Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Buty Vagabond - jak z rozmiarem?

17.03.12, 19:44
    Czy są tu dziewczyny, które kupowały buty Vagabond, obojętnie jaki model - jak wyglądało Wasze doświadczenie z rozmiarówką tej firmy?
    Zamówiłam proste czarne baleriny Vagabond Leroc, z noskiem w szpic. Ciężki było znaleźć baleriny, które mają minimalistyczny fason, bez kokardek, klamerek, kwiatków i czego tam jeszcze i nie wyglądają jak kapcie, więc tańczyłam niemal ze szczęścia, że będę mieć upragnione proste i eleganckie... Upewniałam się w sklepie - ponoć Vagabond zawyża rozmiarówkę. Tymczasem okazało się, że buty są za małe o pół numeru (może przez szpic...), niestety 41 w sklepie nie było (choć jest produkowany), więc zostałam bez butów. Teraz znalazłam te same na schaffashoes i nr 41 jest, ale schaffa miała już kilka wątków z bardzo złymi opiniami, więc raczej boję się u nich zamawiać... Wpadły mi w oko jeszcze inne buty Vagabond, z noskami zaokrąglonymi, ale nawet w ich przypadku teraz martwię się, że "mój" rozmiar okaże się zbyt mały o pół numeru :/
    Obserwuj wątek
      • sarna3 Re: Buty Vagabond - jak z rozmiarem? 30.03.12, 14:39
        Zazwyczaj kupuję rozmiar 37. Z Vagabond będę zamawiała buty w rozmiarze 38 - głównie właśnie przez lekki szpic.
      • jak_matrioszka Re: Buty Vagabond - jak z rozmiarem? 30.03.12, 16:01
        Nosze 41 i 41 Vagabond jest na mnie idealne, tyle ze nie szpic (przy tym rozmiarze wole juz unikac szpica, nawet gdyby byl super modny).
        • wildor Re: Buty Vagabond - jak z rozmiarem? 30.03.12, 22:16
          Buty już kupione, 41 pasuje doskonale :-)
      • drugizarlok Re: Buty Vagabond - jak z rozmiarem? 14.05.12, 13:44
        Ja uwielbiam schaffashoes za ich promocje. Naprawdę buty są w dobrych cenach. Ich fanklub na facebooku jest nieźle prowadzony i cały czas jakieś konkursy są gdzie nie jest trudno wygrać.
      • szarrak Re: Buty Vagabond - jak z rozmiarem? 14.05.12, 15:09
        Ja bym po prostu zamówiła z Schaffy za pobraniem - kiedyś tak zamówiłam i wysłali normalnie następnego dnia, więc myślę, że to jest na nich dobra metoda. Jak nie wyślą, to nic nie tracisz przynajmniej, najwyżej trochę czasu.
        • szarrak Re: Buty Vagabond - jak z rozmiarem? 14.05.12, 15:10
          Aaa, widzę, że to jakiś stary wątek wyciągnięty przez osobę zachwalającą Schaffę, a ja niechcący się przyczyniłam do szerzenia dobrej opinii o nich... Trudno, wyjdę na spamerkę jakiegoś sklepu :p
          • wildor Re: Buty Vagabond - jak z rozmiarem? 14.05.12, 19:00
            Nie wyjdziesz :) A buty kupiłam u nich właśnie tak, jak to opisałaś, za pobraniem, i 2 dni później były już u mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka