Dodaj do ulubionych

uzupełnianie soli i nabłyszczacza w zmywarce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:23
Jak często uzupełnia się sól i płyn nabłyszczający w zmywarce ? Ja mam swoją
ok. miesiąca i jeszcze ani razu nie zapaliły się lampki sygnalizujące
niedobór któregoś składnika. Trochę się martwię, bo nie wiem, czy to
normalne, czy mam jakąś wadliwą zmywarkę.
Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: jela Re: uzupełnianie soli i nabłyszczacza w zmywarce IP: 193.28.230.* 08.09.05, 11:58
      jest OK. Nabłyszczacz w swoim Siemensie uzupełniam ok. raz na 2 m-ce a sól ok.
      raz na pół roku. Dokładnie nie wiem ale mniej więcej.
    • lepremo Re: uzupełnianie soli i nabłyszczacza w zmywarce 08.09.05, 13:29
      Witaj
      Pamietaj tez, że zuzycie soli i nabłyszczacza mozna (i powinno się) regulować.
      Pomimo, że miesiąc to nie jest na tyle długi okres żeby martwić sie o to że nie
      schodzi sól i nabłyszcz.., to tak czy inaczej sprawdź czy masz odpowiednio
      ustwioną regulację.
      Pozdrawiam
    • Gość: MM Re: uzupełnianie soli i nabłyszczacza w zmywarce IP: *.org 08.09.05, 19:54
      Jeżeli obawiasz się, czy masz w zmywarce odpowiedną ilość soli i nabłyszczacza,
      to przede wszystkim, odkręć zawór gdzie wsypujesz sól. Jeżeli sól jest, to nie
      martw się. Ale ja jak odkręcę ten zawór to dosypuję sól do pełna (bez względu
      na zastany poziom). Nabłyszczacz tak samo. Jeżeli go nie ma - dolewam. Sól
      uzupełniam może raz w miesiącu (zawsze wtedy, gdy przypomnę sobie, że należy
      zajrzeć). Nabłyszczacz co 2-3 zmywania.
      P.S. Zmywarkę używam od 13 lat. Przy takiej eksploatacji o której pisałam,
      Candy służyła mi przez 12 lat, Siemens od roku. Naczynia zawsze były dobrze
      umyte, nabłyszczone i wypłukane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka