Dodaj do ulubionych

10 najbardziej niebezpiecznych składników dodawany

IP: *.com 25.04.12, 16:59
Konserwanty i syntetyczne dodatki do żywności zapobiegają utlenianiu się składników, hamują rozwój grzybów oraz pleśni. Ich zadaniem jest wydłużenie terminu ważności danego produktu. Niestety po skonsumowaniu tych toksyn komórki ciała pozbawiane są tlenu oraz składników odżywczych, co w konsekwencji prowadzi do różnych mutacji i stanowi doskonałą pożywkę dla raka.

Tak samo jak ludzie, komórki aby móc się prawidłowo rozwijać potrzebują tlenu. Tocząca się w przemyśle żywnościowym walka z grzybami i pleśnią za pomocą konserwantów doprowadza do wyniszczenia organizmu i wypłukania go z wartościowych składników odżywczych na poziomie DNA, poprzez pozbawienie tlenu komórek mitochondrialnych. Czasami skutkuje to całkowitym ich zamknięciem. Organizm pozbawiony podstawowych składników odżywczych staje się bardziej podatny na choroby,

Wydłużyć termin ważności, skrócić ludzkie życie

Jeśli nadal przy wyborze produktów nie kierujesz się ich składami chemicznymi, to lepiej zacznij. Nie trzeba być chemikiem ani lingwistą aby wyłowić wśród nich toksyczne substancje. Często tego typu składnikom wymienionym na etykietach towarzyszą eufemistyczne slogany, mające na celu odwrócenie naszej uwagi i zbagatelizowanie zagrożenia.

10 najbardziej niebezpiecznych "dusicieli" komórek

Na terenie Stanów Zjednoczonych istnieje kilka głównych agencji, oraz organizacji "zwalczających raka", które od ponad 70 lat nie tylko zwalczają wszystkie naturalne, homeopatyczne sposoby leczenia, ale również zatwierdzają, wspierają i czerpią korzyści ze stosowania tych rakotwórczych składników w pożywieniu, napojach oraz środkach higieny osobistej.





1. Benzoesan sodu - tego "cichego zabójcę" obecnie możemy znaleźć niemal we wszystkich produktach spożywczych, sosach, majonezie, napojach, sokach, a nawet żywności oznaczonej jako "całkowicie naturalna" lub "ekologiczna".

2. Olej Canola - ta nazwa nie pochodzi od rośliny, Jej źródłem jest połączenie słów "Kanada" i "olej". Została ona nadana roślinie genetycznie zmodyfikowanej. Podobno rząd kanadyjski zapłacił FDA 50 milionów dolarów, aby znalazł się on na liście produktów Uznanych za Bezpieczne (GRAS). (więcej)

3. Glutaminian Sodu - FDA pozwala na używanie ponad 20(!) nazw dla tego kontrowersyjnego składnika W jakim celu? Jeśli produkt został oznaczony jako niezawierający MSG, wcale nie oznacza to, że go tam nie ma. (więcej)

4. Azotany sodu - używane w nawozach, materiałach wybuchowych oraz jako środki czyszczące. Jest uważany za "super sól" (jak glutaminianu sodu), dodawany do żywności, takiej jak hot dogi, wędliny, boczek. Wydłuża termin ważności, zmienia kolor oraz smak.

5. Margaryna - kwasy tłuszczowe typu trans. Mało kto zdaje sobie sprawę, że również w wielu innych produktach, jak np. niektórych zupkach w proszku, chrupkach, słodyczach, większości gotowych wyrobów cukierniczych i fast foodów czy słonych przekąsek, znajdują się duże ilości tych związków. (więcej)

6. Środki pianotwórcze - chemikalia przemysłowe stosowanie w uszczelniaczach. Składnik najczęściej stosowany w fast-foodach. Uważaj również na TBHQ - pochodną ropy naftowej, stosowany jako stabilizator w perfumach, żywicach, lakierach. Prowadzi do powstawania guzów żołądka i uszkodzeń DNA.

7. Substancje przeciwzbrylające -chemiczne substancje absorbujące wilgoć i zapobiegające sklejaniu się związków. Dodawane do soli kuchennej, sproszkowanych produktów spożywczych. Często składają się z fosforanów, węglanu, krzemianu, które zawierają aluminium. Aluminium jest związana z chorobą Alzheimera, używana również w szczepionkach.

8. Sztuczne barwniki - syntetyczna petrochemia będąca pochodną ropy naftowej. Według jednej z teorii zakwestionowane barwniki mogą przyczyniać się do rozwoju np. ADHD (zespołu nadpobudliwości psychoruchowej). Sztuczne barwniki kryją się między innymi pod emulgatorami E 102, E 104, E 110, E 122, E 124 i E 129. (więcej)

9. Emulgatory - karagen, monooleinian polioksyetylenosorbitolu ( polysorbat E-80 ), bromowane oleje roślinne (BVO). Składniki często dodawane do czekolady, mleka, twarogów, lodów, galaretek. BVO pozostają w tkance tłuszczowej przez wiele lat,. Polysorbate 80 występuje także w większości szczepionek.

10. Sztuczne substancje słodzące - aspartam, acesulfam K, sukraloza, Sorbitol, Truvia i oczywiście, sacharyna.

Opracowanie, na podstawie: Naturalnews.com dla newworldorder.com.pl - Agnes

newworldorder.com.pl/artykul,3537,10-najbardziej-niebezpiecznych-skladnikow-dodawanych-do-zywnosci
newworldorder.com.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: Barber Re: 10 najbardziej niebezpiecznych składników dod IP: *.static.chello.pl 04.09.13, 16:12
      Tak niestety znaczna wiekszosc produktow posiada ww. skladniki. Normalnie zarabiajacy czlowiek nie jest w stanie kupowac w 100% organicznego jedzenia bo Przykladowo... rodzynki zwykle suszone z konserwantami kosztuja 2,50.. gdzie ta sama Organiczna gramatura juz praktycznie 9zl. a co do organicznych nie-faszerowanych-sterydami mies... to skad niby takie ? od znajomego rzeznika ? niestety jestesmy w wiekszosci skazani na te rakotworcze substancje.. albo zapraszam do ograniczania sie. Zbyt duzo soli nie zdrowe, cukier rowniej zabojstwo. teraz sztuczne slodziki.. takie jak aspartam i acesulfam K rujnuja stawy na dluzsza mete. w takim razie niskosodowa nieslodzona dieta bez nasyconych i trans tluszczy. bez konserwantow i sztucznych barwnikow oraz sterydow zawartych w miesie oraz paszy dla drobiu sadzacego jajka. Nie da sie. Grunt odzywiac sie w miare zdrowo.. i...sluchac swojego organizmu.
      • Gość: behemot To co karwasz jeść? IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 23:42
        Od czterdziestu lat słyszę co człeku zagraża. Jak tylko pojawiło się eko. Żarcia nie było, to straszyli wielką płytą, że zabija promieniowaniem większym niż późniejszy Czarrnobyl. Eternit, którym dachy masowo kryto, też. Gierek, co sprowadził brojlery ze Stanów, pędzonymi kurczakami uratował stołek sekretarza a nas od głodu powszechnego. W czasach kartek na życie, pracująca pani w Opolskich Zakładach Drobiarskich miała deputat na wytwarzane tam żarcie z drobiu. A zaczynało się od polędwicy drobiowej a kończyło na flaczkach z drobiu. I ona to wszystko serwowała swojemu synowi tak, że mając siedem lat ważył 38 kilogramów. Bo wpeerdalał te witaminki, którymi faszerowano drób. Dziś takiego dzieciaka chcą odebrać babci, będącej rodziną zastępczą, bo źle karmi dziecko. Zupełnie niedawno półrocznej dziewczynce zaczęły rosnąć piersi dość gwałtownie jak na ten wiek. Po rozmowie z wydawałoby sie rozsądną matką (wziąwszy pod uwagę stopień naukowy i ilość papierów poświadczających wiedzę i kompetencję) lekarz zalecił odstawienie wszystkich odżywek Gerbera. Żywność modyfikowana, konserwowana i do doopy, a ludzie żyją coraz dłużej. Pokolenie wojenne, niedożywione, zestresowane, a przecież luźnym truchtem dobiegają dziewięćdziesiątek, co dla pokoleń McDonaldsa, KFC, Pizzeria Romana, Kebaba czy Suszi, może się okazać wynikiem nieosiągalnym. Do tego doopa w fotelu przed kompem i masowe zwolnienia z wuefu jako obciachowej i pisiorskiej instytucji i zejścia przy sześćdziesiątce okażą się normą, przy której łapki będą zacierać biznesmeni z branży funeralnej. Na pytanie co jeść? Wypada odpowiedzieć, że wszystko, po trochu i z umiarem.
        • Gość: abc To jak płacić emerytury? IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 00:05
          Przez ile lat ja i moje dzieci na kartkach mieliśmy 2,5 kg na miesiąc mięsa i przetworów mięsnych? Mieć na kartkach to nie znaczyło, że tyle zżarto.Jesteśmy organicznie zdrowotnościowo zniszczeni. Fizyczny dostawał 7,5 kg, też nie wszystko przeżarł ale na starcie dostawał więcej. Tak więc z grubsza rzecz biorąc emerytury należy podnieść o 25% tym, którym Jaruzelski, Kiszczak, Urban et consortes zafundowali sprawiedliwy podział dóbr. Skąd na to kasę wziąć? Też trzeba im dobra sprawiedliwie wydzielić. Dokonać sprawiedliwego podziału funduszu emerytalnego i wszystkim płacić po 1700 na rękę. I ZUS by się uratował i deficyt na mordę by poleciał. A ile ludzi by się autentycznie ucieszyło?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka