olszamama 15.01.10, 13:50 szukam klubu malucha na olszy- zna ktos cos godnego polecenia? ten na wieniawskiego odpada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mis.sia Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 15.01.10, 19:50 ten klubik jest chyba w interesującym cię rejonie forum.gazeta.pl/forum/w,601,105091838,105091838,klub_Tup_tus.html Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka983 Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 16.01.10, 22:56 Na Wieniawskiego też mi się nie podoba... Ale niedaleko jest Klub Maluszka Kolorowa Przystań - zastanawiałam się, ale w końcu tam posłałam małą - i nie żałuję Kadra jest super, sama Pani Dyrektor jest świetną opiekunką i organizatorką zarazem, wszystkiego potrafi dopilnować i wszystko pamięta Zabawki edukacyjne, grające i uczące, ładnie, czysto, przytulnie i bezpiecznie dla maluchów. Każdego dnia odbierając małą dostaję relację, co dziecko dziś robiło, co jadło, czym się bawiło, czego się nauczyło nowego. Od stycznia zapowiadają spotkania z logopedą i badania przez pediatrę. I mają świetną stronę www, a mają mieć też informacje dla rodziców na stronach. W tej chwili już nie mają miejsc na Czereśniowej, ale od lutego otwierają nowy oddział na ul. Brogi - to jest chyba nawet "bardziej Olsza"? Ja polecam z całego serca... Odpowiedz Link Zgłoś
myszontko Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 17.01.10, 23:01 Podpisuję się pod Przedmówczynią Co do strony, jest faktycznie na bieżąco aktualizowana, nowe informacje, dużo zdjęć I chyba fakt, że po kilku miesiącach działalności otwierana jest filia, świadczy o zainteresowaniu i zadowoleniu rodziców i dzieciaków) Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
niuniawroc Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 14.02.10, 14:45 Polecam filię Kolorowej Przystani na ul. Brogi. Nasz Skarbek jest zachwycony. Martwiłam się jak zniesie uczęszczanie do żłobka bo przez 7 m-cy tylko my się nim zajmowaliśmy. Ale okazało się, że klubik spełnia wszystkie nasze i Jego oczekiwania. Po dwóch tygodniach Maluszek sam już się budzi z samego rana, również w weekendy domaga się żłobka Fajne są różne opcje pobytu, dzięki którym każda mama znajdzie coś odpowiedniego nie wydając fortuny na opiekę nad dzieciaczkiem. My korzystamy z opcji od 7 do 12 ale myślę, że tylko kwestią czasu jest zwiększenie liczby godzin. Póki co nie żałuję, że powierzyłam Malucha pani Ani i polecam to miejsce wszystkim niezdecydowanym mamom, Odpowiedz Link Zgłoś
olszamama Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 15.02.10, 17:34 o nieee- dziekuje bardzo! po tym co przeczytałam : krakow.gumtree.pl/c-Praca-opiekunki-pomoc-domowa-KOLOROWA-PRZYSTA-Klub-Maluszka-zatrudni-wychowawcow-pomoce-W0QQAdIdZ185539150 gdzie ta "wyspecjalizowana kadra" ??? dorabiają sie kosztem studentek... Odpowiedz Link Zgłoś
niuniawroc Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 15.02.10, 22:56 Kadra jest OK. Studentki też chcą pracować i zarabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
niuniawroc Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 15.02.10, 23:05 Do dzieci trzeba mieć serce a nie 150 fakultetów i 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
annabik Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 16.02.10, 18:46 a ja polecam tup-tusia na ul. Pilotów świetny klub Odpowiedz Link Zgłoś
as-anka Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 20.02.10, 23:51 Droga Olszamamo, nie wiem, skąd ta niechęć do studentek. Niezbyt miłe były Twoje posty (na dwóch wątkach,nomen omen). Opiekunki w Kolorowej Przystani (ja mam akurat synka na Czereśniowej) to młode, naprawdę zaangażowane, pełne entuzjazmu osoby, którym z całym spokojem powierzam swoje dziecko. Uważam, że decyzja o wyborze tego klubiku jest w 100%trafiona, mały świetnie się tam czuje i rozwija. A podważanie czyichś kompetencji bez sprawdzenia tego jest po prostu niesprawiedliwe i krzywdzące. Pozdrawiam wszystkie Mamy i życzę dobrych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
olszamama Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 22.02.10, 19:31 przeczytaj jeszcze raz tamtego posta- ja naprawde nic nie mam do młodej kadry!!!!! tylko kiedys jak byłam na wizycie panie tam mówiły ze u nich to nsame mgr,dr i wogóle fiu fiu- a tu sie okazuje ze nie fiu fiu... a studentki są super- owszem- nie mam tez nic przeciw samym opikunkom z Kolorowej- Broń Boże!!!! tak jak pisałam- zdzxiwiło mnie tylko to ze reklamują sie jako kadra po studiach- a okazuje sie ze to studentki opiekuja się dziecmi... to tyle :_) Odpowiedz Link Zgłoś
niuniawroc Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 28.02.10, 19:55 Czy nie uważacie, że z karierą naukową kogoś z tytułem doktora czy magistra pedagogiki (nie licząc właścicieli)pracującego w którejkolwiek z takich placówek jest coś nie tak??? Kto z takim wykształceniem będzie robił karierę w klubie malucha? Odpowiedź jest oczywista, ale nie będę mówić na głos bo nie mam zamiaru nikogo obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
olszamama Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 02.03.10, 23:48 To proste- taka kariere robia ludzie kochajacy dzieci- przynajmniej ja sie z takimi spotkalam. Nie wiem skad ci do glowy przyszlo ze z takimi ludzmi jest cos nie tak,ale moim zdaniem sama sobie stzrzelilas gola-bo jak rozumiem zostawiasz swoje dziecko pod opieka ludzi, z ktorymi w twojej ocenie jest cos nie tak...to bardzo smutne Odpowiedz Link Zgłoś
mauritus Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 28.01.19, 19:11 Dziewczyny help!!! Czy ktoś korzystał ze żłobka BeBaby na Brogi ???? Informacje na ich stronie są przekonujące….ale ktos może mi potwierdzić , że w praktyce też jest na plus? Pilnie muszę znaleźć miejsce dla Oleńki i jeszcze się nieco waham Odpowiedz Link Zgłoś
aqua-women Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 28.01.19, 19:57 moja sisters przed przeprowadzką korzystała na Ludwinowskiej i była bardzo zadowolona, ( do BeBaby sugestia o kolejne lokalizacje, bo na razie Podgórze i Olsza) jak chcesz spróbować to oni mają system godzinowy – bardzo fajna opcja na początek. Co ważne bardzo zwracają uwagę na „ciepły i empatyczny” personel, generalnie stawiają na jakość i to jest odczuwalne, tak, że …ja bym zapisała w ciemno Oleńkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kruuczek Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 29.01.19, 10:12 podpinam się pod pytanie - za 2 miesiace tracimy opiekunkę no i tez szukam czegoś na Olszy, sąsiadka była w grudniu na dniu otwartym w Bebaby w ich nowej placówce na Olszy – ul. Brogi, dal mnie byłoby świetnie, bo pracuję na Pilotów, to po drodze do i z pracy mam , tylko pytanie czy ktoś już może się wypowiedzieć o Olszy? Pierwszy pkt. Na ludwinowskiej ma świetne opinie, ale czy tu będzie równie wysoko postawiona poprzeczka? Odpowiedz Link Zgłoś
supertata Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 29.01.19, 15:50 ja mogę opisać wam pierwsza lokalizacje BeBaby na ludwinowskiej , (ale nowy oddział na Olszy ma te same założenia) rewelacja, kameralnie, wspaniałe opiekunki, dostosowanie się do rytmu dnia maluszka , psycholog, pełna profeska, Antoś korzystał z pakietu godzinowego, niestety przeprowadzam się ...będzie mi tego miejsca bardzo szkoda, wszyscye się zżyliśmy , taka druga rodzina mojego Antka Odpowiedz Link Zgłoś
wawelski Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 30.01.19, 18:52 najważniejsze co żłobek musi spełnic to fachowa opieka, serdeczne podejście, odpowiednie warunki (czystość, ładne kolorowe wnętrza, odpowiednia ilość personelu) i te spełnił w 100% Bebaby, trafiłam na nich z polecenia sąsiadki, więc to nie była decyzja w ciemno, i każdemu poleciłabym tak cudowne miejsce dla malucha. Bebaby nr 1 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
domini980 Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 26.02.22, 11:12 Bebaby jest super! Korzystałam z ludwinowskiej i Ania była bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
robertsson Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 10.01.20, 09:51 Od lat otwarty jest złobek Kubuś i Przyjaciele na olszy. Mają kilka punktów w całym krakowie. Z żoną byliśmy bardzo zadowoleni, nasza córka uczeszczała tam dwa lata temu. Z tego co się orientuję istnieją w dalszym ciągu. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.aa1979 Re: olsza kraków? mozecie coś polecic???? 13.12.21, 15:53 Na Brogi 36 jest prywatny żłobek bebabyzlobek.pl/placowki/ Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś