Dodaj do ulubionych

pralka - Elektrolux czy Candy?

24.05.04, 13:18
pytanie w dwu wariantach:

wyzsza polka cenowa: Candy ACS 100.6 czy Elektrolux EWS1020(30) Timeline

nizsza polka cenowa: Candy CBL 100 czy Elektrolux EWF1010
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: pralka - Elektrolux czy Candy? IP: 193.201.167.* 25.05.04, 10:55
      witaj
      wczoraj kupiłam Electroluxa ewt1011(ladowoana od gory)
      sprzedawca nie polecal Candy w tej wersji
      nie wiem jak wygląda porównanie tych marek jeśli chodzi o pralki ładowane od
      frontu

pozdr
    • artur_zi Re: pralka - Elektrolux czy Candy? 25.05.04, 18:14
      Electrolux jest marka z wyzszej polki wiec elementy ma lepiej dopracowane.
      Porownuje si ego z Boschem. Candy jest na poziomie Aristona. Wybierz
      Electroluxa.
      • dorota.28 Re: pralka - Elektrolux czy Candy? 29.06.04, 17:30
        artur_zi napisał:

> Electrolux jest marka z wyzszej polki wiec elementy ma lepiej dopracowane.
        > Porownuje si ego z Boschem. Candy jest na poziomie Aristona. Wybierz
        > Electroluxa.

miałam Candy 4 lata, "pakowaną od góry" niestety po 3 latach zardzewiała
        pokrywa a po 4 już nie wirowała, miała być cicha, dopłaciłam za tą opcję, a w
        całym mieszkaniu było słychać, że pierze. Kupiłam teraz Aristona właśnie
        dlatego, że powiedziano mi, iż Ariston jest o niebo lepszy od Boscha. Ciekawa
        jestem kto ma rację? Ty czy sprzedawaca? może wciskał mi kit, bo Ariston
        droższy? (nie podważam tutaj Twojego zdania, jestem tylko ciekawa czy czasem
        pan mnie nie zrobił w konia). Z nowej pralki jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: kobieta36 Re: pralka - Elektrolux czy Candy? IP: *.Korbank.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 26.05.04, 09:05
      Osobiście polecam Electroluxa.
      Moja siostra kupiła Candy i ciągle coś tam się dzieje z tą pralką.
      A ma ją dopiero rok.
      Kiedy ja wybierałam pralkę jakieś 9 m-cy temu, sprzedawca w sklepie EURO AGD
      zasugerował do ucha- " och, tylko nie włoskie jeśli pani zależy na jakości..."
      Jestem naprawdę bardzo zadowolona.
      Mam tą ładowaną od góry, mała, cicha dużo różnych mozliwości jesli chodzi o
      funkcje i gorąco polecam.
      • Gość: Aga Re: pralka - Elektrolux czy Candy? IP: *.rgsa.pl 17.06.04, 14:06
        Kiedy ja wybierałam pralkę jakieś 9 m-cy temu, sprzedawca w sklepie EURO AGD
        > zasugerował do ucha- " och, tylko nie włoskie jeśli pani zależy na jakości..."

stereotypy...

a czy wiecie dlaczego w sklepach doradzaja jedna firme, a odradzaja inna?
        uwierzcie mi-ich doradzanie wynika tylko i wylacznie z profitow jakie maja. a
        maja rozne w zaleznosci od firm.
        • Gość: slawko ;) Re: pralka - Elektrolux czy Candy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 10:28
          to chyba oczywiste, że handel opiera sie na profitach. jeżeli chodzi zaś o
          jakośc sprzetów, to obecny sprzet jest produkowany na kilka lat (do 10 - 12),
          jezeli kupujemy sprzęt za cenę 1500 - 2000 pln. jezeli chcemy kupic sprzęt na
          lata to kupujemy MIELE pralka 7000 - 11000 pl. i to wszystko. gdy słysze
          opinie, że coś jest złe a coś super to chce mi się śmiać. ludzie! mozna kupic
          nawet najlepszy sprzet i bedziemy mieli wizytę serwisanta. z doswiadczenia
          wiem, że Candy lodówki moga pracować głośno (bardzo nawet przez rok. ja mam w
          domu siemensa s1 wtf 3802 a. i co? zardzewiała mi blacha z przodu. ponoc była
          ocynkowana. serwis wymienił mi ta blache i jest ok. kupujmy sprzęt ze wzgledu
          na funkcję a nie jak to się ma w przypadku Candy na wygląd. im większy topór
          tymlepiej. pozdrawiam slawko ;)
    • chaneczka Re: pralka - Elektrolux czy Candy? 26.05.04, 09:29
      Moi Mili,
      dzieki za rady,
      dokladnie zostaly powtorzone przez sprzedawce
      kupilam Elektroluxa EWS1030 Timeline
      i mam nadzieje, ze nie bede zalowac,
      pozdrawiam :)
      • Gość: RR Re: pralka - Elektrolux czy Candy? IP: *.cto.us.edu.pl / *.cto.us.edu.pl 15.06.04, 09:40
        Szkoda, że piszę po fakcie, bo to fatalna marka. Gorzej już być nie może.
        Miałam dwa razy pralkę tej marki ładowaną od góry, dwa razy zepsuła się w ten
        sam sposób. Raz jeszcze na gwarancji i wtedy wymieniono ją na nową ( po dwóch
        tygodniach awantur), drugi raz po pięciu latach - mianowicie otworzyła się
        podczas wirowania. Jest to masakra i pralka nadaje się do wyrzucenia. Szczerze
        odradzam tę markę. Elektrolux jest fatalny, serwis też.
    • Gość: Jowita Re: pralka - Elektrolux czy Candy? IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 28.06.04, 09:46
      Zdecydowanie nie wybieraj Candy - miałam taką pralkę - niestety przez cały czas
      nie mogłam pozbyć się wrażenia że nie dopiera.
    • zlosia Re: pralka - Elektrolux czy Candy? 11.07.04, 12:40
      Ja również zakupiłam Electroluxa EWS 1020 TIMELINE. Moi rodzice maja starszy
      model Electroluxa juz 7 lat i nic sie nigdy nie zepsuło, nigdy nie było
      problemów. Ufam tej marce. Mam wszystkie sprzęty Electroluxa :-) Ale nie
      kupujcie w Euro lub Media marktach bo jest drogo. Lepiej tam sobie poogladac
      sprzęt a kupic w jakimś niedużym sklepie. Jest sporo taniej. Od 200- do 500zł
      na sprzęcie.
      • Gość: DrOzda Re: pralka - Elektrolux czy Candy? IP: 217.153.88.* 12.07.04, 11:33
        Bez przesady. W MM kupiłem kuchnię Amica z topowej serii której katalogowa cena
        to 3900 w MM zapłaciłem 2900 (w żadnym sklepie internetowym nie było taniej).Za
        pralkę Elektroluxa w promocji Euro - 20% zapłaciłem 1600 PLN w sytuacji kiedy w
        sklepach internetowych kosztuje około 2000. Po prostu trzeba zrobić rozeznanie
        na rynku i szukać okazji.Pozdrawiam.
        • zlosia Re: pralka - Elektrolux czy Candy? 12.07.04, 18:17
          Chodziłam za sprzętem Pół roku. Z tego co wybrałam wiem gdzie co ile kosztuje.
          Ceny były sprawdzane co jakiś czas. Naprawde ceny są znacznie wyższe w duzych
          sklepach. Za pralkę EWS 1020 zapłaciłam 1700zł. Byłam w Euro tydzień temu i
          kosztowała 2200. To jest różnica. Tak samo było z lodówką. Electroluxa ERB3425
          w MM kosztowała 2500 w Euro 2900, a kupiłam ją za 2350.
          Cena katalogowa zawsze jest duzo wyższa. Lodówka w cenie katalogowej to 3000 z
          czymś. Więc na to nie ma co patrzeć. Sklepy internetowe równiez mają zawyżone
          ceny. Przypuszczam, że poprostu trafiłes na okazję, albo były to sprzęty z
          wystawy. Na to też trzeba uważać.
          Pozdrawiam.
          • Gość: DrOzda Re: pralka - Elektrolux czy Candy? IP: *.chello.pl 12.07.04, 20:10
            Okazje czy ja wiem ?? Kuchnia Amika HK3302 koniec kwietnia 2900 PLN pralka
            Electrolux EWT1011 1520 PLN miesiac temu.Sprzetyz palety oryginalnie
            zapakowanew styropiany drewienka itd.Ta Amika stala jakis czas zanim sie
            zdecydowalem co ciekawe w MM Gorczewska identyczna byla za 3300 a w MM MArki za
            2900.Pralke kupilem podczas weekendu obnizek pralek o 20% w Euro.Fakt ze trzeba
            sie rozgladac byc czujnym ale mozna cos upolowac.Teraz poluje na lodowke :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka