Dodaj do ulubionych

Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa

25.11.14, 23:58
Witam, od września 2015r zamierzam posłać synka do żłobka pierwszy wybór to placówka przy ul Muszlowej, druga Klemensiewicza i trzecia na Monte Cassino. W tym momencie miejsce w kolejce jest bardzo odległe choć liczba punktów standardowa 81. Zastanawia mnie to czy jeśli dokona się aktualizacji 2.01.15r czy zmieni to a może przyspieszy trochę ten proces? Bo rozumiem że jeśli jest ta sama liczba punktów to liczy się już kto kiedy dokonał aktualizacji. Synek będzie miał we wrześniu 26mc więc nie będzie nam już tak łatwo się dostać ponieważ takie grupy już istnieją a nowe tworzone nie są..
Czy są już tu rodzice starający się o miejsce w żłobku na 2015r?
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 26.11.14, 11:14
      Bardzo dobrze ze zapisalas sie juz teraz, to podnosi twoje szansa bo bedziesz miala jedno z najwyzszych miejsc w swojej grupie rocznikowej.

Miejsce w systemie to nie wszystko, wazne jest tez konkretne miejsve w grupie rocznikowej a to jak.wiadomo bedzie znane dopiero kwievien/maj przy tworzeniu grup. Wszydtko zalezy od zlobka. Wnadzym stworzono 2 zupepnie nowe-maluszkow 7-15 mcy oraz dzieci 2+
      Poza tym grupy dotychczasowe zostaly rozszerzone z 20 do 27 dzieci czyli w 3 grupach fodatkowe 21 miejsc.
      To co moge poradzic to zajrzec do kazdego ze zlobkow i pogadac z kierowniczka jak ona planuje rekrutacje czyli jakie rozlozenie na grupy. Jesli okaze sie np ze w jednym z trzech wybranych przez ciebie zlobkow wogole nie planuja naboru fo starszakow to nie ma sensu wskazywac tego zlobka na pierwszym miejscu.
      No i wazne jest potwierdzenie woli w styczniu. Wtedy tez moze sie okazac ze wskoczysz na wyzsze miejsce bo zawsze ktos odpada.
      • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 26.11.14, 12:33
        Dziękuję za odpowiedz. Z tego co już się zorientowałam to na Muszlowej na uzupełnienie przyjmują tylko 10-11 dzieciaków na Klemensiewicza tworzona jest nowa grupa całkowicie, a na Monte Cassino jak na razie mamy najlepsze miejsce .. Kondolyza zdradz w którym żłobku jesteście bo na prawdę sporo przyjmują na uzupełnienie ciekawa jestem ile wcześniej rejestrowałaś malucha? Bo ja dziś dowiedziałam się, że pózno to zrobiłam :\ ale liczę że w styczniu po aktualizacji coś się zmieni smile
        • kondolyza Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 26.11.14, 15:40
          U nas bez szans bo to zlobek.integracyjny i my siedostalismy poza kolejka z uwagi na orzevzenie o niepelnosprawnosci,zgloszenie wypelnilam na poczatku kwietnia,w maju wyniki i dostal sie
          • kondolyza Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 26.11.14, 16:20
            Skoro juz wiesz w ktorym beda przyjmowac starsze to ten wlasnie wskaz jako zlobek pierwszego wyboru (mozesz to zmienic u p.kierownik w zlobku)
            Warto sie zaprzyjaznic z kierowniczka
            naprawde w zlobkach wszystko rozgrywa sie o tworzenie grup.

Moze byc tak ze do maja (czyli do czasu rozstrzygniecia) zgłosi sie 50 dzieci. Z tego twoj starszak bedzie zgloszony jako 43 ale bedzie jedynym w swohej grupie wiekowej czyli np z drugiej polowy roku 2013. Jesli w zlobku juz taka grupa istnieje i nie ma w niej miejsc to miejsca nie dostaniecie, a dostanie je dziecko zgloszone jako 47 z rzedu bo bedzie akurat z 2014 roku i bedzie mialo rok a na roczniaki stworza nową grupe. To oczywiscie abstrakcyjny przyklad. Chodzi o to ze oni w maju wiedzac ze maja np 38 wolnych miejsc wogole muszą je tak rozdysponowac zeby to tez nie utrudnilo pracy placowki itp. Np nasza pani kierownik bardzo pilnuje zeby nie rozwalac zeszlorocznych grup. Warto pojsc do zlobka i omowic plany kierowniczki
            • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 28.11.14, 03:17
              kondolyza z tym że w tym akurat gdzie tworzona jedt od początku grupa 2latków mamy najsłabsze miejsce.. właśnie nie wiem jak to rozumieć bo chyba powinno być najlepsze.. najlepiej stoimy w żłobku trzeciego wyboru, ale czy jest sens teraz zmieniać ? Nie jest tak że tak czy inaczej gdy znajdzie się już miejsce dla mojego dziecka w którymś ze wskazanych żłobków to poprostu ktoś da znać? Myślałam że nie ma w tym przypadku znaczenia że np będzie to żłobek trzeciego wyboru, poprostu jest miejsce dzwonią-dobrze myślę?
              • kondolyza Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 28.11.14, 09:36
                Nikt nie dzwoni tylko sa wyniki w systemie. Trzeba tego pilnowac,w zeszlym roku bylo malo dni na potwierdzenie woli zapisu po ogloszeniu wynikow. To bedzie w maju,pilnuj tego.

A co do pierwszego czy kolejnego wyboru-pogadaj z kierowniczkami. Wg mnie priorytet wyboru ma znaczenie,tak bylo i ze zlobkami i przedszkolami. Tlumaczono mi to na przykladzie. Jesli w zlobku nr1 tworzy sie grupe i jest nabor i 30 rodzicow wskazalo go na pierwszy wybor to oni maja piwrwszenstwo przed rodzicami ktorzy wskazali go jako drugi wybor, zwlaszcza przy takiej samej liczbie punktow i przy takim.samym terminie zlozenia wniosku. I tlumaczono mi tez ze te miejsca na liscie niewiele znaczą bo potem sie kompletuje dzieci do grup wiekowych
              • kondolyza Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 28.11.14, 10:00
                Zadzwonia moze wtedy gdy miejsce pojawi sie wczesniej,ale tu znaczenie ma vo zaznaczylas-tzn.od kiedy ma brac udzial w rekrutacji? Bo jesli od wrzesnia 2015 to nikt wczesniej nie bedzie Cie brac pod uwage tylko dopiero w rekrutacji na wrzesien czyli.przeprowadzanej w maju.
                My np z przedszkolem na pierwszy wybor wzielismy takie w ktorym nie bylo wielu podan, bo gdybysmy wzieli taki bardzo oblezone to bysmy sie mogli do niego nie dostac a w przedszkolu drugiego wyboru bylibysmy brani pid uwage dopiero wtedy gdy Ci ktorzy wskazali.je na pierwszy wybor dostali.miejsva i gdyvy cos zostalo wolnego. Ten drugi wybor to taka troche lista rezerwowa.
                Moze ja nie wszystko wiem moze cos przebiega inaczej,pogadaj,popytaj, poprostu mi to tak tlumaczono i to sie sprawdzilo przy tych rekrutacjach.
                Moj syn mial 90te miejsce po zarejestrowaniu w kwietniu, potem tuz przed wynikami pani kierownik zlobka na spotkaniu weszla w te liste i przeliczyla: skoro on jest delegowany do grupy wiekowej 6-14 mcy to szybko sprawdzila ile dzieci z tego wieku jest przed nim w kolejce, bylo chyba ok 35, potem odrzucila kilkoro z mniejsza iloscia punktow (mimo eyzszego miejsca na liscie z racji wczesnego zapisania) a potem szybko przejrzala ze na tej liscie w jego grupie wiekowej jest jeden chlopczyk.mlodszy od niego z orzeczeniem.o niepelnosprawnosci. Moj syn byl drugi i to mu gwarantowalo.miejsce. W zlobku integracyjnym sa 3 miejsva na grupe dla dzieci specjalnej troski. Gdyby przed nim.bylo na liscie w jego grupie wiekowej juz 3 takich dzieci to albo by sie nie dostsl albo zrobionoby inną roszade na grupy i tragiłby do starszej. Jsko trzevie dziecko z orzeczeniem.dostala die dziewczynka majaca jakies miejsce ok 150 i tez przeszla bez kolejki
                • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 28.11.14, 19:55
                  Odnośnie miejsc na liście to my w tej chwili w żłobku 1go wyboru jesteśmy na 429miejscu, 2go wyboru 467, natomiast 3go 352na liście zastanawiam się teraz po tym co napisałaś czy nie zmienić kolejności. Czyli trzeciego wyboru dać na pierwszy bo tam mamy "najlepsze" miejsce.Z tym że te dwa poprzednie mamy bliżej domu trzeci już inna dzielnica ehhh.. z tym że ten drugiego wyboru ma dodatkowe 30miejsc w mini żłobku więc już sama nie wiem zagmatwane to wszystko bo teoretycznie w nim powinniśmy mieć miejsce najlepsze nie najgorsze.
                • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 28.11.14, 20:15
                  Co do daty od kiedy ma synek brać udział w rekrutacji wpisałam datę wypełnienia czyli 21.11.14 z tego co się dowaiadywałam raczej szans nie ma na to by miejsce dla nas się zwolniło, na wrzesień się nastawiam choć czy się uda nam to jak na razie wielka niewiadoma. Aha i jeszcze p.kierownik powiedziała że gdyby w ciągu roku znalazło się dla nas miejsce a chcielibyśmy od września to piszemy prośbę o odroczenie wtedy nie wypadamy z kolejki..
    • twitti Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 27.11.14, 21:23
      Sluchajcie, ja tez wracam do pracy we wrzesniu 2015. Synek bedzie mial rowne 2 lata. Czy juz teraz powinnam zlozyc podanie? Wiem ze mam marne szanse, ale sprobuje.
      • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 27.11.14, 22:15
        twitti ja już usłyszałam że pózno złożyłam wniosek więc nie masz na co czekać jak tylko zapisać malucha jak najszybciej.
        • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 08.12.14, 02:02
          Hallloo wink czy są tu jeszcze inne mamy które chcą posłać malucha od września do żłobka?? Nasze miejsce na liście ciągle się zmienia nie stety nie ustannie się oddalamy. Ciekawa jestem jak u innych rodziców to wygląda.
          • mama_kuma Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 08.12.14, 11:07
            Witam, co prawda nie staram się o miejsce ale mam już 2 dziecko w żłobku. Podstawowym kryterium co do miejsca na liście jest wiek dziecka podczas zapisu, ponieważ liczbę punktów jak Pani zauważyła prawie wszyscy mają tą samą. Dlatego też miejsce się oddala, bo rodzice dopisują młodsze dzieci. Jeśli chodzi o rekrutację na ten rok to zapisałam córkę jak miała niecałe 2 miesiące przez cały czas była ok 80 na liście oczekujących, przy rekrutacji tej majowej się dostała. Nie ma co wcześniej sprawdzac miejsc bo to się nie zmieni na lepsze, przecież ludzie nie rezygnują co najwyżej będzie dochodzic więcej dzieci. Prawda jest taka że dostac się można tylko do grup nowo tworzonych, do tych dochodzących jest niestety niewiele miejsc. Z drugiej strony pocieszające jest to (dla Pani) że co raz mniej otwierają grup niemowlęcych a więcej starszych. Musi Pani zatem czekac do końca roku szkolnego.
            • twitti Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 08.12.14, 11:14
              Ja dzis zapisalam i nie licze na cud smile szanse mam niemal zerowe. Ale sprobuje.
              • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 08.12.14, 11:29
                Skąd aż tak krytyczna ocena? Tak powiedziano Wam w żłobku czy macie tak "dobre" miejsce na liście jeśli można wiedzieć które?
                • twitti Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 08.12.14, 11:51
                  Powiedziano nam ze dla dwulatkow jest bardzo malo miejsc, moze z 6.. Dla mnie to jak zero, bo zawsze znajdzie sie ktos ze znajomosciami..
                  W systemie jeszcze nie ma, ktorzy jestesmy. Mam 87 pkt.
                  • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 08.12.14, 12:18
                    Rozumiem to i tak więcej punktów bo my 81 mamy. Masz rację znajomości też trzeba uwzględnić niestety..
    • twitti Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.12.14, 09:19
      Mam wyniki. Mam 64,71 i 74 miejsce. Czy 64 to dobry wynik? Jakie sa realne szanse z takim wynikiem?
      • kondolyza Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.12.14, 11:40
        Wynik niezly ale wszystko zalezy. Po pierwsze Twoja pozycja na liscie do maja czyli do wynikow-jeszcze sie zmieni. Po drugie wszystko zalezy id tego hakie grupy wiekowe będą tworzyc i ile dzieci z tej Tworzonej grupy wiekowej jest na liscie wyzej od Was-jesli 12 to sie dostaniecie a jesli 40 ti moze byc roznie
        • twitti Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.12.14, 11:56
          Tylko ze ten najgorszy wynik jest w zlobku 1 wyboru, a ten najlepszy drugiego wyboru.. Hmm, czy mozna zmienic zlobek 2 wyboru na 1-go? Gdzie to sie robi i czy jest sens?
          • kondolyza Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.12.14, 12:07
            Mozna to zrobic w zlobku pierwszego wyboru czyli tam gdzie zanosisz wydrukowany wniosek
          • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.12.14, 12:09
            Oczywiście możesz zmienić kolejność. Wszelkich zmian dokonujesz w żłobku I wyboru. U mnie jak najlepsze miejsce jest w żłobku III wyboru ale ze zmianą czekam do stycznia mam nadzieję że po aktualizacji coś się zmieni wink
      • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.12.14, 12:06
        Z tego co się orientuję przy takich już miejscach na liście i nawet dalszych dzieci były już przyjmowane także myślę że nie jest tak zle w Waszym przypadku smile my mamy w I wyboru miejsce 437, II-474, III- 353 więc bez porównania z Waszymi..
        • twitti Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.12.14, 12:14
          Nowalijka u Ciebie bardzo duzo..
          Moze powinnam isc do tego zlobka 2go wyboru i sie poradzic czy warto ich przestawic jako 1-wyboru?
          Rozumiem ze jesli chce zmienic kolejnosc tych zlobkow, to ide do zlobka 1-go wyboru i prosze o zamiane kolejnosci i pani mi to zrobi bez problemu, tak? I ciekawe czy wtedy musze jechac znow z dokumentami do tego co stanie sie zlobkiem 1-go wyboru..
          • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.12.14, 12:39
            Tak zmieni Ci pani bez problemu tylko podanie będziesz musiała u niej już napisać że na Twoją prośbę dokonują zmiany, a co potem z dokumentami gdzie zostają po zmianie nie mam pojęcia.
            • twitti Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.12.14, 12:53
              Nowalijka Ty czekasz ze zmiana po 15.01 tak? Myslisz ze cos sie zmieni.. Moze tez powinnam poczekac i ewentualnie wtedy zmienic?
              • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.12.14, 13:22
                Tak mi radziła kierowniczka żłobka aktualizację trzeba zrobić między 2.01 a 15.01 powiedziała że dużo osób z różnych względów jej nie robi i miejsca w styczniu na pewno ulegną zmianie ja chyba ewentualnie po 15.01 dokonam zmiany.
    • twitti Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 12.12.14, 19:47
      Haha, juz zaczynam sie oddalac smile przez tydzien spadlam o 2 oczka.. Zobaczymy jaki wynik bedzie po 15 stycznia smile
      • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 14.12.14, 01:05
        To i tak nie ma tragedii, my już spadliśmy o 12miejsc.. w żłobku trzeciego wyboru o ok 5 chyba.
    • malaidka Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 26.12.14, 18:56
      Ja swoje dziecko zapisałam w grudniu ubiegłego roku, do dziś mamy jakieś 160-200 miejsce w zależności od żłobka.
      Liczyłam na to, że przez rok się uda, ale jako że się nie dostała to chodzimy prywatnie. I tak sobie gdybam, ze jeśli miejsce by się zwolniło w niedalekiej przyszłości to pewnie bym skorzystała, jeśli natomiast od września albo i jeszcze później to całkowicie bez sensu, już wolę zostać tu gdzie jesteśmy i płacić, niż fundować dziecku takie zmiany.
      • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 28.12.14, 12:09
        malaidka ja też miałam nadzieję na miejsce za rok, ale chyba marne szanse z tego co widzę stoimy w miejscu, zobaczymy jak po 15.01 będzie sprawa wyglądała po aktualizacji .
        • mariken Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 31.12.14, 20:20
          Hej, ku pokrzepieniu serc wink - wniosek zlozylam dokladnie 19/12/2012 (corka miala tydzien). W rekrutacji na 2013/2014 nie dostala sie, potem regularnie spadala na liscie. Rok spedzila w super zlobku prywatnym. Dostala sie w koncu od wrzesnia 2014, bedzie chodzic tylko rok, bo od wrzesnia 2015 bedzie juz w przedszkolu. Czekalam 17 miesiecy na pozytywna decyzje ale bylo warto smile. W ktoryms z watkow pisalam tez o tym na ktorym miejscu bylysmy zanim sie dostala - jeszcze rano w dniu ogloszenia wynikow bylysmy baaardzo daleko. Ale sie udalo smile.

Powodzenia!
    • i.zyto Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 28.12.14, 11:47
      A gdzie można sprawdzić ktorym się jest w kolejce..?
      • nowalij_ka0 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 28.12.14, 12:07
        www.zlobki.waw.pl/rekrutacja2012/
        Tutaj link po wprowadzeniu peselu a następnie pinu wszystko jest rozpisane, liczba punktów jak i miejsca w danych żłobkach itp.
        • malmoni20 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 02.01.15, 11:47
          ja zapisałam dziecko jak miało 1,5 tygodnia, mamy 92 punkty, w żłobku 1 wyboru jest na 5 miejscu, drugiego na 4 a w trzeciego na 1, powinna się dostać od września 2015 do grupy niemowlęcej, w październiku rok kończy,
          najłatwiej się do najmłodszej grupy dostać, bo jest uzupełniana cała od nowa,
          do starszych u nas tylko kilkoro dzieci przyjmują, więc jak się nie ma dodatkowych punktów praktycznie są zerowe szanse
          • ret-yk Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 02.01.15, 21:46
            Ja też zapisałam Małą jak tylko dostala pesel, jest z czerwca, zapisałam w lipcu. Mamy 91 punktów i niby we wszystkich trzech wybranych żłobkach jest w pierwszej dziesiątce, ale co z tego, skoro każdy z nich ma najmłodszą grupę niemowlęcą, a moja Mała będzie mieć rok i trzy miesiące we wrześniu 2015, czyli trafić powinna do starszej grupy... A do starszych grup naboru nie ma, bo przechodzą dzieci z młodszych. Tak mi mówiła kierowniczka żłobka pierwszego wyboru. I co teraz? Trzeba było planować ciążę inaczej, pod kątem rekrutacji do żłobka, hehsmile
            • malaidka Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 03.01.15, 01:02
              Ja czekam 13 miesiąc i właśnie sprawdziłam, do wszystkich trzech mamy powyżej 200 miejsca. I co? Nawet jak się zapisywałam to nie miałam tak odległego miejsca.
              Mamy standardowo 81 punktów.
              • malmoni20 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 03.01.15, 13:22
                w moim żłobku jest grupa niemowlęca do 12 miesięcy, potem najstarsze dzieci z tej grupy przechodzą na trzecią a młodsze na drugą, a że w pierwszej jest 20 miejsc, a w kolejnych więcej, dzieci z czerwca, czy lipca z dużą ilością punktów mają spore szanse na dostanie
                • ret-yk Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 03.01.15, 18:39
                  Dzięki, to pocieszające! Nasz starszy syn dostał się do żłobka tylko dlatego, że otworzyli nowy projektowy żłobek w naszej dzielnicy w połowie roku i akurat spełnianialiśmy kryteria, sami zadzwonili, czy jesteśmy zainteresowani. Więc może to jest pomysł, popatrzeć, gdzie będą otwierać nowe żłobki...
                  • emil-inka Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 06.01.15, 22:53
                    Niestety przegapiłam termin zapisów na rok 2015 i zarejestrowałam córkę dopiero dziś..... Czy ma jeszcze szanse, żeby dostać się do żłobka od września 2015? W sierpniu skończy rok.
                    • malmoni20 emil-inka 07.01.15, 09:14
                      zależy ile macie punktów, do jakiego wieku jest grupa niemowlęca, bo jak się łapiecie to szanse rosną, na drugą grupę ciężej się dostać, generalnie dobrze jest z kierowniczką pogadać przy składaniu wniosków, jak grupy planuje układać, jak dużo ma wniosków dzieci z podobną punktacją startujących do twojej grupy wiekowej
                      zapisać zawsze warto, jak nie teraz to może później się dostanie
                    • malaidka Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 08.01.15, 03:59
                      Jeśli nie macie dodatkowej punktacji to wątpię.
                      Mnie przy składaniu wniosku od razu kierowniczka powiedziała, że czeka się nie krócej niż 1,5 roku. Czyli rejestrowałam w grudniu 2013 i miałam się nastawić na wrzesień 2015, nie wcześniej.
                      • manieczka.11 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 08.01.15, 10:41
                        Nie wiem czy to realne z tym 1,5 roku. Dobrze by bylo.
                        Ja sie rejestrowalam 1 stycznia 2014, na koniec rekrutacji bylam ok. 450, potem po ogloszeniu list bylam ok 150, wczoraj 187, dzis juz 191, wiec 15 stycznia w tym tempie bede znow na 400. To jest jakas paranoja. Szans zadnych, nawet jesli bym czekala 5 lat.
                        • malaidka Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 08.01.15, 18:40
                          Kwestia obłożenia, dzielnicy.
                          Ja ze standardową punktacją czyli 81 najdalsze miejsce jakie miałam to 216. Więc pewnie 1,5 roku to realny termin.
                  • ret-yk Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 10.01.15, 21:03
                    No dobra, mam pytanie do kogoś, kto rozumie SYSTEM. Teraz po tych aktualizacjach w żłobku 1. wyboru Mała jest na 18. miejscu, w drugim na 6., a w trzecim na 11., przy czym dwa pierwsze mają grupę niemowlęcą, a trzeci nie. Mała będzie mieć we wrześniu 15 miesięcy, wiec na niemowlęcą za duża. Pytanie: czy skoro realnie chyba największe szanse ma na trzeci żłobek, to powinnam go zmienić na pierwszy wybór? Czy to bez znaczenia i zostawić jak jest?
                    • malaidka Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 11.01.15, 00:01
                      Bez znaczenia, bo odezwą się z tego, do którego jest pierwsze wolne miejsce. Nawet jeśli w żłobku I będzie miała drugie miejsce, a w żłobku III pierwsze, a do grup przyjmuje się naście dzieci, więc dostałaby się i tu, i tu, to wtedy dostajesz ten, w którym się zwolni miejsce i nie możesz wybrzydzać. Nieważne, że ten żłobek jest twoim trzeciego wyboru, a za chwilę dostałabyś w tym bardziej pożądanym.

Zazdroszczę, my po tej aktualizacji jesteśmy dalej, niż kiedykolwiek... uncertain miałam nadzieję na wrzesień, a tu co najwyżej wrzesień ale 2016!
                      • twitti Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 11.01.15, 00:10
                        To u mnie bez zmian czyli caly czas spadamy o kilka oczek. Jestesmy 68 i staramy sie o miejsce w starszej grupie. Rozumiem ze jak sie nic nie zmienilo to szanse mamy male..
    • michal.klocek.1976 Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 08.01.15, 14:47
      Zobaczcie sobie ten żłobek, piękny trzeba przyznać

www.propertydesign.pl/architektura_przestrzen_publiczna/108/nowy_i_calkiem_bajkowy_projekt_zlobka,3194.html
    • mioodzioo Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 02.07.15, 15:19
      I jak? Dostaliście się? Mój syn jest z 26.06.14 i zapisany był do żłobka jak miał tydzień. Po majowej rekrutacji był około 100 miejsca na listach oczekujących i oczywiście nadal spada. Obawiam się, że jednak żłobek państwowy nie będzie mu dany, bo zanim się dostanie, to do przedszkola trzeba będzie iść...
      • aniaaniowa Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 04.07.15, 00:42
        Mój synek tez jest z 26.06.2014 smile zapisany jak miał 10 dni. Dostał się. Przed początkiem majowej rekrutacji w jednym żłobku byliśmy na 290 miejscu w innych zdecydowanie dalej. Po pierwszych wynikach spadliśmy na 80, tydzień później w poniedziałek,czyli po potwierdzeniach rodziców 70. W wtorek dostałam informację że jest na liście do przyjęcia smile więc wszystko jest możliwe. Później dowiedziałam się, że miejsce na liście to jedno, a miejsce w grupie to drugie. Grupy są dzielone wiekowo i przyjmowane są dzieci w zależności od wieku, więc będąc nawet 3 na liście może czekać rok, bo w jego grupie wiekowej może nie zwolnić się żadne miejsce. Można zadzwonić do żłobka i zapytać który jest na liście do swojej grupy wiekowej.
        • katkro Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 09.08.15, 17:24
          Może mi ktoś powiedzieć czy jeśli zapiszę teraz dziecko do żłobka to bierzemy udział jeszcze w rekrutacji wrześniowej ? Czy dopiero na rok 2016 się łapiemy ? Z tego co wyczytałam to rekrutacja odbywa się w maju ale może są jakieś uzupełniające?
          • iwona.wawa Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 10.08.15, 15:27
            Bierzesz udział w rekrutacji na rok 2016 ale to i tak nie daje ci pewnosci ze sie dostanie. I w tym roku wcale nie ma wiecej miejsc w żłobkach
      • babayagapatrzy Re: Rekrutacja żłobki 2015r Warszawa 10.08.15, 10:02
        Ponoć w tym roku więcej jest miejsc w żłobkach

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka