Dodaj do ulubionych

Czy warto poświęcić czas w Black Red White?

IP: *.compower.pl 02.01.06, 13:49
Witam! Przygotowuję się do kupna mebli kuchennych. Przeglądam strony,
odwiedzam sklepy. W Black Red White znalazłam meble, które mnie interesują. W
dodatku na miejscu w sklepie mogą mi wykonać wizualizację. Słyszałam jednak,
że w BRW meble nie zawsze są wykonane solidnie - np. ciasno otwierające się
szuflady, bardzo niewygodny montaż.
Czy może ktoś powiedzieć mi coś więcej w tej kwestii? Modę przeznaczyć na
meble kuchenne 3,5 tys., więc może powinnam poszukać wśród innych ofert? A
może to jest za mała kwota?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • madziapaw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 02.01.06, 14:05
      Witaj, mam złe doświadczenie z tymi meblami. Kupilam niedawno szafkę i regał z
      tej firmy i meble sa wykonane okropnie, nierówne płyty, drzwiczki, płyty
      wiórowe krzywe itd. Te meble wykonują różni stolarze a BRW sprzedaje je pod
      swoją nazwą. Poszukaj wśród znajomych pewnego stolarza lub firmy, która robi
      meble na zamówienie. My właśnie skorzystaliśmy z takiej oferty i kuchnię mamy
      za prawi 3 tyś a jej długość to 4 metry plus dodatkowe 3 metry blatu. Nie
      przepłacaj w tym sklepie, ponieważ mebli nie kupujesz na rok ale na kilka lat.
      W firmie wykonującej na zamówienie mable mozesz dobrać wszystko zaczynając od
      uchwytów, podświetlenia, koloru frontów po listwy.
      • poghus Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 09.01.06, 13:24
        Problem polega na tym, że cześto takie firemki robiące meble na wymiar
        (szczególnie MDF) biorą frony z tego samego miejsca co BRW, więc jakość jest
        jednakowa...
    • margie Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 02.01.06, 14:18
      zobacz www.extrameble.com Jakosc swietna. Cena chyba nizsza..... Nie wiem, jaka
      masz kuchnie i ile ma byc tych szafek, to i nie wiem, czy 3500 jest ok czy za
      malo...
    • monjan Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 02.01.06, 14:19
      to zalezy
      my nie kupilismy w BRW ale w malej firmie obok niego i jestesmy nezadowoleni
      wytracilismy nerwow, partacze montazysci a szuflady nie chca sie otwierac
      dzis pewnie kupilibysmy kuchnie brw...
      ale inne meble mamy od nich i sa ok jak na taka cene
      aa z tym projektem podobno kosztuje 100zl...wrzuc w wyszukiwarke-bylo o tym na
      forum
    • Gość: lolek Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 15:28
      zdecydowanie nie warto
      a juz na pewno nie na ekstrameble bo sa ekstra tylko z nazwy
      a brw ma tylko dobrą reklamę w tv i nic więcej
      • Gość: marcin Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 04.01.06, 21:27
        Jelsi chodzi o meble BRW wiem co mowie.50% zalezy oczywiscie od montazu bo
        mozna trafic na partaczu.wiec wszytskim ktorzy kupuja meble i chce miec
        montowane rzetelnie i fachowo reklamuje siebie i zachecam do
        wspolparcy.Monatuje meble producentow krajowych i zagtranicznych. tel.661 788
        723 Marcin
        • Gość: xyz Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.autocom.pl 04.01.06, 22:34
          Montujesz kuchnie wraz z podłączeniami agd?
          • Gość: marcin Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 05.01.06, 12:31
            Nie. montuje tylko same meble.
    • Gość: Misiek Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: 193.108.206.* 05.01.06, 12:48
      Majac takie a nie inne fundusze mozesz smialo brac meble z BRW.
      Ludzie porownoja meble kuchenne z meblami do salonu, a w przypadku BRW to
      zupelnie inna liga. BRW ma swoja fabryke i ona wszystko robi. Inna kwestia to
      montaz. Jesli bierzesz z ich montazem ekipe dostajesz losowo (ktora akurat ma
      wolny termin). Projekt kosztuje 100-200zl, ale nie placisz gdy u nich bierzesz
      (to tez zalezy od punktu zakupu).
      I sprawa najwazniejsza. Czy upatrzylas sobie meble gotowe czy na zamowienie
      (projekt itp?) bo to rowniez jest duuuzza roznica. Te gotowe jakoscia nie
      grzesza (i dlatego sa sporo tansze). Robione na zamowienie sa ok.

Moj sasiad bral w BRW kuchnie w kolorze Wenge (seria Reset). Chcial do salonu
      rowniez mebelki z tej serii Traf chcial, ze trafil na rozsadna kobitke od
      sprzedazy i ona powiedziala mu tak: Kuchnia jest ok, fronty ma pan z MDFu (lub
      PCVki), blat gruby 4cm z kronopolu, srodki tez sa ok, jesli zas chodzi o meble
      do salonu to ja na pana miejscu kupilabym gdzie indziej, albo poszla do
      stolarza. :)
      I wszystko jasne.
      • monjan Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 05.01.06, 13:00
        a co jest z nimi nie tak??tymi do salonu?
        mnie sie bardzo podobaja i wlasnie zastanawiam sie nad ich zakupem-na drozesz
        nie moge sobie pozwolic
        • Gość: Misiek Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: 193.108.206.* 05.01.06, 13:43
          Jakos jest slaba.
          Mozesz, ale nie musisz, miec z nimi problem (problemy jakie byly juz opisywane
          na forum).
          Powtarzam raz jeszcze, mozesz ale nie musisz. Nie generalizuje, bo tak nie
          mozna.
        • mama.muminka Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 09.01.06, 13:28
          jeśli raz je skręcisz, ni ma mowy o ich rozkręceniu i ponownym złożeniu. Są po
          prostu mało trwałe. Miałam w sypialni dużą szafę. Przeprowadzałam się i
          chciałam ja zabrać, ale nic z tego. Już przyrozkrecaniu sypały się. Przy próbie
          ponownego złożenia załamałam się i szafa wyleciała na śmietnik. Rozłażą się i
          tyle
    • Gość: takuma Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:33
      Ja mam kuchnię z BRW. Jestem z niej bardzo zadowolona. Fronty są z MDF-u, gruby
      blat, szuflady na prowadnicach. Dbają o szczegóły (dopasowane kolorystycznie
      listwy przyblatowe, gumeczki na wszystkich dźwiczkach, aby nie stukały przy
      zamykaniu, liostwy naszafkowe, bodszafkowe)Podoba mi się to, że szafki są
      wieszane na listwach i można je łatwo wypoziomować. Dolne szafki też stoją na
      regulowanych nogach, które są zasłonięte liostwą na silikonie aby nie dostawał
      się pod nie brud.Jednak zgadzam się z tym, że najważniejsi są fachowcy, którzy
      je montują.
      Jedyny minus to to, ze długo na nie czekałam.Wiem też, ze niektórzy skarżą
      się,że reklamacje są długo rozpatrywane(bo masz uszkodzony front lub dostałaś
      nie tą szafkę)
      • Gość: kkasiekk Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 08.01.06, 20:43
        mam pytanie? Czy moglibyście pisać (mówię do włascicieli kuchni BRW lub mebli
        do pokoi), jakis sytem macie, tzn czy kuchnia na zamówienie czy gotowa jaki
        front oraz jaki system mebli pokojowych
        Ponieważ też się zastanawiam nad kupnem, więc wolałabym wiedzieć czego unikać!
    • marzena1996 Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 06.01.06, 14:47
      Witam

osobiście mam w domu umeblowane dwa pokoje dziecięce pokoje, duży pokój żeby
      nie powiedzieć Salon - jak jest w planach domu i pokój dzienny. W obecnej
      chwili 28.12.2005 miałam montowane meble w kuchni. Wszystkie meble są z BRW i
      jestem bardzo zadowolona. W pokojach dziecięcych nie szaleliśmy z cenami ani
      meblami bo wiadomo jak to dzieci że te meble nie są wieczne przy nich. Ale na
      dół do Salonu i pokoju dziennego kupiliśmy już jedne z lepszych mebli z serii
      BRW. Jeśli chcesz to mogę podesłać ci zdjęcia moich mebli kuchennych oraz
      osoby zajmującej się sprzedaż i montażem, jak dla Mnie super, bezproblemowo,
      bez wpłacania zaliczki czego większość sklepów sobie życzy.

Pozdrawiam
      Marzena
      • Gość: kkasiekk Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.swidman.pl / 82.160.71.* 08.01.06, 20:45
        jeśli można to ja poproszę fotki :) i namiar (ale pewnie się nie przyda, bo
        jestem z okolic Lublina) na maila kkasiekk82@wp.pl dzięki z góry :)
      • Gość: lulka Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: 62.29.253.* 16.01.06, 09:36
        witam, czy mogłabym poprosić o takie zdjęcia i namiar, na maila:
        agacia210@wp.pl

dziękuję i pozdrawiam
    • hef Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 06.01.06, 15:52
      Ja mam wszystkie meble BRW, łącznie z kuchnią (całkowity koszt kuchni bez
      zmywarki i pekarnika ok 3500 zł) Druga sprawa to montaż NAJŁATWIEJSZY NA
      ŚWIECIE instrukcje do klocków LEGO są bardziej skomplikowane :)a druga sprawa
      to duża frajda gdy robi się dla siebie, szczególnie dla faceta :) Kuchnie BRW
      łatwiej sie składa niż meble pokojowe tylko każdy myśli, że jest odwrotnie i na
      tym zarabjają firmy montujące - jest tylko jedna zasada WOLNO I BARDZO
      DOKŁADNIE bo to zawsze jest MDF i w pospiechu można popsuć otwory na sróby (a
      kuchnie tzw. drewniane mają drewniane fronty i to wszystko ... a .... i cenę
      dwa razy taką) Co do projektowania to jest kilka zasad których warto się
      trzymać (gdzie lodówka a gdzie piekarnik itd.) i można samemu zaprojektować
      najpierw na kartce a potem ewentualnie w komputerku a i tak efekt bedzie
      jeszcze inny)
    • Gość: avan Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.autocom.pl 06.01.06, 22:31
      Czy warto poświęcić czas w Black Red White?
      To tak jakby zapytać czy warto kupic Poloneza.
      • Gość: olo Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 20:51
        pewnie ... lepiej wywalić 20 tysi i spać w tej super luksusowej kuchni :)))
        Jak czytam niektóre komentarze to zastanawiam się czy ludzie nie mają co z kasa
        robić :) Ja na brak kasy nie narzekam, ale kuchnia BRW to finansowy maks ... bo
        zazwyczaj i tak wszyscy się zachwycają ... jaka super kuchnia itd. Ja mam bleka
        i wszystko jest ok chyba, że ktoś jest jakiś nerwowy i wali szufladami i
        dzwiami do oporu bo spokojniej nie może lub w szafka trzyna części do samochodu
        i smary. Możesz mieć zadbanego poldka a merca upierdzielić i zniszczyć tak, że
        nikt na niego nie spojrzy. Pozdro
        • Gość: avan Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.autocom.pl 07.01.06, 23:39
          Ale nikt mi nie wmówi że meble BRW do sypialni czy pokoju są za....ste!
          Jak można wykonać z tanich materiałów bardzo dobrej jakości?
          Wiadomo że BRW ma swoja oferte skierowana raczej do mniej zasobnych kieszeni
          wiec na pewno nigdy nie bedą konkurowac z ekskluzywnymi meblami, osobiście
          wolałbym poszukać solidnej mniejszej firmy i wykonać u mniej meble na
          zamówienie.
          Przecież BRW nie wykonuje mebli nawet ze zwykłej płyty z melaminy tylko
          posiadają płytę papierową lub folie finisch.
          Jedyne za co mozna ich pochwalic to za Bluma którego montuja do swoich mebli.
          • Gość: olo Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:58
            To kwestia podejścia można kupić sedes za 150 zł i można za 1000 zł ... tylko
            po co ci kibel za 1000 zł. Ja tak właśnie patrzę na meble tzn. wolę je wyrzucić
            za 5 lat i kupić nowe niż mieć meble kilka razy droższe i patrzeć na nie bo żal
            wyrzucić a sprzedaż za małe pieniądze. Meble pełnią tylko i wyłącznie funkcie
            ozdobną i bierną użytkową tzn. zawiaski muszą wytrzymać ileś tam set tysięcy
            otwarć i tyle, grunt by ładnie wyglądały a meble BRW wyglądają dość dobrze :)
            Ale to też kwestia skali, może gdybym zarabiał z 20 tys. to bym wyrzucał meble
            z górnej półki ale to już inna historia :)
            Pzdr.
          • Gość: ala Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: 212.69.78.* 27.04.06, 12:56
            Uważam,że o meblach wiem dużo choćby stąd,że pracuję w tym od 7 lat.
            A i Bozia pozwoliła mi skończyć architekturę wnętrz, co daje mi wiele
            satysfakcji z wykonywanego zawodu. Meble BRW są tanie i jakość nigdy nie może
            pójść w parze z ceną. Więcej źle o konkurencji nie można.
    • bart1975 Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 09.01.06, 08:42
      Jak zawsze różne zdania, ale my już drugi raz nie kupimy tych mebli. Pisaliśmy
      o tym kilka miesięcy temu (Niebezpieczne meble BRW). Mamy meble BRW w pokoju
      dziecka, w tym komodę. Dziecko otworzyło wszystkie szuflady - nadmieniam, że
      wypełnione jego letnimi cieszkami, więc przeładowane nie były - i komoda się
      przwróciła do przodu!!!! Rozumiem, zmiana punktu cieżkości, jak niektórzy
      tłumaczyli na tym forum. Tylko komoda z innej firmy się nie przewraca...... Po
      takim zdarzeniu - nie wiem - może szafa po otwarciu drzwi też się
      przewróci.......i niektórzy będą to tłumaczyli. Kto wie!
      • Gość: Bartek Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: 212.160.172.* 09.01.06, 09:02
        To tylko i wyłącznie twoja wina ... BRW do każdego wysokiego mebla dostarcza
        specjalny parciany pasek, którym mocuje się mebel do ściany + informacje o
        niebezpieczeństwie przewrócenia wysokiego mebla np. przez dziecko.
        Trzeba czytać instrukcje.
        • Gość: a może nie a moz enie prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 09:33
          dlaczego niektóre meble BRW oklejone są papierem ( oni to nazywaja folia)
          czy do takiego mebla też trzeba dołączać instrukcje nie dotykać
          podobnie robi PORTA -drzwi oklejone papierem
          fachowo tach -wood czy cos podobnego
          mozna by uprzedzic klientów ze to tylko ładnie wygląda a w eksploatacji beee
          • Gość: Bartek Re: a moz enie prawda IP: 212.160.172.* 09.01.06, 10:03
            Eeeeee ... troszkę przeginasz co ma się piernik do wiatraka mowa była o
            wypadkach z meblami a Ty tu z jakims papierem :)) Każdy kto kupuje meble BRW,
            FORTE itp wie, że jest to niższa półka i poza wyglądem jest to niższa jakość.
            Wymagasz od tanich mebli by były wykonane z litego drewna !?? Ja mam BRW
            oklejone może i papierem i gdy kupowałem meble stwierdziłem, że do mojego M4 w
            wielkiej płycie nie będę brał kredytu na meble bo to śmieszne. Gdy kiedyś
            wybuduje sobie duuuuży dom i będę duuuużo zarabiał pomyślę o innej klasie
            mebli. Co do papieru ... hmmm do tej pory nic się z tym papierem nie stało a
            meble mam od 3 lat wiec widocznie w BRW niezły mają papier (jak zwał tak zwał)
        • bart1975 Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 09.01.06, 10:31
          Nie zgadzam się, że to moja wina - sprzedawca po pierwsze nie ostrzegł przed
          możłiowścią przewrócenia się mebla, po drugie komoda nie jest wysoka, a po
          trzecie kupując meble do pokoju dziecinnego nie wybrażam sobie, aby musiały być
          zamonotowane na stałe (przyklejone do ścian). To chyba naturalne, że musi być
          możliwość przestawienia mebli, np kiedy dziecko wyrasta z łóżeczka, trzeba
          wprowadzić trochę zmian. To nie sa meble na wymiar, tylko lekkie
          wieloelementowe mebelki. Pisz co chcesz - dla mnie nie ma usprawiedliwienia, a
          komoda MUSI być bezpieczna i stabilna!
          • Gość: Bartek Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: 212.160.172.* 09.01.06, 10:47
            Z całym szacunkiem, ale nie masz racji ja tez mam małe dziecko, które ma swój
            pokój a w nim komody BRW (nie wysokie ok 120 cm) i komoda przymocowana jest do
            ściany cienkim (ok 0,5 cm) bardzo wytrzymałeym paseczkiem przybitym do komody i
            przykręconym do ściany niewielkim wkrętem pod kołek 4 mm. Gdy dziecko podrośnie
            wykręcę śróbkę w minutkę a w tym miejscu powieszę obrazek lub zalepie gipsem i
            zamaluje ... a i dodam, że mnie tez nikt w sklepie o tym nie informował tak jak
            nikt nie informuje w sklepie elektrycznym, że trzeba zabezpieczyć kontakty
            przed dzieckiem i ranty mebli żelowymi nakładkami itd.

PS.1 Praw fizyki nie oszukasz jak coś jest lekkie i względnie wysokie to
            niewielka siła jest potrzebna by to coś przewrócić, a dzeci mają to do siebie
            że włażą na meble i gdzie popadnie i dlatego na mieszkanie trzeba patrzec z
            perspektywy dziecka czyli zejść na czworaka i przejść sie po mieszkaniu,
            zobaczysz ile niebezpieczeństw na nie czycha.

PS.2 Zamiast obrażać sie na BRW poprostu przyczep ( nie przyklejaj) ta komodę
            do ściany i bedziesz spokojny o swoje dziecko, sprawdż tez inne meble nawet te
            super drogie mogą się przewalić i zrobić krzywdę dziecku.
      • Gość: slawko Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.zamek.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 16:49
        dokładnie, trzeba zamontowac parciany pasek do ściany i do mebelka, np komody,
        mam taką i tez taki pasek był.
        nic nie jest wieczne.....
    • poghus Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 09.01.06, 13:30
      Właśnie zakończono u mnie montaż IX Symfoni, kuchnia na wymiar, z montażem.
      Koszt 4500 z okapem (1300zł). Meble szalenie mi się podobają i póki co jesteśmy
      zadowoleni. A montażyści byli rewelacyjni-uwinęli się w 7 godzin a kuchnia
      zmontowana jest perfekcyjnie,

To moja kuchnia:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=33859653&a=34437313
      • Gość: avan Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.autocom.pl 09.01.06, 21:02
        Taka niską cene to mógł tylko BRW zaproponować! Że im sie to opłaca?
        • Gość: rob Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.chello.pl 09.01.06, 22:16
          W czym masz problem ?
          Dla mnie konsumenta to dobra cena.
        • poghus Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 10.01.06, 08:46
          wcale nie uważam, że jest cena niska....
          poza tym działa efekt skali, BRW produkuje meble na masową skalę a to z
          definicji pozwala na obniżenie kosztów, poza tym to jest tylko sklejka okejona
          materiałem z fakturą, czemóż miałoby to być dużo droższe?
      • robpaine Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 09.01.06, 22:21
        Bardzo dobra cena :)
        Mozesz napisac na priva w ktorym studiu kuchennym zamówiłes mebelki kuchenne
        (tez interesuje mnie brw tylko ze inna seria) ?
        dzięki
        • poghus Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 10.01.06, 09:04
          Meble zamawiałem u przedstawiciela BRW w Legnicy,montaż odbył się w Środzie
          Śląskiej - transport gratis, miałem już własny plan, więc stowrzenie projektu
          zajęło tylko chwilkę, na meble czekałem 6 tygodni (montaż w piątek przed
          Wigilią :), dostałem najlepszą ekipę montażystów jaką mogłem - Panowie
          postawili wszystko od godziny 9.00 do 18.00 (mieli nawet własne kapcie! a jak
          jeden wiercił albo coś przycinał to drugi na bieżąco odkurzał trociny, żeby nie
          nabałaganić - pełen profesjonalizm)
          z mebli jesteśmy zadowoleni, z montażu tym bardziej, wszystko wygląda i działa
          jak trzeba, tylko uczulam, żeby nie brać mebli bez montażu...niby są dokładne
          instrukcje, ale nie sądzę, aby się udało tak to zmontować jak profesjonalna
          drużyna...
          pozdrawiam,
          • Gość: zdziwiny co za kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:25
            • Gość: toz to jawna krypt Re: co za kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:25
          • Gość: zdziwiny co za kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:29
            myslę takie pieroły to może o sobie opowiadać tylko kiepski montażysta mebli
            to skad sie biora ci niezadowoleni z tych mebli
            albo rozpadaja sie w ciagu kliku dni
            posprzątali szybciej niz skonczyli robic

jakie straszne kosmity ze Smolwil czy cóś
            jak mówia u nasz na dzielnicy
            • Gość: Maricn Re: co za kit IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 10.01.06, 11:21
              Zgadzam sie ja rowniez jestem montazysta mebli.I wszytsko zalezy tak naprawde
              jak montazysta zlozy meble a z tym bywa roznie.Pracuje od 6 lat w tej branzy
              wiec cos o tym wiem.
            • poghus Re: co za kit 10.01.06, 13:23
              ja swoją wiedzę czerpię z doświadczenia a Ty, zdaje się, że z...nikąd...

otóż meble wykonane są bardzo solidnie, na tyle na ile materiał na to pozwala -
              niestety nie jest to drzewo a zwykła płyta, więc nie wymagajmy od tego
              niewiadomo czego
              a od montażu zależy tutaj bardzo dużo, wiedzą co można zrobić a czego nie, pod
              warunkiem, że ekipa jest doświadczona.

nie jest to żadna reklama, po prostu jestem zadowolony zarówno z mebli jak i z
              montażu (życzę każdemu takiej ekipy - do tego byli przesympatyczni)

i nie róbmy porównania mebli kuchennych BRW i pozostałych bo to całkowicie inna
              bajka
              • Gość: co za kit Re: co za kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:46
                piszesz sam ze meble BRW to inna bajka i nie róbmy tu porównania z innymi
                meblami

no to jest sedno tej dyskusji do którego sam doszedłeś

one nie maja poównania z innymi meblami do czego też sam doszedłęs

a co doswadczenia to powiedz która kuchnie w życi robiłes ???? PIERWSZA???

ja zajmuje sie kuchniami od 10 lat i moje doswiadczenie PODOBNIE JAK I TWOJE
                OBECNIE CO SAM PRZYZNAŁEŚ TO TO ŻE MEBLE BRW TO INNA BAJKA

I TEGO SIE TRZYMAJMY TAKI JEST MÓJ I TWÓJ WNIOSEK
                • poghus Re: co za kit 11.01.06, 09:55
                  źle się wyraziłem, meble kuchenne BRW i inne meble BRW (stoliki, szafki...) to
                  zupełnie co innego...z moich obserwacji wynika, że reprezentują sobą zupełnie
                  inną jakość

poza tym należy wziąć pod uwagę, że jest to produkt kierowany w kontretny
                  segment rynku i tak jest właśnie zaprojektowany, żeby zaspokoić jego wymagania

jeśli tego nie rozumiesz, bardzo mi przykro

bardzo mi przykro, że masz jakąś traumę związaną z tymi meblami, tym bardziej,
                  że niby zajmujesz się nimi zawodowo
                  tym gorzej dla Ciebie, bo są one teraz bardzo popularne (co akurat mnie nie
                  dziwi)

btw. nie robiłem w życiu żadnej kuchni, nie jestem ani producentem ani
                  montażystą

i z całą pewnością meble drewniane są lepsze, ale zdaje się, że nie wszystkich
                  na to stać...to tak jakbym powiedział że Opel Vectra to syf bo można sobie
                  kupić Jaguara...paranoja

pozdrawiam
                  • Gość: olo Re: co za kit IP: 212.160.172.* 11.01.06, 11:41
                    W sumie madry tekst, choć ja jestem zwolennikiem podchodzenia do wszystkiego z
                    rezerwą tzn. świat się bardzo zmienił przez ostatnie 10 lat. Nawet produkty
                    markowe i drogie mają czesto kiepska jakość i na ten przykład synonim luksusu
                    mercedes był firmą która w 2005 roku najczęściej wzywała swoich klientów do
                    serwisu na poprawki. Jesli ktoś się nie interesuje pewnymi sprawami to nie wiem
                    co sie porobiło i dalej myśli, że producentom zalezy na klientach tak jak
                    kiedyś gdy te firmy musiły budowac swój wizerunek i dbac o jakość teraz to
                    międzynarodowe korporacje dla których liczy się tylko zysk a wszystko było by
                    produkowane w chinach za miskę ryżu gdyby nie związki zawodowe, strajki itp w
                    bogatych krajach, np. oficjalnie w firmie NIKE pracuje chyba ok. 20 os. reszta
                    to podwykonawcy i zakłady współpracujące bo tak jest taniej. Z meblami jest tak
                    samo trzeba miec podejście praktyczne i mierzyć siły na zamiary. Smieszne jest
                    gdy ktoś ładuje się w kredyt na kilka lat by kupić kuchnię za 15 tys. gdy można
                    miec prawie identyczną a już napewno tak samo funkcionalną za 3-4 tys i wcale
                    nie mniej ładną i nowoczesną. Rozumiem jesli ktoś ma kasę by wyjąć z kieszeni
                    od tak to ok. rozumiem inna skala inny poziom. A dyskusje o jakości BRW są
                    żałosne, ponieważ ludzie którzy już kupili dużo droższe (lepsze) meble, muszą
                    sobie cały czas udawadniac, że zrobili dobrze choć wiedzą, że zrobili źle :)z
                    wieloma takimi ludźmi rozmawiałem i dali by sie pokroić za swoje lepsze mebelki
                    a w BRW znajdują tysiące wad co akurat mnie nie rusza i to jest róźnica :)
                    • poghus Re: co za kit 11.01.06, 12:05
                      zgadzam się, chociaż z tym zabieganiem i dbaniem o klienta to dyskusja na
                      poziomie akdamickim, więc nie ma sensu

z drugiej strony co jest takiego w meblach kuchennych za 15.000 co aż tak
                      przyciąga? materiał - rozumiem, ale reszta...samo-dociągające się szyflady,
                      drzwiczki, czarodziejskie systemy wykorzystania przestrzeni w szafkach (owszem,
                      pewnie przydatne, ale czy nie da się bez tego żyć? czy nie można samemy
                      zorganizować sobie miejsca?) i inne wodotryski, które zgodnie z zapewnieniem
                      producentów sprawiają, że nasza codzienna praca w kuchni jest łatwiejsza i
                      przyjemniejsza a przez to 3 razy droższa

zresztą mam wrażenie, że wszyscy Ci, którzy preferują te drogie, nowoczesne
                      kuchnie przypominające sale sekcyjne, ale jakże funkcjonalne dzięki
                      zastosowaniu nowowczesnych rozwiązań, kuchni używają jedynie wtedy, gdy trzeba
                      pokroić właśnie dostarczoną pizzę, czy przełożyć chińszczyznę z plastykowych
                      pudełek na wyszukane tależe...

to jedynie moja osobista opinia, każdy żyje jak chce i jak lubi, więc w sumie
                      dyskusja o wyższości jednego nad drugim nie ma sensu

BRW łączy funkcjonalność, ładny wygląd i cenę w jednym - czegóż chcieć więcej?
                      pozdrawiam
                      • Gość: olo Re: co za kit IP: 212.160.172.* 11.01.06, 12:23
                        Zgadzam się w 100% kiedyś pewien znajomy powiedział mi fajny tekst, który
                        zapamiętałem - nie sztuka wydać dużo kasy, sztuką jest wydać dużo mniej za to
                        samo - może mało odkrywcze bo oczywiste, ale nie kazdy o tym myśli w sklepie
                        gdzie sprzedawca wciska mu kolejny kosztowny "gadzet".

Wracajac do BRW to naprawdę, żadna filozofia skręcić te szafki samemu i położyć
                        na nie blat (potrzebna miarka, poziomica i wkrętak) - może nie do kazdej kuchni
                        ma to zastosowanie, ale w większości przypadków tak to własnie wygląda.

Pozdrawiam
                        • poghus Re: co za kit 11.01.06, 13:07
                          z całą pewnością to żadna filozofia, starczy troszkę zdolności manualnych,
                          głowa do myślenia i troszkę wolnego czasu

jednak mimo to, jak się ktoś nie czuje na siłach, gorąco polecam dobrych
                          montażystów

ostatnio czytałem post, w którym ktoś chwalił się, że za kawałek "nowoczesnej"
                          kuchni zapłacił 10.000, po czym gro osób z radością przyklaskiwało jak to
                          wspaniała cena! kwestia gustu, ale nawet wnętrze z gustem można stworzyć nie
                          przekraczając pewnych zdroworozsądkowych barier finansowych

pozdrowienia
                          • Gość: olo Re: co za kit IP: 212.160.172.* 11.01.06, 13:47
                            Tak teksty o taniej kuchni za 10 tys. są najlepsze :) Gdy sam szykowałem się do
                            remontu kuchni tez słyszałem że 5-7 tys to minimum ... trochę się załamałem ale
                            zaczełem liczyć i okazało się, że trzeba ruszyć głowa i szukac oszczędności tam
                            gdzie można lub na rzeczach mniej istotnych z naszego punktu widzenia tzn.
                            jesli ktoś nie lubi i nie umie piec to po co do zapchania luki w szafkach
                            kupuje piekarnik za 3-4 tys. mam znajomych którzy kupili zmywarkę bo inni mieli
                            a sami z niej nie kożystają (i nie pytaj dlaczego bo sam nie wiem) Co do
                            montarzu to gdy bym nie miał wsparcia ojca to pewnie szukałbym tez ekipy.
                            • poghus Re: co za kit 11.01.06, 15:15
                              niestety zdolność używania mózgu na codzień wyraźnie zanika u części
                              społeczeństwa

ale skoro mają ochotę wydawać pieniądze na kompletnie niepotrzebne rzeczy ich
                              sprawa, tylko niech nie przekonują wszystkich naookoło, że tak trzeba, że tak
                              się robi - i tak jest pewnie ze zmywarką - zmywarki się teraz montuje i już,

działa tutaj zasada łatwo przyszło - łatwo poszło, ja szanuję swoje pieniądze i
                              staram się je spożytkować w sposób sensowny

a swoją drogą też znam ludzi, którzy mają dom wart w przybliżeniu milion
                              złotych a ich 3 letnie dziecko chodzi po 3 dni w jednych ubrankach...
                              pozostawiam bez komentarza...
                              • Gość: biedny zenek Re: co za kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:17
                                chwalic BRW i porównywac je z meblami takich firm jak ATLAS czy ARAN
                                to tak jak by mówic ,,po co te głupki kupuja mercedsa ,przeciez moj maluch ma
                                18 lat i jak jeszcze śmiga"
                                po co mi komp z P1V kiedy mij stary komp 122 HZ jeszcze mozna na nim pisac
                                donosy na sąsiada aże nic więcej to co?
                                to tak jakby porównywac romantyczny wyjazd doParyża czy Wenecji z ukochaną
                                kobietą z szybkim numerkiem na trasie Katowickiej z chorą na syfa bułgarka

Ludzie kiedy nauczycie sie nazyawc rzeczy po imieniu
                                jak cos jest do dupu to tak to nazywajmy
                                nie trzeba do tego dorabiać filozofii że jest to takie same tylko tańsze i ze
                                mi nie potrzeba
                                No moze jak bym miał dużo kasy to wtedy
                                No właśnie to są meble dla tych którym wystarcza i jakość i cena/a moze
                                odwrotnie wybieraja cenę na którą ich stać i godzą sie na jakość
                                • Gość: olo Re: co za kit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:14
                                  To błedna ocena ... i już piszę dlaczego.
                                  18 letni maluch to szajs i każdy idiota o tym wie, chyba że ma przejechane 100
                                  km wtedy to unikat :) Co do porównania BRW to średnia klasa, pamiętaj że można
                                  jeszcze kupić cały komplet szafek za 800 zł na targu, a BRW z drewnianymi
                                  frontami tez potrafi kosztować powyżej 6 tys. Jeśli myslisz o porównaniu
                                  samochodowym to BRW porównałbym raczej do nowiutkiego HYUNDAIa, a co do klasy
                                  premium to pogadaj z niezależnym mechanikiem to powie ci ja sprawują się merce,
                                  saaby, volvo, audi a4 i a6 i jakiej są jakości itd. mówię o autach 3-4 letnich.

Filozofia tych korporacji polega na tym, że ktoś kto kupuje saaba nie wie, że
                                  kupuje opla za trzy razy tyle (GM rozwarzało nawet przez chwile by wogóle saaba
                                  się pozbyć likwidując markę)...no a dla całego świata saab to saab i koniec i
                                  warto dać za niego każdą kasę itd. itd. i tak jest z meblami, masz pałac to
                                  kupuj na co cię stać, masz dwa pokoje w blokach to sie nie wygłupiaj lepiej na
                                  wczasy pojechać.

Druga sprawa ... ja po kilku latach moje meble bez większego rzalu moge
                                  wymienić, a ktoś kto za swoje jeszcze kredyt płaci bedzie patrzył jak się
                                  starzeją, niszczą i wychodzą z mody i dalej i będzie mówił popatrz, ale to jest
                                  firma X kiedyś były super i zapłaciłem za nie 15 tys. Czy to nie żałosne.

I nie miej mnie za jakiegoś zgreda, trzeba mierzyć siły na zamiary i nie tracić
                                  życia na jakieś meble do kuchni czy nie do kuchni :)

Niektórzy są naciągani i myślą że tak trzeba i się niepotrzebnie zarzynają bo
                                  ktoś im na forum powie, że BRW to byle co a to nie prawda to poprostu całkiem
                                  przyzwoite i ładne mebelki i na prawie każdą kieszeń.
                                  • Gość: zombii do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 06:48
                                    zgadzam sie sz toba ale tylko częściowo

mozna tak załozyc ze kpię tanie meble (byle jakie ) a pózniej je wymienie
                                    ale tak samo mozna z samochodem kpie poldka zmiast Voldka bo tez pojade

ale to prowadzi do podejscia takiego jak wPRL

a jak tak założy np lekarz kóry bedzie cie operował :zrobie mu byle jak to
                                    pózniej przyjdzie do poprawy i zapłaci drugi raz

tylko nie pisz że tego nie można porównywać

japońce tez robią wałki rozrządu utwardzane laserowo tak że po przejechaniu
                                    180 000 km msiśz go wymienić bo pod laserem masz plasteline

i nie oglądaj tyle reklam wTV ta reklama o meblach BRW to też inna bajka

ONE NA PRAW NIE WYGLĄDAJA TAK ŁADNIE TO BAJER / TO FILM JAK Z BONDEM TAK
                                    NAPRWDE TO GO NIE ZABILI/

chyba ze ktos jest taki , a tv pokazali"
                                    • poghus Re: do olo 12.01.06, 08:34
                                      chyba mnie zmęczyła ta dyskusja... straciła ona jakikolwiek sens, dla osób,
                                      które uważają, że że BRW to syf pewnie zawsze od będzie syfem, niech sobie więc
                                      kupują meble nawet za 20 tys. i upajają się ich wyglądem, jakością wykonania,
                                      trwałością...proszę bardzo

tylko bardzo proszę nie porównujmy kupna 18 letniego auta i auta nowego, bo nie
                                      na tym rzecz polega. chodzi o wybór między zakupem auta średniej klasy (które
                                      de facto sprzedają się zawsze najlepiej) a autem z wyższej półki, nie
                                      porównujmy malucha i maybacha!

jak olo świetnie zauważył chodzi o sytuację kiedy stoją przed tobą dwa
                                      identycznie wyglądające (na pierwszy rzut oka) auta, z tym, że jedno to BMW a
                                      drugie FSO wykorzystujące linię designerską BMW,
                                      z zewnątrz wszystko wygląda tak samo, jedynie jakość jest inna, tylko nikt nie
                                      powiedział że FSO rozsyopie się w czasie 10x krótszym niż BMW, owszem
                                      kikukrotnie niższa cena to wynik wykorzystanych innych materiałów i zabiegów
                                      technicznych, ale auto będzie jeździło na zapewniającym zaspokojenie potrzeb
                                      poziomie (oczywiście nie dorównując BMW osiągom), jeśli ktoś się na to godzi i
                                      nie potrzebuje orygianłu - bardzo proszę

zawsze można porównać jakieś tam rzeczy do siebie i powiedzieć że jedna z nich
                                      to syf, bo Wasze super drewniane meble z modnych i ekstrawaganckich firm to syf
                                      w porównaniu do mebli jakie robi projektatnt z Mediolanu a jego odbiorcy to
                                      same znane osobistości, cena jego mebli to tysiące złotych, ale co tam,
                                      przecież są super! Wasze w porównaniu z nimi to syf, przykro mi,
                                      może zastanówcie się nad kolejnym kredytem na 80.000 i zainwestujcie w takie
                                      meble! gorąco polecam

:)

przepraszam za sarkazm
                                      pozdrawiam
                                      • Gość: olo Re: do olo IP: 212.160.172.* 12.01.06, 09:22
                                        Masz racje ta dyskusja się wypaliła, ale dobrze że miała miejsce na forum bo
                                        może ktoś ja przeczyta i pomysli przed zakupem i zadłuzeniem się na coś co nie
                                        będzie mu potrzebne. Ja mam wszystkie meble BRW i nic się z nimi nie dzieje
                                        (mam psa i małe dziecko) stoja, działają, a mieszkanie wyglada ładnie i
                                        nowocześnie a co najważniejsze jest w pełni umeblowane ... co niektórym zajmuje
                                        całe lata :)Nie wiem czy będe je wymieniał ... moze jak się rozlecą w co
                                        watpie, tak czy inaczej mam ważniejsze sprawy na głowie niż meble.

Pozdrawiam
                                        • Gość: nie załuzony Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:18
                                          a mo ze to własnie ci którzy kupili bele co nie chca se przyznac teraz ze
                                          popełnili błąd
                                          bodlaczego zakładac ze oprocz brw jednej z kliku tysiecy firm (moze i
                                          najwiekszej) nikt w Polsce nie jest w stanie zrobic lepiej (co jest bzdurą)
                                          i nikt nie zrobi taniej (co jest nieprawdą)
                                          są solidne firmy wprawdzie małe ale działajace już d 2 i 3 pokoleniu
                                          robiące na pewno lepiej i taniej
                                          i sa droższe które piepszą robote
                                          mnie u nich wkurza to ze wucene robi sie bez blatów i uchwytów
                                          co wychodzi tanio a pózniej doliczą ci wszystko
                                          z rególy dolicza ci jak juz masz podpisac umowe czyli kiedy juz ich wybrałes

ja sie nie dałem zrobic na ten numer i za porównywalna cene kupilem lepsze
                                          meble bo np dostałem blat 4cm zamiast 3 cm za te same pieniądze

podłaczenia robiła mi jedna ekipa i nie było gadania ze teraz pan musi nam
                                          zapłacic bo ci co robili meble to spiepzyli robote i podłączenia wyjda 1000zł

i jesli mam w brw zaplacic 4000zł za cos co gdzie indziej dam tez 4000zł ale
                                          będzie lepsze to własnie wybire na pewno lepsze
                                      • Gość: kriss_333 Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 12:46
                                        Wczoraj trafilem do sklepu z meblami kuchennymi (przy okazji) róznych
                                        producentów. Spodobały mi sie jedne z nich i jak sie po chwili skapnałem były to
                                        BRW. Jak czytam to forum to mógłbym dość szybko odrzucić ta firmę, ale. No
                                        właśnie, widze różne porównania, m.in. kolega pisze o BMW, więc chetnie coś
                                        dorzucę. 2 lata temu wlasnie kupiłem BMW, ma teraz 16 lat i nie mam zamiaru się
                                        go pozbywać, bo nie sprawia zadnych kłopotow, o przyjemności z jazdy nawet nie
                                        ma co pisac, znakomita!! Rok temu kupilem sobie kolumny do kina domowego za 4
                                        tys zl ( na raty) . Po co to piszę? Mianowicie założyłem sobie, ze nie chę wydać
                                        wiecej niz 3 tys zl na meble do kuchni do mojej budowanej kawalerki (wiadomo
                                        bez AGD, ale z okapem - nie za tysiac zl!! ale max 300 i zlewem podobnie) nie
                                        dlatego, że mnie na to nie stac, ale NIE ZNALAZłEM RZECZOWYCH ARGUMENTóW ZA
                                        DROGIMI MEBLAMI. Pisanie, że BRW to syf jest dla mnie płytkie. Wracajac do BMW i
                                        kolumn cenie dobrą jakość, a z auta i kina domowego korzystam wiadomo duuuzo, a
                                        w kuchni i tak na co dzien nie gotuje godzinami, takie czasy - jedzenie na
                                        miescie... Reasumując, być może BRW nie mozna porówać z BMW, ale po co mi
                                        wszędzie jakosc BMW. Mysle, ze to rozsądne podejscie, bo po prostu NIE WYDAJĘ
                                        NIE UZASADNIONYCH PIENIĘDZY.
                                        • Gość: kriss_333 Re: do olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 12:52
                                          Chciałem jeszcze dodać, ze nie mówie o tym, żeny kupić akurat BRW, ale zeby nie
                                          wydawac kasy wtedy kiedy nie trzeba.
                                          P.S. Wole odłożyc na nowsze BMW...
                                • emka_waw Re: co za kit 12.01.06, 10:09
                                  To ja ci taką historyjkę powiem.

Moja koleżanka kupiła sobie stół do salonu w BRW. Za jakieś 1500 zł. Przyszedł
                                  do niej znajomy, właśnie z takich, dla których mebel poniżej 3 tysięcy to hańba
                                  i stwierdził, ze zdumieniem, że ten stół jest IDENTYCZNY z tym, którym właśnie
                                  się zachwycił w jakimś "salonie" i zamierzał kupić za jakieś, uwaga, 5 tysięcy.

Oczywiście w obu wypadkach był to ten sam podwykonawca.

> Ludzie kiedy nauczycie sie nazyawc rzeczy po imieniu
                                  > jak cos jest do dupu to tak to nazywajmy

Zgadzam się! Jeśli coś jest do dupy, to jest do dupy, nawet jeśli kosztuje 5
                                  tysięcy. I też trzeba się umieć do tego przyznać.
                                  • Gość: nie podykonaca do emka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:28
                                    jaka ktos cos zrobił sam np stół to dla mnie on moze byc wytwórcą,prodyccetem ,
                                    ale nie powykonawcą
                                    jak moje stóly sprzedaja w sklepie to oni sa sapzedawcami a ja prodycentem
                                    a jak masz wiecej takich jeleni kórzy chcą zapłacic za stół 5000zł to daj ich
                                    tu adresy na forum moze i inni podykonawcy złaapia sie żeby im wcisnąc po
                                    takich cenach swoje podwyroby.
                                    jak czytam te wypowiedzi o brw to wiekszosc (bo nie wszystkie)
                                    mowia jka to ,po co przepłacac i nagle jedyna kóra mowisz ze są jelenie kórzy
                                    chca za to naprawde przeplacac

to jak to jest?
                                    • poghus Re: do emka 12.01.06, 10:47
                                      właśnie sęk w tym, że są i będą tacy ludzie, którzy chcą przepłacać i będą to
                                      robić z różnych względów

to tak jak z domorosłymi znawcami wina, którzy potrafią poznać dobry gatunek
                                      tylko wtedy, gdy jest drogi i sami go kupują, bo jeśli im postawić pod nos, to
                                      nie potrafią odróżnić zwukłego sikacza od znakomitego wina... tutaj podobnie,
                                      ludzie często nie patrzą, czy sprzęt jest dobrze wykonany, ważne, że jest
                                      droższy

gdy kupowałem melble kuchenne robiłem badanie rynku, w jednym z
                                      salonów "projektantka" zaproponowała mi kuchnię za 8.000, co ciekawe fronty
                                      były prosto z BRW a cała konstrukacja robiona przez nich (pewnie w jakiejś
                                      stodole), zapewniano mnie, że dostanę masę rzeczy za darmo (szerszy blat,
                                      oświetlenie...), za taką samą kuchnię w BRW zapłaciłem 4.500 (z okapem i
                                      montażem), a wspomniana Pani projektantka zapewniała mnie o wyższości jej mebli
                                      nad BRW...przepraszam bardzo, ale aż tak głupi nie jestem...

polecam używanie mózgu przy każdych zakupach
                                      pozdrawiam
                                      • emka_waw Re: do emka 12.01.06, 11:05
                                        Stosunek ceny do jakości powinien być odpowiedni, jeśli kupujesz coś tanio, to
                                        nie spodziewaj się wodotrysków, ale jeśli wydajesz na meble poważne pieniądze,
                                        niech sprzedawca kitu nie wciska. Dla mnie ludzie płacący za samą metkę parę
                                        tysięcy i ci, którzy kupują za grosze a spodziewają się meblowego mercedesa, to
                                        jedna i ta sama grupa idiotów zakupowych.
                                    • emka_waw Re: do emka 12.01.06, 11:00
                                      Przepisz swój post w zgodzie z gramatyką języka polskiego, z łaski swojej.
                                    • Gość: ja tylko pytam Re: do emka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:16
                                      jest taka firma na rynku warszawskim mk meble czy coś podobnego w nazwie
                                      zajmuja sie włąsnie meblami klasy brw i nizszej
                                      czy zbieżnaość nazw i głoszonych opinii jest tylko najzupełniej przypadkowa?
                                      mozesz nie odpowiadac -to pytanie tzw retoryczne
                                      • emka_waw Re: do emka 12.01.06, 11:23
                                        Zbieżność nicka przypadkowa :) Ich opinii nie znam, więc o tej zbieżności się
                                        nie wypowiem. Meblami nie handlowałam, nie handluję i raczej nie będę.
                                        • Gość: ja tyko pytam Re: do emka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:49
                                          parafrazyjąc Marcina Dańca mógłym powiedzieć:

kurna ,a nie mówiłem żebys nie odpowiadała,mówiłem!!
                                          to po co ,kurna ,odpowiadasz?
                                          • emka_waw Re: do emka 12.01.06, 11:52
                                            Parafrazując prafrazę:

Po co się kurna pytasz, jak nie chcesz odpowiedzi? :)
                                            • Gość: ja sie tylko pytam Re: do emka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:57
                                              toc ci qurna napiałem ze to retoryczne pytanie
                                              czyki aj sie kurna pytam ale nie czekam na odpowiedz to jest własnie retoryka
                                              (a może nie????)
                                              ale i tak napisałem ; nic nie gadaj ,juz nic nie gadaj
                                              chyba ze chcesz pogadać na priv

• emka_waw Re: do emka 12.01.06, 12:02
                                                Zastanawia mnie twoje, nie wiem skąd wzięte przeświadczenie, że
                                                twoje "życzenie" "sugestia" czy też inna fanaberia może mieć dla mnie
                                                jakiekolwiek znaczenie i mogłaby obligować mnnie do czegokolwiek. :)))

Nie chcesz odpowiedzi - to się nie pytaj.
                                                Jak się pytasz - nie dziw się, że ktoś odpowiada.

Tak na zdrowy rozsądek (O, zaraz usłyszę, że robię reklamę ING ;))
    • sowizdrza Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 11:05
      a jak sie do tego maja meble z ikei?:)
      kieruje to pytanie do ludzi zachwalających BRW?
      BRW - polonez
      Wypasione meble kuchenne z drewna - Mercedes
      a Ikea?????????????????????????//
      • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 11:07
        Fiat Panda?

Niby dobre, niby nowe... ale Fiat ;)
        • poghus Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 12:43
          a mogę wiedzieć czemu Ikea ma lepsze meble od BRW?

nie chodzi o to że bronię tej firmy, bo prawdopodobnie jest wiele od niej
          lepszych w tym przedziale cenowym i jakościowym, ale bardzo proszę o
          przedstawienie konkretnej odpowiedzi

chyba, że to takie widzimisię...

mam wrażenie, że Ikea po prostu ma swoją wyrobioną renomę i z automatu jest
          lepsza od innych, i broń Boże nie jestem przeciwnikiem tej firmy - mają
          zarąbiste towary (właśnie kupiłem sobie sofkę Klippan i jestem bardzo
          zadowolony)

ale rzecz wygląda tutaj podobnie - przykład: sofa rozkładana w Ikea a np
          Bodzio... cena nieporównywalna, jakość...wydaje mi się, że na jednakowym
          poziomie, jedyna różnica to design, który w wielu przypadkach jest podobny

pozdrawiam
          • Gość: pghus co ty gadasz Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:52
            jedyna różnica to design który jest podobny
            to jest róznica czy nie bo jak jest podobny to nie ma różnicy

tu mamy wiecej takich niekonsek. na tym forum (nie u pghusa)
            mable brw ok tylko drzwiczki mi odpadły,blat sie sypie,
            brakowało zawiasów itd

ale mebelki miodzio ( na reklamówce w TV)
          • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 12:55
            Czy lepsze są, to nie wiem, bo BRW nie posiadam ani sztuki. Z Ikei mam np.
            komodę, stolik pod telewizor i regał na książki. W stosunku do innych
            posiadanych przeze mnie mebli nie jest to "polonez" (jak ktoś BRW ocenił), ale
            solidna klasa średnia - łatwo się złożyło, wygląda dobrze, tendencji to
            rozpadania się i psucia nie wykazuje (jakieś 2 lata użytkowania na razie), jest
            bardzo funkcjonalne i praktyczne. Ale podobnież w Ikei co mebel to inna
            historia, ktoś do mnie strasznie kiedyś szkalował właśnie sofy z Ikei, ktoś
            inny sarkał na meble do salonu, a za to facet, który instalował mi szafy
            wnękowe przyznał się bez bicia, że używa np. koszy na prowadnicach z Ikei, bo
            są, wg niego najlepsze i najtańsze na rynku.
            • Gość: ja sie tylko pytam Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:07
              eka pozwolisz ze znów sie z toba nie zgodze ( w tym ustepie)
              dlaczego na zachodzie IKEA to dolna półka a u nas ma być średnia?
              dlaczego nas traktujesz jak prosytch chłopów (i chłopki)
              dlaczego ? czy dlatego że to zagramaniczne?
              a facet od szaf pewnie nie słyszał takich nazw jak Blum,czy Hettich

powiem ci coś:
              aby uniknąć takich właśnie dyskusji że to jest tosamo tylko tańsze w IKEI
              zrobiłem tak
              na ekspozycji zamontowałem 2 szuflady z prowadnicami Blum i tumi kóre
              stosuje IKEA
              jak ktos mi mówi że jest to takie samo to mu pokazuje ten przykład i niech
              on sam zdecyduje ze jest mu wszystko jedno

zauważ ze nie powiedziałem które są lepsze ,czy nie odniosłem sie do ceny.
              ale klient ma prawo porównac i sam decyduje ( natomiast nie mogę akceptoeac
              aby klient opowiadał mi pierdoły a ja wiedząc co je co nie mam mu prawa
              powiedziec swojej subiektywnej opinii bo pójdzie za kare do brw

ma wolny wybór ale poto mu poakazuje 2 rodzaje prowadnic żeby naprawe wiedział
              co bierze
              • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 13:25
                > eka pozwolisz ze znów sie z toba nie zgodze ( w tym ustepie)

Oczywiście, każdy ma prawo do własnego zdania.

> dlaczego na zachodzie IKEA to dolna półka a u nas ma być średnia?

Na "zachodzie" (btw, "zachód" ci tak strasznie imponuje?) nie kupowałam mebli,
                tylko w Polsce. A u nas jako "wyższą" bardzo często wciska się klientom coś na
                poziomie Ikei, tyle że z drogą metką, niestety. Specyfika rynku.

Tak przy okazji, za czasów PRL meble Ikei w dużej części produkowane były w
                Polsce, wiedziałeś o tym? I po części nadal są u nas produkowane.

> dlaczego nas traktujesz jak prosytch chłopów (i chłopki)

Nikogo tak nie traktuję, ale gratuluję ci bardzo odważnej samooceny ;)

> dlaczego ? czy dlatego że to zagramaniczne?

Zachwyty nad "zagramanicą" (czyli twoim ukochanym "zachodem", który stawiasz za
                wzór) zostawiam tobie.

> a facet od szaf pewnie nie słyszał takich nazw jak Blum,czy Hettich

Ja szafą w kosmos nie latam i rakiety za milion złotych nie potrzebuję. Na moje
                potrzeby firma "pan od szaf" zrobiła to bardzo dobrze. Nic się nie zacina, nie
                psuje, chodzi gładko, bardzo dobrze wygląda, funkcjonalne jak miodzio.

> powiem ci coś:
                > aby uniknąć takich właśnie dyskusji że to jest tosamo tylko tańsze w IKEI
                > zrobiłem tak
                > na ekspozycji zamontowałem 2 szuflady z prowadnicami Blum i tumi kóre
                > stosuje IKEA
                > jak ktos mi mówi że jest to takie samo to mu pokazuje ten przykład i niech
                > on sam zdecyduje ze jest mu wszystko jedno

Wiesz, tylko że z Ikei to mam kosze, a nie prowadnice, może te prowadnice Blum
                ma lepsze, dlaczego nie. Tylko że te co mam chodzą jak złoto, więc po co mi
                Blum?

> zauważ ze nie powiedziałem które są lepsze ,czy nie odniosłem sie do ceny.
                > ale klient ma prawo porównac i sam decyduje ( natomiast nie mogę akceptoeac
                > aby klient opowiadał mi pierdoły a ja wiedząc co je co nie mam mu prawa
                > powiedziec swojej subiektywnej opinii bo pójdzie za kare do brw

Aaa, to TY meble sprzedajesz! No i proszę, kto tu kryptoreklamę uprawia...
                >
                > ma wolny wybór ale poto mu poakazuje 2 rodzaje prowadnic żeby naprawe
                wiedział
                >
                > co bierze

WŁAŚNIE. I jak ktoś woli Fiata Pandę, to mu nie wciskaj Mercedesa.
                • Gość: // na głupoty mki nie ma rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:43
                  masz odpowiedz dlaczego sie nie loguje
                  nie potzrzebna mi raklama
                  a mam takie samo prawo sie tu wypowiadac jak ty
                  tylko ze moze wiecej mam na ten temat do powiedzenia
                  a jeśli już to może uchronie kogos przed kupnem mebli bardzo dobrze
                  rozreklamowanych ale kiepskich

nie loguje sie bo nie po to tu wchodze żeby łapac klientów

a odnośnie mebli jest naprawde tyle firm o kórych tu nie ma mowy że

COS W TYM MUSI BYC ZE LUDZIE ZASTANAWIAJA SIE CZY WARTO
                  NIKT NIE PYTA CZY WARTO PODAJĄC NAZWE INNYCH FIRM WELMANA,ATLASA,ARANA,EBKE

I SETEK INNYCH

a zachwycanie sie zachodem ?? toba sie zachwycam ,twoim wdziekiem i
                  bezpretensjonalnością , twoja walka o jedyną słuszna sprwae jkość BRW

a to ze nie słyszałaś takich nazw jak blum,i inne , to ze nie znasz sie na tym
                  o czym mówisz to tylko zwiększa atrakcyjnośc twoich wypowiezi i podnosi naszą
                  dyskusje na wyzszy poziom

Przeciez to nic złego nie wieziec o czym sie mówi,tak robi wiele osób.

no ale ja nie mam prawa sie tu wypowaidac ,bo przeciez ,,tylko meble robie"

gdzie ja biedny pasuje do takiej damesy co pana sie obija i ma meble z IKEI
                  • Gość: // popraweczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:45
                  • Gość: // Re: na głupoty mki nie ma rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:46
                  • emka_waw Re: na głupoty mki nie ma rady 12.01.06, 13:50
                    No i wlazłam panu handlarzowi na odcisk... :)

Wszędzie konkurencję widzisz, co ci klientów zabiera, wszystkich o konszachty z
                    BRW podejrzewasz (powiedz, jak się to BRW odznacza bo poza tym jednym
                    nieszczęsnym stołem to na oczy tej firmy nie oglądałam), a wszyscy mający inne
                    zdanie są dla ciebie be i nie wiedzą co to Blum ("to wy nie używacie Ace???!!!"
                    bardzo silnie mi się tu kojarzy :)), tylko ty ciężko pracujesz, a reszta świata
                    się opierdziela...

:))))))))))))

Ty wyjrzyj za okno, bo ja tam pewnie na miotle latam :)))
                    • Gość: do mki Re: na głupoty mki nie ma rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:02
                      mk wszystko ci sie z seksem kojarzy
                      ja ci wciskam,ty mi wlazłaś (wczesniej jeszcze o jajach cos wspominałaś)

opanuj sie nie przy ludziach bo nie lubie łątwych kobiet.

napisałaś dopiero 1700 postów.Popracuj jeszcze .

a tka na marginesie to czym sie zajmujesz ,ja powiedziałem co robie (bez
                      logowania zeby bzdety o kryptoreklamie były bez pokrycia)

powiedz co robisz oprócz pisania postów to sie wszyscy posmiejemy

moze tez wypowiemy sie fachowo w twoim temacie (po co nam wiedza i
                      dośwadczenie)

1700 postów w tym temacie bez odrobiny wiedzy toz to godne podziwu
                      pisz dalej mówiłem ze zaczynam uwielbiac rozmowy z tobą
                      juz nie moga sie doczekac az przeczytam następna TWA wypowiedz
                      • emka_waw Re: na głupoty mki nie ma rady 12.01.06, 14:12
                        > mk wszystko ci sie z seksem kojarzy

Nie sądź innych według siebie.

> ja ci wciskam,ty mi wlazłaś (wczesniej jeszcze o jajach cos wspominałaś)

Jeśli to ci się z seksem kojarzy, to chyba terapia ci potrzebna...

> opanuj sie nie przy ludziach bo nie lubie łątwych kobiet.

A ja łatwych facetów, więc nie zaczynaj wszystkiego od dupy strony.

> a tka na marginesie to czym sie zajmujesz ,ja powiedziałem co robie (bez
                        > logowania zeby bzdety o kryptoreklamie były bez pokrycia)

Nie twój interes, pardon biznes, bo ci się znowu z seksem skojarzy, biedaku.
                        Jak już mówiłam, twoje fanaberie i zachcianki do niczego mnie nie obligują.

> powiedz co robisz oprócz pisania postów to sie wszyscy posmiejemy

...z idioty, który siedzi w sklepie z meblami i tylu ma klientów, że od paru
                        godzin nie wychodzi z internetu... Jak tak dalej pójdzie, to Pan Blum z torbami
                        pooooleciiii...

> 1700 postów w tym temacie bez odrobiny wiedzy toz to godne podziwu

Godne podziwu jest jak można takie bzdury pisać nie sprawdzając nawet faktów,
                        1700 wpisów mam na całym forum Wyborczej, na tym konkretnym, nie licząc tego
                        wątku, to nie wiem czy z pięć by się znalazło.

> pisz dalej mówiłem ze zaczynam uwielbiac rozmowy z tobą
                        > juz nie moga sie doczekac az przeczytam następna TWA wypowiedz

Równaj w górę to dobra zasada, kontynuuj, może ci się kiedyś uda. ;))))

Tak jak mówiłam, napisać cokolwiek i facecik nie zniesie, żeby go baba
                        przegadała :)))

Ty prosty jesteś jak konstrukcja cepa. :)
                        • Gość: mk aj lawiu Re: na głupoty mki nie ma rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:23
                          musisz robic cos bardzo wstydliwego ze sie tak obruszyłas
                          ja do ciebie z sercem a ty mi tak ,nie chcesz powiedziec
                          nie ma tajemnic miedzy przyjaciólmi z forum
                          a ze ja siedze w inteneci ? to własnie siedze przy meblach i zarabiam na do
                          mercia
                          a ty co dzis masz nocna zmiane ze siedzisz tez i klikasz
                          a moze ... to jest to moze zawsze nocna zmana -no nie wstydz sie o tym tez
                          mozesz pogadac z kumlami z forum
                          • emka_waw Re: na głupoty mki nie ma rady 12.01.06, 15:15
                            Bynajmniej nie obruszyłam się, tylko nic ci do tego... Że ty się wypaplałeś jak
                            kto "inteligentny inaczej" to twój problem, twoja sprawa, kolejny raz
                            powtarzam: do niczego to mnie nie obliguje.

> nie ma tajemnic miedzy przyjaciólmi z forum

Świń z tobą, pardon, szaf z tobą nie montowałam i do przyjaźni z tobą się nie
                            poczuwam.

> a moze ... to jest to moze zawsze nocna zmana -no nie wstydz sie o tym tez
                            > mozesz pogadac z kumlami z forum

Głodnemu chleb na myśli, co? "Zaprzyjaźnić" byś się chciał, fajne ty
                            masz "przyjaciółki" skoro wszystko ci się kojarzy z seksem, dupą i "nocną
                            zmianą".

Swoją drogą, to aż tak paskudny jesteś, że cię bez pieniędzy żadna nie chce?
                            Współczuję.
                    • poghus Re: na głupoty mki nie ma rady 12.01.06, 14:09
                      pan handlarz z całą pewnością wie co mówi, tylko problem polega na tym, że ma
                      skrzywienie zawodowe, polegające na zapewnieniu ciągłęj sprzedaży, sposoby
                      realizacji tego zadania nie są ważne

przytoczę przykład:
                      kupując odkurzacz zapytałem jak się sprawuje dany model (bezworkowy o całkiem
                      niezłych parametrach) dowiedziałem się, że nie warto kupować bezworkowego tylko
                      zwykłego zelmera na worki w dodatku, który nie dość, że nie był tańszy to
                      jeszcze droższy... i gdzie tu zysk? otóż zysk zostaje w kieszeni sprzedawcy,
                      który dostaje prowizję od sprzedaży konkretnych produktów konkretnej firmy
                      należy także przypomnieć zabiegi używane w MediaMarkcie (które powielane są w
                      większości sklepów), kótre ostatnio ujrzały światło dzienne - wciskanie
                      ludziom "półkowników" zachwalając pod niebiosa... nie skomentuję

szukając sprzętu agd usłyszałem rozmowę w sklepie, sprzedawca namawiał klienta
                      do zakupu jakiegośtam modelu aparatu cyfrowego zachwalając, że ma obiektyw
                      firmowany przez fuji czy inną firmę, a ten drugi aparat ma obiektyw jakiegoś
                      nieznanego Zeiss'a więc wybór jest oczywisty
                      po mojej interwencji i wtrąceniu się w rozmowę zostałem wyrzucony ze sklepu...

tak właśnie wszelcy sprzedawcy wciskają nam towar, którym handlują

i z cały szacunkiem nie wiem co to Blum i inne wodotryski, liczy się produkt
                      końcowy jako całość,
                      ale wyraźnie widzę zazdrość, że BRW, mimo nie do końca wysokiej jakości ma tak
                      wysoką sprzedaż, jak już podkreślałem, wcale mnie to nie dziwi, bo jest to
                      efektem trafnej analizy rynku, wstrzelenia się z odpowiednim produktem w
                      odpowiedni segment i znakomitej akcji marketingowej (nie tylko w środkach
                      przekazu) - nie wiem, czy zauważyliście, ale ludzie polecają sobie nawzajem te
                      meble, a to jest najlepsza reklama z możliwych

pozdrawiam
                      • Gość: zenek phoku-pokus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:15
                        inne firmy wciskaja kit BRW ma trafe rozeznanie rynku
                        inni maja prowizje ze sprzedaży _ BRW robi ta za darmo!!!

inni chca sobie zapewnic ciągła sprzedaz BRW ma to w d.....

sprzeadwca zelmera chce zarobic - w BRW nie tam wszystko jest GRATIS

na pewno sam tego nie czytałes a już na pewno nie myślałeś co napisałeś
                        • poghus Re: phoku-pokus 12.01.06, 14:23
                          kompletnie mnie koleżko nie zrozumiałeś
            • Gość: avan Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.autocom.pl 12.01.06, 21:19
              Jak BRW to solidna klasa średnia to Ja jestem Biskupem! Buhahahaahahah
              • Gość: mk aj lawiu do avan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:26
                zgadzam sie z tym w 100%
                powiedz tylko dlaczego ktoś kto twierdzi ze nie zna sie na meblach,sama nie ma
                mebli BRW w domu tak je zachwala .
                to nawet nie jest krypto to jawna reklama
                w amerykańskich filmach (bo podobno jestem zafascynowany zachodem /emka lubi
                ruskie filmy) ten jest podejrzany kto ma ztego korzyść
                zaczeła nadawac o 10 ,skończyła przed 18
                czy ktos wie w jakich godzinach czynne są w Rawie Maz. sklepy z meblami BRW?

mka ja nie mówie zeby ich nie kupować ,tylko nie kłam ludziom jakie są dobre
              • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 13.01.06, 10:19
                Raczej nie jesteś biskupem, bo ci raczej umieją czytać ze zrozumieniem. Jak
                znajdziesz cytat potwierdzający ten swój bełkot, to ci wirtualne piwo postawię.

Jakiś urodzaj tu na kretynów, albo Pan Blum sam z sobą gada.

Tak czy siak, zabawnie :))))))))))))
                • Gość: avan Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.autocom.pl 13.01.06, 23:46
                  masz racje z rozpedu dokładnie nie doczytałem ale nie zmienia to faktu iz ikea
                  to tez tandeta jedyny plus to blum zakładany do wiekszosci kpl kuchennych.
                  • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 16.01.06, 09:08
                    > masz racje z rozpedu dokładnie nie doczytałem ale nie zmienia to faktu iz
                    ikea
                    > to tez tandeta jedyny plus to blum zakładany do wiekszosci kpl kuchennych.

To, co mam z Ikei funkcjonuje akurat bardzo dobrze. Może sedno leży w kraju
                    produkcji poszczególnych mebli - połowa jest oczywiście "made in china", ale
                    np. moja komoda przyjechała z Litwy.
                    • Gość: emkaajlawiu Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 09:11
                      siema emka
                      co ztym awmayem

a co o złodzieju praw autorskich do zdjeć?/
                      wypowiedz sie
                      • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 16.01.06, 09:18
                        Trzy mniuty!!! Ty chyba śpisz twarzą w klawiaturze. Nie istniejesz beze mnie,
                        jak widzę :)
    • Gość: ja sie pytam Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:11
      emka ja sie pytam ale nie koniecznie oczekuje od ciebie odpowiedzi
      a jak już z góry mowie ci zebys nie odpowiadała to po co sie wcinasz?
      mozesz mieć przecież własne zdanie ale to jeszcze nie powód aby wszyscy
      musieli je poznać ,a juz najmniej ja
      • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 12:20
        Po pierwsze:
        Patrz gdzie się wpisujesz i na co odpowiadasz.

Po drugie:
        Powtarzam i zrozum wreszcie: twoje widzimisię do niczego mnie nie obliguje.

Po trzecie:
        Nie jesteś ciekaw mojego zdania - nie pytaj o nie. Albo nie czytaj moich
        odpowiedzi, po co masz swój "cenny" czas marnować. (To był sarkazm, jeśli nie
        zauważyłeś)

Po czwarte:
        Mam nadzieję, że to nie koniec kabareciku w twoim wykonaniu? Zaczynasz mnie
        bardzo bawić. :)
        • Gość: ja się tylko pytam Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:29
          mka ty tez mnie bawisz tylko uprzedzam ze ja sie nie całuje na pierwszej randce
          wiec ogranic swoje uwielbienie
          zobacz tylk jak łatwo babe wpuscic a maliny
          to miało byc o meblach
          a tu bawisz mnie , jak mi dobrze!!
          • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 12:35
            No, no, ty już randkę widzisz! Spuść powietrze, baloniku, bo się rozpękniesz :)
            Zalogować się nie potrafi, a Casanovę udaje. :)

I może tak trochę orygninalności, bo na razie zachowujesz się jak obrażony
            bobas tupiący nóżkami, bo mu ktoś inny pierwszy zjadł mu cukierka/skradł
            puentę/zrobił go w jajo.
            • Gość: ja sie tylko pytam Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:47
              eka jeżeli to ty zeżarłaż tego mojego cukierka to ci wybaczam
              tylko dlaczego chcesz mnie robic w jajo
              twoje wypocinki brzmia conajniej dwuznacznie !!

a po co ci mam sie logować ?
              chcesz naprawe do mnie pisac na priv/
              to miał byc tylko jok ,a ty powaznie
              opanuj sie nie przy ludziach

i wróc do tematu
              meble brw syf czy szczyt marzeń??
              a moze dla jednych syf a dla drugich szczyt marzeń?
              • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 12:57
                Mam wrażenie, że cokolwiek napiszę, to MUSISZ odpisać i sobie nie darujesz :)

Czekam na odzew :)
              • emka_waw uzupełnienie 12.01.06, 13:00
                > a po co ci mam sie logować ?
                > chcesz naprawe do mnie pisac na priv/

Po to, matołku, jeśli chcesz, żeby ktoś do ciebie na priv napisał, to się
                zaloguj, bo żadnego innego adresu nie podałeś. Kwiczysz w kółko "pisz na priv,
                pisz na priv", na Tworki mam pisać?

:))))))))))))
                • Gość: do uzupełnienia mk masz jak chcesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:13
                  jak już chcesz to napisz
                  wojtekzwawa@wp.pl
                  a sama pisałas ze cie bawie to pisze

i tak że i tak niedobrze zdecyduj sie wreszcie
                  • emka_waw Re: masz jak chcesz 12.01.06, 13:31
                    Panowie ma pierwszeństwo w rozpoczęciu koresponedncji ;)

I mój nick to emka_waw, a nie mk. Tak ze trzy lata go używam, ponad 1700 wpisów
                    na forum i nigdy mebli nie reklamowałam. Sprawdź sobie, jeśli chcesz :)
                    • Gość: mk ajlawju masz kłamczucho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 06:52
                      ,,I mój nick to emka_waw, a nie mk. Tak ze trzy lata go używam, ponad 1700
                      wpisów
                      na forum i nigdy mebli nie reklamowałam. Sprawdź sobie, jeśli chcesz :)
                      to mk napisałas ,oszustko ,kłamczucho,

tylko sie głupio nie tłummacz ze cie żle rozumiałem
                      twoje wypowiedzi są w stylu:

jak miałam okazje być w zeszłym roku w Stanach Zjednoczonych ,to miałam
                      to kazje spotkać sie z prezydentem Clintonem i wypalic cygaro<<

a w myślach dodajesz
                      do dziś żałuję ze nie skożystałam

albo pisz wyrażnie o co ci chodzi albo nie pisz wcale (moze to będzie lepsze)

i sama wpisz sie w wyszukiwarke to zobaczysz co ci wypluje
                      • emka_waw Re: masz kłamczucho 13.01.06, 10:21
                        :)))))))))))))))

Ty naprawdę nie umiesz wyszukiwarki obsługiwać???!!!

Ale tłuk :))))))))))
                        • Gość: mka ajlawju Re: masz kłamczucho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:26
                          co jiuż otworzyłś sklepik z tanimi meblami w Rawie

obejzyj sobie rekalmy to pogadamy konkretnie
                          sprzedawco z rawy
                          • Gość: emka_waw Re: masz kłamczucho IP: 195.42.249.* 13.01.06, 10:31
                            Biedaku, ty naprawdę nie masz nic innego do roboty, jak wypisywać bzdury? Nic
                            innego, tylko na mnie czekać i mi odpisywać? Nie masz nic innego do roboty,
                            znajomych, dziewczyny? Beze mnie zdechniesz towarzysko?

No daj głos :)
                            • Gość: mkajlawiu Re: masz kłamczucho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:39
                              no i jak zwykle mijasz się z prawdą bo zaraz jade otwierac nowe studio
                              nie bedę mógł ci dzis poświecic tylke czasu ile na to zasługujesz

bedziesz musiała sama ze sobą pisac w swoim sklepiku z tanimi szafami i meblami

a co powiesz o reklamie kórą ci pokazałem odnieś sie jak fachowiec do
                              konkretów a nie tylko jak przekupa na bazarze

obrażać innych to OK robisz to dobrze
                              ale jak to mówią ,,psy szczekaja karawana idzie dalej"

zamiast pluc na innych z branzy ,powiedz cos o nieuczciwych reklamach ,o
                              słabej jakości ,coś konkretnego ,fachowego a nie tylko
                              plucie na innych
                              do tego jest bazar moze tam ci będzie lepiej

będe dzis wieczorem na forum to zapoznam się z twoimi spoconymi wupowiedziami
                              tylko nie zapluj sobie kompa z tej złosci i nienawiści
                              • emka_waw Re: masz kłamczucho 13.01.06, 11:10
                                Każdy sądzi według siebie, jak widać... Niestety, jeśli cię żółć zalewa, bo
                                chłam sprzedajesz i klienci cię zlewają, to nie znaczy że cała reszta świata to
                                twoja konkurencja. Mnie tylko bawisz, a ta twoja rejterada z braku argumentów,
                                niby z honorem, to ci się niestety nie udała.

No cóż, są tacy, którzy nie potrafią przyznać się do błędu. Może załóż sobie
                                spożywczak.

I jeszcze raz powtarzam, jak komu głupiemu: nie handluję meblami. Przyswajasz,
                                czy młoteczkiem ci to do tej główeczki wbić trzeba?
    • Gość: ja sie tylko pytam do mki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:49
      tak sie spiesze żeby nie uronic nic ze żródła twoich mądrości że nie nadązam ci
      odpisywań

i az sie pomyliłem
      oczywiście chciałem napisać Pandą jeżdzi ...
      tego co napisałem znów żle nie skojarz
      • emka_waw Re: do mki 12.01.06, 13:56
        Nie rzucaj się tak, bo się zatchniesz i będę miała cię na sumieniu ;)

Co do mojego samochodu: ZONK.

A czym Pan Blum jeździ? Mercedesikiem?
        • Gość: holman2 Ale jazda hehe. emka rawa mazowiecka firma BRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:29
          Ludzie . Sprawa jest prosta i oczywista . Sam wykonuję meble i staram sie robić
          je bardzo solidnie i uczciwie. Odpowiedzcie sobie na pytanie jeśli zwykła szafa
          wnękowa kosztuje około 2500 zł to jakie meble chcecie kupić za 4 tys . To
          oczywiste że marne. Pamiętajcie zakup mebli to nie targ. A siłą BRW jest ich
          reklama i ładnie wyglądające salony oraz cała otoczka związana z tym. Dlaczego
          u jednego wykonuje się te meble przez 4 tygodnie a w emka nwet w 7 dni?
          Kupujący sa wzrokowcami . Nie wymagam od nich by się znali na meblech lecz by
          wiedzieli co chcą od mebli. Pozdrawiam serdecznie .
          • Gość: siemka holman Re: Ale jazda hehe. emka rawa mazowiecka firma BR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:36
            wiedziałem ze mka mi sie kojarzy tylko nie wiedziałem z czym

mka sie wypiera

moze załozymy forum miłosników BRW

ja sobie założe forum miłośników emki

mk nic dziwnego ze jezdzisz Pa-dą na bele jakosci nie mozna rarobic na Mercia

chociaż jak zobaczyłem ostatnio szfa sklepu z ul ......
            w wozie za pieniadze drozsze od pieniędzy to moze sam sie wezme za tandete bo
            jak widzac z wypowiedzi ludzie daja sie czasem nabrać na dobrą reklame w
            telewizorze
    • poghus Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 14:30
      w sumie ten wątek stracił jakikolwiek sens, zawsze znajdzie się ktoś komu
      prztrafiło się coś złego z danym produktem i ma związaną z tmy traumę, znajdzie
      się też ktoś, kto żadnych problemów miał nie będzie a jego zadowolenie będzie
      100%

więc nie słuchaj nas, sprzedawców, tylko siebie i tylko siebie, obejrzyj meble,
      podotykaj, poszarp szufladami i drzwiczkami, zobacz jak Ci leżą, jeśli tak
      kupuj, bo nawet meble za 20.000 mogą być trefne i nic na to nie poradzisz, jak
      będziesz mieć pecha to rozpadną Ci się po 3 miesiącach,

udanych zakupów
    • Gość: mk aj lawiju Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:11
      no to widze ze jak juz wiemy whu jest whu

to nasza dyskusja i wnioski a szczególnie niektóre wypowiedzi właśnie
      sprzedawców (i wyłącznie sprzedawców a nie producenów)

nabieraja innego wymiarów 3d własciwie czwartego wymiaru ,,bezkresnej głupoty"

widzimy wiec ze pierdoły o jakości ,kryptoreklamie kierowac nalezy w inna
      stronę

TYLKO W JEDNYM MK NIE SKŁAMAŁA
      ZE SAMA NIE MA MEBLI BRW W DOMY ,BO WIE CZYM TO PACHNIE

GDZIE JESTES MK CO TERAZ POWIESZ ???

NIE ODCHODZ / PISZ SWOJE PIERDOŁY / WSZYSCY SIE POŚMIEJEMY /
      NIE MUSISZ JUZ UKRYWAC CO ROBISZ / PRZECIE TO NIE WSTYD SPRZEADWAC TE MEBLE

NIE DORANIAJ DO TEGO TYLKO FILOZOFII
      • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 15:20
        O tak, pośmiejemy z głupka z manią prześladowczą...

:)))))))))))))

Jak taki młotek jest w stanie firmę prowadzić, to nie do uwierzenia. Pierwszy
        błazen na forum.

Wejdź sobie w wyszukiwarkę, i sprawdź, jak długo ja piszę na tym forum, na
        forum wyborczej w ogóle, na jakie tematy... O ile wiesz jak się wyszukiwarkę
        obsługuje, w co wątpię.

A póki co, to tup nóżkami, zapluwaj się i produkuj dowcipy, czekam z
        utęsknieniem...

:)))))))))))))
        • Gość: mka aj lawju Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:10
        • Gość: mka aj lawju Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:17
          spotkałem kiedys firemke z Rawy ktora twierdziła ze ma wyłącznosc na Warszawę w
          meblach BRW i juz wtedy wydawało mi sie ze ktos tu gada pierdoły
          nie wiesz czy czasem ma jeszcze ta wyłącznosc
          bo moze to tylko moja mania przesladowcza
          przypomnij mi czy było to na targach na wyścigach???
          czy na torwrze
          moze Poznań
          to było chyba w 2000roku
          mozesz nie pamietac bo sama piszesz ze piszesz od dawna (to rozumiem ze jestes
          stara)
          mój pies tez był stary i szczekał na wszystkich ale to był mądry pies
          • emka_waw Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? 12.01.06, 16:36
            Piłeś?

A manię prześladowczą w takim stadium zaawansowania, to nie wiem, czy ci się
            uda wyleczyć...

Idź się przytulić do prowadnic Bauma, może cię to pocieszy.
            • Gość: mka ajlawju kłamczuchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 18:07
              cos sie tak zajeżyła
              nos ci urosnie jak pinokiowi jak bedziesz tak kłamać
              napisz cos o meblach jak w temacie meble
              a moze chcesz sie wypowiadac na tematy lecznictwa
              tez sie na tym nie znasz wiec masz na pewno cos do powiedzenia

a piszesz ze szaf ze mna nie montowałaś ?
              jak sprzedajesz takie szafy jak meble kuchenne to mi cie żal

pewnie tez najtańsze systemy sogal,czy komandor
              bo po co przepłacac za Nevesa,cz Raum-plusa
              przeciez to to samo ,takie samo dobre a tanie
              • emka_waw Re: kłamczuchu 13.01.06, 10:27
                Powtarzaj tę swoją mantrę powtarzaj, może nawet sam w nią w końcu
                uwierzysz :))))

No, daj głos, jak na razie szczekasz dokładnie tak ja tego chcę i kiedy chcę :)
                • Gość: mkaajlawiu Re: kłamczuchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:30
                  dobre porównanie ,troche chamskie jak dla mnie ale jak na rawe moze i dobre

uważaj tylko żebym cie nie opsikał
                  • emka_waw Re: kłamczuchu 13.01.06, 10:33
                    Kup sobie pieluszki, bobasie.

Dalej, daj głos!
    • Gość: mk aj lawju UWAGA ! TERAZ POWAŻNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 08:00
      Odnośnie kryptoreklamy,obawy przed konkurencją i wyczuciem rynku jak to któś
      określił i powiązaniem jakosci z cena!!!

Na tym portalu jest reklama (i dobrze) firmy która twierdzi ze ma najtańsze
      meble.A na swojej stronie umieszcza zdjęcie z katalogu włoskiej firmy Sca...

nie podaja nazw obu tych firm ale ludzie z branzy i tak wiedza o
      kogo chodzi (zdjęcie 3 od lewej)
      Meble chyba z najwyższej pólki ,świetny design,rewelacyjna jakość.
      Sam okap to cena dobrej kuchni w znannej Polskiej firmie (jadnej z najwiekszych
      w Europie jeśli nie na świecie)

Czy takie zastawienie nie sygeruje że takie meble (albo dokładnie te)
      można tam kupić najtaniej w Polsce (nawet taniej niz w najwiekszej polskiej
      firmie)
      czy powinienem bać sie konkurencji? no coments
      zróbym moze licytacje :skoro tem meble sa najtaniej to kto da więcej(bo sa
      warte cieżkie pieniądze

POKHUS I EMKA JEŚLI MACIE ODWAGĘ STAŃCIE DO LICYTACJI

JA DAM ZA TEN KOMPLET 20 000ZŁ (BEZ MONTAŻU I PODŁĄCZEŃ)

I NIE PRZEPŁACE I NIE BĘDE NARZEKAŁ ZE ZA DROGO (OBIECUJĘ)

PRZESTAŃCIE LUDZI ROBIC W BALONA BO MOZE KTOS SIE WKURZY I PODA NAZWY FIRM W
      PEŁNYM BRZMIENIU

• poghus Re: UWAGA ! TERAZ POWAŻNIE 13.01.06, 09:52
        mam dzisiaj jakąś pomroczność jasną... gdzie ta reklama?
        • Gość: mk aj lawju Re: UWAGA ! TERAZ POWAŻNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:00
          kuna pokkhus
          pod kuchnie i łazienki
          i pod napisem kto sie poiekuje forum
          w ramecce
          • poghus Re: UWAGA ! TERAZ POWAŻNIE 13.01.06, 10:37
            huhhhhhhh, właśnie to zobaczyłem

stawiam na 25.000 :) btw. strona na żenującym poziomie
            • Gość: mka ajlawiu Re: UWAGA ! TERAZ POWAŻNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:45
              mnie nie chodziło o krytyke konkurenji ze względy na jakość
              strony 9nie oni to robili i na pewno mozna lepiej)

chodziło mi o wykorzystanie na stronie materiałów innej firmy(za zgodą???0
              sugestia że to jest najtaniej
              i że tem meble mozna u nich kupić
              sugestia że to będzie tak wyglądało i nie ma co przepłacać za orinalny okap
              i mebla bo mozna to taniej NAJTANIEJ W POLSCE

SAM OKAP TO PONAD 4 DYCHY
              MEBLEKI OK 30 TYSIAKÓW

ale oryginaly ciekawee zaile tam
            • Gość: emkaajlawiu Re: UWAGA ! TERAZ POWAŻNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:18
              mka nie mogę całymi dniami odpowiadac na twoje przygłupie kometarze i zachwyty
              nad jakościa najgorszych chyba mebli na rynku.
              twoje wulgarne odzywki w stylu tłuku i głupku,brak pojecia o tym ,oczym ztakim
              przekonaniem sie wypowiadasz jest zupełnie poza wszelką krytyką.
              zobacz - jak sie nie masz z kim kłócić i na kogo pluć to

NIE MASZ NIC DO POWIEDZENIA

JA SOBIE DZIS OTWIERAŁEM NOWE STUDIO MEBLI

A TY CO ROBIŁAS CAŁY DZIEŃ OPRÓCZ DŁUBANKA NOSKOWEGO
              A CO DO WYSZUKIWARKI
              KAZDY MOZE SPRADZIĆ CO WYPLUJE WYSZUKIWARKA JAK SIĘ CIEBIE DO NIEJ WRZUCI

RADY W STYLU

JAK SOBIE KUPISZ ZELMARKA MAŁEGO TO BĘDZIESZ MIAŁA MAŁY, AJAK KUPISZ DUZY TO
              CHYBA BDZIESZ MIAŁA DUŻY . A NAJLEPIEJ KUP SOBIE JAKI CHCESZ

TY FACHOWCU OD ZELMERKÓW OD SIEDMIU BOLEŚCI .PO CO SIE WCINASZ JAK MAJTKI W ...

• emka_waw Re: UWAGA ! TERAZ POWAŻNIE 16.01.06, 09:17
                A jak mam nazwać gościa, który wali w klawiaturę jak wariat, i nie patrzy
                nawet, gdzie i komu odpisuje, bo tak mu żółć ślepia zalewa :))))

Z tego co robię tłumaczyć ci się nie będę, z jednego powodu - nie mam takiego
                życzenia. Skoro ty odczuwasz dziwną potrzebę tłumaczenia mi się z każdego
                swojego kroku, czy też dowartościowywania się swoimi "osiągnięciami", tudzież
                potrzebujesz niani albo kogoś, kto w ogóle zauważy twoje żałosne istnienie - to
                twój problem koleś. Jak już wiele razy mówiłam: twoje kompleksy mnie do niczego
                nie obligują.

I możesz dalej odwalać tę żałosną autoprezentację, pozwalam. Przynajmniej się
                pośmiejemy.
    • kuchnieina to sie wychyba rypło 13.01.06, 08:54
      Śledzę tą dyskusje i musze przyznać ze uczucia mam mieszane
      Sprwadziłem stonke i zgadza się (ciekawe co na to włosi że ich meble są
      najtańsze w Polsac)

emka_waw
      złuz samokrytyke kazdy moze się pomylic albo zniknij i zmień nika

odnośnie jakości mebli to zgadzam sie w100% ze najtansze nie znaczy najlepiej
      nie ,,najlepsze,, ale własnie ,,najlepiej"

mniej reklam więcej zdrowego rozsądku
      • emka_waw Re: to sie wychyba rypło 13.01.06, 10:25
        > emka_waw
        > złuz samokrytyke kazdy moze się pomylic albo zniknij i zmień nika

ZA KOGO mam składać tę samokrytykę, bo chyba nie za siebie. Nie odpowiadam za
        idiotów, maniaków seksualnych, trolli forumowych i wtórnych analfabetów. Nicka
        też nie mam co zmieniać, trzy lata z nim egzystuję i jak już powiedziałam:
        cudze błędy i fanaberie do niczego mnie nie zobowiązują.
        • renata3 Warto BRW 13.01.06, 21:41
          My mamy Insygnate, meble drewniane, montowane przez mojego meza (mieszkamy w
          Niemczech) i jestesmy bardzo zadowoleni. Wszyskim sie podobaja i sa zdziwieni,
          ze takie meble mozna kupic w Polsce.

Pozdrawiam
          • Gość: amkaajlawiu do renaty-naprawę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 10:02
          • Gość: mkaajlawiu nie moze byc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 10:11
            a czy wiesz droga renato ze w Polsce jest producent frontów który prodykuje
            fronty do mebli (nie tylko kuchennych) i wysyła je do Niemiec
            Tam firma np Al.... (nazwy nie podaje nie dlatego ze nie znam ale żeby emka nai
            powiedziała ze boje sie konkurencji w Niemczech i jestem zafascynowany zachodem)

wiec ta firma montuje je do mebli i sprzedaje pod swoją nazwa .
            Co wiecej te meble wracaja do Polski jako niemieckie

Ta się robi i to nie chodzi o to że stety czy niestety
            Dobrze jest po prostu WIEDZIEC CO SIE KUPUJE / NIECH TO BEDZIE SWIADOMA DECYZJA

TYLKO O TO CHODZI

JESLI Z JAKICHS WZGLĘDÓW DECYDUJE SIE NA NIŻSZA CENE I JAKOŚC TO CHCE WIEDZIEC
            ZE ZROBIŁEM TO SWIADOMIE A NIE NA SKUTEK GŁUPICH PORAD

-ALBO LUDZI TYPU EMKA (ukrytuch sprzedawców kiepskich mebli / lub
            niepompetentych bez znajomości tematy pseudo doradców)
    • Gość: emkaajlawiu Re: Czy warto poświęcić czas w Black Red White? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 10:19

Re: AMWAY
      Autor: Gość: Aśka IP: *.echostar.pl
      Data: 31.03.05, 16:22 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
      Nooooo drogie:
      LOC kosztuje AŻ 32 złote i jest to 400 umyć podłogi
      Mr.PROPER kosztuje 7 zł i jest to 20 umyć podłogi (x20 = 400 umyć i wystarczy
      TYLKO 140 złotych )

Nooooo - szkoda gadać, trzeba się samemu przekonać, można to zrobić bez żadnego
      ryzyka, bo w
      razie niezadowolenia z efektów używania pieniążki są w 100% zwracane :)

Teoretyzowanie na temat płynu do podłogi i pasty do zębów zostawmy temu panu,
      co występuje tutaj
      pod nickami takimi jak egon.olsen, vulgar, emka_waw, znawca, i wielu innych...

emka skarbie czy to tylo ja zarzucam ci że jesteś VULGAR I PISZESZ GŁUPOTY

JUZ ROK TEMU KTOS TO O TOBIE NAPISAŁ

MOZE PSZESZUKAC INNE TWOJE POSTY BO JUZ TŁUK NAUCZYŁ SIE OBSŁUGIWAC
      WYSZKIWARKĘ
      MOZE JEST WIĘCEJ TAKICH KWIATKÓW

WEGETARIANIZM