Dodaj do ulubionych

mała łazienka 1,35 x 2,10 + duże wymagania

21.03.10, 08:42
Witam wszystkich

Bardzo proszę o pomysły do zaprojektowania mojej łazienki.
wymiary szer 1,35 m dł 2,10 wys. 2,65

w tej łazience muszą znaleźć się:
wanna z parawanem i deszczownicą
umywalka wpuszczana w blat
pralka i suszarka (oba sprzęty wymiary 60x60)
pralka i suszarka mogą stać na sobie i chce żeby były zabudowane wyglądały jak szafa

oto moje propozycje:

projekt 1
fotoforum.gazeta.pl/photo/6/rd/ed/ybum/0NCBtlIibNHw9exMAX.jpg
fotoforum.gazeta.pl/photo/6/rd/ed/ybum/vClZhU2BnbTPFuo2gX.jpg
projekt 2
fotoforum.gazeta.pl/photo/6/rd/ed/ybum/utIA1iqG3eMhoLLC4X.jpg
fotoforum.gazeta.pl/photo/6/rd/ed/ybum/zpLmooYTHJ4zoVIF3X.jpg
projekt 3
fotoforum.gazeta.pl/photo/6/rd/ed/ybum/2rlbNWG8V8tl3sqtPX.jpg
fotoforum.gazeta.pl/photo/6/rd/ed/ybum/xjCc103egjb4dbT0NX.jpg
będę wdzięczna za porady i pomysły
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: mała łazienka 1,35 x 2,10 + duże wymagania IP: 188.33.44.* 22.03.10, 21:48
      Pewnie zacznę od pójścia po linii najmniejszego oporu - na pewno muszą? Sama mam
      podobną łazienkę i, choć zawsze marzyłam o wannie wolnostojącej, rozstałam się z
      tym marzeniem, pralkę też upchałam do kuchni (mimo protestów mamy i równie
      niedużego formatu kuchni), z suszarki w ogóle rezygnuję. Tyle że mnie bardzo
      zależy na swobodnej przestrzeni i powietrzu (klaustrofobiczna natura zamknięta
      na 48 m2).
      Może jednak sam natrysk? Sama pralka? Bo oba urządzenia wbudowane w szafę i tak
      zasłonią połowę wanny... A jeśli ma być konstruktywnie - proponowałabym w każdym
      z tych projektów zwęzić drzwi, bo chyba jakieś spore, a łazienkowy standard to
      60, dzięki temu nie będą się opierać na szafce pod umywalką / urządzeniach. Może
      urządzenia też mniejsze? Może przeniesione do toalety (jeśli pozwala na to
      metraż). Z tych projektów najlepszy jest chyba trzeci, gdzie urządzenia są w
      najbardziej neutralnym miejscu, nie zasłaniają wanny, a jednocześnie umożliwiają
      wejście do łazienki drugiej osobie, gdy jedna już stoi przy umywalce. Taki układ
      "wyrównuje" optycznie wymiary pomieszczenia.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka