sem.mes 26.10.12, 09:55 Brak słów, witki opadają. Cipanowie potrafią tylko schować się w krzakach z suszarką lub wyciągać dzieci z łóżek. Nieszczęście solidarność sąsiedzka budzi podziw. Można zachować się jak człowiek. Wstyd dla Policji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: cukierek Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skarbo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 09:56 .... takie cuda to tylko u nas w Polsce :) brawo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: devileczek Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.sqy-bng-011.adsl.virginmedia.net 26.10.12, 12:50 To bys sie zdziwil. W wlk Brytani taka ekipa laduje Ci sie drzwiami i oknami o dowolnej porze. A zeby zyskac na zaskoczeniu, rozpiernicza Ci drzwi w drobny mak. Nie pukaja, nie dzwonia, jestes na bakier z prawem, nikt Cie nie bedzie zalowal. Drzwi zabija Ci dechami, postawia policjanta przy wejsciu i jest git. Tylko w Polsce zaluje sie tych co podatkow nie placa, grzywien unikaja i kombinuja wbrew prawu i przepisom. POLICJANCI ZACHOWALI SIE WZOROWO I SKUTECZNIE, ZAOPIEKOWALI SIE DZIECMI I WYKONALI ZADANIE. OD TEGO JEST POLICJA. SCIGAC TYCH CO LAMIA PRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mario Jesteś głupi jak psie odchody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.12, 12:53 Słyszałeś o adekwatności kary do przewinienia? Za 2,000 zł nie doprowadza się do rozłąki matki z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vcx Re: Jesteś głupi jak psie odchody IP: 89.191.144.* 26.10.12, 13:15 żal dzieci alek moze dotrze do tej pani że cwaniactwo i unikanie spłaty długu nie popłaca Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Jesteś głupi jak psie odchody 26.10.12, 14:59 Niestety nie dotrze, bo już wszyscy politycy się za nią wstawili. Jak masz dwójkę małych dzieci to możesz bezkarnie popełniać przestępstwa, że nawet PiS się wstawi. Niech PiS zmieni nazwę Prawo i Sprawiedliwość na Populizm i Socjalizm albo Bezprawie i Niesprawiedliwość (szczególnie, że poparli kiedyś kiboli). Ona robiła sobie jaja z wymiaru sprawiedliwości przez długi czas: "Na dowód, że nie ma długów, kobieta pokazała pismo o bezskuteczności egzekucji". Szkoda dzieci, no ale nawet aresztowanie o 10:00 byłoby dla nich szokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Rozczulajace... 26.10.12, 17:31 ...ze zawsze w sprawach moralnie oczywistych znajda sie ludzie ktorzy bezmyslnie wspieraja te zla strone. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Rozczulajace... 27.10.12, 15:28 Owszem terroryzm jest moralnie oczywisty, terroryści też wykorzystują cywilów, a nawet małe dzieci żeby uniknąć kary w postaci np. zastrzelenia, ta terrorystka wykorzystała dzieci do obrony, owszem bardzo skutecznie. Jedyny błąd policji to godzina akcji, to nie było groźne przestępstwo przeciwko zdrowiu i życiu (ani unikanie aresztowania) żeby trzeba było to robić o 22-giej. Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 Re: Jesteś głupi jak psie odchody 26.10.12, 13:48 Gość portalu: Mario napisał(a): > Słyszałeś o adekwatności kary do przewinienia? Za 2,000 zł nie doprowadza się d > o rozłąki matki z dziećmi. Oczywiście, że nie. Ale policja jest tylko organem WYKONAWCZYM. Decyzję wydał sąd. Nie róbmy więc potworów z policjantów, którym też pewnie nie był miły widok obudzonych i płaczących dzieci, zwlaszcza, że nie padło słowo o tym, by byli chamscy czy brutalni. Jasne, godzina 22 to nie jest godzina nawet na przyjacielskie odwiedziny, ale wolalabym, żeby oskarzenia i nagany kierować w stronę sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: titta Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.customer.telia.com 26.10.12, 12:53 Przede wszystkim w Wielkiej Brytani nik by nie wysylal policji do samotnej matki z powodu niewielkiego dlugu. Od tego jest pomoc spoleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
jezdziec_apokalipsy Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar 26.10.12, 13:11 Gość portalu: titta napisał(a): > Przede wszystkim w Wielkiej Brytani nik by nie wysylal policji do samotnej matk > i z powodu niewielkiego dlugu. Od tego jest pomoc spoleczna. Jeszcze Debt Relief Order i inne formy bankructwa osobistego, które sobie można ogłaszać co jakiś czas. Pociąga to za sobą oczywiście pewne konsekwencje ale nie słyszałem o odbieraniu dzieci i wsadzaniu do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zimny Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.be.jnj.com 26.10.12, 13:24 No ale o takich cusiach żaden z tych mądrali nie wie. A matka już została przez nich określona jako margines społeczny...chciałoby się życzyć, żeby co niektórym komentatorom nóżka się podwinęła i odczuli taką empatię na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leon Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.aster.pl 26.10.12, 13:29 Jeszcze się może okazać że ta Pani wróci do aresztu a sąsiedzi będą mieć problemy bo w polskiej demokracji nie wolno opłacać czyjejś grzywny. A tak w ogóle bandytyzm urzędniczy pęłną gebą, mam nadzieje że te dzieci podziękują parszywemu krajowi, emigrując. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: papawel Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: 91.212.223.* 26.10.12, 13:49 masz rację, ktoś nadgorliwy może to podciągnąć pod nielegalną zbiórkę i kłopoty gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar 26.10.12, 13:01 Nie wierzę, że w Wielkiej Brytanii matce samotnej dowalają tak podatkami, że się wyrobić nie może ze spłatami aby mieć pretekst, żeby do pudła wsadzać. Po co ten bełkot o ochronie przepisów i prawa? Tam policjant pomaga obywatelom, tu służy swoim feudalnym panom: sędziom, politykom itp. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janisko Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.man.tk-internet.pl 26.10.12, 13:10 "dowalają tak podatkami, że się wyrobić nie może ze spłatami" Tak... a tym którzy zalegają z czynszami za mieszkania socjalne/komunalne też dowalają TAKIE czynsze, że nie wyrabiają ze spłatami. Cały 1 zł za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabin1 Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar 26.10.12, 13:04 w nicku zmień sobie v na b Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wawiak Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.31.57.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 19:38 hrabin1 napisał: > w nicku zmień sobie v na b to mały debil, nie zrozumiał. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janosik Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.10.12, 13:11 Ciekawe, kogo "ukarała" policja, groźną "przestępczynię" czy małe dzieciaki. Polica zachowała się wzorcowo, zaopiekowała się dzieciakami. No to mam nadzieję, że Twoim dzieciakami nikt nigdy się w ten sposób nie zaopiekuje. Zapytajmy tą dwulatkę, czy czuła się zaopiekowana... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 12345odliczanie Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.31.40.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 13:22 Widać tumanie, że nie masz dzieci. Skoro ta kobieta nie uchylała się od odsiedzenia długu w areszcie, mogli ją uprzedzić, by dziećmi zajął się ktoś bliski. A jeżeli uważasz, że za 2300 zł wolno samotną matkę zaaresztować, to może mi łaskawie odpowiesz dlaczego nawet dnia nie siedzieli w więzieniu za milionowe długi różni ludzie z Samoobrony m.in. małżeństwo Łyżwińskich. Bo w Polsce są równi i równiejsi. I nie warto porównywać Polski do Wielkiej Brytanii, bo nasz środkowo-wschodni syf nawet za 100 lat nie dorówna temu cywilizowanemu krajowi, w którym najwięcej złego robią przybywający zewsząd ludzie różni kulturowo. Już nawet Brytyjczycy mają dosyć tej "poprawności politycznej". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BUSH Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: 141.189.205.* 26.10.12, 13:33 Tak Pana Marina P zaproszono do sądu po kawce i porannym śniadaniu - a tu podstępnie zakradli się nocą...czy zachowanie stróżów prawa było adekwatne do winy??? ok nie zrozumiesz tego bo po wpisie widze że dysponujesz podobną ilością zwoi mózgowych co kura -ale chamstwo i nieuczciwość trzeba nazwać po imieniu i piętnować wykorzeniać bezensowne zachowania społeczne a to takim było.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rere Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 13:03 Gość portalu: cukierek napisał(a): > .... takie cuda to tylko u nas w Polsce :) brawo widać w d. byłeś i g. widziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: t Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skarbo... IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 09:57 Pierdo...na banda urzędnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
alehin Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skarbo... 26.10.12, 10:12 O Blidzie nawija się od 6 lat przy każdej okazji, podając to jako przykład "bezprawia" Kaczora. (A miała sporo matactw i oszustw na koncie). Tutaj rodzinę traktuje się jak terrorystów, a daję głowę że za tydzień (albo i wcześniej) sprawa ucichnie i nigdy w mediach sprzyjających Tuskowi się nie pojawi. Tak właśnie nowocześnie robi sie wodę z mózgu, i nie dziw że stado lemingów potem głosuje do upadłego na tych którym sprzyjają media. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: burro Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: 85.222.116.* 26.10.12, 12:45 głowy alehin to ty nie dawaj, jeśli ją w ogóle masz, bo będziesz brzydko wyglądał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: podatnik Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.uznam.net.pl 26.10.12, 13:14 alehin napisał: > O Blidzie nawija się od 6 lat przy każdej okazji, podając to jako przykład "bez > prawia" Kaczora. Nie trzeba było jej zabijać, nie miałby PIS krwi na rękach. Proste? Dlaczego teraz wyciągasz tę sprawę? Wyczułeś okazję do oczyszczenia wodzunia z brudu? Nie uda się. Kaczych zbrodni Polacy nie zapomną i nie przebaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 12345odliczanie Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.31.40.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 13:41 lepiej, żeby wreszcie Polacy zrozumieli, że postsolidarnościowa sitwa nic dla nich nie zrobi. I zaliczam do niej zarówno zakłamane PO, jak i faszystowsko-nacjonalistyczną bandę świrów z PIS. W zasadzie cały skład tego Sejmu zasługuje na wywiezienie na roboty drogowe, jako kara za ostatnie lata w "demokratycznym" kraju. A sposób reakcji policji to pewnie nowa wykładnia "pomocy rodzinie". Czemu żonę gościa od Amber Gold zaaresztowano po tak długim czasie, czy po to, by mataczyła i ukryła pewne fakty? To jest równość wobec prawa? A może chodzi o to, że tamta pani była nieco bogatsza i mogła kupić sobie wolność. A samotna matka była biedną osobą, stąd według Sądu można było ją i jej dzieci potraktować jak śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
artur.1967 Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skarbo... 26.10.12, 10:12 w głowie się nie miesci.powinien najpierw udać się tam policjant i powiadomić ją o sprawie skoro pisma nie dochodzą.z drugiej strony to jednak wiedzieli gdzie mieszka skoro ja aresztowali.bandycki kraj.a tak swoją drogą to czy ta hołota ma pojęcie co to znaczy dla dziecka pogotowie opiekuńcze i trauma jaka temu towarzyszy.ja wiem bo sam tam byłem przez cztery miesiące.brak słów i żenada do sześcianu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vcx Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: 89.191.144.* 26.10.12, 13:18 a moze ta pani specjalnei i z premedytacją nie odbierała pism urzędowych tak jak robi pewnie co 2 dłuznik myśląc że sie rozejdzie po kościach. Odpowiedz Link Zgłoś
alehin Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skarbo... 26.10.12, 10:13 O Blidzie nawija się od 6 lat przy każdej okazji, podając to jako przykład "bezprawia" Kaczora. (A miała sporo matactw i oszustw na koncie). Tutaj rodzinę traktuje się jak terrorystów, a daję głowę że za tydzień (albo i wcześniej) sprawa ucichnie i nigdy w mediach sprzyjających Tuskowi się nie pojawi. Tak właśnie nowocześnie robi sie wodę z mózgu, i nie dziw że stado lemingów potem głosuje do upadłego na tych którym sprzyjają media. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Saba Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.skierniewice.vectranet.pl 26.10.12, 12:32 Ty też robisz ludziom wodę z mózgu.Myślisz,że jak kto inny będzie rządził to tym policjantom nagle rozumu przybędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michał Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.tarnow.mm.pl 26.10.12, 10:16 Ja pier.... gdzie my żyjemy????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goSia Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skarbo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 10:16 Biedne maluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cat Olik Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skarbo... IP: 80.54.46.* 26.10.12, 10:17 Czysty zysk!? Pozycja pierwsza: Utrzymanie babiny w kozie przez prawie miesiąc= xx PLN. Pozycja druga: utrzymanie przez ten czas dzieciaków w bidulcu lub rodzinie zatępowej= yy PLN. W sumie bardzo niewiele za obywatelskie uświadomienie jednej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
vincenzo12 Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skarbo... 26.10.12, 10:34 I just don't fucking believe it. Must be a joke. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EGO,- Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.30.161.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 11:47 vicenzo- w jakim jesteś kraju? Czy chcesz pochwalić się angielszczyzną? TO TAKIE DZIECINNE I NIEMERYTORYCZNE. DZIECIAK JESTEŚ? PEWNO MAM RACJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: podatnik Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.uznam.net.pl 26.10.12, 13:15 Gość portalu: EGO,- napisał(a): > vicenzo- w jakim jesteś kraju? Czy chcesz pochwalić się angielszczyzną? TO TAKI > E DZIECINNE (...) Dziecinne jest pisanie wersalikami w internecie. Z jakiej zabitej dechami gminy pochodzisz, że można się tam jeszcze chwalić językiem angielskim? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przme77 Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.home.aster.pl 26.10.12, 12:37 cuz u live in a fucking funny country Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: purify Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.uoks.uj.edu.pl 26.10.12, 13:26 信じられないがあまり冗談じゃない。 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tyk Sąd nie znał adresu a policja znała? IP: *.252.26.200.internetia.net.pl 26.10.12, 10:34 jak to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: behemot Co mogli zrobić gliniarze? IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 10:52 Miieli doprowadzić skazanego na odbycie kary więzienia. Koniec kropka. Że ten skazany jest inwalidą, bezrobotnym, samotną matką, to rzecz wtórna. W tym wypadku gliniarz (choć człowiek z jakimiś uczuciami) swoje zdanie wrazliwość zostawia na boku a jest narzędziem w rękach sądu. Jak sie postawi, to dostanie po doopie a czasy ciężkie i robotę państwową trzeba szanować. No ale gliniarze, ci z doświadczeniem, mogli przecież przyjść rano, co by dużo zmieniło w sytuacji dzieci i matki a niewiele jesli chodzi o sąd, prawo i wywiązywanie się z obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Co mogli zrobić gliniarze? 26.10.12, 11:04 Skazany na odbycie kary ma tez swoje prawa. Miedzy innymi prawo do poszanowania zycia rodzinnego i prawa dzieci.. Kazde polecenie sadu nalezy wykonac adekwatnie do sytuacji. Tutaj nalezalo poinformowac "skazana" o tym ze tego i tego dnia otej tej godzinie (w srodku dnia a nie nocy) zostanie doprowadzona do aresztu z tego i tego tytulu sadowego..Tak by miala czas i mozliwosci dostosowac swoje zycie rodzinne do zaistnialej,zmienionej sytuacji... Akcje policyjne w stylu opisanej dozwolone sa tylko w szczegolnych przypadkach... Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Tiaaa... "Ja tylko wykonywałem rozkazy"... 26.10.12, 12:23 Tłumaczenie SSmana Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chwdp Mordercy Popiełuszki też podobno wykonywali zadani IP: *.toya.net.pl 26.10.12, 12:27 Mordercy Popiełuszki też podobno wykonywali zadania. Jest jeszcze ETYKA pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Chwdp Mi sumienie nie pozwalałoby zostać Policjantem IP: *.toya.net.pl 26.10.12, 12:26 Mi sumienie nie pozwalałoby zostać Policjantem. Dawać du... władzy za krótszy wiek emerytalny! W obozach zagłady też byli KAPO... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Mi sumienie nie pozwalałoby zostać Policjante IP: 31.178.126.* 26.10.12, 12:38 Gość portalu: Chwdp napisał(a): > Mi sumienie nie pozwalałoby zostać Policjantem. > > Dawać du... władzy za krótszy wiek emerytalny! > > W obozach zagłady też byli KAPO... Już kiedyś pisałam---zlikwidować policję, sądy .urzędy skarbowe. Będzie raj. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Mi sumienie nie pozwalałoby zostać Policjante 26.10.12, 13:06 > Już kiedyś pisałam---zlikwidować policję, sądy .urzędy skarbowe. Będzie raj. Będzie bezpaństwie i dokonają się kolejne rozbiory. Ale czy to by było gorsze, niż państwo które sami stworzyliśmy obecnie, to mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elutek Re: Co mogli zrobić gliniarze? IP: *.tktelekom.pl 26.10.12, 12:29 Co mogli zrobić POMYŚLEĆ!!!! a państwowa robota i pensyjka zwalnia od myślenia w przypadku większości policjantów TAK Odpowiedz Link Zgłoś
radekm77 Wiele mogli zrobić 26.10.12, 12:53 ...gdyby tylko chwilę pomyśleli. Nie przyjechali po gangstera. Chyba młody jeszcze jesteś... :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bmiara Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 10:51 Policja (podobnie jak np komornik) to organy egzekucyjne. Od rozstrzygania problemu są np sądy. Policjanci mają wykonywać to co nakaże sąd. Tylko tyle i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar 26.10.12, 11:05 ma wykonac ale adekwatnie do sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: berysa Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 11:53 POPIERAM W CAŁEJ ROZCIĄGŁOSCI _ TO WINA SĄDU Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MM Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 10:52 25dni=3200zł . Analogicznie patrząc na mój dług w US to odsiedział bym 10 lat i jestem czysty ? Odpowiedz Link Zgłoś
michol44 Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar 26.10.12, 12:45 > 25dni=3200zł . Analogicznie patrząc na mój dług w US to odsiedział bym 10 lat i > jestem czysty ? Niestety nie ;-) W naszym kraju nie można "odsiedzieć" zaległości. Ta kobieta została skazana wyrokiem sądu (prawdopodobnie za niepłacenie podatków) na karę grzywny. Grzywny nie zapłaciła i dlatego zamienili ją na areszt. Nie wierzę, żeby autor artykułu tego nie wiedział - przekłamania dokonano zapewne specjalnie żeby wzbudzić sensację i zwiększyć poczytność. Jak widać skutecznie, bo wiele osób się na to nabrało... Rzetelność dziennikarska? A kogo to obchodzi - kasa się liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MM Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 13:10 Chyba to była grzywna sądowa za jakieś paragrafy/podatki skarbowe , w moim przypadku też miałem sprawę w sądzie za 'niepłacenie podatków' i skazano mnie na 2000zł grzywny + 40h/mc prac społecznych przez rok czasu , więc zapłaciłem grzywnę i odrobiłem pracę ale dług i tak pozostał więc chyba mnie już ukarano a kobieta z Opola chyba to olała Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skarbo... 26.10.12, 10:55 A czemu nie wyslali antyterorrystow w kominiarkach? Byloby bardziej profesjonalnie i dzieciaki mialyby wieksza frajde.... Tej Pani radze wziasc dobrego prawnika i puscic w skarpetkach ta policje.. Nie mieli prawa tak postapic w tej konkretnej sytauacji...i zaangazowac organizacje obroncow dzieci i rodziny.. Nie darowac tym policyjnym prymitywom! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lewy Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 11:10 A czy imię i nazwisko sędziego jest w tym wypadku tajemnicą, czy mozna pisać o kimś takim z imienia i nazwiska ? Ciekaw jestem kto to był. Odpowiedz Link Zgłoś
szejski Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar 26.10.12, 12:31 A skąd ta pani weźmie pieniądze na prawnika? Na prawnika to mają osoby typu Marcin P., któremu, jak dobrze pójdzie, to jeszcze Polska wypłaci odszkodowanie za straty moralne itp. związane z aferą Amber Gold. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 10:29 > A czemu nie wyslali antyterorrystow w kominiarkach? > Byloby bardziej profesjonalnie i dzieciaki mialyby wieksza frajde.... > > Tej Pani radze wziasc dobrego prawnika i puscic w skarpetkach ta policje..\ Tej pani nie stać na dobrego prawnika. Może dlatego przegrała sprawę w sądzie i dostała grzywnę do zapłaty. Sprawy w sądach wygrywają ci, który stać na opłacenie cwanej papugi. Można kraść miliony i spać spokojnie a biednego za byle g... pakują do pudła. Taka "sprawiedliwość" w tym popierdzielonym (k)raju dla bogaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: taktoja Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebrano ... IP: 80.55.123.* 26.10.12, 11:08 Czytając wypowiedź rzecznika policji człowiek odnosi wrazenie, że ma do czynienia z debilami. Brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: meg Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 11:21 Ja nie mam tylko wrażenia ! To są debile ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pip Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: *.netilia.pl 26.10.12, 11:52 Sąd mógł skierować panią do np. wykonywania prac społecznych - odpracowanie 25dni w czynie społecznym. Ale żeby zastosować areszt, znając sytuację rodzinną tej pani???!!! To był wyrok z premedytacją, który pani powinna zaskarżyć i żądać odszkodowania. Policjanci też mają mózgi i idąc do samotnej kobiety z dziećmi muszą ich używać, nawet jeżeli nie mają rodzin, to nie zwalnia ich z człowieczeństwa. Szanuję mundur policjanta i będę szanować, nawet pomimo tej, czy innej wpadki. Lecz wymienieni w artykule policjanci nie są godni jego noszenia. I nie zasłaniać mi się tu twardym prawem! Trzeba mieć twarde jaja, żeby umieć godnie je egzekwować. Teraz padać na kolana przed kobietą i dziećmi i błagać o wybaczenie! A w czynie społecznym pomagać tej pani przez cały rok! I sędzia i policjanci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
garkuchta Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran 26.10.12, 12:39 Sąd nie jest od oceniania, czy dłużnik może zapłacić czy nie ani od oceny stanu rodzinnego dłużnika, zwłaszcza że dłużnik nie stawił się na rozprawie. Gdyby był, mógłby przedstawić swoją sytuację, wtedy może byłaby inna decyzja. To samo policja. Lalka może nie płacić i kombinować, a ty i tak się nad nią ulitujesz? A potem będziesz narzekał, że dziury w drodze albo nie ma programu leczenia chorych na raka ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eh Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: 62.233.246.* 26.10.12, 13:37 Nieprawda. Sąd jest instytucją ostateczną i poza poszanowaniem prawa również obowiązuje go poszanowanie obywatela jak i prawo moralne. Widocznie nieodpowiedni ludzie coraz więcej funkcji uznawanych za zaszczytne spełniają w tym "państwie". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: 195.184.82.* 26.10.12, 13:46 Sąd uszanował prawo moralne obywatelki do niezapłacenia zaległości skarbowych i zamiany jej na areszt. Zasądził jej areszt zgodnie z jej życzeniem (bo dokładnie tak postępowała, jakby chciała być aresztowana). Wysłał wyrok - obywatelka nie odbierala, choć zgodnie z prawem powinna zawiadomić odpowiednie organa (US) i zmianie miejsca doręczeń. Obywatelka olała wszystkie swoje obowiązki i stwierdziła, że jest ponad prawem. No przepraszam, stary, za mnie też będziesz płacić podatki? Ja też mam dzieci i nie za dużo kasy ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eh Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: 62.233.246.* 26.10.12, 14:14 Niestety zmuszony jestem utrzymywać moralne inwalidztwo i biedę m.in, w postaci jaką prezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eh Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: 62.233.246.* 26.10.12, 14:36 Zresztą to właśnie Sąd ponosi odpowiedzialność za sytuację dzieci przede wszystkim bez względu na sytuację tej kobiety. Bezwzględnie, nie oglądając się na osoby trzecie sankcjonuje się areszt gdy wiele jest przypadków poważnych przestępców pozostających nietykalnymi. Niestety właśnie taka postawa jaką prezentujesz powoduje ciche przyzwolenie na działania opisane powyżej (dla obu przypadków). Ale jak to mógłbyś zrozumieć skoro brak w tobie elementarnej empatii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: 195.184.82.* 26.10.12, 16:39 Nie mam zamiaru być empatyczna nawet przez ułamek sekundy wobec krętaczy. Oni okradają i mnie. Mogę być empatyczna w stosunku do ludzi uczciwych. Uzupełniono artykuł, poczytaj sobie : kiedy kobieta nie zapłaciła wyznaczonej grzywny (egzekucja komornicza okazała się bezskuteczna) została ustalona data rozprawy sądowej, na której grzywna miała być zamieniona na karę więzienia. - Kobieta została skutecznie powiadomiona, podpisała wezwanie do sądu. Ale nie stawiła się na rozprawie, więc bez jej udziału zamieniono tę karę i wysłano jej do wiadomości decyzję. Wysyłano ją kilka razy, a kiedy nie stawiała się w wyznaczonym miejscu i terminie, sąd wydał nakaz zatrzymania Biedna, skrzywdzona krętaczka .... nic nie wiedziała o niczym ... nie zna przepisów... Taaa, oszustka jak dużo takich 'pokrzywdzonych' i jeszcze dziećmi się zasłania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wawiak Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: *.31.57.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 19:50 aaa, spoko, może i do twoich drzwi zapukają kiedyś w nocy, koledzy męża z tzw Barbary,Sabiny,Wandy. wtedy inaczej zaśpiewasz swoją kołysankę - aaa :-D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: echo Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.12, 21:33 No i o 21.00 wychodzi z domu i zostawia małe dzieci? I kombinuje do 23.00? Powinien jej ktoś pomóc, owszem, ale dlaczego nie zadbała o pożyczkę dużo wcześniej? Myslała, ze się jej upiecze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rosomak Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: *.user.vivozap.com.br 26.10.12, 12:33 debile to skromnie powiedziane, to jest bydlo bezmyslnie wykonujace rozkazy, gorsi od SS bo tam czasem ktos myslal. A US zrownac z ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Erwin Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebrano ... IP: *.dip.t-dialin.net 26.10.12, 11:30 K...a jego mac! Totalnie ich popier...o! Debile! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebrano ... IP: *.opole.internetia.pl 26.10.12, 11:33 Pełny tekst na www.nto.pl - Opole: Zabrali matkę w nocy na oczach jej dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XXP Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebrano ... IP: *.devs.futuro.pl 26.10.12, 11:39 panstwo kzdalo egzamin Tutaj juz nie ma co pisac tutaj juz trzeba strzelac do skur wysynów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kotos Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 11:51 To nie wstyd dla Policji to wstyd dla Sądu. Policja wykonywała polecenie, natomiast Sąd fetuje wyroki czasami bez rozpoznania sprawy, to już Sad powinien zbadać jej możliwości finansowe i materialne jeśli miał na wokandzie sprawę. Tymczasem Zarząd Województwa robi pseudosesje o wzroscie demograficznym dla ratowania własnych stołów i koryt, gdzie nie ma kobiet i nikt nie mówi o sytuacji materialnej wychowania dzieci a o przedszkolach. Najpierw trzeba miec warunki opieki zdrowotnej matki, potem godne jej rodzenie, potem pomoc w wychowaniu niemowlaka a potem jak juz ma 3, 4 lata to przedszkole. Czy w tym kraju chociaz jedna sprawa zostanie normalnie załationa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aja74 Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.10.12, 13:26 Zalozmy ze byl bys tym policjantem. Masz rozum wlasny i dokonujesz tego wstretnego czynu czy mowisz nie i zwracasz sprawe do przelozonego bo ten czyn nie jest w zgodzie z twoim sumieniem i rozumem? Wszystkie organizacje ktore slepo sa podporzadkowane gorze a jednostki same nie potrafia myslec i podejmowac decyzji to najgorsze szambo. Czlowiek to jednostka myslaca i co nie obejmuje policjantow zolnierzy itd? No nie, bo sa zolnierze i policjanci ktorzy mysla ale sa tacy co zaslaniaja sie odgornymi poleceniami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: 195.184.82.* 26.10.12, 13:47 Wtedy nie idzie się do pracy do policji, tylko zostaje się artystą albo filozofem. Wredy można myyyyśleć i myyyśleć .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misio-Kicio Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebrano ... IP: 167.127.218.* 26.10.12, 11:56 Sąd i skarbówka wykazały niezwykły humanitaryzm. Przecież mogla te dzieci i zabrać i zlicytować. Kupiłaby bezpłodna para albo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
garkuchta Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran 26.10.12, 12:41 Rozumiem zatem, że osoby samotnie wychowujące dzieci mogą nie płacić podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JK Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: *.pyton.pl 26.10.12, 12:59 Jak widać, nie rozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: 195.184.82.* 26.10.12, 16:46 Czego niby nie rozumiem? Z wypowiedzi powyżej tak właśnie wynika. Można nie płacić podatków, nie stawiać się do sądu, unikać kary i zasłaniać się dziećmi - a jeszcze internauci wezmą w obronę, bo taka biedna i pokrzywdzona. Oszustka skarbowa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wawiak Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: *.31.57.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.10.12, 19:55 aaa, żono policjanta, urzędniczko skarbówki, czy inna mendo sądowa, z postów powyżej wynika coś zupełnie innego, ale ty, swoim kurzym rozumkiem, nie jesteś w stanie tego pojąć. zajmij się pałą (służbową oczywiście) męża i nie rób gnoju na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: 195.184.82.* 27.10.12, 00:36 Jakieś argumenty merytoryczne czy tylko inwektywy? PS - nie jestem żoną policjanta, urzędniczką skarbówki ani inną mendą sądową (niezależnie co rozumiesz pod tym określeniem). Z wymienionymi instytucjami nie mam nic wspólnego. Uważam tylko, że zgodnie z zasadą Temida powinna być ślepa, a swoje długi trzeba spłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kubek Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 16:21 Długi spłacać owszem. Ale ma czegoś takiego jak "dług" wobec urzędu skarbowego. To tak jakby powiedzieć, że ktoś ma "dług" wobec złodzieja samochodów bo nie dał mu się okraść. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kubek Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebran IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 16:17 "Oszustka skarbowa i tyle" Czyżbyś był urzednikiem skarbowym? Z tego powinno się spowiadać. Urzędnik skarbowy to najgorszy rodzaj szamba, ze cztery poziomy poniżej alfonsa i prostytutki. Odpowiedz Link Zgłoś
ruska_trumna Re: Chwała Wam Dzielni Policjanci! n/t 26.10.12, 12:23 Powiem krótko: MEGASQRWYSYŃSTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Chwała Wam Dzielni Policjanci! n/t IP: 212.160.91.* 26.10.12, 12:26 A nawalony biskup za wypadek popracuje w czynie społecznym. pewnie z dziemi, żeby kara przyjamniejsza była... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anika Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebrano ... IP: 213.158.223.* 26.10.12, 12:23 Durny kraj, rodzinom zastępczym płaca wielkie pieniądze za opieke nad dzićmi, a jak rodzonej matce brakuje pieniędzy to zamiast ja wspomóc finansowo wsadzaja do aresztu!!! takie rzeczy tylko w tym chorym kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iopen Opolanka miała 2 tys. długu wobec US, odebrano ... IP: *.kielce.vectranet.pl 26.10.12, 12:23 Mieszkańcy Opola i Sąsiedzi. Musicie protestować! To Wasz obowiązek! Tak nie może być!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mooseman Państwo nie działa! 26.10.12, 12:25 W związku z zajściami w Opolu: minister finansów, sprawiedliwości, szef Policji, premier i prezydent do dymisji! I Joanna Mucha też! Odpowiedz Link Zgłoś
viviene Re: Państwo nie działa! 26.10.12, 12:30 Matke publicznie wychłostac, dzieciom pieczatki na czole, ze matka bandytka i 2 tysiaki US leci i do sierocinca. Kolejnego debila zrobic bohaterem a wszystko zgodnie i z litera prawa. Co za koszmar w tym kraju, zyc sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: thorndal Właściwie... IP: 81.80.3.* 26.10.12, 12:48 ...to nie głupi pomysł to, co piszesz. Jeszcze dodać do nich ministra z MSZ, którego resort specjalizuje się w dekonspirowaniu białoruskich opozycjonistów. Policja i Sąd w opisanym przypadku się skompromitowały, ale statystyki chociaż lepsze będą i na koniec roku premia uznaniowa jak najbardziej wpadnie do kieszeni. US też odzyskał 2,3 tys. PLN, więc jest spoko, już nie będzie musiał gonić za milionami, których nie zapłacił jakiś biznesmen-oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mordkaas Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.nyc.res.rr.com 26.10.12, 12:27 Gnoje smierdzace, powystrzelalbym na miejscu, wtedy przyjamniej bym wiedzial za co mi dzieci zabieraja, jak musialbym do paki isc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: janisko Re: Opolanka miała 2 tys. długu wobec urzędu skar IP: *.man.tk-internet.pl 26.10.12, 13:14 To rozsądny jesteś, nie ma co. Dzieci w tym zdaniu można wymienić spokojnie na "samochód" albo inne przedmioty. No ale na psychice samochodu to się nie odbije. Odpowiedz Link Zgłoś