Dodaj do ulubionych

W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł...

• Gość: marek strzał w kolano Pani rzecznik IP: 193.189.116.* 18.08.09, 16:09
      rozumiem, że jeśli to prawda co pisze dziennikarz to po takiej wypowiedzi pan
      naczelnik zwolnił już Panią Rzecznik....
    • Gość: czytelnik W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.jmdi.pl 18.08.09, 16:10
      Rok temu pamiętam, że w Francji gość zapomniał że wiózł dziecki w
      foteliku w drodze do pracy. Zaparkował na praking przed biurem,
      dziecko spało wiec zapomnial. Po południu wychodząc z pracy dostał
      szoku jak zobaczył ZWŁOKI dziecka.
      Facet ponoć ześwirował.

Niech mamuśka poczyta ten artykuł.

Normalnie to się psa nie zostawia w aucie w upale z zamkniętymi
      oknami,,,,,,,,,,,,
    • michelle77 W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... 18.08.09, 16:16
      Co za kretynka,gdzie takie sieją?A policja jak zwykle beznadziejna, Niedługo
      jak znajdą zamordowanego człowieka zaczną mówić, że nic się nie stało, bo nie
      byli na miejscu w momencie zbrodni a relacje świadków są przecież g*wno warte...
      Babie powinni ograniczyć prawa rodzicielskie. Gdyby nie przechodnie i ich
      zdrowa reakcja to by się pewnie jeszcze szlajała po mall'u a dziecko by zmarło
      z przegrzania...
      • Gość: o proszę Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 02:51
        To ty tak twierdzisz. Twój poziom agresji bez żadnych argumentów sugeruje, że
        powinno się odebrać przywilej robienia czegokolwiek niż sprzątanie kibli. O
        dzieciach raczej zapomnij bo wyrosną na złodziei lub kretynów.
    • Gość: kimi [...] IP: *.szczecin.mm.pl 18.08.09, 16:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Manionia W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 16:30
      Co za bezmyslna baba!!!!! ktos powinien ja zamknac w aucie na pol dnia w takim
      upale ciekawe jak by sie czula!!! tacy ludzie nie powinni sprawowac opieki nad
      dziecmi
      • Gość: ostryga Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 02:52
        Twoje dziecko? Nie? To zajmij się swoim bo coś pewnie teraz kradnie.
        • Gość: mama Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.brhm.cable.ntl.com 24.08.09, 14:38
          O czym Ty wogole mowisz,czy jestes wogole rodzicem?Jak mozna tak reagowac jak
          Ty?wlasnie przez takich ludzi mamy znieczulice,matole.Bardzo dobrze facet
          postapil nie zwracajac uwagi na konsekwencje lecz na zycie bezbronnego
          dziecka,ktore nie potrafi samo sobie pomoc.A rodzicom powinni odebrac
          dziecko,skoro raz tak postapili moga i drugi,bez sumienia!
    • Gość: Gość W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 16:36
      Jak zwykle policja utrwala wizerunek państwa, które nic nie może, mimo całej
      palety dowodów, które można przeprowadzić, aby udowodnić winę. Według mnie
      policja naruszyła prawo zaniechając czynności w takiej sytuacji. Ukaranie tej
      pani było bardzo ważne również ze względu na prewencyjną funkcję kary. Pani
      nadal jest przeświadczona, że wszystko było w porządku. Skoro tak, tylko kara
      mogła ją wyprowadzić z błędu.
    • Gość: texan W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.tx.res.rr.com 18.08.09, 16:42
      W takim wypadku najpierw sie dzwoni na policje a nie wola przez
      megafon.

• Gość: erwin W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.chello.pl 18.08.09, 16:52
      Domyslam sie co to za mamusia typ dresarski.Z wielkimi okularami przecisłonecznymi na pustej bani.
    • Gość: viola W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 16:55
      przecież teraz to normalne, sama pracuję z takimi idiotkami-matkami,
      niedojrzałe emocjonalnie egoistki które z różnych przyczyn mają dzieci.
    • Gość: em Seat Alhambra pod Decathtlonem Targówek IP: 188.33.113.* 18.08.09, 17:07
      Z rejestracją podwarszawskiej miejscowosći. Dokładnie taka sama akcja. LIpiec,
      parking pod Decathlonem, południe, małe dziecko samo w samochodzie.
      Do dziś żałuję, że zamiast od razu wezwać policję o pomoc został poproszony
      sklep, który szukał przez megafon tych zwyrodnialców.
    • Gość: GoNet W upale zostawila dziecko w samochodzie i poszl... IP: 207.234.209.* 18.08.09, 17:14
      To tak trudno bylo zrobic zdjecie samochodu, tablic, dziecka, by miec
      jakiekolwiek dowody? Tak trudno bylo wypieprzyc z piesci w boczna szybe, by ja
      wybic i uwolnic dziecko? Z pewnoscia zagrazalo to jego zdrowiu, a nawet zyciu,
      wiec postepowanie jak najbardziej sluszne. Lepiej stac i sie gapic, niz
      dzialac. A policji, jak zwykle gratulujemy skutecznego dzialania, byli zajeci,
      bo podobno miejscowy zur, pil piwo w miejscu publicznym i trzeba sie bylo nimi
      zajac.
      • Gość: Gosc ha ha ha IP: *.adsl.alicedsl.de 18.08.09, 17:18
        //Nie możemy opierać się tylko na relacjach ludzi - powiedziała nam Hanna
        Kaszubowska, rzeczniczka gdyńskiej policji

do zwolnienia, jej zwierzchnika także bo odpowiada za ta kretynke

• 1stanczyk Dwie godziny w takim upale wystarcza by male 18.08.09, 17:27
      dziecko umarlo z odwodnienia.
      Takie przypadki juz sie zdarzaly.
      Samo szukanie przez megafon, zeby uwolnic dzieciaka bylo bledem.

Kazde kolejne piec minut moze byc dla dzieciaka kluczowe.
      Zaden samochod i zadna szyba nie warta jest podejmowania ryzyka w oczekiwaniu,
      ze wlasciciel(ka) auta na czas sie zglosi.
      Jak najszybsze uwolnienie dzieciaka jest jedyna gwarancja, ze przezyje.

I oczywiscie zgodnie z prawem wezwanie policji wobec ewidentnego naruszenia
      prawa, ktore prokurator moze zakwalifikowac nawet jako karne (nieswiadome
      spowodowanie zagrozenia zycia).
    • and_nowak Normalna policja by szybko ZaReAgOwAłA 18.08.09, 17:43
      Reakcja w tym wypadku jest oczywista: ewakuować dziecko z samochodu. Np.
      wybijając szybę. Tak jak w czasie pożaru.
      A u nas policja przyjeżdża i się gapi. Znam przypadek, że czekali z wisielcem na
      przyjazd pogotowia. Nie odcięli...
    • donpedro_2 W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... 18.08.09, 18:01
      "Nie możemy opierać się tylko na relacjach ludzi" mozna szału dostać!!!a
      winnych sytuacjach wystarczy slowo jakiegos dziada sprzedawczyka i jeden z
      drugim idzie siedziec!!
    • Gość: Kos Re: to się pytam ???? IP: *.80-202-37.nextgentel.com 18.08.09, 18:03
      po jakiego hu-ja jest ta pie...na nieudolna polcja, i za co tępe
      hu-je biorą kasę
      aż się cały trzęsę ze zdenerwowania,
    • Gość: wandalSamochodowy Ludzie, wy się na przyszłość nie przyglądajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 18:14
      tylko od razu wywalajcie szybę. Tym razem nic się nie stało ( choć oczywiście
      nie ma pewności, czy dziecko nie miało udaru - wiadomo jedynie że przeżyło.
      Poza tym, co działo się w główce tego malucha, i jaki to będzie miało wpływ na
      jego dalszy rozwój, wie tylko Bóg ). Jak baba wróci do samochodu, to nie
      odpuści wybitej szyby, i policja tym razem z pewnością zdąży ... . Tylko co z
      tego ... ?

Kiedy ja zetknę się z taką sytuacją, na pewno wywalę szybę. Najwyżej mnie
      skażą... .Jednak lepsze to, niż niż żyć ze świadomością, że jakieś dziecko
      umierało na moich oczach, a ja przyglądałem się jak ostatnia d...pa.

Stanowisko policji wprost trudno komentować. Co innego, gdyby przyznali się do
      swojej nieudolności - to rodziło by jakąś nadzieję na przyszłość. Ale poszli w
      zaparte. Jak zwykle.

Wandal

P. S Trudno wprost uwierzyć, na co ludzie narażają swoje dzieci... . My
      swojego malucha nie zostawiamy samego nigdy. Nawet kiedy go ułożymy go do
      popołudniowej drzemki, nie oddalamy się bardziej jak do kuchni, czy w moim
      przypadku do ogródka na fajkę ... .
    • Gość: rek W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 18:14
      to chyba żadna blondynka by tak nie zrobiała
    • Gość: kawa_i-unlogged co za ludzie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.08.09, 18:19
      absurd nr 1. Dlaczego nikt nie wybil szyby w samochodzie i nie uratowal tego
      dziecka - jego zycie i zdrowie byly zagrozone? Odp.: w polszy jak ktos chce
      zrobic cos dobrego typu obrona przed bandytami czy uratowanie dziecka to musi
      sie liczyc z bliskim spotkaniem z prokuratorem.

absurd nr 2. Wiec jesli przy swiadkach powiedzialbym tej pani cos w stylu
      "zabije cie, dzisiaj o 19.00 przyjde do domu i zadzgam cie nozem" to policja
      rowniez by mnie nie oskarzyla o grozby karalne bo podczas wypowiadania tych
      slow nie bylo przy mnie zadnego funkcjonariusza?

KRAJ UB I SB.... I PARTYJNIAKOW. Komuna skonczyla sie tylko formalnie ale
      siedzi jeszcze w ludziach.
    • Gość: rwerwerwer Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.08.09, 18:19
      absurd nr 1. Dlaczego nikt nie wybil szyby w samochodzie i nie uratowal tego
      dziecka - jego zycie i zdrowie byly zagrozone? Odp.: w polszy jak ktos chce
      zrobic cos dobrego typu obrona przed bandytami czy uratowanie dziecka to musi
      sie liczyc z bliskim spotkaniem z prokuratorem.

absurd nr 2. Wiec jesli przy swiadkach powiedzialbym tej pani cos w stylu
      "zabije cie, dzisiaj o 19.00 przyjde do domu i zadzgam cie nozem" to policja
      rowniez by mnie nie oskarzyla o grozby karalne bo podczas wypowiadania tych slow
      nie bylo przy mnie zadnego funkcjonariusza?

KRAJ UB I SB.... I PARTYJNIAKOW. Komuna skonczyla sie tylko formalnie ale siedzi
      jeszcze w ludziach.
      • Gość: Gość Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 18:27
        Ja tam się nie dziwię postawie policji. Przecież tak u nas wygląda praca
        większości ludzi. Tylko jak najmniej problemów i pracy a nie rozwiązywania
        problemów realnie. A może by tak mandacik jak ktoś ciągłąlinię troszkę
        przekroczy... Bo to przecież trzeba by się postarać, poczekać na babę, ustalać
        jej dane spisywać dane świadków. A tak po sprawie i kłopocie. Dziecko przeżyło,
        wszyscy są zadowoleni, bo nie ma ciała...
        • Gość: Gość Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 18:29
          Mam tylko nadzieję, że jacyś zwierzchnicy tej pożal się boże policji zareagują i
          wobec tych policjantów zostaną wyciągnięte konsekwencje.
    • Gość: ariva ariva W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.chello.pl 18.08.09, 18:36
      Na szczęście są na świecie ludzie tak wspaniali jak p. Karol! Po prostu
      cudowna interwencja dojrzałego ojca i wyśmienitego kolegi! Brawo, oby więcej
      takich cywili.
    • Gość: pamiętliwy W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 18:37
      W zestawieniu z Policją komunistyczna MO wychodzi na
      superprofesjonalną, uczciwą i porządną formację porządkową. Za
      komuny coś takiego byłoby nie do pomyślenia - "policja nie może nic
      zrobić", bo babsko odjechało...
    • pckloss W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... 18.08.09, 19:13
      Niestety byłem świadkiem podobnego zdarzenia w Parku Miniatur w Kowarach k. Jeleniej Góry w zeszły weekend. "Rodzice" zostawili mniej więcej roczne dziecko w Daewoo Tico i poszli zwiedzać Park. W samochodzie uchylili tylko jedną z szyb tylnych szyb. Dziecko spało prawdopodobnie gdy tam przybyli więc postanowili dać sobie luzu. Słońce paliło jak diabli, a jak wiadomo w niedzielę w kraju mieliśmy po 30" w cieniu. Nie wiem czy w momencie gdy parkowali słońce było za chmurami (na niebie przechadzały się małe cumulusy)ale fakt faktem, że w momencie jak je dojrzałem wyglądało na skrajnie wyczerpane. Zauważyłem dzieciaczka w samochodzie powiadomiłem obsługę parkingu i sam zabrałem się za otwieranie samochodu. Moja ręka okazała się za gruba. Całe szczęście jednej z przechodzących Pań udało się przełożyć rękę aż do łokcia i otworzyć zamek. Dzieciaczek był czerwony na twarzy jak burak - nawet nie płakał - zachowywał się jak pół przytomny (oszołomiony). Resztą zajęła się obsługa Parku. Maleństwo zabrane zostało do biura, a wcześniej w samochodzie udało mi się odnaleźć butelkę z piciem i nie zastanawiałem się wtedy zupełnie czy otworzyć samochód (nawet kosztem ewentualnego wybicia szyby)czy przejrzeć pozostawioną w samochodzie torbę z rzeczami dziecka (w celu znalezienia odpowiedniego napoju), choć oczywiście miałem świadomość, że zawsze jakiś wariat mógłby wykorzystać to przeciwko uczestnikom "akcji ratunkowej". Z tego co wiem z późniejszych relacji (nie mogłem śledzić całej sytuacji do końca - byłem tam też z małym dzieciaczkiem) pomimo ogłaszania przez megafon, że są poszukiwani właściciele takiego a takiego samochodu, nikt przez dłuższy czas się nie zgłaszał więc wezwana została Policja. Z tego co wiem z późniejszych relacji Parkingowego, rodzice odnaleźli się i byli zszokowani tym, że w aucie nie znaleźli maleństwa. Policja nie wszczęła żadnych czynności. Nie wiem czy w zastanej sytuacji nie miała ku temu już uprawnień, czy było tak jak opowiadał mi Parkingowy, a mianowicie właściciel Parku załagodził całą sytuację. Słyszałem o pozostawionych w autach zwierzętach ale na prawdę nie spodziewałem się, że można mieć taki brak wyobraźni co do tego jak temperatura powstaje w słońcu w aucie i jakie mogą być konsekwencje przebywania w takiej temperaturze maleńkiego dziecka. Całkowity brak odpowiedzialności i wyobraźni!!
      • Gość: Gość Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 19:23
        Myślę, że część ludzi nie ma świadomości tego jaka temperatura powstaje. Z
        drugiej strony jak sami przebywają w samochodzie na parkingu, to mają
        pootwierane drzwi i okna. Ale raczej robią to odruchowo. To taka kategoria
        ludzi, za których w życiu wszystko robi ktoś i oczekują tego od otoczenia. Więc
        ta Pani miała pewnie pretensje o to, że tyle rabanu. Przecież zawsze znajduje
        się ktoś, kto myśli za mnie... Tak też się stało, ale po co tyle krzyku !
      • Gość: antywsiór Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 19:25
        Palce ci nie spuchły od pisania tej łzawej historyjki?
        • Gość: Gość Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 19:27
          Niektórym pisanie nie sprawia większych problemów :)
          • Gość: antywsiór Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 19:40
            fajnie Gościu, ż e odpowiadasz, ale to było pckloss :-)
            • Gość: Gość Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 19:46
              Acha. Przepraszam. Ale się tylko domyślam, że on lubi pisać sobie. Ale jeszcze
              raz przepraszam Pana.
        • pckloss Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos 18.08.09, 20:32
          Łzawa nie łzawa - ale prawdziwa, a że akurat ja byłem świadkiem i uczestnikiem
          to nie jest ważne. Chodzi o to, że nie znam zdarzenia z tzw. drugiej ręki albo z
          relacji prasowej. Fakt jest faktem, historia jest najbardziej autentyczna, a
          opisałem ja dlatego to że takie wypadki nie są odosobnione, a tylko nieliczne
          trafiają na łamy prasy, tak zresztą jak wiele innych "sensacyjnych" wydarzeń,
          które zdarzają się setkom innych ludzi i które nigdy nie zostają upublicznione.
    • Gość: Le W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: 188.33.51.* 18.08.09, 19:26
      Ja zawsze zostawiam śpiące dziecko w samochodzie. Zostawiam też
      włączoną komórkę w samochodzie w trybie głośnomówiącym a sam mam
      słuchawkę w uchu. I ... i nie widzę problemu. Chyba, że rzeczywiście
      był upał. Wtedy tak się nie robi z oczywistych względów, no chyba że
      dziecko jest małe i niemobilne wtedy można włączyć klimę i zamknąć
      pilotem.
      Nie wiem czy był upał czy nie, jeśli nie i miała nadzór nad dzieckiem
      to jaki problem...
      A przewrażlione mamusie są głupie i ani atrakcyjne dla męza ani dla
      dziecka jak już urośnie i zauważy jaki mamusia jest kocmołuch..

• Gość: Gość Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 19:27
        Bez komentarza :)
      • Gość: Gość Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 19:32
        To jakiś żart , tak? Klimę? Włączoną? Pilotem?
      • Gość: Niedowierzający ale z ciebie kałmuk IP: 188.33.9.* 18.08.09, 19:51
        Tzw, tłuk.
      • Gość: aqo Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos IP: *.chello.pl 18.08.09, 21:28
        mam nadzieję, że ktoś ciebie zamknie w samochodzie. najlepiej bez klimy.
    • Gość: loban W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.tvgawex.pl 18.08.09, 19:42
      Zamknąć tą durną babę na dwie godziny w tym samochodzie, niech sama zobaczy
      jak to jest. Może coś to da. Współczuje temu dziecku i mężowi tej laski.
    • Gość: Rodzic W upale zostawiła dziecko w samochodzie i poszł... IP: *.171.16.219.static.crowley.pl 18.08.09, 19:46
      jedny słowem SUKA!!!
      • doradca-live Re: W upale zostawiła dziecko w samochodzie i pos 18.08.09, 20:31
        > jedny słowem SUKA!!!

od suki, to niejeden Rodzic może się wiele nauczyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka