milet_z_sedesu 16.05.08, 10:16 Bezrobocie w Polsce to fikcja statystyczna. Pseudobezrobotni rejestruja sie w PUP aby wyludzac swiadczenia na koszt podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boss Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 10:21 POLACTWO -problem naszego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (.)(.) wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa IP: 89.100.15.* 16.05.08, 11:52 o jakies 100zl brutto. w d... wsadzcie sobie taka prace zlodzieje. po co komu praca skoro j....ac caly miesiac i tak nie starcza na oplaty i jedzenie. a dzieki cudom tuska bedzie jeszcze lepiej, ze zwalnianiem kobiet w ciazy wlacznie. a zlodzieje-przedsiebiorcy sie bogaca jak w XIX wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Zatem zrezygnuj z ubezp. zdrowotnego. IP: 217.147.104.* 16.05.08, 13:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victory Re: placonego z moich podatkow ??? cześć kochanie IP: *.aster.pl 17.05.08, 08:42 KŁAMSTWO !!! Opłacanego przez współmałżonka - takie przepisy obowiązują od 2004 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victory buziaczki Kochanie :-)*** IP: *.aster.pl 19.05.08, 11:14 W takim razie kochanie co ci ugotować na obiad ??? Bo Twoje podatki idą na inne cele a nie na bezrobotnych. O ich utrzymanie musi zadbać wyłącznie rodzina a ewentualnie pomocy społecznej udziela lokalny samorząd - i to nie z powodu bezrobocia lecz nędzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef14 Re: buziaczki Kochanie :-)*** IP: 88.220.47.* 19.05.08, 11:45 co za bzdury?!! a samorząd lokalny to skąd ma zlotko pieniążki jak nie z podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaxx Re: Zatem zrezygnuj z ubezp. zdrowotnego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 10:23 Masz racje, trzeba rozliczać pracodawców z nie uczciwego zatrudniania i zabrać przywileje (np. ubezpieczenie zdrowotne) tym co uchylają się od pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: Zatem zrezygnuj z ubezp. zdrowotnego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:10 Komuch (.)(.) nie ma racji nic a nic. Jak mu się nie podoba to niech sam założy firmę, np. mały sklepik osiedlowy lub usługi budowlane i niech płaci pracownikom/owi odp.5000 i 10 tys za miesiąc. To będzie uczciwe?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Zatem zrezygnuj z ubezp. zdrowotnego. 17.05.08, 16:56 niech płaczą i płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa IP: 81.219.116.* 16.05.08, 13:25 Póki co to ty jesteś złodziejem bo kradniesz moja składke zdrowotną i milionów innych uczciwych obywateli. To skandal! Nie ukrywam że nie zarabiam sredniej krajowej ale sie godze na oddawanie kilku tysiecy miesiecznie na tych którzy w życiu gorzej sobie radza niż ja - tyle że okazuje sie że taki koleś zarobi tyle samo co ja - bo bez podatku a ja sie dołoże do jego ubespeczenia zdrowotnego i jeszcze zapłace za emeryture!!! To jak głąbie ma być dobrze w tym kraju kiedy jest tylku złodzieji jak ty? Podatki i nne składki bedą dotąd tak wysokie dopóki 1/3 uczciwych obywateli będzie musiała utrzymywać 2/3 złodzieji takich ja TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:12 Jak 1/3 w Polsce to frajerzy to niech płacą. Jest kapitalizm i każdy dba o siebie jak umie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 20:56 Jesteś przykładem osobnika, który w niektórych normalnych krajach zostałby nazwany - i słusznie - polską świnią. Szkoda, że tacy są, bo normalni ludzie muszą się przez nich wstydzić, że są Polakami. Nie pomyslałeś, co by się stało, gdyby nie było tych "frajerów", tylko sami złodzieje tacy jak Ty? Przekracza to Twoje możliwości umysłowe? Społeczeństwa cywilizowane różnią się od polskiego szamba własnie tym, że człowiek uczciwy jest szanowany, a jeżeli ktoś kradnie, to przynajmniej się tego wstydzi, a nie uważa za powód do dumy. I nie tłumacz mi tu, że "nie warto płacić, bo rządzący i tak rozkradną". Bo właśnie takie osobniki jak Ty, gdy trafiają na miejsca tychże rządzących, kradną najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki bandytyzm, pod płaszczykiem dbania IP: *.ists.pl 18.05.08, 12:19 o niedostosowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa o 100zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 10:43 Dlaczego kobietom płaci się mniej i zajmują niższe stołki choć wykonują tą samą pracę co mężczyźni, a nawet więcej. Na taki stan jest społeczne męskie przyzwolenie, szczególnie tych cienkich magistrów i z niedokształconymi żonami. Więc nie dziwcie się, że dużo kobiet nie chce pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
franiaaa1 Re: wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa 18.05.08, 06:26 Ratio, dziękuję że to powiedzialeś. Nazywajmy rzeczy po imieniu, w tym przypadku nazwijmy wyludzanie zasilku złodziejstwem, a kogoś kto tak robi- ZŁODZIEJEM. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Masz g do gadania ile ci zabiora kasy na podatek i 18.05.08, 22:01 co "aniolki" z Sejmu i Rzadu zrobia z nimi. Jeszcze nie zalapales tego ? Gość portalu: ratio napisał(a): > Póki co to ty jesteś złodziejem bo kradniesz moja składke zdrowotną > i milionów innych uczciwych obywateli. To skandal! Nie ukrywam że > nie zarabiam sredniej krajowej ale sie godze na oddawanie kilku > tysiecy miesiecznie na tych którzy w życiu gorzej sobie radza niż > ja - tyle że okazuje sie że taki koleś zarobi tyle samo co ja - bo > bez podatku a ja sie dołoże do jego ubespeczenia zdrowotnego i > jeszcze zapłace za emeryture!!! To jak głąbie ma być dobrze w tym > kraju kiedy jest tylku złodzieji jak ty? Podatki i nne składki bedą > dotąd tak wysokie dopóki 1/3 uczciwych obywateli będzie musiała > utrzymywać 2/3 złodzieji takich ja TY Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa 16.05.08, 14:27 Gość portalu: (.)(.) napisał(a): > o jakies 100zl brutto. w d... wsadzcie sobie taka prace zlodzieje. > po co komu praca skoro j....ac caly miesiac i tak nie starcza na > oplaty i jedzenie. a dzieki cudom tuska bedzie jeszcze lepiej, ze > zwalnianiem kobiet w ciazy wlacznie. a zlodzieje-przedsiebiorcy sie > bogaca jak w XIX wieku Ale na koszt podatnika, który taką ofertę jednak przyjął to fajnie jest żyć. Premier (obojętne kto nim jest) to nie jest facet, który ma pracować na nierobów, oszukujących społeczeństwo. A ja, jako podatnik nie życzę sobie żerowania na mojej ciężkiej pracy byle cwaniaczka, dla którego każdy pretekst jest dobry byle dupy do roboty nie ruszyć. Obojętne ile nie dadzą i za jaką pracę zawsze takiemu będzie za mało, bo rzecz nie w tym, żeby pracować, ale żyć na koszt innych. Skoro i tak pracuje na czarno, czyli jednak gdzieś się opłaca pracować, to nie widzę powodu do dalszego przebywania w gronie bezrobotnych. Pracują przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa IP: *.domainunused.net 16.05.08, 17:48 najczęściej jest to wina pracodawcy, bo to przecież jest w jego interesie żeby składek nie płacić i umowy nie zawrzeć. każdy pracownik chciałby mieć umowę o pracę, niestety sporo biznesmenów woli zaoszczędzić. gdyby nikt nie zatrudniał na czarno, to też nikt by na czarno nie pracował. powinni wprowadzić bardzo surowe kary dla pracodawców którzy zatrudniają na czarno i problem się rozwiąże sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan no właśnie; weźmy za doopy pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:27 którzy zatrudniają "na czarno" pracowników bo łatwiej (i dużo taniej) będzie skontrolować kilkaset tysięcy pracodawców niż kilka milionów "bezrobotnych".... I przy okazji; warto jeszcze sprawdzić tych chorych i sposób w jaki wypełniają oni zalecenia lekarzy dotyczące leczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa IP: *.acn.waw.pl 18.05.08, 00:04 popracuj na czarno pompompom.chyba coć kręcisz.taki uczciwy i tak uczciwie zarabia i tak uczciwie płaci podatki na bezrobotnych. Śmiechu Warte Panie POmpompom.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiKi Re: wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa IP: *.rev.masterkom.pl 17.07.08, 08:07 Świetnie "Obojętne ile NIE DADZĄ i za jaką pracę" właśnie o to chodzi, że duża część pracodawców jest obojętna na to, czy pracownikowi wystarczy na życie to co mu dadzą, lub gdy nie dadzą. ------------------------------------------------------- Na skąpychprezesów Przez pracowników poświęcenie, Prezesa stać jest na dobre jedzenie. Lecz gdy prezes skąpy - powiem otwarcie, Pracowników, nie stać jest nawet na żarcie. Mieczysław Kieliński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaxx Re: wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 10:15 Popieram. Rozliczyć złodzieji z prywatyzacji i tych co żyją z odcinania kuponów. Podnieść minimalną płacę, zlikwidować zatrudnienie o dzieło a okres próbny, maksymalnie miesiąc i bez możliwości przedłużania. Brak zatrudnienia po okresie prónym, konieczna motywacja pracodawcy do urzędu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef14 Re: wynagrodzenie wyzsze niz minimalna placa IP: 88.220.47.* 19.05.08, 15:43 ot wynalazł receptę jak zwiększyc bezrobocie. poczytaj trochę o rynku pracy i zależnościach na nim występujących zanim zaczniesz pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki Wolisz kraść, wyłudzając ZLA ?? IP: *.ists.pl 18.05.08, 12:05 załóż firmę, płać np 3 tys PLN na początek, spryciarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Wolisz kraść, wyłudzając ZLA ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 17:36 Płać sprawiedliwie, tzn. każdemu wedle jego umiejętności i wkładu pracy, a nie wedle sytuacji rynkowej w danej chwili. Pracownik z dużą wiedzą i umiejętnościami powinien zarabiać więcej od właściciela, a pracownik cienki i z niskimi kwalifikacjami najniższą płacę pozwalającą godnie przeżyć. Najniższa płaca nie może się równać z zapomogami. Jeżeli wykorzystujesz chwilową sytuację na rynku i okradasz pracowników, nie nadajesz się na szefa firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwd89 Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 17:28 dobrze jest :-) firma ... 25 osob, z czego ok 12 pracuje legalnie... oczywiscie placa minimalna ... zarabiają od 2500 zł wzwyż miesiecznie, ale w papierkach mają 850,17 czy jakos tak :-) glupi nie jestem za gowniarzy placil nie bede :-) im mniej dostaniecie tym bedzie lepiej :-) chcecie sie bawic w lewe zaswiadczenia to sie bawcie ... ja i tak co roku nową furke bede kupował :-) u mnie pracownicy chętnie pracują... robia co im kaze i dostają za to poważną kasę :) Ci którzy pracują legalnie mają płacony ZUS itd... :-), także może jednak opłaca sie ruszyć dupe do roboty zarobić poważne pieniądze i mieć za co kupować co roku nowe autka ?? ;> jedyne co straci to państwo ... państwem jest społeczeństwo ... a większa część społeczeństwa to złodzieje :-) chcecie to płaćcie za frajera który sądzi że w robocie sie nameczy i zarobi te marne 800 zł u mnie chętnych do pracy w mojej firmie nie brakuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.08, 10:24 To pracodawcy i ich lobbyści stworzyli taki system.Robol chce zarobić, czy to dziwne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: 217.147.104.* 16.05.08, 13:16 Robol może chcieć zarobić, to nie problem jeżeli chce to zrobić legalnie, dziwi mnie ze ktoś narzeka ze firma okrada pracowników nie płacąc im a nikt nie krzyczy jak bezrobotny okrada firmę, mnie ciebie i wszystkich płacących podatki. Gdyby nie ta złodziejstwa to i lekarze i nauczyciele mogli by więcej zarabiać, lub nawet autostrady byśmy mieli. Bo nie dość ze płacimy na zasiłki, opiekę zdrowotna, renty dla tych bezrobotnych to jeszcze oni nie płaca podatków ani ZUSu bo pracują na czarno Wiec powiedzmy sobie jedno że większość bezrobotnych to po prostu złodziej bo jak nie masz pracy w swoim zawodzie to idź i kop rowy a nie kradnij od nas podatników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal dobry dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 07:03 > Gdyby nie ta złodziejstwa to i lekarze [...] mogli by więcej > zarabiać, lub nawet autostrady byśmy mieli. A lewe zwolnienia, umożliwiające tą chorą praktykę, to kto twoim zdaniem wystawia? Weterynarze? Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Wyjaśnijmi sobie jedno 16.05.08, 10:27 do Urzedów Pracy zapotrzebowanie na pracowników składaja pracodawcy ktorzy płaca najniższą krajową, nie płaca wcale lub z opoźnieniem ewentualnie maja układ w sprawie pozbycia bezrobotnych zasiłku lub świadczeń.Są to pracodawcy u ktorych nikt nie chce pracować bo to po prostu wyzyskiwacze.I to tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Wyjaśnijmi sobie jedno IP: *.udt.pl 16.05.08, 10:36 Chlopie panszczyzniany! Co mnie obchodzi ile oni placa? W tej chwili bardzo duzo firm szuka pracownikow nie przez urzędy, wiec poszukaj pracy a nie chcesz zyc na czyjs koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij na zlodzieja czemu obrazasz czlowieka lolku??? IP: 89.100.15.* 16.05.08, 11:55 napisal tylko prawde i wcale nie pisal ze sam jest na zasilku ciolku. a prawda jest wlasnie taka ze jak ktos placi uczciwe pieniadze i ma szacunek do pracownika to szukac nie musi. oferty skladaja tylko "wielkie biznesmeny", ktorym sie wydaje ze jak rzuca osiem stowek to ludzie na kolanach powinni dziekowac Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: i co Ty chlopcze piszesz? 16.05.08, 12:16 pracodawcy placacy uczciwie, duzo i w terminie maja problemy ze znalezieniem pracownikow. I Towje wyzwiska tego nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: i co Ty chlopcze piszesz? 16.05.08, 12:23 milet_z_sedesu napisał: > pracodawcy placacy uczciwie, duzo i w terminie maja problemy ze > znalezieniem pracownikow. I Towje wyzwiska tego nie zmienia. Dużo to rzecz względna ,i zależy od punktu siedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: absolutnie sie z Toba zgadzam 16.05.08, 15:18 ze duzo to rzecz wzgledna. To ile jest duzo dla bezrobotnego ktory podobno nie ma zadnych dochodow, bo rzekomo nie pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: absolutnie sie z Toba zgadzam 16.05.08, 16:06 milet_z_sedesu napisał: > ze duzo to rzecz wzgledna. To ile jest duzo dla bezrobotnego ktory > podobno nie ma zadnych dochodow, bo rzekomo nie pracuje? również mozna się dziwić ,że ktos nie chce się prostytułować ,choć nie ma za co kupić jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: absolutnie sie z Toba zgadzam IP: 62.29.174.* 16.05.08, 16:10 Pewnie, lepiej być złodziejem niż dziwką. W końcu bycie złodziejem nie hańbi. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Mariuszek pisze nie na temat 16.05.08, 16:13 Nie zrozumiales mojego pytania? A takie bylo proste. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Mariuszek pisze nie na temat 16.05.08, 16:22 milet_z_sedesu napisał: > Nie zrozumiales mojego pytania? A takie bylo proste. Człowiek zaradny nie płaci podatków :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mariuszek pisze nie na temat 17.05.08, 18:54 mariuszdd napisał: > milet_z_sedesu napisał: > > > Nie zrozumiales mojego pytania? A takie bylo proste. > Człowiek zaradny nie płaci podatków :) Zlodziej i oszust podatkow nie placi, czlowiek zaradny placi, bo ma z czego...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Re: Mariuszek pisze nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:47 podatki i inne haracze (skladki) placi tylko FRAJER !!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Mariuszek pisze nie na temat 17.05.08, 22:43 Gość portalu: Wladek napisał(a): > podatki i inne haracze (skladki) placi tylko FRAJER !!!! :D Tym wlasnie roznia sie zwlennicy Prawa i Sprawiedliwosci od reszy Polkow, ktorzy placa podatki...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: absolutnie sie z Toba zgadzam 16.05.08, 16:18 Gość portalu: Albin Siwak napisał(a): > Pewnie, lepiej być złodziejem niż dziwką. W końcu bycie złodziejem nie hańbi. Oczywiście ,jest ważne kto kogo przelatuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: absolutnie sie z Toba zgadzam IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 17.05.08, 11:24 Bezrobotni nic nikomu nie kradną. Pieniądze są im podawane na tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: absolutnie sie z Toba zgadzam 16.05.08, 22:59 mariuszdd napisał: > milet_z_sedesu napisał: > > > ze duzo to rzecz wzgledna. To ile jest duzo dla bezrobotnego ktory > > podobno nie ma zadnych dochodow, bo rzekomo nie pracuje? > również mozna się dziwić ,że ktos nie chce się prostytułować ,choć nie ma za > co kupić jedzenia A czym jest przynoszenie lewych zwolnień lekarskich jak nie prostytuowaniem się? A poza tym najpierw naucz sie pisać po polsku, bo sądząc po ortografii wyglądasz na jednego z tych prostytuujących sie obiboków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dragon Re: Wszyscy trzej maja kłopoty ze znalezieniem? IP: 193.0.122.* 16.05.08, 12:23 Eee, chyba nie, nie wszyscy... Najwyżej jeden z tych płacących dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: i co Ty chlopcze piszesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 17:55 Mgr cienkiego kierunku pracy nie ma i nie pójdzie pracować fizycznie bo jest magistrem. Więc po co rozdawać dyplomy takim ludziom. Jest też część ludzi co nic nie umie zrobić i nie chce się nauczyć i część cwaniaków żyjących z kombinowania. Tych trzeba pogonić. Karać tez przedsiębiorców za zatrudnianie kombinowane i na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Do cholery,niech te firmy zbankrutują 16.05.08, 12:16 Po co nam nieudacznicy ? Jeleni szukają ,wyp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Nie rozumiesz co czytasz IP: *.acn.waw.pl 18.05.08, 14:54 Idz chlopie poszukaj sobie pracy, a nie bzdury piszesz. Widac od razu, ze jestes rozgarniety jak kupa gnoju pod obora i co ci tu tlumaczyc jak nic nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zin Re: Nie rozumiesz co czytasz IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.08, 14:57 Lol Ty jesteś naćpany czy głowa Cię boli po alkoholowej libacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Nie rozumiesz co czytasz IP: *.acn.waw.pl 18.05.08, 19:30 Bo nie popieram ludzi, ktorzy chca zyc na moj koszt?? Zastanow sie kto tu jest nacpany. Masz ochote to daj swoje pieniadze tym, ktorzy nie chca pracowac, ale dlaczego ja tez musze na nich placic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Nie rozumiesz co czytasz IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.08, 20:17 Kto żyje na Twój koszt- bezrobotny ?. Kto jeździ do Peru i się bawi. Na pewno za swoje pieniądze?. Naprawdę jesteś naćpany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Kontrakt z bezrobotn. (mysle, ze uczciwy) IP: 217.147.104.* 16.05.08, 13:21 Hej bezrobotni, co Wy na taka umowe: 1. Pracujecie nadal na czarno, UP Was nie neka, ale ... 2. Wy i wasze rodziny rezygnuja z ubezp. zdrowotnego - oznacza to tyle, ze odtad finasujecie opieke zdrowotna z wlasnej kieszeni (kazda procedure bez wyjatkow), oraz ... 3. Renta, emerytura nie bedzie Wam nigdy wyplacana (brak skladek), nawet tzw. renty socjalne, oraz ... 4. Rezygnujecie, ze wszystkich zasilkow, doplat, dofinansowan jakie uzyskaliscie (np. zasilki na dzieci, etc). Mysle, ze to uczciwy uklad. Podatkowo/parapodatkowo jestescie uprzywilejowani i (NAJWAZNIEJSZE) - nie obciazacie moich dochodow. Prosze o powazna i pozytywna odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tj Re: Kontrakt z bezrobotn. (mysle, ze uczciwy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 13:33 Przepraszam ja nie pracuje na czarno a mam chore dziecko. Nie pracuję i na razie nie będę pracować . Nie tylko ja ale takich matek czy dorosłych chorych ( którzy nawet nie moga sie uczyc )Wrzucono po za nawias poprostu na bezrobocie . poniewaz o takich osobach nie pomyślano .Nie przewidziano wszystkie schematy. To nie winna bezrobotnych tylko bark spójności prawnej . To stanowi około 10% społeczeństwa. Jak to dla pana możliwe ,zeby osoba np po przeszczepie organu poszła do pracy. szukaja dziury tam , gdzie nie ma dopisuja swoje demagogie zamiast prosto myslec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Pytanie IP: 217.147.104.* 16.05.08, 13:46 Zatem z czego sie Pani utrzymuje ? Nie pracuje i do pracy sie nie wybiera, skad ma pieniadze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kontrakt z bezrobotn. (mysle, ze uczciwy) IP: *.171.16.245.crowley.pl 16.05.08, 18:25 zawsze jest mops. UP rejestruje osoby gotowe do podjecia pracy lub szkolenia. poza tym dziecko ma zwykle dwoje rodziców, może ubezpieczyc w swoim zakładzie pracy ojciec i dziecko i żonę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Kontrakt z bezrobotn. (mysle, ze uczciwy) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 10:50 Za ubezpieczenie niepracującej żony powinien pracownik dodatkowo płacić ze swojej pensji ubezpieczenie zdrowotne i inne składki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Re: Kontrakt z bezrobotn. (mysle, ze uczciwy) IP: *.e-wro.net.pl 17.05.08, 09:58 Gość portalu: tj napisał(a): > Przepraszam ja nie pracuje na czarno a mam chore dziecko. > Nie pracuję i na razie nie będę pracować . Nie tylko ja ale takich matek czy > dorosłych chorych ( którzy nawet nie moga sie uczyc )Wrzucono > po za nawias poprostu na bezrobocie . poniewaz o takich osobach nie pomyślano > .Nie przewidziano wszystkie schematy. > To nie winna bezrobotnych tylko bark spójności prawnej . > To stanowi około 10% społeczeństwa. > Jak to dla pana możliwe ,zeby osoba np po przeszczepie organu poszła do pracy. > szukaja dziury tam , gdzie nie ma dopisuja swoje demagogie zamiast prosto mysle > c Szanowna Pani, naprawdę, przydałyby się jakieś sensowne znaki przestankowe w Pani tekście i trochę więcej logiki w zdaniach. Czytanie tego, co Pani napisała, nie należy do przyjemności. Niestety, jeżeli spodziewa się Pani odpowiedzi, to proszę się liczyć z tym, że ktoś to przedtem jednak będzie musiał przeczytć... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Kontrakt z bezrobotn. (mysle, ze uczciwy) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 18:04 Samotne matki mają wiekszą ochronę państwa i nie chcą brać ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Wielu pracuacych z tego by zrezygnowało 16.05.08, 13:46 > Hej bezrobotni, co Wy na taka umowe: > 1. Pracujecie nadal na czarno, UP Was nie neka, ale ... > 2. Wy i wasze rodziny rezygnuja z ubezp. zdrowotnego - oznacza to tyle, ze odta Składki nie są aby leczyć są aby ciągnąć kasę Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: pieknie napisales chlopcze 16.05.08, 15:22 a z czego Twoim zdaniem pokrywane sa koszty sluzby zdrowia? A nie korzystasz..A twoi rodzice, babcia i dziadzius. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: pieknie napisales chlopcze 16.05.08, 16:03 > a z czego Twoim zdaniem pokrywane sa koszty sluzby zdrowia? A nie > korzystasz..A twoi rodzice, babcia i dziadzius. niestety ,oni już nie żyją Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: pieknie napisales chlopcze 16.05.08, 16:06 Oj ty biedna sierotko. A dziadzius i bacia z sasiedztwa? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: pieknie napisales chlopcze 16.05.08, 16:20 milet_z_sedesu napisał: > Oj ty biedna sierotko. A dziadzius i bacia z sasiedztwa? A co oni mnie obchodzą ? Pies z nimi ,mamy kapitalizm-liberalizm ,no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: pieknie napisales chlopcze 05.06.08, 18:10 Lepiej niech Ciebie obchodza. Bedziesz starym czlowiekiem to zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: pieknie napisales chlopcze IP: 217.147.104.* 16.05.08, 17:36 Zapytaj ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isabar Re: pieknie napisales chlopcze IP: *.lodz.mm.pl 16.05.08, 22:36 milet_z_sedesu napisał: > a z czego Twoim zdaniem pokrywane sa koszty sluzby zdrowia? A nie > korzystasz..A twoi rodzice, babcia i dziadzius. A najwięcej urzędnicy NFZ;) Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: sam to wymysliles chlopcze 05.06.08, 18:12 tez pojdziesz kiedys do szpitala. Oby jak najp[ozniej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victory Re: Wyjaśnijmi sobie jedno IP: *.aster.pl 17.05.08, 08:44 Całkowicie się z tobą zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veni Re: Wyjaśnijmi sobie jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:34 pleciesz bzdury płacę 9 zł/h pracy w magazynie i jeszcze nigdy nie udało sie zatrudnić nikogo z urzędu pracy, na 10 osób przychodzi jedna, która od razu chciałby być dyrektorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wyjaśnijmi sobie jedno IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.05.08, 09:23 A może po prostu bezrobotni są leniwi i im się nie chce pracować? Wolą brać kasę i pierdzieć w stołek albo użalać się nad sobą, że muszą na czarno robić bez ubezpieczenia. No sorry ale każdy dokonuje wyborów na własną odpowiedzialność. Jak ktoś się nie uczył albo jest głupszy to musi robić za małą kasę. Tak wygląda selekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: some Re: Wyjaśnijmi sobie jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 09:59 Zgadzam się. Skoro ktoś nie chciał się uczyć w przeszłości albo wybrał kierunek, który jest "mało opłacalny" to sam jest sobie winien. Nie słyszałem o przypadkach, żeby jakiś magister, inżynier czy oficer był bezrobotny. A jeśli się taka osoba znajdzie to też wyłącznie jej wina, bo od razu się spodziewa "wielkich kokosów". Ogólnie też jestem za tym, aby wykorzenić z bezrobotnych kombinatorstwo zabierając im wszystkie pomoce państwowe. Nie ma nic za darmo. Jak coś chcą to niech zapracują na to. Poza tym wszystkim, w pracy płaca jest tym większa, im więcej ciąży na kimś odpowiedzialności, a żaden pracodawca nie powierzy komuś bez szkoły i kursów odpowiedzialnych stanowisk. Krótko mówiąc: dostajesz tyle ile jesteś wart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaga A jak ma zdobyć ubezpieczenie pełnoletnie dziecko, IP: 193.0.122.* 16.05.08, 10:28 które ze względu na przewlekłą chorobę nie może kontynuować nauki? Nie moze być ubezpieczone przez rodziców (chyba, że zapłaca za niego 300 zł składki miesięcznie)? Prawnicy otwarcie mówią, że jest luka w przepisach i każa zarejestrować chorego w Urzędzie Pracy. lekarz wystawia zwolnienie, bo dzieciak do pracy nie moze iść i tak kwitnie kolejna fikcja chorych przepisów w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot jak zwykle piszecie bzdury IP: *.gprs.plus.pl 16.05.08, 19:25 chorego zaden pup nie zarejestruje. Jest niezdolnuy fdo podjecia zatrudnienia. ponadto wg. mnie jjak ktios ma zwolnienie lekarskie to równiez jest niezdolny do podjecia pracy i powinien stracic sttatus bezrobotnego. jask ktoś wczesniej zauwazył małżonek ma obowiązek dopisac do sienbie nieubezpioczenogo małzonka i odpada więc powód do zarejestrowanbia w pup, bez szkody dla budżetu państwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.08, 10:33 Przecież jedyna barierą która jest podjęcie pracy przez bezrobotnych , to są pieniadze . Nie oszukujmy sie , proponowane wynagrodzenia to żenada i te zdanie że , płace zazwyczaj wyzsze niż minimalna krajowa, o ile 50, 100 zł? Za minimalna płace to tylko samemu przy mamusi i tatusiu mozna przeżyć. Koszty utrzymania w Polsce są prawie już takie jak na zachodzie. Dotarło !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podatnik Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 12:36 KIEDY SIĘ SKOŃCZY MASOWE WYŁUDZANIE ŚWIADCZEŃ? DLACZEGO ZŁODZIEJE ŻYJĄ Z MOJEJ PRACY (PODATKÓW) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:06 pracuj pracuj ktos musi na mnie zarobic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: 81.219.116.* 16.05.08, 14:12 Tylko zapominasz że oprócz tej kasy otrzymujesz coś jeszcze - ubezpieczenie! Teraz kradniesz. Nie musisz szukać przez UP jest wielu pracodawców, którzy szukają pracowników i płaca więcej. Póki co jesteś złodziejem! Dotarło???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.lublin.mm.pl 16.05.08, 19:08 A co z licznym gronem pracodawców którzy zatrudniają za najniższą krajową a resztę pensji wypłacają "w kopercie pod stołem" (czyt. zatrudniają na czarno)? I kto tu tak na prawdę oszukuje i kradnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:18 i bardzo dobrze ze tak robia !!! niestety taki system jest w tym kraju ze okrada nas z ponad polowy zarobionych pieniedzy !!! wiec trzeba kombinowac zeby zostac okradanym jak najmniej... lub nawet wcale ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 20:21 A najlepiej jeszcze okraśc innych. Wtedy i wino, można kupic. Dobre bo tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.171.16.245.crowley.pl 16.05.08, 18:29 a mnie nie stac na niepracowanie. Mieć 900zł anie mieć nic to sporo. Zreszta sami urzędnicy pracujacy w urzędzie mają niewiele wyższe stawki a są po studiach i muszą się użerać z ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludek Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.jg.energiapro.pl 16.05.08, 12:43 PUP przedstawiają oferty pracy tylko tym za których opłacają składki na fundusz zdrowia.Chcą ich tego pozbawić i szukają okazji. Ja od roku jestem na bezrobotnym, składki za mnie opłaca współmałżonek więc żadnej oferty pracy nie dostałem, choć nie wiem czy bym ją przyjął (ale to szczegół). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.171.16.245.crowley.pl 16.05.08, 18:15 to poszukaj pokoju posrednictwa pracy, a nie działu swiadczen, o oferty trzeba pytac i isc do pracy, bo nikt za ciebie tego nie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.wroclaw.mm.pl 16.05.08, 12:45 NIEROBY. Do pracy a nie żyjecie z moich podatków. Złodzieje ja bym z wami inaczej gadał. Banda nierobów, oszustów i wyzyskiwaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek A co Marku brakuje ci dojnej krowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 12:59 Weź się brachu do roboty najpierw sam! Zanim zaczniesz innych zmuszać do roboty pokaż, co sam potrafisz i robisz. Pochwal się tym, co poza spaniem, żarciem i siedzeniem przed komputerem robisz! Najlepiej działa bowiem przykład! Ja mam tego dowody na co dzień. Ludzie poracują u mnie chętnie i beza musu! Ale wątpię, czy jesteś w stanie zrozumieć "o co tu biega"! Pożyjesz cwaniaczku, pouczysz się, nabierzesz ogłady, no to może wtedy też będziesz potrafił przyciągnąć ludzi, by zechcieli z tobą popracować. Ale jak widać długa droga jeszcze do tego! Bo tobie wciąż śni się po nocach XIX-wieczny kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Pokrętny tytuł! Przed wyzyskiem uciekają bezrobotn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 12:53 a nie przed pracą. Jeżeli pracodawcy szukają "jeleni" do wyzysku, to mają obecnie coraz trudniej z ich znalezieniem - i dobrze. Takie są prawa rynku. A ta banda pasibrzuchów myślała, że już zawsze będzie żyła kosztem wyzysku pracowników! Niedoczekanie! A potem to już tylko rewolucja może zrobić z tym robactwem porządek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Pokrętny tytuł! Przed wyzyskiem uciekają bezr IP: 62.29.174.* 16.05.08, 13:06 Pewnie, lepiej żeby żyli na koszt kasjerek z hipermarketu niż się wzięli za robotę. Nikt im nie każe brać roboty u wyzyskiwacza za 800zł ale niech w takim razie NIE pobierają zasiłku! I oczywiście L4 mają od nieprzekupnych i uczciwych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_mich Re: Pokrętny tytuł! Przed wyzyskiem uciekają bezr 16.05.08, 13:23 Albin, oni nie pobierają zasiłku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: Pokrętny tytuł! Przed wyzyskiem uciekają bezr IP: 81.219.116.* 16.05.08, 14:23 Ale kazda wizyta u lekarza kosztuje... dlaczego ja płace za wizyte u lekarza kolesia który pracuje i najpewniej zarabia więcej niż ja dlaczego kasjerka z supermarketu zarabiająca 800 zł płaci jakieś 50 zł za wizyte u lekarza kolesia fikcyjnie bezrobotnego idącego tylko po fikcyjne L4? Dlaczego za kilka lat ja bede musiał płacić kolesiowi rente socjalną jak nie bedzie juz zdolny do pracy? Dlaczego ja płace za edukacje jego dzieci? itd., itp. - teraz sie dziwicie dlaczego 1/3 osób pracujacych marzy o liberalizmie gospodarczym a 2/3 utrzymanków widzi w liberalizmie diabła z rogami - po prostu osoby uczciwe już nie mogą udzwignąć tego ciężaru fikcyjnie bezrobotnych, 40 letnich emerytów górniczych, mundurowych i innych. Umowa polagająca własnie na solidarności społecznej mozliwa jest w społeczeństwach rozwiniętych a nie w Polsce gdzie każdy chce sie na cudzym garbie wzbogacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 19R20 Re: Pokrętny tytuł! Przed wyzyskiem uciekają bezr IP: *.domainunused.net 16.05.08, 18:01 Jak ktoś na czarno zarabia więcej od Ciebie, to pewnie wpłaca do budżetu więcej niż Ty, w postaci innych podatków (VAT, akcyza itp) więc bez skrajności. Poza tym w konstytucji stoi, że każdy obywatel ma prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej. A oferty "pracy" w urzędzie :) Kto był, ten wie jakie tam rarytasy są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Pokrętny tytuł! Przed wyzyskiem uciekają bezr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 18:14 Bezpłatna opieka medyczna dla wszywstkich-tego nie powinno być. Praca trudna-etat mniej godzin i większa płaca, a nie wcześniejsza emerytura. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Pokrętny tytuł! Przed wyzyskiem uciekają bezr 16.05.08, 13:28 Gość portalu: Misia napisał(a): > a nie przed pracą. Jeżeli pracodawcy szukają "jeleni" do wyzysku, to mają > obecnie coraz trudniej z ich znalezieniem - i dobrze. Takie są prawa rynku. A t > a > banda pasibrzuchów myślała, że już zawsze będzie żyła kosztem wyzysku > pracowników! Niedoczekanie! A potem to już tylko rewolucja może zrobić z tym > robactwem porządek! Dokładnie tak. Pieprzeni pseudo-kapitaliści muszą kilka razy w roku na wczasy jeździć, zmieniać fury, i żyć na luzie. Do tej pory robole na ich zachcianki ciężko pracowały. Na szczęście coś się zaczyna zmieniać na lepsze dla pracownika. Obyśmy doczekali czasów, gdy pracownik będzie miał należny mu szacunek za swoją pracę i oczywiście wypłatę na czas. Może przejaskrawiam, ale wiem coś o tym .Pracowałem u takiej rury dość długo. Na początku to był obraz nędzy i rozpaczy, taka marna manufakturka. Dzięki mojemu zaangażowaniu, uporowi i poświęceniu damulka-szefowa szybko w piórka obrosła.Nieco później pojawiło się autko, wycieczki po całym kraju i inne rozrywki. Było na to, bo jeleń tyrał bez opamiętania.I do dziś byłoby dobrze, tylko jeleń miał tą wadę, że niestety o ciężko zapracowane pieniądze musiał żebrać.Dla damulki-szefowej ważniejsze były krajoznawcze wypady, niż np. zakup materiału lub pensja dla pracowników.Nie tak dawno damulka-szefowa powiedziała "wynocha" tak z dnia na dzień,bez uprzedzenia.W tak wyszukany sposób podziękowała za cztery lata harówki.Czasem lepiej siedzieć w domu, niż takie rurska dorabiać. Dobra firma nie reklamuje się w nieskończoność, że szuka pracowników.Ten szajs z ogłoszeń, to tylko dla naiwnych. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=45237502&a=78363434 Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re:cos Ci sie Misio popindolilo 16.05.08, 15:26 dlaczego tzw bezrobotni okradaja mnie, placacego podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Re:cos Ci sie Misio popindolilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:03 tobie sie chyba cos raczej popindolilo !!! niby w jaki sposob cie okradaja ??? :) LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re:cos Ci sie Misio popindolilo IP: *.rev.masterkom.pl 20.08.08, 09:20 Według takiego rozumowania, to samotny pracujący jest okradany np. przez matkę powiedzmy czwórki dzieci gdyż płaci takie same stawki, a korzystają jej dzieci nie płacący podatków. Albo np. ktoś przepracował 30 lat w fabryce, która przeszła restrukturyzację i nagle przestaje być potrzebny, trafia do UP, a w tej chwili świeżo upieczony Biznesmen (często ten, który podpisuje wypowiedzenia)nazywa go złodziejem. Popatrzcie kto tak naprawdę was okrada z podatków. Dla mnie bezrobotni to kropla w porównaniu z politykami, którzy CIĘŻKO PRACUJĄ tylko w czasie kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka-tynka Re: Pokrętny tytuł! Przed wyzyskiem uciekają bezr IP: *.spray.net.pl 06.06.08, 13:19 Trochę się z tym zgadzam- jak moja siostra, która jest kelnerką, zrezygnowała z pracy (bo miała szefa-oszusta) to urząd znalazł jej pracę- na zmywaku, za 600 zł. Szybko musiała szukać sobie czegoś na własna rękę, bo gdyby odrzuciła tą "intratną"propozycję, to straciłaby ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipo Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.opera-mini.net 16.05.08, 13:01 Ja znam oferty pracy np dla tragarza ze znajomością angielskiego za 900 zł nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobo Dobry pracodawca przyciągnie ludzi zawsze! A zły n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 13:03 a zły nie! I nic na to nie pomoże! Prawa wolnego rynku działają w obydwie strony. Teraz szala przechyla się w stronę pracownika! No i dobrze! Złych pracodawców, paisbrzuchów, wyzyskiwaczy nalezy wytepić jak robactwo! Najwyższy czas! Potem to już tylko można im będzie podcinać gardła - i budować dla nich gilotyny! Może do tego nie dojdzie, bo teraz rynek sam ich przetrzebi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Dobry pracodawca przyciągnie ludzi zawsze! A IP: 62.29.174.* 16.05.08, 13:09 Artykuł nie jest o złych pracodawcach, tylko o oszustach, którzy kradną pieniądze z zasiłków wspaniałomyślnie fundowanych przez kasjerki z hipermarketów i innych uczciwie płacących podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Dobry pracodawca przyciągnie ludzi zawsze! A IP: *.com 16.05.08, 13:09 Ale przecież nie chodzi o "prawa wolnego rynku". Chodzi o to, że ci ludzie oszukują nas, pracujących. Nie pracodawców-krwiopijców, nikogo innego, tylko nas, pracowników-podatników. Budżet państwa funduje im ubezpieczenie, do którego nie mają prawa! Skąd takie poparcie dla oszustów? Oszustów działających na naszą szkodę? Czyżby sami oszuści dorwali się do internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: Bezrobotni uciekają przed pracą 16.05.08, 13:09 Przez 3 miesiące bycia bezrobotnym PUP nie przedstawił mi żadnej oferty. Mimo, że na rynku trochę ich było. Równie śmieszne jest czytanie o kursach których nikt nie chce, chętnych nie ma. Kiedy wskazywałem który kurs mnie interesuje to zawsze słyszałem, że albo jest komplet, albo kompletu nie będzie i kurs nie zostanie zrealizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonidas Może chciałbyś, żeby pracodawcy przyjeżdżali IP: *.ksknet.pl 17.05.08, 14:57 do Ciebie do domu, żeby przedstawić Ci ofertę? Dane nie kłamią, dzisiaj każdy kto chce i nie ma 2 lewych rąk (albo głowy...) ma pracę. Jak jesteś leń albo Jasiu pierdoła, to Twój problem. Płać sobie za lekarzy sam Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: Może chciałbyś, żeby pracodawcy przyjeżdżali 19.05.08, 10:52 Jak czytam takiego buraka to mam uśmiech od ucha d ucha. Ja tu nie pisze o pracodawcach tylko o PUP=ie bałwanie. A pracy szukałem sobie sam, tylko to nie jest tematem. Tematem artykułu i mojego wątku jest efektywność PUP-ów. A co do głowy, to nie jest potrzebna, jeżeli taki dekiel jak Ty ma pracę. ?A o lekarzy się nie bój, nawet sobie legitymacji ubezpieczeniowej nie wyrabiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarkAngel Re: Może chciałbyś, żeby pracodawcy przyjeżdżali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 14:49 Urzędy powinny coś z tym zrobić! To co się dzieje jest kpiną! Jeśli ktoś jest zupełnym baranem to niech sprzedaje butelki albo złom a nie ciągnie z podatków uczciwych ludzi! Bezrobocie? nigdy nie znałem takiego określenia ;) Jeśli ktoś potrafi to sobie poradzi, a nie siedzi na Państwowym. Porównując Polskę z innymi krajami europy to wypadamy prawie najgorzej o ile już nie najgorzej! Z resztą, skoro w rządzie jest źle to i w narodzie będzie podobnie. Kogoś to boli? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zal Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.k890.webspeed.dk 16.05.08, 13:26 zal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 Brutto 1127 zł -chyba ich poje...-a może darmo? 16.05.08, 13:28 Brutto 1127 zł -chyba ich poje......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Re: lepiej okradac placacych podatki, chlopcze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:07 kto cie chlopcze okrada ??? no kto ??? buahahahah ;) pomysl troche.. to nie boli ;) chyba ze nie masz czym ?? Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: wyjasniam 05.06.08, 18:02 z pieniedzy z moich podatkow pokrywane sa koszty ubezpieczenia zdrowotnego osob zarejestrowanych jako bezrobotni. Osoba ktora jest zarejestrowana a niezainteresowana podjeciem pracy jest zlodziejem ktory mnie okrada. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Cow tym dziwnego?! 16.05.08, 13:33 Przecież każdy ma rozum i wie co mu się opłaca. Dlaczego ktoś ma dobrowolnie zrezygnować z około 30-40% procent swoich zarobków, kiedy to co zostanie i tak nie wystarcza na podstawowe potrzeby?! Dla idei, albo pochwały i dobrego samopoczucia prezesa "lewiatana"?! Kokosów sie na tym procederze nie zbije - kokosy są gdzie indziej: w firmach i koncernach (np. pewnym energetycznym) gdzie najdziwniejsze stanowiska są utworzone dla "znajomych królika". Tam 20 000 miesięcznie za "pozowanie" nie jest rzadkością. Ale łatwiej sie uczepić tysiąca "drobnych cwaniaczków" niż jednego wpływowego - ze znajomościami. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: ze bezrobotni mnie okradaja? 16.05.08, 15:28 Nic dziwnego, zlodzieje sa wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: ze bezrobotni mnie okradaja? 16.05.08, 16:24 milet_z_sedesu napisał: > Nic dziwnego, zlodzieje sa wszedzie. To się zwolnij i żyj jak Lord Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: pracuje i place podatki 05.06.08, 18:00 nie jestem zainteresowany statusem bezrobotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sigur1 ot, do czego doprowadziły podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 13:53 To jest właśnie przykład tego, do czego doprowadziły podatki. Praca w Polsce jest i to nawet sporo. Tylko grabież w postaci nadmiernie wyśrubowanego opodatkowania stanowisk pracy sprzyja czarnej strefie. A praca, kiedy jest już jakaś do wykonania, to będzie wykonywana, właśnie dlatego, że jest potrzebna - tylko, że z pominięciem bycia ograbionym. Podziwiam polską przedsiębiorczość. Jakoś się rozwija, nawet wbrew usilnym zabiegom fiskusa, aby ją zdusić. Może można by było jej pomóc, po prostu mniej przeszkadzając? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiona Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.4web.pl 16.05.08, 14:08 A ja się zastanawiam dlaczego lekarz w ogóle daje zwolnienie bezrobotnemu. Przecież to absurd. Z czego go niby zwalnia jak ten siedi na bezrobociu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.171.16.245.crowley.pl 16.05.08, 18:21 od podjęcia pracy, kursu itp okazuje sie ze na przeziebionko bezrobotny dostaje 2 tyg zwolnienia i jest umierajacy a normalny człowiek chodzi do pracy i kicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATORKA Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.chello.pl 16.05.08, 14:11 W Warszawie dostaje inżynier propozycję na staż za 495 zł do ręki - 6 m-cy. ŚMIECHU WARTE. I też nie dostaje odpowiedzi od ew. pracodawcy mimo, że zlożył pismo. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Bezrobotni uciekają przed pracą 16.05.08, 16:05 oferta smieszna. Ide tam gdzie dostane duuuuzo wiecej. Teraz to zaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwazimodo Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 15:46 Ja chciałem się przekwalifikować i zaproponowali mi kurs operatora koparki. Okazało się ,że nie mogę iść na ten kurs ponieważ nie spełniam wymogu, mianowicie nie mam miesięcznego stażu jako pomocnik operatora koparki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ycbo Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 15:56 Szara strefa jest uczciwa i ekonomicznie uzasadniona. Dlaczego nie denerwują was tysiące darmozjadów rządowych, sejmowych, senackich, prezydenckich i wielu wielu innych. Zachowujecie sie jak barany - wszyscy hurtem bebebebebebe. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: szara strefa okrada mnie, podatnika 16.05.08, 16:04 i gdzie tu uczciwosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Re: szara strefa okrada mnie, podatnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 19:19 chyba ta szara strefa okradla cie juz z wszystkich szarych komorek :) Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: popracuj chlopcze nad logika 05.06.08, 18:03 Chyba wiesz co to logika. Pomarzyc moge.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: szara strefa okrada mnie, podatnika IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 17.05.08, 11:22 To nie szara strefa pobiera od Ciebie podatki, tylko Urząd Skarbowy. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: masz zupelna racje 05.06.08, 18:04 osoby pracujace na czarno nie placa podatku. Ale jezdza po drogach zbudowanych za moje pieniadze by ograniczyc sie do tyego przykladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sydon Re: szara strefa okrada mnie, podatnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:02 Wyjedź do Ekwadoru, czy innej republiki bananowej i nie wrzeszcz MOJE PODATKI, Z MOICH PODATKÓW, co cię tu trzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: to jest moj kraj chlopcze 05.06.08, 18:06 moje pieniadze i moje podatki. Ps. Zareczam Ciebie chlopcze, ze w Ekwadorze tez placi sie podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarooo To państwo okrada Cię karząc placić podatki a my IP: *.marsoft.net 18.05.08, 18:07 się nie dajemy okradać no może musimy placić vat i dlatego mamy prawo do darmowego ub zdrowotnego Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: kazde Panstwo utrzymywane jest z podatku 05.06.08, 18:07 ubezpieczenie zdrowotne jest pokrywane ze skladki na NFZ nie z VAT. Placac VAT, a kazdy placi nie masz prawa do ubezpieczenia zdrowotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbignpol Bezrobotni uciekają przed pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 16:52 A co z odpowiedzialnoscią lekarzy, którzy wystawiają te zwolnienia. Jest to okradanie wszystkich płacacych ubezpieczenia więc należy ich zacząć traktować jak złodziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: 64.254.235.* 16.05.08, 17:40 Bo lekarz za takie zwolnienie tez pare zlotych zarobi, jak jemu z tego powodu nie ubywa, co go cala reszta obchodzi? Tak to juz jest, ze kazdy sobie rzepke skrobie.A uczciwosc? O uczciwosci trudno w ogole w dzisiejszych czasach rozmawiac. Kazdy kto znajdzie sposob na zarobienie/oszczedzenie paru groszy nie bedzie sie uczciwoscia przejmowal, byle jemu samemu dobrze bylo.Taki swiat, takie zycie, co zrobic... ja mieszkam w Quebecu, prowincji ktora ma najwyzszy odstetek ludzi na zasilku socjalnym w calej Kanadzie i plakac z tego tytulu nie bede, ze ja podatki place a tym nierobom nie chce sie tylka ruszyc, choc mozliwosci jest bez liku... I co mi to da? Jak sie zabierze nierobom to znowu inny zlodziej sie znajdzie i tak w kolko. Najlepiej niech sie kazdy wlasnym zyciem zajmie, bo nic nie daje wam gwarancji, ze jesli UP nie zaplaci ubezpieczenia bezrobotnemu, to zainwestuje pieniadze tak, ze uczciwemu podatnikowi bedzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Bezrobotni uciekają przed pracą 16.05.08, 17:47 I właśnie o taką odpowiedzialność lekarzy i szpitali chodzi minister Kopacz w przedstawionym projekcie komercjalizacji , niestety ten projekt jest z góry skazany na VETO prezydenta – cóż kolesie Lecha K dobrze zarabiają na wykupywaniu długów służby zdrowia . Odpowiedz Link Zgłoś
neiden od pracy konie zdychaja! 16.05.08, 17:39 tak sadzi wielu w polsce.wiec nic dziwnego ze tylu ludzi zaczyna chorowac na sama mysl o pracy.polska jest sasmiecona powinno sie zatrudniac tych ludzi do zbierania smieci,oczyszczania szlakow turystycznych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old3r Re: od pracy konie zdychaja! IP: *.lodz.mm.pl 06.06.08, 02:29 Dlatego właśnie mądrzy wiedzieli, że stopa bezrobocia to fikcja jakich mało. No ale cóż. Taka jest Polska. Nihil Novi Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Bezrobotni uciekają przed pracą 16.05.08, 17:44 W Polsce są sami szlachcice. Jaki szlachcic pójdzie ci zbierać śmieci! Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Bezrobotni uciekają przed pracą 16.05.08, 17:55 A moze takie cos: Pracodawca przylapany na proponowaniu (kamera/dyktafon) pracy na czarno. lub placy 800zl a reszta pod stolem dostaje kare w wysokosci 100 000zl + 100 000 dostaje przylapujacy czyli najczesciej kandydat do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re:te morda...spadaj sam(a) zbierać śmieci .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 21:50 j.w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azizi Re: Bezrobotni uciekają przed pracą IP: 89.231.204.* 05.06.08, 17:03 latwo ci powiedziec bo pewnie sam sobie przy biureczku siedzisz albo ewentualnie jezdzisz wozkiem widlowym co nie jest meczace..sam dzisiaj bylem na dwoch rozmowach i na 1-ej juz stanowisko bylo zajeta a na drugim dali mi szanse..widzisz jednym sie chce a drugim nie tylko dlaczego na tym cierpia ludzie ktorzy chcca pracowac...?! Odpowiedz Link Zgłoś