Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego materiału

20.07.06, 13:00
    czy tylko naturalne tkaniny. Preferuję te naturalne ale mają jedną wadę -
    gnietliwość. Przez to wyglądają nieco lumpowato i trzeba je prasować. Za to
    sztuczna spódniczka zwiewna i dobrze się układa nieco jednak zaparza. Jakbym
    miała się czegokolwiek pozbyć to najpierw tych sztucznych. A jak to jest u Was?
    Obserwuj wątek
      • ex_oriente_lux Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 13:10
        unikam sztucznych jak ognia! Parzy, piecze, człowiek się jakoś dziwnie poci.. nie, nie, nie
        • rumiana4 Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 13:26
          w ogole nie posiadam ubran ze sztucznych
          najwyjzej kilkuprocentowe domieszki do bawelny
          do noszenia latem nadaje sie tylko bawelna, len i jedwab
          • kraxa wylacznie :-P 20.07.06, 14:09
            Niektorzy lubia "zapach napalmu o poranku" a ja uwielbiam porownywany do niego
            zapach wlasnego soconego ciala od wczesnyc godzin popoludniowych ;-PPPP
          • ricemice Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 17:50
            a własnie jedwab,
            dziś poszłam do pracy po raz pierwszy w mojej nowej jedwabnej spódnicy
            spódnica jest piekna, w kolorze pistacji, cieniutka i bez podszewki
            i niestety był to kiepski pomysł w ten upał (szczególnie jak nie ma się
            klimatyzacji w biurze),
            do pracy dojśc doszłam ale potem jak tylko usiadłam to w zagieciu ud mokre
            plamy, na tyle też, plamy w pasie itd
            dodam że spódnica nie jest obcisła po prostu się zaginała w odpowiednich
            miejscach, okropnie to wygladało, w lecie chyba już wiecej jej nie ubiore...
            • maraiss Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 22.07.06, 11:05
              jedwab nie jest materiałem na upalne dni,nigdy

nie nosze sztucznych materiałow, mam nawet na tym punkcie mała obsesje
        • lilly-x Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 21.07.06, 20:08
          ex_oriente_lux napisała:

> unikam sztucznych jak ognia! Parzy, piecze, człowiek się jakoś dziwnie poci..
          n
          > ie, nie, nie

zgadzam sie w 100% :), sama nigdy nie nosze ubran ze szucznych tkanin, sa
          niewygodne jak nie wiem co
      • foamclene Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 13:47
        wiekszosc pomieszczen jest klimatyzowana auto takze...
        ale na rower tylko bawelna
      • lucy215 Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 13:48
        Raczej unikam.
      • kasiaczernia Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 14:11
        Latem (w pozostałe sezony też), ubieram się w naturalne tkaniny z lekką
        domieszką sztucznego tzn. ok. 10-15%. Wtedy materiały nie gniotą się i są
        przewiewne dla ciała.
      • kochanica-francuza łączone ;-) 20.07.06, 14:39
        len z wiskozą ;-)
      • keepersmaid Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 16:59
        Naturalne, czasami z jakas domieszka np. 5% lycry czy cos.
      • gosiaqus Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 17:43
        prawie nie noszę sztucznych tkanin
      • kalinazkalinowa Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 17:55
        lubię "zdrowe" dla ciała materiały, ale czasami ulegam urokom bluzek ze
        sztucznego
        niestety z reguły to odchorowuję w te upały czyli mam problem ze skórą
        • yavanna86 Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 18:04
          w ogóle nie noszę sztucznych,wyjątek-polar,ale to jakby nie w taką pogodę:)
      • magdaksp Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 21:32
        zakladam ale nie te stuprocentowo sztuczne
      • franzza Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 21:47
        A ja to w sumie nie zwracam uwagi z jakiego materiału są rzeczy,byleby mi się
        podobały. W sumie na lato mam kilka rzeczy z lnu, trochę z czystej bawełny, no
        i dużo bluzeczek/podkoszulek z bawełny z domieszką, bo lubie raczej
        rzeczy "blisko ciała". Ale nigdy nie mam problemów z jakąs nadmierną
        potliwościa, choc miejsce pracy nieklimatyzowane i dosyc długa droga do domu.
      • nessie-jp Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 22:04
        Z wiskozy to jeszcze tak. 100% poliestru - mowy nie ma, umarłabym :)

Przy czym ta wiskoza to raczej na spódnicę "daleko od ciała", a nie np. obcisłą
        bluzkę.
      • dona.a Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 20.07.06, 23:21
        tylko len i zupełnie nie przeszkadza mi, że się gniecie
        • yavanna86 Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 22.07.06, 10:32
          a w ogóle to:
          www.fashionet.pl/?sid=view&news=344
          ;)
          z tego wynika,że nie noszę SYNTETYCZNYCH, a SZTUCZNE (wiskoza) owszem:)
      • khaki3 Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 22.07.06, 16:34
        Wylacznie naturalne!Nie chce sie ugotowac w taki zar!
      • zettrzy Re: czy latem zakładacie ciuch ze sztucznego mate 22.07.06, 21:00
        sztuczne typu wiskoza, rajon, wysokogatunkowy nylon czy rownie wysokogatunkowy
        poliester (byc moze te dwa ostatnie nie sa wszedzie dostepne) sa chlodniejsze
        niz czysty len, czysta, zwlaszcza nieco "wloskowata" bawelna i wiele gatunkow
        jedwabiu

bawelna dzisiaj bardzo czesto ma domieszke lajkry czy innego streczu, i ta tez
        jest chlodniejsza niz w wersji czystej

z jedwabiow najchlodniejszy jest zakard, najlepiej francuski albo szwajcarski,
        ale jest to material dosc oficjalny i wyglada nieco glupio jako koszulka albo
        bokserki wiec nie nadaje sie na ubrania codzienne

tak ze stary podzial na sztuczne i naturalne dezaktualizuje sie z dnia na dzien
        wraz z postepem technologii wlokiennictwa

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka