Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Portfel NIEskórzany

19.10.12, 19:54
    Może być z płótna, z tworzywa, z czegokolwiek, byle nie ze skóry. Musi być dobrze wykonany i trwały przynajmniej na tyle, żeby wytrzymał rok normalnego użytkowania. Pożądana estetyka nienastoletnia.

Gdzie coś takiego znaleźć? Czy u nas w ogóle są jakieś firmy, które sprzedają dobre jakościowo akcesoria "wegańskie".
    Obserwuj wątek
      • jarka63 Re: Portfel NIEskórzany 19.10.12, 21:50
        TK Maxx.
      • keepersmaid Re: Portfel NIEskórzany 19.10.12, 21:53
        wolewygodniej.pl/ld.php/system/ware/view.php?tem=off.php&sW=2479
        www.krasta.pl/pol_m_Moda_Portfele-damskie_Eko-skora-212.html
        No i sa jeszcze warianty super eko z resztek plandeki albo czegos takiego.
        • maggi9 Re: Portfel NIEskórzany 19.10.12, 21:57
          keepersmaid napisała:
          > No i sa jeszcze warianty super eko z resztek plandeki albo czegos takiego.

Pewnie chodzi o HO::LO klik ale nie wiem czy nie wyglądają zbyt nastoletnio?
          • maitresse.d.un.francais Re: Portfel NIEskórzany 19.10.12, 22:28
            Trochę owszem, ale model spokojniejszy kolorystycznie by uszedł

ho-lo.pl/pokaz.php5?foto=portfelio%20peres_1253big&tytul=H12-1253
      • nessie-jp Re: Portfel NIEskórzany 19.10.12, 23:17
        Dzięki, dziewczyny. Chyba się przejdę obejrzeć te HO:LO na żywo.

Ewentualnie jeszcze Billabongi z zalinkowanej strony by uszły... Tylko trzeba by dotknąć, a jak zwykle nie ma gdzie :( Reszta to niestety klasyczna tania ceratka, czyli dokładnie to, czego bym chciała uniknąć
        • mala_mujer Re: Portfel NIEskórzany 20.10.12, 09:44
          Ja kiedyś dostałam w prezencie Kiplinga - kolorystycznie był to najbrzydszy portfel jaki kiedykolwiek miałam, ale od strony praktycznej i jakości wykonania był nie do pobicia.

Jedyny problem z nim to właśnie kolor - ja dostałam taki nijaki, bardzo jasno szary i niestety był duży problem z wyczyszczeniem go. Nie brudził się jakoś wyjątkowo, nosiłam go po prostu w torbie, czasem miał kontakt z zakupami i niestety w pewnym momencie się nie doczyścił :(
          A jak w desperacji go wyprałam w b. ciepłej wodzie i ACE, to już nie było to.
          W każdym razie, klu jest takie: Kipling dobry, ale nie super jasny :)
      • ptysiowa_7 Re: Portfel NIEskórzany 20.10.12, 12:13
        Mnie się podobają te:
        ojajego.pl/firm-pol-1310732555-DYNOMIGHTY.html
        W większości stylistyka młodzieżowa, ale są też zwykłe czarne. Oglądałam je na żywo i są cieniutkie, zajmują mało miejsca i wydają się trwałe. Takiego portfela nikt nie ukradnie:) Minus - nie mają miejsca na monety.
        • nessie-jp Re: Portfel NIEskórzany 21.10.12, 00:54
          > W większości stylistyka młodzieżowa, ale są też zwykłe czarne. Oglądałam je na
          > żywo i są cieniutkie, zajmują mało miejsca i wydają się trwałe. Takiego portfel
          > a nikt nie ukradnie:) Minus - nie mają miejsca na monety.

Aa, to szkoda, bo wyglądają całkiem fajnie i nawet chętnie bym sobie sprawiła taki ze Star Trekiem :)
      • zewszad_i_znikad Re: Portfel NIEskórzany 23.10.12, 16:11
        Może po prostu na straganach? Ja swoją portmonetkę kupiłam właśnie w takim miejscu. Z wierzchu welur w orientalne wzory w odcieniach zieleni - wkażdym razie chciałam mieć portmonetkę dużą (zdatną do noszenia także kart bibliotecznych itp.), niejednobarwną i nieskórzaną.
        I swoją drogą ciągle pogląd, że miejsce skóry jest na jej właścicielu, uchodzi za dziwactwo...
        • mojestylio Re: Portfel NIEskórzany 23.10.12, 16:35
          Ja na twoim miejscu poszukałabym w River Island, oni bardzo często mają fajne portfele i nie skórzane.
          • alessia27 Re: Portfel NIEskórzany 23.10.12, 16:53
            www.taschenparadies.de/out/pictures/z1/s.oliver-portem-44.00808.80-a_z1.jpg
            • ktaczolkaa [...] 23.10.12, 21:52
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bmkofola Re: Portfel NIEskórzany 24.10.12, 00:12
        hej, kolorowe, fajne maja w Pylones. wydaja sie byc dobre gatunkowo. Corka ma od kkilku miesiecy i jest zadowolona.
        • nessie-jp Re: Portfel NIEskórzany 24.10.12, 23:43
          Jeszcze raz dzięki, zajrzę do RI i obczaję te Pylones.

O targu nie pomyślałam, a to może być niezły trop... Tylko że u mnie te targi to głównie chińsko-wietnamska tandeta zachwalana jako "prawdziwa skóra", bo wiadomo, Polak dziki człowiek, jak nieskórzane, nie kupi, choćby to szczoteczka do zębów była ;(

I tak, to jest dziwne, że brakuje u nas fajnych, dobrze wykonanych, markowych rzeczy bez tego fetyszu skóry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka