Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

plaszcz zimowy!!! pomocy

26.11.06, 13:24
    moze to trochę głupie pytanie, ale coż zapytam juz... Szukam okrycia na zime i
    w Cubusie znalazłam taka kurtke do biodra ale wykonana z welny (chyba, bo tak
    ten material wyglada) ma tylko podszewke i dwa rzędzy guzików, mam nadzieje,
    że mniej więcej wiecie o co chodzi.. Czy to nadaje się na zime czy jest to
    typowo plaszczyk jesienny?
    Obserwuj wątek
      • ciak1 Re: plaszcz zimowy!!! pomocy 26.11.06, 13:29
        Wszystko zależy od tego jak gruba jest ta wełna:) Ja mam jeden naprawdę gruby
        płaszczyk - 90% wełny i 10% kaszmiru i inny - 100% wełny, który jest dużo
        cieńszy, raczej jesienny. Z drugiej strony trzeba pamiętać, że nawet te
        najgrubsze płaszcze na -20C się nie nadają:( Wtedy to już tylko kożuch...
      • malgoniak Re: plaszcz zimowy!!! pomocy 27.11.06, 12:27
        to zależy.......jeśli jeżdzisz samochodem i nie będzie zbyt srogiej zimy, to jak
        najbardziej mozesz w takim chodzic; teraz na taką pogodę jak mamy jest idealny
      • foamclene Re: plaszcz zimowy!!! pomocy 27.11.06, 12:43
        jezlei to welna (sprawdz sklad) to na pewno cieply choc nie na wietrzna i
        bardzo mrozna zime...
        nie jetsem zmarzluchem i rzadko zakladam kozuszek... zwykle jestem w stanie
        przechodzic zime w plaszczu jesiennym majac w odwodzie pancernika (na
        ekstremalne sytuacje)
        zima ma byc lagodna (taka jak zeszlego roku chyba dlugo sie nie powtorzy) wiec
        jezlei masz jeszcze jakies grube zimowe okrycie mysle, ze plaszczyk powinien
        wystarczyc (wazne chyba jest takze czy korzystasz z auta czy komunikacji
        miejskiej)... i na jakiej jestes diecie :) jezeli ograniczassz kalorie to na
        pewno potrzebujesz cieplejszej kurtki... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka