Dodaj do ulubionych

Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whirlpool

IP: *.chello.pl 08.01.06, 23:40
Mam pytanie, planuje zakup wyposażenia agd do kuchni i łazienki, chce kupić
pralke, zmywarke, lodówke i kuchenke elektryczną. Ostatnio wpały mi w oko
produkty whirlpoola, ale nie mam za bardzo wyrobionego zdania o jakości
produktów tej firmy. Czy możecie coś podpowiedziec? Pozdrawiam i z góry
dzięki, Pablo.
Obserwuj wątek
    • ant777 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 09.01.06, 07:32
      tylko nie pakuj się w pralkę whirlpoola ładowaną od góry

a, poza tym po użyciu wyszukiwarki powinno ci sporo wyskoczyć wątków na temat
      whirlpoola
    • Gość: remontujący Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.crowley.pl 09.01.06, 09:26
      4 lata chłodziarko-zamrażarka uszczelka drzwi do wymiany
      • Gość: ja Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 09.01.06, 09:51
        Pralka ładowana od frontu-po 2 latach korozja (dziury na wylot z dołu pralki,
        chyba przecieka pojemnik na proszek?).
        • ant777 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 10.01.06, 07:40
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Pralka ładowana od frontu-po 2 latach korozja (dziury na wylot z dołu
          pralki, chyba przecieka pojemnik na proszek?).

Przecież whirlpool daje gwarancje na blachy. Czy może się wycofali?
          • Gość: ja Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 10.01.06, 09:54
            Wtedy było 7 lat na silnik i zbiornik. Ale na pewno nie na ubudowę! @ lata
            minęly i dziury są na wylot!
    • Gość: Monika Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.europe.hp.net 09.01.06, 11:01
      Ja mam pralkę i lodówkę tej firmy.
      PRALKA - ładowana od góry, po 2 latach korozja na górnej pokrywie, dozownik nie
      do wyczyszczenia, pierze strasznie głośno.... NIGDY WIĘCEJ WHIRLPOOL
      LODÓWKA - ma dopiero rok, więc zarzutów jeszcze nie mam, choć mam wrażenie że
      zbyt szybko zamrażarka pokrywa się szronem (moja mama ma Amicę i nie ma tego
      problemu)

Generalnie odradzam tę firmę.
      • ant777 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 09.01.06, 12:56
        Gość portalu: Monika napisał(a):

> Ja mam pralkę i lodówkę tej firmy.
        > PRALKA - ładowana od góry, po 2 latach korozja na górnej pokrywie, dozownik
        nie
        >
        > do wyczyszczenia, pierze strasznie głośno.... NIGDY WIĘCEJ WHIRLPOOL
        > LODÓWKA - ma dopiero rok, więc zarzutów jeszcze nie mam, choć mam wrażenie że
        > zbyt szybko zamrażarka pokrywa się szronem (moja mama ma Amicę i nie ma tego
        > problemu)
        >
        > Generalnie odradzam tę firmę.

Myślałem, że tylko ja mam problem ze rdzą na pralce Whirlpoola. Jeśli chodzi o
        hałas, to whirlpoola nigdy nie włączam po 21-tej. Obiecałem sobie, że pralkę
        wymienię ale postanowiłem, że poczekam aż się do reszty rozsypie. Dodam, że
        jeszcze ciekawsze rzeczy dzieją się pod pokrywą whirlpoola. U mnie to były
        zatarte łożyska bębna i pekające obciążenie bębna.
    • Gość: wpakowalam sie:( Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.targikielce.pl / 217.97.137.* 09.01.06, 13:00
      tylko nie pakuj się w pralkę whirlpoola ładowaną od góry
      potwierdzam - O ZGROZO STRASZNA!
    • maciejkowski Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 10.01.06, 00:02
      kuchnia wirpool jeszcze na gwarancji - a juz zepsul sie minutnik. chyba mam z
      was najmniejszy problem. oby tak pozostalo :-)))
      pozdrawiam
      • Gość: ... Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.01.06, 23:36
        Od 5 lat mam pralke wirpool ladowana od gory. Juz byly wymieniane lozyska,
        obudowa rdzewieje, halasuje potwornie przy wirowaniu chociaz ustawiam ja
        maksymalnie na 700 obrotow przy wyzszych pewnie by sie rozleciala, ma szczescie
        ze chociaz dobrze dopiera i nie niszczy ubran bo juz dawno wyladowalaby na
        smietniku.
        • Gość: Pablo Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.chello.pl 11.01.06, 19:32
          Dziękuje Wam wszystkim za opinie. Szczerze mówiąc jestem bardzo w szoku. Muszę
          się zastanowić i poszukać coś innego. Lodówke chyba wezme ELECTROLUX ERN 2925 -
          widzialem duzo pozytywnych opini, ale nie wiedzialem ze whirlpool taka lipe
          odstawia, Raz jeszcze dzięki. Pablo.
          • maciejkowski Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 11.01.06, 23:48
            to tak jak wloskie samochody - ladnie to one tylko wygladaja ;-)))
            pozdrawiam
    • Gość: maneta Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.03.06, 00:34
      moja mama ma pralkę od roku i jest zadowolona, ja mam mikrofalę od dwóch lat i
      też nie mam zastrzeżeń
      • Gość: Artemiz Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.chello.pl 29.03.06, 11:04
        Sprzęt to nie tylko pralka. Co powecie na temat piekarników i mikrofali?
        • Gość: maxi Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.04.06, 10:08
          rodzicom kupiłam mikrofalę whirlpoola 9 lat temu, sobie 3 lata temu, w zeszłym
          roku kupiła siostra i wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni. jescze żadna nie była
          w naprawie (odpukac), więc moze tytlko ten wyroób jest tak naprawde porządny w
          całej gamie produktów tej marki..... albo po prostu mieliśmu szczęście:)
    • Gość: JK Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.aster.pl 31.03.06, 15:02
      Moja zmywarka, zabudowana lodówka i płyta (piekarnika nie mam wcale) chodzą
      trzeci rok bez problemu. Zmywarka zmywa dobrze i jest wystarczająco jak dla
      mnie cicha (otwarta kuchnia). Lodówkę słyszę tylko wtedy jak jest całkowicie
      cicho w kuchni i tylko jak się raz na jakiś czas wyłącza. Płyta też robi
      dokładnie to co ma robić i nie mam na co narzekać. U rodzinki nadal działa moja
      poprzednia lodówka W. Ma ponad 10 lat (straciłam rachubę :)) i jest jak było,
      czyli bez problemów.
    • Gość: fi Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.06, 14:45
      Mam lodówkę - 5 rok bez problemów
      • anna233 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 03.04.06, 18:40
        Mikrofala 10 lat bez zarzutu, pralka ładowana od góry rok - źle wypłukuje
        proszek z dozownika i trochę głośno chodzi.
        • Gość: krzys zmywarka nie kupujcie IP: 46.32.58.* 06.12.13, 11:40
          O dziwo po 2 latach 8 miesiacach padła pompa . koszt nowej 600 zł indukcyjna, magnetyczna nie daje cisnienia i szybko sie rozkracza ,.Dobrze ze wykupiłem rok dodatkowy gwarancji i nie wydałem złotówki , pompy to zmora tego amerykańca
    • Gość: kk Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.wsse.gda.pl 03.04.06, 11:29
      Ja mam od 5 lat pralkę ładowana od frontu, lodówkę i piekarnik + płyta
      elektryczna. Wszystko działa bez zarzutów. Nie było nawet najmniejszej usterki.
      • m0nam Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 06.04.06, 16:47
        pralke odradzam - rdzewieje, nie zabiera dokładnie proszku, bardzo głosna -
        wczoraj, po 5 latach zmieniałam wreszcie na candy
        piekarnik = płyta ceramiczna - OK
        mikrofala - OK
    • Gość: aaga Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: *.chello.pl 13.04.06, 09:36
      Zmywarka działała z większymi lub mniejszymi problemami aż padł w niej
      wyświetlacz. Okazało się, że nie ma części zamiennych. Zaproponowano mi wymianę
      sprzętu na nowy, bo była jeszcze na gwarancji. Ucieszyłam się, jaka solidna
      firma i jak dba o klienta! Radość była przedwczesna. Dwa razy(!!) przysłano mi
      zniszczone graty, obtłuczone, z różnymi uszkodzeniami.Nie można było z tych
      rupieci wymontować wyświetlacza i wymienić?! Wreszcie mam nową, ale zdaje się,
      że nie działa "6-ty zmysł". Włożę do mycia tłuste gary:idzie 2 godz.26 minut.
      Dam stertę talerzyków i kubków- to samo. A miało to być oszczędne dopasowanie
      czasu mycia do zabrudzenia! Ta poprzednia tak miała, z tą jest coś nie tak.
      Wiem już, że NIGDY więcej Whirlpoola!
    • Gość: gość Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir IP: 217.73.190.* 12.12.14, 11:20
      Masakryczna firma - mają klienta podczas załatwiania reklamacji w d...., a po załatwianiu reklamacji poznaje się firmy. Nawet z Amicą nie miałem takich problemów jak z nimi, po decyzji wymiany lodówki na nową (pracowała 14 m-cy) czekałem na sprzęt 36 dni !!!!!! sklep umywał ręce (Dar-Mar Orzesze) a producent ma tylko infolinię gdzie Pani powtarza w kółko "nie udzielam takich informacji", był to ostatni sprzęt tej marki, obecnie kupuję Bosch, Siemens bo oni traktują reklamacje poważnie a Whirpool mam nadzieję za takie traktowanie i ciągłe nerwy podczas tej reklamacji szybko spakuje się z Polskiego rynku!!!!
      • damian12290 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 25.01.16, 09:35
        Święta racja - ja na wymianę lodówki czekam ponad 60 dni i też wszyscy mnie zbywają.
        Sprawa trafiła do Rzecznika Praw Konsumenta i Sądu. To jest PARODIA !!!
      • marek72 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 30.04.19, 14:55
        W 100% potwierdzam tę opinię. Miałem zmywarkę Whirlpool pod zabudowę. W okresie gwarancji była trzykrotnie naprawiana, m.in w okresie Świąt Bożego narodzenia - serwis trwał ponad miesiąc. Teraz spierniczyła się tak, że zaproponowano mi nową. Czekam już drugi miesiąc i nikt, nic nie wie. Ani infolinia w Centrali, ani autoryzowany serwis. Jak ktoś z Was ma niedobór silnych wrażeń, gorąco polecam tę markę.
    • m.a2 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 09.04.15, 10:53
      NIE KUPUJCIE SPRZĘTU WHIRLPOOL !
      Kupiłam wyposażenie kuchenną płytę indukcyjną firmy Whirlpool i nigdy nie powtórzę tego błędu !!!. Po kilku miesiącach od zakupu płyta się zepsuła, choć była używana tak naprawdę przez osobę samotną nieimprezującą, więc raczej sporadycznie. Od ponad miesiąca od zgłoszenia usterki w ramach gwarancji nie mogę doprosić się o naprawę. Jak tak dalej pójdzie to sprawa chyba zakończy się w sądzie bo nie należę do osób odpuszczających sobie. Pozdr. Marzena
    • hannibal11111 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 14.01.16, 09:31
      Nie polecam Whirlpool. Mam zmywarkę, jeden z topowych modeli i zepsuł się zatrzask drzwi. Serwis przez tel. stwierdził że to uszkodzenie mechaniczne i nie podlega gwarancji. Więc nie polecam.
    • nemessiss Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 13.04.16, 14:05
      Witam, proszę pamiętać że kupno sprzętu to jedno, a jego ewentualna naprawa gwarancyjna czy serwis to drugie i niestety zdarza się że trzeba z niej skorzysta. Własnie przez to BARDZO ODRADZAM urządzenia whirlpool właśnie przez serwis który działa fatalnie! Jesteśmy dwa miesiące bez piekarnika i nikogo w whirlpool to kompletnie nie obchodzi! Można dzwonić, błagać! UWAŻAJCIE NA WHIRLPOOL Polska!! Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tak fatalną, arogancką obsługą klienta.
      • kolokolokolokolokolo Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 04.05.16, 22:11
        potwierdzam
        Ja czekam już ponad pół roku na naprawę. Kupiłem zmywarkę która nie zmywa. Mimo 5 prób naprawy dalej nie działa i nie chcą się zgodzić na wymianę. mają gdzieś terminy podane w warunkach gwarancji. Nie chce używać wulgaryzmów, Ale na nic innego nie zasługują. Arogancja, hamskie traktowanie klientów, ciągłe kłamstwa, bezczelność - to ich domena. NIE POLECAM KONTAKTU Z TĄ FIRMĄ.
    • grant14 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 08.09.16, 10:53
      moja rada to nie kupować gó...anego sprzętu marki whirlpool, bo będziecie musieli czekać na naprawę gwarancyjną np. lodówki w lecie miesiąc -rewelacja !!! (nie ma części)
    • annakaraanna Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 09.10.16, 20:45
      Tragedia,kupiliśmy cztery lata temu zmywarkę za 1500 i co chwilę jest zepsuta.to jest bubel z jakim jeszcze nigdy nie miałam do czynienia.Niczym zabaweczka kupiona za 5 zł. na kramach. Poraszka.Już po raz czwarty dzisiaj zepsuta. Nigdy więce Whirlpool
    • janikkas Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 08.11.16, 17:47
      Przerabiałem whirlpoola sprzęty i innych marek i powiem że wszystko jest na podobnym dziś niestety poziomie. Coś może byc ładniejsze i tańsze, ale psuje się wszystko.
    • jannnnnnn Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 22.02.17, 19:19
      Płyta indukcyjna WHIRLPOOL ACM 750/NE - TRAGEDIA
      nie kupujcie , po 6 m-cach uzytkowania zepsuła się. Zaczęła się jazda z naprawą, mija 34 dzien od momenty zgłoszenia reklamacji a ja wydzwaniam pomiędzy infolinią a serwisem, który ma naprawić sprzęt. Wyobrażacie sobie brak indukcji przez ponad miesiąc? Poprosiłam o nową płytę /bo podobno mieli 30 dni na usunięcie usterki /a oni mi piszą ze gwarancja uprawnia wyłącznie do bezpłatnych napraw. Nie szanują nas klientów, więc stanowczo odradzam kupno jakiegokolwiek sprzętu marki WHIRLPOOL. Iza
      • revian Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 26.04.17, 21:59
        Zgadzam się z przedmówcą u nas podobna sytuacja. Obecnie posiadamy 2 płytę wymienioną w ramach gwarancji i co z tego jak wciąż są z nią problemy. Serwis jeszcze gorszy, na części czekamy już ponad miesiąc ! i wciąż nie ma odpowiedzi kiedy będą. Na domiar złego mamy od Whirpoola jeszcze piekarnik (w którym padła dolna grzałka zaraz po gwarancji) i zmywarkę która działa w miarę przyzwoicie tylko na 1 programie. Nigdy więcej whirpoola !
      • moli15 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 05.06.17, 12:29
        NIE POLECAM! NIGDY WIĘCEJ whirpool w moim domu! Kupiłam zmywarkę - nowoczensa, 3ci kosz, super programy, 6 zmysł, ale zmywarka NIE SUSZY naczyń! Serwis odmawia przyjazdu serwisanta - bo oczywiście suszarka ma suszenie STATYCZNE, czyli otwórz drzwi i czekaj aż wyparuje -śmiech na sali, ciekawe kto mi będzie naprawiał meble, jak się rozejdą od temperatury? A może coś się zepsuło? Nie, wiedzą to na odległość! Najgorsza obsługa klienta z jaką miałam do czynienia (a niestety wszystko się teraz psuje).
    • rozczarowany66 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 08.06.17, 20:37
      Whirlpool to syf kupiłem cały sprzęt do zabudowy tej firmy 6 zmysł miało być pięknie nie oszczędzałem przy zakupie . Po miesiącu od zakupu w piekarniku zepsuł się zawias ,zadzwoniłem po serwis i otrzymałem odpowiedz ,że zawias piekarnika nie podlega gwarancji a wszystko pisze w regulaminie gwarancyjnym , minął kolejny miesiąc zmywarka przestała wypluwać tabletki zmywające , a w lodówce pękła uszczelka gumowa na drzwiach dociskowa , zadzwoniłem do serwisu i co usłyszałem - uszczelki nie podlegają gwarancji a do zmywarki wkładam niewłaściwie kapsułki -dodam ,żę to moja czwarta zmywarka w życiu i nie mam problemu z obsługą takiego sprzętu .Odradzam Whirlpool AGD - Serwis kompletnie olewa klienta masz gwarancję którą możesz się tylko podetrzeć .Wiele sprzętów miałem w domach które posiadałem , jedne były gorsze inne lepsze ,ale serwis mnie nie zawodziły w trakcie trwania gwarancji . Moim zdanie Whirlpool jet nastawiony tylko na sprzedaż i zysk a nie na zadowolenie klienta , mnie właśnie stracił bezpowrotnie i wszystkim będę odradzał zakup tego dziadostwa .
      • marcelina7392 Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 27.06.17, 11:30
        Potwierdzam, sprzęt Whirlpool jest do bani a obsługa reklamacyjna jeszcze gorsza! Też kupiłam cały sprzęt do kuchni - Po 9 miesiącach zepsuła się zmywarka i mikrofalówka. Od 2 miesięcy czekam na naprawę - odnośnie zmywarki "czekają na części" . Dwa miesiące???? W dzisiejszych czasach? Zaznaczam, że poprzednią zmywarkę BOSHa zmieniłam po ok 10 latach wyłącznie z powodu zmiany domu i chęci kupna większej. Mikrofala marki działa już 17 lat!!!!!!! A Whirlpool nie wytrzymał roku!
    • lew222ach Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 25.09.17, 12:31
      Przepraszam że z innej beczki .Otóż kupiłem w ikei okap whirpoola typ akr 6390 ix do zabudowy .Na prezentacji działały wszystkie funkcje tzn. trzystopniowa regulacja obrotów .na miejscu zastrzegłem że to ma być w obiegu zamknietym czyli z filtrami które mi od razu sprzedano .Już w domu po zamontowaniu i załozeniu filtrów okazało się że regulacja obrotow jest niemozliwa .Wezwany serwisant stwierdził ze nic się na to nie poradzi bo wentylator musi pracować na dużych obrotach żeby pokonać opór filtra .znawcy na infolinii też nic nie kumali,hałas w kuchni ogromny .ręce mi opadły ,oddałem sprzet sławnej nieporadnej firmy .Kupiłem okap firmy ciarko z prostą mechaniczną regulacją i problem z głowy na niskich obrotach spokój można w kuchni rozmawiać,w odróznieniu do poprzedniej.Żeby nie być gołosłownym mogę zainteresowanym podać swoje namiary
    • the-bee Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 04.07.18, 22:52
      ODRADZAM! Mogę się wypowiedzieć o płycie indukcyjnej tej firmy zakupionej w Ikei w kuchni pod zabudowę. Niby 5 lat gwarancji, minęły 3 , coś zaczęło dymić nie zgodzili się na naprawę. Serwisant odłączył sprzęt i odjechał... Liczne maile i telefony bezskuteczne. Także zostałam z zepsutą płytą. Bardzo źle traktują klientów, nie da się z nimi porozumieć.
    • morlintos Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 09.07.18, 08:57
      Miałem od nich dwa razy pralkę - działały ok, potem klapa zamykająca zaczęła rdzewieć - odpadła część farby od góry - taki urok pralek ładowanych od góry.
    • kaczlin Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 02.08.19, 12:27
      Serwis poniżej wszelkiej krytyki!!!!! Sześć tygodni czekam na gwarancyjną wymianę lodówko-zamrażarki i jeszcze muszę poczekać minimum 2 tygodnie, bo technik na urlopie!!!
    • kaczlin Re: Jakie macie opinie odnośnie sprzętu AGD Whir 02.08.19, 12:29
      Serwis poniżej wszelkiej krytyki! Na gwarancyjną wymianę lodówko-zamrażarki czekam sześć tygodni i jeszcze muszę poczekać dwa tygodnie na wizytę technika i następne tygodnie na dostarczenie nowego sprzętu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka