Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sztuczne futro Vila

08.11.10, 23:05
    witam,
    napaliłam się na sztuczne futerko z Vili
    img09.allegroimg.pl/photos/400x300/13/12/01/13/1312011385
    i mam pytanie:
    czy istnieje szansa, że jest ciepłe?
    może któraś z Was widziała je na żywo?

w aukcjach na allegro piszą, że jest, ale podchodzę do takich opisów sceptycznie.
    Obserwuj wątek
      • jej_torebka Re: sztuczne futro Vila 09.11.10, 14:07
        podbijam.
      • eirenne Re: sztuczne futro Vila 09.11.10, 14:28
        sztuczne futro najczęściej jest ciepłe
        • jej_torebka Re: sztuczne futro Vila 09.11.10, 17:29
          dzięki za odp.
          mam kamizelkę ze sztucznego futra. faktycznie jest ciepła. wręcz czasem aż za bardzo, żeby ja nosić jesienią zamiast płaszcza.
          hmm.. jeszcze się z tym prześpię, ale chyba kupię. zwłaszcza, ze jest możliwośc zwrotu :)
          • krapheika Re: sztuczne futro Vila 09.11.10, 20:52
            Kupilam 3lata temu sztuczne futerko,owszem bylo cieple,ale po jednym sezonie wygladalo jak psu z gardla.Wiecej zadnego sztucznego futra nie kupie.
      • pan_na_forum Re: sztuczne futro Vila 10.11.10, 13:12
        Czy akurat to, nie wiem.
        Natomiast wiem, że jeśli futro, to tylko sztuczne - po prostu szkoda zwierzaków ;)
        • ding_yun Re: sztuczne futro Vila 10.11.10, 14:25
          Mam sztuczne futro z Cubusa, kupione w zeszłym roku. Bardzo ciepłe, choć niezbyt grube, po sezonie użytkowania wygląda nadal bardzo dobrze, nigdzie się nie wytarło.
          • jelyfish Re: sztuczne futro Vila 11.11.10, 14:01
            Dwa lata temu kupiłam podobne, tylko krótsze. Ogólnie jest fajne, faktycznie ciepłe, tylko jego mankamentem jest zapięcie. Na zdjęciu widzę, że to Twoje tez ma tasiemkę do wiązania- kiepskie rozwiązanie.
            • jej_torebka Re: sztuczne futro Vila 11.11.10, 17:50
              ono ma normalne zapięcie. ten pasek jest ozdobny.
          • jej_torebka Re: sztuczne futro Vila 11.11.10, 18:27
            przymierzałam futro z cubusa z tegorocznej kolekcji, ale najmniejsze dostępne było za duże.. choc i tak mam wrażenie, że nienajlepiej czułabym się nawet w dobrym rozmiarze, ponieważ długość włosia powodowała, że wyglądałam jak dobrze dożywione yeti :)
      • jej_torebka Re: sztuczne futro Vila 11.11.10, 18:22
        ok. kupiłam. liczę się z możliwością zwrotu, więc jakby co nie będzie tragedii.

moja druga obawa dotyczy rozmiaru, ponieważ z aukcji wynika, że jest to bardzo duża 'eska'.
        chociaż trochę mnie dziwią podane wymiary, ponieważ zdarzyło mi się kupić już coś tej firmy, w tym samym rozmiarze, choć nie z odzieży wierzchniej i było za małe w biuście.

no nic, nie zanudzam ;)
        co będzie, to będzie.
        • cccykoria Re: sztuczne futro Vila 11.11.10, 22:41
          Bardzo ładne .mam kilka szczucznych futer i są cieplutkie i nie jest prawdą, że sie mechacą itp
          • cccykoria Re:sztucznych mialo być:) 11.11.10, 22:42

• nessie-jp Re: sztuczne futro Vila 11.11.10, 23:05
        Tak w ogóle i nieco obok tematu, to za czasów mojego dzieciństwa wszystkie, WSZYSTKIE dzieciaki odziewano zimą w "palta" ze sztucznego miśka
        • lonely.stoner Re: sztuczne futro Vila 11.11.10, 23:46
          chyba tez sobie kupie jakies sztuczne futro- za mojego dziecinstwa to mowilo sie- kurtka z misia :)
        • jej_torebka Re: sztuczne futro Vila 12.11.10, 06:28
          faktycznie, przypominam sobie, że sama takie miałam.
          brązowe z pomponikami :)
      • nonkonformistka Re: sztuczne futro Vila 12.11.10, 03:48
        też się nad nim astanawiałam - daj znać jak przyjdzie, czy jest fajne
        • jej_torebka Re: sztuczne futro Vila 12.11.10, 06:28
          ok. :)
      • gwarek77 Re: sztuczne futro Vila 12.11.10, 09:17
        Witam
        sama mam takie i jest bardzo ciepłe, noszę je już drugi sezon i nic się z nim nie dzieje to znaczy nie mechaci się i nie linieje. W tamtym roku kiedy zima była lekka nosiłam pod takim futerkiem nawet samą bluzkę bez swetra i nie marzłam.
        polecam!
        • gwarek77 [...] 12.11.10, 09:20
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jej_torebka Re: sztuczne futro Vila 18.11.10, 11:03
        ok. przyszło.
        zrobiłam mu mały chrzest bojowy wybierając się w nim w słotny dzień autobusem do Ikei w Jankach, czyli na końcu świata. Stałam pół godziny na przystanku (przesiadka), mżawka doprowadzała mnie do szału, nogi przemarzły do kości, ale w korpus było mi ciepło.
        Egzamin zdany. Zwłaszcza, że pod futerkiem nie miałam wielu warstw.
        Myślę, że z ciepłym swetrem będzie dobre na zimę. :)

Zapinane jest na zatrzaski, z dość dużą zakładką, więc na pewno nie będzie się rozłazić i chłodzić. Można je zapiąć do końca, tak żeby tworzyła się wysoka stójka.

a! To jest faktycznie bardzo duże "s". dla filigranowych kobiet się nie nadaje. ja jestem wysoka, więc to poszerzenie w ramionach nie rzuca się tak w oczy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka