IP: *.coreserver.be 16.01.08, 09:44
              Gdy się spojrzy na twoje forumowe wpisy, to można dojść do wniosku, że we
              wszystkich sprawach próbujesz udawać "obcykanego", panie wszechwiedzący. Usuwają
              nawet z kontem! Próbowałem na forum N-K rozpocząć dyskusję na temat pewnego
              artykułu nieprzychylnego temu portalowi - oprócz tego, że wykasowano wpis i
              link, usunięto także moje konto.
              • maruda.r Re: to kiedy rusza naszaklasa.gazeta.pl ? 16.01.08, 11:38
                Gość portalu: Jasiu napisał(a):

Usuwają
                > nawet z kontem! Próbowałem na forum N-K rozpocząć dyskusję na temat pewnego
                > artykułu nieprzychylnego temu portalowi - oprócz tego, że wykasowano wpis i
                > link, usunięto także moje konto.

Nieporozumienie. Odniosłem się do myśli "the_rest" i sugestii na temat
                "naszaklasa.gazeta.pl", a więc działania forum gazeta.pl, na którym piszemy.

• Gość: gość N.A.S.Z - K.O.M.P.L.E.K.S.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 09:22
        "Witam

Będę pisała pracę magisterską na temat "Analiza kompleksów społecznych na
        przykładzie portalu nasza-klasa.pl".
        Teza jest taka, że ten portal jest dokładnym odzwierciedleniem kompleksów
        ludzi tam zapisanych.
        Już tłumaczę o co chodzi. Np. dziewczyny, które w szkole nie miały powodzenia,
        teraz prezentują z dumą swoje zdjęcia ze ślubu lub z narzeczonymi, ludzie z
        biednych rodzin obnoszą się samochodami, domami, niby przypadkiem zamieszczają
        takie zdjęcia, jakby nie mieli innych, ludzie którzy w szkole nigdy nie brali
        udziału w imprezach i nie pili alkoholu teraz przedstawiają siebie jako
        szalonych imprezowiczów, ci którzy nie mieli znajomych, teraz prześcigają się
        w ich kolekcjonowaniu na portalu itp. itp. W przypadku moich znajomych
        (czasem znajomych to za dużo powiedziane) sprawdza się to w 90%.
        Jakie jeszcze kompleksy znacie, najlepiej na przykładach"?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=73448071&s=0
        • elimi kompleksy? 16.01.08, 09:46
          Np. dziewczyny, które w szkole nie miały powodzenia,
          > teraz prezentują z dumą swoje zdjęcia ze ślubu lub z narzeczonymi,
          ludzie z
          > biednych rodzin obnoszą się samochodami, domami, niby przypadkiem
          zamieszczają
          > takie zdjęcia, jakby nie mieli innych, ludzie którzy w szkole
          nigdy nie brali
          > udziału w imprezach i nie pili alkoholu teraz przedstawiają siebie
          jako
          > szalonych imprezowiczów,

a jak zamierzasz udowodnic swoją tezę?
          Twoi znajomi chyba nei stanowią reprezentatywnej "próbki badawczej"
          Bedziesz monitorowala wszystkie zamieszczane zdjecia, podzielisz je
          na kategorie i wyjdzie Ci rozkład procentowy kompleksow
          spoleczenstwa?

Skad bedziesz wiedziala, ze zdjecie z imprezy zamiescil klasowy
          mruk, ktory chce odreagowac kompleks z liceum? bedziesz robila
          wywiad z pozostalymi osobami z klasy? a moze on zawsze lubil imprezy
          i nic sie nie zmienil mimo uplywu lat?
          a nawet jesli rzeczywiscie byl to kiedyś osobnik zamkniety w sobie,
          to moze gdy zmienil srodowisko, trafil na studia i rozwinął
          skrzydła, pozbyl sie kompleksow i w efekcie stał sie bardzo
          towarzyski?

Twoja teza wydaje mi się naciągana
        • Gość: TP Re: N.A.S.Z IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 17.01.08, 06:19
          Juz to czytalam.Jesli to prawda,to zacznij pisac, a nie
          ogloszaj ,gdzie sie da o zamiarze.Ciekawe w jakiej uczelni
          studiujesz i co to za promotor?
          Uwazam ,ze temat jest bzdurny.
    • Gość: gość GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.cdif.cable.ntl.com 16.01.08, 07:12
      Wydaje mi sie,że ostatnio coś robicie nagonkę na ten portal. Nieładnie!!!! Ale to przecież wolny rynek jest i wszystkie chwyty dozwolone, nieprawdaż? Tracisz w mych oczach Gazeto i Agoro. Zaczynacie schodzić na psy. Pa...........
      • lobotomia_story Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:45
        > Tracisz
        > w mych oczach Gazeto i Agoro

na pewno są w szoku z tego powodu
        nie podoba ci się, to ch ci w de

zajmij się jakąś robotą, bo straszenie innych utratą twojej łaski jest po prostu żałosne
        • zuzur GW cały czas promuje n-k. 16.01.08, 08:14
          Albo mają udziały w n-k, albo zatrudniają wyjątkowych cymbałów.
      • Gość: mo Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 07:49
        to gw wypromowała n-k. Zarzut więc bezzasadny.
        • Gość: Lizak Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chelmnet.pl 16.01.08, 08:17
          Przez własną głupotę i niepomyślenie, że bardziej im zaszkodzą, nic nie pisząc.
      • Gość: andrzej Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.cg.shawcable.net 16.01.08, 08:02
        Abstrahujac od powyzszego artykulu, wg. Ciebie wolny rynek = wszystkie chwyty
        dozwolone? Skad Ty taka teze zrodziles.
      • uchachany "zaczynają schodzić na psy" :)?? Ho, ho, klasyczny 16.01.08, 09:05
        "refleks szachisty" :-).
    • anduel GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:13
      Jak zwykle w gazecie piszą pierdoły,co to są za dane osobowe : imię , nazwisko
      , miejscowość zamieszkania ????????????
      Może ktoś mi zapłaci po dwadzieścia złotych to przejdę sie po mieście i
      dorzucę jeszcze przynajmniej ulicę.Myślę że szybciej stałbym się milionerem
      jak twórcy portalu.
      • lucusia3 Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 08:01
        Jakieś cyrki robia z tymi danymi osobowymi - jesteśmy pewnie jedynym krajem na świecie, gdzie nie ma nazwisk na dzwonkach domofonów, informacja telefoniczna nie poda numeru, gdy znamy tylko nazwisko i ulicę abonenta a książki telefoniczne są dobrem reglamentowanym i ściśle tajnym, pogotowie nie pozna adresu abonenta jesli zadzwoni ktoś z jakieś numeru i się nie zdąży przedstawić i zasłabnie, gdy jednocześnie banki i rózne instytucje gubią, wyrzucają i publikują listy swoich klientów, nie tylko z nazwiskiem i adresem, ale także z peselem i numerem dowodu i to w wiekszości bezkarnie.
        Dla mnie to paranoja.
        Jak sie komuś nie podoba znaleźć na nk, to niech się tam nie wpisuje, gdy się oburza, że jego grupowe zdjęcie z IV klasy tam się pojawiło, to niech nie daje się z innymi fotografować. Paranoja.
        • mulla_komar Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 08:10
          W Anglii na ten przyklad nie masz nazwisk na dzwonkach, chyba ze ktos chce swoje
          zamiescic, ale jak na razie we wszystkich miejscach, w ktorych mieszkalem nie
          wiedzialem kim sa moi sasiedzi.
    • olias GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:14
      jaką tajną informację może nieść w sobie fotka spzed kilku-, kilk-
      udziesięciu lat? a obecna? informacja o dacie urodzenia? fotki z
      wczasów w Gracji?
      policjanci pokazujący zbiorową fotkę ze szkoły policyjnej to raczej
      wina samej szkoły. co ich tam za moje podatki uczono?
      w pogoni za ochroną danych osobowych skasowali nawet listy
      mieszkańców klatki schodowej. i teraz z domofonu trzeba pół klatki
      postawić na nogi zanim się trafi na właściwą.
      w niektórych przypadkach zachowanie tajemnicy jest uzasadnione. na
      ogół jest objawem nowobogactwa noworusza, No i przede wszystkim -
      zasugerowaną koniecznością ukrywania się. Dzieki czemu ci
      którzy "zarobili pierwszy milion" mogą żąać ochrony tajemnicy źródła
      majątku z nikąd.
      • Gość: Strona Główna Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 07:23
        Wyborcza zazdrości sukcesu. na 6 milionów znalazła jeden przypadek (!) i rzuca
        cover na 3/4 strony. N-K to świetny artykuł na opis spotkań po latach na wydanie
        główne lub Duży Format
        Wyborcza niech sobie dopracuje własne witryny: ma 3 portale ogłoszeniowe:
        Dwukropek, Aaaby i GazetaDom i wszystkie niedopracowane z rozbieżnymi
        kategoriami. Zamiast robić 3 rzeczy byle jak lepiej zrobić jedną a dobrze
        • Gość: big.em Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.acn.waw.pl 16.01.08, 07:32
          Agorę zalewa żółć, bo kiedyś robili coś w kierunku podobnego portalu i nic im
          nie wyszło, więc na modłę psa ogrodnika, probują zgnoić n-k.

Swoją drogą GIODO też przesadza w swoich wypowiedziach. Przygotowywałem kiedyś
          system w jednym z banków do takiej kontroli i naprawdę imię, nazwisko i miejsce
          zamieszkanie nie są aż tak poufne. A, że ktoś znalazł się na zdjęciu klasowym
          nieopublikowanym przez siebie to już jest inna sprawa, którą najlepiej w naszym
          kraju rozpatrują sądy z powództwa cywilnego.
          • ready4freddy Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 12:59
            jeszcze raz powtarzam: Agora, a konkretnie gazeta.pl ma spory wklad w promocje
            n-k (artykul z konca wrzesnia na glownej). nie wiem, co ich zalewa, ale ciebie
            najwyrazniej krew zalewa (oczy konkretnie) na sama mysl o Agorze, gazeta.pl i GW
            - zgadlem? :)
      • kamax Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:34
        dla tych co się nie boją polecam konkurencyjny portral
        www.szkolnictwo.pl/ !!
        • smokeyz Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 01.07.08, 23:11
          kamax najgorsza strona jaką widziałem! Nie przesadzaj….hehe szef
          szkolnictwa reklamuje swoja stronę? Widzę, że jesteś osobą, która
          nie zna się na rzeczy. Nasza klasa nie dorasta tej stronie do pięt i
          nie pisze tego by Ci zrobić na złość, ale dlatego że ta stonka,
          którą zachwalasz jest do bani! Ile twoje szkolnictwo jest na rynku,
          a ile nasza klasa ? No właśnie, odpowiedniej wielkości mózg potrafi
          precyzyjniej realizować swoje plany i cele.... Nic dodać nic ująć...
      • zorro_zx Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 09:01
        Znalazłem na naszej-klasie grupowe zdjęcie z podstawówki. Pod spodem moderator
        zamieścił imiona i nazwiska ludzi na zdjęciu, w tym moje. Czy to jakaś tragedia?
        Byłem w tej klasie, jestem na zdjęciu. Czy mam się tego wstydzić? Fajnie, że
        ktoś mnie zapamiętał. Nie jestem złodziejem, politykiem, szpiegiem. Czego mam
        się bać? Paranoja...
    • a-siek Nasza-klasa to takie samo zagrożenie jak każdy inn 16.01.08, 07:28
      serwis, w którym ludzie podają swoje pełne imię i nazwisko.

A co do udostępniania danych, to miałam swojego czasu niemiłą
      historię z pewnym czubkiem. Dane pozyskał z bazy jednego z
      największych banków, bo jest jego pracownikiem i to na kierowniczym
      stanowisku.
      A tam jest wszystko, łącznie z dochodami, adresami, stanem majątku
      etc...

O oświadczeniach majatkowych polilyków czy radnych nei wspominam, bo
      to jest dopiero skarbnica wiedzy i pokusa dla psycholi.

Strasznie się czepili naszej klasy. Rozumiem, że policjanci,
      klawisze czy prokuratorzy powinni odpuścić sobie zamieszczanie
      danych identyfikujących ich, ale większość osób bardziej się
      odsłania przed przestępcami jeżdżąc dodrym autem czy kupując na raty
      plazmę.
      • Gość: Strona Główna żenada Wyborczej IP: *.chello.pl 16.01.08, 07:37
        Straszyć, straszyć, wywlekać błędy, chronić przed pedofilami. Wyborcza zniża się
        do bulwarówek. Ale niech idzie dalej - powinni popuścić wodze fantazji i walnąć
        jakiś insert z wypowiedziami rzeszy naukowców i urzędników z fantastycznym GIODO
        oraz jeszcze lepszym Kochanowskim na czele. Potem tradycyjnie się napisze, że to
        przecież nie opinie redakcyjne ale tylko czyjeś wypowiedzi a oni tylko
        udostępniają im łamy i w ogóle powinno sie dziękować bo nas ciemnych chronią
    • Gość: mosze bebo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 07:30
      rozumiem, że macie własny serwis będący kopią NK ale dajcie już spokój oryginałowi
    • Gość: big.em GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.acn.waw.pl 16.01.08, 07:32
      Agorę zalewa żółć, bo kiedyś robili coś w kierunku podobnego portalu i nic im
      nie wyszło, więc na modłę psa ogrodnika, probują zgnoić n-k.

Swoją drogą GIODO też przesadza w swoich wypowiedziach. Przygotowywałem kiedyś
      system w jednym z banków do takiej kontroli i naprawdę imię, nazwisko i miejsce
      zamieszkanie nie są aż tak poufne. A, że ktoś znalazł się na zdjęciu klasowym
      nieopublikowanym przez siebie to już jest inna sprawa, którą najlepiej w naszym
      kraju rozpatrują sądy z powództwa cywilnego.
    • mika_dam GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:37
      Dlaczego by nie wprowadzić takiego rozwiązania jak na Facebooku - dopóki nie
      jesteś na liście znajomych danej osoby, nie masz dostępu do szerszych informacji
      o niej?
      • Gość: MOi Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 193.111.166.* 16.01.08, 09:23
        no własnie w opcjach takie cos mozna zaznaczyć! np ja tak mam.
    • kamax www.szkolnictwo.pl 16.01.08, 07:38
      www.szkolnictwo.pl
    • Gość: olobolo Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 195.149.64.* 16.01.08, 07:39
      Taaaaaaa ciąg dalszy nagonki gazety.pl na naszą-klasę. Pewnie wasza-
      synagoga wam nie idze tak dobrze ... Ostanio wycenialiście NK na 150
      milionó a dziś na 128 milionów ? Czy oferta zakupu portalu przez
      Agorę ?
      • Gość: SG Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 07:54
        A tak poza tym samo napisanie czy powiedzenie, że coś się zrobiło nie zawsze
        jest przyznaniem się i dowodem. Wielu facetów mówi, że miało romans z jakąś
        panią a to tzw. ściema żeby się pochwalić.
        Ja sobie zaraz zrobię zdjęcie przed piękną chałupą albo ściągnę z netu i zobaczę
        ilu strasznych przestępców przyjedzie mi ją obrabować. Szczególnie jak nie ma
        mojego adresu na N-K a nawet mail jest ukryty
      • ready4freddy Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 09:30
        brawo, wykryles spisek. a teraz sie skup: 7go stycznia N-K tryumfalnie oglosila,
        ze maja 6 milionow uzytkownikow (co oznaczalo w praktyce podwojenie liczbby w
        niecaly miesiac, o poprzednia informacja o 3 milionach pochodzila bodajze z 14go
        grudnia). ale jesli wejdziesz niezalogowany na strone N-K, to podaja tylko 4
        miliony. znow spisek agory, czy moze cos zupelnie innego?
        • Gość: SG Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 12:27
          ready4freddy napisał:
          > brawo, wykryles spisek. a teraz sie skup: 7go stycznia N-K
          tryumfalnie oglosila
          > ,
          > ze maja 6 milionow uzytkownikow (co oznaczalo w praktyce
          podwojenie liczbby w
          > niecaly miesiac, o poprzednia informacja o 3 milionach pochodzila
          bodajze z 14g
          > o
          > grudnia). ale jesli wejdziesz niezalogowany na strone N-K, to
          podaja tylko 4
          > miliony. znow spisek agory, czy moze cos zupelnie innego?

Na świecie nie ma żadnych spisków, ukłądów i paktów, nikt nie donosi
          na konkurencję, nie istnieje lobbowanie, kartele, zmowy cenowe sitwy
          ani nieuczciwe przetargi czy łapówkarstwo. A Wyborcza jest jedyną
          uczciwą instytucją. To przecież jasne jak to że www.bebo.gazeta.pl
          nie konkuruje z Naszą-klasą

• ready4freddy Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 12:37
            oczywiscie, ze istnieja, wcale im nie zaprzeczam :) ale doszukiwanie sie ich
            wszedzie zwykle jest gruba przesada. bebo ma nieco inny target niz n-k, i jesli
            z kims konkuruje, to raczej z gronem. ale niech bedzie, ze gazeta pisze ciagle o
            naszej-klasie, bo im "zazdrosci". no, jesli tak, to strzelili sobie w stope, bo
            gdyby nie teksty miedzy inymi na gazeta.pl, n-k nie wyszlaby poza maly portalik
            spolecznosciowy dla studentow z Wroclawia. kiedy sie zapisywalem (poczatek
            pazdziernika), dowolne nazwisko znajomej osoby, ktore wpisywalem zwracalo osoby
            o tym samym nazwisku, ale z Wroclawia. tylko i wylacznie.
            • Gość: SG Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 13:40
              No do mnie informccja o N-K dotarła poprzez znajomego więc artykuły
              o portalu nie miały żadnego wpływu.
              Natomiast do tej pory Wyborcza zachwycała się młodymi zdolnymi,
              ciekawymi pomysłami itp. a tu nagle zamiast ładnej historyjki o
              spotkaniu po latach robienie burzy w szklance wody. Bo cóż takiego
              strasznego się stało? parę przypadków na 6 milionów. Mail ukryty,
              dane podajesz jak chcesz, posty i zdjęcia kasujesz kiedy chcesz.
              Przypomnij co się działo jak wchodził Fakt i Dziennik
              Nie tylko Wyborcza ale każdy kto z zawiści dyskredytuje N-K, że tak
              się udało - pokazuje swą małość
              Ale Wyborcza lubi pokazywać swoje opinie poprzez jakiś specjalistów
              a nie felietonami redaktorów. Wtedy można napisać wszysko i nie być
              posądzonym o stronniczość.
              Wyborcza nie jest wyjątkiem - nie wierzę w obiektywne media. Ale
              akurat coś za bardzo się czepia
      • szelmar Cholerni geszefciarze z Czerskiej!!! 16.01.08, 12:45
        W kraju rzeź na giełdzie, kolejki koło banków, gospodarka amerykańska się wali,
        a ci załatwiają geszeficiarskie porachunki z naszą- klasą. Ciekawe kiedy przyjdą
        do nich z propozycją nie do odrzucenia odkupienia pakietu kontrolnego udziałów
        przez Agorę albo ITI (TVN). Ohydne to jest!
    • Gość: Internautka GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 07:41
      Uważam, że do naszych wszystkich zamieszczonych w portalu danych nie powinien
      mieć dostępu każdy, lecz tylko ten, z którym jesteśmy w kontakcie (przyjęliśmy
      zaproszenie lub nasze zaproszenie zostało przyjęte).
      • Gość: hella Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.softdesk.com.pl 16.01.08, 08:32
        droga internautko - w profilu masz opcję czy chcesz, aby Twój nr tel, gadu czy skype widzieli inni, czy tylko znajomi czy moze nikt. możesz w ogóle nie podawać swoich danych, wpisać tylko imię i nazwisko, bez miasta - wybór jest bardzo szeroki.

chyba, ze dla Ciebie "danymi" są Twoje zdjęcia ale tych tez nikt nie kaze Ci umieszczac.

normalnie przy tej panice nt n-k mam wrażenie jakby był to pierwszy portal społecznościowy w polsce :/

• Gość: Internautka Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:43
          Pomysł na znajdowanie starych znajomych jak najbardziej trafny, ale po prostu
          mógłby być bardziej dopracowany. Więcej opcji - dlaczego mogę blokować tylko
          tych znajomych, którzy już są w mojej bazie znajomych, to bez sensu, wolałabym
          opcję zablokowania dostępu obcym. A podane dane i tak w tej chwili mam
          minimalne, ale żeby nawiązać kontakt z innymi i przejść na "tryb prywatny" to i
          tak muszę podać albo maila, albo telefon, czyli kolejne dane do których dostęp
          ma dosłownie każdy.
          • Gość: Agata Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.brnt.cable.ntl.com 16.01.08, 09:33
            Przeciez mozesz napisac do znajomych majla! I w tym majlu podac im nr telefonu!!
            Poza tym istnieje opcja, czy chcesz pokazywac swoj numer gg, skype i telefon
            wszystkim, nikomu, czy tylko znajomym...

Ludzie powariowali. Zagrozenie prywatnosci bo w sieci widnieje Twoje imie,
            nazwisko, miasto i zdjecie??? No ludzie! Bez przesady. Internet jest pelny
            takich informacji. Moze niech sie tacy ludzie poskarza na internet w ogole, a
            nie tylko na n-k, gdzie zapisali sie DOBROWOLNIE. A kto nie chce zeby jego
            zdjecie ogladano, niechze go nie zamieszcza! Kto nie chce niech sie w ogole nie
            zapisuje!
          • Gość: hella Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.softdesk.com.pl 16.01.08, 10:43
            zablokowac możesz również osobę, która nie jest wśród Twoich znajomych - właśnie weszłam, sprawdziłam - jest taka opcja.

a jeżeli chcesz przejść na "tryb prywatny" wcale nie musisz podać wsazystkich informacji publicznie - wystarczy korespodencja z osobą, z któą chcesz sie dalej kontaktować.

nie ma to jak robić z igły widły.
    • Gość: Behemot Czyli prywatna firma ma odpowiadać za głupotę IP: *.crowley.pl 16.01.08, 07:42
      ludzi, którzy sami wpuszczają swoje dane osobowe do obiegu. Proponuje by
      nasza-klasa podczas logowania czerwonymi bukwami w capitalkach walnęła baner iż
      za udostępnienie wszelkich swoich danych osobowych odpowiada użytkownik!!!!

Poza tym przydałaby sie większa kontrola rodziców nad tym co robią dzieci w sieci.
      No ale jeśli rodzice nie mają często pojęcia o tym co dzieci robią w realu to
      jak tu wymagać by obcy ludzie z n-k pilnowali czyichś pociech.
    • Gość: albina GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 07:44
      Ja tam bardzo lubie nasza klase, od rana w robocie od razu odpalm stronke i od
      razu sie lepiej czuje. Wieczorem mam swoj Klan i M jak milosc. Jest wesolo, jest
      moherowo, a zycie sie toczy.

pozdro
    • wacikowa Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę 16.01.08, 07:45
      To jak piszą non-stop o Kaczyńskich to też nagonka?
      Gratuluję.
      • Gość: edek 42 Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 07:49
        Kadrowi calego kraju sprawdzaja swoich pracownikow na naszej-klasie. Jakie maja
        poglady , co tam o delikwencie wypisuja znajomi i itd. To najlepsza darmowa,
        baza danych od czasow Jezusa. I sprawdzcie ze zaden kadrowiec nie ma konta na
        naszej-klasie.
        • Gość: SG Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.chello.pl 16.01.08, 07:59
          Gość portalu: edek 42 napisał(a):
          > Kadrowi calego kraju sprawdzaja swoich pracownikow na naszej-klasie. Jakie maja
          > poglady , co tam o delikwencie wypisuja znajomi i itd. To najlepsza darmowa,
          > baza danych od czasow Jezusa. I sprawdzcie ze zaden kadrowiec nie ma konta na
          > naszej-klasie.

Kto pisze o poglądach??! Pisze się wspomnienia co się robiło, nikt na forach
          klasowych nie pisze o polityce. Takie rzeczy idą pocztą N-K
    • Gość: harp Będzie po polsku: wyłączyć,zamknąć,zakazać,ukarać IP: *.tor.primus.ca 16.01.08, 07:46
      Dobrowolnie zamieszczanie informacji o sobie jak i dzielenie się
      obywateli informacjami jest niebezpieczne dla władzy w Polsce.
      Tylko władza RP ma monopol na informacje.
      Przypuszczam że serwis N-K czeka smutny koniec.
      • Gość: tay Re: Będzie po polsku: wyłączyć,zamknąć,zakazać,uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:02
        Spoko spoko, jeszcze nie wiemy co o calej sprawie mysla biskupi.
    • Gość: linusia GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 80.55.222.* 16.01.08, 07:48
      Ktoś napisał, że GW schodzi na psy. Zgadzam się w 100%. Brakuje
      tylko na pierwszej stronie artykułu o Dodzie.
      NK nie zmusza ani nie zachęca nikogo do podawania szczegółowych
      danych o sobie. MOŻNA to zrobić. Nikt też nie musi umieszczać swoich
      zdjęć, podawać nr telefonu itd. Chyba każdy wie, jakie zagrożenia
      niesie za sobą "wywnętrzanie" się w sieci. Czy ta nagonka jest
      dlatego, że w tym chorym kraju osiągnął sukces ktoś zwyczjny
      (autorzy NK) - bez znajomości, układów i przekrętów? Wykorzystując
      tylko własną wiedzę i pracę? Najlepiej na twórców NK nasłać CBA i
      ABW - jeśli nie pomoże GIODO. Gratulacje dla Gazety.
    • Gość: Ma GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 07:48
      A to Polska właśnie...
    • Gość: zarejestrowana w p GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.it-net.pl 16.01.08, 07:50
      ortalu : podałam tylko te dane, ktore są niezbędne do rejestracji, a
      że nie jednemu psu Burek :), więc znajdą mnie tylko ci, którzy
      bardzo zechcą i ktorym ja pozwolę. Zdjęcia, jeżeli zechcę komus
      pokazać, to wysyłam na normalnego maila, podobnie informacje o
      rodzinie, pracy, karierze. Wiadomo, że podawanie swoich
      najdokladniejszych namiarów może kusić do zlego. Ot, choćby ułatwić
      działania przy okradaniu "na wnuczka".
      A serwis jest ok, dzięki niemu odnalazłam osoby, z którymi przez
      różne koleje losu straciłam kontakt już dawno.
    • Gość: z naszej klasy GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 80.54.192.* 16.01.08, 07:51
      nikt nikogo pod pistoletem nie czyma
    • Gość: hehe Re: GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: 194.242.62.* 16.01.08, 07:52
      zaczynacie być już śmieszni albo raczej żałośni z tą naszą klasą. nie ma dnia
      żeby coś GW o tym portalu nie napisała. gul skacze? :)
    • palestrina2005 "Gazeta" bezczelnie zwalcza swojego konkurenta 16.01.08, 08:00
      Artykuł zupełnie nieobiektywny. "Gazeta" sama prowadzi serwis
      społecznościowy bebo.gazeta.pl.
      Takim pluciem "Gazeta" po prostu chce zwalczyć konkurenta.

Cytuję fajny tekst:

GW kontra Nasza-klasa

Od pewnego czasu, dziennikarze najbardziej postępowej gazety w
      Polsce z niepokojem obserwują funkcjonowanie portalu nasza-klasa.pl.
      Portalu, stworzonym przez paru studentów z Wrocławia, który pozwala
      na odnalezienie swoich znajomych ze szkoły, studiów, drużyny
      harcerskiej itp. Niby nic złego. AAAA, ale tu są dzielni
      dziennikarze z GW, którzy odkryli ogromne zagrożenie kryjące się na
      tej stronie. Co tydzień przeczytać można w wyborczej o tym, że przez
      naszą-klasę swoje ofiary namierzają różnej maści przestępcy,
      mafiozi, bonzowie narkotykowi, pedofile, gwałciciele, żebracy,
      porywacze itp. Poza tym - serwis ten zgromadził już 6 mln osób.
      Gazeta grzmi, że to największy zbiór danych osobowych w rękach
      prywatnej firmy. Dla ścisłości dodam: w naszej-klasie podaje się
      Imię, Nazwisko (ew. nazwisko panieńskie), miejscowość/miejscowości
      zamieszkania (może być tylko kraj, można też niczego nie wpisywać),
      wiek, adres email (niewidoczny dla innych użytkowników) oraz można
      podać telefon (nie trzeba). Niby nic, ale dziennikarze GW wiedzą, że
      to informacje, które mogą zabić. Dzięki tym zasobom informacji, wg
      Wyborczej, setki złodziei i bandytów namierzyło swoje ofiary -
      bazując na tych danych plus zdjęcia, które wg wyborczej informują o
      stanie majątkowym, a tym samym sprawiają, że złodziej wie, że np.
      mamy samochód!! Żeby było jasne - każdy kto się loguje w naszej-
      klasie robi to dobrowolnie. Mój Ojciec podał inne dane niż te
      rzeczywiste (nawet imię i nazwisko), bliscy znajomi jego i tak
      wiedzą o kogo chodzi. Nie ma tu przymusu, można w każdej chwili się
      wykasować. Cóż, ludzie są głupi i bezrozumni i nie wiedzą, że się
      narażają. Na szczęście wie o tym Wyborcza i nas ostrzega. Co prawda
      nie ostrzegała nigdy przed innymi serwisami społecznościowymi jak
      facebook, myspace czy grono, ale....

W tym miejscu mała odskocznia i porównanie. Mieszkam w Szwecji. W
      kraju tym dane każdego mieszkańca, jego dochody, adres dokładny,
      telefon, datę urodzenia, numer ewidencyjny (odpowiednik PESELu,
      ważniejszy od nazwiska właściwie), samochód (z nr rejestracyjnymi i
      danymi technicznymi), wielkość oszczędności można sprawdzić bez
      problemu w internecie. Podobnie jest w Finlandii. Po co o tym
      wspominam? Ano dlatego, że Wyborcza uchodzi za proeuropejską, a więc
      otwarte szwedzkie obyczaje europejskie powinny być jej bliskie.
      Tymczasem, w zakresie danych osobowych to GW bliżej do nastawienia
      włodarzy Turkmenistanu czy ChRL. Dlaczego? Niezbyt wiadomo.

Otóż jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o 'co' chodzi. Skąd ta
      nagonka na naszą-klasę, informowanie o stanie ich serwerów,
      wybieranie jej "najgorszą stroną roku"? Cóż, wystarczy sprawdzić kto
      w Polsce wprowadza na rynek serwis społecznościowy "bebo", kto go
      promuje, kto na nim zarabia, by się przekonać dlaczego tak Gazetę
      martwi bezpieczeństwo użytkowników naszej.klasy. Link do polskiej
      wersji bebo to: bebo.gazeta.pl.

Ciekawe dlaczego w przypadku bebo pracowników gazety nie martwią
      dane osobowe, bezpieczeństwo, to że ludzie "się odkrywają" itd.

Cóż ja dawno przestałem czytać GW, bo zauważyłem że kłamią i chronią
      tylko własne interesy. Tak było przy Rywinie, gdy chodziło w gruncie
      rzeczy nie o żadną prawdę, ale o chronienie interesów agory, taki
      sam cel ma GW zwalczając Dziennik, własny interes ma w walce z
      lustracją, własny interes ma więc i pisząc o naszej-klasie.

Smutne tylko, że większość czytelników tej gazety tej manipulacji
      nie dostrzega i bezkrytycznie wierzy (wiem po własnych znajomych),
      że bossowie mafijni nic tylko siedzą na naszej-klasie, by ich
      namierzyć okraść albo powysyłać listy z pogróżkami...

social

social.salon24.pl/56717,index.html
      • Gość: Kerk No wyjątkowo się zgodzę z większością Twoich tez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 08:19
        ;)
      • ready4freddy Re: "Gazeta" bezczelnie zwalcza swojego konkurent 16.01.08, 13:01
        ech, wazelina, jak juz ty zaczynasz posta od zarzucania innym nieobiektywnosci,
        to wiadomo - bedzie smiesznie :) no i jest, chociaz tekst nie twoj, tylko
        jakiegos eksperta od Skandynawii. naprawde sadzisz, ze mozna tam znalezc przez
        internet dane cudzego konta, stan tego konta i co tam jeszcze cytowana melepeta
        nawypisywala? :)
      • eat.pussy Nie denerwuj sie nieudaczniku 20.01.08, 03:57
        Palant(ina) nie rozumiesz po prostu co to znaczy "rynek". Zamiast
        pisać na forach Gazety pisz na "nasza klasa".
    • Gość: Saba GIODO zwizytuje Naszą-klasę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.08, 08:03
      Droga Agoro i Ewo Kuleszo.
      Prosze nie porownywac danych bankowych z danymi na naszej klasie.
      Jesli nie zauwazylas, drogo Agoro, to na tym portalu jest:
      - imie
      - nazwisko
      - miasto
      - nr telefonu (widoczny dla znajomych, jesli uzytkownik zaznaczy odpowiednia opcje
      - nr gg (widoczny dla znajomych, jesli uzytkownik zaznaczy odpowiednia opcje
      - data urodzenia
      Wszytko to jest podawane dobrowolnie i to nie sa dane wrazliwe.

Ponadto przypominam, ze klasa moze byc prywatna, tylko trzeba taka opcje wybrac.

Bank ma wiecej informacji o czlowieku...
      Przypomne moze te wazniejsze:
      - nr dowodu osobistego/paszportu
      - pesel
      - adres zameldowania/zamieszkania (A NIE TYLKO MIASTO)
      - NIP
      - miejsce - adres pracy
      i wiecej

GIODO nie rob z siebie idioty. Agora i GW moze sie kompromitowac bo jest to prywatna firma, ktora mnie nie interesuje. Zawisc Agory mnie przeraza... Nie kupie nic co zostalo przez nia wydane.
      Drogi GIODO oczekuje kontroli Agory i jej zasobow zgromadzonych o jej uzytkownikach.