Dodaj do ulubionych

Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.?

07.09.05, 14:51
Czytam wypowiedzi na temat cen mebli do kuchni i zcina mnie z nóg. Mam zamiar
wymienić meble, a właściwie muszę to zrobić. Kuchnia jest malutka, ma 2,9 m
długości i 2 m szerokości, wszystkie meble, lodówka i kuchenka musza zmieścic
sie na jednej ścianie 2,9 m. Wydawało mi się, że za te kilka szafek (ok. 6)
nie powinnam wydac więcej niż 2, no może 2,5 tys,ale z tego co wyczytałam na
tym forum raczej będzie to niemożliwe, ludzie, czy te meble na prawde są
takie drogie, czy po prostu osoby piszące tutaj wybierają jakieś kosztowne
firmy???
Obserwuj wątek
    • Gość: nana Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:13
      Kuchnie są i tanie i drogie. To tak jak z garniturami tzn możesz kupić na targu
      za 150-200 zł (i wiadomo ci Ci się z nim stanie po pierwszym czyszczeniu) ale
      możesz iść do sklepu i kupić za 1000 zł. To samo masz z kuchniami. Widziałam
      kuchnie i za 1200 zł (i tej bym się wstydziła), ale widziałam też za 7000 zł (i
      ta była b. ładna). To zależy od zasobności portfela, gustach, upodobaniach.....
      • mrowkojad2 Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 07.09.05, 16:43
        Ja to wszystko wiem oczywiście, sama wolę zapłacić raz więcej niż potem wydawac
        kasę na poprawki i naprawy, chodzi mi bardziej o to, że moim zdaniem 2-3 tysie
        za kilka szafek to już jest dużo, a czytałam tutaj o kilkunastu tysiącach
        wydanych na meble i że dopiero wtedy wyrób jest solidny. Interesuje mnie, czy
        solidnych mebli nie można mieć za kilka razy mniej i czy nie płaci się za
        jakieś designerskie fiu-bzdźu mające na celu wyciągnięcie z ludzi kasy. MOże
        ktos ma jakieś doświadczenia w tym względzie.
        • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 08.09.05, 12:11
          moim zdaniem właśnie tak jest..
          płącisz grubą kasę za "designerskie fiu-bzdźu " no i za płace całej firmy
          zwanej studiem kuchennym.

ja mam szafki z zawiasami i mechanizmami bluma, blat na wys 90cm, górne szafki
          wys 96cm.. i parę sztu niestandardowych.
          Blat 4.2cm

Całość zabudowy o dł. około 6.5m...
          koszt 4.5000
          uważam że to tanio biorąc pod uwagę, że firmy życzyły sobie ...od 15000 w górę
          • kotowiu Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 05.11.05, 00:21
            zadowlona jesteś z jakości, wykonania mebli? Możesz polecić swoich fachowców?
            Jesli tak- to podaj prosze ich namieary. Z góry dziękuje
            kotowiu@gazeta.pl
    • bussie Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 07.09.05, 17:00
      Mamy takie same wymiary kuchni i taki sam problem - zob.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=28118607&a=28475878
      W BRW TRAFFIC wychodzą poniżej 2 tys., ale bez uchwytów, listew wykończeniowych
      i wyposażenia. Poza tym mnie zależy, żeby dolne szafki podnieść na wysokość
      min. 90-95 cm (bo mam 1,8 i tak byłoby wygodniej)i tu zaczynają się schody. Tu
      się nie da, tam trzeba dopłacić. Wszyscy piszą, że najważniejsze są dobre
      zawiasy i szuflady. Ale jutro jedziemy do stolarza i zobaczymy (powiedział, że
      MDF folia od 550 do 1250 za mb kuchni). Pozdrawiam
      • Gość: allija Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.kabaty.2a.pl 07.09.05, 17:44
        moja kolezanka kupila kuchnie z wystawy, dużo taniej. Spróbuj poszukac okazji
        bo tak normalnie to chyba sie nie da tanio i solidnie.
        • Gość: JK Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 20:35
          Z tymi meblami z wystawy to też trzeba uważać. To co niektórzy ludzie
          wyprawiają w sklepach, żeby sprawdzić czy meble są naprawdę solidne, to
          koszmar. Sprawdzają więc czy drzwi nie odpadają jak się na nich powiesi albo
          nimi trzaśnie z całej siły, czy blat nie rysuje się od noża, czy na drzwiach od
          zmywarki można bezkarnie postawić 5-litrowy gar z zupą, czy płyta grzejna
          bardzo sie rysuje, jaki ciężar wytrzyma otwarta szuflada itp. Myślę, że nikt
          normalny w domu takich numerów nie robi.
    • Gość: Ola Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.pg.com 07.09.05, 18:22
      Witam!
      moje mebelki kupowałam z www.extrameble.com - zapłaciłam 4000 zł za 5 metrów
      zabudowy z montażem, z czego większość to góra + dół. Mebelki mają już 1,5
      roku, na razie bez żadnych problemów, bardzo ładne!, MDF folia. Jedyne czego
      żałuję, to plastikowych klamek zamiast metalowych - niestety jak się
      zorientowałam, było już za późno.
      • Gość: pipi Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 217.97.150.* 09.09.05, 12:28
        mam pytanie, czy ta firma ma sklepy poza Wa-wą?
    • mrowkojad2 Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 08.09.05, 10:36
      Zastanawiam się jeszcze nad meblami z Ikea, oglądałam katalog i wychodzi mi, że
      za same meble bez montażu,uchwytów itd. wyjdzie mi jakieś 2500. Ale mam problem
      z dolnymi szafkami, bo moje z kolei nie moga mieć więcej niż 80 cm wysokości, a
      IKEA robi wyższe, przejadę się tam i dowiem wszystkiego.
      • Gość: mła Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.crowley.pl 08.09.05, 12:01
        wysłałam wiadomość mrowkojad2@gazeta.pl
        przeczytaj poproszę może nie będzie trzeba szukac daleko
        pozdrowionka
        • Gość: Apsik Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.chello.pl 08.09.05, 17:28
          moja kuchnia ma 1,94x 1,78. Za pełna zabudowę z blatami i z montażem zapłaciłam
          2 520 zł. Jestem bardzo zadowolona, bo doradzają, kombinują i w ogóle mają
          pojęcie o tym co robią. Firma jest spoza Wawy, ale są tu dwa razy w tygodniu.
          • grzes37 Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 08.09.05, 21:14
            Proszę o przesłanie namiarów na tą firmę na mail-a w gazecie.
          • agnes0101 Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 13.09.05, 09:32
            Czy również mogę prosić o namiary na firmę która wykonywała Ci kuchnię?
            Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    • mrowkojad2 Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 09.09.05, 11:18
      Ja proszę Apsika o to samo.
    • 19monisia66 Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 12.09.05, 20:58
      można, można tylko trzeba wiedzieć gdzie, zapytaj pod adresem gre-
      stol@neostrada.pl
      • Gość: CITROEN5 Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:33
        MOI MILI PRACOWAŁEM W TYM FACHU . PARĘ UWAG . POLICZ CENĘ MATERIAŁU NA MEBLE .
        STOLARZ LUB FIRMA DOLICZA OD MIN 70% DO DOWOLNEJ SUMY , ZALEŻY OD WIELU
        CZYNNIKÓW . TO JEST ROBOCIZNA . NAJSKROMNIEJ TO ZAPROJEKTUJ MEBLE NIECH DOTNĄ
        PŁYTY PRZYWIEŹ JE DO DOMU . SĄ REWELACYJNE SKLEPY Z DODATKAMI JAKIE CHCESZ .
        SKRĘCENIE MEBLI JEST BANALNIE PROSTE ORAZ ZAMONTOWANIE DODATKÓW . TANIEJ SIĘ NIE
        DA .
        JEŚLI CHCESZ STOLARZA LUB FIRMĘ TO MEBLE LICZY SIĘ TEŻ Z GRUBSZA NA METRY BIEŻĄCE
        OD 1500 ZŁ ZA METR BIEŻĄCY . LICZĄC ILOŚĆ MATERIAŁU W IKEA MEBLE SĄ BARDZO DROGIE
        TO SĄ TAJNIKI KOSZTÓW ALE CHCEMY MIESZKAĆ PIĘKNIE CO OCZYWISTE I NALEŻY WYDAĆ
        JAK NAJWIĘCEJ ILE SIĘ MA . NAJWYŻSZEJ KLASY MEBLE TO DREWNO KLEJONE , PEŁNE LUB
        ARTYSTYCZNE DREWNIANE . SZCZYT SNOBIZMU / JEŚLI KTOŚ TO LUBI TO W DOBRYM
        ZNACZENIU / TO DREWNIANE ARTYSTYCZNE ANTYKI NP. GDAŃSKIE .
        • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 13.09.05, 09:33
          zgadzam się całkowicie...ja bym tylko dodał, ze to "min 70%" to chyba rzadko
          występuje.
          sam zwiedziłem sklepy z dodatkami, mechanizmami.
          sami zrobiliśmy projekt korzystając z programiku z jakiejś gazetki.
          sami rozrysowaliśmy szafeczki...
          zamówiliśmy, skręciliśy...
          i co ..
          w naszym przypadku narzut firm (typu studio kuchenne) w stosunku do tego co my
          zapłaciliśmy ostatecznie to było min 120%
    • bussie Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 13.09.05, 18:18
      Jestem z powrotem. Stolarz (po pomiarze darmowym) wycenił moje mebelki - MDF
      folia. A więc dół: narożna trapezowa pod zlew 90x90, zabudowa piekarnika i
      płyty 60 i 60cm z trzema szufladami na gary. Góra: narożna 60x60, zamknięta 30
      cm, nad okap 60 cm i witryna 60 cm, a jeszcze z drugiej strony narożnej na
      zakończenie otwarte półki zaokrąglone 30 cm. I jeszcze bufet na drugiej
      ścianie: 2x szafki 50 cm i szuflady 40 cm. Wszystko na zawiasach i prowadnicach
      bluma (ale bez tandemboxów). Plus listwy wykończeniowe, blaty, cokoły, uchwyty,
      wyższe nóżki, montaż.
      UWAGA CENA: 3300,00 - więc można. Gość ma "salon" pod Myślenicami - jak
      będziecie jechać na weekend do Zakopanego to sobie obejrzyjcie (10 wzorów), ale
      z montażem tej ekspozycji się nie postarali. Z tym facetem w sklepie to nie ma
      o czym rozmawiać (ja chyba więcej wiem o meblach kuchennych po lekturze postów
      na forum). Na razie nie polecam, bo nie sprawdziłam, ale ze względu na cenę
      poważnie się zastanawiam.
      W Krakowie najtaniej, jakościowo nieźle, choć nie na blumie wyceniali mi bez
      bufetu 2700, z bufetem 3700.
      A jak mnie będzie stać to sobie wymienię kiedys te szuflady na tandemboxy i już.
      Pozdrawiam wszystkich, których tak jak mnie nie stać na superwypasione mebelki.
      Tych, których stać tez pozdrawiam:)
      P.S. Przepraszam za tak długi post.
      • Gość: bussie Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:25
        A propos goscia w sklepie to on nic nie wie bo tylko sklepu pilnuje, a wszystko
        obgaduje sie z właścicielem i wykonawcą w jednej osobie po wczesniejszym
        telefonicznym umówieniu. To tak gwoli ścisłości.
    • Gość: sylvia Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.dami / 81.15.189.* 13.09.05, 19:42
      Moja wizyta w kolejnym miejscu typu "STUDIO MEBLI KUCHENNYCH" ponownie
      zakończyła się na niczym. Mam bardzo małą kuchnię a cena za meble (bardzo
      prosty model) po raz kolejny wyniosła przypuszczalnie ok. 5 tys. złotych. Z
      braku funduszy postanowiłam omijać te "STUDIA" dużym łukiem... Planuję za to
      wybrać się do składu z elementami meblowymi firmy LUPUS (Rzeszów, ul. Wspólna
      2). Podobno mają oprócz blatów, frontów z MDF (dosyć duży wybór) także korpusy
      (duży wybór rozmiarów, ale nie wiem z jakiego materiału). W desperacji
      pomyślałam, że kupię te elementy, dokupię zawiasy BLUMA, jakieś gustowne
      uchwyty i sama z pomocą znajomych lub ewentualnie fachowca połączę to wszystko
      w całość. Macie za soba podobne doświadczenia? Będe wdzięczna za inspirację...
      • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 14.09.05, 09:11
        ja dokładnie tak zrobiłem... pisałem tu o tym nie raz.
        sami kupowaliśmy frony, mechanizmy zawiasy...
        sami robiliśmy projekt, sami skręcaliśmy szafki (sami rozrysowywaliśmy szafki
        na konkretne elementy i daliśmy do wycięcia i oklejenia)

cena... 1/4 tego co chciało najtańsze studio..mimo, że te same materiały, a
        projekt był nasz..

mój kumpek z kolei nie rozrysowywał korpusów, a kupił gotowe (tak jak
        napisałaś) do tego zamówił frony, kupił zawiasy i mechanizmy..
        grunt to pomysł i odrobina wiary we włśane siły

powodzenia!!!
        także powodzenia
        • Gość: angelo Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 212.160.172.* 15.09.05, 10:22
          Daro
          A mozna prosic jakies namiary ? Sam chetnie bym to zrobił bo jak widze jak w
          studiach dyktują ceny to mnie krew zalewa.
          pzdr
          Angelo
          angelo22@o2.pl
          • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 15.09.05, 12:41
            namiary?
            na sklepy?
            • Gość: angelo Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 212.160.172.* 15.09.05, 15:58
              Kupowałeś w kilku sklepach ??
              • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 15.09.05, 16:19
                mechanizmy, zawiasy , akcesoria, blat i fronty - dacter ; www.dacter.pl
                korpusy i generalnie płyty np na szafy, zabudowy - forpłyt
                drobiazgi "liroy" i OBI

miasto Warszawa
    • Gość: BK Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.devs.futuro.pl 14.09.05, 11:10
      to zależy z czego są wykonane szafki i gdzie znajduje się firma wykonująca je.
      Przykład za te same szafki z identycznego materiału w Warszawie policzono mi 9
      tys. a w Sokołowie Pol. 4 tys. Szafki są dobrze wykonane, mało tego fachowcy na
      miejscu dopasowywali je przez cały dzień do strasznie krzywych ścian i
      dokładnie posprzątali po zakończonym montażu. W cenę wliczony był transport i
      koszt montażu a miasteczko leży 100 km. od miejsca mojego zamieszkania ....
      • Gość: sylvia Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.dami / 81.15.189.* 14.09.05, 22:19
        Moje plany z samodzielnym składaniem mebli trochę się posypały. Byłam w
        składzie meblowym firmy LUPUS (Rzeszów) i okazało się, że korpusy szafek
        sprzedawane są tylko odbiorcom, z którymi mają stały kontakt, a nie takim
        detalicznym jak ja. Fronty i blaty są dostępne dla wszystkich. Dochodzę do
        wniosku, że to jakaś meblowa "mafia" naciągająca klientów w tzw. STUDIACH
        KUCHENNYCH. Teraz muszę szukać firmy, która kupi dla mnie te korpusy (LUPUS)
        lub zrobi inne. Ciąg dalszy zmagań nastąpi...
        • Gość: ixi Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:12
          Ludzie weźcie się za swoją robotę a meble zostawcie ludziom, którzy się na tym
          znają czyli stolarzom. Niech każdy robi to co potrafi i czego się wyuczył. Co to
          za czasy. Do tego, że wszyscy malują i tapetują sami to się już przyzwyczaiłam
          ale żeby samemu meble składać...no dajcie spokój. Za chwilę sami będziemy auta,
          lodówki składać bo po co płacić marżę producentom itd.....
          • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 15.09.05, 13:00
            "Niech każdy robi to co potrafi i czego się wyuczył." z tym się zgadzam w 100%
            dodam tylko... za rozsądną kasę.
            Gdyby tak właśnie było to nikt nie brałby sie za robienie mebelków, a że studia
            często sa niesolidne, nie gwarantują jakości i do tego mają ceny z sufitu... to
            jest jak jest :-)
            • Gość: ixi Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:18
              A co? Uważasz, że zrobisz to solidniej nie mając odpowiedniego sprzętu, maszyn i
              doświadczenia, nie rozśmieszj mnie. Poza tym rozumiem, że ty też robisz za darmo
              i za swoją pracę (nie wiem jaka ona jest) nie bierzeż pieniędzy. To nie caritas.
              • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 15.09.05, 13:31
                Oj wcale nie mam zamiaru Cię rozśmieszać, ale z jednej strony dziś każdy moze
                sie nazwać stolarzem..jak sobie tylko sprzęt kupi.
                Z drugiej zaś strony są osoby które co nieco potrafią i nie pracują jako
                stolarze.
                Już kilka razy tu pisałem jak robiłem.
                Projekt sami zrobiliśmy, korpusy, fronty, mechanizmy zamówiliśmy i sami
                kupiliśmy.
                Montaż i sprzęt... nie żartuj...jaki sprzęt, wiertarka, wyrzynarka, pilarka
                parę innych.
                Może i nie każdy umie uzywać wkrętarki i wkręcać śrubki, ale nam się udało.
                I nikt mnie nie przekona, że gość który był u nas i wycenił nam meble (wg
                naszego projektu) na 18 000 zrobiłby to solidniej.
                Szczególnie, ze jak sie potem okazało zaopatrywał się w tych samych miejscach
                co my.
                Tyle tylko, ze on miał jeszcze 5% upustu a my nie ;-)
                I co solidniej by nam śrubki poprzykręcał, czy też otwór na zlew wyciął??

I nie pisz o robocie za darmo, bo w naszym przypadku wszyscy znawcy jacy
                przychodzili brali co najmniej 120% narzutu w stosunku do tego co my
                zapłaciliśmy w ostatecznym rozrachunku.
                Pomiędzy "0%" a "120%" jest parę innych cyferek :-)

Nie oczekuje roboty za darmo, ale nie trawie też naciągactwa jakiego pełno.

Chociaż są też oczywiście Ci rzetelni z cenami nie z kosmosu...tyle, ze ciężko
                ich znaleźć.
                W starym mieszkaniu nam się udało takich znaleźć..w nowym już nie.

• Gość: ixi Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:44
                  Normalnie to się liczy:materiał x 150-200%. A to dlatego, że trzeba od tego
                  zapłacić podatek od przychodu,22% VAT, wydagrodzenia, ZUSy, podatek od
                  nieruchomości, eksploatacja maszyn, prąd....itd i w sumie masz na czysto 10%.
                  A co do solidności to bym nie była taka pewna czy Twoje wykonanie (nie ubliżając
                  Tobie) jest tej samej jakości.
                  • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 15.09.05, 14:57
                    VAT?? kupując materiał oddzielnie tez ten VAT płaciłem.
                    Cóż są inne koszty...i zapewne masz rację w swoich wyliczeniach.

Nie obraź się, ale mówiąc szczerze co mnie to może obchodzić, skoro kuchnie
                    jaką miałem mieć za min 15 000 mam za 4.500
                    Zapłaciłem mniej a mam to samo z tych samych materiałów, równiutko, elegancko.
                    Tak jak chciałem.
                    To za co ja mam płacić te 15 000?

Dlaczego mam wydać 3 czy 4 razy więcej na kogoś kto zrobi mi to samo, z tych
                    samych materiałów i wykona to może gorzej (a może i lepiej, ale czy na tyle by
                    warte to było tej kasy)?

Co do jakości wykonania to miałem już do czynienia z różnymi fachowcami z firm
                    np robiących szafy.
                    Co człowiek to inne wykonanie.
                    Większość z nich uważała że super jakość to zapchać każdą szczeline akrylem i
                    już ;-)
                    Sam jednak od kilku latek robię sobie rózne rzeczy do domciu i skoro żonka nie
                    mam zastrzeżeń do jakości to ja się sam nie będę czepiał ;-)
                    • Gość: ixi Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:03
                      no to pogratulować "złotej rączki"
                      A tak na marginesie: to czym się zajmujesz? mam na myśli zawodowo?
                      • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 15.09.05, 15:08
                        ogólnie rzecz ujmując informatyka, chociaż mam też na koncie projekty
                        składowisk odpadów :-)
                        tylko co to ma do mebelków?
                        • Gość: ixi Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:10
                          nic, tak z ciekawości
                          • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 15.09.05, 15:13
                            a Ty właśnie branża meblarska, jeśli wolno spytać??
                            • Gość: ixi Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:15
                              oczywiśnie, że wolno.
                              Spożywcza
                  • Gość: avan Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.autocom.pl 17.09.05, 16:17
                    150-200% ??? to jest chyba Warszawska marża???
        • Gość: daro Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 193.24.24.* 15.09.05, 12:39
          Nie wiem jak jest w Rzeszowie, ale w Wawie kumpel zamawiał korpusy w
          sklepie "Liroy" coś jak OBI..można się było dogadać i korpusy o zadanych
          wymiarach...choć nie dowolnych..mieli jakies ograniczenia.

Poza tym poszukaj w googlach..ja tak na szybko znalazłem dwa adresy, może będą
          pomocne

dim.vpl.pl/zakupy/
          www.domator-przemysl.pl/
          powodzenia
      • Gość: angelo Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 212.160.172.* 15.09.05, 10:24
        BK
        Mam gorącą prośbę - czy mogę Cię prosić o kontakt na priv w sprawie mebli ?
        angelo22@o2.pl
    • Gość: michelinka Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 14:49
      z FORTE MEBLE można na sztuki kupować szafki i dobierać wedle gustu i wymiarów
      pomieszczenia, zabacz na stronie FORTE w dziale kuchnie FORMIX można coś
      ciekawego zlepić jest katalog w pdf z rodzajami szafek
    • madziapaw Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 15.11.05, 12:18
      Własnie jestem w trakcie remontu i urządzania mojej już drugiej kuchni. Piewszą
      trzy lata temu urządziłam z meblami zamówieonymi pod zabudowę u salonie mebli.
      Za 3 metry długości, szafki narożne wiszące i stojące, ładne fronty zapłaciłam
      3250 zł. Do tego doszedł zakup zlewu pod zabudowę, bateri, listewek
      wykańczających itd. Tym razem postawiliśmy na znajomego Pana Pawłwa, któy w
      naszym starym mieszkaniu zrobił piękną szafę pod zabudowę z ankesem na TV i
      sprzęt, półki. Dowiedzieliśmy się, ze wykonuje takze meble kuchenne.
      Projekt kuchni pod zabudowę o długości 4 metry z szafkami na zmywarkę, kuchenkę
      i szufladami kosztuje nas ok 3 tyś zł z montażem. W sklepie o 2 razy wiecej.
      Niestey czekasz 3 tyg na meble. Muszisz dowiedzieć sie od znajomych czy nei
      mają kogos od mebli pod zabudowę. Sklep bierze prowizję, producent takze,
      doliczają koszty transportu itd. Ja polecam takiego fachowca jak nasz Pan
      Pawel.
      • sylwinka80 Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 15.11.05, 13:22
        a czy mogę prosić namiar do p. Pawła, z jakiej jest miejscowości
        • madziapaw Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 16.11.05, 08:39
          Moja droga, Pan Paweł jest z Jeleniej Góry i jego numer to 0603-074-297.
          Wykonuje świetne szafy i zabudowy. Pozdrawiam
          • Gość: sylwinka80 Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? IP: 212.160.172.* 16.11.05, 10:09
            Oj, to chyba do W-wy nie przyjedzie, a szkoda, bo szukam zaufanej i
            kompetentnej osoby
            • madziapaw Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 16.11.05, 11:10
              Przykro mi, on ma tyle roboty, ze z pewnością do Warszawki nie podjedzie.
              Popytaj znajomych lub na forum Warszawy.
              Pozdrawiam z gór
    • elpida76 Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 16.11.05, 23:18
      moja kuchnia ma wymiar 2,5m/2m i półtora roku temu zapłaciłam za nią 3
      tysiące...(oczywiscie była robiona przez lokalnego stolarza;)
    • tebaska Re: Czy kuchnia może kosztowac 2-3 tys.? 16.11.05, 23:35
      Ja też mam robioną kuchnię przez stolarza 2 lata teu i jestem z niej bardzo
      zadowolona. Płaciłam 650zł. za metr,jest wykonana z płyty MDF.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka