Dodaj do ulubionych

Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu

17.09.11, 13:16
Szukam adwokata dla siostry, która mieszka w Opolu. Chodzi o sprawę karną połączoną z rodzinną, a w perspektywie ich zakończenia sprawę cywilną. Z doświadczenia stwierdzam, że najlepsi adwokaci to Ci z doświadczeniem, ale równocześnie nadążający za zmieniającą się rzeczywistością, a jeśli wcześniej byli sędziami to w ogóle rewelacja, ponieważ tacy mają szerszy pogląd na sprawę i widzą więcej jej aspektów. Zatem jeśli ktoś takowego zna w Opolu proszę ładnie o kontakt. Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: mbb Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.11, 13:37
      nie ma
    • Gość: Przemo Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 22:43
      Wiem, że jakiś czas temu moja kuzynka zachwalała mi kancelarie właśnie z Opola, która jej prowadziła sprawę rozwodową i o podział majątku. Karnej chyba nie miała. Z tego co pamiętam 2 adwokatów i właśnie obaj kiedyś byli sędziami, albo i 3 a jeden był byłym prokuratorem. Jutro się jej dokładnie spytam i napisze :)
      • Gość: Przemo Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 09:51
        Przepraszam, że dopiero teraz, ale zapomniałem, że miałem odpisać, za dużo rzeczy na głowie. Kuzynka powiedziała, że to był mec. Sak, a nazwiska drugiego który z nim współpracuje nie pamięta, poza tym że było chyba na M. Co do numeru to jego też nie pamięta ponieważ wizytówkę dała koleżance, która też miała rozwód i chciała kogoś dobrego.
    • Gość: ja Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 08:32
      Dość tej reklamy.
      • katarzyna_szmiel Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu 18.09.11, 11:04
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Dość tej reklamy.

Bardzo dziękuje za wyjątkowo pomocną wskazówkę. To już lepsze było jak ktoś mi napisał, że nie ma takich. Nie moja wina, że w internecie nie znalazłam ani jakiś referencji ani nawet dobrej strony adwokata z Opola. Gdybym znalazła to bym nie pytała się na forum. Nie chcę, żeby moja siostra poszła do byle kogo, znając ją naopowiadałby jej bajki a ta by patrzyła w niego jak w obrazek. A potem po przegranej sprawie powiedziałaby mi - to wina sądu, skład orzekający był stronniczy. Wysłałabym ją do mojego adwokata, tylko że coś nie widzi mi się, że ona przyjedzie do Warszawy specjalnie, żeby z nim tylko się spotkać, a potem on będzie jeździł do Opola, w którym nawet nie wie jakie są tendencje orzecznicze. Bo nie oszukujmy się w każdym sądzie są takie tendencje i lokalny adwokat ma tą przewagę nad innymi, że wie jaki sędzie jest, jakie poglądy co do interpretacji przepisów preferuje. To są uroki polskiego prawa w identycznej sprawie w każdym sądzie zapadłby inny wyrok. Nie krytykuję tego, bo sędzia ma orzekać w zgodzie z sobą, ale to potwierdza moją tezę, że lepszy jest adwokat lokalny.No chyba, że mamy do czynienia ze sprawami gospodarczymi, tam faktycznie decydującą rolę mają elementy czysto formalne. Dlatego jeśli jednak jakiś dobry adwokat istnieje w Opolu lub jego okolicach to proszę o namiar. Nie chcę przyjeżdżać specjalnie do Opola i iść z siostrą do byle kogo.
        • Gość: mbb Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 21:43
          Napisałem prawdę. Nie ma. To co piszesz jest potwierdzeniem tej prawdy. Gdyby był wielu by o nim wiedziało. Takich nie tworzy ani jedna sprawa ani to kim byli
    • upierzonywaz Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu 28.11.11, 12:46
      Polecam usługi prawne portalu e-prawnik.pl
      Korzystałem w ciemno bym ich nie polecał. Sprawa karna, z mojej winy ale dzieki ich pomocy nie wyszedłem najgorzej. Fachowe porady i szybka opcja wyceny problmu to moim zdaniem ich główne atuty! Tutaj podsyłam ci linka do ich formularza gdzie opisujesz swój problem.
      e-prawnik.pl/zamow-opinie/?utm_source=fora&utm_medium=1&utm_term=kuba&utm_content=fora%2Bi%2Bgrupy&utm_campaign=fora
      • katarzyna_szmiel Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu 04.12.11, 23:40
        Dziękuję za odpowiedź, ale udałam się do poleconego tutaj adwokata i jestem bardzo zadowolona, nawiasem mówiąc wydaje mi się, że akurat sprawy karne i rodzinne to za pomocą porady internetowej chyba nie da się dobrze załatwić, a nie interesowało mnie jedynie "nie najgorsze wyjście". Co nie zmienia faktu, że dziękuję za odpowiedź.
    • Gość: Anna Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.16, 14:58
      Nie szukaj adwokata z okolic Opola, a tym bardziej z Wrocławia czy jeszcze dalej... Pamiętaj, że każdy adwokat liczy sobie za dojazd do sądu, albo każdorazowo za dojazd, albo wlicza sobie go do ogólnej kwoty honorarium.
    • Gość: Aneta Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.play-internet.pl 08.04.16, 20:13
      A znacie jakiegos dobrego adwokata od spraw karnych w Opolu? Tylko nie z Wroclawia, bo kasuja za dojazd i to duzo!!
      • Gość: J.Rzepecki Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.146.7.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.16, 03:12
        Robert Czekaj kancelaria NOXA z Opola.Nie bawi się w zwlekanie , marudzenie konkretny facet.
        Zamiast snuc opowiesci i nawijac makaron na uszy działa bardzo skutecznie.Gosc powygrywał mi dwie sprawy przy których paru płaczliwych mecenasów z Opola wymiękało.Występuje w salach sądowych w połowie Polski , bez kompleksów bez wahania.I to się dla mnie liczy,że reprezentuje mnie konkretny człowiek a nie dużo gadająca a mało robiąca sierota czy inny prawie emeryt.
      • simon999a Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu 21.05.18, 22:14
        jeśli chcesz się tylko coś spytać, to możesz spróbować poszukać jakiejś porady przez internet, np. na eporady24.pl. ale jak chcesz żeby ktoś Ci poprowadził sprawę to chyba już musisz pójśc do adwokata. Ja mogę polecić Przemysława Lecha
    • Gość: Pawel Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.play-internet.pl 14.04.16, 08:35
      W sprawach karnych Adw. Igor Pyrdek, jest z Opola. Naprawde fachowy facet, bardzo mi pomogl.
    • Gość: Naggy Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: 78.10.131.* 28.04.16, 18:39
      Do sprawy karnej polecam adw. Igora Pyrdek z Opola, mnie wybronił nie jeden raz
      • Gość: Ania Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: 78.10.239.* 23.05.16, 15:05
        Polecam mecenas Alicję Kaszta - do sprawy karnej i nie tylko, niedawno pomogła mojej znajomej - niestety spowodowała wypadek ze skutkiem śmiertelnym :(
    • Gość: Katarzyna1982 Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: 78.10.239.* 25.05.16, 15:31
      Do spraw rozwodowych, spraw dzieci i w ogóle rodzinnych oraz spraw karnych mogę polecić Panią radcę Alicję Kaszta. Sprawdzona osoba i z zaangażowaniem prowadzi sprawy. Kancelarię ma w Opolu przy ul. Ozimskiej.
      • Gość: OP Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.16, 21:00
        Polecam również. Prowadziła moją sprawę gdzie zostałem niesłusznie oskarżony i wszystko poszło dobrze. Poza tym wsparcie i zaangażowanie pani mecenas jest nieocenione. 10/10
    • deeemiurg Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu 08.08.16, 13:56
      Polecam kancelaria JHC Adwokaci działają na terenie miasta Opola i nie tylko, dobrzy są.
      Tutaj podaje ich stronę www.jhcadwokaci.pl jakby potrzeba była sie skontaktować.
    • Gość: rew Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.16, 23:01
      Ja polecam Lege Artis w Opolu. Kancelaria istnieje już kilka lat, więc mają doświadczenie, ale jeszcze nie są zmanierowani i rozleniwieni jak starzy prawnicy, którym się wydaje, że wszystko wiedzą i nie muszą się dokształcać na bieżąco.
      legeartis.opole.pl/
    • Gość: Weronika Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.centertel.pl 04.10.16, 12:26
      Ja polecam mecenasa Waldemara Leśniewskiego - skromny, ale kompetentny prawnik. Pomagał mi w sprawie spadkowej i cywilnej właśnie (odszkodowanie i spadek po zmarłej babci), sprawa poprowadzona na poziomie, zna przepisy (również te nowe - kształci się ciągle). A dodam, że właśnie przez wiele lat był sędzią i ma ogromne doświadczenie jako sędzia i radca.
    • Gość: Judyta Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.16, 14:50
      Igor Janik - wyraznie nie polecam . Krętacz wyzyskiwacz ! Nie płaci za swoje nalżęności . Dramat w obsudze w jego kancelarii wszytko do góry nogami.
      Tak można było odsługiwać w latach 90 tych - masakra nie polecam bufona !
      • Gość: Hubertus Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: 207.244.70.* 09.05.17, 12:17
        Też się rozczarowałem Panem Janikiem. Po propozycjach z postów jeszcze kilka razy się odbiłem od rozkładających ręce paru adwokatów, bo jak sprawa nie jest lekka, łatwa i przyjemna, to oni nie chcą się podjąć, tłumacząc, że niby szanse są marne. Na końcu poszukiwań wylądowałem u adwokata Przemysława Kulińskiego. Sprawa się zakończyła i teraz z czystym sumieniem mogę go polecić dalej.
    • pawel3345 Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu 11.10.16, 13:59
      mec. Dariusz Staniszewski. W trudnych sprawach tylko do niego.
    • Gość: PaulaPraska Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: 103.10.197.* 20.10.16, 14:01
      Sprawdźcie sobie kancelarię prawną przy ul. ul. Kołątaja 6/4, prowadzi ją Pani Adrianna Kośniewska – Zembaty. Ma dobre opinie, specjalizuje się między innymi w prawie rodzinnym oraz prawie cywilnym. Oferuje pomoc zarówno osobom prywatnym, jak i firmom. Jakby ktoś był zainteresowany na stronie prawnik Opole znajdziecie więcej informacji. Wybór kancelarii to bardzo istotna rzecz, także nie warto takiej decyzji podejmować zbyt pochopnie.
    • Gość: Maddy Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: 78.10.129.* 14.11.16, 12:44
      Do spraw rozwodowych najlepsze są jednak kobiety !!
    • Gość: Patryk Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: 78.10.129.* 14.11.16, 12:46
      rozwód? opieka nad dziećmi? najlepsi adwokaci w tych sprawach to kobiety
      • Gość: behemot Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.16, 20:45
        Co wy peerdoolicie? Najlepsze kobiety? Najlepszy jest dziekan Maryjan Jagielski. Jeszcze nie stary ale już nie młody, siedzi w opolskim układzie sędziowsko prokuratorsko adwokackim już ze 3 dychy. No to kiedy jak nie teraz...? MNie wyeebał na 3 tysie (tyle to Giertych bierze za 1/2 godziny) przez sąd zasądzone na korzyść adwokata Sawczuka, któren wcześniej mnie reprezentował a nawet wódkę popijał trącając się szkłem.
    • alexmarcc Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu 18.11.16, 10:48
      mec. Dariusz Staniszewski
      • Gość: mich Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: 217.173.204.* 23.11.16, 23:59
        Czy może mi ktoś polecić kancelarie , która podejmie sie wyegzekwowania odszkodowania medycznego ??
    • sitarka777 Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu 02.12.16, 09:10
      Dobry adwokat w Opolu (a nawet najlepszy adwokat w Opolu) to mec. Krzysztof Łudczak. Miałam już niestety okazję współpracować z innymi i z pewnością najlepiej czułam się współpracując z mec. Łudczakiem. Młody, ale niesamowicie inteligentny - bardzo mi pomógł. Nie traktował mnie jak kolejną klientkę tylko czułam się absolutnie zaopiekowana. W Sądzie mówił po prostu pięknie. Taki naprawdę z pasją i zaangażowaniem :) Ma kancelarię na Krakowskiej w Opolu w kamienicy.
    • Gość: DW Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: 78.9.139.* 03.01.17, 17:27
      Czy ktoś może mi polecić dobrego adwokata specjalizującego się w sprawach karnych z Opola??
      • Gość: Marek Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: 212.244.78.* 09.01.17, 07:24
        W sprawach karnych dobry jest adwokat Pyrdek Igor. Mogę go polecić osobiście
      • Gość: Gregory Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.sentries.org 26.05.17, 14:29
        Przemysław Kuliński. Nie słyszałem, żeby ktoś kiedyś wyszedł od niego niezadowolony.
        Zna się na tym co robi, polecam.
      • Gość: Miron.Miron Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.17, 20:37
        Adwokat Przemysław Kuliński, znajdziesz przy ul. Waryńskiego, zaraz na początku od strony Solarisa. Namiary sprawdź na stronce, wystarczy wygooglować. Ja się cieszę, że na niego natrafiłem. Konkretny i skuteczny. Polecam.
    • katarzyna1m Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu 07.02.17, 07:56
      Nie wiem w jakim zakresie chodzi o sprawę karną, ale polecam mec. Waldemara Leśniewskiego do spraw cywilnych i rodzinnych, jest właśnie byłym sędzią, gdzieś w internecie można znaleźć na niego numer, potrafi zrozumieć człowieka i prosto wytłumaczyć o co warto walczyć i jak, bardzo mi pomógł dlatego polecam
    • Gość: MK Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.17, 14:43
      jako obrońca mecenas Pyrdek z Opola. Jest skuteczny
    • Gość: bn Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.17, 09:12
      Zależy do jakich spraw. Polecić mogę kilka kancelarii, jednak zdecydowanie i z pełną odpowiedzialnością odradzić mogę kancelarię mec. Gębosz. Mieliśmy wątpliwą przyjemność współpracować w kilku sprawach - wszystkie przegrane, za to bardzo słono Pan mecenas sobie policzył. Syn wyjątkowo chamski i gburowaty.
    • Gość: zema Re: Szukam bardzo dobrego adwokata w Opolu IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.17, 10:35
      Jeżeli wciąż ktoś potrzebuje pomocy to szczerze mogę polecić Kancelarię Radców Prawnych Michalak i Wspólnicy na ul. Kościuszki. Mecenas Michalak jest mega inteligentny i trudno go zaskoczyć. Pomógł mnie i moim znajomym, skutecznie! Polecam!!!!!
      • marian_marianowski [...] 20.07.18, 23:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka